ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Novo Nordisk διαβεβαιώνει ότι θα κυκλοφορήσει κανονικά η σεμαγλουτίδη της για λήψη από το στόμα

Pharma News
IMAGO
Η εκκρεμούσα έγκριση του Wegovy από τον FDA προκάλεσε προβληματισμούς για την επιχειρηματικά βιωσιμότητα των πεπτιδίων σε δόση δεκαπλάσια σε σύγκριση με το ενέσιμο σκεύασμα.
Πέμπτη, 21/08/2025 - 18:31
— Photo: IMAGO
Παναγιώτης Σπανός Παναγιώτης Σπανός

Κατά το τέταρτο τρίμηνο, η FDA αναμένεται να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει μια από του στόματος δόση 25 mg σεμαγλουτίδης, τς δραστικής ουσίας του Wegovy. Η πρόοδος της Novo Nordisk όσον αφορά την έγκριση του Wegovy για χορήγηση από το στόμα έχει εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με την αλυσίδα εφοδιασμού πεπτιδίων της εταιρείας. Ενώ οι εκπρόσωποι της Novo έχουν εκφράσει την εμπιστοσύνη τους ότι η παραγωγική της ικανότητα μπορεί να υποστηρίξει την κυκλοφορία του προϊόντος, η εταιρεία δεν έχει περιθώριο για λάθη σε μια αγορά που στοχεύει σε πεπτίδια υψηλότερης και χαμηλότερης δόσης και σε μικρά μόρια που είναι ευκολότερα και φθηνότερα στην παρασκευή τους.

Ένα προϊόν σεμαγλουτίδης χαμηλότερης δόσης, που πωλείται με την ονομασία Rybelsus, έχει εγκριθεί για τη θεραπεία του διαβήτη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εγκριθεί αναστολέας GLP-1 που θα λαμβάνεται από το στόμα για την απώλεια βάρους στις ΗΠΑ. Έρευνες σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία έχουν δείξει ότι οι ασθενείς με διαβήτη προτιμούν τα από του στόματος GLP-1 από τα ενέσιμα. Έχοντας αντιμετωπίσει προβλήματα εφοδιασμού με σεμαγλουτίδη για χρόνια, η Novo έχει πλέον να αντιμετωπίσει ερωτήματα σχετικά με τις απαιτήσεις παραγωγής για την κυκλοφορία του Wegovy από του στόματος.

Το κόστος παραγωγής

Το Wegovy για ένεση χορηγείται σε δόσεις έως 2,4 mg. Η 10πλάσια αύξηση για την από του στόματος έκδοση θα επηρεάσει το κόστος παραγωγής για τη Novo και την ποσότητα που μπορεί να παραγάγει η εταιρεία. Ωστόσο, η Novo έχει δηλώσει ότι έχει δημιουργήσει τη βάση παραγωγής που απαιτείται για να υποστηρίξει την κυκλοφορία του προϊόντος.

«Θα παραχθεί στις ΗΠΑ για ασθενείς στις ΗΠΑ και είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να το λανσάρουμε χωρίς περιορισμούς στην προμήθεια», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας μέσω email στο BioSpace. «Τα τελευταία χρόνια, η Novo Nordisk έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων ύψους 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ μόνο φέτος», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος άνθρωπος.

«Θα το κυκλοφορήσουμε...»

Ο οικονομικός διευθυντής της Novo, Karsten Munk Knudsen, εξέφρασε παρόμοια άποψη όταν ο αναλυτής της Nordea, Michael Novod, ρώτησε αν η εταιρεία θα είναι έτοιμη για μια «εκτεταμένη κυκλοφορία» του από του στόματος 25 mg semaglutide για την παχυσαρκία. Απαντώντας στον αναλυτή σε μια τηλεδιάσκεψη για τα κέρδη τον Αύγουστο, ο Knudsen είπε: «Πρέπει να περιμένετε ότι θα το κυκλοφορήσουμε... το επόμενο έτος στις ΗΠΑ χωρίς περιορισμούς στην προμήθεια».

Ο αναλυτής της BMO Capital Markets, Evan Seigerman, δήλωσε στο BioSpace ότι πείστηκε για αυτό μετά από πρόσφατη συνάντησή του με την Novo Nordisk και επενδυτές. «Ναι, πρέπει να παράγουν σημαντική ποσότητα sema (25 mg ημερησίως έναντι 2,5 mg εβδομαδιαίως για το Wegovy), αλλά πιστεύω ότι μπορούν, καθώς τα πρόσφατα εμπόδια αφορούσαν την πλήρωση/τελική επεξεργασία των στυλό Wegovy και Ozempic», έγραψε σε ένα email.

Μετά την χαμηλότερη από την αναμενόμενη απώλεια βάρους σε μια δοκιμή Φάσης III του υποψήφιου φαρμάκου για την παχυσαρκία της Eli Lilly, orforglipron, νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Seigerman και οι συνάδελφοί του έγραψαν στους επενδυτές ότι η σεμαγλουτίδη της Novo «είναι το νέο φαβορί στον τομέα των από του στόματος φαρμάκων».

Έτοιμη να ξεκινήσει η Novo

Ο ίδιος και οι συνάδελφοί του στο fund BMO είχαν προηγουμένως υποδείξει ότι τα πλεονεκτήματα της παραγωγής του orforglipron ως μικρού μορίου θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά τον ανταγωνισμό στην αγορά των από του στόματος φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας, αλλά τελικά, όπως δήλωσε ο Seigerman στο BioSpace, «το κλινικό προφίλ θα καθορίσει την πορεία και το μερίδιο αγοράς». Παρά την αποτυχία όσον αφορά την αποτελεσματικότητα, η Lilly σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση για έγκριση του orforglipron φέτος. Εν τω μεταξύ, η Novo είναι έτοιμη να ξεκινήσει.

«Η παραγωγή μικρών μορίων θα είναι πάντα φθηνότερη από τα πεπτίδια, αλλά η Novo δηλώνει ότι διαθέτει προμήθειες για την κυκλοφορία του προϊόντος», σύμφωνα με τον Seigerman.

Το όριο της δόσης

Το ζήτημα της μέγιστης εμπορικά βιώσιμης δόσης πεπτιδίου GLP-1 απέχει πολύ από το να έχει επιλυθεί. Η Novo μελέτησε μια δόση 50 mg στη Φάση III πριν αποφασίσει να ζητήσει έγκριση για μια σύνθεση 25 mg. Ο Brian Hubbard, επιστημονικός διευθυντής της Metsera, δήλωσε ότι η δόση των 25 mg της Novo βρίσκεται στο όριο του τι είναι κλιμακωτό.

«Τα από του στόματος πεπτίδια για την παχυσαρκία δεν είναι κλιμακωτά όταν ξεπερνάτε τα 25 mg -απλώς η δυνατότητα να εξυπηρετήσετε μια αγορά αυτού του μεγέθους είναι εξαιρετικά δύσκολη- και τα περισσότερα από αυτά (σ.σ.: τα από του στόματος πεπτίδια GLP-1) θα ξεπερνούν τα 50 mg», δήλωσε ο Hubbard στο BioSpace. Στη Metsera, πρόσθεσε, «στοχεύουμε σε δόσεις κάτω των 10 mg».

Άλλες εταιρείες διαφωνούν σχετικά με τη βιωσιμότητα των υψηλότερων δόσεων. Η Viking Therapeutics παρατήρησε τη μεγαλύτερη απώλεια βάρους στην υψηλότερη δόση των 100 mg σε μια δοκιμή Φάσης Ι του από του στόματος διπλού αγωνιστή υποδοχέα GLP-1/GIP VK2735. Στη Φάση IIa, η βιοτεχνολογική εταιρεία δοκιμάζει από του στόματος δόσεις έως 120 mg, αν και διερευνά επίσης την επίδραση της αύξησης της δόσης στα 90 mg πριν από τη μείωση στα 30 mg για τη δόση συντήρησης.

Τα περιθώρια κέρδους

Σε μια τηλεδιάσκεψη για τα κέρδη τον Ιούλιο, η αναλύτρια της Stifel, Annabel Samimy, ρώτησε τη Viking σχετικά με τις δόσεις που μπορεί να είναι εμπορικά βιώσιμες. Ο διευθύνων σύμβουλος της Viking, Brian Lian, αναγνώρισε ότι τα περιθώρια κέρδους είναι χειρότερα σε υψηλότερες δόσεις, αλλά υποστήριξε ότι οι πρόσφατες αλλαγές στο κόστος παραγωγής θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι το ανώτατο όριο εμπορικής βιωσιμότητας είναι υψηλότερο από ό,τι

«Αυτό που έχουμε δει στο παρελθόν... τους τελευταίους 9 έως 12 μήνες είναι μια κάποια υποχώρηση, νομίζω, στις τιμές παραγωγής πεπτιδίων», είπε ο Lian και πρόσθεσε: «Πού θα σταθεροποιηθεί τελικά αυτό δεν γνωρίζουμε, αλλά έχει σημειωθεί κάποια βελτίωση στις τιμές, τουλάχιστον από ό,τι έχουμε δει από ορισμένους από τους συνομιλητές μας. Αυτό μπορεί να αλλάξει το τι είναι πραγματικά εφικτό για την από του στόματος χορήγηση».

Μειώνοντας τις δόσεις

Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πόσο χαμηλά είναι τα επίπεδα τιμών, τα πεπτίδια που είναι αποτελεσματικά σε χαμηλότερες δόσεις θα έχουν πλεονέκτημα όσον αφορά το κόστος των πωλήσεων και την κλιμάκωση. Οι εταιρείες ενδέχεται να επιδιώκουν να διατηρήσουν αυτό το πλεονέκτημα ακόμα και μετά την είσοδο των φαρμάκων τους στην αγορά.

Ο εκπρόσωπος της Novo δήλωσε ότι η εταιρεία «βελτιώνει συνεχώς τη σύνθεση των βιολογικών φαρμάκων που χορηγούνται από το στόμα, ώστε να απαιτούν όσο το δυνατόν λιγότερη δραστική ουσία».

Το προηγούμενο με το Rybelsus

Υπάρχει προηγούμενο για τη μείωση της δόσης ενός στοματικού βιολογικού φαρμάκου από την εταιρεία μετά την κυκλοφορία του. Η Novo έλαβε έγκριση από τον FDA για το Rybelsus, μια από του στόματος μορφή της σεμαγλουτίδης που χρησιμοποιείται για τον διαβήτη τύπου 2, το 2019 και κυκλοφόρησε με δόσεις 7 mg και 14 mg. Η εταιρεία άρχισε στη συνέχεια να προσφέρει δόση 3 mg. Πέρυσι, η Novo πέτυχε την επιπλέον έγκριση του FDA για μια νέα φόρμουλα με δόσεις 1,5 mg, 4 mg και 9 mg, που αντιστοιχούν στις αρχικές δόσεις 3 mg, 7 mg και 14 mg.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η μείωση της δόσης αντικατοπτρίζει βελτιώσεις στη σύνθεση. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, η νέα σύνθεση έχει υψηλότερη βιοδιαθεσιμότητα. Η αίτηση έγκρισης από τον FDA αναφέρεται σε αλλαγή στη διαδικασία παραγωγής του φαρμακευτικού προϊόντος.

Ο Σέιτζερμαν επισήμανε ότι «η από του στόματος χορήγηση της σεμαγλουτίδης χρησιμοποιεί το ίδιο δραστικό φαρμακευτικό συστατικό (API) με το Wegovy και το Ozempic, γεγονός που παρέχει μοναδικό πλεονέκτημα στην παραγωγή. Η Novo έχει αυξήσει την παραγωγή API για το Sema τα τελευταία χρόνια. Η αύξηση της παραγωγής Sema πριν από την κυκλοφορία του Sema για χρήση από το στόμα δεν θέτει σε κίνδυνο το προϊόν, καθώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν την API σε όλα τα προϊόντα. Ναι, πρέπει να παρασκευαστεί ως δισκίο, αλλά αν η δραστική ουσία δεν χρησιμοποιείται για από του στόματος χορήγηση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενέσιμο προϊόν. Το ίδιο δεν θα ίσχυε για το Lilly’s ή για το forglipron, αν εγκρινόταν».

Πηγή: Biospace.com

  • NOVO NORDISK
  • ΣΕΜΑΓΛΟΥΤΙΔΗ
  • FDA

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με αυξήσεις στις τιμές σκευασμάτων στην Ευρώπη απαντά η φαρμακοβιομηχανία στην πίεση Τραμπ για μειώσεις στις ΗΠΑ
Με αυξήσεις στις τιμές σκευασμάτων στην Ευρώπη απαντά η φαρμακοβιομηχανία στην πίεση Τραμπ για μειώσεις στις ΗΠΑ 19 Αυγούστου 2025
Πώς οι ενέσεις απώλειας βάρους αναδιαμορφώνουν όλο το φάσμα της οικονομίας 26 Αυγούστου 2025
Πώς οι ενέσεις απώλειας βάρους αναδιαμορφώνουν όλο το φάσμα της οικονομίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα έγκριση φαρμάκου για τον ορμονοευαίσθητο θετικό μεταστατικό καρκίνο του μαστού
Pharma Policy
03/07/2026 - 21:03

Νέα έγκριση φαρμάκου για τον ορμονοευαίσθητο θετικό μεταστατικό καρκίνο του μαστού

Σύνδεση αναισθητικού με σπάνιες σοβαρές νευρολογικές επιπλοκές σε ανθρώπους με καταγωγή από τη Βενεζουέλα
Υγεία
03/07/2026 - 15:00

Σύνδεση αναισθητικού με σπάνιες σοβαρές νευρολογικές επιπλοκές σε ανθρώπους με καταγωγή από τη Βενεζουέλα

FDA: Έγκριση νέας κυτταρικής θεραπείας του καρκίνου του αίματος που μειώνει και τις επιπλοκές της μεταμόσχευσης
Pharma News
01/07/2026 - 09:00

FDA: Έγκριση νέας κυτταρικής θεραπείας του καρκίνου του αίματος που μειώνει και τις επιπλοκές της μεταμόσχευσης

Μεταστατικός τριπλά αρνητικός καρκίνος του μαστού: Έγκριση δύο νέων θεραπευτικών σχημάτων από τον FDA
Υγεία
26/06/2026 - 09:00

Μεταστατικός τριπλά αρνητικός καρκίνος του μαστού: Έγκριση δύο νέων θεραπευτικών σχημάτων από τον FDA

Χάκερς υποστηρίζουν ότι "χτύπησαν" τη Novo Nordisk - Απειλούν με πώληση των δεδομένων που απέκτησαν
Pharma News
18/06/2026 - 12:48

Χάκερς υποστηρίζουν ότι "χτύπησαν" τη Novo Nordisk - Απειλούν με πώληση των δεδομένων που απέκτησαν

Η Novo Nordisk και η «ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ» στο BeWell Festival με το μήνυμα «για μια ανάλαφρη ζωή»
Patient Talk
13/06/2026 - 03:41

Η Novo Nordisk και η «ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ» στο BeWell Festival με το μήνυμα «για μια ανάλαφρη ζωή»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έμπολα: Κρούσματα και σε νέα επαρχία της ΛΔ του Κονγκό - Στους 600 οι θάνατοι
Επικαιρότητα
09/07/2026 - 09:00
Kαινοτόμα ψηφιακή εφαρμογή για ογκολογικούς ασθενείς 12 νοσοκομείων
Digital Health
09/07/2026 - 08:19
Ο Δρ Αντώνιος Αυγερινός στα «γενέθλια» των 150 χρόνων του ρουμανικού Ερυθρού Σταυρού
Επικαιρότητα
09/07/2026 - 07:24
Πυρκαγιά στο Σισμανόγλειο: Μία 90χρονη ασθενής νεκρή
Επικαιρότητα
09/07/2026 - 07:11
Παραδόθηκε από το Υπουργείο Υγείας ένα νέο ασθενοφόρο στον Δήμο Ασπροπύργου
Πολιτική Υγείας
09/07/2026 - 03:46
Η Sarantis Health & Care επενδύει στις συνεργασίες και στο μέλλον του ελληνικού φαρμακείου
Pharma News
09/07/2026 - 00:07
Νέο διεθνές κέντρο προηγμένης πυελικής ογκολογίας και εξεντέρωσης ιδρύει το ΥΓΕΙΑ
Υπηρεσίες Υγείας
08/07/2026 - 22:49
Η ELPEN στην πέμπτη θέση της λίστας με τους πιο ελκυστικούς εργοδότες στην Ελλάδα για το 202
Pharma News
08/07/2026 - 22:14
ΕΟΕ: Ιατρική πράξη και σύνθετη διαδικασία η διάγνωση των προβλημάτων όρασης
Πολιτική Υγείας
08/07/2026 - 21:38
Ανδρουλάκης: «Το ΕΣΥ είναι πυλώνας κοινωνικής δικαιοσύνης»
Πολιτική Υγείας
08/07/2026 - 21:21
Θερμική εξάντληση ή θερμοπληξία; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για να ξεχωρίζουμε τις δύο καταστάσεις
Υγεία
08/07/2026 - 20:39
Ο κανιβαλισμός βλάπτει σοβαρά την ανθρώπινη υγεία, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη
Υγεία
08/07/2026 - 20:17
ΕΟΦ: Σήμα κινδύνου για «ενδοφλέβιες θεραπείες» που προωθούνται παράνομα ως συμπληρώματα διατροφής
Pharma Policy
08/07/2026 - 19:21
Οι τραυματισμοί στον ώμο από τις καλοκαιρινές δραστηριότητες και πώς θα τους αποφύγουμε
Health Talk
08/07/2026 - 18:59
Ποιος είναι ο ιδανικός καρδιακός ρυθμός και τι μπορούν να αποκαλύψουν οι τιμές του για την υγεία
Υγεία
08/07/2026 - 18:32
O ΕΦΕΤ ανακάλεσε παρτίδα συσκευασμένου κοτόπουλου γνωστής εταιρείας - Εντοπίστηκε σαλμονέλα
Υγεία
08/07/2026 - 17:26
Βίντεο από τις επιχειρήσεις των εθελοντών του ΕΕΣ στα ερείπια του σεισμού της Βενεζουέλας
Επικαιρότητα
08/07/2026 - 16:52
Εγκρίθηκε νέα συνδυαστική θεραπεία από την ΕΕ για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης
Pharma Policy
08/07/2026 - 16:26
Νέο «έξυπνο» επίθεμα ενισχύει τον ύπνο REM χωρίς φάρμακα ή χειρουργείο
Υγεία
08/07/2026 - 16:00
Καταγγελίες Γιαννάκου για βίαια επεισόδια στο ΚΥ Σπάτων και στο Θριάσιο Νοσοκομείο
Επικαιρότητα
08/07/2026 - 15:33
ΠΟΥ: Σχεδόν διπλασιασμός των νέων περιστατικών καρκίνου έως το 2050 – Έκκληση για άμεση δράση
Πολιτική Υγείας
08/07/2026 - 15:07
Διαβητικό πόδι: Πρόοδος στις θεραπευτικές εξελίξεις για την αντιμετώπισή του
Health Talk
08/07/2026 - 14:44
Κατάλογος με ιούς που αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για μια νέα πανδημία
Υγεία
08/07/2026 - 14:00
Healing Roots: Νέες λύσεις για την ψυχική υγεία προσφύγων που βρίσκονται διαρκώς σε μετακίνηση
Ψυχική Υγεία
08/07/2026 - 13:07
Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Η ψυχική υγεία των νέων μπορεί να κοστίσει στην ΕΕ 1,68 τρισ. ευρώ έως το 2033
Ψυχική Υγεία
08/07/2026 - 12:00
Πρώιμη εμμηνόπαυση: Η εκπαίδευση και η καθυστέρηση τεκνοποίησης προστατεύουν
Υγεία
08/07/2026 - 10:55
Νέα τεχνική διατήρησης του ήπατος στο σώμα του δότη μπορεί να αυξήσει θεαματικά τις μεταμοσχεύσεις
Υγεία
08/07/2026 - 10:00
Μελέτη: Τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες έχουν μειωθεί κατά 54% τα τελευταία 50 χρόνια
Υγεία
08/07/2026 - 09:00
Ο ΕΕΣ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή στις φωτιές που ξέσπασαν σε Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Οινόη Αττικής
Επικαιρότητα
08/07/2026 - 07:34
Εθελοντική αιμοδοσία του ΕΚΕΑ στις 13 και 14 Ιουλίου στο Σύνταγμα
Υγεία
08/07/2026 - 03:44

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θεμιστοκλέους: Οι δύο αγροτικοί γιατροί στο Καστελόριζο ζήτησαν ταυτόχρονα άδεια και στη συνέχεια παραιτήθηκαν
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 10:30
Συνεχίζεται η αυξητική τάση στη δωρεά οργάνων -14 μεταμοσχεύσεις τις τελευταίες ημέρες
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 11:19
Δύο πλήρως εξοπλισμένα ελικόπτερα στο ΕΚΑΒ, δωρεά των τεσσάρων συστημικών τραπεζών
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 11:50
ΕΟΟ: Έκκληση για εθνική στρατηγική στη στοματική υγεία και διαμαρτυρία για το τέλος του «DentistPass»
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 12:19
Σημάδια ότι δεν καταναλώνετε αρκετή πρωτεΐνη
Διατροφή
06/07/2026 - 14:30
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo