ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτή είναι η δίαιτα των celebrities που «καίει» το λίπος και δρα ως «όπλο» ενάντια στον καρκίνο

Διατροφή
Αυτή είναι η δίαιτα των celebrities που «καίει» το λίπος και δρα ως «όπλο» ενάντια στον καρκίνο
Αυτή η δίαιτα αποτελεί δικαιολογημένα την πρώτη επιλογή των celebrities καθώς προσφέρει πολυάριθμα οφέλη στην υγεία, μεταξύ αυτών δρα ως «ασπίδα» προστασίας ενάντια στον καρκίνο.
Τρίτη, 20/06/2023 - 13:17
— Photo: master/Freepik
Χριστίνα Παναγιώτα Βελαλή Χριστίνα Παναγιώτα Βελαλή

Η κετογονική δίαιτα (keto diet) αναφέρεται έντονα τα τελευταία χρόνια, και ιδίως από διάσημους, λόγω της αποτελεσματικότητάς της στην απώλεια βάρους και στο αδυνάτισμα, καθώς ενεργοποιεί μία βιολογική διαδικασία που επιτρέπει στο σώμα να καίει το λίπος.

Κι ενώ στην αρχή της εμφάνισής της η κετογονική δίαιτα θεωρήθηκε «αμφιλεγόμενη», τα οφέλη της για την υγεία φαίνεται να είναι πολυάριθμα.

Ειδικότερα σύμφωνα με μια νέα μελέτη ειδικών από το μη κερδοσκοπικό ερευνητικό ίδρυμα Cold Spring Harbor Laboratory (CSHL), θα μπορούσε αυτή η δίαιτα να χαρακτηριστεί ως «όπλο» ενάντια στον καρκίνο.

Πώς λειτουργεί η κετογονική δίαιτα;

Σύμφωνα με την κύρια συγγραφέα της μελέτης, δρ. Mhairi Morris, Ανώτερη Λέκτορας Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Λάφμπορο της Αγγλίας, η κετογονική δίαιτα είναι ιδιαίτερα ευεργετική καθώς βασίζεται στον περιορισμό των υδατανθράκων και την πρόσληψη της απαιτούμενης ενέργειας κυρίως από λιπαρά, γι αυτό και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ακόμη στη θεραπεία ιατρικών ασθενειών, όπως η επιληψία

Επίσης, πρόσφατα, οι ερευνητές διερεύνησαν πως η χρήση της παράλληλα με τη χημειοθεραπεία βοηθά τους ασθενείς με προχωρημένο μεταστατικό καρκίνο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ερευνητές της μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Cell Metabolism, η κετογονοκή δίαιτα αυξάνει στην κυκλοφορία του αίματος ένα είδος τοξικών λιπαρών, τα υπεροξείδια λιπιδίων, τα οποία εξουδετερώνουν τα καρκινικά κύτταρα μέσω της σιδηρόπτωσης (ferroptosis), ενός εξαρτώμενου από το σίδηρο κυτταρικού θανάτου.

Κετόνες

Η κέτωση αποτελεί μια φυσική διεργασία του οργανισμού που ενεργοποιείται όταν ακολουθούμε διατροφολόγιο χαμηλό σε υδατάνθρακες ή όταν απέχουμε από το φαγητό για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, παρατηρείται πτώση της ινσουλίνης στο αίμα, γεγονός που οδηγεί το σώμα στην ενεργοποίηση των λιποκυττάρων για τη δημιουργία ενέργειας.

Όταν συμβαίνει αυτό, το ήπαρ γεμίζει με λίπος, το οποίο μετατρέπει ένα μεγάλο μέρος του σε κετόνες.

Ποια είναι τα οφέλη του να είσαι σε κέτωση;

Τα οφέλη από την ενεργοποίηση της διαδικασίας της κέτωσης στον οργανισμό - σύμφωνα με έρευνες, είναι αρκετά! Κάποια από τα πιο σημαντικά είναι:

1. Απώλεια βάρους

Η απώλεια βάρους είναι ένα από τα πιο συχνά και επιθυμητά αποτελέσματα της υιοθέτησης της κετογονικής δίαιτας. Με την κετογονική δίαιτα, η απώλεια βάρους είναι αποτελεσματική γιατί βοηθά τον οργανισμό να κάψει το λίπος που έχει αποθηκευμένο στις λιποαποθήκες του.

2. Μείωση της όρεξης

Η κετογονική δίαιτα προσφέρει ένα διατροφολόγιο χαμηλό σε υδατάνθρακες, μέτριο σε πρωτεΐνες και υψηλό σε λιπαρά. Αυτός ο συνδυασμός καθορίζεται με βάση τη συνολική ποσότητα θερμίδων, λίπους, πρωτεϊνών και υδατανθράκων που πρέπει να τρώμε κάθε μέρα με βάση το ύψος, το βάρος, το επίπεδο δραστηριότητας, την ηλικία αλλά και τους στόχους μας. Έτσι, καλύπτει το αίσθημα της «πείνας», αλλά και τις ανάγκες μας.

3. Μείωση των φλεγμονών

Η κετογονική διατροφή συμβάλλει στην αύξηση της κατανάλωσης αντιφλεγμονωδών τροφών όπως τα αυγά, το ελαιόλαδο, το λάδι καρύδας και το αβοκάντο, καθώς και άλλων τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά, τα οποία είναι γνωστά για την αντιφλεγμονώδη δράση τους.

4. Μείωση της χοληστερόλης

Με την ακολούθηση ενός προγράμματος κετογονικής διατροφής, πολλοί άνθρωποι παρατηρούν τη μείωση της ολικής χοληστερόλης, τη μείωση των τριγλυκεριδίων, καθώς και την αύξηση της HDL.

Τι απαγορεύεται να φάτε σε μια κετογονική δίαιτα;

Στην κετογονική δίαιτα απαγορεύονται:

  • σάλτσες με υδατάνθρακες

  • αρτοσκευάσματα

  • ζυμαρικά

  • γλυκά

  • αναψυκτικά και τα ποτά με ζάχαρη

  • αμυλώδη λαχανικά

  • όσπρια

  • αλκοολούχα

  • φρούτα

  • δημητριακά

Οι επιπλοκές και οι πιθανοί κίνδυνοι

Ωστόσο, όπως έδειξαν τα πειράματα που έγιναν σε ποντίκια, μια τέτοια διατροφική θεραπεία ενέχει και σοβαρούς κινδύνους.

Τα πειραματόζωα με καρκίνο του παγκρέατος και του παχέος εντέρου εμφάνισαν καχεξία, μια μεταβολική διαταραχή που σχετίζεται με ανορεξία, προοδευτική απίσχνανση και απώλεια βάρους, οδηγώντας σε καταστολή του ανοσοποιητικού. «Είναι πολύ συχνή σε ασθενείς με προοδευτικό καρκίνο. Γίνονται τόσο αδύναμοι που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν την αντικαρκινική θεραπεία. Καθημερινές δραστηριότητες γίνονται οι άθλοι του Ηρακλή», σχολίασε ο Αναπληρωτής Καθηγητής από το CSHL, Tobias Janowitz.

Μια λύση για την εξασφάλιση της αντικαρκινικής δράσης χωρίς τη θανατηφόρο παρενέργεια ήταν συνδυασμός της κετογονικής διατροφής με λήψη κορτικοστεροειδών φαρμάκων. Οι όγκοι συρρικνώθηκαν και τα ποντίκια έζησαν περισσότερο.

Η δίαιτα keto μπορεί να οδηγήσει σε έως και 10% απώλεια του σωματικού βάρους στον άνθρωπο.

«Τα υγιή ποντίκια χάνουν επίσης βάρος με την κετογονική δίαιτα, αλλά ο μεταβολισμός τους φτάνει σε ένα σημείο σταθεροποίησης. Τα ποντίκια με καρκίνο δεν μπορούν να προσαρμοστούν, επειδή δεν μπορούν να παράγουν αρκετή ποσότητα μιας ορμόνης που ονομάζεται κορτικοστερόνη, η οποία βοηθά στη ρύθμιση των επιπτώσεων από τη δίαιτα κέτο. Δεν σταματούν να χάνουν βάρος» εξήγησε ο Δρ Janowitz.

Η κορτικοστερόνη είναι το κύριο γλυκοκορτικοειδές στην κυκλοφορία των ποντικιών και δρα όπως η κορτιζόλη στον άνθρωπο. Όταν η ερευνητική ομάδα υποκατέστησε την έλλειψη της ορμόνης με ένα αντιφλεγμονώδες κορτικοστεροειδές επέτρεψε τη συρρίκνωση των όγκων χωρίς την έναρξη καρκινικής καχεξίας.

«Ο καρκίνος είναι μια νόσος ολόκληρου του σώματος. Επαναπρογραμματίζει τις φυσιολογικές βιολογικές διεργασίες για να τον βοηθήσει να αναπτυχθεί» λέει η συν-επικεφαλής συγγραφέας Δρ Miriam Ferrer. «Εξαιτίας αυτού του επαναπρογραμματισμού, τα ποντίκια δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τα θρεπτικά συστατικά από μια κετογονική δίαιτα και χάνονται. Αλλά με το κορτικοστεροειδές, τα πήγαιναν πολύ καλύτερα. Έζησαν περισσότερο από ό,τι με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία δοκιμάσαμε» κατέληξε.

Κετογονική δίαιτα και καρκίνος

Ο λόγος που η κετογονική δίαιτα επιβραδύνει την ανάπτυξη των όγκων οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο τα καρκινικά κύτταρα μεταβολίζουν την «τροφή» τους σε σύγκριση με τα φυσιολογικά, υγιή κύτταρα.

Όλα τα κύτταρα στο σώμα μας παίρνουν πρώτα απ όλα την ενέργειά τους από τη γλυκόζη (ζάχαρη) και μετά από τα λίπη. Δεδομένου ότι τα καρκινικά κύτταρα αναπτύσσονται γρήγορα, έχουν πολύ υψηλότερες ενεργειακές ανάγκες – επομένως βασίζονται αποκλειστικά στη γλυκόζη για ενέργεια.

Η γλυκόζη απελευθερώνεται από τους υδατάνθρακες που έχουμε φάει καθώς διασπώνται στο σώμα μας. Αλλά δεδομένου ότι η δίαιτα κετο έχει πολύ χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων, πιστεύεται ότι αυτό «πεινάζει» τα καρκινικά κύτταρα από την ενέργεια που χρειάζονται για να αναπτυχθούν. Αυτό μπόρεσαν να αποδείξουν οι συγγραφείς στη μελέτη τους.

Η κετογονική δίαιτα ξεκινά επίσης μια διαδικασία που ονομάζεται υπεροξείδωση λιπιδίων, η οποία αναγκάζει το σώμα να χρησιμοποιεί λίπη για την ενέργεια που χρειάζεται. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία δημιουργεί επίσης έναν αριθμό μορίων υψηλής αντίδρασης ως υποπροϊόν τα οποία πρέπει να απομακρυνθούν από το σώμα προτού προκαλέσουν περαιτέρω κυτταρική βλάβη.

Τα πορίσματα των ερευνητών

Οι ερευνητές, μέσα από την έρευνα τους με ποντίκια, διαπίστωσαν ότι η δίαιτα κετο μείωσε την παραγωγή κορτικοστεροειδών - φυσικών ορμονών που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Αυτό επιτάχυνε την έναρξη της καχεξίας στα ποντίκια, μειώνοντας τη συνολική επιβίωσή τους.

Είναι ενδιαφέρον ότι, όταν οι ερευνητές αντιμετώπισαν τα ποντίκια με μια ένεση δεξαμεθαζόνης - ένα κορτικοστεροειδές φάρμακο που εξουδετερώνει την ορμόνη του στρες, κορτιζόλη και χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία διαφόρων καταστάσεων που σχετίζονται με τον καρκίνο, όπως η αναιμία - κατάφεραν να καθυστερήσουν την έναρξη της καχεξίας και να βελτιώσουν τη συνολική τους επιβίωση.

Θεραπεία του καρκίνου

«Αν και είναι δελεαστικό να βγάλουμε συμπεράσματα από αυτή την έρευνα, είναι επίσης σημαντικό να έχουμε υπόψη μας μερικά πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά η συγγραφέας της μελέτης και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Λάφμπορο της Αγγλίας κα. Mhairi Morris.

«Πρώτον, αυτή η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια – και φυσικά, δεν είμαστε ποντίκια. Είναι επιτακτική ανάγκη να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα για να διαπιστωθεί εάν η κετο-δίαιτα έχει παρόμοια επίδραση στους ανθρώπους – και κυρίως, εάν η θεραπεία με δεξαμεθαζόνη καθυστερεί την εμφάνιση καχεξίας και στους ανθρώπους. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πολλές δοκιμές σε εξέλιξη και ορισμένα αναδυόμενα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η δίαιτα κετο έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε πολλούς τύπους καρκίνου.

Δεύτερον, οι ασθενείς που ακολουθούν μια κετογονική δίαιτα θα έχουν διαφορετικά οφέλη ανάλογα με το στάδιο του καρκίνου τους. Για παράδειγμα, μελέτες σε κύτταρα έχουν δείξει ότι η νηστεία ή η παρακολούθηση της δίαιτας κετο κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας μπορεί να βελτιώσει την ανταπόκριση του καρκίνου στη χημειοθεραπεία - ενώ επίσης μειώνει τη βλάβη στους κοντινούς υγιείς ιστούς.

Αυτό συμβαίνει επειδή η νηστεία (και η κετο δίαιτα) λειτουργούν σαν μια «μαγική ασπίδα» , προστατεύοντας τα υγιή κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούνται από τη χημειοθεραπεία» προσθέτει η καθηγήτρια.

Έτσι δεδομένου πως δεν υπάρχουν ακόμη τόσα πολλά δεδομένα, η καθηγήτρια συνιστά στους ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία για τον καρκίνο να μιλήσουν με τον γιατρό τους για τυχόν αλλαγές διατροφής που μπορεί να τους βοηθήσουν.

Πληροφορίες από: the conversation, everydayhealth, sciencedirect

  • ΚΕΤΟΓΟΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ
  • ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  • ΛΙΠΟΣ
  • ΔΙΑΙΤΑ
  • ΕΡΕΥΝΑ
  • ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
  • ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λαχανικά: «Φίλοι» ή «εχθροί» των παιδιών και των εφήβων; Τι έδειξε έρευνα
Λαχανικά: «Φίλοι» ή «εχθροί» των παιδιών και των εφήβων; Τι έδειξε έρευνα 20 Ιουνίου 2023
Έτσι θα διατηρήσετε φρέσκες τις μπανάνες - Το απόλυτο τρικ για να μην σας «σαπίζουν» γρήγορα (Βίντεο) 20 Ιουνίου 2023
Έτσι θα διατηρήσετε φρέσκες τις μπανάνες - Το απόλυτο τρικ για να μην σας «σαπίζουν» γρήγορα (Βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

"Επίθεση στην επιστήμη": Στη Σουηδία έχει φτάσει ο αντίκτυπος των περικοπών του Τραμπ στην έρευνα
Πολιτική Υγείας
08/05/2025 - 11:51

"Επίθεση στην επιστήμη": Στη Σουηδία έχει φτάσει ο αντίκτυπος των περικοπών του Τραμπ στην έρευνα

Η πρώτη δημόσια εξομολόγηση Ευσταθόπουλου για την απώλεια του αδελφού του από καρκίνο
Επικαιρότητα
07/05/2025 - 20:57

Η πρώτη δημόσια εξομολόγηση Ευσταθόπουλου για την απώλεια του αδελφού του από καρκίνο

Ο Τραμπ διατάσσει τον περιορισμό των ερευνών για τους ιούς - Φοβάται διαρροή στην κοινότητα
Πολιτική Υγείας
06/05/2025 - 09:45

Ο Τραμπ διατάσσει τον περιορισμό των ερευνών για τους ιούς - Φοβάται διαρροή στην κοινότητα

Kούραση και κατάθλιψη που σχετίζονται με τον καρκίνο επηρεάζουν περισσότερο τις γυναίκες
Υγεία
05/05/2025 - 18:27

Kούραση και κατάθλιψη που σχετίζονται με τον καρκίνο επηρεάζουν περισσότερο τις γυναίκες

Μπορεί η προπόνηση με βάρη να μας προστατεύσει από την άνοια; Τι έδειξε πρόσφατη έρευνα
Υγεία
01/05/2025 - 10:17

Μπορεί η προπόνηση με βάρη να μας προστατεύσει από την άνοια; Τι έδειξε πρόσφατη έρευνα

Η άσκηση μπορεί να αντισταθμίσει τις παρενέργειες των θεραπειών του καρκίνου
Υγεία
30/04/2025 - 14:04

Η άσκηση μπορεί να αντισταθμίσει τις παρενέργειες των θεραπειών του καρκίνου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πράσινο φως από το Ευρωκοινοβούλιο στην αλλαγή του καθεστώτος προστασίας των λύκων
Pet
09/05/2025 - 06:51
Ελληνική Κοινότητα Πνευμονικής Υπέρτασης: Ευρεία ατζέντα στη στρογγυλή τράπεζα της Θεσσαλονίκης
Patient Talk
09/05/2025 - 03:23
Το Νοσοκομείο «Μεταξά» «πάει» στην Αίγινα - Δράση πρόληψης για δέρμα, μαστό και ΩΡΛ
Πολιτική Υγείας
09/05/2025 - 00:07
Η Βουλή τίμησε με φωταγώγηση την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου
Επικαιρότητα
08/05/2025 - 23:08
HAPCO & DES: Αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του συνδέσμου
Επικαιρότητα
08/05/2025 - 22:51
Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας: Η σημασία της διατροφικής υποστήριξης στην εγκυμοσύνη
Pharma News
08/05/2025 - 22:26
Οργισμένη ανακοίνωση της ΕΙΝΑ: «Καταστροφικές οι συνέπειες από τις συνεχείς μετακινήσεις ιατρών»
Πολιτική Υγείας
08/05/2025 - 22:14
Novo Nordisk Hellas: Πολυπληθής συμμετοχή στον 16ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο Αθήνας και βράβευση
Pharma News
08/05/2025 - 21:53
Η Avis ηχογράφησε αποσπάσματα βιβλίων για άτομα με οπτική αναπηρία σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Διαβάζω για τους Άλλους»
Επικαιρότητα
08/05/2025 - 21:42
Οι αποφάσεις της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης του EMA για δύο σκευάσματα
Pharma Policy
08/05/2025 - 20:27
Προκαταρκτική εξέταση για τα εγκαύματα σε ασθενείς και εργαζομένους σε χειρουργική αίθουσα του «Ελπίς»
Επικαιρότητα
08/05/2025 - 19:33
MOVE ON UP: Αναπτύσσεται ψηφιακό πρόγραμμα άσκησης για άτομα με Πάρκινσον
Digital Health
08/05/2025 - 19:07
Από το «Θριάσιο» ο νέος πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ - Η σύνθεση της εκτελεστικής γραμματείας
Επικαιρότητα
08/05/2025 - 18:38
Γιατί δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάμε τον πόνο στο μάτι
Health Talk
08/05/2025 - 18:07
ΕΟΔΥ: Πέντε θάνατοι από γρίπη και COVID-19 τις δύο τελευταίες εβδομάδες
Υγεία
08/05/2025 - 17:54
Τσιατάς: «Ταχύτερα στην Ελλάδα τα νεότερα ογκολογικά φάρμακα σε ασθενείς του ΕΣΥ»
Health Talk
08/05/2025 - 17:33
Τι είναι ο διαβήτης «τύπου 5» - Σχετίζεται με τον υποσιτισμό και αναζητούνται θεραπευτικά σχήματα
Υγεία
08/05/2025 - 16:00
Η χαρτογράφηση του υποδοχέα γλυκιάς γεύσης και η μάχη για να περιοριστούν οι λιγούρες για ζάχαρη
Υγεία
08/05/2025 - 15:11
Δώρα ζωής από 44χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου
Υγεία
08/05/2025 - 14:09
Κοιμάστε λίγο αλλά νιώθετε μια χαρά; Είναι θέμα γονιδιακής μετάλλαξης!
Health Talk
08/05/2025 - 14:00
Ειδική μάσκα προσώπου μπορεί να ανιχνεύσει τη χρόνια νεφρική νόσο μόνο από την αναπνοή
Υγεία
08/05/2025 - 13:00
i4EUFITMOS -Ευφυείς ψηφιακές υπηρεσίες για την παρακολούθηση της φυσικής κατάστασης των Ευρωπαίων
Πολιτική Υγείας
08/05/2025 - 12:30
Klotho: Μια πρωτεΐνη - κλειδί για υγιή γήρανση και μακροζωία
Υγεία
08/05/2025 - 12:00
"Επίθεση στην επιστήμη": Στη Σουηδία έχει φτάσει ο αντίκτυπος των περικοπών του Τραμπ στην έρευνα
Πολιτική Υγείας
08/05/2025 - 11:51
Ελληνική Εταιρεία Παχυσαρκίας για εξαγγελίες Αγαπηδάκη: Η αποκλειστική εξέταση από ενδοκρινολόγους πρακτικά είναι ανεφάρμοστη
Πολιτική Υγείας
08/05/2025 - 11:30
Η περιέργεια κρατάει τον εγκέφαλο ενεργό και στην τρίτη ηλικία
Ψυχική Υγεία
08/05/2025 - 11:00
Σύνδεση «Αγίας Βαρβάρας» - «Αττικόν»: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεγάλη σύσκεψη υπό τον Γεωργιάδη
Πολιτική Υγείας
08/05/2025 - 10:04
Νέες αμφιλεγόμενες επιλογές της κυβέρνησης Τραμπ για FDA και τη θέση του γενικού χειρουργού
Πολιτική Υγείας
08/05/2025 - 10:00
Τα γονίδια παίζουν ρόλο στο πότε θα κάνει τα πρώτα του βήματα ένα παιδί
Υγεία
08/05/2025 - 09:02
Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας: «Ενώνουμε κοινότητες, δίνουμε προτεραιότητα στους ασθενείς»
Patient Talk
08/05/2025 - 08:17

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Athens Vision: Νέα εποχή μέσω της στρατηγικής συνεργασίας με τον Όμιλο Sanoptis
Υπηρεσίες Υγείας
06/05/2025 - 16:44
Η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία χαιρετίζει την ψήφιση του Νομοσχέδιου για τη σύσταση του "Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος”
Πολιτική Υγείας
06/05/2025 - 11:46
Δήμος Αθηναίων: Μήνας πρόληψης ο Μάιος – Τα σημεία όπου θα πραγματοποιούνται οι δωρεάν εξετάσεις
Πολιτική Υγείας
06/05/2025 - 12:25
Το νέο ΔΣ των Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ)
Πολιτική Υγείας
06/05/2025 - 13:17
Γεωργιάδης: Οι μισθοί που δίνουμε στο δημόσιο Σύστημα Υγείας δεν είναι αξιοζήλευτοι
Πολιτική Υγείας
06/05/2025 - 14:45
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo