ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρινοπλαστική: Πότε η επανεπέμβαση είναι καλή επιλογή;

Ψυχική Υγεία
Ρινοπλαστική: Πότε η επανεπέμβαση είναι καλή επιλογή;
Το ενδεχόμενο μιας δεύτερης λειτουργικής ρινοπλαστικής μπορεί να εξεταστεί, όταν το λειτουργικό ή και το αισθητικό αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικά.
Τετάρτη, 19/02/2020 - 14:45
News4Health Team News4Health Team

Απογοήτευση προκαλούν τα μη ικανοποιητικά αποτελέσματα μιας πλαστικής χειρουργικής επέμβασης, πόσο μάλλον μιας ρινοπλαστικής. Κι αυτό διότι η κεντρική θέση της μύτης στο πρόσωπο μπορεί να κάνει το μετεγχειρητικό πρήξιμο, το στράβωμα, την κατάρρευση ή την δυσαρμονία αρκετά εμφανή για τον μέσο παρατηρητή. Συχνά το δυσάρεστο αυτό συναίσθημα συνοδεύει μετά την επέμβαση τον χειρουργημένο ασθενή και επιβάλλεται η σωστή ενημέρωση από τον χειρουργό και η υπομονή του ασθενούς προκειμένου να γίνει εμφανές το τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης στη μύτη το οποίο μπορεί να χρειαστεί ακόμη και ένα χρόνο για να οριστικοποιηθεί. Παρότι στην πλειονότητα των χειρουργημένων η αρνητική αυτή άποψη υποχωρεί τελικά, υπάρχει ένα ποσοστό που συνειδητοποιεί ότι χρειάζονται μια δεύτερη ρινοπλαστική.

Όπως εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Γεώργιος Μοιρέας, η μύτη είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του προσώπου που καθορίζει την έκφραση, την συμμετρία και την αισθητική του, σε σημείο που πολλοί άνθρωποι όταν είναι δυσαρεστημένοι από την εμφάνισή της, στρέφονται στους ειδικούς χειρουργούς για τη βελτίωσή της. Στους περισσότερους το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό. Εντούτοις, είναι γεγονός ότι η ρινοπλαστική είναι μια πολύπλοκη επέμβαση που απαιτεί σημαντικές γνώσεις ανατομίας, καθώς και σχολαστική ακρίβεια και χειρουργική δεξιότητα. Είναι προφανές, λοιπόν, γιατί μπορεί μια ρινοπλαστική να μην έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Προφιλ Άνδρας κρυο

Βέβαια, υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί μια επέμβαση να απογοητεύσει. Ο πρώτος είναι, η κακή επικοινωνία μεταξύ ασθενή και χειρουργού, όταν η αντίληψη της κατάστασης, οι απόψεις και οι προσδοκίες του ασθενή δεν συμβαδίζουν με εκείνες του χειρουργού. Για παράδειγμα, ένας ασθενής αποφασίζει να προχωρήσει στην αρχική χειρουργική επέμβαση επειδή θέλει να αλλάξει το μέγεθος της μύτης του. Μετά το χειρουργείο και ύστερα από την απαιτούμενη περίοδο αναμονής, διαπιστώνει ότι θα την προτιμούσε μικρότερη ή μεγαλύτερη. Αυτό οφείλεται είτε στο ότι ο ίδιος ο ασθενής δεν εξέφρασε την επιθυμία του, ώστε να γίνει αντιληπτό αυτό που ήθελε, είτε ο χειρουργός δεν κατανόησε επαρκώς τα λεγόμενα του ασθενή γιατί δεν έδωσε την απαιτούμενη προσοχή, είτε διότι ο χειρουργός δεν κατάφερε να εξηγήσει επαρκώς τα περιθώρια που υπάρχουν βάσει της ανατομίας της μύτης και της συμμετρίας του προσώπου με τρόπο σαφή και κατανοητό.

Ένας δεύτερος λόγος είναι η περίπτωση κατά την οποία η αρχική ρινοπλαστική δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στη μύτη από αυτά που κλήθηκε να επιλύσει, είτε αυτά είναι αισθητικά είτε λειτουργικά. Αιτία μπορεί να είναι η απειρία του χειρουργού, η βιασύνη του ή η έλλειψη εξειδίκευσής του. «Το ενδεχόμενο μιας δεύτερης λειτουργικής ρινοπλαστικής μπορεί να εξεταστεί, όταν το λειτουργικό ή και το αισθητικό αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικά. Όπως όταν το μέγεθος ή το σχήμα της μύτης δεν είναι τα επιθυμητά, όταν έχουν δημιουργηθεί ασυμμετρίες, όταν παραμένει και επιμένει η δυσχέρεια ρινικής αναπνοής, αφού δεν έχουν αναδιαμορφωθεί σωστά τα οστά και οι χόνδροι της μύτης (με μεγαλύτερες ή μικρότερες αφαιρέσεις ή μετακινήσεις) καθώς και όταν έχει προκύψει τραυματισμός της μύτης και ο νέος σκελετός και τα μοσχεύματα έχουν παρεκτοπιστεί με συνέπεια διαφοροποίηση από το αρχικό αποτέλεσμα», διευκρινίζει ο Δρ. Μοιρέας.

Ευτυχώς, τις περισσότερες φορές οι αστοχίες αυτές μπορούν να διορθωθούν με μια επανεπέμβαση. Υπάρχουν, όμως, και προβλήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν πλήρως σε ένα πιθανό δεύτερο χειρουργείο. Μερικοί ασθενείς, για παράδειγμα, μπορεί -ιδίως μετά από πολλαπλές επεμβάσεις- να έχουν σημαντική ίνωση στην χειρουργημένη περιοχή, γεγονός που περιορίζει τις δυνατότητες της επανεπέμβασης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι δυνατό να βελτιωθούν σημαντικά στο διορθωτικό χειρουργείο. Μια λειτουργική ρινοπλαστική η οποία αποτελεί επανεπέμβαση, είναι ένα απαιτητικό χειρουργείο, διάρκειας 2-4 ωρών με αρκετές τεχνικές δυσκολίες, καθώς οι ιστοί είναι ινώδεις, έχουν προηγηθεί πολλές φορές υπερβολικές αφαιρέσεις και κακοποίηση του σκελετού στις προηγούμενες επεμβάσεις.

Η χρονική απόσταση από την πρώτη επέμβαση, είναι κρίσιμος παράγοντας για την πραγματοποίηση της επανεπέμβασης, καθώς οι περισσότεροι χειρουργοί δεν επιχειρούν μια δεύτερη ρινοπλαστική προτού περάσει το λιγότερο ένας χρόνος από την αρχική. Αιτία είναι ότι το αποτέλεσμα της πρώτης ρινοπλαστικής χρειάζεται κάποιο χρόνο μέχρι να φανεί πλήρως.
Η αποθεραπεία της επανεπέμβασης είναι σύντομη. Οι περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στο σπίτι την ίδια μέρα μετά την επέμβαση. Μετά από μια εβδομάδα περίπου είναι σε θέση να εκτελέσουν τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, εκτός κι εάν η φύση της εργασίας απαιτεί έντονη σωματική καταπόνηση.

«Η επαναληπτική ρινοπλαστική είναι διαφορετική για κάθε ασθενή και εξαρτάται από τον λόγο που έχει αποφασιστεί η πραγματοποίησή της. Είναι, λοιπόν, φυσιολογικό να υπάρχουν διαφορές στον απαιτούμενο χειρουργικό χρόνο ή και στην περίοδο ανάρρωσης. Τις περισσότερες φορές η δεύτερη επέμβαση διαρκεί περισσότερο από την αρχική, ειδικά σε πολύπλοκες περιπτώσεις που πρέπει να ληφθούν μοσχεύματα (μύτη, αυτιά, θωρακική πλευρά), ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που η διάρκεια είναι πολύ μικρή λόγω τοπικού προβλήματος, ακόμη και κάτω από μια ώρα. Κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης -κατά περίπτωση- μπορεί να υπάρχει από πολύ μικρό έως και μεγαλύτερο οίδημα το οποίο απορροφάται σε διάστημα αντίστοιχο με αυτό μιας αρχικής ρινοπλαστικής. Το αποτέλεσμα όμως μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες δικαιώνει κάθε αναμονή, με την προϋπόθεση, φυσικά, ότι στο διάστημα ανάρρωσης ο ασθενής προστάτευε τη μύτη του από τραυματισμούς», τονίζει ο Δρ. Μοιρέας.

«Η επιλογή του σωστού χειρουργού θα πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα των ανθρώπων που επιθυμούν να αλλάξουν την εμφάνιση της μύτης τους για δεύτερη, τρίτη ή οποιαδήποτε επόμενη φορά. Ένας πολύ έμπειρος και εξειδικευμένος χειρουργός με σύγχρονα, προηγμένα χειρουργικά εργαλεία μπορεί να προσφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Απαραίτητη προϋπόθεση, ωστόσο, είναι να υπάρχει καλή επικοινωνία με τον ασθενή και να γίνεται διάλογος για το τι είναι εφικτό να γίνει ώστε να αλλάξει την εμφάνιση και τον τρόπο λειτουργίας της μύτης. Η είσοδος της τεχνολογίας έχει βοηθήσει σημαντικά στην πρόληψη των προβλημάτων συνεννόησης, αφού οι ασθενείς έχουν πλέον τη δυνατότητα να δουν τη μελλοντική τους εμφάνιση πριν την επέμβαση. Με το σύστημα 3D προσομοίωσης ρινοπλαστικής ο χειρουργός μπορεί να προτείνει στον ασθενή τις ιδανικές λύσεις και ο ασθενής να δείξει πώς ακριβώς φαντάζεται τον εαυτό του, στην οθόνη σε μια τριών διαστάσεων εικόνα του. Το σημαντικότερο, όμως, όλων είναι ότι ο ασθενής με ρεαλιστικούς στόχους και προσδοκίες είναι εκείνος που θα ωφεληθεί περισσότερο από το αποτέλεσμα της χειρουργικής επέμβασης κυρίως όταν αυτή δεν γίνεται για πρώτη φορά», καταλήγει ο γιατρός.

  • ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
  • ΕΠΕΜΒΑΣΗ
  • ΜΥΤΗ
  • ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ
  • ΩΡΛ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πόνος στη μέση και εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης
Πόνος στη μέση και εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης 18 Φεβρουαρίου 2020
Αϋπνία στα παιδιά: Ένα πρόβλημα που απαιτεί άμεση λύση 19 Φεβρουαρίου 2020
Αϋπνία στα παιδιά: Ένα πρόβλημα που απαιτεί άμεση λύση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφαίρεση εγκεφαλικών όγκων χωρίς κρανιοτομή αλλά μέσα από τη μύτη
Health Talk
01/07/2025 - 18:06

Αφαίρεση εγκεφαλικών όγκων χωρίς κρανιοτομή αλλά μέσα από τη μύτη

Κερατόκωνος: Βέλγος επέλεξε την Ελλάδα για επέμβαση στα μάτια του - Τι είναι το «Πρωτόκολλο της Αθήνας»
Health Talk
18/06/2025 - 19:03

Κερατόκωνος: Βέλγος επέλεξε την Ελλάδα για επέμβαση στα μάτια του - Τι είναι το «Πρωτόκολλο της Αθήνας»

Ποια περιοχή των ποδιών χαλαρώνει πιο εύκολα και πότε είναι μονόδρομος η επέμβαση
Ομορφιά
16/05/2025 - 08:28

Ποια περιοχή των ποδιών χαλαρώνει πιο εύκολα και πότε είναι μονόδρομος η επέμβαση

Η υπνοθεραπεία φαίνεται να βοηθάει στη διαχείριση του πόνου μετά από χειρουργείο
Υγεία
23/04/2025 - 14:00

Η υπνοθεραπεία φαίνεται να βοηθάει στη διαχείριση του πόνου μετά από χειρουργείο

Η ψυχολογική προετοιμασία πριν από το χειρουργείο διευκολύνει και επιταχύνει την ανάρρωση
Υγεία
18/03/2025 - 10:00

Η ψυχολογική προετοιμασία πριν από το χειρουργείο διευκολύνει και επιταχύνει την ανάρρωση

Ινδία: Έφηβος υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης του παρασιτικού διδύμου του βάρους 15 κιλών
Υγεία
26/02/2025 - 13:00

Ινδία: Έφηβος υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης του παρασιτικού διδύμου του βάρους 15 κιλών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τμήμα στρατοπέδου παραχωρείται στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - Ελπίδα»
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 21:36
Τετράμηνη παράταση στους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς για την αποστολή DNA ή στείρωση
Pet
03/07/2025 - 21:14
ECONOMIST IMPACT-Θεμιστοκλέους: Σημαντική πρόοδος στις κλινικές μελέτες από το 201
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 20:58
Η Ελλάδα στην εποχή του EHDS: Διάλογος για την καινοτομία στην ογκολογική φροντίδα
Patient Talk
03/07/2025 - 19:32
Την ανώτατη διάκριση DIAMOND του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης-CR Index απέσπασε η GENESIS Pharma
Pharma News
03/07/2025 - 19:11
Σε λειτουργία η γραμμή 1135 του ΕΟΔΥ για τη συμβουλευτική υποστήριξη των καπνιστών
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 18:52
ΕΟΔΥ: Ένας θάνατος από covid-19 και 107 εισαγωγές την εβδομάδα 23-29 Ιουνίου
Υγεία
03/07/2025 - 18:34
H μουσική κατά την οδήγηση μειώνει το άγχος του οδηγού
Ψυχική Υγεία
03/07/2025 - 18:18
Λεμόνι: Ένα ελιξίριο της φύσης στην κουζίνα μας - Οι βοήθειες που δίνει στον οργανισμό
Διατροφή
03/07/2025 - 17:51
Έντονη διαμαρτυρία της ΕΨΕ για τη σύλληψη ψυχιάτρων που δεν ενέκριναν εισαγωγή ασθενούς στο ΨΝΑ
Ψυχική Υγεία
03/07/2025 - 17:24
Be-Live: Ενημερωτική εκδήλωση για την υπογονιμότητα στη Χάλκη - Ανάγκη στήριξης των ακριτικών νησιών
Επικαιρότητα
03/07/2025 - 17:08
Γεωργιάδης: «Εξοικονόμηση 400 εκατ. από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φίλτρου»
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 16:46
ΕΛΕΑΝΑ: Βαθιά ανησυχία για τη μη κάλυψη των ρευματικών μυοσκελετικών παθήσεων στη νέα πολιτική διακήρυξη του ΟΗΕ
Patient Talk
03/07/2025 - 16:23
Α΄ Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη
Pharma News
03/07/2025 - 15:59
Οδηγός διατροφής εν μέσω καύσωνα - Τι τρώμε, τι πίνουμε και σε ποιες ποσότητες
Διατροφή
03/07/2025 - 15:36
H ουσία με οσμή πικραμύγδαλου που σταματά την εξάπλωση του καρκίνου στο πάγκρεας
Pharma News
03/07/2025 - 15:02
Παρασκευής: Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον αιμορραγικό πυρετό - Τι γίνεται με τη θεραπεία
Health Talk
03/07/2025 - 14:43
Ο ΠΟΥ προωθεί σχέδιο αύξησης τιμών κατά 50% στη ζάχαρη, το αλκοόλ και τον καπνό
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 14:18
Η γονιδιακή θεραπεία αποκατέστησε την ακοή σε πάσχοντες από κώφωση και βαρηκοΐα
Υγεία
03/07/2025 - 14:04
Εντυπωσιακή άνοδος στην αξιολόγηση των πολιτών για το Νοσοκομείο «Μεταξά»
Υγεία
03/07/2025 - 13:42
O Τομέας ΕΚΑΒ Άνδρου ενισχύθηκε με νέο, σύγχρονο ασθενοφόρο
Επικαιρότητα
03/07/2025 - 13:17
Οι γυναίκες διαχειρίζονται καλύτερα τον θυμό τους όσο μεγαλώνουν
Ψυχική Υγεία
03/07/2025 - 13:00
Επίσκεψη Γεωργιάδη-. Κεραμέως στον «Ευαγγελισμό» για την πρόσληψη 500 τραυματιοφορέων μέσω ΔΥΠΑ
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 12:32
Μαγνητική 12 λεπτών χαρτογραφεί τη χημεία του εγκεφάλου ανιχνεύοντας ασθένειες πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων
Digital Health
03/07/2025 - 12:00
Ξεκλειδώνοντας την εγκεφαλική "συνδεσμολογία" του άγχους: Νέα στοιχεία από γονίδιο που συνδέεται με τον αυτισμό
Υγεία
03/07/2025 - 11:00
Οι επιστήμονες εντόπισαν μικροπλαστικά ακόμα και στα αναπαραγωγικά υγρά
Υγεία
03/07/2025 - 10:00
Η έκθεση στον καπνό από πυρκαγιές προκαλεί μόνιμες αλλαγές στο ανοσοποιητικό σύστημα
Υγεία
03/07/2025 - 09:00
Πρόταση μομφής κατά φον ντερ Λάιεν από ακροδεξιούς βουλευτές για το σκάνδαλο των μηνυμάτων με φαρμακευτικό κολοσσό
Επικαιρότητα
03/07/2025 - 08:02
ΕΙΝΑΠ: «Όχι» στις διακομιδές ασθενών από ιδιώτες - Να ενισχυθεί ουσιαστικά το ΕΚΑΒ
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 06:53
Η InterMed στηρίζει τη μελισσοκομία στο Καστελόριζο - Πλατινένιο βραβείο στο Μέλι «Το Μέγιστον»
Pharma News
03/07/2025 - 03:27

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η κατανάλωση κουρκουμά καθημερινά ασπίδα κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου
Διατροφή
01/07/2025 - 12:00
Ανατροπή: Τα ωμέγα λιπαρά οξέα δεν είναι απαραίτητα καλά για την καρδιά
Διατροφή
01/07/2025 - 11:00
Οδηγός του ECDC για την αντιμετώπιση ασθενειών που μεταδίδονται από κουνούπια σε όλη την Ευρώπη
Πολιτική Υγείας
01/07/2025 - 16:48
Ποιο είδος ορμονοθεραπείας αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού σε νεαρές γυναίκες
Pharma News
01/07/2025 - 15:00
Η δυσανεξία στη λακτόζη μπορεί να προκαλεί εφιάλτες, ισχυρίζονται Καναδοί επιστήμονες
Διατροφή
01/07/2025 - 19:41
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo