ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενθαρρυντικά αποτελέσματα από κλινικές δοκιμές θεραπείας της ψωρίασης κατά πλάκας

Pharma News
Ενθαρρυντικά αποτελέσματα από κλινικές δοκιμές θεραπείας της ψωρίασης κατά πλάκας
Στην BE RADIANT, το bimekizumab ήταν ανώτερο του secukinumab στην επίτευξη πλήρως καθαρού δέρματος (PASI 100) τη 16 η εβδομάδα, κύριο καταληκτικό στοιχείο της μελέτης, και τη 48 η εβδομάδα, δευτερεύον καταληκτικό σημείο.
Σάββατο, 15/05/2021 - 10:00
News4Health Team News4Health Team

Η βιοφαρμακευτική εταιρεία UCB, με παρουσία σε όλο τον κόσμο ανακοίνωσε ότι το The New England Journal of Medicine δημοσίευσε τα αποτελέσματα των BE RADIANT και BE SURE, 2 μελετών φάσης 3 που αξιολόγησαν το προφίλ ασφάλειας και αποτελεσματικότητας του bimekizumab, ενός υπό έρευνα αναστολέα IL-17A και IL-17F, στη θεραπεία ασθενών με μέτρια ως σοβαρή Ψωρίαση κατά Πλάκας. Τα αποτελέσματα της μελέτης φάσης 3β BE RADIANT ανακοινώθηκαν σήμερα προφορικά στο American Academy of Dermatology Virtual meeting Experience 2021.

H BE RADIANT είναι η πρώτη μελέτη φάσης 3 που συνέκρινε την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της διπλής αναστολής των IL-17A και IL-17F, έναντι της αναστολής της IL-17A μόνο.

“Η δημοσίευση των δεδομένων από τις μελέτες BE RADIANT και BE SURE στο The New England Journal of Medicine υπογραμμίζει τη σημασία των μελετών αυτών για την ιατρική κοινότητα και ακολουθεί τη δημοσίευση τους στοThe Lancet”, είπε ο Emmanuel Caeymaex, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ανοσολογίας και επικεφαλής UCB, ΗΠΑ.

“Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, αντικατοπτρίζουν τα υψηλά ποσοστά πλήρους κάθαρσης του δέρματος, PASI 100 τη 16η εβδομάδα, την ταχεία απόκριση μετά από μία δόση και τη διατηρησιμότητα των αποτελεσμάτων έως και ένα χρόνο, τα οποία είχαν παρατηρηθεί και στις προηγούμενες μελέτες του bimekizumab”.

Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του bimekizumab δεν έχουν τεκμηριωθεί και δεν έχει εγκριθεί από καμία ρυθμιστική αρχή παγκοσμίως.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ BE RADIANT

Η μελέτη φάσης 3β BE RADIANT, συνέκρινε την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα της μπιμεκιζουμάμπης σε σχέση με τη σεκουκινουμάμπη, σε ενήλικες ασθενείς με μέτρια ώς σοβαρή Ψωρίαση κατά πλάκας. Η μελέτη πέτυχε το κύριο καταληκτικό της σημείο, με σημαντικά περισσότερους ασθενείς που έλαβαν μπιμεκιζουμάμπη, να επιτυγχάνουν πλήρη κάθαρση δέρματος, όπως αυτή μετρήθηκε με τον Δείκτη Έκτασης και Βαρύτητας της Ψωρίασης (PASI 100) τη 16η εβδομάδα σε σύγκριση με τους ασθενείς που έλαβαν σεκουκινουμάμπη (61,7% έναντι 48,9% αντιστοίχως, p0,001).

Η μελέτη πέτυχε επίσης όλα τα δευτερεύοντα καταληκτικά της σημεία. Τα ανώτερα επίπεδα επίτευξης καθαρού δέρματος που παρατηρήθηκαν τη 16η εβδομάδα, συνεχίστηκαν μέχρι την εβδομάδα 48, με το 67.0% των ασθενών πού έλαβαν bimekizumab να επιτυγχάνουν PASI 100, συγκριτικά με το 46,02% των ασθενών που έλαβαν secukinumab (p0.001). Tην 48η εβδομάδα, τόσο οι ασθενείς που έλαβαν bimekizumab κάθε 4 εβδομάδες (Q4W), όσο και αυτοί που το έλαβαν κάθε 8 εβδομάδες (Q8W), επέδειξαν υψηλότερα ποσοστά πλήρους κάθαρσης του δέρματος (PASI 100), συγκριτικά με το secukinumab (p0.001). Επιπρόσθετα, την 4η εβδομάδα, σημαντικά περισσότεροι ασθενείς που έλαβαν bimekizumab πέτυχαν PASI 75 συγκριτικά με τους ασθενείς που έλαβαν secukinumab (71.0%έναντι 47.3%, αντίστοιχα; p0.001).

“Στην BE RADIANT, ασθενείς που έλαβαν bimekizumab πέτυχαν ανώτερα ποσοστά πλήρους κάθαρσης του δέρματος, το κύριο καταληκτικό σημείο της μελέτης, τα οποία διατηρήθηκαν μέχρι και τη 48η εβδομάδα. Την 4η εβδομάδα, παρατηρήθηκε επίσης γρηγορότερη έναρξη δράσης στους ασθενείς που έλαβαν bimekizumab συγκριτικά με αυτούς που έλαβαν secukinumab. Τα δεδομένα της μελέτης υποστηρίζουν την αξία της αναστολής της IL-17F επιπρόσθετα με την IL17A στη θεραπεία των ασθενών με μέτρια ως σοβαρή Ψωρίαση κατά Πλάκας”, είπε ο Κ. Kristian Reich, M.D., Ph.D., Translational Research in Inflammatory Skin Diseases, Institute for Health Services Research in Dermatology and Nursing, University Medical Center Hamburg-Eppendorf, Germany.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της μελέτης, το πιο κοινό ανεπιθύμητο σύμβαν που προέκυψε από τη θεραπεία (TEAEs) με bimekizumab ήταν η λοίμωξη ανώτερου αναπνευστικού* (38.9%), στοματική λοίμωξη από candida (19.3%) και λοιμώξεις ουροποιητικού (6.7%). Τα περιστατικά στοματικής καντιντίασης ήταν κυρίως ήπιας ή μέτριας βαρύτητας και κανένα δεν οδήγησε σε διακοπή της θεραπείας. Σε διάστημα 48 εβδομάδων η επίπτωση των σχετιζόμενων με τη θεραπεία ανεπιθύμητων συμβάντων ήταν 5,9% για το bimekizumab και 5,7% με το secukinumab .

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ BE SURE

Η μελέτη Φάσης 3 BE SURE συνέκρινε την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια του bimekizumab συγκριτικά με το adalimumab σε ενήλικες ασθενείς με μέτρια ως σοβαρή Ψωρίαση κατά πλάκας. Τα αποτελέσματα της μελέτης BE SURE είχαν προηγουμένως αναφερθεί στο Συνέδριο 2020 της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV)..

Η BE SURE πέτυχε τα κύρια καταληκτικά σημεία της, αποδεικνύοντας ότι οι ασθενείς που έλαβαν bimekizumab πέτυχαν ανώτερα επίπεδα κάθαρσης του δέρματος, την 16η εβδομάδα, σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν adalimumab, όπως μετρήθηκε από την επίτευξη του PASI 90 και την ανταπόκριση για «καθαρό» ή «σχεδόν καθαρό» δέρμα (IGA 0/1); p 0,001 και για τις δύο συγκρίσεις.2 Τα αποτελέσματα αυτά υποστηρίχθηκαν περεταίρω, καθώς η μελέτη πέτυχε και όλα τα δευτερεύοντα καταληκτικά της σημεία. Το προφίλ ασφάλειας του bimekizumab ήταν συνεπές με τα αποτελέσματα των προηγούμενων κλινικών μελετών και δεν εντοπίστηκαν νέα σήματα ασφάλειας.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, η UCB ανακοίνωσε ότι ο FDA και ο EMA είχαν αποδεχτεί την Αίτηση Βιολογικής Άδειας της Εταιρείας (BLA) και την Αίτηση Άδειας Κυκλοφορίας (MAA), αντίστοιχα, για το bimekizumab για τη θεραπεία της μέτριας έως σοβαρής Ψωρίασης κατά Πλάκας σε ενήλικες ασθενείς. Η UCB αποσκοπεί να παρέχει πρόσβαση στο bimekizumab σε ασθενείς σε όλο τον κόσμο, και για αυτόν τον σκοπό έχουν υποβληθεί επιπρόσθετες αιτήσεις έγκρισης που βρίσκονται σε εξέλιξη.

*Οι λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος περιλαμβάνουν λαρυγγίτιδα, ρινοφαρυγγίτιδα, φαρυγγικό απόστημα, φαρυγγίτιδα, ρινίτιδα, ιγμορίτιδα, αμυγδαλίτιδα και λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.

  • ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ
  • ΨΩΡΙΑΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

O FDA ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12-15 ετών
O FDA ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12-15 ετών 11 Μαϊος 2021
Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας στην Ελλάδα στην μετά Covid-19 εποχή 11 Μαϊος 2021
Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας στην Ελλάδα στην μετά Covid-19 εποχή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος: Μπορεί ένα προβιοτικό να αποτελέσει θεραπεία;
Υγεία
26/06/2026 - 14:00

Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος: Μπορεί ένα προβιοτικό να αποτελέσει θεραπεία;

Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Νεφρού: Τα καλά νέα στον τομέα των θεραπευτικών επιλογών
Υγεία
18/06/2026 - 13:00

Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Νεφρού: Τα καλά νέα στον τομέα των θεραπευτικών επιλογών

Νέα δεδομένα για τον μεταστατικό καρκίνο του προστάτη – Νέο σχήμα μειώνει έως 52% τον κίνδυνο υποτροπής
Υγεία
16/06/2026 - 18:00

Νέα δεδομένα για τον μεταστατικό καρκίνο του προστάτη – Νέο σχήμα μειώνει έως 52% τον κίνδυνο υποτροπής

Νέος θεραπευτικός συνδυασμός δίνει ελπίδα σε ασθενείς πολλαπλούν μυέλωμα
Υγεία
15/06/2026 - 11:21

Νέος θεραπευτικός συνδυασμός δίνει ελπίδα σε ασθενείς πολλαπλούν μυέλωμα

Το πρώτο κέντρο θεραπείας πρωτονίων για ογκολογικούς ασθενείς σχεδιάζει το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»
Υγεία
12/06/2026 - 19:09

Το πρώτο κέντρο θεραπείας πρωτονίων για ογκολογικούς ασθενείς σχεδιάζει το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Νέο φάρμακο αλλάζει το κλινικό τοπίο στη θεραπεία του καρκίνου παγκρέατος
Υγεία
04/06/2026 - 09:51

Νέο φάρμακο αλλάζει το κλινικό τοπίο στη θεραπεία του καρκίνου παγκρέατος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΟΗΕ: Χιλιάδες νεκρά και ακρωτηριασμένα παιδιά στο Σουδάν
Επικαιρότητα
27/06/2026 - 07:37
Ο ΕΕΣ βράβευσε 467 μαθητές που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς που διοργάνωσε ο τομέας νεότητας
Επικαιρότητα
27/06/2026 - 03:53
Νέα σειρά προϊόντων βρεφικών και παιδικών δερμοκαλλυντικών από την InterMed
Pharma News
27/06/2026 - 00:07
ΕΣΑμεΑ: Η νέα ΚΥΑ για τις μετακινήσεις δεν λύνει τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία
Patient Talk
26/06/2026 - 23:29
Δέσμευση Γεωργιάδη για θεσμικό διάλογο σχετικά με τη νέα Προγραμματική Σύμβαση των Κέντρων Πρόληψης
Πολιτική Υγείας
26/06/2026 - 22:46
Περισσότερα από 24.000 κουτιά φαρμάκων και προϊόντων υγείας διένειμαν σε ευάλωτους πληθυσμούς Givmed και Choose Love
Επικαιρότητα
26/06/2026 - 22:18
«Κρίκος Ζωής»: Νέα δεδομένα για τα άτομα με φαινυλκετονουρία από τις σύγχρονες θεραπείες
Patient Talk
26/06/2026 - 21:52
Φάρμακα GLP-1: Από την αντιμετώπιση του διαβήτη στην παχυσαρκία
Health Talk
26/06/2026 - 21:29
ΟΕΝΓΕ: Κάλεσμα σε απεργία στις 14 Ιουλίου ενάντια στην αναθεώρηση του Συντάγματος
Επικαιρότητα
26/06/2026 - 21:03
Ξεκινάει η δεύτερη φάση του ευρωπαϊκού προγράμματος COMBINE για τις συνδυασμένες κλινικές μελέτες και δοκιμές
Πολιτική Υγείας
26/06/2026 - 20:37
Eric Topol: «Η πρόληψη και η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζουν το μέλλον της υγείας»
Επικαιρότητα
26/06/2026 - 20:16
ΕΦΕΤ: Ανάκληση μη ασφαλούς επιδορπίου γάλακτος πουτίγκας με γεύση σοκολάτας
Επικαιρότητα
26/06/2026 - 19:38
Σύλλογος καρδιοπαθών ζητάει αλλαγές στις μετεγγραφές φοιτητών με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις
Patient Talk
26/06/2026 - 18:44
Νέα έρευνα συνδέει την υγιεινή διατροφή με χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας - Ποια τρόφιμα να επιλέγουμε
Διατροφή
26/06/2026 - 18:09
ΕΟΦ: Διετές πιλοτικό πρόγραμμα για τα ηλεκτρονικά φύλλα οδηγιών στα νοσοκομειακά φάρμακα
Pharma Policy
26/06/2026 - 17:14
Εθελοντές του ΕΕΣ προσέφεραν πρώτες βοήθειες σε τραυματία τροχαίου
Επικαιρότητα
26/06/2026 - 16:53
Η απώλεια λιπώδους ιστού στην κοιλιά μπορεί να προστατέψει τον εγκέφαλο
Health Talk
26/06/2026 - 16:18
«Zoomies»: Γιατί ο σκύλος ή η γάτα σας κάνουν ξαφνικά ...σπριντ; Οι ειδικοί εξηγούν
Pet
26/06/2026 - 16:00
Σύλλογος «Επιστρέφω»: Σήμα κινδύνου για τις δημόσιες δομές θεραπείας των διαταραχών πρόσληψης τροφής
Patient Talk
26/06/2026 - 15:36
ΕΛΛΟΚ: Τριήμερο διεθνές φόρουμ για τον καρκίνο με έμφαση στην πολιτική, την έρευνα και τη χρηματοδότηση
Patient Talk
26/06/2026 - 15:17
Η εισπνεόμενη βιταμίνη D μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία των πνευμόνων
Υγεία
26/06/2026 - 15:00
Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος: Μπορεί ένα προβιοτικό να αποτελέσει θεραπεία;
Υγεία
26/06/2026 - 14:00
Μητσοτάκης: Αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα ψυχικής υγείας των παιδιών και των εφήβων με μεγάλη σοβαρότητα
Πολιτική Υγείας
26/06/2026 - 13:49
Οι επιστήμονες βρήκαν τρόπο να κάνουν τον εγκέφαλο να "πιστέψει" ότι κοιμήθηκε
Υγεία
26/06/2026 - 13:00
150 χρόνια από την ίδρυση της Lilly: Η ιστορίς ως θεμέλιο για το μέλλον της φαρμακοβιομηχανίας
Pharma News
26/06/2026 - 12:17
Εμβολιασμός: Λογική ή "ιατρική ελευθερία"; – Το παράδειγμα του αμερικανικού στρατού
Πολιτική Υγείας
26/06/2026 - 12:00
Έμπολα: Το σενάριο του τρόμου για 66.000 κρούσματα μέχρι το φθινόπωρο
Επικαιρότητα
26/06/2026 - 11:00
Παγκόσμια Ημέρα Ναρκωτικών: Οι αλλαγές στον χάρτη των εξαρτήσεων και το νέο μοντέλο αντιμετώπισης
Πολιτική Υγείας
26/06/2026 - 10:30
Η ακραία ζέστη παραλύει τα νοσοκομεία στη Μεγάλη Βρετανία - Νοκ άουτ εξοπλισμός και γιατροί
Επικαιρότητα
26/06/2026 - 10:00
Μεταστατικός τριπλά αρνητικός καρκίνος του μαστού: Έγκριση δύο νέων θεραπευτικών σχημάτων από τον FDA
Υγεία
26/06/2026 - 09:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μεταμόσχευση νεφρού: Ενθαρρυντικά αποτελέσματα από πειραματικό φάρμακο για την πρόληψη της απόρριψης οργάνου
Pharma News
25/06/2026 - 14:00
Επτά βραβεία στην AstraZeneca για την εταιρική της κουλτούρα
Pharma News
25/06/2026 - 14:14
Θεμιστοκλέους: «Με προσωπικό και εξοπλισμό έχει ενισχυθεί το ΕΚΑΒ στις τουριστικές περιοχές»
Πολιτική Υγείας
25/06/2026 - 15:47
Διήμερο επιστημονικό γεγονός η συνάντηση για την περιτοναϊκή κάθαρση από τη Vantive
Υπηρεσίες Υγείας
26/06/2026 - 03:41
Παγκόσμια Ημέρα Ναρκωτικών: Οι αλλαγές στον χάρτη των εξαρτήσεων και το νέο μοντέλο αντιμετώπισης
Πολιτική Υγείας
26/06/2026 - 10:30
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo