ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πώς γίνεται η παραπληροφόρηση σχετικά με την ψυχική υγεία στο TikTok

Ψυχική Υγεία
Freepik
Σε έρευνα που πραγματοποίησε ο βρετανικός Guardian, oι ειδικοί καθορίζουν τέσσερα θέματα που κυριαρχούν στην παραπληροφόρηση που περιέχεται σε βίντεο με την ετικέτα #mentalhealthtips.
Δευτέρα, 02/06/2025 - 11:00
— Photo: Freepik
News4Health Team News4Health Team

Περισσότερα από τα μισά από τα πιο δημοφιλή βίντεο που προσφέρουν συμβουλές για την ψυχική υγεία στο TikTok περιέχουν παραπληροφόρηση, σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας Guardian, διαπίστωση που είναι εξαιρετικά ανησυχητική δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια ο κόσμος στρέφεται όλο και περισσότερο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για υποστήριξη σχετικά με την ψυχική τους υγεία.

Όσοι λοιπόν αναζητούν βοήθεια έρχονται αντιμέτωποι με συμβουλές του τύπου "φάτε ένα πορτοκάλι στο ντους για να μειώσετε το άγχος", μεθόδους για την θεραπεία ψυχικών τραυμάτων ...μέσα σε μία ώρα, καθώς και οδηγίες που παρουσιάζουν φυσιολογικές συναισθηματικές εμπειρίες ως σημάδια οριακής διαταραχής προσωπικότητας ή κακοποίησης.

Η εφημερίδα The Guardian επέλεξε τα 100 βίντεο με τις περισσότερες αναρτήσεις με το hashtag #mentalhealthtips στο TikTok και τα μοιράστηκε με ψυχολόγους, ψυχιάτρους και ακαδημαϊκούς εμπειρογνώμονες, οι οποίοι εξέτασαν εάν οι αναρτήσεις περιείχαν παραπληροφόρηση.

Οι εμπειρογνώμονες διαπίστωσαν ότι 52 από τα 100 βίντεο που προσέφεραν συμβουλές για την αντιμετώπιση τραυμάτων, νευροδιαφορετικότητας, άγχους, κατάθλιψης και σοβαρών ψυχικών ασθενειών περιείχαν κάποια παραπληροφόρηση, ενώ πολλά άλλα ήταν ασαφή ή μη χρήσιμα.

Ο David Okai, σύμβουλος νευροψυχίατρος και ερευνητής ψυχολογικής ιατρικής στο King's College του Λονδίνου, ο οποίος εξέτασε τα βίντεο που σχετίζονται με το άγχος και την κατάθλιψη, δήλωσε ότι ορισμένες αναρτήσεις χρησιμοποιούσαν λανθασμένα τη θεραπευτική ορολογία, για παράδειγμα χρησιμοποιώντας τους όρους «ευεξία», «άγχος» και «ψυχική διαταραχή» όπως τύχαινε, «κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε σύγχυση σχετικά με το τι πραγματικά συνεπάγεται η ψυχική ασθένεια», όπως είπε.

Πολλά βίντεο προσέφεραν γενικές συμβουλές βασισμένες σε περιορισμένη προσωπική εμπειρία και ανεκδοτικά στοιχεία, τα οποία «ενδέχεται να μην είναι

Ένας εκπρόσωπος της TikTok δήλωσε: «Η TikTok είναι ένας χώρος όπου εκατομμύρια άνθρωποι εκφράζονται, μοιράζονται τις αυθεντικές εμπειρίες τους με την ψυχική υγεία και βρίσκουν μια υποστηρικτική κοινότητα. Υπάρχουν σαφείς περιορισμοί στη μεθοδολογία αυτής της μελέτης, η οποία αντιτίθεται στην ελεύθερη έκφραση και υποδηλώνει ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται στους ανθρώπους να μοιράζονται τις δικές τους ιστορίες.

«Συνεργαζόμαστε προληπτικά με ειδικούς στον τομέα της υγείας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το βρετανικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας (NHS) για να προωθούμε αξιόπιστες πληροφορίες στην πλατφόρμα μας και να αφαιρούμε το 98% των επιβλαβών ψευδών πληροφοριών πριν μας αναφερθούν».

Στο πλαίσιο έρευνας της εφημερίδας Guardian, εμπειρογνώμονες "σταχυολόγησαν" τα κυρίαρχα θέματα παραπληροφόρησης στα βίντεο που δημοσιεύτηκαν με το hashtag #mentalhealthtips στο TikTok.

1. Παθολογικοποίηση φυσιολογικών συναισθημάτων : Αρκετά βίντεο σχετικά με τη διαταραχή της οριακής προσωπικότητας υποδηλώνουν συμπτώματα που είναι καθημερινές εμπειρίες – όπως το άγχος όταν αλλάζουν τα σχέδια, οι εναλλαγές της διάθεσης, ο φόβος της εγκατάλειψης και η μίμηση της συμπεριφοράς των άλλων για να γίνεις αρεστός

Ένα άλλο βίντεο υποτίθεται ότι δείχνει πώς εκδηλώνεται η κατάθλιψη στον χώρο εργασίας ως έλλειψη συγκέντρωσης, κόπωση, χαμηλά επίπεδα ενέργειας, απώλεια όρεξης και ευερεθιστότητα.

«Αν και μερικά από τα «συμπτώματα» συμπίπτουν με την κατάθλιψη, αυτά μπορούν να αποδοθούν σε μια σειρά από προβλήματα και δυσκολίες», δήλωσε ο Liam Modlin, θεραπευτής και ερευνητής ψυχολογίας στο King's College του Λονδίνου.

2. Κατάχρηση ειδικών όρων Ένα βίντεο ανέφερε ότι τα άτομα με διπολική διαταραχή βιώνουν εναλλαγές της διάθεσης επειδή το συναισθηματικό τους εκκρεμές ταλαντεύεται περισσότερο και πιο γρήγορα από τους περισσότερους. Ωστόσο, αυτό είναι μια παρεξήγηση, καθώς οι άνθρωποι βιώνουν παρατεταμένες αλλαγές στη διάθεση για περιόδους εβδομάδων και όχι γρήγορες «διακυμάνσεις της διάθεσης».

«Αυτό είναι ένα παράδειγμα κατάχρησης μιας διάγνωσης ψυχικής υγείας για να εξηγηθεί ή να δικαιολογηθεί λανθασμένα μια συμπεριφορά», δήλωσε ο Dan Poulter, πρώην υπουργός Υγείας και ψυχίατρος του NHS.

Ένα άλλο δημοφιλές βίντεο υποδηλώνει ότι όταν κάποιος είναι έτοιμος να αυτοκτονήσει, γίνεται «σχεδόν διπολικός» – «γλώσσα [που] μπορεί να στιγματίσει περαιτέρω την ψυχική υγεία», δήλωσε η καθηγήτρια Rina Dutta, ψυχίατρος και καθηγήτρια ψυχιατρικής στο King's College του Λονδίνου.

Ένα άλλο βίντεο ισχυρίζεται ότι τα σημάδια κακοποίησης είναι η συνεχής τάση κάποιου να απολογείται, η κατάρρευση κατά τη διάρκεια μικρών διαφωνιών, η ανάγκη για επιβεβαίωση, η δυσκολία να ανοιχτεί κανείς, η υπερευαισθησία στην κριτική και η απόκρυψη των συναισθημάτων.

«Οι συμπεριφορές που περιγράφει, αν και ενδεχομένως υπάρχουν σε καταχρηστικές δυναμικές, δεν είναι αποκλειστικές της κακοποίησης και μπορεί να εμφανιστούν σε διάφορα άλλα πλαίσια», δήλωσε ο Modlin. «Παρουσιάζοντας αυτά τα σημάδια χωρίς επαρκές πλαίσιο ή διαγνωστικές αποχρώσεις, το βίντεο κινδυνεύει να ενθαρρύνει τους θεατές να αυτοδιαγνωσθούν ή να χαρακτηρίσουν εσφαλμένα σύνθετες διαπροσωπικές συγκρούσεις ως κακοποίηση».

3. Ανεπιβεβαίωτες επιστημονικά θεραπείες και ψευδείς ισχυρισμοί Αυτή ήταν η πιο συνηθισμένη μορφή παραπληροφόρησης που περιείχαν τα βίντεο.

Ένα βίντεο προωθεί μια μέθοδο που, σύμφωνα με αυτό, είναι φθηνότερη από τη θεραπεία και έχει λιγότερες παρενέργειες από τα αντικαταθλιπτικά, η οποία μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους «να θεραπευτούν από το τραύμα σε μια ώρα» και περιλαμβάνει το να γράφουν για τις τραυματικές εμπειρίες τους για 15 λεπτά χωρίς διακοπή.

«Καμία έρευνα δεν υποδηλώνει ότι αυτό αρκεί για τη θεραπεία, σίγουρα όχι σε μια ώρα, και υπάρχει κίνδυνος να αναγκάσει κανείς τον εαυτό του να επιστρέψει σε αυτή την τραυματική νοοτροπία χωρίς την υποστήριξη ενός έμπειρου θεραπευτή», δήλωσε η Amber Johnston, πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια.

Ένα άλλο βίντεο υποδηλώνει ότι το κλάμα είναι καταπραϋντικό και καλό για την επεξεργασία των συναισθημάτων, μεταξύ άλλων μέσω της διέγερσης της έκκρισης κορτιζόλης. «Οι αλλαγές της κορτιζόλης που σχετίζονται με το κλάμα είναι πολύπλοκες και δεν μπορούν να συνοψιστούν με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε η Amy Durden, ψυχοθεραπεύτρια. «Το κλάμα μπορεί να φέρει ανακούφιση, αλλά όχι πάντα. Μπορεί να είναι καταπραϋντικό, αλλά αν το άτομο που κλαίει κρίνει αρνητικά το κλάμα του, δεν βιώνει αυτό το όφελος και μπορεί να νιώσει έντονη ντροπή».

Αρκετά βίντεο περιείχαν επιπόλαιες φράσεις που οι ειδικοί θεώρησαν άχρηστες, όπως: «Αν δεν αλλάζεις, επιλέγεις», ενώ μια άλλη δημοφιλής φράση έλεγε: «Όταν νιώθεις ότι όλοι σε μισούν, κοιμήσου. Όταν νιώθεις ότι μισείς όλους, φάε. Όταν νιώθεις ότι μισείς τον εαυτό σου, κάνε ντους. Και όταν νιώθεις ότι όλοι μισούν όλους, βγες έξω».

«Αυτό είναι μια τεράστια απλοποίηση του τρόπου αντιμετώπισης σύνθετων συναισθηματικών καταστάσεων», δήλωσε ο Durden.

Σε ένα άλλο βίντεο προωθούνταν μια συγκεκριμένη τεχνική αναπνοής για τη θεραπεία του άγχους. «Δεν υπάρχει μια μοναδική, καθολικά αποτελεσματική τεχνική αναπνοής που να είναι χρήσιμη σε όλες τις περιπτώσεις», δήλωσε ο David Okai, σύμβουλος νευροψυχίατρος. «Εάν εκτελεστούν λανθασμένα, οι ασκήσεις μπορεί να ισοδυναμούν με υπεραερισμό, ο οποίος μπορεί να είναι εξαιρετικά δυσάρεστος και να επιδεινώσει το άγχος».

Ένα άλλο βίντεο υποδηλώνει ότι η κατάθλιψη προκαλείται από το αλκοόλ, τον καπνό, την καφεΐνη, τη ζάχαρη. Ο Modlin δήλωσε ότι, αν και οι παράγοντες του τρόπου ζωής μπορούν να συμβάλουν, «αυτή η προσέγγιση είναι υπερβολικά απλοϊκή και ενδεχομένως παραπλανητική», καθώς υπάρχουν πολύπλοκοι αλληλένδετοι παράγοντες, όπως η γενετική και η νευροβιολογία, οι ψυχοκοινωνικοί παράγοντες στρες, οι δυσκολίες στην παιδική ηλικία, οι ιατρικές παθήσεις και οι τύποι προσωπικότητας.

Άλλα βίντεο προωθούν συμπληρώματα όπως το σαφράν και το γλυκινικό μαγνήσιο κκαι η ψυχίατρος Famia Askari δήλωσε ότι υπάρχουν μερικές μελέτες που δείχνουν οφέλη από μερικά από αυτά, δεν υπάρχει επαρκής συναίνεση για να γίνουν μέρος της κλινικής πρακτικής – είναι επίσης παρασκευασμένα συμπληρώματα, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς ότι είναι «φυσικά».

4. Ανεπιβεβαίωτες ενδείξεις Δύο βίντεο συνιστούν την εισαγωγή σε ψυχιατρικές μονάδες με βάση την προσωπική εμπειρία, συμπεριλαμβανομένου ενός που υποδηλώνει ότι κάποιος είχε βελτιωθεί σημαντικά μετά από έξι ημέρες.

Ο Poulter δήλωσε ότι αυτό είναι «παραπλανητικό» και μπορεί να «δημιουργήσει παρανοήσεις» σχετικά με τα οφέλη της νοσηλείας. «Η νοσηλεία μπορεί στην πραγματικότητα να δημιουργήσει και να ενισχύσει μη προσαρμοστικούς μηχανισμούς αντιμετώπισης», είπε.

Ένα άλλο βίντεο απεικονίζει κάποιον με νοσοκομειακή ρόμπα σε κάτι που μοιάζει με ψυχιατρική πτέρυγα, ο οποίος δηλώνει: «Ήμουν πολύ ειλικρινής με τον ψυχίατρό μου». Αυτό μπορεί να είναι επιβλαβές, καθώς «ενδεχομένως ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μην είναι ειλικρινείς και ανοιχτοί με τους επαγγελματίες υγείας σχετικά με την ψυχική τους υγεία», δήλωσε ο Poulter.

Σε ένα άλλο βίντεο, μια γυναίκα παρουσιάζει τις στρατηγικές της για τη διαχείριση του άγχους, συμπεριλαμβανομένου του να τρώει ένα πορτοκάλι στο ντους. «Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν ότι το να τρώει κανείς εσπεριδοειδή στο ντους είναι μέσο για τη μείωση του άγχους, και φοβάμαι ότι αυτό θα οδηγήσει σε ένα αυξανόμενο σπιράλ ασυνήθιστων συμπεριφορών», δήλωσε ο Okai.

Τελευταία τροποποίηση στις 02/06/2025 - 11:06
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • ΤΙΚ ΤΟΚ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξεκινούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις: Οδηγίες διαχείρισης του άγχους
Ξεκινούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις: Οδηγίες διαχείρισης του άγχους 29 Μαϊος 2025
People-pleaser: Τα όρια στην παρόρμηση να είμαστε πάντα το «καλό παιδί» 05 Ιουνίου 2025
People-pleaser: Τα όρια στην παρόρμηση να είμαστε πάντα το «καλό παιδί»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλες οι μορφές άσκησης δεν επιδρούν το ίδιο θετικά στην ψυχική υγεία - Ο μηχανισμός
Fitness
14/07/2025 - 15:00

Όλες οι μορφές άσκησης δεν επιδρούν το ίδιο θετικά στην ψυχική υγεία - Ο μηχανισμός

Τρικάκια και μπογιές στο γραφείο του Δ. Βαρτζόπουλου από τον Ρουβίκωνα
Επικαιρότητα
07/07/2025 - 12:23

Τρικάκια και μπογιές στο γραφείο του Δ. Βαρτζόπουλου από τον Ρουβίκωνα

Οι καύσωνες επιβαρύνουν ψυχικά τους εφήβους
Ψυχική Υγεία
25/06/2025 - 15:01

Οι καύσωνες επιβαρύνουν ψυχικά τους εφήβους

Πώς τα trends περιποίησης ομορφιάς του TikTok βλάπτουν την εφηβική επιδερμίδα
Ομορφιά
18/06/2025 - 15:05

Πώς τα trends περιποίησης ομορφιάς του TikTok βλάπτουν την εφηβική επιδερμίδα

Η «ορατότητα» σώζει ζωές: Η απουσία δεδομένων για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι κρίση δημόσιας υγείας
Πολιτική Υγείας
14/06/2025 - 16:32

Η «ορατότητα» σώζει ζωές: Η απουσία δεδομένων για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι κρίση δημόσιας υγείας

Bayer Ελλάς: Με την εφαρμογή Remente ενισχύει τη φροντίδα της ψυχικής υγείας και ολιστικής ευημερίας των εργαζομένων της
Pharma News
03/06/2025 - 14:18

Bayer Ελλάς: Με την εφαρμογή Remente ενισχύει τη φροντίδα της ψυχικής υγείας και ολιστικής ευημερίας των εργαζομένων της

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αλλεργική Ρινίτιδα: Συμπτώματα, διάγνωση και θεραπεία
Health Talk
19/07/2025 - 09:13
ΗΠΑ: Σοκαριστικός τραυματισμός άνδρα που φορούσε μεταλλική αλυσίδα μέσα σε μαγνητικό τομογράφο
Επικαιρότητα
19/07/2025 - 06:52
Φλώρινα: Αυστηρή τήρηση των μέτρων βιοασφάλειας κατά της εξάπλωσης της ευλογιάς ζήτησε ο Κέλλας
Επικαιρότητα
19/07/2025 - 03:27
Οι γιατροί Καρδίτσας και Τρικάλων διαμαρτύρονται για τις μετακινήσεις σε νησιά με το «έτσι θέλω»
Πολιτική Υγείας
19/07/2025 - 00:09
Μιχαηλίδου: «Ηλεκτρικά αναπηρικά αμαξίδια για 15.000 συμπολίτες μας χωρίς οικονομική επιβάρυνση»
Επικαιρότητα
18/07/2025 - 19:43
Έρχεται καύσωνας από την Κυριακή με 44άρια στα θερμόμετρα - Η πρόγνωση Κολυδά
Επικαιρότητα
18/07/2025 - 17:44
Τι πίνουμε τις ημέρες του καύσωνα; Προτάσεις για να μείνουμε ακμαίοι και σωστά ενυδατωμένοι
Διατροφή
18/07/2025 - 17:06
Καταρράκτης και καλοκαίρι: Πώς επηρεάζεται η όραση;
Health Talk
18/07/2025 - 16:44
Τα τελευταία δεδομένα για τις επιδημικές εξάρσεις του ιού του Δυτικού Νείλου
Υγεία
18/07/2025 - 16:21
H DEMO συστήνει την πρώτη Βιο-Ακαδημία στην Ελλάδα
Pharma News
18/07/2025 - 15:58
Το Specialized Healthcare Hub έλαβε πιστοποίηση ISO 15224
Υπηρεσίες Υγείας
18/07/2025 - 15:34
Το μοναδικό στην Ελλάδα υπερμικροσκόπιο στην πανεπιστημιακή Α' Ορθοπαιδική Κλινική του Παπανικολάου
Υγεία
18/07/2025 - 15:18
Η μουσική μπορεί να μειώσει την ταραχή σε ασθενείς με άνοια
Ψυχική Υγεία
18/07/2025 - 15:00
Ο ΙΣΑ προσφεύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για το clawback - «Απειλεί τη βιωσιμότητα των εργαστηρίων»
Πολιτική Υγείας
18/07/2025 - 14:44
ΕΣΑμεΑ: Επιστολή σε Γεωργιάδη για τα πολύ σοβαρά προβλήματα με τη διανομή κατ' οίκον των ΦΥΚ
Patient Talk
18/07/2025 - 14:26
Νέος ορισμός παχυσαρκίας: Ένας στους 5 με περιττό βάρος είναι τελικά παχύσαρκος- Το προφίλ υγείας τους
Υγεία
18/07/2025 - 14:00
Φάρμακο κατά της παχυσαρκίας φαίνεται να μειώνει το μέγεθος των καρκινικών όγκων του μαστού
Pharma News
18/07/2025 - 13:00
Τεχνητή γλυκαντική ουσία που περιέχεται σε light αναψυκτικά και σε τσίχλες μπορεί να προκαλεί πρόωρη εφηβεία
Διατροφή
18/07/2025 - 12:00
Παιδικά εμβόλια και αυτισμός: Mελέτη-ορόσημο έδειξε ότι μπορεί και να προστατεύουν από τη διαταραχή
Υγεία
18/07/2025 - 11:07
Εξέταση στα μάτια μπορεί να προβλέψει τις πιθανότητες καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου μέσα στα επόμενα 10 χρόνια
Υγεία
18/07/2025 - 10:00
Ένας καφές αρκεί για να αλλάξει τη δομή του ύπνου
Υγεία
18/07/2025 - 09:00
Τι είναι η χρόνια φλεβική ανεπάρκεια με την οποία διαγνώστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ
Επικαιρότητα
18/07/2025 - 08:03
Η Chiesi Hellas βραβεύθηκε για πρωτοβουλίες που προασπίζουν την ισότητα και την καινοτομία
Pharma News
18/07/2025 - 06:54
Γνωστή δικηγορική εταιρεία δώρισε βιβλία σε θεραπευτική κοινότητα του ΕΟΠΑΕ
Ψυχική Υγεία
18/07/2025 - 03:27
Ο ΠΟΥ ζητεί να υποδεχθούν και άλλες χώρες ασθενείς από τη Γάζα για νοσηλεία
Επικαιρότητα
18/07/2025 - 00:03
Ο John Nason διαδέχεται τον Δημήτρη Καδή στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Pharmathen
Pharma News
17/07/2025 - 19:19
«Παγώνοντας» τον χρόνο: Πώς τα «μαγικά μανιτάρια» μπορούν να καθυστερήσουν το γήρας
Υγεία
17/07/2025 - 18:57
EIFO και Novo Nordisk επενδύουν 80 εκατ. ευρώ στον ισχυρότερο κβαντικό υπολογιστή παγκοσμίως
Pharma News
17/07/2025 - 17:17
Πάρκινσον: Τα σκυλιά ανιχνεύουν την νόσο χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα με ακρίβεια 98%
Υγεία
17/07/2025 - 16:49
Θεσσαλονίκη: Τα δύο κλειδιά για την προστασία των ζώων από την ευλογιά των προβάτων
Επικαιρότητα
17/07/2025 - 16:38

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αριστείο γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ιουλία Τσέτη
Pharma News
16/07/2025 - 13:47
Η Άννα Παπακοσμοπούλου,νέα Head of Communications & Patient Advocacy της Novartis Hellas
Pharma News
16/07/2025 - 11:29
Γεωργιάδης: 3.000 κλήσεις την πρώτη μέρα στο 1566- Δεν καταργείται το 166
Πολιτική Υγείας
16/07/2025 - 13:00
ΙΣΠ: «Πρωτοφανείς οι αστοχίες του "ποιοτικού rebate" από τον ΕΟΠΥΥ - Κινδυνεύουν οι ιδιωτικές κλινικές»
Πολιτική Υγείας
16/07/2025 - 13:22
Χυμός φύτρων μπρόκολου: Έχει αντικαρκινική δράση το νέο διατροφικό trend;
Διατροφή
16/07/2025 - 16:02
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo