ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορονοϊός: Η κατάσταση της υγείας των ασθενών που πήραν σαριλουμάμπη

Pharma News
Κορονοϊός: Η κατάσταση της υγείας των ασθενών που πήραν σαριλουμάμπη
Η Sanofi και η Regeneron παρέχουν επικαιροποιημένα στοιχεία για τη μελέτη Φάσης 2/3 με προσαρμοστικό σχεδιασμό η οποία διενεργείται στις ΗΠΑ σε ασθενείς που νοσηλεύονται με νόσο COVID-19. Οι πρώτες παρατηρήσεις σχετικά με τους ασθενείς που πήραν σαριλουμάμπη (sarilumab). Αναλυτικά οι ανακοινώσεις των εταιρειών.
Τρίτη, 12/05/2020 - 13:43
News4Health Team News4Health Team

Τι γίνεται με τους ασθενείς που παίρνουν σαριλουμάμπη

  • Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Παρακολούθησης Δεδομένων συνέστησε τη συνέχιση της μελέτης Φάσης 3 με υψηλότερη δόση sarilumab έναντι εικονικού φαρμάκου μόνο στην ομάδα ασθενών που νοσηλεύονται σε «κρίσιμη» κατάσταση με πιο προχωρημένη νόσο και τη διακοπή της μελέτης για την ομάδα ασθενών που νοσηλεύονται σε «σοβαρή» κατάσταση με λιγότερο προχωρημένη νόσο
  • Η μελέτη Φάσης 3 θα τροποποιηθεί, ώστε να ενταχθούν μόνο ασθενείς σε «κρίσιμη» κατάσταση
  • Η μελέτη Φάσης 3 θα τροποποιηθεί, διακόπτοντας τη θεραπεία με χαμηλότερη δόση sarilumab (200 mg). Οι νέοι ασθενείς θα λαμβάνουν είτε υψηλότερη δόση sarilumab (400 mg) είτε εικονικό φάρμακο
  • Δεν παρατηρήθηκαν νέα συμβάντα ασφάλειας για τη χρήση του sarilumab σε ασθενείς με COVID-19

Η Sanofi και η Regeneron Pharmaceuticals, Inc. (NASDAQ: REGN) ανακοίνωσαν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από τη Φάση 2 μιας συνεχιζόμενης μελέτης Φάσης 2/3 για την αξιολόγηση του sarilumab, ενός αντισώματος που αναστέλλει τον υποδοχέα της ιντερλευκίνης-6 (IL-6), σε ασθενείς που νοσηλεύονται με «σοβαρή» ή «κρίσιμη» λοίμωξη του αναπνευστικού λόγω COVID-19. Κατόπιν αξιολόγησης από την Ανεξάρτητη Επιτροπή Παρακολούθησης Δεδομένων (IDMC) του συνόλου των διαθέσιμων δεδομένων Φάσης 2 και Φάσης 3, η μελέτη θα τροποποιηθεί άμεσα, προκειμένου να συνεχιστεί μόνο η ένταξη ασθενών σε «κρίσιμη» κατάσταση για τη λήψη θεραπείας με sarilumab 400 mg ή με εικονικό φάρμακο.

Το τυχαιοποιημένο μέρος Φάσης 2 της μελέτης συνέκρινε την ενδοφλέβια χορήγηση υψηλότερης δόσης sarilumab (400 mg), χαμηλότερης δόσης sarilumab (200 mg) και εικονικού φαρμάκου. Αξιολόγησε 457 νοσηλευόμενους ασθενείς, οι οποίοι ταξινομήθηκαν κατά την έναρξη της μελέτης σε κατηγορίες ανάλογα με το εάν έπασχαν από «σοβαρή» νόσο (28% των ασθενών), «κρίσιμη» νόσο (49% των ασθενών) ή «πολυοργανική δυσλειτουργία» (23% των ασθενών). Η κατάσταση των ασθενών χαρακτηρίστηκε ως «σοβαρή» αν χρειάζονταν συμπληρωματικό οξυγόνο χωρίς μηχανική υποστήριξη ή συσκευή υψηλής ροής ή ως «κρίσιμη» εάν χρειάζονταν μηχανικό αερισμό ή συσκευή υψηλής ροής ή χρειάζονταν θεραπεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η προκαταρκτική ανάλυση του μέρους Φάσης 2 της μελέτης έδειξε ότι το sarilumab μείωσε ταχύτατα την C-αντιδρώσα πρωτεΐνη, έναν βασικό δείκτη φλεγμονής, πετυχαίνοντας το πρωτεύον καταληκτικό σημείο (βλ. στον πίνακα παρακάτω).

Τα επίπεδα της ιντερλευκίνης-6 κατά την έναρξη της μελέτης ήταν αυξημένα σε όλα τα σκέλη θεραπείας, με υψηλότερα επίπεδα να παρατηρούνται στους ασθενείς με «κρίσιμη» νόσο σε σύγκριση με τους ασθενείς με «σοβαρή» νόσο. Επιπλέον, δεν παρατηρήθηκαν νέα συμβάντα ασφάλειας με τη χρήση του sarilumab σε ασθενείς με COVID-19.

Η ανάλυση των κλινικών εκβάσεων στη μελέτη Φάσης 2 ήταν διερευνητική και προκαθορισμένη με επίκεντρο τις ομάδες ασθενών με «σοβαρή» και «κρίσιμη» νόσο. Στην προκαταρκτική ανάλυση Φάσης 2, το sarilumab δεν παρουσίασε αξιοσημείωτο όφελος στις κλινικές εκβάσεις του συνόλου των ασθενών με «σοβαρή» και «κρίσιμη» νόσο έναντι του εικονικού φαρμάκου. Ωστόσο, παρατηρήθηκαν αρνητικές τάσεις για τις περισσότερες εκβάσεις στην ομάδα των ασθενών με «σοβαρή» νόσο, ενώ παρατηρήθηκαν θετικές τάσεις σε όλες τις εκβάσεις στην ομάδα των ασθενών με «κρίσιμη» νόσο (βλ. στον πίνακα παρακάτω).

Διαβάστε επίσης: Covid -19: Tι είναι η σαριλουμάμπη και γιατί μπορεί να μας σώσει

Καλύτερα από το αναμενόμενο τα πήγαν οι ασθενείς που ήταν πιο σοβαρά

Μετά την αξιολόγηση της Ανεξάρτητης Επιτροπής Παρακολούθησης Δεδομένων (IDMC), η Regeneron και η Sanofi προχώρησαν στην αξιολόγηση της ομάδας ασθενών με «σοβαρή» νόσο, η οποία εξαιρέθηκε από τη μελέτη. Η εν λόγω αξιολόγηση αποκάλυψε ότι οι αρνητικές τάσεις στη Φάση 2 (n=126) δεν αναπαρήχθησαν στη Φάση 3 (n=276), και ότι οι κλινικές εκβάσεις ήταν παρόμοιες σε όλα τα σκέλη θεραπείας. Οι εκβάσεις για την ομάδα ασθενών με «σοβαρή» νόσο ήταν καλύτερες από το αναμενόμενο βάσει προηγούμενων αναφορών, ανεξάρτητα από την κατανομή θεραπείας: για παράδειγμα, στο μέρος Φάσης 2 της μελέτης, περίπου το 80% των ασθενών έλαβε εξιτήριο, το 10% απεβίωσε και το 10% εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

«Ακόμα και σε ένα περιβάλλον πανδημίας, είναι κρίσιμης σημασίας αλλά και εφικτό να ληφθούν ελεγχόμενα δεδομένα σε επαρκούς μεγέθους κλινικές μελέτες, ώστε να συλλεχθούν τα στοιχεία που απαιτούνται για να διαμορφωθεί η βέλτιστη ιατρική φροντίδα», δήλωσε ο George D. Yancopoulos, M.D., Ph.D., Co-Founder, President και Chief Scientific Officer της Regeneron. «Τα στοιχεία που προκύπτουν με το sarilumab και άλλα επαναστοχευμένα φάρμακα στην υγειονομική κρίση που συνιστά η νόσος COVID-19 αναδεικνύουν τη δυσκολία λήψης αποφάσεων για την αντιμετώπιση νέων ιικών απειλών με υπάρχοντα φάρμακα, χρησιμοποιώντας μικρές, μη ελεγχόμενες μελέτες.

Αναμένουμε αποτελέσματα από τη συνεχιζόμενη μελέτη Φάσης 3 για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τη νόσο COVID-19 και να κατανοήσουμε καλύτερα εάν συγκεκριμένοι ασθενείς είναι δυνατό να ωφεληθούν από τη θεραπεία με sarilumab. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για εξατομικευμένες προσεγγίσεις που στοχεύουν εκλεκτικά αυτόν τον ιό. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Regeneron προωθεί με ταχείς ρυθμούς το κοκτέιλ αντισωμάτων που στοχεύουν τον ιό SARS-CoV-2 και προγραμματίζουμε την έναρξη κλινικών μελετών τον Ιούνιο».

Η μελέτη του sarilumab σχεδιάστηκε με βάση μια μικρή (n=21) μελέτη μονού σκέλους που διενεργήθηκε στην Κίνα (Xu et al) με τη συμμετοχή κυρίως ασθενών με σοβαρή, εμπύρετη νόσο COVID-19, όπου παρατηρήθηκαν αυξημένα επίπεδα ιντερλευκίνης-6, και η οποία έδειξε ότι η αναστολή αυτού του μονοπατιού με τον αναστολέα της ιντερλευκίνης-6 tocilizumab μείωσε ταχύτατα τον πυρετό και βελτίωσε την οξυγόνωση σε ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση, επιτρέποντας να λάβουν εξιτήριο από το νοσοκομείο. Απαιτείται τεκμηρίωση αυτών των μη ελεγχόμενων ευρημάτων στο πλαίσιο μελετών επαρκούς μεγέθους και κατάλληλου ελέγχου. Τον προηγούμενο μήνα, η Regeneron και η Sanofi προχώρησαν στην αξιολόγηση του sarilumab σε μία προοπτική, τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη Φάσης 2/3 που χρησιμοποιεί προσαρμοστικό σχεδιασμό και διενεργείται στις ΗΠΑ σε συνεργασία με διαφορετικές ομάδες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η Αρχή Προηγμένης Έρευνας και Ανάπτυξης στη Βιοϊατρική (BARDA), που υπάγεται στο Γραφείο του Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης στο Αμερικανικό Υπουργείο Υγείας και Υπηρεσιών, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα.

«Στη Sanofi, έχουμε δεσμευτεί να συνεισφέρουμε στην αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου COVID-19. Καθώς ακολουθούμε την επιστήμη προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα τη συγκεκριμένη νόσο και να ανακαλύψουμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη θεραπεία των ασθενών, αυτά τα αρχικά αποτελέσματα από την τυχαιοποιημένη κλινική μελέτη προσφέρουν στους ιατρούς αναγκαίες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του sarilumab σε ασθενείς με COVID-19», δήλωσε ο John Reed, M.D., Ph.D., Global Head of Research and Development της Sanofi. «Παρόλο που η αξιολόγηση της εταιρείας μας για τη χρήση του sarilumab για τη θεραπεία της νόσου COVID-19 αποτελεί μια ερευνητική προσέγγιση, η Sanofi εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή με πολλές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση αυτής της νόσου, που περιλαμβάνουν άλλες πιθανές θεραπευτικές επιλογές, την ανάπτυξη υποψήφιων εμβολίων τα οποία θα είναι δυνατό να παραχθούν σε μεγάλη κλίμακα, καθώς και μια πιθανή συνεργασία για μία καινοτόμο λύση αυτοεξέτασης για τον ιό SARS-CoV-2 μέσω smartphone».

Τα αριθμητικά αποτελέσματα της Φάσης 2 παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα διερευνητικά κλινικά καταληκτικά σημεία για την ομάδα ασθενών με «κρίσιμη» νόσο, στην οποία εστιάζει η συνεχιζόμενη μελέτη Φάσης 3.

1. Η κλίμακα 7 σημείων περιλαμβάνει: 1) θάνατο, 2) νοσηλεία, απαιτείται επεμβατικός μηχανικός αερισμός ή εξωσωματική οξυγόνωση μεμβράνης (ECMO), 3) νοσηλεία, απαιτείται μη επεμβατικός αερισμός ή χορήγηση οξυγόνου με συσκευή υψηλής ροής, 4) νοσηλεία, απαιτείται συμπληρωματικό οξυγόνο, 5) νοσηλεία, δεν απαιτείται συμπληρωματικό οξυγόνο – απαιτείται συνεχής ιατρική φροντίδα (που σχετίζεται με τη νόσο COVID-19 ή με άλλη νόσο), 6) νοσηλεία, δεν απαιτείται συμπληρωματικό οξυγόνο – δεν απαιτείται πλέον συνεχής ιατρική φροντίδα, 7) εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Το συνεχιζόμενο μέρος της μελέτης Φάσης 3, όπου συνεχίζεται η ένταξη ασθενών, περιλαμβάνει περισσότερους από 600 ασθενείς με «κρίσιμη» νόσο. Δεν έχει γνωστοποιηθεί στη Regeneron και τη Sanofi το μέρος της μελέτης Φάσης 3, από την οποία αναμένεται να ανακοινωθούν αποτελέσματα μέχρι τον Ιούνιο.

Επιπλέον, οι εταιρείες διενεργούν και δεύτερη μελέτη σε χώρες εκτός των ΗΠΑ. Έχει ξεκινήσει η ένταξη ασθενών στη μελέτη Φάσης 3 του sarilumab σε περίπου 400 ασθενείς που νοσηλεύονται με νόσο COVID-19 στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τον Καναδά, τη Ρωσία, το Ισραήλ και την Ιαπωνία. Τα αρχικά αποτελέσματα αυτής της δεύτερης μελέτης αναμένονται το τρίτο τρίμηνο του έτους. Τα ευρήματα από την αμερικανική μελέτη θα κοινοποιηθούν άμεσα στην Ανεξάρτητη Επιτροπή Παρακολούθησης Δεδομένων (IDMC) και θα εξεταστεί η εφαρμογή παρόμοιων τροποποιήσεων στη μελέτη που διενεργείται εκτός των ΗΠΑ.

Η μελέτη του sarilumab στις ΗΠΑ χρηματοδοτείται εν μέρει με ομοσπονδιακά κονδύλια από το Υπουργείο Υγείας και Υπηρεσιών, το Γραφείο του Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης και την BARDA, υπό τον αριθμό OT: HHSO100201700020C.

Η χρήση του sarilumab για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της νόσου COVID-19 είναι υπό έρευνα και δεν έχει αξιολογηθεί πλήρως από καμία ρυθμιστική αρχή.

Διαβάστε επίσης: Εμβόλιο κατά του κορονοϊoύ: Ποιες οι μεγαλύτερες προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν

Σχετικά με τη Regeneron Pharmaceuticals, Inc

Η Regeneron (NASDAQ: REGN) είναι μία κορυφαία εταιρεία βιοτεχνολογίας που ανακαλύπτει φάρμακα, που αλλάζουν τη ζωή των ανθρώπων με σοβαρές ασθένειες. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε πριν από 30 χρόνια και διοικείται από ερευνητές ιατρούς, διαθέτει τη μοναδική ικανότητα να μετατρέπει επανειλημμένα και σταθερά την επιστήμη σε ιατρική, η οποία έχει οδηγήσει σε επτά θεραπείες, εγκεκριμένες από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), και σε πολυάριθμα υπό ανάπτυξη προϊόντα, τα οποία αναπτύχθηκαν εξ’ ολοκλήρου στα εργαστήρια της εταιρείας. Τα φαρμακευτικά προϊόντα και η γραμμή παραγωγής μας έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν ασθενείς με οφθαλμικές, καρδιαγγειακές, αλλεργικές και φλεγμονώδεις παθήσεις, πόνο, καρκίνο, μεταβολικά και λοιμώδη νοσήματα και σπάνιες ασθένειες.

Η Regeneron επιταχύνει και βελτιώνει τη συμβατική διαδικασία ανάπτυξης φαρμάκων μέσω των μοναδικών τεχνολογιών VelociSuite®, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας VelocImmune® η οποία χρησιμοποιεί γενετικά ανθρωποποιημένους ποντικούς για την παραγωγή βελτιστοποιημένων ανθρώπινων αντισωμάτων και διειδικών [bispecific] αντισωμάτων, και παράλληλα υποστηρίζει φιλόδοξες ερευνητικές πρωτοβουλίες, όπως το Regeneron Genetics Center, το οποίο διενεργεί μία από τις μεγαλύτερες προσπάθειες γενετικής αλληλούχησης στον κόσμο.

Τελευταία τροποποίηση στις 12/05/2020 - 13:50
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
  • SARILUMAB
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • SANOFI
  • REGENERON
  • ΣΑΡΙΛΟΥΜΑΜΠΗ
  • ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εμβόλιο κατά του κορονοϊoύ: Ποιες οι μεγαλύτερες προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν
Εμβόλιο κατά του κορονοϊoύ: Ποιες οι μεγαλύτερες προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν 12 Μαϊος 2020
Έρευνα - κοινωνικά φαρμακεία: Καλύπτουν 68,5% των αναγκών σε φάρμακα των κοινωνικά ευπαθών ομάδων 12 Μαϊος 2020
Έρευνα - κοινωνικά φαρμακεία: Καλύπτουν 68,5% των αναγκών σε φάρμακα των κοινωνικά ευπαθών ομάδων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΕ: 400 εκατ. ευρώ στη Sanofi για την παραγωγή ινσουλίνης στην Ευρώπη
Pharma Policy
09/09/2026 - 09:00

ΕΕ: 400 εκατ. ευρώ στη Sanofi για την παραγωγή ινσουλίνης στην Ευρώπη

ΕΟΔΥ: Σε ύφεση κορονοϊός, γρίπη και RSV με μόλις επτά νέες εισαγωγές για κάθε ιό
Υγεία
06/08/2026 - 21:22

ΕΟΔΥ: Σε ύφεση κορονοϊός, γρίπη και RSV με μόλις επτά νέες εισαγωγές για κάθε ιό

Εμβόλιο σχεδιασμένο από τεχνητή νοημοσύνη δοκιμάστηκε για πρώτη φορά σε ανθρώπους
Υγεία
12/06/2026 - 13:00

Εμβόλιο σχεδιασμένο από τεχνητή νοημοσύνη δοκιμάστηκε για πρώτη φορά σε ανθρώπους

Παγκόσμιο Κύπελλο: Από ποιες μολυσματικές ασθένειες κινδυνεύουν οι φίλαθλοι
Υγεία
11/06/2026 - 10:00

Παγκόσμιο Κύπελλο: Από ποιες μολυσματικές ασθένειες κινδυνεύουν οι φίλαθλοι

Anthony Aouad – Χριστίνα Γκουσγκούνη: Καινοτομία, ισότιμη πρόσβαση και ολιστική φροντίδα στις σπάνιες παθήσεις
Pharma News
15/05/2026 - 12:53

Anthony Aouad – Χριστίνα Γκουσγκούνη: Καινοτομία, ισότιμη πρόσβαση και ολιστική φροντίδα στις σπάνιες παθήσεις

Γιατί τα κρουαζιερόπλοια γίνονται "φωλιές" επιδημιών
Υγεία
07/05/2026 - 16:00

Γιατί τα κρουαζιερόπλοια γίνονται "φωλιές" επιδημιών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συμπληρώματα για την εμμηνόπαυση: Πόσο βοηθούν, ποιους κινδύνους ενέχουν
Υγεία
12/09/2026 - 07:41
Κάθε πότε καθαρίζετε το τηλεχειριστήριο σας; Πρόγραμμα καθαριότητας για ό,τι ακουμπάτε
Υγεία
11/09/2026 - 16:00
Το υπερβολικό φως τη νύχτα συνδέεται με αλλαγές στη δομή και λειτουργία της καρδιάς
Υγεία
11/09/2026 - 15:00
Πρόεδρος ΕΟΦ: Ό,τι είναι ενέσιμο και ενδοφλέβιο παίρνει άδεια μόνο για νοσοκομειακή χρήση
Πολιτική Υγείας
11/09/2026 - 14:17
Καφές: Συνδέεται με λιγότερο λίπος και καλύτερο μεταβολικό προφίλ – Τι δείχνει νέα μελέτη
Health Talk
11/09/2026 - 14:00
Εμμηνόπαυση: Η ορμονοθεραπεία μπορεί να συνδέεται με χαμηλότερο καρδιαγγειακό κίνδυνο
Υγεία
11/09/2026 - 13:00
Μαζωνάκης: Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου σύμφωνα με τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα
Επικαιρότητα
11/09/2026 - 12:02
Φάρμακα GLP-1: Σημαντικά εργαλεία στη θεραπεία της υπνικής άπνοιας- Τι δείχνει έρευνα
Υγεία
11/09/2026 - 11:00
Γεωργιάδης: Θα μπει αυστηρό πλαίσιο στη λειτουργία ιατρείων ευεξίας και μακροζωίας
Πολιτική Υγείας
11/09/2026 - 10:35
Athens Life Tech Park: Η επένδυση 80 εκατ. ευρώ της ELPEN
Pharma News
11/09/2026 - 10:15
Το "τίμημα" των extensions βλεφαρίδας: Ακάρεα, ερεθισμός και δυσλειτουργία των αδένων
Ομορφιά
11/09/2026 - 10:00
Διεθνής Ημέρα Πρωτοπαθούς Χολικής Χολαγγειίτιδας: Μια νόσος χωρίς σημάδια
Υγεία
11/09/2026 - 09:30
Μικροπλαστικά στους πνεύμονες: Νέα στοιχεία από ελληνική έρευνα για πιθανή σύνδεση με τον καρκίνο
Υγεία
11/09/2026 - 09:00
Επιστροφή στο σχολείο: Καλή σχολική χρονιά χωρίς μυοσκελετικά προβλήματα!
Υγεία
11/09/2026 - 08:00
Τα «ναι» και τα «όχι» της αντιγήρανσης
Υγεία
10/09/2026 - 18:00
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης
Patient Talk
10/09/2026 - 17:00
Botox: Ποιοι γιατροί πρέπει να το κάνουν για να είναι ασφαλές
Ομορφιά
10/09/2026 - 16:00
Καρκίνος του προστάτη: 8 γενετικά «αποτυπώματα» αποκαλύπτουν εγκαίρως το 85% των περιπτώσεων
Υγεία
10/09/2026 - 15:00
Δήμος Αθηναίων: Εγκαινιάστηκε το πρώτο Κοινωνικό Κέντρο Ακοής στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 14:28
Κακά νέα για όσους προτιμούν το ρόφημα τους καυτό
Υγεία
10/09/2026 - 14:00
Νέο Ιατρείο Διαβητικού Ποδιού στο «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο»
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 13:59
Σύνδρομο του "φρυγανισμένου δέρματος": Αυξημένος ο κίνδυνος στα παιδιά - Ο ρόλος των συσκευών τεχνολογίας
Υγεία
10/09/2026 - 13:00
Θάνατος Μαζωνάκη: Στο προσκήνιο οι «αναγεννητικές» θεραπείες – Οι προειδοποιήσεις των ειδικών
Υγεία
10/09/2026 - 12:59
Σύνδρομο Rett : Εγκρίθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση η πρώτη και μοναδική θεραπεία
Pharma Policy
10/09/2026 - 12:15
Όταν το παιδί δεν θέλει να πάει σχολείο: Οδηγός διαχείρισης
Ψυχική Υγεία
10/09/2026 - 12:00
Ιός του Δυτικού Νείλου: 34 νέα κρούσματα – 6 νέοι θάνατοι
Υγεία
10/09/2026 - 11:17
Σχολικά κυλικεία: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 09:57
Αύξηση 5 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για τους φυσικοθεραπευτές από το 2027
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 09:00
Alzheimer: Ψήφισμα για έγκαιρη διάγνωση και ισότιμη πρόσβαση στις σύγχρονες θεραπείες
Patient Talk
10/09/2026 - 08:10
Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Έκτακτος έλεγχος του ΙΣΑ στο ιατρείο - Τι κατέθεσε ο γιατρός
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 07:22

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο Ιατρείο Διαβητικού Ποδιού στο «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο»
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 13:59
Δήμος Αθηναίων: Εγκαινιάστηκε το πρώτο Κοινωνικό Κέντρο Ακοής στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 14:28
Γεωργιάδης: Θα μπει αυστηρό πλαίσιο στη λειτουργία ιατρείων ευεξίας και μακροζωίας
Πολιτική Υγείας
11/09/2026 - 10:35
Athens Life Tech Park: Η επένδυση 80 εκατ. ευρώ της ELPEN
Pharma News
11/09/2026 - 10:15
Πρόεδρος ΕΟΦ: Ό,τι είναι ενέσιμο και ενδοφλέβιο παίρνει άδεια μόνο για νοσοκομειακή χρήση
Πολιτική Υγείας
11/09/2026 - 14:17
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo