ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητρότητα: Οι μύθοι και η όχι και τόσο ιδανική πραγματικότητα

Ψυχική Υγεία
Freepik
Παντού υπάρχει ένας μύθος....Στη μητρότητα υπάρχουν πολλοί και για να μην σηκώνουν οι γυναίκες περιττό φορτίο θα πρέπει να αποκατασταθούν. Πώς οι αεροπορικές εταιρείες δίνουν τελικά την καλύτερη οδηγία ασφάλειας και για την επιβίωση μιας μητέρας!
Κυριακή, 11/05/2025 - 09:24
— Photo: Freepik
Κατερίνα Νικολοπούλου Κατερίνα Νικολοπούλου

Η μητρότητα συνοδεύεται από πολλές προσδοκίες, μερικές από τις οποίες είναι ρεαλιστικές, ενώ άλλες όχι και τόσο. Είτε μια γυναίκα περιμένει ένα μωρό είτε βρίσκεται ήδη στη δίνη του μεγαλώματος ενός παιδιού, μέσα σε όλες τις δυσκολίες έχει να αντιμετωπίσει και την άποψη, την επικρατούσα αλλά και του κάθε έμπειρου ή άπειρου, για το πώς πρέπει να είναι ως μητέρα.

Το σίγουρο είναι ότι η μητρότητα είναι σκληρή υπόθεση. Και αυτό το δείχνουν και οι έρευνες.

Μία που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βρετανία έδειξε ότι συντριπτικό ποσοστό που ξεπερνά το 75% γυναικών που είναι νέες μητέρες ή εγκυμονούν, αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

Τα αποτελέσματα σκιαγραφούν μια θλιβερή εικόνα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των εμποδίων στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, των οικονομικών προβλημάτων, της μοναξιάς, της έλλειψης ύπνου και των πιέσεων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναλύοντας τις πιο δύσκολες και λιγότερο συζητημένες πτυχές της μητρότητας, τα αποτελέσματα της έρευνας στην οποία συμμετείχαν 1.300 γυναίκες ανέφεραν επίσης την απώλεια της ταυτότητας και της ανεξαρτησίας ως το μεγαλύτερο πρόβλημα (47%), ενώ ακολουθούν οι συναισθηματικές εκρήξεις και τα συναισθήματα οργής (42%) και η αίσθηση ότι έχουν απομακρυνθεί από τον σύντροφό τους ή ότι δεν έχουν πλέον χρόνο για τη σχέση τους (39%).

Επιπλέον, οι φόβοι σχετικά με την επιστροφή στην εργασία και την εξισορρόπηση της καριέρας με την ανατροφή των παιδιών κατέλαβαν σημαντική θέση, με 39%.

Ωστόσο, το πιο «συντριπτικό» εύρημα είναι το γεγονός ότι έξι στις δέκα γυναίκες αποθαρρύνονται από το να ζητήσουν βοήθεια λόγω του «φόβου ότι θα τις κρίνουν αρνητικά». Σχεδόν οι μισές παραδέχτηκαν ότι δεν ζήτησαν βοήθεια επειδή πιστεύουν ότι τα προβλήματά τους «δεν ήταν αρκετά σοβαρά».

«Οι ψυχικές δυσκολίες των μητέρων είναι εξαιρετικά συχνές, αλλά πολύ συχνά αντιμετωπίζονται με σιωπή, προσωπικό στήσιμο στον τοίχο ή ανεπαρκή υποστήριξη», εξηγεί στον Independent η ψυχολόγος Angharad Rudkin, η οποία τονίζει ότι πρέπει να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε αυτές τις δυσκολίες ως εξαίρεση και «να αρχίσουμε να το βλέπουμε ως ένα φυσιολογικό και αναμενόμενο μέρος της μετάβασης στη μητρότητα».

Παντού υπάρχει ένας μύθος. Στη μητρότητα πολλοί!

Πώς μπορεί όμως να γίνει κάτι τέτοιο στην εποχή της ψευδαίσθησης τελειομανίας; Μια καλή αρχή είναι οι μύθοι που κυκλοφορούν να ξεκαθαριστεί ότι είναι μύθοι και όχι στόχοι.

Μύθος #1: Το μητρικό ένστικτο είναι αυτόματο

Η μητρότητα δεν είναι απαραίτητα κάτι που ξέρεις να κάνεις από τη γέννησή σου. Χρειάζεται χρόνος, υποστήριξη και πολλά μαθήματα μέσα από την πράξη. Επομένως, αν ακόμα προσπαθείς να συνηθίσεις τη ζωή της μαμάς, είσαι ακριβώς στο διαδικασία που χρειάζεται να είσαι τονίζουν οι ειδικοί.

«Θα ήθελα περισσότεροι άνθρωποι να καταλάβαιναν ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να νιώθεις χαμένη, μπερδεμένη ή εκτός εαυτού ως νέα μαμά, και αυτό δεν σε κάνει κακή μαμά», τονίζει η Hannah Holmes, ψυχολόγος με ειδίκευση στην αναπαραγωγική υγεία.

Μύθος #2: Μια καλή μητέρα απολαμβάνει κάθε λεπτό της μητρότητας

Αυτός ο μύθος είναι τόσο διαδεδομένος εν μέρει επειδή εξακολουθεί να υπάρχει ένα στίγμα σχετικά με την έκφραση οποιωνδήποτε αρνητικών συναισθημάτων για τη μητρότητα. Και η πίεση να απολαμβάνεις κάθε στιγμή με χαρά μπορεί να ξεκινήσει ήδη από την εγκυμοσύνη.

«Ορισμένα κεφάλαια της μητρότητας θα έχουν να κάνουν περισσότερο με την επιβίωση και την προσαρμογή παρά με την ευτυχία και τη χαρά — και αυτό είναι οκ», τονίζει η Holmes.

Επιπλέον, συμβαίνει μια ολόκληρη αλλαγή ταυτότητας για την οποία δεν μιλάμε αρκετά. Eίναι μια τεράστια μεταμόρφωση. Φροντίζεις ένα μικρό ανθρώπινο πλάσμα και γίνεσαι μια νέα εκδοχή του εαυτού σου, ενώ οι ορμόνες αλλάζουν, ο ύπνος εξαφανίζεται και η κοινωνική σου ζωή αλλάζει. Είναι σχεδόν αναμενόμενο να νιώθεις ανάμεικτα συναισθήματα κατά τη διάρκεια αυτού του χάους.

Μύθος #3: Μια καλή μητέρα είναι μια μητέρα που θυσιάζεται

H κοινωνία μας λέει ότι όσο περισσότερα θυσιάζουμε για τα παιδιά μας, τόσο καλύτερες είμαστε ως μητέρες. Αυτό μπορεί να κάνει πολλές μητέρες να νιώθουν ένοχες όταν θέλουν κάτι για τον εαυτό τους, είτε πρόκειται για ξεκούραση, είτε για επαγγελματικούς στόχους.

«Αλλά το να βάζεις συνεχώς τις δικές σου ανάγκες σε δεύτερη μοίρα δεν είναι βιώσιμο και, μακροπρόθεσμα, δεν ωφελεί τα παιδιά σου», τονίζει η Saba Harouni Lurie, σύμβουλος γάμου και οικογένειας.

Και προσθέτει: «Υπάρχει μια γνωστή οδηγία ασφαλείας στις αεροπορικές εταιρείες: «Φορέστε πρώτα τη δική σας μάσκα οξυγόνου πριν βοηθήσετε τους άλλους». Και αυτό για καλό λόγο: δεν μπορείς να βοηθήσεις κανέναν αν εσύ ο ίδιος δυσκολεύεσαι να αναπνεύσεις. Το ίδιο ισχύει και για τη μητρότητα. Το να βάζεις την ευημερία σου σε προτεραιότητα είναι εξίσου σημαντικό με το να φροντίζεις την οικογένειά σου.»

Μύθος #4: Θα νιώσετε έναν βαθύ, άμεσο δεσμό με το μωρό σας

Αυτές οι συγκινητικές ταινίες όπου μια μαμά κοιτάζει το νεογέννητο μωρό της και αμέσως νιώθει έναν μαγικό δεσμό; Ναι, δημιουργούν προσδοκίες που δεν ανταποκρίνονται απαραίτητα στην πραγματικότητα.

Δεν νιώθουν όλες οι μαμάδες αυτόν τον βαθύ, άμεσο δεσμό που φαντάζονται ή που λένε οι άλλες ότι θα νιώσουν, εξηγεί η Δρ Holmes. Και είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.

Η σχέση σας με το παιδί σας είναι μοναδική και μπορεί να ανθίσει και να αναπτυχθεί με τον δικό της ρυθμό, χωρίς να ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα κανενός άλλου, προσθέτει.

Μύθος #5: Δεν μπορείτε να έχετε μια ικανοποιητική ζωή αν δεν είστε μητέρα

Αυτό το μήνυμα μας βομβαρδίζει συχνά από όλες τις κατευθύνσεις, μερικές φορές διακριτικά και άλλες όχι και τόσο διακριτικά, υπονοώντας ότι η μητρότητα είναι ο απόλυτος δρόμος προς τον σκοπό και την εκπλήρωση. Αλλά αυτό απλά δεν είναι αλήθεια, λέει η Lurie.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να ζήσεις μια πλούσια, ουσιαστική ζωή που δεν περιλαμβάνουν την ανατροφή μικρών ανθρώπων. Δεν θέλουν όλοι να γίνουν γονείς, και δεν μπορούν όλοι να γίνουν — και καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν σημαίνει ότι χάνουν κάποιο μυστικό συστατικό της ευτυχίας, εξηγεί.

Πώς να δώσετε προτεραιότητα στην ψυχική σας υγεία κατά τη μητρότητα

Με τόσα πολλά που συμβαίνουν κατά την περίοδο μετά τον τοκετό, είναι απαραίτητο κάθε γυναίκα να έχει στο μπροστά μέρος του μυαλού της ότι είναι πολύ βασικό να προστατεύει την ψυχική της υγεία.

  • Αποδεχτείτε όλα τα συναισθήματά σας: Αφήστε τον εαυτό σας να βιώσει όλο το φάσμα των συναισθημάτων που συνοδεύουν τη μητρότητα, λέει η Δρ Holmes. Ναι, υπάρχει χαρά και ευγνωμοσύνη, αλλά υπάρχει και απογοήτευση, φόβος και μερικές φορές θλίψη. Να είστε ευγενική με τον εαυτό σας όταν εμφανίζονται τα δύσκολα συναισθήματα, λέει.
  • Ζητήστε ό,τι χρειάζεστε: Ζητήστε υποστήριξη από τους ανθρώπους της ζωής σας και μιλήστε τους ανοιχτά για ό,τι χρειάζεστε, συμβουλεύει η Lurie. Χρειάζεστε κάποιον να πλύνει τα πιάτα; Να σας φέρει φαγητό; Να καθίσει μαζί σας κατά τη διάρκεια της δύσκολης βραδινής ρουτίνας; Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να βοηθήσουν, αλλά δεν ξέρουν πώς. Το να τους πείτε ακριβώς τι θα έκανε τη μέρα σας πιο εύκολη μπορεί να βοηθήσει όλους, λέει.
  • Δέξου τη βοήθεια: Όταν κάποιος προσφέρει βοήθεια, πες ναι, προτρέπει η Δρ Holmes. «Το σύστημα υποστήριξής σου είναι μια σημαντική πηγή δύναμηςκαι το να δέχεσαι βοήθεια δημιουργεί χώρο για ξεκούραση, ενώ επιτρέπει στους αγαπημένους σου να δείξουν ότι νοιάζονται.»
  • Συνδεθείτε με άλλες μαμάδες: Η μητρότητα μπορεί μερικές φορές να σας κάνει να νιώθετε ότι ζείτε σε μια μικρή φούσκα, αλλά η σύνδεση με άλλες μαμάδες μπορεί να είναι μια τεράστια ανακούφιση. Η Δρ Holmes προτείνει να επικοινωνήσετε με τοπικές ομάδες γονέων, αν δεν έχετε ήδη φίλους γονείς. Ειλικρινά, το να μιλήσετε με κάποιον που «σας καταλαβαίνει» μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πολύ λιγότερο μόνη, προσθέτει η Lurie.
  • Μιλήστε για τις εμπειρίες σας: Καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι πάντα εύκολο να ανοίγεστε και να μιλάτε για τις δυσκολίες σας. Αλλά κανείς δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό σας, οπότε είναι στο χέρι σας να ενημερώσετε τους άλλους όταν χρειάζεστε υποστήριξη, λέει η Lurie. Όταν κρέμεστε από μια κλωστή, μπορεί να μην συνειδητοποιείτε καν ότι δυσκολεύεστε, σημειώνει. Ρωτήστε άτομα που εμπιστεύεστε τι παρατηρούν, καθώς μπορεί να εντοπίσουν σημάδια εξάντλησης πριν από εσάς.

Πηγές: Independent, Well+Good

  • ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η περιέργεια κρατάει τον εγκέφαλο ενεργό και στην τρίτη ηλικία
Η περιέργεια κρατάει τον εγκέφαλο ενεργό και στην τρίτη ηλικία 08 Μαϊος 2025
«Μάχομαι, φεύγω ή παγώνω»; Πως αντιδρά το σώμα σε περίπτωση απειλής 12 Μαϊος 2025
«Μάχομαι, φεύγω ή παγώνω»; Πως αντιδρά το σώμα σε περίπτωση απειλής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Bayer Ελλάς: Με την εφαρμογή Remente ενισχύει τη φροντίδα της ψυχικής υγείας και ολιστικής ευημερίας των εργαζομένων της
Pharma News
03/06/2025 - 14:18

Bayer Ελλάς: Με την εφαρμογή Remente ενισχύει τη φροντίδα της ψυχικής υγείας και ολιστικής ευημερίας των εργαζομένων της

Πώς γίνεται η παραπληροφόρηση σχετικά με την ψυχική υγεία στο TikTok
Ψυχική Υγεία
02/06/2025 - 11:00

Πώς γίνεται η παραπληροφόρηση σχετικά με την ψυχική υγεία στο TikTok

First Intake: Η ψηφιακή πλατφόρμα για το κλείσιμο του πρώτου ραντεβού με ψυχολόγο σε δημόσιες δομές
Πολιτική Υγείας
28/05/2025 - 13:57

First Intake: Η ψηφιακή πλατφόρμα για το κλείσιμο του πρώτου ραντεβού με ψυχολόγο σε δημόσιες δομές

Ημερίδα στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης για την ψυχική υγεία!
Ψυχική Υγεία
15/05/2025 - 00:12

Ημερίδα στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης για την ψυχική υγεία!

Ψυχική υγεία των εφήβων: Πότε να ζητήσετε βοήθεια και τι μπορούν να κάνουν οι γονείς
Ψυχική Υγεία
05/05/2025 - 10:00

Ψυχική υγεία των εφήβων: Πότε να ζητήσετε βοήθεια και τι μπορούν να κάνουν οι γονείς

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2025: Ένας περιγεννητικός θάνατος κάθε 7 δευτερόλεπτα - Μέτρα ζητάει ο ΠΟΥ
Πολιτική Υγείας
07/04/2025 - 08:30

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2025: Ένας περιγεννητικός θάνατος κάθε 7 δευτερόλεπτα - Μέτρα ζητάει ο ΠΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

2o ΣΦΕΕ Summit: Η Ελλάδα στο επίκεντρο για ένα βιώσιμο φαρμακευτικό μέλλον
Pharma Policy
14/06/2025 - 00:11
COSMOTE TELEKOM- Η.ΔΙ.ΚΑ: Έργο ψηφιακής... πνοής ο Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας
Digital Health
13/06/2025 - 20:52
Σε εγρήγορση το ECDC για νέα παραλλαγή της COVID-19 - Αυξημένη η δραστηριότητα της νόσου στην ΕΕ
Υγεία
13/06/2025 - 19:28
Σημαντική βελτίωση στη ζωή των ασθενών με κυστική ίνωση από τη λήψη νέων τροποποιητών
Υγεία
13/06/2025 - 18:24
Πρωτοποριακή μελέτη: Ο ρυθμός της αναπνοής μπορεί να μας ταυτοποιήσει με ακρίβεια
Υγεία
13/06/2025 - 17:53
Κινητοποίηση εργαζομένων στα Νοσοκομεία της Αττικής στο Υπουργείο Υγείας την Τρίτη, 16 Ιουνίου
Επικαιρότητα
13/06/2025 - 17:18
To Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» διαπιστεύθηκε ως ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου με τη «σφραγίδα» του OECI
Υγεία
13/06/2025 - 16:29
Προ των πυλών οι πρώτοι κανόνες για την καλή διαβίωση σκύλων και γατών
Pet
13/06/2025 - 16:12
ΠΦΣ: «Παράταση στην έναρξη εφαρμογής της αποστολής ηλεκτρονικών τιμολογίων B2G»
Pharma Policy
13/06/2025 - 16:01
Τριπλή διάκριση για την MSD Ελλάδος στα Internal Communication & Employee Engagement Awards 2025
Pharma News
13/06/2025 - 15:44
ΕΟΜ: «Με πρωτοβουλία της οικογένειας βρίσκεται σε κέντρο του εξωτερικού για μεταμόσχευση η 11χρονη»
Επικαιρότητα
13/06/2025 - 15:16
Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας: Επιστημονική ημερίδα του ΙΣΑ την Κυριακή 15 Ιουνίου
Health Talk
13/06/2025 - 14:52
Γεωργιάδης: «Το πρόγραμμα αλληλούχησης ανθρώπινου γονιδιώματος σώζει ζωές»
Πολιτική Υγείας
13/06/2025 - 14:34
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Πρωτοποριακή εκπαίδευση νέων χειρουργών στο 17ο σεμινάριο χειρουργικής χεριού και άνω άκρου
Υπηρεσίες Υγείας
13/06/2025 - 14:12
ΠΑΣΠΑΜΑ: «Κάθε μονάδα αίματος μπορεί να σώσει έως και τρεις ζωές»
Patient Talk
13/06/2025 - 13:58
Πόνος στο πόδι: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις συχνότερες παθήσεις και πότε να επισκεφθούμε γιατρό
Health Talk
13/06/2025 - 13:39
ΕΟΠΥΥ: Πως θα κάνουν αιτήσεις για τις δωρεάν αποστολές ΦΥΚ κατ’ οίκον οι ασθενείς
Πολιτική Υγείας
13/06/2025 - 13:18
Η έκθεση σε χημικές ουσίες κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη αρτηριακή πίεση στην εφηβεία
Υγεία
13/06/2025 - 12:57
Πως τα «έξυπνα ρολόγια» μπορούν να μας βοηθήσουν να μείνουμε «πιστοί» στις προπονήσεις
Fitness
13/06/2025 - 12:31
Επίσκεψη Γεωργιάδη στην πρώτη ιδιωτική δομή ψυχικής υγείας στη Νέα Κηφισιά
Ψυχική Υγεία
12/06/2025 - 16:24
Daiichi Sankyo: Ένας χρόνος παρουσίας στην Ελλάδα - Καινοτομία και συνεργασία στη θεραπεία του Καρκίνου
Pharma News
12/06/2025 - 15:56
MiLEP: Η νέα εποχή στη θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη με Laser
Υπηρεσίες Υγείας
12/06/2025 - 15:31
Οι «υπερδυνάμεις» των νυχτερίδων κατά του καρκίνου - Πώς μπορούν να βοηθήσουν τον άνθρωπο
Υγεία
12/06/2025 - 14:07
Επιστήμονες εντόπισαν πρώιμα σημάδια άνοιας που δεν σχετίζονται με τη μνήμη
Υγεία
12/06/2025 - 13:49
Γιατί το FirstSteps αποσύρεται από τη σύμβαση με το Υπουργείο Υγείας για τον νεογνικό έλεγχο
Πολιτική Υγείας
12/06/2025 - 13:31
Πώς τα… μούρα μπορούν να μας βοηθήσουν να γεράσουμε καλύτερα
Διατροφή
12/06/2025 - 12:59
Ανακοίνωση του ΙΣΑ για τη μεγάλη απώλεια του Καθηγητή Γιώργου Δαΐκου
Επικαιρότητα
12/06/2025 - 06:47
«Τι βρίσκεται στο τραπέζι σου;»: Στοιχεία-σοκ από το EUIPO για τα παραποιημένα τρόφιμα και ποτά στην ΕΕ
Διατροφή
12/06/2025 - 03:26
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη: Καθημερινά 19 νέες διαγνώσεις στην Ελλάδα
Health Talk
12/06/2025 - 00:02
ΕΟΦ: Κίνδυνος για την υγεία από προϊόντα διατροφής με «ύποπτες» δραστικές ουσίες
Pharma Policy
11/06/2025 - 18:19

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποια νοσοκομεία μπαίνουν σε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για ενεργειακή αναβάθμιση
Πολιτική Υγείας
11/06/2025 - 12:23
Ινστιτούτο Ophthalmica: Μετεγκατάσταση σε υπερσύγχρονο κτίριο 4.000 τ.μ. στην Καλαμαριά
Υπηρεσίες Υγείας
11/06/2025 - 16:42
H DEMO αναδείχθηκε στους 10 πιο ελκυστικούς εργοδότες στην Ελλάδα για το 2025
Pharma News
11/06/2025 - 17:07
Καρόκης: «Το clawback δεν αποτελεί εργαλείο ελέγχου και αυξάνει υπέρμετρα τις δημόσιες δαπάνες»
Pharma News
11/06/2025 - 13:47
Στην Κρέστενα Ηλείας το Σαββατοκύριακο το METROPOLITAN HOSPITAL με το Πρόγραμμα «ΠΑΝΤΟΥ»
Υπηρεσίες Υγείας
11/06/2025 - 14:33
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo