Την σημασία του MyHealthApp για την εύκολη πρόσβαση στο ιστορικό του ασθενούς σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης αλλά και τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικής ιχνηλάτησης των ασθενών, μίλησε μεταξύ άλλων μίλησε οΥπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» και τους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού, στο Action 24.
Για το νέο σύστημα ηλεκτρονικής ιχνηλάτησης ασθενών:
«Ξεκίνησε πιλοτικά στον Ευαγγελισμό που είναι ένα πολύ δύσκολο νοσοκομείο, για να το τεστάρουμε και να δούμε που «κολλάει» πριν το επεκτείνουμε σε όλα τα άλλα. Άρα, τώρα μετράμε τα προβλήματα. Πιστεύω ότι αν τα καταφέρουμε και δουλέψει, όπως είναι σχεδιασμένο, θα αλλάξει την εμπειρία της εφημερίας στην Ελλάδα 100%. Και όταν θα επεκταθεί, τέλος Ιουλίου, και στα υπόλοιπα νοσοκομεία, θα μπορεί ένας ασθενής όταν ξεκινάει να πάει σε μια εφημερία να γνωρίζει το μέσο χρόνο αναμονής σε ένα νοσοσκομείο. Επίσης, το άλλο καλό που κάνει είναι ότι δίνει στη διοίκηση του νοσοκομείου, την πραγματική εικόνα της εφημερίας».
Για τις προσλήψεις στα ΤΕΠ και τα αυξημένα κίνητρα για τις άγονες περιοχές:
«Μέχρι τώρα έχουμε προσλάβει μόνο για τα ΤΕΠ 75 γιατρούς, περίπου 100 νοσηλευτές και 500 τραυματιοφορείς.Γιατί δώσαμε τόσο μεγάλη βάση στους τραυματιοφορείς; Διότι ένα από τα σημεία τα οποία εντοπίσαμε ότι υπήρχε πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην εφημερία, ήταν η αναμονή για να μεταφερθεί το φορείο από τη μία πλευρά στην άλλη. Για το έτος 2025, είναι περίπου 4.500 οι προγραμματισμένες προσλήψεις μονίμου προσωπικού στο ΕΣΥ. Περίπου 6.000 ήταν οι προσλήψεις του 2024. Στο σύνολο των δύο ετών έχουμε πάνω από 10.000 προσλήψεις. Αυτή τη στιγμή είναι στον αέρα η πρόσκλησή μας για πρόσληψη μονίμου ιατρικού προσωπικού στις λεγόμενες άγονες περιοχές, δηλαδή στα περιφερειακά νοσοκομεία. Είναι 500 στον αριθμό οι γιατροί αυτοί. Η πλατφόρμα θα κλείσει στις 29 Μαΐου. Εκεί έχουμε βάλει και τα αυξημένα κίνητρα».
Για το «myHealthapp»:
«Όλοι όσοι έχουμε έξυπνο κινητό τηλέφωνο, μπορούμε να κατεβάσουμε, και πρέπει να κατεβάσουμε το «myHealth app». Εδώ χτίζουμε τον εθνικό ηλεκτρονικό φάκελο υγείας. Είναι όλο μας το ιατρικό ιστορικό. Σε λίγες μέρες θα δώσουμε πρόσβαση στα επείγοντα και όταν φτάνεις στα επείγοντα, δεν χρειάζεται να έχεις κανένα ιστορικό».
Μάλιστα ο Υπουργός εξήγησε on air πώς κλείνεις ραντεβού χωρίς να σηκώσεις τηλέφωνο.
Δείτε την συνέντευξη του:
{https://www.youtube.com/watch?v=rD8ADFtaHxU}