Τις επόμενες μέρες με βάση αυτά τα στοιχεία κατατέθηκε στη Βουλή ερώτηση κατά τη συζήτηση της οποίας η υφυπουργός υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη αμφισβήτησε τα στοιχεία και απάντησε με ψεύτικα νούμερα, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ. Στη συνέχεια η ομοσπονδία αναφέρει τα εξής: «Οφείλουμε λοιπόν να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.
1. Κανείς δεν είπε ότι στο ΚΥ Πάρου υπηρετούν 4 ιατροί. Τρεις γενικοί ιατροί κι ένας παθολόγος μοιράζονται τις ενεργείς εφημερίες κάθε μέρα. Στο πρόγραμμα για τον Ιούνιο προστέθηκε ένας ιδιώτης γενικός ιατρός ο οποίος με μπλοκάκι θα εκτελεί 4 εφημερίες. Προφανώς στο σύνολο των 11 που αναφέρει η υφυπουργός προστέθηκαν η Παθολόγος και ο Γενικός Ιατρός από το ΠΠΙ Αντιπάρου, οι οποίοι είναι το μίνιμουμ για την κάλυψη των αναγκών του νησιού, ιδίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Ίσως θα έπρεπε να προσθέσουμε και τους συναδέλφους από το ΠΠΙ Αστυπάλαιας, το οποίο επίσης διοικητικά υπάγεται στο ΚΥ Πάρου, θα έβγαινε μεγαλύτερο νούμερο.
2. Βιοπαθολόγος δεν υπάρχει (όπως ψευδώς αναφέρατε) παρά μόνο μια βιοχημικός που εκτελεί και χρέη παρασκευαστή τα πρωινά. Οι ειδικευμένοι ιατροί είναι 4 (καρδιολόγος, παιδίατρος, ακτινολόγος και ορθοπαιδικός) που καλύπτουν με 15 εφημερίες ετοιμότητας κάθε μήνα. Εννοείται βέβαια ότι αν υπάρχει ανάγκη, κανείς δε θα κοιτάξει αν είναι στο πρόγραμμα ή όχι, θα βοηθήσει τον συνάδελφο που ζητάει τη βοήθειά του.
3. Είναι πραγματικά ευχάριστο ότι η Κρήτη των τεσσάρων Νοσοκομείων και των 18 Κέντρων Υγείας είναι πλήρως καλυμμένη από αγροτικούς ιατρούς. Απλά οι δικές μας καταγγελίες αφορούσαν την Πάρο για την οποία δεν απαντήσατε. Και στην Πάρο το γεγονός είναι ότι οι αγροτικοί ιατροί συνεχίζουν να διορίζονται με το αναχρονιστικό σύστημα το οποίο υποτίθεται έχει αλλάξει από τον Δεκέμβριο. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι λέξεις, στο Κέντρο Υγείας βρίσκονται 5 αγροτικοί και αναμένονται άλλοι δύο στο τέλος Ιουνίου, ενώ οι θέσεις που προβλέπονται είναι δέκα (μαζί με τη θέση πλοίου). Δεν είναι σπάνιο δε, με εντολή της 2ης ΔΥΠΕ, οι αγροτικοί της Πάρου να μετακινούνται σε άλλα νησιά για να καλύπτουν τις κενές θέσεις (Ηρακλειά, Σχοινούσα, Δονούσα, Σίκινο, Φολέγανδρο, Ίο, Τζια κλπ.).
4. Ότι και αν γράφουν τα έγγραφα που ξεφυλλίζεται, το μηνιαίο πρόγραμμα των νοσηλευτριών καλύπτεται από έξι άτομα (και όχι εννιά όπως είπατε), είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή.
5. Σε σχέση με τις προσλήψεις ιατρών, υπάρχει μεγάλη απόσταση από το προκηρύσσω μια θέση μέχρι αυτή να καλυφθεί. Αυτό φυσικά έχει να κάνει με την απουσία ουσιαστικών κινήτρων που θα κάνουν ελκυστικές τις θέσεις στα νησιά για τους νέους επιστήμονες. Κίνητρα που δε θα εξαντλούνται στο ποσό του μισθού, αλλά θα λαμβάνουν υπόψη τις συνολικές ανάγκες και δυσκολίες των λειτουργών υγείας στα νησιά, τόσο τους καλοκαιρινούς μήνες με τις χιλιάδες των τουριστών όσο και τους χειμώνες με τις ιδιαιτερότητές τους».