News4Health Logo

  • Pharma News
  • Πολιτική Υγείας
  • Υγεία
  • Health News
  • Διατροφή
  • Ευ Ζην
  • Pet & Health
Κυριακή, 19 Απριλίου 2020

Οι συμβολισμοί και οι ιδέες πίσω από το «πρόσωπο» του COVID-19

Γιώργος ΠαπαϊωάννουΓιώργος Παπαϊωάννου
913
Οι συμβολισμοί και οι ιδέες πίσω από το «πρόσωπο» του COVID-19

Οι δημιουργοί της εικονογράφησης του COVID-19, με την οποία έχουμε εξοικειωθεί τόσο καιρό, εξήγησαν τι προσπάθησαν να πετύχουν καθώς και τους συβολολισμούς πίσω από το πρόσωπο του ιού.

Όπως κάθε ιός έτσι και ο SARS-CoV-2 είναι αόρατος στο ανθρώπινο μάτι. Όπως αποκαλείται από τους ηγέτες πολλών χωρών είναι ένας αόρατος εχθρός. Γι΄αυτό, άλλωστε, προκαλεί μεγαλύτερο φόβο στους ανθρώπους σε σχέση με άλλους εχθρούς. Ακόμα και ο ιός, όμως, έχει κάποια μορφή. Γι΄αυτό το λόγο, το Κέντρo Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ανέθεσε την εικονογράφηση του, τον Ιανουάριο του 2020, στους φαρμακευτικούς εικονογράφους, Νταν Χίγκινς και Αλίσα Έκερτ.  Έτσι, ο νέος κορονοϊός απέκτησε το πρόσωπο με τον οποίο το συναντάμε καθημερινά στις τηλεοράσεις μας, σε διαδικτυακά άρθρα και όχι μόνο.

Για την αναπαράσταση του, οι εικονογράφοι ξεκίνησαν από τη μελέτη της δομής του ιού και συμβουλεύτηκαν ειδικούς από το εργαστήριο του CDC. Αμέσως μετά στράφηκαν στην Protein Data Bank που βρίσκεται στο διαδίκτυο. Πρόκειται για μία βάση δεδομένων που απεικονίζει σε τρισδιάστατη μορφή μεγάλα βιολογικά μόρια, όπως πρωτεΐνες και νουκλεϊκά οξέα. Έτσι, αξιοποιώντας τα απαραίτητα δεδομένα έχτισαν την ιογενή δομή σε 3D περιβάλλον. Χρησιμοποιώντας τρισδιάστατο υλικό, δοκίμασαν διαφορετικό φωτισμό, υλικά και χρώματα. Αφού έκαναν την τελική επιλογή πρόσφεραν στην εικονογράφηση ένα τελικό γυάλισμα. Μετά την τελική έγκριση από το CDC, η εικόνα κυκλοφόρησε δημοσίως. Η διαδικασία αυτή διήρκεσε μία εβδομάδα. 

Κάτω δεξιά με την πράσινη μπλούζα βρίσκεται η Αλίσα Έκερτ ενώ στο πίσω μέρος με την ασπρόμαυρη μπλούζα Polo είναι ο Νταν Χίγκινς

Οι κόκκινες ακίδες στην εικόνα αναπαριστούν τις πρωτεΐνες που επιτρέπουν στον ιό να προσαρτηθεί στα ανθρώπινα κύτταρα.

Σύμφωνα με την Έκερτ και τον Χίγκινς η επιλογή των χρωμάτων δεν ήταν τυχαία. Στόχος ήταν να επικοινωνήσουν τη βαρύτητα της κατάστασης στο κοινό. «Δε θέλαμε να είναι πολύ παιχνιδιάρικο αλλά ούτε πολύ τρομακτικό. Επίσης, θέλαμε η δομή να είναι ρεαλιστική» ανέφερε η Αλίσα Έκερτ.

Παράλληλα, επιχείρησαν να διασφαλίσουν ότι το κοινό θα καταλάβει ότι ο νέος κορονοϊός θα έχει παγκόσμιο αντίκτυπο. Με λίγα λόγια έπρεπε να το ζωντανέψουν.«Η δημιουργία του με εικόνες από τη ζωή κάνουν το θεατή να πλησιάζει κοντά στο να αγγίξει την εικονογράφηση και την καθιστά πιο ρεαλιστική. Είναι ένας τρόπος να πάρεις κάτι περίπλοκο και να το μετατρέψεις σε πιο χειροπιαστό. Δώσαμε ένα πρόσωπο στον ιό» συμφώνησαν οι δύο εικονογράφοι.

 

ΠΗΓΗ: https://cnn.it/2VlDOo4

Health ανα Tag:
  • ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ
  • ΙΔΕΕΣ
  • COVID19
  • ΖΩΓΡΑΦΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γιατί χρειάζεται καρδιολογικός έλεγχος μετά από λοίμωξη COVID-19;

Γιατί χρειάζεται καρδιολογικός έλεγχος μετά από λοίμωξη COVID-19;

Ανάμεσα στα όργανα που προσβάλλει ο νέος κορωνοϊός είναι και η καρδιά. Η προσβολή αυτή μπορεί να συμβεί είτε κατά τη διάρκεια της νόσησης, είτε μετά από αυτήν, οπότε αφορά και το σύνδρομο long covid.

Γιώργος ΠαπαϊωάννουNews4Health Team
Όμικρον ΒΑ.5: Πόσο μας προστατεύουν προηγούμενη λοίμωξη και αναμνηστικός εμβολιασμός

Όμικρον ΒΑ.5: Πόσο μας προστατεύουν προηγούμενη λοίμωξη και αναμνηστικός εμβολιασμός

Η αποτελεσματικότητα αναμνηστικού εμβολιασμού και προηγούμενης λοίμωξης κατά της Όμικρον BA.5, αναλύθηκε σε νέα μελέτη. 

Γιώργος ΠαπαϊωάννουNews4Health Team
Ε.Ε: Καλεί σε ακρόαση την φον ντερ Λάιεν για τις συμβάσεις εμβολίων της Covid19

Ε.Ε: Καλεί σε ακρόαση την φον ντερ Λάιεν για τις συμβάσεις εμβολίων της Covid19

Η ειδική επιτροπή του ΕΚ για την πανδημία της Covid-19 αποφάσισε να καλέσει σε ακρόαση την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σχετικά με τις συμβάσεις εμβολίων κατά της Covid19.

Γιώργος ΠαπαϊωάννουNews4Health Team
Κορονοϊός: Αυτά είναι τα πιο συχνά συμπτώματα που παραμένουν για καιρό μετά τη λοίμωξη

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα πιο συχνά συμπτώματα που παραμένουν για καιρό μετά τη λοίμωξη

Αυτά είναι τα επίμονα συμπτώματα μετά από λοίμωξη με κορονοϊό, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Γιώργος ΠαπαϊωάννουNews4Health Team

Newsroom

  • ΕΜΑ: Το νέο αναμνηστικό εμβόλιο Covid 19 που προτείνει για έγκριση

    30/03/2023 - 17:30
  • ΕΦΕΤ: Ανάκληση βιολογικής σοκολάτας δύο γεύσεων - Εντοπίστηκε τοξική ουσία

    30/03/2023 - 16:01
  • Έκθεση ΕΟΔΥ: Στους 65 οι νεκροί από κορονοϊό - Αυξήθηκαν οι γριπώδεις συνδρομές

    30/03/2023 - 15:16
  • Μάρτιος: Μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για το Πολλαπλούν Μυέλωμα

    30/03/2023 - 14:29
  • Σε λειτουργία η πρώτη Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων στο Μαραθώνα - Δωρεάν κατ’ οίκον υπηρεσίες στους δημότες

    30/03/2023 - 13:55
  • ΕΚΠΑ: Επιστολή καθηγητών στον πρωθυπουργό για τις αποδοχές των πανεπιστημιακών

    30/03/2023 - 13:23
  • Candida Auris: Ο «φονικός» μύκητας που εισβάλλει στα νοσοκομεία - Οι παράγοντες κινδύνου και τα μέτρα πρόληψης

    30/03/2023 - 12:52
  • Στυτική δυσλειτουργία: Σε τι βαθμό συνδέεται με την κατάθλιψη; Ειδικός εξηγεί

    30/03/2023 - 12:19
  • Ελπιδοφόρα μελέτη: Ένα παράσιτο σκύλου θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου - Επιστήμονες εξηγούν

    30/03/2023 - 11:51
  • Η «επικίνδυνη σχέση» σακχαρώδη διαβήτη και παχυσαρκίας

    30/03/2023 - 11:22

News4Health Logo

  • Οι ειδήσεις της υγείας
  • Διαβάστε Επίσης
  • Αναζήτηση
  • Σχετικά με το News4Health.gr

Copyright © 2019 - 2023 Doctor Post P.C. All rights reserved.

PerfOps by Nuevvo