ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ημερίδα ΠΕΑΝΔ: «Διαβήτης τύπου 1- Οι προκλήσεις της σχολικής ζωής και της εφηβείας»

Υπηρεσίες Υγείας
Ημερίδα ΠΕΑΝΔ: «Διαβήτης τύπου 1- Οι προκλήσεις της σχολικής ζωής και της εφηβείας»
Δίαυλο επικοινωνίας ανοίγει η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) ανάμεσα στους γονείς παιδιών με διαβήτη τύπου 1 και τους επιστήμονες για τα καίρια ζητήματα της σχολικής ζωής και της εφηβείας αλλά και για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση του ΣΔτ1.
Πέμπτη, 16/09/2021 - 12:00
News4Health Team News4Health Team

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. πραγματοποιεί το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 17:00-19:30 την 4η Επιστημονική Διαδικτυακή Ημερίδα της με θέμα: «ΣΔτ1: Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της σχολικής ζωής και της εφηβείας», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας από την ιστοσελίδα της Π.Ε.Α.Ν.Δ. (peand.gr), η οποία έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο συμμετέχοντες ακροατές και θεατές (viewers) απ’ όλο τον κόσμο διατηρώντας άριστες συνθήκες τηλε-παρουσίασης και επικοινωνίας. Η συμμετοχή για την παρακολούθηση είναι ΔΩΡΕΑΝ και δεν απαιτείται εγγραφή.

Εξειδικευμένοι διαβητολόγοι, νοσηλευτές και παιδοψυχολόγοι, θα αναλύσουν και θα απαντήσουν μεταξύ άλλων σε ερωτήματα σχετικά με τη μεταβατική περίοδο της εφηβείας και τις αναταράξεις που προκαλεί στην οικογενειακή, σχολική και κοινωνική ζωή αλλά και στην αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 1», αναφέρει η πρόεδρος της Π.Ε.Α.Ν.Δ. κα Σοφία Μανέα.

Η ΠΕΑΝΔ δίνει τη δυνατότητα σε όσους παρακολουθήσουν την Ημερίδα να διατυπώσουν από πριν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους, προκειμένου να λάβουν τις πλέον έγκυρες απαντήσεις από έγκριτους επιστήμονες αλλά και να ενημερωθούν για τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας στη διαχείριση του διαβήτη.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει η κα Μανέα, οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα της Ένωσης θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τα υγιεινά σνακ και μικρογεύματα από τον γνωστό Pastry Chef κ. Χρήστο Βέργαδο, ο οποίος έχει προετοιμάσει για λογαριασμό της ΠΕΑΝΔ εύκολες συνταγές για το κολατσιό του σχολείου, αλλά και ένα γλυκό που μπορούν όλοι να δοκιμάσουν χωρίς ενοχές!

Ειδικότερα, στο πρώτο μέρος της Ημερίδας, διακεκριμένοι ομιλητές θα μιλήσουν για ζητήματα που σχετίζονται με τη σχολική καθημερινότητα και την εφηβεία, όπως οι εφηβικοί πειρασμοί και πως μπορεί να επηρεάσουν τον διαβήτη, τον σχολικό εκφοβισμό και τους κινδύνους από το διαδίκτυο, αλλά και για τον καταλυτικό ρόλο του εξειδικευμένου στον διαβήτη τύπου 1 νοσηλευτή στην εκπαίδευση.

Στο δεύτερο μέρος της Ημερίδας, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για το πως μπορούν να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τη ρύθμιση του διαβήτη τους καθώς θα ανακοινωθούν και θα αναπτυχθούν όλες οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στη διαχείριση του ΣΔτ1, ενώ στο τρίτο μέρος ο κ. Βέργαδος θα απενοχοποιήσει με τις συνταγές του κάποιες γλυκές αμαρτίες.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να στείλουν τις ερωτήσεις τους μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή της Ημερίδας μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , ενώ θα μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι οποίες θα προωθηθούν στους προσκεκλημένους ομιλητές από τον συντονιστή της Ημερίδας Ομότιμο Καθηγητή κ. Χρήστο Μπαρτσόκα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 4ης Διαδικτυακής Ημερίδας της ΠΕΑΝΔ με θέμα: «ΣΔτ1: Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της σχολής ζωής και της εφηβείας»

Α΄ Μέρος

17:00–17:15 Χαιρετισμοί από την Πρόεδρο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. Σοφία Μανέα, την Πρόεδρο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας Δρα. Αναστασία Μαυρογιαννάκη, Παθολόγο – Διαβητολόγο, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθύντρια ΕΣΥ, Β’ Παθολογικής Κλινικής & Διαβητολογικού Κέντρου ΓΝΑ «ΝΙΜΤΣ» και τον επίτιμο Πρόεδρο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. συντονιστή της ημερίδας και Ομότιμο Καθηγητή ΕΚΠΑ Χρήστο Μπαρτσόκα.

17:15–17:30 Οι δυσκολίες στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη στους εφήβους - Ανδριανή Βαζαίου, Παιδίατρος – Διαβητολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Υπεύθυνη Διαβητολογικού Κέντρου Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείο Παίδων Π&Α Κυριακού.

17:30–17:45 Εφηβεία και Σακχαρώδης Διαβήτης: Εφηβικοί πειρασμοί - Πώς επηρεάζουν και πώς επηρεάζονται από τον Σακχαρώδη Διαβήτη, (αλκοόλ, ναρκωτικά, κάπνισμα, σεξουαλική επαφή, tattoo/piercing, διατροφικές διαταραχές) - Αλεξία Βερνίκου, Ψυχολόγος - Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια.

17:45–18:00 Εφηβεία και Σακχαρώδης Διαβήτης: Σχολικός Εκφοβισμός και η Αντιμετώπισή του - Μάγια Π. Αλιβιζάτου, Ph.D. Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος.

18:00–18:15 Κίνδυνοι του διαδικτύου - Τρόποι διαχείρισης και αντιμετώπισής τους από παιδιά και γονείς - Δρ. Γεώργιος Νάκος, Αστυνόμος Β’ [Υ.Γ.], Ψυχολόγος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

18:15–18:30 Ο ρόλος του νοσηλευτή στην εκπαίδευση και την ασφάλεια του παιδιού με ΣΔτ1 στο σχολείο - Βασιλική Μάτζιου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Νοσηλευτικής , Τμήμα Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ.

B΄ Μέρος Οι τεχνολογικές εξελίξεις των εταιρειών

18:45–19:00 Ψηφιακά εργαλεία υγείας για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του Σακχαρώδους Διαβήτη - Δημήτρης Kωνσταντακόπουλος, MBA, Product Manager στο τμήμα Σακχαρώδους Διαβήτη της Abbott.

19:00–19:15 Η νέα προσέγγιση στη Διαχείριση του Σακχαρώδους Διαβήτη Τύπου 1: Pod Therapy & Omnipod DASH® - Αγγελική Αναστασία Μανάρα, MBA, Brand Manager Τμήμα Σακχαρώδους Διαβήτη Hemoglobe Hellas.

19:15–19:30 Η εμπειρία της Ναταλίας με τη νέα MiniMedTM 780G στο σχολείο - Ηρώ Γουνιτσιώτη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος M.SC. Therapy Specialist, Medtronic DIABETES SHOP.

19:30–19:45 Ο Pastry Chef Χρήστος Βέργαδος ετοιμάζει από την κουζίνα του πρόχειρα μικρό - γεύματα για το σχολείο και ένα γλυκό χωρίς ενοχές.

Απαντήσεις σε ερωτήματα κοινού.

Η ΠΕΑΝΔ ευχαριστεί θερμά τους υποστηρικτές και χορηγούς της εκδήλωσης Ascensia, Coffee Berry, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ Lilly, Abbott, Hemoglobe Hellas και Medtronic DIABETES.SHOP.

  • ΠΕΑΝΔ
  • ΗΜΕΡΙΔΑ
  • ΔΙΑΒΗΤΗΣ
  • ΕΦΗΒΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

H ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την καθυστέρηση αποπληρωμής δεδουλευμένων
H ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την καθυστέρηση αποπληρωμής δεδουλευμένων 16 Σεπτεμβρίου 2021
Ο αγώνας της Fair Life για την υγεία των πνευμόνων συνεχίζεται: Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν είναι ανίκητος!» 16 Σεπτεμβρίου 2021
Ο αγώνας της Fair Life για την υγεία των πνευμόνων συνεχίζεται: Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν είναι ανίκητος!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η τεχνολογία συναντά τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1: Μια σύγχρονη αρμονική συμβίωση
Patient Talk
15/05/2026 - 20:29

Η τεχνολογία συναντά τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1: Μια σύγχρονη αρμονική συμβίωση

Νέα μελέτη: Καρκινοπαθείς που έλαβαν εμβόλια mRNA κατά της COVID-19 ζουν περισσότερο
Υγεία
13/05/2026 - 11:24

Νέα μελέτη: Καρκινοπαθείς που έλαβαν εμβόλια mRNA κατά της COVID-19 ζουν περισσότερο

Κρυοσυντηρημένος προ εφηβείας ορχικός ιστός παρήγαγε σπέρμα όταν εμφυτεύθηκε σε ενήλικα
Υγεία
05/05/2026 - 09:00

Κρυοσυντηρημένος προ εφηβείας ορχικός ιστός παρήγαγε σπέρμα όταν εμφυτεύθηκε σε ενήλικα

Γεωργιάδης: «Με την Ένωση Ασθενών ξεκινήσαμε τη μεγάλη μεταρρύθμιση μέσα στα νοσοκομεία»
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 19:04

Γεωργιάδης: «Με την Ένωση Ασθενών ξεκινήσαμε τη μεγάλη μεταρρύθμιση μέσα στα νοσοκομεία»

Η λήψη βιταμίνης D μπορεί να αποτρέψει τον διαβήτη
Υγεία
24/04/2026 - 09:00

Η λήψη βιταμίνης D μπορεί να αποτρέψει τον διαβήτη

Νέο φάρμακο έρχεται να αντιμετωπίσει τη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια
Health Talk
15/04/2026 - 19:11

Νέο φάρμακο έρχεται να αντιμετωπίσει τη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η τεχνολογία συναντά τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1: Μια σύγχρονη αρμονική συμβίωση
Patient Talk
15/05/2026 - 20:29
Θεσσαλονίκη: Κινητή μονάδα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων αποκτά η 4η ΥΠΕ
Ψυχική Υγεία
15/05/2026 - 20:06
ECDC: Χαμηλός προς το παρόν ο κίνδυνος μόλυνσης κατοίκων της ΕΕ από τον ιό Έμπολα
Υγεία
15/05/2026 - 19:28
«Κρίσιμες βελτιώσεις για τους σπάνιους ασθενείς και την πρόσβασή τους σε καινοτόμες θεραπείες»
Patient Talk
15/05/2026 - 19:03
Η εγκυμοσύνη είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αλλάξει η οικογενειακή διατροφική κουλτούρα
Διατροφή
15/05/2026 - 18:18
Ε.Σ.Α.μεΑ.: «Στα όρια των δυνατοτήτων της λειτουργεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Ζακύνθου»
Patient Talk
15/05/2026 - 17:51
Εγκαινιάστηκαν νέοι ξενώνες φιλοξενίας για ογκολογικούς ασθενείς του Νοσοκομείου «Μεταξά»
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 17:19
Ευρεία σύσκεψη φορέων στη Λέσβο για τα μέτρα βιοασφάλειας απέναντι στον αφθώδη πυρετό
Επικαιρότητα
15/05/2026 - 16:46
Χάρτες του ΜΕΤΕΟ με τις αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης αύριο, Σάββατο, στην Ελλάδα
Επικαιρότητα
15/05/2026 - 16:29
Τα φάρμακα απώλειας βάρους ενδέχεται να μειώνουν τον πόνο της ημικρανίας και τις κρίσεις του άσθματος,
Υγεία
15/05/2026 - 16:11
ΕΟΠΥΥ: Πώς δρούσε το κύκλωμα με τα πλαστά παραπεμπτικά φυσικοθεραπειών
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 15:42
Οι μικρότερες ηλικίες όλο και πιο ευάλωτες στον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2- Έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Υγεία
15/05/2026 - 15:00
Εκλογές Pharma Innovation Forum: Γυναικεία πρωτοκαθεδρία στις ψηφους
Pharma Policy
15/05/2026 - 14:53
Φρουκτόζη: Γιατί είναι επικίνδυνη για την υγεία μας - Η επίδραση της στο μεταβολισμό
Διατροφή
15/05/2026 - 14:00
Χανταϊός: Μπορεί να επιβιώσει στο σπέρμα για χρόνια - Ο κίνδυνος της σεξουαλικής μετάδοσης
Υγεία
15/05/2026 - 12:49
Είδος άσκησης 800 ετών βοηθά στη φυσική μείωση της αρτηριακής πίεσης
Fitness
15/05/2026 - 12:00
ΛΔ Κονγκό: Ξέσπασμα του ιού Έμπολα στη χώρα επιβεβαίωσαν οι αρχές
Υγεία
15/05/2026 - 11:26
Έκκληση ψυχιάτρων για υπεύθυνη ενημέρωση και ενίσχυση της ψυχικής υγείας των νέων
Ψυχική Υγεία
15/05/2026 - 10:57
Συναγερμός για τα υπερμικρόβια στην Ελλάδα: Ραγδαία εξάπλωση ανθεκτικών βακτηρίων στα νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 10:02
Δεν προκύπτει ξεκάθαρη σύνδεση αυτισμού -λήψης αντικαταθλιπτικών στην κύηση
Υγεία
15/05/2026 - 10:00
H σχέση επιστήμης, πίστης, πολιτισμού και φροντίδας του ανθρώπου αντικείμενο διήμερου συνεδρίου του ΑΠΘ
Επικαιρότητα
15/05/2026 - 08:51
Κρούσματα μηνιγγίτιδας σε κολλέγιο της νότιας Αγγλίας: Ένας φοιτητής νεκρός, δύο νοσηλεύονται
Επικαιρότητα
15/05/2026 - 08:00
Servier Hellas: Απλή, γρήγορη και σημαντική διαδικασία η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης
Pharma News
15/05/2026 - 23:55
ΗΠΑ: Υπό παρακολούθηση από τα CDC 41 άτομα για πιθανή νόσηση από χανταϊό
Επικαιρότητα
15/05/2026 - 03:44
Υπογράφηκε στην Αθήνα η Ευρωπαϊκή Διακήρυξη για τη Στοματική Υγεία
Υγεία
15/05/2026 - 00:16
«Innovation Meets Industry»: Προτεραιότητες και θεσμικές προϋποθέσεις για την καινοτομία στην Υγεία
Pharma Policy
14/05/2026 - 23:37
Ενεργοποιήθηκε το ευρωπαϊκό εργαλείο IPCR για την παρακολούθηση της έξαρσης κρουσμάτων χανταϊού
Πολιτική Υγείας
14/05/2026 - 23:03
Κατέληξε στη ΜΕΘ του ΚΑΤ και η δεύτερη 17χρονη μαθήτρια που είχε βουτήξει στο κενό μαζί με τη φίλη της
Επικαιρότητα
14/05/2026 - 22:18
Ο ΟΦΕΤ στη Vitafoods Europe 2026 με προϊόντα εστιασμένα στη σύγχρονη πρόκληση της μακροζωίας
Pharma News
14/05/2026 - 21:46
Ένας στους τρεις Έλληνες έχει υπέρταση και συχνά δεν το γνωρίζει
Υγεία
14/05/2026 - 21:09

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φαρμασέρβ-Λίλλυ: Επίτιμο μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ ο Διονύσης Φιλιώτης
Pharma News
13/05/2026 - 13:56
Με 16 νέες μόνιμες θέσεις ιατρών ΕΣΥ ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων
Πολιτική Υγείας
13/05/2026 - 15:21
Προειδοποιήσεις για τους κινδύνους από το ανακυκλωμένο πλαστικό των συσκευασιών τροφίμων για την υγεία
Διατροφή
14/05/2026 - 07:53
Στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα το νομοσχέδιο για τη σύσταση του Ταμείου Καινοτομίας
Πολιτική Υγείας
14/05/2026 - 09:00
Στάση εργασίας στο νοσοκομείο της Νίκαιας σήμερα Πέμπτη από τις 12 έως τις 3 μμ
Πολιτική Υγείας
14/05/2026 - 09:12
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo