ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητσοτάκης στο ΚΥ Περιστερίου: Προσέχουμε πάρα πολύ για να μην αντιμετωπίσουμε τρίτο κύμα της πανδημίας

Πολιτική Υγείας
Eurokinissi
Τα rapid test είναι πάρα πολύ σημαντική δράση για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα με τη δράση του εμβολιασμού, την πανδημία για τους επόμενους μήνες, σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκος από το ΚΥ Περιστερίου.
Τρίτη, 29/12/2020 - 11:45
— Photo: Eurokinissi
News4Health Team News4Health Team

«Τα rapid test μας δίνουν τη δυνατότητα να μπορούμε να ελέγχουμε τον δείκτη θετικότητας σε ασυμπτωματικούς συμπολίτες μας. Αυτό το στοιχείο έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία για να μπορούμε γρήγορα να εντοπίζουμε τυχόν τοπικές επιδημίες, ώστε να παρεμβαίνουμε γρήγορα και τοπικά για να τις περιορίζουμε», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης στη διάρκεια της επίσκεψής του στο πολυδύναμο Κέντρο Υγείας Περιστερίου, ένα από τα 386 κέντρα εξέτασης τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα διενέργειας 12.000 rapid test για κορονοϊό καθημερινά μέσω της πλατφόρμας testing.gov.gr, με τυχαία επιλογή εθελοντών.

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι το εμβόλιο είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας μέχρι όμως να εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού, θα πρέπει να εξακολουθούμε να προσέχουμε πάρα πολύ για να μην αντιμετωπίσουμε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας Και για να μπορούμε να το κάνουμε αυτό χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερη πληροφορία σε τοπικό επίπεδο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όλα αυτά είναι τεστ τα οποία διεξάγονται δωρεάν χωρίς καμία επιβάρυνση για τους πολίτες, παίρνουν τα αποτελέσματα εντός 10 λεπτών, οι ίδιοι θα γνωρίζουν προφανώς ότι είναι αρνητικοί διότι οι πιο πολλοί θα είναι αρνητικοί. Αν τυχόν είναι θετικοί θα πρέπει να μπουν στις διαδικασίες των πρωτοκόλλων επίβλεψης. Όμως είναι μία πάρα πολύ σημαντική δράση για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα με τη δράση του εμβολιασμού και τον περιορισμό της πανδημίας για τους επόμενους μήνες», προσέθεσε ο Πρωθυπουργός και παρότρυνε τους πολίτες να δηλώσουν συμμετοχή μέσω του testing.gov.gr, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό να έχουμε αρκετά μεγάλο αριθμό εθελοντών στην πλατφόρμα. «Μόνο ωφελημένοι μπορούν να είναι οι ίδιοι», ανέφερε.

Ο Πρωθυπουργός περιηγήθηκε στο Κέντρο Υγείας, το οποίο ταυτόχρονα προσφέρει μοριακές διαγνωστικές εξετάσεις σε πολίτες οι οποίοι εμφανίζουν συμπτώματα Covid-19 ή έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα. Επισκέφτηκε επίσης ένα από τα οκτώ εμβολιαστικά ιατρεία που ετοιμάζονται στο Κέντρο και θα λάβουν μέρος την εκστρατεία εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού κατά του κορονοϊού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επίσης την ευκαιρία να ενημερωθεί για το μεγάλο εύρος υπηρεσιών που προσφέρει το Κέντρο στην κοινότητα ως δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας, στις οποίες περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- τμήμα γενικής ιατρικής, ορθοπεδική μονάδα, οδοντιατρείο, τμήμα ψυχιατρικής, παιδιατρική υπηρεσία και μικροβιολογικό εργαστήριο.

«Τα πολυδύναμα Κέντρα Υγείας αστικού τύπου είναι, ουσιαστικά, το μέλλον της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στα μεγάλα αστικά κέντρα», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι το ΚΥ Περιστερίου είναι «άρτια εξοπλισμένο».

Ολόκληρη η δήλωση του Πρωθυπουργού

Με μεγάλη χαρά επισκέπτομαι σήμερα το πολυδύναμο κέντρο πρωτοβάθμιας φροντίδας Περιστερίου, για να επιβλέψω τον τρόπο λειτουργίας της νέας πλατφόρμας testing.gov.gr. Μέσα από την πλατφόρμα αυτή έχουμε τη δυνατότητα κάθε μέρα να κάνουμε σε όλη τη χώρα 12.000 τυχαία rapid test σε συμπολίτες μας, οι οποίοι θα δηλώσουν ότι επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτή την δράση.

Τα rapid test μας δίνουν τη δυνατότητα να μπορούμε να ελέγχουμε τον δείκτη θετικότητας σε ασυμπτωματικούς συμπολίτες μας. Αυτό το στοιχείο έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία για να μπορούμε γρήγορα να εντοπίζουμε τυχόν τοπικές επιδημίες, ώστε να παρεμβαίνουμε γρήγορα και τοπικά για να τις περιορίζουμε.

Προκειμένου όμως να μπορέσουμε να έχουμε στη διάθεση μας αυτήν την πληροφορία, θα πρέπει να έχουμε αρκετούς συμπολίτες μας οι οποίοι να εγγράφονται στην πλατφόρμα και να προθυμοποιούνται να συμμετέχουν στη διαδικασία. Δώδεκα χιλιάδες τεστ λοιπόν, σε 386 σημεία σε ολόκληρη τη χώρα, ένα εκ των οποίων είναι εδώ στο Περιστέρι.

Αυτά τα 12.000 τεστ προστίθενται στα πολλά, δεκάδες χιλιάδες, τεστ τα οποία ήδη γίνονται τακτικά κάθε μέρα, είτε μιλάμε για τεστ PCR είτε μιλάμε για γρήγορα τεστ αντιγόνων. Και θα μας δώσουν εξαιρετικά χρήσιμη πληροφορία τους επόμενους μήνες καθώς θα προχωράει ταυτόχρονα και η διαδικασία του εμβολιασμού.

Έχουμε πει πολλές φορές ότι το εμβόλιο είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας. Μέχρι όμως να εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού, θα πρέπει να εξακολουθούμε να προσέχουμε πάρα πολύ για να μην αντιμετωπίσουμε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας. Και για να μπορούμε να το κάνουμε αυτό χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερη πληροφορία σε τοπικό επίπεδο για αυτό και αυτή η δράση είναι τόσο σημαντική για αυτό και ενθαρρύνω όλες και όλους σε ολόκληρη τη χώρα να συμμετέχουν στη δράση αυτή. Μόνο ωφελημένοι μπορούν να είναι οι ίδιοι.

Όλα αυτά είναι τεστ τα οποία διεξάγονται δωρεάν χωρίς καμία επιβάρυνση για τους πολίτες, παίρνουν τα αποτελέσματα εντός 10 λεπτών, οι ίδιοι θα γνωρίζουν προφανώς ότι είναι αρνητικοί διότι οι πιο πολλοί θα είναι αρνητικοί, αν τυχόν είναι θετικοί θα πρέπει να μπουν στις διαδικασίες των πρωτοκόλλων επίβλεψης.

Όμως είναι μία πάρα πολύ σημαντική δράση για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα με τη δράση του εμβολιασμού και τον περιορισμό της πανδημίας για τους επόμενους μήνες.

Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς όλα τα στελέχη του κέντρου υγείας, όλα τα στελέχη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης που και αυτά έχουν σηκώσει ένα μεγάλο βάρος τους τελευταίους μήνες. Αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και έχουμε ένα πολύ τολμηρό σχέδιο ενίσχυσης της τον επόμενο χρόνο και εδώ πέρα το πολυδύναμο ιατρείο Περιστερίου αποτελεί ένα υπόδειγμα του πώς πρωτοβάθμιες δομές περίθαλψης και φροντίδας μπορούν να εξυπηρετήσουν σημαντικές ανάγκες του τοπικού πληθυσμού.

Από καρδιάς σε όλες και σε όλους χρόνια πολλά, καλή δύναμη και το 2021 να είναι μία καλή χρονιά για όλες και για όλους.

Τελευταία τροποποίηση στις 29/12/2020 - 12:35
  • ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
  • ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  • RAPID TEST
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο χάρτης του κορονοϊού: Που εντοπίστηκαν τα σημερινά κρούσματα
Ο χάρτης του κορονοϊού: Που εντοπίστηκαν τα σημερινά κρούσματα 28 Δεκεμβρίου 2020
Στη χώρα μας η ειδική πτήση με τη δεύτερη παρτίδα εμβολίων κατά της COVID-19 - Φωτογραφίες 29 Δεκεμβρίου 2020
Στη χώρα μας η ειδική πτήση με τη δεύτερη παρτίδα εμβολίων κατά της COVID-19 - Φωτογραφίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί τα κρουαζιερόπλοια γίνονται "φωλιές" επιδημιών
Υγεία
07/05/2026 - 16:00

Γιατί τα κρουαζιερόπλοια γίνονται "φωλιές" επιδημιών

Ξενάγηση Γεωργιάδη στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και στο Γ. Ν. Τρίπολης
Πολιτική Υγείας
28/04/2026 - 17:04

Ξενάγηση Γεωργιάδη στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και στο Γ. Ν. Τρίπολης

ΕΟΔΥ: Πέντε νέοι θάνατοι από κορονοϊό και γρίπη - Μείωση της θετικότητας στον RSV
Υγεία
19/02/2026 - 17:32

ΕΟΔΥ: Πέντε νέοι θάνατοι από κορονοϊό και γρίπη - Μείωση της θετικότητας στον RSV

Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τον θάνατο ασθενούς έπειτα από επίσκεψη σε Κέντρο Υγείας της Σαλαμίνας
Επικαιρότητα
17/02/2026 - 19:57

Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τον θάνατο ασθενούς έπειτα από επίσκεψη σε Κέντρο Υγείας της Σαλαμίνας

Στην Αρεόπολη ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων του Health-IQ
Πολιτική Υγείας
29/01/2026 - 19:02

Στην Αρεόπολη ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων του Health-IQ

Πιέσεις στα νοσοκομεία από τη γρίπη και οκτώ θάνατοι την τελευταία εβδομάδα
Υγεία
15/01/2026 - 19:04

Πιέσεις στα νοσοκομεία από τη γρίπη και οκτώ θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυξημένα κατά 24% τα έσοδα της Sobi το πρώτο τρίμηνο του 2026
Pharma News
09/05/2026 - 03:37
Παγκόσμια Ημέρα Move For Health: Τεκμηριωμένη παρέμβαση υγεία η θεραπευτική άσκηση
Υγεία
09/05/2026 - 00:03
Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης: Μέτρηση και οδηγίες χωρίς ραντεβού από τον ΕΔΟΕΑΠ στις 15 Μαΐου
Υγεία
08/05/2026 - 23:19
Συνεργασία KALTEQ-ZEISS Medical Technology στην οφθαλμολογία και τη μικροχειρουργική
Υπηρεσίες Υγείας
08/05/2026 - 22:34
Οι Έλληνες ευρωβουλευτές να μην στηρίξουν την πρόταση της ΕΕ για τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα
Επικαιρότητα
08/05/2026 - 22:12
ΠΑΣΠΑΜΑ: Προϋπόθεση ζωής για χιλιάδες ασθενείς με μεσογειακή αναιμία η ασφάλεια του αίματος
Patient Talk
08/05/2026 - 21:58
Αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η προκήρυξη για 1.131 θέσεις ειδικευόμενων γιατρών σε δομές του ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
08/05/2026 - 21:57
Νέα παρέμβαση ΙΣΑ για την καθυστέρηση των πληρωμών του προγράμματος «Δοξιάδη»
Υγεία
08/05/2026 - 21:37
Γεωργιάδης από Βουλή: «Με χαμηλότερο clawback για μια τριετία τα φάρμακα που θα εντάσσονται στο Ταμείο Καινοτομίας»
Πολιτική Υγείας
08/05/2026 - 21:11
Καρκίνος της ουροδόχου κύστης: Η «διαγνωστική αβεβαιότητα» συνδέεται με χειρότερη πρόγνωση
Υγεία
08/05/2026 - 20:16
Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας: Η μητρότητα δεν αναιρεί την ταυτότητα της σύγχρονης γυναίκας
Επικαιρότητα
08/05/2026 - 19:48
Η προεμμηνορροϊκή δυσφορική διαταραχή συνδέεται με αυξημένα ποσοστά αυτοκτονικού ιδεασμού
Υγεία
08/05/2026 - 19:03
Η Angelini Pharma εξαγοράζει την Catalyst Pharmaceuticals έναντι 4,1 δισ. δολαρίων
Pharma News
08/05/2026 - 18:28
Κάπα 3: Η υπεριώδης ακτινοβολία ευθύνεται για τη μεγάλη πλειονότητα διαγνώσεων μελανώματος
Patient Talk
08/05/2026 - 17:41
Πολλαπλή Σκλήρυνση: Έγκαιρη διάγνωση και ολιστική προσέγγιση στη θεραπεία
Health Talk
08/05/2026 - 17:04
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε φαρμακείο που παρέδωσε ΦΥΚ σε ασθενή με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας
Pharma Policy
08/05/2026 - 16:18
Μεγάλη αύξηση περιστατικών υπερδοσολογίας GLP-1: Τα αίτια και οι παρενέργειες
Υγεία
08/05/2026 - 16:02
Αυξημένη επιτήρηση, αυστηρά πρωτόκολλα και καραντίνες για τα κρούσματα λοιμωδών νοσημάτων στα κρουαζιερόπλοια
Πολιτική Υγείας
08/05/2026 - 15:22
Συστατικό του σκόρδου φαίνεται συνδέεται με βελτίωση της μυϊκής δύναμης στην τρίτη ηλικία
Υγεία
08/05/2026 - 15:00
Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών: Ο ρόλος της έλλειψης σιδήρου
Υγεία
08/05/2026 - 14:00
"Νεσεσέρ άγχους": Μπορεί ένα τσαντάκι με διάφορα αντικείμενα να βοηθήσει σε κρίση στρες ή πανικού;
Ψυχική Υγεία
08/05/2026 - 13:00
Νέα εφαρμογή για smartphone καταγράφει τις νυχτερινές στύσεις - Γιατί αποτελούν δείκτη υγείας
Digital Health
08/05/2026 - 12:16
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου των Ωοθηκών: Η έγκαιρη διάγνωση κρίσιμη για την πρόγνωση
Υγεία
08/05/2026 - 12:00
Η Roche εξαγοράζει την PathAI έναντι έως 1,05 δισ. δολαρίων
Pharma News
08/05/2026 - 11:00
Όσπρια και σόγια μειώνουν την πίεση - Η συνιστώμενη ημερήσια δοσολογία
Διατροφή
08/05/2026 - 10:00
Χανταϊός: Γιατί δεν μπορεί να προκαλέσει την επόμενη πανδημία
Υγεία
08/05/2026 - 09:00
Η ζωή μετά τον καρκίνο και ο κίνδυνος ενός νέου καρκίνου
Ψυχική Υγεία
07/05/2026 - 17:00
Γιατί τα κρουαζιερόπλοια γίνονται "φωλιές" επιδημιών
Υγεία
07/05/2026 - 16:00
Χανταϊός: Ο υγειονομικός κίνδυνος για τους Ευρωπαίους είναι χαμηλός επιμένει η Κομισιόν
Υγεία
07/05/2026 - 15:08
Φάρμακα πρόληψης της ημικρανίας δείχνουν να μειώνουν και τον κίνδυνο γλαυκώματος
Υγεία
07/05/2026 - 15:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ανθρωπότητα είναι απροετοίμαστη για την επόμενη πανδημία
Πολιτική Υγείας
06/05/2026 - 10:00
Στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη Σύσταση Ταμείου Καινοτομίας Φαρμάκου
Πολιτική Υγείας
06/05/2026 - 13:26
Θυρεοειδική οφθαλμική νόσος: Πειραματικό φάρμακο επιτυγχάνει σημαντική βελτίωση του εξόφθαλμου
Pharma News
06/05/2026 - 14:00
GEP: Ξεκινάει η πανελλήνια έρευνα για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία
Υπηρεσίες Υγείας
06/05/2026 - 14:51
Αγαπηδάκη: Σε τρεις πυλώνες η ενσωμάτωση της ψυχικής υγείας στην πρωτοβάθμια φροντίδα
Πολιτική Υγείας
06/05/2026 - 16:57
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo