ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρυσοχοΐδης: «Σε πλήρη λειτουργία από σήμερα, 1η Νοεμβρίου, το Βενιζέλειο Νοσοκομείο»

Πολιτική Υγείας
EUROKINISSI
«Σε πλήρη λειτουργία μπήκε από σήμερα 1η Νοεμβρίου το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπως είχαμε δεσμευτεί», τόνισε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.
Τετάρτη, 01/11/2023 - 16:31
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον Ρ/Σ Ράδιο Κρήτη 101,5fm, σημείωσε, επίσης, πως σύντομα θα οριστεί νέα διοίκηση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και πως θα προχωρήσουν με fast track διαδικασίες οι προσλήψεις των ειδικοτήτων που λείπουν από το νοσοκομείο. Ανακοίνωσε, δε, πως πολύ σύντομα το ΠΑΓΝΗ και όλα τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας θα πάρουν θέσεις επίκουρων καθηγητών. Καθηγητές ιατρικής σχολής, οι οποίοι, οι περισσότεροι από αυτούς, θα προέρχονται από το εξωτερικό και θα μπορούν αν θελήσουν να καταλάβουν ως υποψήφιοι επίκουροι καθηγητές τη θέση στην ιατρική σχολή της Κρήτης και ταυτόχρονα να στελεχώσουν το νοσοκομείο.

«Ο μήνας ξεκινά πάρα πολύ καλά»

«Από σήμερα 1η του μηνός, όπως υποσχεθήκαμε, πλέον, το νοσοκομείο μπήκε σε πλήρη λειτουργία με 4+1 χειρουργεία για μικρότερες επεμβάσεις, όπως οι οφθαλμολογικές και άρα το νοσοκομείο λειτουργεί με πλήρη δραστηριότητα. Επομένως ο μήνας ξεκινά πάρα πολύ καλά με βάση και τις υποσχέσεις που δώσαμε, αλλά και τις δεσμεύσεις μας, αλλά κυρίως με βάση τις δυνατότητες που έχει αυτό το μεγάλο νοσοκομείο της Κρήτης, το οποίο πρέπει να σταματήσει να ταλαιπωρείται, πια, από παθογένειες και πρέπει να μπει σε μια κανονική λειτουργία και να εξυπηρετήσει τον κόσμο του Ηρακλείου και της Κρήτης και των νησιών από όπου έρχονται οι άνθρωποι για να θεραπευτούν.

Αυτή είναι η δική μου αποστολή. Θα την τηρήσω στο ακέραιο. Κάθε μέρα επικοινωνώ με τους ανθρώπους εκεί και θα συνεχίσω να επικοινωνώ και αύριο και μεθαύριο όταν θα οριστεί και η νέα διοίκηση.

Θα οριστεί σύντομα η νέα Διοίκηση και μαζί με τους άξιους συνεργάτες εκεί τους γιατρούς, το προσωπικό, τους νοσηλευτές, τις νοσηλεύτριες, είναι όλοι άξιοι άνθρωποι, απλώς πρέπει να βρούμε όλοι τον δρόμο μας. Πρέπει να μπούμε σε μία πορεία εφαρμογής όλων των, όσων προβλέπονται για τη λειτουργία των νοσοκομείων».

«Προσλήψεις με διαδικασίες fast track»

Σχετικά με τι προσλήψεις προσωπικού στο ΕΣΥ ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε τα εξής:

«Δήλωσα σήμερα σε μια τοπική σας εφημερίδα ότι αν χρειαστεί θα είμαι κάθε μέρα στο Ηράκλειο και κάθε μέρα στο Βενιζέλειο. Είναι μία προσωπική μου δέσμευση, είναι το καθήκον μου αυτό και είμαι αφοσιωμένος σε αυτό. Έτσι έχω μάθει στη διαδρομή μου και δε θα αφήσω τίποτα να γίνει στην τύχη.

Έχουμε ευθύνες, ο Πρωθυπουργός είπε ότι το ΕΣΥ θα γίνει από τα καλύτερα στην Ευρώπη, έχουμε ευθύνες, έχω δεσμεύσεις απέναντι και στον Πρωθυπουργό και στον λαό της περιοχής. Λοιπόν, αυτή είναι η αποστολή μου και θα την τηρήσω στο ακέραιο.

Δεν πρόκειται, δηλαδή, να κάνουμε εκπτώσεις γύρω από αυτά τα θέματα, έχουμε προβλήματα, έχουμε ελλείψεις, όμως θα ανακοινώσουμε μέτρα πολύ σύντομα, τα οποία είμαι βέβαιος ότι θα καλύψουν τις ανάγκες.

Είναι θέμα ημερών να οριστεί η νέα διοίκηση. Εξάλλου το νοσοκομείο λειτουργεί, έχει Διοίκηση αυτή τη στιγμή με την έννοια ότι η ιεραρχία είναι εκεί και είναι άξιοι και ικανοί άνθρωποι και κάνουν τη δουλειά τους πολύ σωστά και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Είναι ο κύριος Καρακώστας ο επικεφαλής σήμερα του Χειρουργικού Τομέα. Άξιος ηθικός και ικανός άνθρωπος, ο οποίος αυτή τη στιγμή ασκεί τα καθήκοντα και θα τα ασκεί μέχρι τη μέρα που θα οριστεί η νέα Διοίκηση».

Ειδικότερα για τις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ο υπουργός επισήμανε πως «έχουμε αναισθησιολόγους, έχουμε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, απλώς απουσιάζουν κάποιες ειδικότητες. Και πολλές φορές και αυτό ήταν το παράπονό μου αν θέλετε, πολλές φορές προκύπταν ή προκύπτουν κενά, τα οποία ενώ τα γνωρίζουμε από καιρό, δεν τα αντιμετωπίζουμε εγκαίρως. Γι’ αυτό, λοιπόν, αλλάζει αυτό τώρα και αλλάζουμε και τη νομοθεσία για τον διορισμό των γιατρών, έτσι ώστε να γίνονται πολύ γρήγορα, αλλά έχουμε δυνατότητες να κάνουμε.

Ενώ δηλαδή ξέρουμε ότι ένας γιατρός θα βγει σε τρεις μήνες, σε έξι μήνες σε συνταξιοδότηση για παράδειγμα πρέπει να τον προετοιμάσουμε. Είναι θέματα που μια καλή διοίκηση πρέπει να τα σκέφτεται.

Μόλις ψηφιστεί η διάταξη πολύ γρήγορα θα γίνει προκήρυξη έτσι ώστε σε 3 μήνες το αργότερο να προσλάβουμε γιατρούς. Αυτές που λέμε fast track διαδικασίες θα είναι πια οι κανονικές διαδικασίες. Όλες οι διαδικασίες θα κρατάνε περίπου 3 μήνες, ενώ αν κρατάνε πολύ καιρό, είναι χρονοβόρες, και πολλές φορές χαοτικές. Έτσι λοιπόν πραγματικά έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε γρήγορες διαδικασίες με βάση φυσικά όλα τα κριτήρια που προβλέπονται από τον Νόμο, έτσι ώστε να προσλαμβάνουμε γιατρούς και βέβαια η κυρία Κεραμέως, η οποία ψηφίζει σήμερα το νόμο για τις νέες διοικήσεις όχι μόνο των νοσοκομείων, αλλά όλων των φορέων της χώρας, έχει ως στόχο να αναβαθμίσει το ΑΣΕΠ κυρίως ως προς την ταχύτητά του.

«Δεν έχω στο μυαλό συνένωση του Βενιζέλειου με το Πανεπιστημιακό»

Για τη συνένωση του Βενιζέλειου με το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο ο κ. Χρυσοχΐδης είπε: «Δεν έχω στο μυαλό μου κάτι τέτοιο. Εκείνο που έχω ως προτεραιότητά μου είναι να λειτουργήσει πλήρως το νοσοκομείο. Είναι απαράδεκτο. Είναι αδιανόητο για μένα να υπάρχουν προβλήματα σε ένα τόσο μεγάλο νοσοκομείο, ιστορικό, αλλά ταυτόχρονα που απευθύνεται σε μία πόλη, σε έναν Νομό με 200.000 κατοίκους αφενός και αφετέρου το γεγονός ότι έχει μία ιστορικότητα. Αυτό είναι αδιανόητο για μένα να υπάρχουν προβλήματα. Προβλήματα θα υπάρχουν πάντα, αλλά προβλήματα, τα οποία οδηγούν, πολλές φορές, σε αναστολή λειτουργιών αυτό δεν είναι νοητό για μένα δεδομένου ότι τους θερινούς μήνες στον υπάρχοντα πληθυσμό προστίθενται εκατομμύρια.

Για αυτό η πρόθεσή μας είναι πολύ σύντομα να προβούμε σε μια σειρά ανακοινώσεις που σχετίζονται με την ανάγκη εκσυγχρονισμού και ανασύνταξης όλου του Εθνικού Συστήματος Υγείας και βέβαια αυτό θα αφορά και τα νοσοκομεία της Κρήτης.

Θέλω να σας πω ότι ήδη το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κρήτης, το ΠΑΓΝΗ, με απόφασή μου, η οποία θα δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες, θα ανακοινωθεί ίσως και από τον Πρωθυπουργό, το ΠΑΓΝΗ και όλα τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας θα πάρουν θέσεις επίκουρων καθηγητών, δηλαδή θα γεμίσει στην κυριολεξία το ΠΑΓΝΗ από νέους καθηγητές πανεπιστημίων, καθηγητές ιατρικής σχολής, οι οποίοι, οι περισσότεροι από αυτούς, θα προέρχονται από το εξωτερικό.

Και αυτό είναι και μία πραγματικά πολιτική πρακτική ενάντια στο brain drain. Να πώς αντιστρέφουμε τα πράγματα. Θα έρθουν δηλαδή από το εξωτερικό επιστήμονες, οι οποίοι θα θελήσουν να καταλάβουν ως υποψήφιοι επίκουροι καθηγητές τη θέση στην ιατρική σχολή της Κρήτης και ταυτόχρονα θα στελεχώσουν το νοσοκομείο μας με καλούς γιατρούς. Θα μπορώ να σας πω και αριθμό σε λίγες μέρες.

Να είστε βέβαιος ότι θα εμπλουτιστεί το νοσοκομείο πολύ σύντομα, αλλά θα είμαι σε θέση να κάνω επίσημες ανακοινώσεις σε λίγες μέρες.

Διευκρινίζω ότι το ζήτημα των επίκουρων καθηγητών και της στελέχωσης αφορά την ιατρική σχολή της Κρήτης και το ΠΑΓΝΗ. Οι υπόλοιπες θέσεις για fast track διαδικασίες αφορούν το Βενιζέλειο, που γρήγορα θα προκηρύξουμε τις θέσεις τους. Περιμένω να μου στείλουν ποιες θέσεις ακριβώς είναι οι επείγουσες, έχουμε αναισθησιολόγους και μια σειρά άλλες ειδικότητες».

Τέλος, σχετικά με τις δομές υγείας στο Νομό Λασιθίου ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε τα εξής: «Θα δούμε με ποιον τρόπο αυτό το ζήτημα του Λασιθίου θα διευθετηθεί οριστικά, έτσι ώστε οι άνθρωποι από τη Σητεία που είναι πάρα πολύ μακριά από το αστικό κέντρο, πάρα πολλά χιλιόμετρα και με κακό δρόμο, να δούμε πως θα οργανώσουμε τις μονάδες υγείας, έτσι ώστε οι άνθρωποι να αισθάνονται ασφάλεια ότι έχουν δίπλα τους μονάδες, οι οποίες μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους».

  • ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
  • ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
  • ΚΡΗΤΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βαρτζόπουλος: Δημιουργείται ενιαίος φορέας, ο ΕΟΠΑΕ, για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων
Βαρτζόπουλος: Δημιουργείται ενιαίος φορέας, ο ΕΟΠΑΕ, για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων 01 Νοεμβρίου 2023
Σωματείο εργαζομένων ΕΟΔΥ: «Πάγια τακτική της διοίκησης τα "δεν ξέρω, δεν απαντώ"» 01 Νοεμβρίου 2023
Σωματείο εργαζομένων ΕΟΔΥ: «Πάγια τακτική της διοίκησης τα "δεν ξέρω, δεν απαντώ"»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρήτη: Κατά 75 φορές ξεπέρασαν τα όρια ασφαλείας οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης
Επικαιρότητα
02/04/2026 - 20:18

Κρήτη: Κατά 75 φορές ξεπέρασαν τα όρια ασφαλείας οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης

Επίθεση Φάμελλου στην κυβέρνηση από τη Λαμία για τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία
Επικαιρότητα
31/03/2026 - 03:42

Επίθεση Φάμελλου στην κυβέρνηση από τη Λαμία για τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία

Ο Γκουτέρες καταδίκασε την επίθεση σε νοσοκομείο στο Νταρφούρ του Σουδάν
Επικαιρότητα
24/03/2026 - 20:49

Ο Γκουτέρες καταδίκασε την επίθεση σε νοσοκομείο στο Νταρφούρ του Σουδάν

Ιράν: Εκκενώθηκε μεγάλο νοσοκομείο στην Τεχεράνη - Χτυπήθηκαν τρία ιατρικά κέντρα
Επικαιρότητα
02/03/2026 - 15:34

Ιράν: Εκκενώθηκε μεγάλο νοσοκομείο στην Τεχεράνη - Χτυπήθηκαν τρία ιατρικά κέντρα

Αντίδραση Γεωργιάδη για το περιστατικό μηνιγγίτιδας στη Ζάκυνθο - Σε αναστολή καθηκόντων η παιδίατρος
Επικαιρότητα
25/02/2026 - 20:33

Αντίδραση Γεωργιάδη για το περιστατικό μηνιγγίτιδας στη Ζάκυνθο - Σε αναστολή καθηκόντων η παιδίατρος

Γεωργιάδης: «Στην Α΄ κατηγορία άγονων περιοχών η Μυτιλήνη και προσλήψεις γιατρών με αυξημένα κίνητρα»
Πολιτική Υγείας
21/02/2026 - 12:23

Γεωργιάδης: «Στην Α΄ κατηγορία άγονων περιοχών η Μυτιλήνη και προσλήψεις γιατρών με αυξημένα κίνητρα»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιστορίες GLP-1 πειραματισμών: Τι είναι το microdosing και γιατί μπορεί να είναι κακή ιδέα
Υγεία
04/04/2026 - 09:10
Cardio Athena 2026: Ξεχωριστή διάσταση του φετινού συνεδρίου το πρόγραμμα «Προλαμβάνω»
Health Talk
04/04/2026 - 07:26
Πασχαλινές δημιουργίες και δώρα αλληλεγγύης στο Bazaar της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ!
Patient Talk
04/04/2026 - 03:49
Σημαντική χορηγία και από την MOBIAK στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό
Επικαιρότητα
04/04/2026 - 00:11
Συνεργασία της DIAGEO με το Υπουργείο Υγείας για την πρόληψη της κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους
Ψυχική Υγεία
03/04/2026 - 23:26
Πως η θεραπευτική φωτογραφία γίνεται σύμμαχος των ασθενών με καρκίνο
Patient Talk
03/04/2026 - 22:04
Άμεση ανταπόκριση του ΙΣΑ στο αίτημα για δωρεά απινιδωτών στα ορεινά χωριά του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη
Επικαιρότητα
03/04/2026 - 21:36
Πασχαλινό τραπέζι: Οδηγίες για την προμήθεια και την ασφάλεια των παραδοσιακών εδεσμάτων από την ΕΕΚΕ
Επικαιρότητα
03/04/2026 - 20:48
Νέα εποχή στη μακροζωία της επιδερμίδας και των μαλλιών από τη Vichy με λύσεις αιχμής
Ομορφιά
03/04/2026 - 20:11
Πώς η βιταμίνη D μπορεί να τονώσει το ανοσοποιητικό σε πάσχοντες με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου
Υγεία
03/04/2026 - 19:38
«The Lancet»: Μείωση κατά 27% των θανάτων από παιδικό καρκίνο το 2023, αλλά και μεγάλες ανισότητες
Υγεία
03/04/2026 - 18:54
ΒΕΑ: Παρέμβαση Δαμίγου για στήριξη των επιχειρήσεων τροφίμων στη συνάντηση με την ιταλική Federalimentare
Επικαιρότητα
03/04/2026 - 18:09
Ο Γεωργιάδης αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες Βαρτζόπουλου στην ψυχική υγεία
Πολιτική Υγείας
03/04/2026 - 17:06
ΠΟΥ: Καταγγελία Τέντρος για τις πολλαπλές επιθέσεις σε δομές υγείας του Ιράν
Επικαιρότητα
03/04/2026 - 16:21
Τι είναι αυτό που μάς κάνει να απεχθανόμαστε ξαφνικά ένα φαγητό
Διατροφή
03/04/2026 - 15:54
Δυο νέα κρούσματα αφθώδους πυρετού σε εκτροφές στη Λέσβο και συνολικά 20
Επικαιρότητα
03/04/2026 - 15:37
Πόνος στη μέση, τον αυχένα και τις αρθρώσεις: Τι βοηθά πραγματικά στη γρήγορη ανακούφιση
Health Talk
03/04/2026 - 15:22
Πέντε λεπτά μέσα σε κρύο νερό μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση!
Ψυχική Υγεία
03/04/2026 - 15:00
Η ιαπωνική συνήθεια που βοηθάει να ζήσετε περισσότερο και χωρίς να χρειάζεστε δίαιτα
Διατροφή
03/04/2026 - 14:00
Σακουλάκια νικοτίνης: Σουηδοί ευρωβουλευτές απαιτούν παρέμβαση της ΕΕ μετά την απαγόρευσή τους στη Γαλλία
Πολιτική Υγείας
03/04/2026 - 13:45
Ευρέως συνταγογραφούμενα διουρητικά μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και επιληπτικές κρίσεις
Υγεία
03/04/2026 - 13:00
Ανασχηματισμός: Εκτός ο Βαρτζόπουλος - Δεν αντικαθίσταται στο Υπουργείο Υγείας
Πολιτική Υγείας
03/04/2026 - 12:18
Παραίτηση Βαρτζόπουλου λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ - Στις 12.30 ο ανασχηματισμός
Επικαιρότητα
03/04/2026 - 11:49
«Σωτηρία»: Εμφύτευση τεχνητής βαλβίδας μέσα σε ήδη υπάρχουσα σε 53χρονο ασθενή
Υγεία
03/04/2026 - 11:00
Επιστολή ευγνωμοσύνης από Ελβετίδα μητέρα 12χρονου που διαγνώστηκε με διαβήτη στους Λειψούς
Επικαιρότητα
03/04/2026 - 10:41
Ιός από θαλάσσια είδη προκαλεί σοβαρά οφθαλμικά προβλήματα και μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο
Υγεία
03/04/2026 - 10:00
Τραμπ: 100% δασμοί στις φαρμακευτικές αν δεν μειώσουν τιμές ή δεν μεταφέρουν την παραγωγή στις ΗΠΑ
Pharma Policy
03/04/2026 - 09:04
Το ΥΓΕΙΑ φέρνει πρώτο στην Ελλάδα τον υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο NAEOTOM Alpha.Pro
Υπηρεσίες Υγείας
03/04/2026 - 07:12
Η Innovis Pharma μπαίνει στην αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής με την απόκτηση της Pharma Center
Pharma News
03/04/2026 - 03:43
Διαμαρτυρία του ΙΣΘ για την απαγόρευση παρακολούθησης ασθενών από προσωπικούς ιατρούς μετά τη λήξη ή τη λύση σύμβασης
Πολιτική Υγείας
03/04/2026 - 00:06

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διαμαρτυρία του ΙΣΘ για την απαγόρευση παρακολούθησης ασθενών από προσωπικούς ιατρούς μετά τη λήξη ή τη λύση σύμβασης
Πολιτική Υγείας
03/04/2026 - 00:06
Η Innovis Pharma μπαίνει στην αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής με την απόκτηση της Pharma Center
Pharma News
03/04/2026 - 03:43
Το ΥΓΕΙΑ φέρνει πρώτο στην Ελλάδα τον υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο NAEOTOM Alpha.Pro
Υπηρεσίες Υγείας
03/04/2026 - 07:12
Σακουλάκια νικοτίνης: Σουηδοί ευρωβουλευτές απαιτούν παρέμβαση της ΕΕ μετά την απαγόρευσή τους στη Γαλλία
Πολιτική Υγείας
03/04/2026 - 13:45
Ανασχηματισμός: Εκτός ο Βαρτζόπουλος - Δεν αντικαθίσταται στο Υπουργείο Υγείας
Πολιτική Υγείας
03/04/2026 - 12:18
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo