Η Ελβετία έχει επιλέξει αρχικά να μεταφερθούν ασθενείς σε γειτονικές χώρες λόγω γεωγραφικής εγγύτητας και κοινής γλώσσας. Το υπουργείο εξωτερικών, σε συνεργασία με το υπουργείο υγείας και την πολιτική προστασία, παραμένουν σε ετοιμότητα για ανταπόκριση σε πιθανό νεότερο ελβετικό αίτημα.
Γνώριζαν οι γονείς της
Οπως μετέδωσε το ΕΡΤnews, μια νεαρή Ελληνίδα 15 ετών, μόνιμος κάτοικος Ελβετίας, φέρεται να συγκαταλέγεται στη λίστα των δεκάδων αγνοουμένων από την τραγωδία στο Κραν Μοντανά. Όπως προκύπτει πρόκειται για την Αλίκη Καλλέργη (Alice Kallergis), η οποία είχε πάει στο μπαρ το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς μαζί με τρεις φίλες της που επίσης φέρεται να αγνοούνται. Οι γονείς γνώριζαν ότι θα πήγαινε στο νυχτερινό αυτό κέντρο, ωστόσο μετά την τραγωδία απευθύνουν αγωνιώδεις εκκλήσεις για να μάθουν περισσότερα για την τύχη της.
{https://exchange.glomex.com/video/v-dfe0918ylv7d?integrationId=40599x14k55j3wc4}
Ο αδερφός της Αλίκης σε ανάρτησή του εκλιπαρεί για πληροφορίες σχετικά με την τύχη της αδερφής του.
Στον απολογισμό των 47 νεκρών περιλαμβάνονται αγνοοούμενοι πουμόνο για την Γαλλία ανέρχονται σε 8 ενώ είναι έξι για την Ιταλία. Μεταξύ των 115 τραυματιών οι εικόνες 15χρονων παιδιών με σοβαρά εγκαύματα σοκάρουν, όσο και τα βίντεο από τον πύρινο εφιάλτη στο κατάμεστο μπαρ Le Constellation.
Σύμφωνα πάντα με το ΕΡΤnews εκτός από ζητήματα πυρασφάλειας, προκύπτουν και ζητήματα παραβίασης της νομοθεσίας αφού ανήλικοι φέρεται να ήταν στο νυχτερινό κέντρο την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Σχετικά με τον 16χρονο Ιταλό, Emanuele Galeppini, μέλος της Εθνικής Ένωσης Γκολφ και κάτοικος Ντουμπάι, που σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρεται να είναι ο πρώτος νεκρός ιταλικής υπηκοότητας που ταυτοποιήθηκε, συγγενής του διαψεύδει την είδηση του θανάτου.
Nέο βίντεο δείχνει την προσπάθεια νέων που πετούν νερό από τα ποτήρια τους στην οροφή του υπογείου που έχει αρπάξει φωτιά.
{https://twitter.com/LaCuillereAcafe/status/2006866645151789443}
Eν αναμονή της ενημέρωσης των ελβετικών αρχών, τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης εστιάζουν στο εύφλεκτο ηχομονωτικό υλικό της οροφής, αλλά και στη σκάλα από την οποία προσπάθησαν μέσα στον καπνό οι νέοι ηλικίας 15 – 25 ετών να ανέβουν από το υπόγειο. Η χωρητικότητα έφτανε στο όριο των 300 ατόμων στο κέντρο που φέρεται να έχει ως ιδιοκτήτες ζευγάρι γαλλικής υπηκοότητας από την Κορσική.
Aγνοείται 15χρονη Ελληνίδα στο Κραν Μοντανά – Τι μεταδίδει ο Φάνης Παπαθανασίου από το σημείο της τραγωδίας
Η Πολωνία ανακοίνωσε ότι στους τραυματίες συγκαταλέγονται 15 υπήκοοι.
ΠΗΓΗ: ERTNEWS





