ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σωματείο εργαζομένων ΕΟΔΥ: «Πάγια τακτική της διοίκησης τα "δεν ξέρω, δεν απαντώ"»

Πολιτική Υγείας
EUROKINISSI
Εκτενέστατη ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση του ΕΟΔΥ, εξέδωσε το σωματείο των εργαζομένων στον οργανισμό.
Τετάρτη, 01/11/2023 - 17:26
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Ειδικότερα οι εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα εξής:

«Με μία ώρα καθυστέρηση αντιπροσωπεία του σωματείου μας έγινε δεκτή από την διοίκηση του οργανισμού χθες στις 17:30.

Σχετικά με το πρόγραμμα Κινητών Ομάδων Υγείας: ο Πρόεδρος του οργανισμού ανέφερε ότι προηγήθηκε συνάντηση παρούσας της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κας Αγαπηδάκη με το Σωματείο εργαζομένων ΚΟΜΥ ΕΟΔΥ και τον Πανελλήνιο Σύλλογο εργαζομένων ΕΟΔΥ όπου συμφωνήθηκε η προοπτική τρίμηνης παράτασης του προγράμματος ΑΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ( προφανώς από τα συναρμόδια υπουργεία ) και παράλληλα προγραμματίστηκαν συναντήσεις εργασίας για το πως ειδικότητες που απασχολούνται στο πρόγραμμα θα ενταχθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στην ερώτηση με ποιόν τρόπο θα γίνει αυτό η απάντηση ήταν “με τον νόμιμο τρόπο”. Σε ερώτηση εάν θα υπάρχει ειδική μοριοδότηση απάντησε θετικά.

Κατόπιν χωρίς δική μας αναφορά, αναφέρθηκε στους οδηγούς του προγράμματος τοποθετούμενος ότι “είναι παράνομοι” αυτή τη στιγμή και επεξηγώντας περαιτέρω ανέφερε πως δεν καταλαβαίνει πως διεκδικούν μονιμότητα και θέσεις εργασίας όταν τόσα χρόνια που εργάζονται δεν μερίμνησαν να αναβαθμίσουν τα διπλώματά τους στις επαγγελματικές κατηγορίες άδειας οδήγησης. Όταν του ειπώθηκε από πλευρά μας πως θα γίνει αυτό με τον μισθό 1ου κλιμακίου ΔΕ κατηγορίας (περί τα 700 ευρώ μηνιαίως δηλαδή) δεν απάντησε.

Προσδιόρισε ότι ο οργανισμός “δεν μπορεί να κρατήσει πάνω από 100-120 εργαζόμενους” για τη συγκεκριμένη δράση που επιτελεί το πρόγραμμα αλλά δεν προσδιόρισε με ποια κριτήρια και ποιες/οι θα παραμείνουν και υπό ποια διαδικασία.

Επιπλέον, στο τι θα πράξει αν διεκδικήσουμε δικαστικά την παραμονή μας στην εργασία απάντησε ότι θα είναι κάθετα αντίθετος ο οργανισμός σε κάτι τέτοιο, ακόμα και στις δικαστικές αίθουσες.

Σχετικά με το πρόγραμμα ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ανέφερε ότι “ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ” καθώς ο οργανισμός δεν μπορεί σύμφωνα με τα λόγια του να απασχολείται στην παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ιατρονοσηλευτικής και ψυχοκοινωνικής) είτε σε πρόσφυγες είτε σε οποιονδήποτε πληθυσμό. Ανέφερε μάλιστα ότι τέτοια προγράμματα θα έπρεπε να αναλαμβάνουν άλλοι οργανισμοί όπως ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ενώ συμπλήρωσε ότι ο οργανισμός θα πρέπει να κρατήσει μόνο το κομμάτι της επιδημιολογικής παρατήρησης και τίποτε άλλο. Όταν του αναφέρθηκε ότι στελέχη του οργανισμού που προσέρχονται στα προσφυγικά καμπς όπου εργάζονται τα υποέργα 2 και 3 του προγράμματος και λένε τα ακριβώς αντίθετα εξεπλάγη και ανέφερε ότι δεν το γνώριζε. Ανέφερε τέλος ότι εάν “αναγκαστεί” από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να πάρει το πρόγραμμα θα το κάνει και θα προσπαθήσει να το πραγματοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σχετικά με την ανακοίνωση της μη καταβολής μισθού λόγω καθυστέρησης εκταμίευσης από το ΤΑΜΕΥ του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε ότι ο οργανισμός εκδήλωσε τηλεφωνικά προς το ΤΑΜΕΥ την πρόθεσή του να μισθοδοτήσει από δικά του κονδύλια όπου πήρε τηλεφωνικά θετική απάντηση, ωστόσο όταν το ζήτησε γραπτά δεν πήρε απάντηση ποτέ. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι εάν προχωρήσει από άλλα κονδύλια στη μισθοδοσία του προσωπικού και εκταμιεύσει πχ σε 3 χρόνια το ποσό και αναπληρώσει τα δοσμένα αλλότρια κονδύλια, θα βρεθεί υπόλογος στη δικαιοσύνη ( όλα αυτά για να καλύψει την εξαπάτηση εργαζομένων καθώς ως υπόλογος στο Δημόσιο Λογιστικό ξέρει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να μεταφέρει κονδύλια άλλου προορισμού του οργανισμού για αλλότριες πληρωμές καθώς αποτελεί καραμπινάτη παρανομία ). Όταν του αναφέρθηκε ότι υπάρχουν συνάδελφοι με οικογένειες και παιδιά που δεν μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους χωρίς μισθό απάντησε “ ΚΙ ΕΓΩ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ;”

Σχετικά με τα αναδρομικά του ν.4999/2022 ανέφερε ότι δεν γνώριζε τίποτε σχετικό. Του εξηγήθηκε το ιστορικό της υπόθεσης και κάλεσε μπροστά μας τηλεφωνικά τον προϊστάμενο του τμήματος μετακινούμενων πληθυσμών από όπου μάλλον δεν έλαβε ξεκάθαρη απάντηση και ζήτησε πίστωση χρόνου έως σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να μας ενημερώσει τηλεφωνικά για το σε ποιο σημείο βρίσκεται το συγκεκριμένο θέμα.

Σχετικά με τις τραγικές από την αρχή του προγράμματος ελλείψεις σε υλικοτεχνικό υλικό και βασικό εξοπλισμό ανέφερε ότι δεν γνώριζε τις ελλείψεις και ότι δεν έχει νόημα να καλύψει ελλείψεις όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές ενώ το πρόγραμμα τελειώνει σε δυόμιση μήνες. Ωστόσο αναρωτήθηκε «που να πήγε άραγε αυτό το κονδύλι που υπήρχε για ηλεκτρονικούς υπολογιστές»( !!! ). Για άλλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (αναλώσιμα όπως γραφική ύλη, υγειονομικό υλικό κτλ ) ζήτησε να του δοθούν λίστες ελλείψεων μαζί με κοστολόγηση από εμάς (!!!) και να προσπαθήσει να το καλύψει από σχετικά κονδύλια του οργανισμού. Όταν στα πλαίσια των τραγικότατων ελλείψεων χαρακτηριστικά του αναφέρθηκε ότι πρόσφυγας απεβίωσε ενώ δεν υπήρχαν μπαταρίες για τον απινιδωτή του ιατρονοσηλευτικού κλιμακίου του προγράμματος στη δομή της Μόριας Λέσβου, απάντησε “ Ε ΠΙΘΑΝΑ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΕ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ”.

Σχετικά με την κάκιστη διοικητική συμπεριφορά εκ μέρους του οργανισμού προς τους εργαζόμενους συμβασιούχους στα δύο προγράμματα ανέφερε ότι έχει ήδη πληροφορηθεί και από αλλού για τη συγκεκριμένη συνθήκη που του προκαλεί απορία (!) και ζήτησε να προωθηθούν στον ίδιο και στον κύριο Ορφανό τα αιτήματα μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που ουδέποτε πήραν αριθμό πρωτοκόλλου και φυσικά ουδέποτε απαντήθηκαν προκειμένου να το διερευνήσει (!)

Στα πλαίσια του καθήκοντος της εκπροσώπησης των εργαζομένων σας κοινοποιούμε όλα τα παραπάνω για να γνωρίζετε που εργάζεστε και υπό την διοίκηση ποιων.

Επειδή έχει γίνει πάγια τακτική στον ΕΟΔΥ το “δεν ξέρω δεν απαντώ”, ενώ εμείς ξέρουμε το τι ζούμε όλα αυτά τα χρόνια και δεν αποδεχόμαστε την υποβάθμιση, τον εμπαιγμό, την απαξίωση, αιτούμαστε άμεσα συνάντηση με την κα Αγαπηδάκη, αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, στις αρμοδιότητες της οποίας υπάγεται και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ώστε να απαντήσει επίσημα σε όλα τα παραπάνω που αναφέρονται».

Τελευταία τροποποίηση στις 01/11/2023 - 19:05
  • ΕΟΔΥ
  • ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
  • ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χρυσοχοΐδης: «Σε πλήρη λειτουργία από σήμερα, 1η Νοεμβρίου, το Βενιζέλειο Νοσοκομείο»
Χρυσοχοΐδης: «Σε πλήρη λειτουργία από σήμερα, 1η Νοεμβρίου, το Βενιζέλειο Νοσοκομείο» 01 Νοεμβρίου 2023
Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Οι αναισθησιολόγοι προειδοποιούν με διακοπή των τακτικών χειρουργείων 02 Νοεμβρίου 2023
Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Οι αναισθησιολόγοι προειδοποιούν με διακοπή των τακτικών χειρουργείων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκδήλωση του ΕΟΔΥ με θέμα «ασφαλείς θάλασσες για Όλους: Πρόληψη και αντιμετώπιση των πνιγμών»
Πολιτική Υγείας
04/06/2025 - 21:17

Εκδήλωση του ΕΟΔΥ με θέμα «ασφαλείς θάλασσες για Όλους: Πρόληψη και αντιμετώπιση των πνιγμών»

ΕΟΔΥ: Προφυλασσόμαστε από τα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου
Υγεία
02/06/2025 - 19:33

ΕΟΔΥ: Προφυλασσόμαστε από τα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Καταγγελία εργαζομένων για τις συνθήκες εργασίας του νοσηλευτικού προσωπικού
Πολιτική Υγείας
02/06/2025 - 16:44

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Καταγγελία εργαζομένων για τις συνθήκες εργασίας του νοσηλευτικού προσωπικού

ΕΟΔΥ: Τηλεφωνική γραμμή για συμβουλευτική σε καπνιστές που θέλουν να το κόψουν
Επικαιρότητα
02/06/2025 - 10:47

ΕΟΔΥ: Τηλεφωνική γραμμή για συμβουλευτική σε καπνιστές που θέλουν να το κόψουν

ΕΟΔΥ για κρούσματα στρεπτόκοκκου: Δεν ζητήσαμε ποτέ κλείσιμο σχολείων - Δεν χρειάζεται ούτε απολύμανση
Πολιτική Υγείας
26/05/2025 - 12:36

ΕΟΔΥ για κρούσματα στρεπτόκοκκου: Δεν ζητήσαμε ποτέ κλείσιμο σχολείων - Δεν χρειάζεται ούτε απολύμανση

Στρεπτόκοκκος: Κλειστά σήμερα σχολεία σε Θεσσαλονίκη και Ρέθυμνο - Τι συστήνει ο ΕΟΔΥ
Επικαιρότητα
26/05/2025 - 07:45

Στρεπτόκοκκος: Κλειστά σήμερα σχολεία σε Θεσσαλονίκη και Ρέθυμνο - Τι συστήνει ο ΕΟΔΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δωρεά οργάνων από 75χρονη γυναίκα
Επικαιρότητα
06/06/2025 - 14:46
Δραματική έκκληση ΠΟΥ προς το Ισραήλ για την προστασία δύο νοσοκομείων στη Γάζα
Επικαιρότητα
06/06/2025 - 14:21
Φάρμακα για την απώλεια βάρους φαίνεται να εκτοξεύουν τον κίνδυνο οφθαλμικής βλάβης σε διαβητικούς ασθενείς
Υγεία
06/06/2025 - 14:00
Γεωργιάδης για λάθος στην μετάγγιση στο Τζάνειο: Δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα
Πολιτική Υγείας
06/06/2025 - 13:07
Οδοντιατρική φροντίδα για φοβιτσιάρηδες: Οι νέες, μη επεμβατικές μέθοδοι για την τερηδόνα
Health Talk
06/06/2025 - 13:00
Η υγιεινή διατροφή έχει καρδιομεταβολικά οφέλη ακόμα και όταν δεν οδηγεί σε απώλεια βάρους
Διατροφή
06/06/2025 - 12:00
Ικανοποίηση ΙΣΑ για την ενιαία λήξη των παραπεμπτικών μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα
Πολιτική Υγείας
06/06/2025 - 11:30
Μεταγγίσεις αίματος: Γιατί είναι κρίσιμη η σωστή ομάδα αίματος
Υγεία
06/06/2025 - 10:48
AIDS: Ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική θεραπεία - Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι επιστήμονες
Υγεία
06/06/2025 - 10:00
Έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για το νέο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πολιτική Υγείας
06/06/2025 - 09:49
Καρκίνος μαστού: Μελέτες και θεραπευτικά σχήματα που ανακοινώθηκαν στο ASCO 2025
Health Talk
06/06/2025 - 09:00
Παράδοση φαρμάκων κατ' οίκον από τον ΕΟΠΥΥ: Ξεκινάει στις 16 Ιουνίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
Πολιτική Υγείας
06/06/2025 - 07:43
Λάθος μετάγγιση αίματος στο Τζάνειο: Σε εξέλιξη ΕΔΕ - Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ η ασθενής
Επικαιρότητα
06/06/2025 - 07:25
Ο Σύλλογος «Προμηθέας» αποκτά νέα ταυτότητα και ενισχύει όσους μένουν συστηματικά εκτός συστήματος φροντίδας
Patient Talk
06/06/2025 - 06:54
ΟΕΝΓΕ: «Απάντηση στην υφυπουργό Υγείας και τη δημιουργική λογιστική της»
Πολιτική Υγείας
06/06/2025 - 03:22
Γάζα: Ανθρωπιστικό ίδρυμα παρατείνει την αναστολή λειτουργίας των κέντρων διανομής βοήθειας
Επικαιρότητα
06/06/2025 - 00:07
Υπνηλία μέσα στη μέρα: Τι μπορεί να την προκαλεί και επτά απλοί τρόποι να την αντιμετωπίσετε
Υγεία
05/06/2025 - 19:54
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Δράσεις για ένα πιο πράσινο μέλλον από την Boehringer Ingelheim Ελλάς
Pharma News
05/06/2025 - 19:12
Διεθνής μελέτη «χαρτογραφεί» το «ντόμινο» των παθήσεων με βάση το DNA
Υγεία
05/06/2025 - 18:27
Πυθαγόρεια διατροφή: Βασικές αρχές, οφέλη και επιπτώσεις
Διατροφή
05/06/2025 - 17:44
Νέο θεραπευτικό σχήμα για την αντιμετώπιση του καρκίνου του στομάχου
Υγεία
05/06/2025 - 17:09
People-pleaser: Τα όρια στην παρόρμηση να είμαστε πάντα το «καλό παιδί»
Ψυχική Υγεία
05/06/2025 - 16:04
Εμμηνόπαυση και υγεία οστών: Ένας αόρατος αλλά κρίσιμος δεσμός
Health Talk
05/06/2025 - 15:33
Παιδικό έκζεμα: Όταν ένας σκύλος μπορεί να κερδίσει τη μάχη με την κληρονομική προδιάθεση
Υγεία
05/06/2025 - 15:02
EFPIA- ΣΦΕΕ: «Χαμένη ευκαιρία για την καινοτομία η επικείμενη αναθεώρηση της ευρωπαϊκής φαρμακευτικής νομοθεσίας»
Pharma Policy
05/06/2025 - 14:28
Λιστερίωση: Σε επίπεδα ρεκόρ τα κρούσματα στην Ευρώπη - Τι λέει το ECDC
Πολιτική Υγείας
05/06/2025 - 14:00
Το τσάι, τα μούρα, η μαύρη σοκολάτα και τα μήλα μακραίνουν τη ζωή
Διατροφή
05/06/2025 - 13:00
Παιχνίδι εκγύμνασης του εγκεφάλου προσφέρει νέα ελπίδα για τη διαχείριση του πόνου χωρίς φάρμακα
Digital Health
05/06/2025 - 12:00
Το κόλπο για να μην μετανιώνετε τον υδατάνθρακα που τρώτε
Διατροφή
05/06/2025 - 11:00
Τα πρώτα βακτήρια που "συναντά" το νεογνό καθορίζουν τα αντανακλαστικά του ανοσοποιητικού του
Υγεία
05/06/2025 - 10:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GSK Ελλάδος: Διπλή Διάκριση στην Ελλάδα στις λίστες Best Workplaces για το 2025
Pharma News
03/06/2025 - 15:57
Γεωργιάδης από Μύκονο: «Διευκολύνεται η απρόσκοπτη λειτουργία των δομών υγείας στο νησί»
Πολιτική Υγείας
03/06/2025 - 17:51
ΠΟΕΡΓΙ κατά Γεωργιάδη: «Ποιος είναι ο ανήθικος τελικά; Εμείς δεν εκβιάζουμε...»
Πολιτική Υγείας
04/06/2025 - 00:06
Η Sobi δημοσίευσε την οικονομική έκθεση για το πρώτο τρίμηνο του 2025
Pharma News
04/06/2025 - 03:26
Aurora για το ΕΣΥ: Ανακαίνιση-πρότυπο στη μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών του «Ευαγγελισμού»
Υπηρεσίες Υγείας
04/06/2025 - 06:54
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo