ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαδικτυακή Ημερίδα για τον Αιματολογικό Καρκίνο «Αυτός ο Κόσμος ο Μικρός, ο Μέγας…»

Υπηρεσίες Υγείας
Διαδικτυακή Ημερίδα για τον Αιματολογικό Καρκίνο «Αυτός ο Κόσμος ο Μικρός, ο Μέγας…»
Με εξαιρετική επιτυχία και πλήθος συμμετεχόντων ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή Ημερίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου-ΕΛΛΟΚ για τις αιματολογικές κακοήθειες, στις 29 Σεπτεμβρίου.
Τρίτη, 05/10/2021 - 12:11
News4Health Team News4Health Team

Κατά την διάρκειά της παρουσιάστηκαν οι σημαντικές και ελπιδοφόρες εξελίξεις που μας προσφέρουν πλέον οι νέες θεραπευτικές επιλογές προς αντιμετώπιση των αιματολογικών καρκίνων, ενώ αναδείχθηκαν οι εμπειρίες, τα βιώματα και οι απόψεις ανθρώπων που βιώνουν ή έχουν βιώσει την εμπειρία της ασθένειας.

Η 1η Ενότητα της Ημερίδας ήταν αφιερωμένη στιςαιματολογικές κακοήθειες, υπό τον συντονισμό του Καθηγητή Αιματολογίας κ. Γεράσιμου Πάγκαλη και της Διευθύντριας της Αιματολογικής κλινικής του Ευαγγελισμού και Προέδρου της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρίας (ΕΑΕ), κ. Μαρίας Παγώνη.

Η εναρκτήρια εισήγηση έγινε από τον καθηγητή Αιματολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κ. Ιωάννη Κοτσιανίδηκαι αφορούσε την παρουσίαση των ΜυελοϋπερπλαστικώνΝεοπλασμάτων (ΜΡΝs). Ο κ. Κοτσιανίδης παρουσίασε τις τρεις μεγάλες κατηγορίες στις οποίες διαχωρίζονται τα MPNs, την αληθή πολυκυτταραιμία, την πρωτοπαθή μυελοίνωση και τα μυελοϋπερπλαστικά σύνδρομα, αναφέρθηκε στα συμπτώματα και τους τρόπους αντιμετώπισής τους και επισήμανε τις εξαιρετικής σημασίας ανακαλύψεις των δύο τελευταίων δεκαετιών, οι οποίες έχουν βελτιώσει σημαντικά τις πιθανότητες ίασης και των τελικών εκβάσεων των ασθενών.

Τους βασικούς τύπους λεμφωμάτων, τους βασικούς αιτιολογικούς παράγοντες εμφάνισής τους και τους τρόπους διάγνωσης και αντιμετώπισης παρουσίασε στην εισήγησή της η κ. Ελένη Παπαδάκη, Καθηγήτρια Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η κ. Παπαδάκη παρουσίασε επίσης τους δύο βασικούς τύπους λεμφωμάτων (Hodgkinκαι Non-Hodgkin), υπογραμμίζοντας την μεγάλη «επανάσταση» που έχουν επιφέρει στην αντιμετώπισή τους νέες θεραπευτικές επιλογές, όπως η εισαγωγή μονοκλωνικών αντισωμάτων, οι στοχευμένες θεραπείες και οι θεραπείες με CAR-Tcells.

Η κ. Μαρία Γαβριατοπούλου Eπικ. Kαθηγήτρια Θεραπευτικής στο ΕΚΠΑ παρουσίασε στην εισήγησή της τοπολλαπλούν μυέλωμα, κακοήθη νεοπλασία που αφορά το 10% περίπου όλων των αιματολογικών κακοηθειών.

Η κ. Γαβριατοπούλου αναφέρθηκε αναλυτικά στους παράγοντες εμφάνισής του, τις ελπιδοφόρες νέες εξελίξεις στην θεραπεία του με την απαραίτητη αναθεώρηση διαγνωστικών κριτηρίων και διαβάθμισης της προγνώσης, καθώς και τους βασικούς άξονες θεραπείας, των οποίων η αποτελεσματικότητα αυξάνεται σημαντικά μέσω της επιλογής της κατάλληλης στρατηγικής θεραπείας.

Ο ρόλος της Ιατρικής Ακριβείας στην αντιμετώπιση των αιματολογικών κακοηθειών ήταν το κεντρικό θέμα της εισήγησης του κ. ΚώσταΣταματόπουλου, Διευθυντή του ΙΝΕΒ/ΕΚΕΤΑ και Συντονιστή του Εθνικού Δικτύου Ιατρικής Ακριβείας στην Ογκολογία. Η Ιατρική Ακριβείας στοχεύει στηνεξατομικευμένη θεραπεία και περίθαλψη με βάση το ιδιαίτερο προφίλ κάθε ασθενούς και μπορεί να αποδειχτεί εξόχως αποτελεσματική αν δοθεί έμφαση στην επιστήμη της χρήσης & αξιολόγησης των δεδομένων, την ενίσχυση της γνώσης και των μέσων για ισότιμη ιατρική μέριμνα υψηλής ποιότητας, την ολιστική προσέγγιση (υποστηρικτική θεραπεία και ποιότητα ζωής) και τις νέες και πιο ολοκληρωμένες προσεγγίσεις στην έρευνα. Ο κ. Σταματόπουλος υπογράμμισε ότι, όσον αφορά τις αιματολογικές κακοήθειες, η Ιατρική Ακριβείας έχει παρουσιάσει μεγάλη εξέλιξη στον τομέα της διαγνωστικής ακριβείας, όχι όμως και στις θεραπείες ακριβείας, προσθέτοντας τις σημαντικές προκλήσεις και τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν προς την κατεύθυνση αυτή.

Την τεράστια εξέλιξη που παρουσιάζει η θεραπεία των αιματολογικών κακοηθειών μέσω των CAR-Tcellανέδειξε ο Καθηγητής Αιματολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίαςκ. Γιώργος Βασιλόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι οι CAR-Tcellθεραπείες καλύπτουν πλέον επαρκώς ολοένα και μεγαλύτερο φάσμα θεραπειών και νεοπλασιών, οι οποίες ειδάλλως δεν θα ήταν ιάσιμες, ενώ υπογράμμισε τις σημαντικές προκλήσεις που πρέπει να ξεπεράσει η χώρα μας για να ενσωματώσει αποτελεσματικά τιςθεραπείεςCAR-Tcell, όπως την επιβολή κανονιστικού ρυθμιστικού πλαισίου, την οικονομική κάλυψη του υψηλού κόστους και την δυνατότητα εθνικής παραγωγής κυττάρων προς αποφυγή της εξάρτησης της από εισαγωγές.

Η 2η Ενότητα της Ημερίδας ήταν αφιερωμένη στις απόψεις και τις ανάγκες των ασθενών. Την Ενότητα συντόνισαν ο Αιματολόγος κ. Ιωάννης Τσώνης και ο Γραμματέας της ΕΛΛΟΚ κ. Γιώργος Καπετανάκης, ο οποίος και έκανε και την εναρκτήρια εισήγηση με θέμα την σχέση μεταξύ ασθενούς, ιατρού και ιατρικής ομάδας και την σημασία της στην κατάλληλη θεραπευτική επιλογή.
Oκ. Καπετανάκης επισήμανε την τεράστια σημασία της διεπιστημονικής υποστήριξης του ασθενούς και της στενής επικοινωνίας του με τον ιατρό και την υπεύθυνη ιατρική ομάδα. Η συζήτηση επί των προτιμήσεων του ασθενούς, η έγκυρη, προσιτή και συχνή ενημέρωση τόσο από την ιατρική ομάδα όσο και από τον ασθενή κατά την διάρκεια της θεραπείας του είναι εξαιρετικής βαρύτητας, τόσο για την επιλογή της κατάλληλης θεραπευτικής προσέγγισης εκ μέρους του ιατρού και της ομάδας, όσο και για την ψυχολογική και σωματική κατάσταση του ασθενούς καθώς και την καλύτερη ψυχοσωματική ανταπόκρισή του κατά την διάρκεια και μετά το πέρας της θεραπείας του.

Ο φόβος επανεμφάνισης της νόσου και η εμπειρία σχετικά με τις αλλαγές που επέφερε στη ζωή της η διάγνωση, ήταν το βασικό θέμα της ομιλίας της κ. Σοφίας Λεονάρδου, ασθενούς με χρόνια μυελογενή λευχαιμία από το 2009. Η κ. Λεονάρδου αναφέρθηκε στην εμπειρία που βίωσε από την πρώτη στιγμή της διάγνωσης και κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης θεραπείας της, αναφέροντας ότι η άριστη συνεργασία και εμπιστοσύνη στον ιατρό και την ιατρική της ομάδα αποδείχθηκε πρωταρχικής σημασίας για την ομαλή εξέλιξη των θεραπειών της. Η κ. Λεονάρδου επισήμανε ότι ο φόβος για μετάσταση ή/και επιδείνωση της νόσου είναι συχνά αυτός που τις προκαλεί, προσθέτοντας ότι οι ασθενείς έρχονται συχνά αντιμέτωποι με έντονα συναισθήματα μοναξιάς, ανησυχίας και φόβου, ενώ εξήρε τον ρόλο των συλλόγων ασθενών με καρκίνο, οι οποίοι αποτελούν πολύτιμο στήριγμα για τους -συχνά στιγματισμένους- ασθενείς και τους οικείους τους.

Στην εμπειρία που βίωσε κατά την διάρκεια της θεραπείας του με CAR-Tcells αναφέρθηκε ο κ. Γιάννης Λάππας, ασθενής με Non-Hodgkin λέμφωμα. Ο κ Λάππας, αφού περιέγραψε την διαδικασία θεραπείας με CAR-Tcells υπογράμμισε ότι παρά τις απορίες και την σχετική ανασφάλεια που τον διακατείχε στην αρχή, η θεραπεία αποδείχθηκε εξαιρετικά αποδοτική και «φιλική», χωρίς να είναι ιδιαίτερα επίπονη. Τεράστια συμβολή κατά τον κ. Λάππα είχε η άμεση και συνεχής επαφή του με την ιατρική ομάδα παρακολούθησής του καθώς και η θετική στάση που τον διακατείχε,από την στιγμή της πρώτης διάγνωσης έως και το τέλος της θεραπείας.
Των εισηγήσεων ακολούθησε συζήτηση με την συμμετοχή ατόμων που βιώνουν ή έχουν βιώσει αιματολογικές κακοήθειες, και πιο συγκεκριμένα της κ. ΧρυσόθεμιδοςΜαρκή, του κ. Κώστα Οφλίδη, Γραμματέα του ΠΑΣΜΜΟ (Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Μυελού Οστών) και του κ. Χρήστου Αλέξανδρου Μυλωνά,Ορθοπεδικού Χειρουργού&Προέδρουτης Ελληνικής Ομάδας Ασθενών με ΧΛΛ (Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία).

Κοινή συνισταμένη των ομιλούντων ήταν η προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουνμε αισιοδοξία την ασθένειαπαρά τις όποιες δυσκολίεςκαι η αντίληψη ότι ο καρκίνος μπορεί να ειδωθεί πλέον ως μία ασθένειακαι όχι ως κάτι μη αναστρέψιμο, όπως συνέβαινε σχεδόν καθολικά στο παρελθόν. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στην καθοριστική συμβολή που έχει η ψυχολογική υποστήριξη για τους ασθενείς, καθώς και τον καίριο ρόλο που επιτελούν οι σύλλογοι ασθενών σε ολόκληρη την Ελλάδα, προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες στους ασθενείς και τους οικείους τους. Τέλος, συμφώνησαν ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η άμεση, προσιτή, κατανοητή από όλουςκαι έγκυρη ενημέρωση των ασθενών τόσο για την πορεία της νόσου, όσο και για τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές.

Το κλείσιμο της 2ης Ενότητας ακολούθησαν ερωτήσεις συμμετεχόντων από το κοινό προς τους παρευρισκόμενους επιστήμονες και ασθενείς, ενώ το κλείσιμο της Ημερίδας έκανε η κ. Καίτη Αποστολίδου, Πρόεδρος της ΕΛΛΟΚ, η οποία υπογράμμισε την ανάγκη οι επιλεγόμενεςθεραπείες να λαμβάνονται με βάση και επίκεντρο τις προτιμήσεις, τις ανάγκες και τις εμπειρίες των ασθενών καθώς και τις μεγάλες και ελπιδοφόρες εξελίξεις που έχουν λάβει χώρα στην αντιμετώπιση των αιματολογικών κακοηθειών. Τα εμπόδια, συμπλήρωσε η κ. Αποστολίδου, τα οποία πρέπει να ξεπεραστούν προς αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου, αφορούν την ανάγκη διεπιστημονικής προσέγγισης προς επιτυχή υλοποίηση των νέων εξελιγμένων τεχνολογικά θεραπειών, την διασύνδεση και την συνεργασία των ιατρικών μονάδων με τον συντονισμό τους από εθνικά κέντρα αναφοράς, καθώς και την περαιτέρω βοήθεια που οφείλει να παράσχει η Πολιτεία προς ιατρούς, ερευνητές και ασθενείς.

  • ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  • ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Best in Pharmacy Awards: Αυτοί είναι οι νικητές των βραβείων
Best in Pharmacy Awards: Αυτοί είναι οι νικητές των βραβείων 04 Οκτωβρίου 2021
Xerox: Πως θα απαλλαγούν οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης από το χαρτί 05 Οκτωβρίου 2021
Xerox: Πως θα απαλλαγούν οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης από το χαρτί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατά 31% μειώθηκε η δημόσια χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο επί Τραμπ
Πολιτική Υγείας
14/05/2025 - 09:30

Κατά 31% μειώθηκε η δημόσια χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο επί Τραμπ

Οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο από την αύξηση ορισμένων τύπων καρκίνου σε άτομα κάτω των 50
Υγεία
13/05/2025 - 13:00

Οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο από την αύξηση ορισμένων τύπων καρκίνου σε άτομα κάτω των 50

Η Φύση ήταν το καταφύγιο της Κέιτ Μιντλετον στη μάχη με τον καρκίνο
Patient Talk
13/05/2025 - 08:30

Η Φύση ήταν το καταφύγιο της Κέιτ Μιντλετον στη μάχη με τον καρκίνο

Ετήσιο αιματολογικό τσεκ απ θα μπορούσε να αποτρέψει το ήμισυ των καρκίνων προχωρημένου σταδίου
Υγεία
09/05/2025 - 15:00

Ετήσιο αιματολογικό τσεκ απ θα μπορούσε να αποτρέψει το ήμισυ των καρκίνων προχωρημένου σταδίου

Ακόμα και ένα υπερεπεξεργασμένο σνακ την ημέρα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιολογικά και καρκίνο
Διατροφή
09/05/2025 - 10:00

Ακόμα και ένα υπερεπεξεργασμένο σνακ την ημέρα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιολογικά και καρκίνο

Η πρώτη δημόσια εξομολόγηση Ευσταθόπουλου για την απώλεια του αδελφού του από καρκίνο
Επικαιρότητα
07/05/2025 - 20:57

Η πρώτη δημόσια εξομολόγηση Ευσταθόπουλου για την απώλεια του αδελφού του από καρκίνο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης: Ο «σιωπηλός δολοφόνος» που ευθύνεται για 11 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους
Υγεία
17/05/2025 - 11:02
Ηλιακά εγκαύματα παιδιών... μελάνωμα ενηλίκων: Η μάχη κατά του καρκίνου του δέρματος πρέπει να ξεκινάει νωρίς
Υγεία
17/05/2025 - 09:07
Χειρουργική μιας ημέρας: Πολλαπλά τα οφέλη για ασθενείς και σύστημα υγείας
Health Talk
17/05/2025 - 08:53
Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης: Μεγάλη ενημερωτική δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Σύνταγμα
Υγεία
17/05/2025 - 06:46
Γάζα: Εκτός λειτουργίας και το τελευταίο νοσοκομείο που απέμενε για τους καρκινοπαθείς
Επικαιρότητα
17/05/2025 - 03:29
Ειδικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του δήμου Κορδελιού- Ευόσμου: «Η διατροφή πάει σχολείο»
Διατροφή
17/05/2025 - 00:07
Εννέα πράγματα που δεν γνωρίζετε για τις μαγνητικές τομογραφίες - Σωματική και ψυχική προετοιμασία
Υγεία
16/05/2025 - 17:51
Νοσηλεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έσωσε μια ζωή στο Πρωτοδικείο Αθηνών
Επικαιρότητα
16/05/2025 - 17:34
Παρουσία Γεωργιάδη τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας
Πολιτική Υγείας
16/05/2025 - 17:22
Πρωτοβουλίες του TikTok για την αναβάθμιση των λειτουργιών ψυχικής υγείας και ευεξίας της πλατφόρμας
Ψυχική Υγεία
16/05/2025 - 16:56
Μπαρμπετάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος φαρμακευτικής καινοτομίας»
Pharma News
16/05/2025 - 16:08
Τσάι και σοκολάτα μπορούν να μειώσουν την πίεση - Το κοινό αντιυπερτασικό τους συστατικό
Διατροφή
16/05/2025 - 16:00
Τα αποτελέσματα έρευνας της ΕΛΣΤΑΤ για την υγεία και τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών έως και 15 ετών
Επικαιρότητα
16/05/2025 - 15:52
«Ευαγγελισμός»: Δωρεάν για τους πολίτες καινοτόμο πρόγραμμα ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας
Ψυχική Υγεία
16/05/2025 - 15:37
ΕΟΔΥ: Δωρεάν έλεγχοι για τα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα από Δευτέρα, 19 Μαΐου
Υγεία
16/05/2025 - 15:19
Παραιτήθηκε ο CEO της Novo Nordisk με φόντο την πτώση κατά 32% της μετοχής - Τι έγραψε στο Linkedin!
Pharma News
16/05/2025 - 15:00
Long Covid: Βλάβες στον εγκέφαλο που μοιάζουν με αυτές της άνοιας διαπίστωσαν ερευνητές
Υγεία
16/05/2025 - 14:00
Έγκυος στις ΗΠΑ, εγκεφαλικά νεκρή, κρατιέται στη ζωή λόγω του νόμου κατά των αμβλώσεων
Πολιτική Υγείας
16/05/2025 - 13:00
Ψηφιακό δίδυμο της κοιλιακής αορτής μπορεί να «προβλέψει» ρήξη ανευρύσματος
Υγεία
16/05/2025 - 12:00
Πόλεμος Γεωργιάδη - Εξαδάκτυλου για την πλατφόρμα ηλεκτρονικών ραντεβού των γιατρών
Πολιτική Υγείας
16/05/2025 - 11:37
Θεμιστοκλέους: Αν δεν υπάρχει βελτίωση σ' ένα νοσοκομείο θα παύεται ο διοικητής
Πολιτική Υγείας
16/05/2025 - 11:08
Πώς η σκόνη θέτει σε κίνδυνο τη ζωή κτηνοτρόφων και αγροτών - Η σημασία των μέτρων αυτοπροστασίας
Υγεία
16/05/2025 - 11:00
Πώς ένα μπισκότο μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους
Διατροφή
16/05/2025 - 09:43
Τα 14 νοσοκομεία που θα έχουν σε δύο μήνες το νέο σύστημα ιχνηλάτησης ασθενών στις εφημερίες τους
Πολιτική Υγείας
16/05/2025 - 09:25
Γιατροί στις ΗΠΑ «ξαναέγραψαν» το DNA βρέφους με σπάνια γενετική διαταραχή και του έσωσαν τη ζωή
Υγεία
16/05/2025 - 09:15
Ποια περιοχή των ποδιών χαλαρώνει πιο εύκολα και πότε είναι μονόδρομος η επέμβαση
Ομορφιά
16/05/2025 - 08:28
Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης: Μήνας μέτρησης ο Μάιος και στην Ελλάδα
Health Talk
16/05/2025 - 06:48
Ημερίδα ευαισθητοποίησης του ΕΔΔΥΠΠΥ για την παχυσαρκία στον δήμο Αγίας Παρασκευής
Υγεία
16/05/2025 - 03:24
Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε το ΔΙΠΑΕ με το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»
Επικαιρότητα
16/05/2025 - 00:03
Τι είναι η δωρεά ωαρίων και τι πρέπει να γνωρίζουμε γι' αυτήν - Υπάρχουν ηθικά ζητήματα;
Health Talk
15/05/2025 - 22:24

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Πλεύση Ελευθερίας»: «Ανεπίτρεπτες ελλείψεις στην Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική Κλινική του Παπανικολάου»
Πολιτική Υγείας
15/05/2025 - 06:44
Πρεμιέρα για το σύστημα ηλεκτρονικής ιχνηλάτησης των ασθενών στα νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
15/05/2025 - 07:52
Νέα ελπίδα κατά των υπερανθεκτικών βακτηρίων: Ανακαλύφθηκε ένα πολλά υποσχόμενο αντιβιοτικό
Pharma News
15/05/2025 - 14:07
Προκήρυξη 28 µόνιμων θέσεων ιατρών στην Αχαΐα – Μέχρι τις 26 Μαΐου η προθεσμία
Πολιτική Υγείας
15/05/2025 - 11:15
Sanofi: Ανακοίνωσε επενδύσεις τουλάχιστον 20 δισεκατομμύρια δολάριων έως το 2030 στις ΗΠΑ
Pharma News
15/05/2025 - 12:13
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo