ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σόγια, βρώμη, αμύγδαλο, ρύζι: ποιο εναλλακτικό γάλα είναι πιο υγιεινό;

Διατροφή
Freepik
Η καλύτερη επιλογή εξαρτάται από τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας, λένε οι ειδικοί. Δείτε πώς να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας.
Τετάρτη, 05/11/2025 - 08:13
— Photo: Freepik
News4Health Team News4Health Team

Το τμήμα με τα γάλατα και τα γαλακτοκομικά θα πρέπει μάλλον να αλλάξει ονομασία στα σουπερ μάρκετ δεδομένων των πολλών επιλογών που μπορεί να βρει κανείς σε γάλατα φυτικής προέλευσης βλέπε σόγιας, αμυγδάλου, βρώμης κτλ κτλ.

Μέσα σε αυτήν την υπερπροσφορά επιλογών τι πρέπει να σταθμίσει κανείς για να κάνει τη σωστή επιλογή; Η καλύτερη επιλογή εξαρτάται από τις ατομικές ανάγκες και προτιμήσεις, τονίζουν οι ειδικοί. Κάποιος μπορεί να θέλει να προσθέσει περισσότερες πρωτεΐνες στη διατροφή του, ενώ κάποιος άλλος μπορεί να θέλει να αυξήσει την πρόσληψη ασβεστίου. Η γεύση και η αίσθηση στο στόμα είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες.

Οι ενήλικες πιθανότατα δεν χρειάζεται να επιλέξουν ένα εναλλακτικό γάλα που να ταιριάζει ακριβώς με το προφίλ θρεπτικών συστατικών του ορίτζιναλ γάλακτος, επειδή λαμβάνουν αυτά τα θρεπτικά συστατικά από άλλους τομείς της διατροφής τους – εκτός αν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την πρόσληψη ασβεστίου, εξηγεί ο Δρ Joan Sabate, καθηγητής και εκτελεστικός διευθυντής του Κέντρου Διατροφής, Τρόπου Ζωής και Πρόληψης Ασθενειών στο Πανεπιστήμιο Loma Linda.

Είναι σημαντικό ωστόσο να ελέγχετε την ετικέτα όταν αποφασίζετε ποιο προϊόν είναι κατάλληλο για εσάς. Η μελέτη διαπίστωσε ότι η περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά των εναλλακτικών γαλακτοκομικών προϊόντων ποικίλλει. Για παράδειγμα, οι μάρκες γάλακτος σόγιας μπορεί να περιέχουν διαφορετικές ποσότητες πρωτεϊνών.

Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να προσέχουμε στις ετικέτες για την υγεία μας. Τα υπόλοιπα είναι θέμα γούστου.

Τα εναλλακτικά γάλατα περιέχουν έλαια σπόρων;

Επειδή πολλά εναλλακτικά γάλατα δεν περιέχουν λίπος, οι κατασκευαστές μπορεί να προσθέτουν έλαιο σπόρων για να δώσουν στα υγρά μια απαλή γεύση και σύσταση. Τα έλαια σπόρων μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως γαλακτωματοποιητές για να αποτρέψουν τον διαχωρισμό των συστατικών.

Οι ειδικοί λένε ότι η έρευνα δεν υποστηρίζει τους ισχυρισμούς ότι τα έλαια σπόρων είναι τοξικά ή προκαλούν χρόνιες ασθένειες. Ωστόσο, ισχυρισμοί όπως αυτός του Robert F Kennedy Jr, επικεφαλής της Maha, ότι οι Αμερικανοί «αγνοούν ότι δηλητηριάζονται» από αυτά τα προϊόντα, έχουν οδηγήσει ορισμένους καταναλωτές να τα αποφεύγουν.

Ορισμένα έλαια σπόρων μπορεί να είναι προφλεγμονώδη αν καταναλωθούν σε πολύ μεγάλες ποσότητες, εξηγεί η Dana Ellis Hunnes, κλινική διατροφολόγος στο UCLA Health,αλλά η ποσότητα ελαίου σπόρων σε ορισμένα εναλλακτικά γάλατα δεν είναι αρκετή για να προκαλέσει ανησυχία, καθώς οι άνθρωποι τείνουν να καταναλώνουν μόνο μισό έως ένα φλιτζάνι την ημέρα.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι τα φυτικά έλαια μπορεί να μετριάζουν τους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις.

Οι μελέτες δείχνουν γενικά ότι αυτά τα έλαια συνδέονται με χαμηλότερη θνησιμότητα από το βούτυρο, και οι ειδικοί έχουν παρατηρήσει ότι οι υποτιθέμενες αρνητικές επιδράσεις των ελαίων σπόρων συγχέονται κατά κανόνα με τα ανθυγιεινά τρόφιμα στα οποία μερικές φορές χρησιμοποιούνται.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε εναλλακτικού γάλακτος;

Γάλα σόγιας: Μελέτη έχει δείξει ότι τα προϊόντα με βάση τη σόγια ήταν τα πιο παρόμοια από διατροφική άποψη με το γάλα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Sabate συνιστά το γάλα σόγιας έναντι άλλων εναλλακτικών για τα παιδιά.

Η σόγια περιέχει επίσης διάφορες ευεργετικές, φυσικές χημικές ενώσεις, λέει η Sabate. Αυτές μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία της καρδιάς, των νεφρών και του ήπατος, λέει. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι ισοφλαβόνες, οι οποίες είναι δομικά παρόμοιες με τα οιστρογόνα. Αυτή η ομοιότητα μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο το γάλα σόγιας συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού και μειωμένες εξάψεις (αν και τα στοιχεία είναι αμφιλεγόμενα).

Αυτή η ομοιότητα έχει οδηγήσει σε μια λανθασμένη υπόθεση ότι η κατανάλωση γάλακτος σόγιας μπορεί να έχει εκθηλυστική δράση στους άνδρες, παρά το γεγονός ότι μελέτη μετά από μελέτη δείχνει ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Για παράδειγμα, μια ανασκόπηση 38 κλινικών μελετών δεν βρήκε αρνητικές επιδράσεις της σόγιας στους άνδρες. Σε μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση, στην οποία οι μαστοί ενός άνδρα μεγάλωσαν μετά την κατανάλωση γάλακτος σόγιας, ο άνδρας κατανάλωνε 1,2 λίτρα καθημερινά για τρία χρόνια.

Γάλα βρώμης: Το γάλα βρώμης μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για όσους θέλουν ένα πραγματικά κρεμώδες υποκατάστατο. Σύμφωνα με μια έκθεση του UC Davis του 2022, είναι η πιο δημοφιλής εναλλακτική λύση μετά το γάλα αμυγδάλου και η ζήτηση αυξάνεται. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι αισθητικές ιδιότητες του γάλακτος βρώμης είναι παρόμοιες με αυτές του γάλακτος από αγελάδα. Το γάλα βρώμης συχνά περιέχει περισσότερη ζάχαρη από το γάλα αμυγδάλου, σόγιας, μπιζελιού και καρύδας.

Περιέχει επίσης φυτικά άλατα, ενώσεις με αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της οστικής απώλειας και του σχηματισμού λίθων στα νεφρά. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι το γάλα βρώμης μπορεί να είναι ένα κατάλληλο υποκατάστατο των γαλακτοκομικών προϊόντων για άτομα με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή φλεγμονώδη νόσο του εντέρου. Το γάλα βρώμης περιέχει επίσης περισσότερες φυτικές ίνες από πολλά εναλλακτικά γάλατα, με εξαίρεση το γάλα ρυζιού.

Τα φυτικά άλατα μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την απορρόφηση του σιδήρου, του ψευδαργύρου και του ασβεστίου. Ωστόσο, η κατανάλωση γάλακτος βρώμης σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διατροφή θα πρέπει να ελαχιστοποιεί τυχόν αρνητικές επιπτώσεις.

Γάλα αμυγδάλου:

Όσοι αναζητούν κάτι χαμηλό σε θερμίδες ή ανησυχούν για το σάκχαρο του αίματός τους μπορεί να θέλουν να δοκιμάσουν το γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη. Μπορεί επίσης να είναι ελκυστικό για τους καταναλωτές που προτιμούν τρόφιμα με λιγότερα συστατικά. Υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για απλούστερες λίστες συστατικών, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τις επιπτώσεις ενός προϊόντος στην υγεία.

Ωστόσο, έρευνα του 2023 διαπίστωσε ότι το γάλα αμυγδάλου έχει λιγότερες πρωτεΐνες από το γάλα καρύδας, κάνναβης, μπιζελιού και σόγιας. Έχει περισσότερες πρωτεΐνες από το γάλα καρύδας και ρυζιού. Η παραγωγή γάλακτος αμυγδάλου απαιτεί επίσης περισσότερη χρήση νερού από άλλα φυτικά γάλατα, αν και η παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων εξακολουθεί να χρησιμοποιεί σημαντικά περισσότερο νερό.

Γάλα καρύδας: Το γάλα καρύδας έχει υψηλά επίπεδα κορεσμένων λιπαρών και, ως εκ τούτου, συχνά διατίθεται στην αγορά ως προϊόν με γεύση παρόμοια με το πλήρες γάλα. Σημαντικό είναι ότι η American Heart Association συμβουλεύει να περιορίσετε τα κορεσμένα λίπη σε λιγότερο από 6 % των συνολικών θερμίδων σας, οπότε οι ειδικοί συνιστούν μετριοπάθεια.

Απαιτείται περισσότερη έρευνα για το γάλα καρύδας για να κατανοήσουμε τις επιπτώσεις του στην υγεία. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν από την οξειδωτική βλάβη του DNA, η οποία συνδέεται με ασθένειες που σχετίζονται με τη γήρανση.

Γάλα ρυζιού: Το γάλα ρυζιού παρασκευάζεται από αλεσμένο ρύζι και νερό και συχνά εμπλουτίζεται με ασβέστιο και βιταμίνη D. Επειδή έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες – μία μερίδα μπορεί να περιέχει 0,9 γραμμάρια πρωτεΐνης, σε σύγκριση με 2,4 γραμμάρια στο γάλα βρώμης και 1,7 γραμμάρια στο γάλα αμυγδάλου – οι ειδικοί συνιστούν να συνδυάζεται με άλλα τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες.

Το γάλα ρυζιού μπορεί να είναι ελκυστικό για ορισμένους, επειδή έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη και είναι το λιγότερο αλλεργιογόνο από τα εναλλακτικά γάλατα. Μερικές φορές αποτελεί την επιλογή αθλητών και άλλων ατόμων με υψηλές ενεργειακές ανάγκες, επειδή περιέχει περισσότερους υδατάνθρακες.

Όλο το ρύζι μπορεί ενδεχομένως να περιέχει αρσενικό, επειδή τα φυτά ρυζιού απορροφούν το στοιχείο αυτό από το έδαφος. Δεν υπάρχουν διατροφικοί περιορισμοί για το αρσενικό στο γάλα ρυζιού, αλλά ορισμένες εκθέσεις συμβουλεύουν προσοχή όσον αφορά την πρόσληψη από παιδιά. Επειδή τα μικρά παιδιά τρώνε τρεις φορές περισσότερο φαγητό σε σχέση με το μέγεθός τους σε σύγκριση με τους ενήλικες, είναι πιο πιθανό να προσλάβουν μεγαλύτερες ποσότητες ανόργανου αρσενικού από τη διατροφή τους. Για παράδειγμα, η FDA συνιστά τα δημητριακά ρυζιού για βρέφη να μην περιέχουν περισσότερα από 100 μέρη ανά δισεκατομμύριο ανόργανου αρσενικού.

Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να γνωρίζουμε τις επιπτώσεις στην υγεία από την κατανάλωση αρσενικού μέσω του ρυζιού, αν και η έκθεση είναι πιθανώς πολύ χαμηλή, εκτός αν πίνετε πολύ ρύζι. Οι άνθρωποι καταναλώνουν περίπου 5 έως 25 μικρογραμμάρια αρσενικού καθημερινά ως μέρος της διατροφής τους.

Μίγματα γάλακτος: Τα μίγματα γάλακτος είναι σχετικά νέα και χρειάζονται περαιτέρω μελέτη. Μια μελέτη του 2024 υποδηλώνει ότι τα μίγματα γάλακτος έχουν πιο παρόμοια γεύση με το γάλα από τα μη αναμεμειγμένα εναλλακτικά προϊόντα.

Ορισμένα εναλλακτικά γαλακτοκομικά προϊόντα συνδυάζουν διάφορες φυτικές πηγές πρωτεϊνών και μπορεί να είναι εμπλουτισμένα με ασβέστιο, βιταμίνη D και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Αν θέλετε ένα προϊόν με υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, επιλέξτε σόγια ή μπιζέλι, τα οποία περιέχουν φυσικά πρωτεΐνες, ή αναμεμειγμένα προϊόντα με αυτά τα συστατικά, λέει ο Johnson. Το γάλα μπιζελιού, για παράδειγμα, μπορεί να έχει 7 γραμμάρια περισσότερες πρωτεΐνες ανά μερίδα ενός φλιτζανιού από το γάλα αμυγδάλου και περιέχει επίσης φυσικά βιταμίνη Α. Έρευνες υποδηλώνουν ότι η ανάμειξη διαφορετικών φυτικών πρωτεϊνών μπορεί να δημιουργήσει ένα πιο θρεπτικό προϊόν.

Πηγή: Guardian

Τελευταία τροποποίηση στις 05/11/2025 - 10:10
  • ΣΟΓΙΑ
  • ΒΡΩΜΗ
  • ΑΜΥΓΔΑΛΟ
  • ΡΥΖΙ
  • ΓΑΛΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τελικά πως επιδρά η διαλειμματική νηστεία στον εγκέφαλο; Τι δείχνει νέα έρευνα
Τελικά πως επιδρά η διαλειμματική νηστεία στον εγκέφαλο; Τι δείχνει νέα έρευνα 04 Νοεμβρίου 2025

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι είναι το τέμπε και ποια τα οφέλη του στην υγεία - Πως θα το εντάξετε στη διατροφή σας!
Διατροφή
20/08/2025 - 17:11

Τι είναι το τέμπε και ποια τα οφέλη του στην υγεία - Πως θα το εντάξετε στη διατροφή σας!

Γάλα πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά; Πολυετής έρευνα ξεκαθαρίζει ποιο είναι βλαβερό για την καρδιά
Διατροφή
11/08/2025 - 11:30

Γάλα πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά; Πολυετής έρευνα ξεκαθαρίζει ποιο είναι βλαβερό για την καρδιά

Επιστήμονες εκτιμούν ότι το γάλα ενυδατώνει καλύτερα από το νερό - Ποιο είναι το μυστικό
Διατροφή
21/07/2025 - 16:58

Επιστήμονες εκτιμούν ότι το γάλα ενυδατώνει καλύτερα από το νερό - Ποιο είναι το μυστικό

Γιατί δεν πρέπει να δίνετε γάλα στη γάτα σας
Pet
28/05/2025 - 17:00

Γιατί δεν πρέπει να δίνετε γάλα στη γάτα σας

Πρωτόγαλα: Οι ευεργετικές ιδιότητές του για τον οργανισμό και οι συνιστώμενες δόσεις
Διατροφή
12/02/2025 - 20:47

Πρωτόγαλα: Οι ευεργετικές ιδιότητές του για τον οργανισμό και οι συνιστώμενες δόσεις

Φακόρυζο: Ένα «υπερόπλο» στο πιάτο μας κατά της χοληστερίνης και του σακχάρου στο αίμα
Διατροφή
23/01/2025 - 10:08

Φακόρυζο: Ένα «υπερόπλο» στο πιάτο μας κατά της χοληστερίνης και του σακχάρου στο αίμα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστήμονες κατάφεραν να καταπολεμήσουν το άγχος εξισορροπώντας τη λειτουργία του εγκεφάλου
Ψυχική Υγεία
05/11/2025 - 10:00
Σόγια, βρώμη, αμύγδαλο, ρύζι: ποιο εναλλακτικό γάλα είναι πιο υγιεινό;
Διατροφή
05/11/2025 - 08:13
Σε 48ωρη απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί στις 6 και 7 Νοεμβρίου – Τι καταγγέλλουν και τι ζητούν
Επικαιρότητα
05/11/2025 - 07:13
Αντισυνταγματική κρίθηκε από Γερμανικό δικαστήριο η αναδρομική διαλογή ασθενών στις ιατρικές θεραπείες
Πολιτική Υγείας
05/11/2025 - 03:39
Γάζα: Νέο καμπανάκι ανθρωπιστικών υπηρεσιών για τον επικείμενο χειμώνα και τις κακουχίες των κατοίκων
Επικαιρότητα
05/11/2025 - 00:14
«Κάθε βήμα μετράει»: Πανελλήνιος συμβολικός περίπατος για την πολλαπλή σκλήρυνση
Patient Talk
04/11/2025 - 23:24
Ψηφίστηκε η συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για συνεργασία στην Υγεία και τις ιατρικές επιστήμες
Πολιτική Υγείας
04/11/2025 - 22:34
Το ΙΑΣΩ φέρνει την πρωτοποριακή εξέταση Neonatal BabyGen για τον νεογνικό γονιδιωματικό έλεγχο
Υπηρεσίες Υγείας
04/11/2025 - 22:17
Νευροχειρουργικό «θαύμα» σε τρεις ασθενείς με όγκους του εγκεφαλικού στελέχους
Health Talk
04/11/2025 - 21:56
Προτάσεις για τη μετάβαση του ΕΣΥ στη νέα εποχή των «Smart Hospitals» στο υβριδικό forum «Καινοτομία στην πράξη»
Επικαιρότητα
04/11/2025 - 21:33
Απλοί τρόποι εξοικονόμησης νερού στη διατροφική αλυσίδα από το χωράφι έως την κουζίνα μας
Επικαιρότητα
04/11/2025 - 20:54
«Προσεγγίζοντας τον Σακχαρώδη Διαβήτη στον Καρδιοπαθή»: Συνέδριο-πόλος έλξης για την ιατρική κοινότητα
Υγεία
04/11/2025 - 20:17
Σε εξέλιξη το 2ο Φθινοπωρινό Σχολείο του ΠΟΥ για την ποιότητα της φροντίδας ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων
Ψυχική Υγεία
04/11/2025 - 19:38
Μία στις επτά γυναίκες με επιλόχεια κατάθλιψη μετά από τον τοκετό
Ψυχική Υγεία
04/11/2025 - 19:21
Οκτώ συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων βιοασφάλειας σχετικά με την ευλογιά των αιγοπροβάτων
Επικαιρότητα
04/11/2025 - 19:04
ΕΙΝΑΠ: «Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου»
Επικαιρότητα
04/11/2025 - 18:38
Οι συνεργασίες του ΕΜΑ για την εκστρατεία #ItTakesATeam που αφορά τις ελλείψεις φαρμάκων
Pharma Policy
04/11/2025 - 18:14
Europa Uomo Hellas: Ημερίδα για την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του προστάτη
Patient Talk
04/11/2025 - 17:51
Θεσσαλονίκη: Ενημερωτική εκστρατεία για την πρόληψη του HPV και με τον εμβολιασμό - Δείτε τα δύο βίντεο
Υγεία
04/11/2025 - 17:27
Επτά κοινά φάρμακα που δεν συμπαθεί το έντερο μας
Υγεία
04/11/2025 - 16:49
Η συμβολή της φυσικοθεραπείας στη σεξουαλική υγεία μετά τον καρκίνο μαστού
Health Talk
04/11/2025 - 16:33
ΠΟΕΔΗΝ: Παρούσα στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης - Τι ζητούν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ
Επικαιρότητα
04/11/2025 - 16:11
Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Νεότερα επιστημονικά δεδομένα και εξελίξεις στο 18ο Ετήσιο Παιδιατρικό Συνέδριο
Υπηρεσίες Υγείας
04/11/2025 - 16:06
Βιλδιρίδη: «Προτεραιότητα της εθνικής πολιτικής η υγιής και ενεργός γήρανση για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς»
Πολιτική Υγείας
04/11/2025 - 15:43
Ο ΕΕΣ διεξήγαγε εκατοντάδες προληπτικούς ελέγχους για ΣΜΝ στο Σύνταγμα
Επικαιρότητα
04/11/2025 - 15:18
Αλτσχάιμερ: Πόσα βήματα πρέπει να περπατάτε καθημερινά για να μειώσετε τον κίνδυνο
Υγεία
04/11/2025 - 15:00
ΣΕΑΑΝ: «Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για το κλείσιμο του τμήματος Μεσογειακής Αναιμίας του Τζανείου»
Patient Talk
04/11/2025 - 14:41
Νύχια: Αέριο με... εσάνς κλούβιου αυγού αποδεικνύεται πολύ αποτελεσματικό στη μάχη κατά των μολύνσεων
Υγεία
04/11/2025 - 14:00
ΙΣΑ: Απαράδεκτη η συλλήβδην στοχοποίηση του συνόλου των ψυχιάτρων της Αττικής
Επικαιρότητα
04/11/2025 - 13:30
Η Eli Lilly επεκτείνει την παραγωγή της στην Ευρώπη - Κατασκευή νέας μονάδας στην Ολλανδία
Pharma News
04/11/2025 - 13:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη: Επόμενο βήμα το Υπουργείου Οικονομικών
Pharma Policy
03/11/2025 - 17:49
Συνάντηση Γεωργιάδη με τις φαρμακευτικές εταιρείες με φόντο το νοσοκομειακό φάρμακο
Pharma Policy
03/11/2025 - 10:09
Επτά φυτά εσωτερικού χώρου σύμμαχοι της υγείας μας
Υγεία
03/11/2025 - 15:00
Τα ανατριχιαστικά πειράματα που τελικά μπορούν να σώσουν ζωές
Υγεία
03/11/2025 - 14:00
Γυμναστική: Γιατί πρέπει να φερόμαστε ανάλογα με την ηλικία μας και όχι βάσει των τσιτάτων των social media
Fitness
04/11/2025 - 10:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo