ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοπή πίτας ΣΦΕΕ: Η επένδυση στην Υγεία ισοδυναμεί με πιο δυνατή οικονομία

Υπηρεσίες Υγείας
Κοπή πίτας ΣΦΕΕ: Η επένδυση στην Υγεία ισοδυναμεί με πιο δυνατή οικονομία
Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πολιτείας και των πολιτικών κομμάτων, θεσμικών φορέων και υψηλόβαθμων στελεχών του κλάδου της Υγείας, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, στο Divani Caravel Αθηνών.
Παρασκευή, 11/03/2022 - 16:57
News4Health Team News4Health Team

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΦΕΕ, κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου σημείωσε πως «Το 2022 με τον θρίαμβο της καινοτομίας και της επιστήμης ανέτειλε η ελπίδα για το τέλος της πανδημίας COVID-19. Η πανδημία της COVID-19, όμως, ώθησε τα συστήματα υγείας στα όριά τους, αποκαλύπτοντας και επιδεινώνοντας σοβαρά υποκείμενα προβλήματα και ελλείψεις, που προέρχονται από την υποχρηματοδότηση και τις στρεβλώσεις δεκαετιών.

Στη χώρα μας, η επιβολή ατεκμηρίωτου μεγέθους κλειστών προϋπολογισμών για τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη συμπλήρωσε μια δεκαετία, όπως και η θεσμοθέτηση του clawback, και η συνεισφορά της φαρμακοβιομηχανίας σε υποχρεωτικές επιστροφές όλα αυτά τα χρόνια έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα 10 δισ. Ευρώ, ενώ την τελευταία περίοδο έχει σε ετήσια βάση σχεδόν ισοφαρίσει τη συνεισφορά του δημοσίου για μια κοινωνική παροχή που είναι αποκλειστικά δημόσια. Πρέπει να πάρουμε τα μηνύματα από τις άλλες χώρες στην Ευρώπη και τα διδάγματα της πανδημίας και να θωρακίσουμε το σύστημα υγείας, να το κάνουμε πιο ανθεκτικό στις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές προκλήσεις, αλλά και να στηρίξουμε την καινοτομία.

Η φαρμακοβιομηχανία είναι αισιόδοξη για ένα πιο υγιές μέλλον. Αρκεί τώρα να προτεραιοποιήσουμε την υγεία σε πολιτικό και δημόσιο επίπεδο, ανοίγοντας το δρόμο για να ενδυναμώσουμε το σύστημα υγείας. Η διασφάλιση του μέλλοντος των συστημάτων υγείας ξεκινά με τη χρηματοδότησή τους ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες των χωρών. Ενδυνάμωση του συστήματος υγείας σημαίνει, επίσης, ότι υιοθετούμε τα μετασχηματιστικά εργαλεία που χρειαζόμαστε – δηλαδή την ψηφιοποίηση και την καινοτομία που δημιουργεί αξία για τους ασθενείς, τα συστήματα υγείας και την κοινωνία στο σύνολό της.

Τα παραπάνω θα συμβάλλουν σε ένα βιώσιμο δημόσιο σύστημα υγείας με αναβαθμισμένη παροχή φροντίδας στους πολίτες, αλλά και στην αύξηση των επενδύσεων. Άλλωστε, ο κλάδος του φαρμάκου είναι ένας κλάδος στρατηγικής σημασίας για τη χώρα μας με ισχυρό οικονομικό αποτύπωμα και πολλές αναπτυξιακές δυνατότητες ιδιαίτερα στον κλάδο των κλινικών μελετών, που θα πρέπει να υποστηριχθούν με ένα πιο αποδοτικό σύστημα συμψηφισμού clawback – επενδύσεων κλινικών μελετών, εκτός πλαισίου RRF.», τόνισε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Υπουργός Υγείας, κ. Αθανάσιος Πλεύρης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε για τον Έλληνα ασθενή και ασφαλισμένο το καλύτερο φάρμακο όπως το παίρνουν όλοι οι Ευρωπαίοι και στο βαθμό που το παίρνουν όλοι οι Ευρωπαίοι. Θέλουμε μια πιο εξορθολογισμένη δαπάνη για το 2022 και αντίστοιχα θα έχουν μπει οι βάσεις των πραγματικών διαρθρωτικών αλλαγών. Πιστεύουμε στον ψηφιακό φάκελο και στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στους κόφτες οι οποίοι θα υπάρξουν για τη συνταγογράφηση. Θα τα δούμε όλα με πλήρη διαφάνεια, με σαφείς κανόνες που θα οδηγούνται από την υπουργική απόφαση για το πώς θα γίνεται η διαπραγμάτευση και με πολύ γρήγορες διαπραγματεύσεις που θα κλείσουν. Υπολογίζω ότι περίπου στα τέλη Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία της επιτροπής για τα επιπλέον μέτρα που μπορούμε να πάρουμε».

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης απεύθυνε χαιρετισμό μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος τονίζοντας: «Ο κλάδος σας παγκοσμίως έχει καταφέρει κι έχει αλλάξει τη δυσχερή συνθήκη στην οποία βρεθήκαμε. Ο Σύνδεσμος σας, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, αντιπροσωπεύει έναν κλάδο εξαιρετικά καινοτόμο, εξωστρεφή, αναδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες της χώρας για να αναπτύξει οικοσυστήματα καινοτομίας, και αξίζει και πρέπει να επενδύουμε σε αυτόν».

Ο κ. Δημήτρης Μπούμπας, Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚεΣΥ), αναφερόμενος στην πανδημία της COVID-19 σημείωσε πως: «Οι πρωτοφανείς συνέργειες της φαρμακοβιομηχανίας με την ακαδημία και τη πολιτεία επέτρεψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας στην ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση και να αναχαιτίσει την εξέλιξη της σε υγειονομική και κοινωνική καταστροφή». Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του εξήρε την σπουδαιότητα των καινοτόμων φαρμάκων και των κλινικών μελετών, τονίζοντας ότι: «Οι κλινικές μελέτες δίνουν στον Έλληνα ασθενή δωρεάν πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα, εκπαιδεύουν τους επαγγελματίες υγείας στην ορθή κλινική πρακτική, και δημιουργούν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας προσπορίζοντας σημαντικά έσοδα προς την Ελληνική πολιτεία».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας κ. Νίκος Δέδες δήλωσε πως «Υπάρχουν έντονες στρεβλώσεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας που εκτός των άλλων αποτυπώνεται σε μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στην ιδιωτική δαπάνη για την υγεία έναντι των ευρωπαίων πολιτών». Πρότεινε τη στενότερη «συνεργασία των Ενώσεων Ασθενών και της επιστημονικής κοινότητας ως καταλύτη για την επιτάχυνση του σχεδιασμού και της αποδοχής από την Κοινωνία των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων». Τέλος, σε σχέση με το θέμα της υπέρβασης της φαρμακευτική δαπάνης, τόνισε πως «η κατανόηση και εξεύρεση λύσεων μπορεί να γίνει αποκλειστικά μέσω της Επιτροπής Παρακολούθησης της Φαρμακευτικής Δαπάνης όπου συμμετέχουν όλοι οι οργανισμοί και εταίροι της Υγείας».

Την πίτα έκοψαν μαζί με όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, ο Υπουργός Υγείας, κ. Αθανάσιος Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα Μίνα Γκάγκα, η Υφυπουργός Υγείας, κα Ζωή Ράπτη, ο Πρόεδρος του ΚεΣΥ, κ. Δημήτρης Μπούμπας και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών, κ. Νίκος Δέδες.

  • ΣΦΕΕ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνέδριο Ασθενών: Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Μαρτίου 2022
Συνέδριο Ασθενών: Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 13 Μαρτίου 2022
Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Λαμίας: Σταματήστε την «αιμορραγία» σε ιατρικό προσωπικό 14 Μαρτίου 2022
Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Λαμίας: Σταματήστε την «αιμορραγία» σε ιατρικό προσωπικό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Καμπανάκι» για τη φαρμακευτική αγορά από τον ΣΦΕΕ - Τι αναφέρει σε επιστολή του στον πρωθυπουργό
Pharma Policy
31/08/2026 - 11:50

«Καμπανάκι» για τη φαρμακευτική αγορά από τον ΣΦΕΕ - Τι αναφέρει σε επιστολή του στον πρωθυπουργό

«Προλαμβάνω» κατά της παχυσαρκίας: Νέο μέτωπο μεταξύ φαρμακευτικών εταιρειών και υπουργείου υγείας
Pharma Policy
05/08/2026 - 07:00

«Προλαμβάνω» κατά της παχυσαρκίας: Νέο μέτωπο μεταξύ φαρμακευτικών εταιρειών και υπουργείου υγείας

ΣΦΕΕ-EFPIA: Τα καινοτόμα φάρμακα μείωσαν τις νοσηλείες στην Ελλάδα με εξοικονόμηση 127 εκατ. ευρώ
Pharma Policy
10/07/2026 - 19:04

ΣΦΕΕ-EFPIA: Τα καινοτόμα φάρμακα μείωσαν τις νοσηλείες στην Ελλάδα με εξοικονόμηση 127 εκατ. ευρώ

ΣΦΕΕ: Ζητεί από τον Υπουργό Υγείας κοινή συνάντηση με το Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα των επιστροφών
Pharma Policy
19/06/2026 - 11:42

ΣΦΕΕ: Ζητεί από τον Υπουργό Υγείας κοινή συνάντηση με το Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα των επιστροφών

Αναζητώντας νέα ισορροπία στο φάρμακο: Ελλάδα και Ευρώπη σε σταυροδρόμι
Pharma Policy
15/06/2026 - 16:00

Αναζητώντας νέα ισορροπία στο φάρμακο: Ελλάδα και Ευρώπη σε σταυροδρόμι

ΣΦΕΕ-PIF: «Νέο αρνητικό ρεκόρ με clawback 80,7% στα νοσοκομειακά φάρμακα»
Pharma News
15/06/2026 - 13:17

ΣΦΕΕ-PIF: «Νέο αρνητικό ρεκόρ με clawback 80,7% στα νοσοκομειακά φάρμακα»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συμπληρώματα για την εμμηνόπαυση: Πόσο βοηθούν, ποιους κινδύνους ενέχουν
Υγεία
12/09/2026 - 07:41
Κάθε πότε καθαρίζετε το τηλεχειριστήριο σας; Πρόγραμμα καθαριότητας για ό,τι ακουμπάτε
Υγεία
11/09/2026 - 16:00
Το υπερβολικό φως τη νύχτα συνδέεται με αλλαγές στη δομή και λειτουργία της καρδιάς
Υγεία
11/09/2026 - 15:00
Πρόεδρος ΕΟΦ: Ό,τι είναι ενέσιμο και ενδοφλέβιο παίρνει άδεια μόνο για νοσοκομειακή χρήση
Πολιτική Υγείας
11/09/2026 - 14:17
Καφές: Συνδέεται με λιγότερο λίπος και καλύτερο μεταβολικό προφίλ – Τι δείχνει νέα μελέτη
Health Talk
11/09/2026 - 14:00
Εμμηνόπαυση: Η ορμονοθεραπεία μπορεί να συνδέεται με χαμηλότερο καρδιαγγειακό κίνδυνο
Υγεία
11/09/2026 - 13:00
Μαζωνάκης: Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου σύμφωνα με τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα
Επικαιρότητα
11/09/2026 - 12:02
Φάρμακα GLP-1: Σημαντικά εργαλεία στη θεραπεία της υπνικής άπνοιας- Τι δείχνει έρευνα
Υγεία
11/09/2026 - 11:00
Γεωργιάδης: Θα μπει αυστηρό πλαίσιο στη λειτουργία ιατρείων ευεξίας και μακροζωίας
Πολιτική Υγείας
11/09/2026 - 10:35
Athens Life Tech Park: Η επένδυση 80 εκατ. ευρώ της ELPEN
Pharma News
11/09/2026 - 10:15
Το "τίμημα" των extensions βλεφαρίδας: Ακάρεα, ερεθισμός και δυσλειτουργία των αδένων
Ομορφιά
11/09/2026 - 10:00
Διεθνής Ημέρα Πρωτοπαθούς Χολικής Χολαγγειίτιδας: Μια νόσος χωρίς σημάδια
Υγεία
11/09/2026 - 09:30
Μικροπλαστικά στους πνεύμονες: Νέα στοιχεία από ελληνική έρευνα για πιθανή σύνδεση με τον καρκίνο
Υγεία
11/09/2026 - 09:00
Επιστροφή στο σχολείο: Καλή σχολική χρονιά χωρίς μυοσκελετικά προβλήματα!
Υγεία
11/09/2026 - 08:00
Τα «ναι» και τα «όχι» της αντιγήρανσης
Υγεία
10/09/2026 - 18:00
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης
Patient Talk
10/09/2026 - 17:00
Botox: Ποιοι γιατροί πρέπει να το κάνουν για να είναι ασφαλές
Ομορφιά
10/09/2026 - 16:00
Καρκίνος του προστάτη: 8 γενετικά «αποτυπώματα» αποκαλύπτουν εγκαίρως το 85% των περιπτώσεων
Υγεία
10/09/2026 - 15:00
Δήμος Αθηναίων: Εγκαινιάστηκε το πρώτο Κοινωνικό Κέντρο Ακοής στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 14:28
Κακά νέα για όσους προτιμούν το ρόφημα τους καυτό
Υγεία
10/09/2026 - 14:00
Νέο Ιατρείο Διαβητικού Ποδιού στο «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο»
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 13:59
Σύνδρομο του "φρυγανισμένου δέρματος": Αυξημένος ο κίνδυνος στα παιδιά - Ο ρόλος των συσκευών τεχνολογίας
Υγεία
10/09/2026 - 13:00
Θάνατος Μαζωνάκη: Στο προσκήνιο οι «αναγεννητικές» θεραπείες – Οι προειδοποιήσεις των ειδικών
Υγεία
10/09/2026 - 12:59
Σύνδρομο Rett : Εγκρίθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση η πρώτη και μοναδική θεραπεία
Pharma Policy
10/09/2026 - 12:15
Όταν το παιδί δεν θέλει να πάει σχολείο: Οδηγός διαχείρισης
Ψυχική Υγεία
10/09/2026 - 12:00
Ιός του Δυτικού Νείλου: 34 νέα κρούσματα – 6 νέοι θάνατοι
Υγεία
10/09/2026 - 11:17
Σχολικά κυλικεία: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 09:57
Αύξηση 5 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για τους φυσικοθεραπευτές από το 2027
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 09:00
Alzheimer: Ψήφισμα για έγκαιρη διάγνωση και ισότιμη πρόσβαση στις σύγχρονες θεραπείες
Patient Talk
10/09/2026 - 08:10
Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Έκτακτος έλεγχος του ΙΣΑ στο ιατρείο - Τι κατέθεσε ο γιατρός
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 07:22

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γεωργιάδης: Θα μπει αυστηρό πλαίσιο στη λειτουργία ιατρείων ευεξίας και μακροζωίας
Πολιτική Υγείας
11/09/2026 - 10:35
Athens Life Tech Park: Η επένδυση 80 εκατ. ευρώ της ELPEN
Pharma News
11/09/2026 - 10:15
Πρόεδρος ΕΟΦ: Ό,τι είναι ενέσιμο και ενδοφλέβιο παίρνει άδεια μόνο για νοσοκομειακή χρήση
Πολιτική Υγείας
11/09/2026 - 14:17
Φάρμακα GLP-1: Σημαντικά εργαλεία στη θεραπεία της υπνικής άπνοιας- Τι δείχνει έρευνα
Υγεία
11/09/2026 - 11:00
Μαζωνάκης: Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου σύμφωνα με τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα
Επικαιρότητα
11/09/2026 - 12:02
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo