News4Health Logo

  • Pharma News
  • Πολιτική Υγείας
  • Υγεία
  • Health News
  • Διατροφή
  • Ευ Ζην
  • Pet & Health
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022

Κατεψυγμένα φαγητά: Σκέψου το διπλά πριν τα καταναλώσεις για 7 λόγους

Γιώργος ΠαπαϊωάννουΓιώργος Παπαϊωάννου
9992
Κατεψυγμένα φαγητά: Σκέψου το διπλά πριν τα καταναλώσεις για 7 λόγους

Ολοι μας λατρεύουμε τα κατεψυγμένα φαγητά διότι είναι εύκολα στην προετοιμασία τους και είναι νόστιμα. Ωστόσο, το να εξαρτιόμαστε υπερβολικά από τα κατεψυγμένα φαγητά μπορεί να είναι επικίνδυνο για το σώμα μας.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι πολλές τροφές δεν είναι εποχιακές και η διατροφική τους ποιότητα είναι πολύ χαμηλή. Πέρα, όμως, από αυτό υπάρχουν και άλλα προβλήματα με τα κατεψυγμένα φαγητά. Αυτά είναι:

1. Κίνδυνος διαβήτη

Το άμυλο χρησιμοποιείται για να διατηρεί φρέσκα τα κατεψυγμένα τρόφιμα . Αυτό το άμυλο βοηθά στην προσθήκη γεύσης και υφής στο φαγητό. Το άμυλο μετατρέπεται σε ζάχαρη, πριν γίνει η πέψη. Οποιαδήποτε αύξηση των επιπέδων σακχάρου μπορεί να σας βάλει σε κίνδυνο διαβήτη.

2. Κίνδυνος καρδιακής νόσου

Τα συσκευασμένα ή κατεψυγμένα τρόφιμα περιέχουν τρανς λιπαρά που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και συνδέονται επίσης με φραγμένες αρτηρίες. Αυτό το λίπος αυξάνει την κακή χοληστερόλη (LDL) στο σώμα και μειώνει την καλή χοληστερόλη (HDL). Όλα αυτά συμβάλλουν σε καρδιακές παθήσεις. Το νάτριο είναι επίσης υψηλό σε τέτοια τρόφιμα, τα οποία μπορούν επίσης να αυξήσουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο σώμα.

3. Αύξηση βάρους ή παχυσαρκία

Τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι εξαιρετικά πλούσια σε λιπαρά. Η αναλογία λιπών προς υδατάνθρακες και πρωτεΐνες σε αυτά τα τρόφιμα είναι σχεδόν διπλάσια, γι' αυτό και είναι φορτωμένα με θερμίδες.

4. Αμελητέα θρεπτική αξία

Η κατάψυξη τροφίμων για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να σκοτώσει ορισμένες σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα που υπάρχουν στα είδη. Ως εκ τούτου, τα κατεψυγμένα τρόφιμα δεν είναι τόσο θρεπτικά όσο τα φρέσκα τρόφιμα.

5. Δεν έχει τόσο καλή γεύση όσο το φρέσκο ​​φαγητό

Το φρέσκο ​​φαγητό έχει προφανώς υπέροχο άρωμα και γεύση, κάτι που δεν έχει το κατεψυγμένο. Αυτά τα τρόφιμα μπορεί να μην φαίνονται καν καλά, σε σύγκριση με τα φρέσκα τρόφιμα. Η τραγανή γεύση και η γεύση των φρέσκων τροφίμων δεν μπορούν να συγκριθούν με των κατεψυγμένων τροφίμων.

6. Κίνδυνος καρκίνου του παγκρέατος

Η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση κατεψυγμένων τροφίμων μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του παγκρέατος. Τα κατεψυγμένα λουκάνικα, σαλάμια ή άλλα είδη μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο προσβολής από καρκίνο. Αυτό οφείλεται συνήθως στα συντηρητικά που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα κατεψυγμένα τρόφιμα. Το σιρόπι καλαμποκιού, που υπάρχει στα κατεψυγμένα τρόφιμα, παρουσιάζει επίσης καρκινογόνες τάσεις

7. Ανεβάζει την αρτηριακή πίεση

Σύμφωνα με μελέτες, τα κατεψυγμένα τρόφιμα μπορούν να ανεβάσουν την αρτηριακή πίεση, καθώς περιέχουν υψηλή ποσότητα νατρίου. Η υπερβολική κατανάλωση νατρίου αυξάνει επίσης τον κίνδυνο άλλων ιατρικών καταστάσεων όπως το εγκεφαλικό επεισόδιο και οι καρδιακές παθήσεις.

Η διάρκεια ζωής των κατεψυγμένων τροφίμων

Το φαγητό δεν μπορεί να ζήσει για πάντα. Κάθε τρόφιμο έχει διάρκεια ζωής, απλώς οι κατεψυγμένες ποικιλίες διατηρούνται περισσότερο από τα φρέσκα τρόφιμα. Η διάρκεια ζωής ορισμένων κατεψυγμένων τροφίμων αναφέρεται παρακάτω:

  • Λαχανικά - 3 έως 4 μήνες
  • Φρούτα - 4 έως 5 μήνες
  • Ψάρια - περίπου 4 μήνες
  • Κρέας - 4 έως 6 μήνες
  • Έτοιμα τρόφιμα - 3 έως 4 μήνες
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα - 2 έως 3 μήνες

Να διαβάζετε και να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες που αναφέρονται στη συσκευασία κατεψυγμένων τροφίμων. Όταν βάζετε το φαγητό στο φούρνο μικροκυμάτων, θυμηθείτε να σκεπάζετε το φαγητό με ένα πιάτο για να παράγει υγρή θερμότητα, η οποία βοηθά στην εξόντωση επιβλαβών βακτηρίων. Συνεχίστε να ανακατεύετε, να περιστρέφετε και να γυρίζετε το φαγητό κατά το μαγείρεμα, ώστε να μην μείνουν κρύα σημεία.

Health ανα Tag:
  • ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΦΑΓΗΤΑ
  • ΦΑΓΗΤΟ
  • ΚΑΤΑΨΥΞΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ARFID: Η διατροφική διαταραχή που πλήττει κυρίως τα παιδιά - Τα «ύποπτα» σημάδια της

ARFID: Η διατροφική διαταραχή που πλήττει κυρίως τα παιδιά - Τα «ύποπτα» σημάδια της

«Η Διαταραχή Περιορισμένης Πρόσληψης Τροφίμων ή αλλιώς ARFID αναπτύσσεται συνήθως στην πρώιμη παιδική ηλικία» γράφει η μεταδιδακτορική ερευνήτρια Ψυχιατρικής Επιδημιολογίας,του Ινστιτούτου Καρολίνσκα, Λίζα Ντίνκλερ

Γιώργος ΠαπαϊωάννουΧριστίνα-Παναγιώτα Βελαλή
Η κατανάλωση φαγητού μέχρι τις 4.00 το απόγευμα έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία μας

Η κατανάλωση φαγητού μέχρι τις 4.00 το απόγευμα έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία μας

Νέα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχουν ιδανικές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας για φαγητό και νηστεία. Το να τρώμε νωρίς μέσα στην ημέρα μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε σωματικό βάρος, ενώ η κατανάλωση γευμάτων μέσα σε χρονικό παράθυρο 10 ωρών θα μπορούσε να βελτιώσει τα επίπεδα γλυκόζης και χοληστερόλης στο αίμα, σύμφωνα με δύο νέες μελέτες που δημοσιεύτηκαν στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Cell Metabolism.

Γιώργος ΠαπαϊωάννουNews4Health Team
Νέα έρευνα: Αν τρώτε αυτές τις ώρες δεν θα παίρνετε κιλά

Νέα έρευνα: Αν τρώτε αυτές τις ώρες δεν θα παίρνετε κιλά

Νέα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχουν ιδανικές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας για φαγητό.

Γιώργος ΠαπαϊωάννουNews4Health Team
Αυτά τα φαγητά απαγορεύεται να βάζεις στον φούρνο μικροκυμάτων

Αυτά τα φαγητά απαγορεύεται να βάζεις στον φούρνο μικροκυμάτων

Απόφυγε να ζεστάνεις τα παρακάτω φαγητά στο φούρνου μικροκυμάτων γιατί είναι επικίνδυνο

Γιώργος ΠαπαϊωάννουNews4Health Team

Newsroom

  • Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Οι παράγοντες κινδύνου - 4 τρόποι για να τους αποφύγετε

    04/02/2023 - 12:54
  • Μπούκωμα; 3+1 «κόλπα» για να απαλλαγείτε

    04/02/2023 - 10:00
  • Τμήμα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Σύγχρονες ακτινοθεραπευτικές τεχνικές στην υπηρεσία του ασθενούς

    03/02/2023 - 16:00
  • «Μαθαίνω για τον καρκίνο»: Η Pfizer «απαντά» σε 17 ερωτήματα για τον καρκίνο (VIDEO)

    03/02/2023 - 14:43
  • EMEKA: «Σε πανδημία έχει εξελιχθεί η καρδιακή ανεπάρκεια»

    03/02/2023 - 13:14
  • ΠΙΣ: «Οφείλουμε να επενδύσουμε σε πρόληψη και θεραπεία για τον καρκίνο»

    03/02/2023 - 12:39
  • ARFID: Η διατροφική διαταραχή που πλήττει κυρίως τα παιδιά - Τα «ύποπτα» σημάδια της

    03/02/2023 - 12:38
  • Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής: Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και ελλιπώς εξοπλισμένες δομές καταγγέλουν γιατροί

    03/02/2023 - 11:51
  • Δισθενή εμβόλια: Πόσο αποτελεσματικά είναι έναντι σοβαρής λοίμωξης από Covid-19

    03/02/2023 - 11:20
  • Τα σκυλιά είναι δεξιόχειρα ή αριστερόχειρα; Τι λέει η επιστήμη

    03/02/2023 - 11:00

News4Health Logo

  • Οι ειδήσεις της υγείας
  • Διαβάστε Επίσης
  • Αναζήτηση
  • Σχετικά με το News4Health.gr

Copyright © 2019 - 2023 Doctor Post P.C. All rights reserved.

PerfOps by Nuevvo