ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσιόδρας: Αποτύχαμε παταγωδώς στην επικοινωνία στην πανδημία, ζήσαμε και ακόμα ζούμε ψευδείς ειδήσεις

Πολιτική Υγείας
Eurokinissi
Μια εφ’ όλης της ύλης παρουσίαση των επιστημονικών στοιχείων που συνδέονται με την πανδημία της COVID-19 στη χώρα μας αλλά και διεθνώς πραγματοποίησε ο Σωτήρης Τσιόδρας σε ημερίδα, ασκώντας και κριτική μεταξύ άλλων στην επικοινωνιακή προσέγγιση της χώρας μας.
Σάββατο, 15/10/2022 - 13:12
— Photo: Eurokinissi
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Στοιχεία για την επιδημιολογικη καταγραφή, τις επιπτώσεις και τα συστήματα διαχείρισης της πανδημίας της COVID-19 στη χώρα μας, στην Ευρώπη αλλά και διεθνώς παρουσίασε ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων, Σωτήρης Τσιόδρας στην ημερίδα του ΙΑΣΩ με θέμα «Επιδημίες – Πανδημίες που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα».

Ο καθηγητής δεν δίστασε να χαρακτηρίσει παταγώδη αποτυχία την επικοινωνία κινδύνου που ακολούθησε η χώρα μας. «Η επικοινωνία κινδύνου χρειάζεται ειδικούς, ομάδα, συνεργασία, να ανιχνεύεις τι πιστεύει το κοινό σου (public perception). Κάτι που αποτύχαμε. Παταγωδώς», ανέφερε.

«Δεν ξέρω αν αποτύχαμε γιατί έφυγα εγώ από το προσκήνιο ή βγήκαν όλοι οι άλλοι; Αποτύχαμε γιατί σταματήσαμε να εμπιστευόμαστε την επιστήμη και εμπιστευόμασταν την ιδεοληψία μας. Το κύριο οικοδόμημα της επικοινωνίας κινδύνου χτίζεται πάνω στην εμπιστοσύνη απέναντι στο γιατρό, στον επιστήμονα, στον ειδικό οποίος θα αναλύσει την επικοινωνία κινδύνου. Ζήσαμε άπειρες ψευδείς ειδήσεις και ακόμα ζούμε», είπε χαρακτηριστικά.

«12,7 δόσεις εμβολίων, σε παγκόσμιο επίπεδο. Που είναι αυτή η επιδημία θανάτων από το εμβόλιο, το θανατηφόρο, δηλητηριώδες εμβόλιο», διερωτήθηκε με νόημα.

Ερωτηθείς για τον εμβολιασμό στην επόμενη φάση, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε ότι, όπως έχει δείξει μελέτη, οι άνθρωποι εμπιστεύονται τον προσωπικό τους γιατρό περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. «Άρα η καμπάνια πρωτίστως θα πρέπει να αφορά τον προσωπικό γιατρό, που θα τους πείσει για την ωφέλεια. Είναι σημαντικό να εμβολιαστούν αυτοί που έχουν τον αυξημένο κίνδυνο και να πάρουν έγκαιρα θεραπεία. Η επιστήμη παραμένει ο καλύτερος σύμβουλός μας», κατέληξε.

Υπερβάλλουσα θνησιμότητα στην Ελλάδα

Ο καθηγητής εξήγησε ότι χρειαζόμαστε ισχυρά βιώσιμα ολοκληρωμένα και ανθεκτικά συστήματα επιτήρησης που θα περιλαμβάνουν, όχι μόνο τη Covid, αλλά και άλλους αναπνευστικούς υιούς, όπως η γρίπη, το αναπνευστικό συγκυτιακό ιό, ενώ γίνεται λόγος και για την επιτήρηση νόσων σε ζώα (ζωονοτική).

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, χρειάζεται συστηματική καταγραφή και παρακολούθηση της υπερβάλλουσας θνησιμότητας. «Δεν έγινε σε όλο τον κόσμο. Στην πατρίδα μας έγινε πιο συστηματικά», εκτίμησε και πρόσθεσε πως μεγάλες χώρες είχαν τεράστια υπερβάλλουσα θνησιμότητα, την οποία την υποκατέγραφαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες» σημείωσε.

Long Covid και προσδόκιμο ζωής

Τουλάχιστον 17 εκατ. άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη έχουν αισθανθεί τις επιπτώσεις του long covid ειδικά αυτό που παρατηρούμε μετά από 3 μήνες.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα προκύπτει ότι:

  1. Οι γυναίκες άνω των 20 ετών προσβάλλονται συχνότερα από long Covid,
  2. Οι άνθρωποι οι οποίοι προσβάλλονται έχουν τουλάχιστον 1 από τα κλασικά συμπτώματα που σχετίζονται με τη νόσο, όπου αυτά είναι αναπνευστικές δυσκολίες (50%), χρόνια κόπωση και διανοητική επιβάρυνση, αλλά και φυσικά οι ψυχικές διαταραχές

Αναδεικνύεται, λοιπόν, η ανάγκη επιστημονικής προσέγγισης του long-Covid, αυτής της πολυσυστηματικής νόσου. Μελέτη στα τέλη Σεπτεμβρίου έδειξε και τεράστια αύξηση του καρδιαγγειακού κινδύνου, αλλά και στον εγκεφαλικό κίνδυνο.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε με νόημα πως κανείς δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια είναι πτώση του προσδόκιμου επιβίωσης, η μεγαλύτερη από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Είναι 2 με 3 χρόνια.

Ποιο μπορεί να είναι το μέλλον: Τα 4 σενάρια

Ο Σωτήρης Τσιόδρας παρουσίασε 4 σενάρια για την επόμενη φάση της πανδημίας.

Το πρώτο σενάριο προβλέπει ότι θα συνεχίσουν οι παραλλαγές να εξελίσσονται «και να τις βλέπουμε να προχωρούν στο δικό τους δρόμο, τέτοιο δρόμο που όσο περνάει ο καιρός τα εξουδετερωτικά αντισώματα μειώνονται σχεδόν στο μηδέν» ανέφερε και πρόσθεσε πως έτσι, «χάνουμε την ανοσία που κερδίσαμε από τα εμβόλια και την προηγούμενη λοίμωξη και δεν έχουμε ανοσία για τις νέες μεταλλάξεις. Δηλαδή, ο ιός εξελίσσεται και προσπαθεί να βρει τρόπους να διαφύγει, που σημαίνει ότι θα χρειαστούμε εμβόλια καινούρια, ότι θα χρειαστούμε τις αναμνηστικές δόσεις».

Τρεις υποπαραλλαγές της όμικρον βρίσκονται στο επίκεντρο:

  • Β.Α.2.275.2 (55 χώρες και 43 πολιτείες στις ΗΠΑ), που τη θεωρούν την πιο ανθεκτική, δεν την πιάνουν τα μονοκλωνικά αντισώματα και κάποιοι θεωρούν ότι με τις κατάλληλες δόσεις ίσως είναι αποτελεσματικές.
  • Β.Α. 4.6. (77 χώρες και 54 πολιτείες των ΗΠΑ), 14% εντοπίζεται στην Αμερική την τελευταία εβδομάδα. Καταγράφει άνοδο αλλά όχι εκθετικά. Αρχίζει, ωστόσο, να ξεπερνάει την Όμικρον 5, η οποία παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
  • «Η χειρότερη από όλες, έτσι λένε» η ΧΒΒ, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ανοσιακή διαφυγή και μέσα σε τρεις εβδομάδες είναι πάνω από το 50% των στελεχών που κυκλοφορούν στη Σιγκαπούρη.

«Χαμός στον τύπο στη Σιγκαπούρη, αλλά οι αρχές λένε ότι εμείς δεν έχουμε δει αύξηση στη σοβαρότητα της νόσου σε σχέση με τις προηγούμενες παραλλαγές», ανέφερε με νόημα ο κ. Τσιόδρας.

Ικανοποιητικό χαρακτήρισε το το ρυθμό στελεχών που ελέγχουμε, ο κ. Τσιόδρας. Οι περισσότερες χώρες δεν ελέγχουν στελέχη, ενώ εμείς ελέγχουμε περίπου 500 την εβδομάδα.

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει μια επιδημία στην οποία θα κυκλοφορήσει ο ιός, όπως ήδη κυκλοφορεί, αλλά θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα και γρίπη. Κατά τον κ. Τσιόδρα ένα τέτοιο σενάριο, ταυτόχρονης επικράτησης, είναι απίθανο.

«Δεν είναι σίγουρο, όμως, γιατί ο κορονοϊός όταν κυκλοφορεί σε τεράστια ποσοστά εξαφανίζει τη γρίπη. Το είδαν και οι Αυστραλοί, στους οποίους ξεκίνησε 2 μήνες νωρίτερα η γρίπη είχαν περισσότερες από 250.000 περιπτώσεις γρίπης και αρκετούς θανάτους, γι’ αυτούς ήταν κάτι το μη αναμενόμενο, αλλά όταν εμφανίστηκε η Όμικρον 4 και η Ομικρον 5 την εξαφάνισε», τόνισε.

Τόνισε, δε, πως αν και δεν ξέρει τι θα γίνει με τη γρίπη, αρχίζει και κυκλοφορεί ο ιός της στην Ελλάδα. «Επηρεάζει τις μεγαλύτερες ηλικίες, οι οποίες θα πρέπει να εμβολιαστούν με ένα εμβόλιο λιγότερο αποτελεσματικό από του covid παρόλα αυτά το κάνουν. Το να έχεις και τα δύο (γριπη και covid) να κυκλοφορούν ταυτόχρονα σε τεράστιες ποσοστά είναι απίθανο».

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, στην Ελλάδα σώθηκαν 40.000 ζωές μέχρι τον Απρίλιο του 2022 από τα εμβόλια.

Το τρίτο σενάριο αφορά στα νέα εμβόλια. «Επενδύουμε σε άλλες τεχνολογίες όπως βλενογονικά εμβόλια, εμβόλια που θα παίρνει κανείς από τη μύτη και θα προσφέρει μια μακρόχρονη ανοσία, τουλάχιστον 1 έτους, ενώ θα είναι καλύτερο και σε ό,τι αφορά τη μετάδοση», ανέφερε ο καθηγητής. «Αυτή τη στιγμή επενδύουμε σε μια στρατηγική του ενιαίου ετήσιου εμβολίου. Αυτό είναι το τρίτο σενάριο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το τέταρτο σενάριο, αποτελεί μια εκτίμηση του ίδιου του κ. Τσιόδρα, που φυσικά σημείωσε ότι δεν ξέρει κατά πόσο θα συμβεί.

«Δεν πρέπει να σκορπίζουμε στον κόσμο μόνο απαισιοδοξία, ειδικά τώρα που επανερχόμαστε σε μία κανονικότητα που οι περισσότεροι δεν τηρούν μέτρα -μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας- πέρασε με τέτοια φόρα και ορμή η όμικρον που έχει αφήσει ανοσία στον πληθυσμό», ανέφερε και πρόσθεσε πως «οι μεταλλάξεις που βλέπουμε είναι εντός της Όμικρον. Εάν η επόμενη παραλλαγή είναι απόγονος της όμικρον περιμένει κανείς από όλους αυτούς που μολύνθηκαν ή έκαναν αναμνηστική δόση να έχουν κάποιου είδους προστασία. Μπορεί να μην είναι τέλεια, αλλά θα είναι σημαντική προστασία. Η συμπεριφορά πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα με τις συνθήκες που ζούμε».

Τίτλοι τέλους στην πανδημία;

Στο τέλος της παρουσίασης του, ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας διερωτήθηκε αν θα βάλουμε τίτλους τέλους στην πανδημία;

«Μακάρι να ήταν τόσο απλό. Φαίνεται ότι η επείγουσα φάση αρχίζει και υποχωρεί. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτή την κατάσταση, γιατί εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε σημαντικές προκλήσεις», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Ο ΠΟΥ λέει βλέπουμε το τέλος της στο άκρο του τούνελ. Εγώ βλέπω μια αρχή. Οι άνθρωποι είναι πιο έτοιμοι, η επιστήμη καλύτερα οργανωμένη, ώστε σταδιακά επανερχόμαστε στην κανονικότητα, να προστατεύσουμε τους πιο ευαίσθητους, να τους δώσουμε την αναμνηστική δόση και τη θεραπεία άμεσα όταν χρειάζεται. Να συνεχίσουμε την επιτήρηση και φυσικά να κάνουμε την ανασκόπηση που απαιτείται για να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

Τελευταία τροποποίηση στις 15/10/2022 - 13:27
  • ΤΣΙΟΔΡΑΣ
  • ΠΑΝΔΗΜΙΑ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
  • COVID 19
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ ΖΩΗΣ
  • ΕΜΒΟΛΙΑ
  • ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΥΣΑ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ
  • LONG COVID

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πλεύρης για clawback κλινικοεργαστηριακών: «Το ποσό για το 2022 θα είναι απολύτως βιώσιμο»
Πλεύρης για clawback κλινικοεργαστηριακών: «Το ποσό για το 2022 θα είναι απολύτως βιώσιμο» 14 Οκτωβρίου 2022
Βιασμός 12χρονης: Σε διαθεσιμότητα ο υπάλληλος του νοσοκομείου Μεταξά με εντολή Πλεύρη 16 Οκτωβρίου 2022
Βιασμός 12χρονης: Σε διαθεσιμότητα ο υπάλληλος του νοσοκομείου Μεταξά με εντολή Πλεύρη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Φον ντερ Λάιεν αντιμέτωπη με την ώρα της αλήθειας για το «σκάνδαλο των εμβολίων» στην ΕΕ
Pharma Policy
12/05/2025 - 14:19

Η Φον ντερ Λάιεν αντιμέτωπη με την ώρα της αλήθειας για το «σκάνδαλο των εμβολίων» στην ΕΕ

ΕΟΔΥ: Πέντε θάνατοι από γρίπη και COVID-19 τις δύο τελευταίες εβδομάδες
Υγεία
08/05/2025 - 17:54

ΕΟΔΥ: Πέντε θάνατοι από γρίπη και COVID-19 τις δύο τελευταίες εβδομάδες

Σωτήρης Τσιόδρας: Ο εμβολιασμός αποτελεί ουσιαστικό μέτρο πρόληψης του long COVID
Health Talk
07/05/2025 - 13:00

Σωτήρης Τσιόδρας: Ο εμβολιασμός αποτελεί ουσιαστικό μέτρο πρόληψης του long COVID

ΠΟΥ «Οι κοινωνικές ανισότητες μειώνουν κατά πολύ το προσδόκιμο ζωής»
Πολιτική Υγείας
06/05/2025 - 21:24

ΠΟΥ «Οι κοινωνικές ανισότητες μειώνουν κατά πολύ το προσδόκιμο ζωής»

ΟΗΕ: «Φρένο» στην ανάκαμψη των επιπέδων διαβίωσης μετά την Covid - Ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης
Επικαιρότητα
06/05/2025 - 15:11

ΟΗΕ: «Φρένο» στην ανάκαμψη των επιπέδων διαβίωσης μετά την Covid - Ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης

Λευκή Βίβλο για την COVID-19 δημοσίευσε η Κίνα και κατηγορεί τις ΗΠΑ για τον ιό
Επικαιρότητα
01/05/2025 - 06:47

Λευκή Βίβλο για την COVID-19 δημοσίευσε η Κίνα και κατηγορεί τις ΗΠΑ για τον ιό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα παιδιά που έχουν αυξημένο βάρος σε μικρή ηλικία διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο ενήλικης παχυσαρκίας
Υγεία
13/05/2025 - 12:00
Αμερικανοί επιστήμονες φιλοδοξούν να εκδίδουν «δελτία» επιδημιών από την ανάλυση των λυμάτων
Πολιτική Υγείας
13/05/2025 - 11:34
Πώς επηρεάζει η ηλικία της εγκυμοσύνης και το βάρος τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού
Υγεία
13/05/2025 - 11:00
Στην Ελλάδα η Ρομποτική Θεραπεία Υδροβολής – Aquablation για την Καλοήθη Υπερπλασία του Προστάτη
Digital Health
13/05/2025 - 10:08
O FDA διόρισε τον πρώτο διευθυντή τεχνητής νοημοσύνης, με στόχο την επιτάχυνση των αξιολογήσεων
Πολιτική Υγείας
13/05/2025 - 10:00
Αντίστροφα εμβόλια: Tο «ιερό δισκοπότηρο» της θεραπείας των αυτοάνοσων;
Pharma News
13/05/2025 - 09:06
Η Φύση ήταν το καταφύγιο της Κέιτ Μιντλετον στη μάχη με τον καρκίνο
Patient Talk
13/05/2025 - 08:30
Ενισχύθηκε ο στόλος αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ με νέα δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
Πολιτική Υγείας
13/05/2025 - 07:37
Create Habits: Η εκπαιδευτική πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Prolepsis που δημιουργεί νέες διατροφικές συνήθειες
Διατροφή
13/05/2025 - 06:46
Τριπλή διάκριση για τη ΜΕΓΑ στα «PET AWARDS 2025»
Pet
13/05/2025 - 03:21
Νίτσας: «Γέφυρα με το… μέλλον από τον ΙΣΘ για φοιτητές ιατρικής και τις ειδικότητες τους»
Επικαιρότητα
13/05/2025 - 00:08
«Μάχομαι, φεύγω ή παγώνω»; Πως αντιδρά το σώμα σε περίπτωση απειλής
Ψυχική Υγεία
12/05/2025 - 18:27
ΠΟΥ: Το νοσηλευτικό δυναμικό αυξάνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ανισότητες στις υπηρεσίες υγείας παραμένουν
Πολιτική Υγείας
12/05/2025 - 16:56
Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης: Μπορεί η υψηλή πίεση να οδηγήσει στην απώλεια όρασης;
Health Talk
12/05/2025 - 16:18
Σφηνάκια τζίντζερ: Πόσο αποτελεσματικά είναι τελικά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού;
Διατροφή
12/05/2025 - 16:01
Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο: «Κάθε χρόνο "χορταίνουμε" από δηλώσεις "αναγνώρισης της προσφοράς μας"»
Πολιτική Υγείας
12/05/2025 - 15:33
Ανοιχτά την Κυριακή 18 Μαΐου δύο διαγνωστικά κέντρα της Affidea για δωρεάν καρδιολογικό έλεγχο
Υπηρεσίες Υγείας
12/05/2025 - 15:11
Παγκόσμια Ημέρα Κληρονομικού Αγγειοοιδήματος: Φιλικό τουρνουά μπάσκετ για μια σπάνια χρόνια πάθηση
Patient Talk
12/05/2025 - 14:47
Αντιμέτωπος με τον κίνδυνο λιμού ο πληθυσμός της Γάζας, προειδοποιεί η IPC
Επικαιρότητα
12/05/2025 - 14:33
Η Φον ντερ Λάιεν αντιμέτωπη με την ώρα της αλήθειας για το «σκάνδαλο των εμβολίων» στην ΕΕ
Pharma Policy
12/05/2025 - 14:19
Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή: Ο ΕΕΣ τιμά το νοσηλευτικό του προσωπικό σε όλη την Ελλάδα
Υγεία
12/05/2025 - 14:02
ΕΙΝΑΠ: «Επικίνδυνη η κατάσταση στα προσωρινά ΤΕΠ του "Ευαγγελισμού"»
Πολιτική Υγείας
12/05/2025 - 13:46
Draeger Hellas: Δύο νέα λογισμικά προσφέρουν σύγχρονες ψηφιακές λύσεις στον τομέα της Αναισθησίας
Digital Health
12/05/2025 - 13:31
Στο Ταμείο Ανάκαμψης οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας
Πολιτική Υγείας
12/05/2025 - 13:19
Πειραματική εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας σε ασθενείς μακροχρόνιας παραμονής στο νοσοκομείο
Digital Health
12/05/2025 - 13:11
Διάθεση των φαρμάκων υψηλού κόστους από τα ιδιωτικά φαρμακεία - Τι λένε οι φαρμακοποιοί
Pharma Policy
12/05/2025 - 12:49
ΠΑΣΟΚ για την αλλαγή του τρόπου αποζημίωσης των ασφαλισμένων υγείας: Ασύδοτη κερδοσκοπία με την ανοχή της κυβέρνησης
Πολιτική Υγείας
12/05/2025 - 12:30
"Βουτιά" στις μετοχές των φαρμακευτικών μετά την εξαγγελία Τραμπ για μείωση των τιμών των φαρμάκων
Pharma Policy
12/05/2025 - 12:22
Παγκόσμια κρίση στελέχωσης νοσηλευτικού προσωπικού – Σήμα κινδύνου και για την Ελλάδα
Health Talk
12/05/2025 - 12:00
Γεωργιάδης: Με τα απογευματινά χειρουργεία η αναμονή έχει μειωθεί κατά 50%
Πολιτική Υγείας
12/05/2025 - 11:46

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιχτά την Κυριακή 18 Μαΐου δύο διαγνωστικά κέντρα της Affidea για δωρεάν καρδιολογικό έλεγχο
Υπηρεσίες Υγείας
12/05/2025 - 15:11
Τα παιδιά τρώνε περισσότερο μετά από μόλις πέντε λεπτά διαφημίσεων με λιχουδιές!
Διατροφή
12/05/2025 - 11:00
Σφηνάκια τζίντζερ: Πόσο αποτελεσματικά είναι τελικά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού;
Διατροφή
12/05/2025 - 16:01
ΠΟΥ: Το νοσηλευτικό δυναμικό αυξάνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ανισότητες στις υπηρεσίες υγείας παραμένουν
Πολιτική Υγείας
12/05/2025 - 16:56
Γεωργιάδης: Με τα απογευματινά χειρουργεία η αναμονή έχει μειωθεί κατά 50%
Πολιτική Υγείας
12/05/2025 - 11:46
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo