ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόστιμα σε γιατρούς επειδή πρότειναν φάρμακο στο e-prescription

Πολιτική Υγείας
Pexels
Την ανάκληση χρηματικών προστίμων που επιβλήθηκαν σε γιατρούς επειδή ανέγραψαν προτεινόμενο φάρμακο στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ζητάει από τον ΕΟΠΥΥ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).
Παρασκευή, 03/05/2024 - 13:37
— Photo: Pexels
News4Health Team News4Health Team

Την έντονη αντίδραση του ΙΣΑ έχει προκαλέσει η επιβολή χρηματικών προστίμων από τον ΕΟΠΥΥ σε ιατρούς λόγω αναγραφής προτεινόμενου φαρμακευτικού σκευάσματος στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Με επιστολή στη Διοικήτρια του Οργανισμού, Θεανώ Καρποδίνη ζητάει την ανάκληση των προστίμων.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει αποδέκτης αναφορών και παραπόνων ιατρών- μελών του, καθώς όπως ενημερωθήκαμε λαμβάνουν ενημέρωση από τον ΕΟΠΥΥ αναφορικά με την επιβολή χρηματικών ποινών για την αναγραφή προτεινόμενου φαρμακευτικού σκευάσματος στο πεδίο ΣΧΟΛΙΟ της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, καθώς και για το γεγονός της συνταγογράφησης φαρμακευτικών σκευασμάτων γαστροπροστασίας με ICD-10 Τ887, εφόσον ο θεράπων ιατρός το κρίνει σκόπιμο για την διαφύλαξη της υγείας του ασθενούς του», αναφέρει η επιστολή.

Μάλιστα, ο ΙΣΑ παραθέτει αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να ανακληθούν τα πρόστιμα, επικαλούμενος τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας που δίνουν στο γιατρό το δικαίωμα να επιλέξει την κατάλληλη μέθοδο θεραπείας για τον ασθενή του.

Υπενθυμίζει, παράλληλα, ότι είχε προσφύγει στο ΣτΕ κατά των Υπουργικών Αποφάσεων που προβλέπουν την υποχρεωτική συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας από τους γιατρούς και την επιλογή του φθηνότερου γενόσημου από τους φαρμακοποιούς. Μεταξύ άλλων στην απόφαση σημειώνεται ότι «ο ιατρός δεν εμποδίζεται να υποδείξει στον ασθενή του συγκεκριμένο φάρμακο αναφοράς, το οποίο θεωρεί καταλληλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο γενόσημο, και σε περιπτώσεις, που δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις».

«Πάγια θέση του ΙΣΑ συνιστά το γεγονός ότι ο φαρμακοποιός δεν είναι ο θεράπων γιατρός και δε μπορεί να ελέγξει την κλινική αποτελεσματικότητα του χορηγούμενου σκευάσματος, δε μπορεί να αξιολογήσει τις κλινικές ανεπιθύμητες ενέργειες του χορηγούμενου σκευάσματος, δε μπορεί να παρακολουθήσει τις ανεπιθύμητες ενέργειες του χορηγούμενου σκευάσματος», σημειώνει ο ΙΣΑ και χαρακτηρίζει «εντελώς άδικο» να ταλαιπωρούνται οι ιατροί κατ’ αυτόν τον τρόπο για αυτό και ζητάει την αναστολή των προστίμων.

Άλλωστε, το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ οδήγησε τον ΙΣΑ να συμβουλέψει τους γιατρούς μέλη του, επ’ ωφελεία της Δημόσιας Υγείας:

1) Ο γιατρός οφείλει να συνεχίσει να συνταγογραφεί όπως το πράττει, όταν το θεωρεί απαραίτητο, σημειώνοντας στη συνταγή το σκεύασμα που ο ίδιος θεωρεί ως το καταλληλότερο για τη θεραπεία του ασθενή του στο πεδίο της ηλεκτρονικής συνταγής που αναφέρεται ως οδηγία.

2) Κανένα συνταγογραφούμενο φάρμακο δεν πρέπει να χορηγείται από το φαρμακείο χωρίς ιατρική συνταγή.

3) Η μετάθεση της επιλογής του θεραπευτικού σχήματος από το θεράποντα γιατρό στο φαρμακοποιό που εκτελεί τη συνταγή, αποτελεί αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και είναι ποινικά διώξιμη.

Η Επιστολή

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει αποδέκτης αναφορών και παραπόνων ιατρών- μελών του, καθώς όπως ενημερωθήκαμε λαμβάνουν ενημέρωση από τον ΕΟΠΥΥ αναφορικά με την επιβολή χρηματικών ποινών για την αναγραφή προτεινόμενου φαρμακευτικού σκευάσματος στο πεδίο ΣΧΟΛΙΟ της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, καθώς και για το γεγονός της συνταγογράφησης φαρμακευτικών σκευασμάτων γαστροπροστασίας με ICD-10 Τ887, εφόσον ο θεράπων ιατρός το κρίνει σκόπιμο για την διαφύλαξη της υγείας του ασθενούς του

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (ν. 3418/2005), οι κάθε φύσεως ιατρικές γνωματεύσεις, όπως είναι και οι ιατρικές συνταγές είναι ιατρικές πράξεις (άρθρο 1), κάθε δε ιατρός κατά την άσκηση του λειτουργήματός του οφείλει να ενεργεί και να ασκεί το ιατρικό λειτούργημα σύμφωνα με τους γενικά αποδεκτούς και ισχύοντες κανόνες της ιατρικής επιστήμης (άρθρο 2), αλλά και ενεργεί με βάση: α) την εκπαίδευση που του έχει παρασχεθεί κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών, την άσκησή του για την απόκτηση τίτλου ιατρικής ειδικότητας και τη συνεχιζόμενη ιατρική του εκπαίδευση, β) την πείρα και τις δεξιότητες που αποκτά κατά την άσκηση της ιατρικής και γ) τους κανόνες της τεκμηριωμένης και βασισμένης σε ενδείξεις ιατρικής επιστήμης, ενεργώντας με πλήρη ελευθερία, στο πλαίσιο των γενικά αποδεκτών κανόνων και μεθόδων της ιατρικής επιστήμης, όπως αυτοί διαμορφώνονται με βάση τα αποτελέσματα της εφαρμοσμένης σύγχρονης επιστημονικής έρευνας. Έχει δικαίωμα για επιλογή μεθόδου θεραπείας, την οποία κρίνει ότι υπερτερεί σημαντικά έναντι άλλης, για τον συγκεκριμένο ασθενή, με βάση τους σύγχρονους κανόνες της ιατρικής επιστήμης, και παραλείπει τη χρήση μεθόδων που δεν έχουν επαρκή επιστημονική τεκμηρίωση. (άρθρο 3).

Περαιτέρω πρέπει να σημειωθεί ότι ο ΙΣΑ είχε προσφύγει στο ΣτΕ κατά των Υπουργικών Αποφάσεων που προβλέπουν την υποχρεωτική συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας από τους γιατρούς και την επιλογή του φθηνότερου γενόσημου από τους φαρμακοποιούς, και εξεδόθη η υπ΄ αριθμόν 3802/2014 απόφαση Ολομέλειας του ΣτΕ, στην σκέψη 17 της ανωτέρω απόφασης ορίζεται ρητώς και σαφώς ότι: «Περαιτέρω, η υποχρεωτική συνταγογράφηση με βάση την δραστική ουσία δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αναιρεί την επιστημονική ανεξαρτησία των ιατρών. Και τούτο διότι ναι μεν η εν λόγω ρύθμιση συνιστά επέμβαση στον τρόπο άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος, ωστόσο η επέμβαση αυτή, που δικαιολογείται από την ανάγκη εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος σκοπού και ειδικότερα της διασφάλισης των πόρων των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης και του καλύτερου ελέγχου των δαπανών υγειονομικής περίθαλψης ώστε να είναι εφικτή η εκπλήρωση της υποχρέωσης των Ασφαλιστικών Οργανισμών για την προστασία της υγείας του συνόλου των ασφαλισμένων τους (πρβλ. σκέψεις στις ΣτΕ Ολομ. 1283 - 1286/2012, 668/2012, 2197/2010), δεν οδηγεί στη συνταγογράφηση ακατάλληλου φαρμάκου ή φαρμάκου κατώτερης ποιότητας, αλλά στη συνταγογράφηση φαρμάκου, που περιέχει την κατά την εκτίμηση του ιατρού, ενδεδειγμένη δραστική ουσία για την αντιμετώπιση της πάθησης του ασθενούς, είναι, όμως, συνήθως, φθηνότερο από το φάρμακο αναφοράς και για το λόγο αυτό, η δαπάνη χορήγησής του καλύπτεται σε μεγαλύτερο ποσοστό από τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης. Εξάλλου, ο ιατρός δεν εμποδίζεται να υποδείξει στον ασθενή του συγκεκριμένο φάρμακο αναφοράς, το οποίο θεωρεί καταλληλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο γενόσημο, και σε περιπτώσεις, που δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις, οι οποίες προβλέπονται στην προσβαλλομένη ή υπερβαίνουν το ποσοστό του 15%, με συνέπεια, στην περίπτωση αυτή, την επιβάρυνση του ασθενή - ασφαλισμένου, σύμφωνα με την προσβαλλόμενη ΕΜΠ4/17.11.2012 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, με τη διαφορά μεταξύ της λιανικής και της ασφαλιστικής τιμής, χωρίς, πάντως, να απαγορεύεται η εκτέλεση της συνταγής….».

Συνεπεία των ανωτέρω, ο ΙΣΑ πρότεινε στους γιατρούς μέλη του, επ’ ωφελεία της Δημόσιας Υγείας, τα ακόλουθα:

1) Ο γιατρός οφείλει να συνεχίσει να συνταγογραφεί όπως το πράττει, όταν το θεωρεί απαραίτητο, σημειώνοντας στη συνταγή το σκεύασμα που ο ίδιος θεωρεί ως το καταλληλότερο για τη θεραπεία του ασθενή του στο πεδίο της ηλεκτρονικής συνταγής που αναφέρεται ως οδηγία.

2) Κανένα συνταγογραφούμενο φάρμακο δεν πρέπει να χορηγείται από το φαρμακείο χωρίς ιατρική συνταγή.

3) Η μετάθεση της επιλογής του θεραπευτικού σχήματος από το θεράποντα γιατρό στο φαρμακοποιό που εκτελεί τη συνταγή, αποτελεί αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και είναι ποινικά διώξιμη.

Πάγια θέση του ΙΣΑ συνιστά το γεγονός ότι ο φαρμακοποιός δεν είναι ο θεράπων γιατρός και δε μπορεί να ελέγξει την κλινική αποτελεσματικότητα του χορηγούμενου σκευάσματος, δε μπορεί να αξιολογήσει τις κλινικές ανεπιθύμητες ενέργειες του χορηγούμενου σκευάσματος, δε μπορεί να παρακολουθήσει τις ανεπιθύμητες ενέργειες του χορηγούμενου σκευάσματος.

Οι επιβληθείσες ποινές από πλευράς του ΕΟΠΥΥ επειδή ο ιατρός ανέγραψε προτεινόμενο φαρμακευτικό σκεύασμα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα ανωτέρω προβλεπόμενα.

Είναι κατά συνέπεια εντελώς άδικο να ταλαιπωρούνται οι ιατροί μας κατ’ αυτόν τον τρόπο, δια τούτο σας καλούμε όπως κατά δίκαιη κρίση διατάξετε την αναστολή και την ανάκληση των σχετικών ποινών».

  • ΠΡΟΣΤΙΜΑ
  • ΙΣΑ
  • ΕΟΠΥΥ
  • ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε τροχιά υλοποίησης το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μακρύ Γιαλού
Σε τροχιά υλοποίησης το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μακρύ Γιαλού 03 Μαϊος 2024
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με διαβήτη σε συνάντηση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ - ΕΟΠΥΥ 07 Μαϊος 2024
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με διαβήτη σε συνάντηση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ - ΕΟΠΥΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΙΝΑΠ: Να καταργηθεί άμεσα η νέα πλατφόρμα ενδονοσοκομειακής συνταγογράφησης
Πολιτική Υγείας
06/10/2026 - 17:23

ΕΙΝΑΠ: Να καταργηθεί άμεσα η νέα πλατφόρμα ενδονοσοκομειακής συνταγογράφησης

Η ΠΟΕΡΓΙ καταγγέλλει τη "Λερναία Ύδρα" της υπερσυνταγογράφησης
Πολιτική Υγείας
06/10/2026 - 12:30

Η ΠΟΕΡΓΙ καταγγέλλει τη "Λερναία Ύδρα" της υπερσυνταγογράφησης

Ο ΙΣΑ ζητεί από τον ΕΟΠΥΥ την άμεση αναστολή είσπραξης του clawback για το 2024 και το 2025
Πολιτική Υγείας
29/09/2026 - 20:34

Ο ΙΣΑ ζητεί από τον ΕΟΠΥΥ την άμεση αναστολή είσπραξης του clawback για το 2024 και το 2025

Η φορολόγηση της νοσηλείας στις ιδιωτικές κλινικές - Πως φτάσαμε από την απαλλαγή στο 24%
Υπηρεσίες Υγείας
29/09/2026 - 20:17

Η φορολόγηση της νοσηλείας στις ιδιωτικές κλινικές - Πως φτάσαμε από την απαλλαγή στο 24%

Απολογισμός των πρώτων 10 ημερών λειτουργίας του Medwatch -Γεωργιάδης: Μείωση 91% στις παραπλανητικές διαφημίσεις
Πολιτική Υγείας
29/09/2026 - 15:30

Απολογισμός των πρώτων 10 ημερών λειτουργίας του Medwatch -Γεωργιάδης: Μείωση 91% στις παραπλανητικές διαφημίσεις

Από τον «κουμπαρά» με τα πρόστιμα η αναβάθμιση μονάδων του Νοσοκομείου «Παπανικολάου»
Πολιτική Υγείας
28/09/2026 - 22:46

Από τον «κουμπαρά» με τα πρόστιμα η αναβάθμιση μονάδων του Νοσοκομείου «Παπανικολάου»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πως η ενσυναίσθηση μπορεί να αλλάξει τις συνθήκες φροντίδας των γυναικών στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό
Υγεία
14/10/2026 - 17:53
Γεωργιάδης: Οι παρεμβάσεις στο ΕΣΥ και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων για την υγεία
Πολιτική Υγείας
14/10/2026 - 17:08
18 ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τους κιρσούς των κάτω άκρων
Health Talk
14/10/2026 - 16:44
Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή νέας ογκολογικής μονάδας στο νοσοκομείο της Τρίπολης
Πολιτική Υγείας
14/10/2026 - 16:23
Γιατί το διάβασμα παραμυθιών και το παιχνίδι με τους γονείς κάνει τον παιδικό εγκέφαλο να "ανθίσει"
Υγεία
14/10/2026 - 15:30
ΠΙΣ: Τον Ιανουάριο οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου
Πολιτική Υγείας
14/10/2026 - 15:05
Καρύδια: Πόσα γραμμάρια την ημέρα βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής
Διατροφή
14/10/2026 - 14:30
Πλημμύρες: Ένας νεκρός στη Ρόδο -Τι πρέπει να κάνετε όταν είναι σε εξέλιξη το φαινόμενο
Επικαιρότητα
14/10/2026 - 14:00
Νέος ενδοφακός για τον καταρράκτη μπορεί να αντιμετωπίζει και το γλαύκωμα
Υγεία
14/10/2026 - 13:30
Άσκηση και πρόληψη προστατεύουν τις γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση
Υγεία
14/10/2026 - 12:31
Ατροπίνη: Πώς επηρεάζει τον οργανισμό και ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την τοξική έκθεση
Υγεία
14/10/2026 - 11:30
Ρετατρουτίδη: Απώλεια βάρους έως 18,8% με νέο φάρμακο για την παχυσαρκία και τον διαβήτη τύπου 2
Υγεία
14/10/2026 - 10:30
Αυτοάνοσα νοσήματα: Οι γυναίκες έχουν έως και 74% περισσότερες πιθανότητες να λάβουν λανθασμένη διάγνωση
Υγεία
14/10/2026 - 09:28
Αδενοκαρκίνωμα πνεύμονα: Τα συμπτώματα και η θεραπεία του καρκίνου με τον οποίο διαγνώστηκε ο πάπας Λέων
Υγεία
14/10/2026 - 08:30
Νέα ενημερωτική εκστρατεία για τον καρκίνο του μαστού από το «Άλμα Ζωής»
Patient Talk
14/10/2026 - 07:32
Διάκριση για συμπλήρωμα διατροφής της ITF Hellas στα Best in Pharmacy Awards 2026
Pharma News
14/10/2026 - 03:47
Η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ «ταξιδεύει» στο Ηράκλειο με μια διαφορετική προσέγγιση στην παχυσαρκία
Pharma News
14/10/2026 - 00:07
Ικανοποίηση στον ΠΟΥ για την υιοθέτηση από τον ΟΗΕ της πολιτικής διακήρυξης PPPR
Πολιτική Υγείας
13/10/2026 - 23:23
Δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης του καρκίνου του μαστού από τον ΕΕΣ
Υγεία
13/10/2026 - 22:36
Δημόσια κτήρια φωτίζουν τη «φωνή» των ανθρώπων με Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή
Επικαιρότητα
13/10/2026 - 21:53
Κήλες κοιλιακού τοιχώματος: Ανώδυνη αποκατάσταση με τη μέθοδο e-TEP
Health Talk
13/10/2026 - 21:18
Νέο καμπανάκι από τον ΠΟΥ για τη χολέρα - Τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα στην Υεμένη
Επικαιρότητα
13/10/2026 - 20:51
Πλήρης οδηγός του ΕΟΔΥ για τον εμβολιασμό της νέας περιόδου - Ποιες ομάδες χρειάζονται αυξημένη προστασία
Υγεία
13/10/2026 - 20:27
Νέες υπουργικές αποφάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση τριών δομών υγείας της περιφέρειας
Πολιτική Υγείας
13/10/2026 - 19:54
Σε εξέλιξη η φετινή Ιπποκρατική Εβδομάδα - Στο επίκεντρο η νέα γενιά ιατρών
Υγεία
13/10/2026 - 19:38
Διπλή διάκριση για τον ΠΑΣΥΜΕΠ στα Health & Safety Awards 2026
Επικαιρότητα
13/10/2026 - 19:06
Ο ΕΦΕΤ ενισχύει τους ελέγχους για την αυθεντικότητα τροφίμων και φυσικών χυμών φρούτων
Επικαιρότητα
13/10/2026 - 18:24
Connect to Protect 2026: Η προστασία των παιδιών πρέπει να διασφαλίζει ότι δεν θα τραυματίζονται ξανά
Patient Talk
13/10/2026 - 17:51
«Δες τα με αγάπη»: Το βίντεο της ΕΑΔΕ για τα αυτοάνοσα φλεγμονώδη δερματικά νοσήματα
Υγεία
13/10/2026 - 17:06
Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς: Εκπαιδευτικές δράσεις του ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα
Υγεία
13/10/2026 - 16:32

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

"Κόφτης" στα social media για τους ανήλικους: 1η Ιανουαρίου η εφαρμογή του - Πώς θα λειτουργεί
Πολιτική Υγείας
12/10/2026 - 11:50
Πώς θα εφαρμοστεί ο "κόφτης" στα social media για τα παιδιά: Είκοσι οκτώ ερωτήσεις και απαντήσεις
Πολιτική Υγείας
12/10/2026 - 12:26
Θεμιστοκλέους: «Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα επανεκκινήσουν όλα τα προγράμματα του "Προλαμβάνω"»
Πολιτική Υγείας
12/10/2026 - 14:23
Η νέα πενταετής στρατηγική του ΠΟΥ για τις πανδημίες: Εντοπισμός νέων επιδημικών εξάρσεων σε ένα 24ωρο
Πολιτική Υγείας
12/10/2026 - 15:26
Ερρίκος Ντυνάν: «Γέφυρα ζωής» για έξι ασθενείς με τα όργανα 29χρονου που κατέληξε στη ΜΕΘ
Υπηρεσίες Υγείας
12/10/2026 - 16:04
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo