ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητσοτάκης στο ΚΥ Περιστερίου: Προσέχουμε πάρα πολύ για να μην αντιμετωπίσουμε τρίτο κύμα της πανδημίας

Πολιτική Υγείας
Eurokinissi
Τα rapid test είναι πάρα πολύ σημαντική δράση για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα με τη δράση του εμβολιασμού, την πανδημία για τους επόμενους μήνες, σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκος από το ΚΥ Περιστερίου.
Τρίτη, 29/12/2020 - 11:45
— Photo: Eurokinissi
News4Health Team News4Health Team

«Τα rapid test μας δίνουν τη δυνατότητα να μπορούμε να ελέγχουμε τον δείκτη θετικότητας σε ασυμπτωματικούς συμπολίτες μας. Αυτό το στοιχείο έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία για να μπορούμε γρήγορα να εντοπίζουμε τυχόν τοπικές επιδημίες, ώστε να παρεμβαίνουμε γρήγορα και τοπικά για να τις περιορίζουμε», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης στη διάρκεια της επίσκεψής του στο πολυδύναμο Κέντρο Υγείας Περιστερίου, ένα από τα 386 κέντρα εξέτασης τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα διενέργειας 12.000 rapid test για κορονοϊό καθημερινά μέσω της πλατφόρμας testing.gov.gr, με τυχαία επιλογή εθελοντών.

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι το εμβόλιο είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας μέχρι όμως να εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού, θα πρέπει να εξακολουθούμε να προσέχουμε πάρα πολύ για να μην αντιμετωπίσουμε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας Και για να μπορούμε να το κάνουμε αυτό χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερη πληροφορία σε τοπικό επίπεδο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όλα αυτά είναι τεστ τα οποία διεξάγονται δωρεάν χωρίς καμία επιβάρυνση για τους πολίτες, παίρνουν τα αποτελέσματα εντός 10 λεπτών, οι ίδιοι θα γνωρίζουν προφανώς ότι είναι αρνητικοί διότι οι πιο πολλοί θα είναι αρνητικοί. Αν τυχόν είναι θετικοί θα πρέπει να μπουν στις διαδικασίες των πρωτοκόλλων επίβλεψης. Όμως είναι μία πάρα πολύ σημαντική δράση για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα με τη δράση του εμβολιασμού και τον περιορισμό της πανδημίας για τους επόμενους μήνες», προσέθεσε ο Πρωθυπουργός και παρότρυνε τους πολίτες να δηλώσουν συμμετοχή μέσω του testing.gov.gr, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό να έχουμε αρκετά μεγάλο αριθμό εθελοντών στην πλατφόρμα. «Μόνο ωφελημένοι μπορούν να είναι οι ίδιοι», ανέφερε.

Ο Πρωθυπουργός περιηγήθηκε στο Κέντρο Υγείας, το οποίο ταυτόχρονα προσφέρει μοριακές διαγνωστικές εξετάσεις σε πολίτες οι οποίοι εμφανίζουν συμπτώματα Covid-19 ή έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα. Επισκέφτηκε επίσης ένα από τα οκτώ εμβολιαστικά ιατρεία που ετοιμάζονται στο Κέντρο και θα λάβουν μέρος την εκστρατεία εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού κατά του κορονοϊού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επίσης την ευκαιρία να ενημερωθεί για το μεγάλο εύρος υπηρεσιών που προσφέρει το Κέντρο στην κοινότητα ως δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας, στις οποίες περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- τμήμα γενικής ιατρικής, ορθοπεδική μονάδα, οδοντιατρείο, τμήμα ψυχιατρικής, παιδιατρική υπηρεσία και μικροβιολογικό εργαστήριο.

«Τα πολυδύναμα Κέντρα Υγείας αστικού τύπου είναι, ουσιαστικά, το μέλλον της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στα μεγάλα αστικά κέντρα», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι το ΚΥ Περιστερίου είναι «άρτια εξοπλισμένο».

Ολόκληρη η δήλωση του Πρωθυπουργού

Με μεγάλη χαρά επισκέπτομαι σήμερα το πολυδύναμο κέντρο πρωτοβάθμιας φροντίδας Περιστερίου, για να επιβλέψω τον τρόπο λειτουργίας της νέας πλατφόρμας testing.gov.gr. Μέσα από την πλατφόρμα αυτή έχουμε τη δυνατότητα κάθε μέρα να κάνουμε σε όλη τη χώρα 12.000 τυχαία rapid test σε συμπολίτες μας, οι οποίοι θα δηλώσουν ότι επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτή την δράση.

Τα rapid test μας δίνουν τη δυνατότητα να μπορούμε να ελέγχουμε τον δείκτη θετικότητας σε ασυμπτωματικούς συμπολίτες μας. Αυτό το στοιχείο έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία για να μπορούμε γρήγορα να εντοπίζουμε τυχόν τοπικές επιδημίες, ώστε να παρεμβαίνουμε γρήγορα και τοπικά για να τις περιορίζουμε.

Προκειμένου όμως να μπορέσουμε να έχουμε στη διάθεση μας αυτήν την πληροφορία, θα πρέπει να έχουμε αρκετούς συμπολίτες μας οι οποίοι να εγγράφονται στην πλατφόρμα και να προθυμοποιούνται να συμμετέχουν στη διαδικασία. Δώδεκα χιλιάδες τεστ λοιπόν, σε 386 σημεία σε ολόκληρη τη χώρα, ένα εκ των οποίων είναι εδώ στο Περιστέρι.

Αυτά τα 12.000 τεστ προστίθενται στα πολλά, δεκάδες χιλιάδες, τεστ τα οποία ήδη γίνονται τακτικά κάθε μέρα, είτε μιλάμε για τεστ PCR είτε μιλάμε για γρήγορα τεστ αντιγόνων. Και θα μας δώσουν εξαιρετικά χρήσιμη πληροφορία τους επόμενους μήνες καθώς θα προχωράει ταυτόχρονα και η διαδικασία του εμβολιασμού.

Έχουμε πει πολλές φορές ότι το εμβόλιο είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας. Μέχρι όμως να εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού, θα πρέπει να εξακολουθούμε να προσέχουμε πάρα πολύ για να μην αντιμετωπίσουμε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας. Και για να μπορούμε να το κάνουμε αυτό χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερη πληροφορία σε τοπικό επίπεδο για αυτό και αυτή η δράση είναι τόσο σημαντική για αυτό και ενθαρρύνω όλες και όλους σε ολόκληρη τη χώρα να συμμετέχουν στη δράση αυτή. Μόνο ωφελημένοι μπορούν να είναι οι ίδιοι.

Όλα αυτά είναι τεστ τα οποία διεξάγονται δωρεάν χωρίς καμία επιβάρυνση για τους πολίτες, παίρνουν τα αποτελέσματα εντός 10 λεπτών, οι ίδιοι θα γνωρίζουν προφανώς ότι είναι αρνητικοί διότι οι πιο πολλοί θα είναι αρνητικοί, αν τυχόν είναι θετικοί θα πρέπει να μπουν στις διαδικασίες των πρωτοκόλλων επίβλεψης.

Όμως είναι μία πάρα πολύ σημαντική δράση για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα με τη δράση του εμβολιασμού και τον περιορισμό της πανδημίας για τους επόμενους μήνες.

Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς όλα τα στελέχη του κέντρου υγείας, όλα τα στελέχη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης που και αυτά έχουν σηκώσει ένα μεγάλο βάρος τους τελευταίους μήνες. Αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και έχουμε ένα πολύ τολμηρό σχέδιο ενίσχυσης της τον επόμενο χρόνο και εδώ πέρα το πολυδύναμο ιατρείο Περιστερίου αποτελεί ένα υπόδειγμα του πώς πρωτοβάθμιες δομές περίθαλψης και φροντίδας μπορούν να εξυπηρετήσουν σημαντικές ανάγκες του τοπικού πληθυσμού.

Από καρδιάς σε όλες και σε όλους χρόνια πολλά, καλή δύναμη και το 2021 να είναι μία καλή χρονιά για όλες και για όλους.

Τελευταία τροποποίηση στις 29/12/2020 - 12:35
  • ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
  • ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  • RAPID TEST
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο χάρτης του κορονοϊού: Που εντοπίστηκαν τα σημερινά κρούσματα
Ο χάρτης του κορονοϊού: Που εντοπίστηκαν τα σημερινά κρούσματα 28 Δεκεμβρίου 2020
Στη χώρα μας η ειδική πτήση με τη δεύτερη παρτίδα εμβολίων κατά της COVID-19 - Φωτογραφίες 29 Δεκεμβρίου 2020
Στη χώρα μας η ειδική πτήση με τη δεύτερη παρτίδα εμβολίων κατά της COVID-19 - Φωτογραφίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΔΥ: Στους 12 οι θάνατοι από κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα - Δύο νέα σοβαρά κρούσματα γρίπης
Υγεία
27/11/2025 - 17:58

ΕΟΔΥ: Στους 12 οι θάνατοι από κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα - Δύο νέα σοβαρά κρούσματα γρίπης

Μητσοτάκης: «Μηδενική ανοχή σε όποιον υποτιμά τη γυναίκα - Η βία δεν είναι ποτέ ιδιωτική υπόθεση»
Επικαιρότητα
25/11/2025 - 11:34

Μητσοτάκης: «Μηδενική ανοχή σε όποιον υποτιμά τη γυναίκα - Η βία δεν είναι ποτέ ιδιωτική υπόθεση»

Έκθεση-κόλαφος: «Χαοτική και τοξική η αντιμετώπιση της Covid-19 στη Βρετανία με ευθύνη και του Τζόνσον
Επικαιρότητα
21/11/2025 - 00:18

Έκθεση-κόλαφος: «Χαοτική και τοξική η αντιμετώπιση της Covid-19 στη Βρετανία με ευθύνη και του Τζόνσον

ΕΟΔΥ: Τέσσερις νέοι θάνατοι από COVID-19 - Μικρή αύξηση των κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής
Υγεία
20/11/2025 - 20:03

ΕΟΔΥ: Τέσσερις νέοι θάνατοι από COVID-19 - Μικρή αύξηση των κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής

Κορονοϊός: Εννέα θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - Αύξηση της θετικότητας στη γρίπη
Υγεία
06/11/2025 - 20:28

Κορονοϊός: Εννέα θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - Αύξηση της θετικότητας στη γρίπη

ΕΟΔΥ: Δύο νέοι θάνατοι από κορονοϊό και ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης σε ΜΕΘ
Υγεία
30/10/2025 - 18:02

ΕΟΔΥ: Δύο νέοι θάνατοι από κορονοϊό και ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης σε ΜΕΘ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ανεπαρκής ανάπτυξη ευθύνεται για το 20% των θανάτων παιδιών μέχρι το πέμπτο έτος
Υγεία
03/12/2025 - 09:56
Γεωργιάδης: «Να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η παραγωγή φαρμάκων εντός ΕΕ»
Πολιτική Υγείας
03/12/2025 - 09:43
Ο χρόνιος πόνος στο επίκεντρο: Νέοι ορίζοντες στη ζωή με ρευματικά νοσήματα
Patient Talk
02/12/2025 - 18:19
Επένδυση στην καινοτομία: Προκλήσεις και προοπτικές για την υγειονομική περίθαλψη
Pharma News
02/12/2025 - 17:53
Μητέρα: Ψηφιακή πλατφόρμα γυναικολογικής χειρουργικής αλλάζει το τοπίο στην Ελλάδα
Digital Health
02/12/2025 - 17:36
Νέα μελέτη: Η μικροβιακή αντοχή αποτελεί μεγαλύτερη απειλή απ' όσο γνωρίζαμε μέχρι σήμερα
Υγεία
02/12/2025 - 17:19
Γεωργιάδης: «Άμεση είσοδος των γενόσημων στα συστήματα υγείας μετά τη λήξη της πατέντας»
Πολιτική Υγείας
02/12/2025 - 16:51
Συνέδριο για τα εγκαύματα στη Θεσσαλονίκη με υποστήριξη από τη ΜΕΘΕ του «Παπανικολάου»
Επικαιρότητα
02/12/2025 - 15:17
Vaccines Europe: Σε στάδιο ανάπτυξης 91 εμβόλια - Ποια λοιμώδη νοσήματα αφορούν
Pharma Policy
02/12/2025 - 14:28
Η δικαίωση των «Χριστουγεννάκηδων»: Γιατί το πρόωρο στόλισμα μπορεί να μας κάνει πιο ευτυχισμένους
Ψυχική Υγεία
02/12/2025 - 13:54
Eνίσχυση της καινοτομίας και στη βιοτεχνολογία για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας
Pharma Policy
02/12/2025 - 13:37
Σύγχρονα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα για το νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης
Digital Health
02/12/2025 - 13:14
Η Κομισιόν έδωσε στη δημοσιότητα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης υγειονομικών κρίσεων στην ΕΕ
Πολιτική Υγείας
02/12/2025 - 12:58
Οι διατροφικές διαταραχές απειλούν μακροπρόθεσμα τη σωματική και ψυχική υγεία
Διατροφή
02/12/2025 - 12:32
Ασημένιο βραβείο για τη Novartis Hellas στα Healthcare Business Awards 2025
Pharma News
02/12/2025 - 12:14
Πρωτοβουλίες και δράσεις του δήμου Αθηναίων στη μάχη κατά του AIDS
Πολιτική Υγείας
02/12/2025 - 11:52
Η ψυχική ανθεκτικότητα των εφήβων στο επίκεντρο ημερίδας στο ΑΠΘ
Ψυχική Υγεία
02/12/2025 - 11:34
Θεραπείες για αλαβάστρινη επιδερμίδα μέχρι τα Χριστούγεννα
Ομορφιά
02/12/2025 - 11:16
Έκθεση της ΕΤΕπ: Κλειδί για την πράσινη μετάβαση και την επισιτιστική ασφάλεια η βιοοικονομία
Επικαιρότητα
02/12/2025 - 11:07
Κάλεσμα της ΕΣΚ Τυφλών στην παναναπηρική κινητοποίηση της Τετάρτης, στο Σύνταγμα
Patient Talk
02/12/2025 - 10:49
Όλες οι τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στο συνέδριο της Μονάδας ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις
Υπηρεσίες Υγείας
02/12/2025 - 10:31
Στις 9 Δεκεμβρίου το Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας με κορυφαίους ειδικούς
Επικαιρότητα
02/12/2025 - 10:14
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Τα αποτελέσματα του 1ου Τακτικού Βαρόμετρου Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία
Patient Talk
02/12/2025 - 09:47
«Πράσινο» φως από τον ΠΟΥ στα φάρμακα GLP-1 κατά της παχυσαρκίας ενηλίκων
Pharma Policy
02/12/2025 - 09:12
Εξατομικευμένη φροντίδα για τις αλλεργίες των παιδιών: Από τη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία
Health Talk
01/12/2025 - 19:02
Σε δύο πυλώνες το πρώτο πρόγραμμα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του αυτοτραυματισμού στους νέους
Ψυχική Υγεία
01/12/2025 - 18:38
Ικανοποίηση Γεωργιάδη για την υψηλή αξιολόγηση των νοσοκομείων από τους πολίτες
Πολιτική Υγείας
01/12/2025 - 17:28
Το Μεταξά γίνεται Ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου με χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ
Πολιτική Υγείας
01/12/2025 - 16:54
H ΕΣΕΕ στηρίζει τους Εθελοντές Αιμοδότες και την κουλτούρα της κοινωνικής προσφοράς
Επικαιρότητα
01/12/2025 - 16:21
Η καινοτομία κινητήριος μοχλός στην αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη
Pharma News
01/12/2025 - 15:14

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

HIV: Πόσο κοντά είμαστε πραγματικά στο τέλος της επιδημίας;
Υγεία
01/12/2025 - 11:14
Ζώντας με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια
Pharma News
01/12/2025 - 09:11
Επτά πολύ καλοί λόγοι για να εντάξετε τα μανταρίνια στη διατροφή σας
Διατροφή
01/12/2025 - 09:43
Το στίγμα γύρω από τον HIV δεν είναι ατυχές φαινόμενο – είναι εμπόδιο στη δημόσια υγεία
Pharma News
01/12/2025 - 12:27
Τσάι, μούρα, μήλα και κακάο προστατεύουν την ανδρική καρδιά από τις αρνητικές συνέπειες του καναπέ
Διατροφή
30/11/2025 - 10:24
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo