ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αισιόδοξα νέα για άτομα με ψωρίαση

Pharma News
Αισιόδοξα νέα για άτομα με ψωρίαση
Νέα συγκριτικά δεδομένα από την ανοικτή μελέτη Φάσης 3b IMMerge δείχνουν ότι το risankizumab-rzaa έδειξε ανωτερότητα έναντι του secukinumab την 52η εβδομάδα, με το 66% των ασθενών που έλαβαν risankizumab-rzaa να πετυχαίνει πλήρη κάθαρση του δέρματος (PASI 100) έναντι του 40% των ασθενών που έλαβαν secukinumab
Παρασκευή, 12/06/2020 - 17:15
News4Health Team News4Health Team

Δεν παρατηρήθηκαν νέα σήματα ασφάλειας για το risankizumab-rzaa έως την 52η εβδομάδα1. Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας που πραγματοποιείται διαδικτυακά

Η AbbVie, μια παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία που βασίζεται στην έρευνα, ανακοίνωσε σήμερα τα πλέον πρόσφατα συγκριτικά (head-to-head) δεδομένα Φάσης 3b που καταδεικνύουν υψηλότερα ποσοστά κάθαρσης του δέρματος για το risankizumab-rzaa έναντι του secukinumab την 52η εβδομάδα.

Το αισιόδοξο ποσοστό

Ειδικότερα, το 66% των ασθενών με ψωρίαση που έλαβαν θεραπεία με risankizumab-rzaa πέτυχε καθαρό δέρμα —κάθαρση 100% στην κλίμακα του Δείκτη Έκτασης και Σοβαρότητας της Ψωρίασης (PASI 100)— έναντι του 40% των ασθενών που έλαβαν θεραπεία με secukinumab την 52η εβδομάδα (p0,001).

Αυτά τα νέα συγκριτικά αποτελέσματα από την ανοικτή μελέτη Φάσης 3b IMMerge ανακοινώθηκαν σήμερα στο πλαίσιο έκτακτης παρουσίασης στο διαδικτυακό συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας (AAD). Η AbbVie είχε προηγουμένως ανακοινώσει συνοπτικά αποτελέσματα από τη συγκεκριμένη μελέτη τον Ιανουάριο.

«Έχω διαπιστώσει προσωπικά ότι η επίτευξη και η διατήρηση πλήρους κάθαρσης του δέρματος είναι δυνατό να έχει εξαιρετικά θετική επίδραση στη ζωή των ασθενών μου που πάσχουν από ψωρίαση», δήλωσε ο κύριος ερευνητής Richard B. Warren, M.D., Ph.D., καθηγητής και επίτιμος σύμβουλος δερματολογίας στο Δερματολογικό Κέντρο του Βασιλικού Νοσοκομείου Salford του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ. «Αυτά τα νέα δεδομένα είναι κρίσιμης σημασίας, καθώς αναδεικνύουν ότι η πλήρης κάθαρση του δέρματος αποτελεί έναν ρεαλιστικό θεραπευτικό στόχο για τα άτομα που ζουν με ψωρίαση».

Το risankizumab-rzaa πέτυχε τα πρωτεύοντα καταληκτικά σημεία της μη κατωτερότητας σε σύγκριση με secukinumab τη 16η εβδομάδα και της ανωτερότητας έναντι του secukinumab την 52η εβδομάδα όσον αφορά την επίτευξη βελτίωσης τουλάχιστον κατά 90% στην κλίμακα του Δείκτη Έκτασης και Σοβαρότητας της Ψωρίασης (PASI 90).

Τη 16η εβδομάδα, το 74% των ασθενών που έλαβαν θεραπεία με risankizumab-rzaa πέτυχε PASI 90 σε σύγκριση με το 66% των ασθενών που έλαβαν θεραπεία με secukinumab. Από τους ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με risankizumab-rzaa, το 87% πέτυχε PASI 90 την 52η εβδομάδα σε σύγκριση με το 57% των ασθενών που έλαβαν θεραπεία με secukinumab (p0,001).1

Πρόσθετα αποτελέσματα έδειξαν ότι ένα σημαντικά υψηλότερο ποσοστό ασθενών που έλαβαν θεραπεία με risankizumab-rzaa πέτυχε βαθμολογία στην κλίμακα Στατικής Συνολικής Εκτίμησης του Ιατρού (sPGA, static Physician Global Assessment) που αντιστοιχεί σε καθαρό ή σχεδόν καθαρό δέρμα (sPGA 0/1) σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν θεραπεία με secukinumab την 52η εβδομάδα (88% έναντι 58%, αντίστοιχα, p0,001).1

Τα διαθέσιμα δεδομένα ασφάλειας έδειξαν ότι το προφίλ ασφάλειας του risankizumab-rzaa ήταν συνεπές με το προφίλ που παρατηρήθηκε σε παλαιότερες μελέτες, χωρίς να εντοπιστούν νέα σήματα ασφάλειας έως την 52η εβδομάδα.1-4 Τα ποσοστά των ανεπιθύμητων ενεργειών (AEs) ήταν παρόμοια για το risankizumab-rzaa και το secukinumab. Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν ρινοφαρυγγίτιδα, λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού, πονοκέφαλος, αρθραλγία και διάρροια.

Το ποσοστό των σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών ήταν 5,5% στην ομάδα θεραπείας με risankizumab-rzaa και 3,7% στην ομάδα θεραπείας με secukinumab. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες που οδήγησαν σε διακοπή θεραπείας με το φάρμακο της μελέτης ήταν 1,2% στην ομάδα θεραπείας με risankizumab-rzaa και 4,9% στην ομάδα θεραπείας με secukinumab.

Δεν σημειώθηκε θάνατος σε καμία από τις δύο ομάδες θεραπείας.

Το risankizumab-rzaa αποτελεί μέρος μιας συνεργασίας της Boehringer Ingelheim με την AbbVie, η οποία είναι επικεφαλής της ανάπτυξης και της εμπορικής διάθεσης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σχετικά με τη μελέτη Φάσης 3b IMMerge1,5

Η μελέτη IMMerge είναι μία Φάσης 3b, πολυκεντρική, τυχαιοποιημένη, ανοικτή (και τα δύο σκέλη) μελέτη τυφλής αξιολόγησης αποτελεσματικότητας με ενεργό συγκριτικό παράγοντα που σχεδιάστηκε για την αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας του risankizumab-rzaa σε σύγκριση με το secukinumab σε ενήλικες ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση κατά πλάκας.

Οι ασθενείς τυχαιοποιήθηκαν 1:1 για να λάβουν risankizumab-rzaa (n=164) (150 mg), χορηγούμενο με δύο υποδόριες ενέσεις των 75 mg κατά την έναρξη της μελέτης, τέσσερις εβδομάδες αργότερα και κάθε 12 εβδομάδες στη συνέχεια, ή για να λάβουν secukinumab (n=163) (300 mg), χορηγούμενο με δύο υποδόριες ενέσεις των 150 mg κατά την έναρξη της μελέτης, την 1η, 2η, 3η και 4η εβδομάδα και στη συνέχεια κάθε 4 εβδομάδες.

Η μελέτη περιλαμβάνει δύο πρωτεύοντα καταληκτικά σημεία (μη κατωτερότητα τη 16η εβδομάδα, καθώς και ανωτερότητα την 52η εβδομάδα, με επίτευξη PASI 90 και για τα δύο σημεία) και τρία δευτερεύοντα καταληκτικά σημεία (PASI 100 την 52η εβδομάδα, sPGA 0/1 την 52η εβδομάδα και PASI 75 την 52η εβδομάδα). Η ασφάλεια αξιολογήθηκε στο σύνολο των ασθενών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εν λόγω μελέτη είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο www.clinicaltrials.gov (NCT03478787).

Σχετικά με το risankizumab-rzaa στις Ηνωμένες Πολιτείες

Το risankizumab-rzaa ενδείκνυται για τη θεραπεία της μέτριας έως σοβαρής ψωρίασης κατά πλάκας σε ενήλικες οι οποίοι είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για συστηματική θεραπεία ή φωτοθεραπεία.

Σημαντικές πληροφορίες ασφάλειας

Λοίμωξη

Το risankizumab-rzaa ενδέχεται να αυξήσει τον κίνδυνο λοίμωξης. Δεν πρέπει να πραγματοποιείται έναρξη της θεραπείας με risankizumab-rzaa σε ασθενείς που πάσχουν από μια κλινικά σημαντική ενεργή λοίμωξη μέχρι να υποχωρήσει η λοίμωξη ή να αντιμετωπιστεί σε ικανοποιητικό βαθμό. Στους ασθενείς με χρόνια λοίμωξη ή ιατρικό ιστορικό υποτροπιάζουσας λοίμωξης, πρέπει να εξετάζονται τα οφέλη οι κίνδυνοι πριν από τη συνταγογράφηση του risankizumab-rzaa.

Πρέπει να δίνονται οδηγίες στους ασθενείς να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια εάν εμφανιστούν σημεία ή συμπτώματα μιας κλινικά σημαντικής λοίμωξης. Αν ένας ασθενής εκδηλώσει μια λοίμωξη ή δεν ανταποκρίνεται στην καθιερωμένη θεραπεία, πρέπει να τεθεί υπό παρακολούθηση και να διακοπεί η χορήγηση θεραπείας με risankizumab-rzaa μέχρι να υποχωρήσει η λοίμωξη.

Αξιολόγηση για φυματίωση πριν από την έναρξη θεραπείας

Πριν από την έναρξη θεραπείας με risankizumab-rzaa, οι ασθενείς θα πρέπει να αξιολογούνται για λοίμωξη από φυματίωση και θα πρέπει να εξετάζεται το ενδεχόμενο χορήγησης αντιφυματικής θεραπείας σε ασθενείς με λανθάνουσα ή ενεργή φυματίωση, για τους οποίους δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί επαρκής θεραπευτική αγωγή.

Οι ασθενείς θα πρέπει να παρακολουθούνται για σημεία και συμπτώματα ενεργής φυματίωσης κατά τη διάρκεια και μετά τη λήψη θεραπείας με risankizumab-rzaa. Δεν πρέπει να χορηγείται θεραπεία με risankizumab-rzaa σε ασθενείς με ενεργή φυματίωση.

Ανοσοποιήσεις

Πριν από την έναρξη της θεραπείας με risankizumab-rzaa, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο ολοκλήρωσης όλων των κατάλληλων ανοσοποιήσεων σύμφωνα με τις τρέχουσες κατευθυντήριες οδηγίες ανοσοποίησης. Δεν πρέπει να χορηγούνται εμβόλια από ζώντες μικροοργανισμούς στους ασθενείς που λαμβάνουν θεραπεία με risankizumab-rzaa.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Οι πιο συχνά αναφερόμενες (≥1%) ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με το risankizumab-rzaa είναι λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, πονοκέφαλος, κόπωση, αντιδράσεις στο σημείο έγχυσης και δερματοφυτία.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν πλήρη περίληψη του συνόλου των πληροφοριών ασφάλειας. Επισκεφθείτε τον ιστότοπο skyrizi.com για τις πλήρεις πληροφορίες συνταγογράφησης. Οι πληροφορίες συνταγογράφησης ποικίλλουν ανά τον κόσμο∙ ανατρέξτε στην ετικέτα προϊόντος κάθε συγκεκριμένης χώρας για πλήρεις πληροφορίες.

Τελευταία τροποποίηση στις 12/06/2020 - 17:23
  • ΨΩΡΙΑΣΗ
  • ΕΙΔΗΣΗ
  • ΝΕΑ
  • ΑΤΟΜΑ
  • ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΙΣΘ και ΦΣΘ: «Να περιοριστεί η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών»
ΙΣΘ και ΦΣΘ: «Να περιοριστεί η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών» 12 Ιουνίου 2020
AstraZeneca COVID-19: Συμφωνία παροχής του εμβολίου σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. 14 Ιουνίου 2020
AstraZeneca COVID-19: Συμφωνία παροχής του εμβολίου σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα διατροφικά «ναι» και «όχι» στη διαχείριση της ψωρίασης
Διατροφή
24/01/2026 - 15:04

Τα διατροφικά «ναι» και «όχι» στη διαχείριση της ψωρίασης

Φάρμακα που ενεργοποιούνται με φως: Μια νέα, ασφαλέστερη προσέγγιση για την αντιμετώπιση της ψωρίασης
Υγεία
22/01/2026 - 13:00

Φάρμακα που ενεργοποιούνται με φως: Μια νέα, ασφαλέστερη προσέγγιση για την αντιμετώπιση της ψωρίασης

Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης: Μια νόσος που δεν πλήττει μόνο το δέρμα
Υγεία
29/10/2025 - 10:02

Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης: Μια νόσος που δεν πλήττει μόνο το δέρμα

Γονιδιακή μετάλλαξη που συνδέεται με την ψωρίαση επηρεάζει και την υγεία του εντέρου
Υγεία
24/10/2025 - 16:13

Γονιδιακή μετάλλαξη που συνδέεται με την ψωρίαση επηρεάζει και την υγεία του εντέρου

Ψωρίαση: Η μεσογειακή διατροφή οδηγεί σε μείωση των συμπτωμάτων κατά 75%
Υγεία
29/09/2025 - 12:00

Ψωρίαση: Η μεσογειακή διατροφή οδηγεί σε μείωση των συμπτωμάτων κατά 75%

Το «ΚΑΛΥΨΩ» στην OnHOME Alliance για πιο ανθρώπινη πρόσβαση στη φαρμακευτική αγωγή
Patient Talk
29/07/2025 - 13:39

Το «ΚΑΛΥΨΩ» στην OnHOME Alliance για πιο ανθρώπινη πρόσβαση στη φαρμακευτική αγωγή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιατί πρέπει να απολαμβάνουμε αυτό που τρώμε
Διατροφή
28/01/2026 - 18:00
Τραγωδία στη Ρουμανία: Αύριο η επιχείρηση αεροδιακομιδής των τραυματιών στην Ελλάδα
Επικαιρότητα
28/01/2026 - 17:37
Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αττικόν: Για τα ράντζα στους διαδρόμους δεν φταίει η γρίπη
Πολιτική Υγείας
28/01/2026 - 17:00
Ερευνητές "ξεσκέπασαν" το μηχανισμό με τον οποίο τα καρκινικά κύτταρα κρύβονται από το ανοσοποιητικό
Υγεία
28/01/2026 - 16:00
Θεμιστοκλέους: «Ήδη 2,8 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί για τη γρίπη, αριθμός αυξημένος σε σχέση με πέρυσι».
Πολιτική Υγείας
28/01/2026 - 14:11
Τι σχέση έχει ο αριθμός των μαξιλαριών στον ύπνο με τον κίνδυνο γλαυκώματος
Υγεία
28/01/2026 - 14:00
Κρούσματα φυματίωσης στην φυλακή ανηλίκων Κασσαβέτειας :Έκλεισαν προσωρινά σχολεία
Επικαιρότητα
28/01/2026 - 13:12
Γόνατο: Γιατί τα φλατ παπούτσια είναι εξίσου βλαβερά με τα ψηλοτάκουνα
Health Talk
28/01/2026 - 13:00
"Αγία Σοφία" : Δύο παιδιά με ανακοπή μέσα σε ένα 24ωρο - Κοριτσάκι μόλις επτά ημερών κατέληξε
Υγεία
28/01/2026 - 12:11
Γεωργιάδης: Πρόθεση της κυβέρνησης η αύξηση του επιδόματος οδοιπορικών για τους νεφροπαθείς
Πολιτική Υγείας
28/01/2026 - 12:00
Η εμμηνόπαυση συνδέεται με απώλεια φαιάς ουσίας στον εγκέφαλο - Ο πιθανός της ρόλος στην άνοια
Υγεία
28/01/2026 - 11:00
Ινδία: Κρούσματα του ιού Nipah προκαλούν ενισχυμένους ελέγχους σε ασιατικά αεροδρόμια
Υγεία
28/01/2026 - 10:00
Ψυχική υγεία των μαμάδων στην Ευρώπη: Το βαρύ τίμημα της μητρότητας σε καριέρα και ισορροπία ζωής
Ψυχική Υγεία
28/01/2026 - 09:00
Τραγωδία στη Ρουμανία: Οι δύο τραυματίες μπορούν να επιστρέψουν με κανονική πτήση
Επικαιρότητα
28/01/2026 - 07:46
Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας στο Θεαγένειο στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΠΟΕΔΗΝ
Επικαιρότητα
27/01/2026 - 22:49
Το Brookings αποκάλυψε έκθεση για τους κινδύνους από τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στο σχολείο
Digital Health
27/01/2026 - 22:08
Τρεις συλλήψεις για την φονική έκρηξη στο εργοστάσιο της Βιολάντα στα Τρίκαλα
Επικαιρότητα
27/01/2026 - 21:41
Όλα όσα επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς μας και που οδηγούν
Health Talk
27/01/2026 - 21:17
Τραγωδία στη Ρουμανία: Βαρύ πένθος στην Τούμπα και στους τόπους καταγωγής των επτά νεκρών
Επικαιρότητα
27/01/2026 - 20:49
Στο Εθνικό Τυπογραφείο προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 510 θέσεις σε νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
27/01/2026 - 20:23
Πένθος: Η διαχείριση της ξαφνικής ανθρώπινης απώλειας και τα στάδια προσαρμογής
Ψυχική Υγεία
27/01/2026 - 20:09
ΗΠΑ: Στα 85 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα το Ρολόι της Αποκάλυψης
Επικαιρότητα
27/01/2026 - 19:47
Ανήσυχοι και προβληματισμένοι οι πτηνοτρόφοι για την εμπορική συμφωνία ΕΕ–Mercosur
Pet
27/01/2026 - 19:32
Σημαντική υποτροφία σε διδακτορική φοιτήτρια που ωθεί την έρευνα των βιοδεικτών για τον καρκίνο
Επικαιρότητα
27/01/2026 - 19:04
Η InterMed στο διεθνές οδοντιατρικό συνέδριο AEEDC Dubai 2026
Pharma News
27/01/2026 - 18:41
Γεωργιάδης για το πολύνεκρο δυστύχημα στη Ρουμανία: «Και οι τρεις τραυματίες έχουν πλήρως συνείδηση»
Επικαιρότητα
27/01/2026 - 18:23
Ξεπέρασε τον κίνδυνο η Σία Κοσιώνη - Πότε θα πάρει εξιτήριο
Επικαιρότητα
27/01/2026 - 18:01
Κρεατίνη: Xρειάζεται οι γυναίκες να την προσθέσουν στην διατροφή τους;
Διατροφή
27/01/2026 - 17:43
Ομοσπονδία ΑΡΓΩ: Στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων στο εργατικό δυστύχημα των Τρικάλων
Επικαιρότητα
27/01/2026 - 17:08
Σαλούστρος πρόεδρος ΕΟΠΕ: «Ισότητα, πρόσβαση και ποιότητα στην ογκολογική φροντίδα»
Health Talk
27/01/2026 - 16:44

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το βαθύ αποτύπωμα της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας στο ΕΣΥ με αριθμούς
Πολιτική Υγείας
26/01/2026 - 12:00
Ταμείο Καινοτομίας Φαρμάκου: Στο Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα το νομοσχέδιο - Ψήφισή του πιθανότατα τον Φεβρουάριο
Pharma Policy
26/01/2026 - 09:38
Εμβολιαστική κάλυψη έναντι του HPV: Τι δείχνουν τα πρώτα εθνικά δεδομένα
Πολιτική Υγείας
26/01/2026 - 14:00
Boehringer Ingelheim: Στρατηγική συνεργασία με τη Rectify Pharmaceuticals για τη Χρόνια Νεφρική Νόσο
Pharma News
26/01/2026 - 14:19
ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Οι πρώτες επεμβάσεις κατάλυσης κολπικής μαρμαρυγής με το πρωτοποριακό σύστημα PFA Volt
Υπηρεσίες Υγείας
26/01/2026 - 15:22
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo