ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκστρατεία ενημέρωσης από τη Novartis Hellas: «Το ρεκόρ στην LDL χοληστερόλη»

Pharma News
NOVARTIS HELLAS
Η Novartis Hellas, πιστή στην αποστολή της να βοηθάει τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και καλύτερα, ανακοίνωσε την έναρξη της εκστρατείας «Το ρεκόρ στην LDL χοληστερόλη».
Πέμπτη, 30/11/2023 - 18:46
— Photo: NOVARTIS HELLAS
News4Health Team News4Health Team

Στόχος της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, και ειδικότερα των ασθενών πολύ υψηλού καρδιαγγειακού κινδύνου για τη σημασία του ελέγχου της LDL χοληστερόλης.

Η εκστρατεία υλοποιείται σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Πασχόντων από Καρδιοπάθειες και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών Και Φίλων Πασχόντων Από Οικογενή Υπερχοληστερολαιμία LDL Greece και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, του Ελληνικού Οργανισμού Εγκεφαλικών και της Ελληνικής Εταιρείας Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων.

Η δυσλιπιδαιμία είναι ένας σημαντικός αιτιολογικός παράγοντας στη καρδιαγγειακή νόσο, η οποία είναι η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως1, και συνεπώς συσχετίζεται με σημαντικό κλινικό φορτίο, ιδιαίτερα σε άτομα με αθηροσκληρωτική καρδιαγγειακή νόσο, οικογενή υπερχοληστερολαιμία και σε πληθυσμούς με νόσο ισοδύναμου κινδύνου αθηροσκληρωτικής καρδιαγγειακής νόσου.

NOVARTIS MESA 2

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (2019), ο στόχος της LDL χοληστερόλης για τους ασθενείς πολύ υψηλού καρδιαγγειακού κινδύνου πρέπει να είναι κάτω από 55 mg/dL και τουλάχιστον 50% μείωση από τη αρχική τιμή.2 Επιδημιολογικά δεδομένα έχουν δείξει ότι το 80% των ασθενών υψηλού και πολύ υψηλού κινδύνου δεν πετυχαίνουν τους στόχους της LDL-C.3 Η μακροπρόθεσμη επίτευξη των στόχων της LDL-C δεν είναι βέλτιστη λόγω διαφόρων παραγόντων, όπως η μη συμμόρφωση στις υπάρχουσες θεραπείες λόγω δοσολογικού σχήματος ή ανεπιθύμητων ενεργειών, έλλειψη γνώσης της νόσου, μη τιτλοποίηση ή χρήση των κατάλληλων υπολιπιδαιμικών θεραπειών, το κόστος των θεραπειών ή άλλων παραγόντων πρόσβασης στις θεραπείες.

Αναγνωρίζοντας αυτή την ακάλυπτη ανάγκη, η νέα εκστρατεία της Novartis Hellas καλεί τους ασθενείς να «πετύχουν το ρεκόρ τους», να μειώσουν τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης τους ώστε να περιορίσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών συμβαμάτων.

Η εκστρατεία υποστηρίζεται από ένα ολοκληρωμένο πλάνο επικοινωνίας στα παραδοσιακά και ψηφιακά μέσα, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Novartis Hellas.

Στο τηλεοπτικό spot της εκστρατείας, ένας καθημερινός άνθρωπος ανεβαίνει στο βάθρο της νίκης, δίπλα σε αθλητές. Όπως οι αθλητές κατακτάνε τους στόχους, έτσι και αυτός παραλαμβάνει το μετάλλιό του, έχοντας μειώσει της τιμές της LDL χοληστερόλης του επιτυγχάνοντας το προσωπικό του ρεκόρ. Στην ίδια αισιόδοξη λογική, κινείται και το ραδιοφωνικό spot της καμπάνιας, ενώ στις έντυπες καταχωρήσεις το εικαστικό της καμπάνιας συνοδεύει η προτροπή προς όλους να ενημερωθούν από τον γιατρό τους για το ποιός πρέπει να είναι ο στόχος της LDL χοληστερόλης τους ανάλογα με την κατηγορία καρδιαγγειακού κινδύνου στην οποία ανήκουν.

Ο κ. Γεώργιος Κοχιαδάκης, πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, δήλωσε: «Τέτοιες πρωτοβουλίες εναρμονίζονται πλήρως με τους βασικούς άξονες δράσης και τη γενικότερη δραστηριοποίηση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για τα επόμενα χρόνια. Είναι ευθύνη όλων μας να ενημερώσουμε και να προστατεύσουμε τους ασθενείς, ειδικά αυτούς που κινδυνεύουν περισσότερο».

«Η αθηροσκλήρωση αποτελεί το κύριο παθολογοανατομικό υπόβαθρο των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Ως Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης από την αρχή συντασσόμαστε και στηρίζουμε την προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού και κινητοποίησης των ασθενών πολύ υψηλού καρδιαγγειακού κινδύνου σε συνεργασία με τη Novartis Hellas και άλλους εμπλεκόμενους φορείς» δήλωσε ο κ. Χαράλαμπος Μηλιώνης, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης.

NOVARTIS MESA 1

Σύμφωνα με τον κ. Γεώργιο Ντάιο, πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Εγκεφαλικών «στην Ελλάδα συνεχίζουμε να καταγράφουμε 30.000 εγκεφαλικά κάθε χρόνο, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη. Η υψηλή χοληστερόλη είναι ένας από τους παράγοντες που σχετίζονται με το 90% των εγκεφαλικών επεισοδίων. Είναι επιτακτική ανάγκη όλοι μαζί να αφυπνίσουμε τους ασθενείς ώστε να ενημερωθούν καλύτερα και να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα τη νόσο».

Ο κ. Γεώργιος Τσιβγούλης, γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων δήλωσε «η Ελληνική Εταιρεία Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων (ΕΕΑΕΝ), από την ίδρυσή της (1995) και ως σήμερα περιλαμβάνει μέλη-συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων που ασχολούνται με τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια (ΑΕΕ) αλλά και γενικότερα τις παθήσεις των αγγείων του εγκεφάλου. Η ΕΕΑΕΝ αποτελεί εθνικό μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εγκεφαλικών (World Stroke Organization, WSO) & του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εγκεφαλικών (European Stroke Organization, ESO). Είναι αποδεδειγμένο ότι τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και πιο συγκεκριμένα τα υψηλά επίπεδα της LDL χοληστερόλης αυξάνουν εκθετικά τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακών συμβαμάτων, όπως είναι η στεφανιαία νόσος και τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια. Ανάμεσα στους βασικούς στόχους της ΕΕΑΕΝ είναι και η προαγωγή πρωτοβουλιών που αφορούν στην πρόληψη των αγγειακών εγκεφαλικών νόσων. Ως εκ τούτου η εκστρατεία το ρεκόρ στην LDL χοληστερόλη ταυτίζεται απόλυτα με τους στόχους που έχουμε ως εταιρεία. Επικροτούμε την πρωτοβουλία αυτή μιας και θέτει στο επίκεντρο τη σωστή ενημέρωση και ενδυνάμωση των ασθενών συμβάλλοντας στη βελτιστοποίηση τόσο της πρωτογενούς όσο και της δευτερογενούς πρόληψης».

{https://youtu.be/PlRY5hH4oK0}

Από την πλευρά των ασθενών, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Πασχόντων από Καρδιοπάθειες, κ. Κωνσταντίνος Χόρτης, δήλωσε «για τους ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα χρησιμοποιείται συχνά ο όρος "αόρατοι ασθενείς". Αναφέρεται στη φύση των παθήσεων, τη συμπτωματολογία, τη "σιωπηλή" περίοδο η οποία προηγείται της εκδήλωσης των ποικίλων μορφών της. Η εκστρατεία “Το ρεκόρ στην LDL χοληστερόλη” ρίχνει φως στην ενημέρωση και στην πρόληψη, ενισχύοντας τις καλύτερες εκβάσεις για τους ασθενείς»

«Η ενημέρωση του γενικού πληθυσμού, αλλά και ειδικότερα όσων έχουν σχέση με την Οικογενή Υπερχοληστερολαιμία, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν για αυτή την «κρυφή», αλλά τόσο απειλητική για τη ζωή ασθένεια, αποτελεί προτεραιότητα για τον σύλλογό μας. Χαιρόμαστε που αποτελούμε μέρος της προσπάθειας της Novartis Hellas σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα» δήλωσε ο κ. Αθανάσιος Παλλίδης, αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ασθενών Και Φίλων Πασχόντων Από Οικογενή Υπερχοληστερολαιμία LDL Greece

Τέλος, η κυρία Λευκοθέα Σταθέλου, Επικεφαλής του Ιατρικού Τμήματος της Novartis Hellas δήλωσε «η εκστρατεία «Το ρεκόρ στην LDL χοληστερόλη» αποτελεί μία έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης μας: να μειώσουμε τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της καρδιαγγειακής νόσου στις επόμενες δεκαετίες. Πρωτοβουλίες σαν και αυτή μας εμπνέουν να συνεχίζουμε την αποστολή μας: να βοηθάμε τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και καλύτερα».

  • NOVARTIS
  • ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ
  • LDL ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Biocon Biologics: Ενσωμάτωσε πλήρως τα βιοομοειδή της Viatris
Biocon Biologics: Ενσωμάτωσε πλήρως τα βιοομοειδή της Viatris 30 Νοεμβρίου 2023
Συνεργασία Pfizer-Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κατά των fake news στα θέματα υγείας 01 Δεκεμβρίου 2023
Συνεργασία Pfizer-Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κατά των fake news στα θέματα υγείας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δίκη για τη Novartis: Ποινές φυλάκισης 25 μηνών και και 33 μηνών σε «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση»
Επικαιρότητα
15/09/2025 - 12:48

Δίκη για τη Novartis: Ποινές φυλάκισης 25 μηνών και και 33 μηνών σε «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση»

Πρωϊνό: Είναι τελικά το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας; Τι απαντά η έρευνα
Health Talk
02/09/2025 - 10:00

Πρωϊνό: Είναι τελικά το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας; Τι απαντά η έρευνα

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους ξηρούς καρπούς και τη δύναμη που προσθέτουν στον οργανισμό
Διατροφή
22/08/2025 - 15:44

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους ξηρούς καρπούς και τη δύναμη που προσθέτουν στον οργανισμό

Νέα μελέτη «αθωώνει» τα αυγά για την «κακή» χοληστερόλη και τις καρδιοπάθειες
Διατροφή
28/07/2025 - 16:23

Νέα μελέτη «αθωώνει» τα αυγά για την «κακή» χοληστερόλη και τις καρδιοπάθειες

Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο κατά της ελονοσίας για νεογέννητα
Pharma Policy
09/07/2025 - 09:00

Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο κατά της ελονοσίας για νεογέννητα

Μετά τη Novartis και η Roche ανακοίνωσε επενδύσεις δισεκατομμυρίων στις ΗΠΑ
Pharma News
22/04/2025 - 10:09

Μετά τη Novartis και η Roche ανακοίνωσε επενδύσεις δισεκατομμυρίων στις ΗΠΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συναγερμός από εντοπισμό καρκινογόνας ουσίας σε δακτυλίδια made in China που πωλούνταν από μεγάλη πλατφόρμα
Επικαιρότητα
03/10/2025 - 10:00
Η δίαιτα που θα σώσει τον πλανήτη και 40.000 ζωές ημερησίως
Διατροφή
03/10/2025 - 09:00
Διατροφικές οδηγίες για την τρίτη ηλικία - Η σημασία της επαρκούς πρόσληψης ενέργειας
Υγεία
03/10/2025 - 06:57
Οι υγειονομικές αρχές της Αυστραλίας απέσυραν περισσότερες από 12 αντηλιακές κρέμες
Επικαιρότητα
03/10/2025 - 03:22
Θεσσαλονίκη: Δωρεάν σπιρομετρήσεις στα δημοτικά ιατρεία για την έγκαιρη διάγνωση της ΧΑΠ
Πολιτική Υγείας
03/10/2025 - 00:11
Στην Ελλάδα ο Εορτασμός της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Δωρεάς Οργάνων, Ιστών και Κυττάρων» για το 2025
Υγεία
02/10/2025 - 23:23
Δύο νέοι απολυμαντικοί σταθμοί στη Χαλκιδική για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου
Επικαιρότητα
02/10/2025 - 22:11
Το μικροβίωμα του εντέρου μιας γυναίκας 117 ετών και η διαδικασία γήρανσης
Υγεία
02/10/2025 - 21:27
Σοκαριστική εκτίμηση του ΠΟΥ για τη Γάζα: Χιλιάδες τραυματίες, ακρωτηριασμένοι και εγκαυματίες
Επικαιρότητα
02/10/2025 - 20:43
ΕΟΔΥ: Δύο νέα σοβαρά κρούσματα γρίπης - Νοσηλεύονται σε ΜΕΘ οι ασθενείς
Υγεία
02/10/2025 - 20:24
Ελλείψεις και κενά στη μακροχρόνια φροντίδα των ηλικιωμένων στις ΜΦΗ - Τα βήματα που πρέπει να γίνουν
Υγεία
02/10/2025 - 19:57
Εικόνες από το πλημμυρισμένο ΤΕΠ του Κρατικού Νίκαιας - Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
Πολιτική Υγείας
02/10/2025 - 19:32
Άνοιγμα στην Τσεχία για την Γνώμων Πληροφορικής Α.Ε. με το eHealthPass
Digital Health
02/10/2025 - 19:04
Μπαρμπετάκη: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε ακραία θέση στην Ευρώπη με το clawback να αγγίζει το 79%»
Pharma Policy
02/10/2025 - 18:46
Αγαπηδάκη: «Εντός του Οκτωβρίου τα δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία των ενηλίκων»
Πολιτική Υγείας
02/10/2025 - 18:18
ECDC: 19 με 21 Νοεμβρίου το ESCAIDE 2025 για τα Λοιμώδη Νοσήματα
Υγεία
02/10/2025 - 17:54
«Άλμα Ζωής» Θεσσαλονίκης: Δωρεάν μαστογραφία και υπέρηχο για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού
Patient Talk
02/10/2025 - 17:27
Ανάκληση παρτίδας μη ασφαλούς αποξηραμένης φράουλας από τον ΕΦΕΤ
Επικαιρότητα
02/10/2025 - 17:04
Νέα έρευνα συνδέει την αερόβια άσκηση με τη λειτουργία των νεύρων που ελέγχουν την καρδιά
Fitness
02/10/2025 - 16:43
Θεατρική εκδήλωση με Τσέχοφ από τον Σύλλογο Φίλων της Alzheimer Ελλάς
Patient Talk
02/10/2025 - 16:26
ΕΟΦ: Παραπλάνηση των καταναλωτών με σκεύασμα για τον διαβήτη που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο
Pharma Policy
02/10/2025 - 16:11
Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες μαθητές θα επιχειρήσουν να καταρρίψουν το περσινό ρεκόρ ΚΑΡΠΑ
Επικαιρότητα
02/10/2025 - 15:52
Μια διατροφή πλούσια σε κυστεΐνη μπορεί να επουλώσει το έντερο μετά από θεραπείες με ακτινοβολία
Υγεία
02/10/2025 - 15:37
Συνάντηση Γεωργιάδη με την Εθνική Ομοσπονδία και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών
Πολιτική Υγείας
02/10/2025 - 15:19
Παγκόσμια Ημέρα των Μεγαλύτερων Ηλικιακά Ανθρώπων - Στόχος η καταπολέμηση του ηλικιακού ρατσισμού
Υγεία
02/10/2025 - 15:03
Ελπίδα για πρόληψη της νόσου των κινητικών νευρώνων: Επιστήμονες εντόπισαν πιθανό αίτιο
Υγεία
02/10/2025 - 14:46
Σε τέσσερα άρθρα οι ενστάσεις της ΕΕΠΕ στο νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία
Πολιτική Υγείας
02/10/2025 - 14:28
Οι προτάσεις του ΣΙΚΕ για τη βιωσιμότητα των ιδιωτικών κλινικών και τις σύγχρονες προκλήσεις στην Υγεία
Υπηρεσίες Υγείας
02/10/2025 - 14:13
Το BrainReGain – Ελληνισμός Εν Δράσει διευρύνει κι άλλο τη Συμμαχία του
Επικαιρότητα
02/10/2025 - 13:48
Εργαζόμενοι καταφεύγουν σε Botox και πλαστικές για να θωρακιστούν έναντι του ηλικιακού ρατσισμού
Ομορφιά
02/10/2025 - 13:33

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα πιο συνηθισμένα προειδοποιητικά σημάδια που εμφανίζονται χρόνια πριν από μια καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο
Υγεία
30/09/2025 - 11:30
Νομοσχέδιο για τη σύσταση ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Πανελλήνιος Σύλλογος Ψυχολόγων»
Πολιτική Υγείας
30/09/2025 - 18:39
Η θερμοκρασία των τροφίμων και των ροφημάτων συνδέεται με την ψυχική και γαστρεντερική υγεία
Διατροφή
01/10/2025 - 14:00
Ερευνητές κατάφεραν να μετατρέψουν δερματικά κύτταρα σε λειτουργικά ωάρια
Υγεία
01/10/2025 - 12:00
Εμβόλιο mRNA προλαμβάνει επικίνδυνες αντιδράσεις σε ποντίκια που εκτέθηκαν σε αλλεργιογόνα
Pharma News
30/09/2025 - 16:31
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo