ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιες είναι οι επιπτώσεις της ραδιενέργειας στον οργανισμό και τι κάνεις όταν εκτεθείς (βίντεο)

Υγεία
Ποιες είναι οι επιπτώσεις της ραδιενέργειας στον οργανισμό και τι κάνεις όταν εκτεθείς (βίντεο)
Η έκθεση του οργανισμού στη ραδιενέργεια πόσο μάλλον η μόλυνσή του από αυτή είναι επιβλαβής για την υγεία. Ποιες είναι οι επιπτώσεις της ραδιενέργειας στον άνθρωπο και πως μπορεί να προστατευτεί κανείς σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος; Τι πρέπει να κάνει κανείς για να αποφύγει τη μόλυνση από ραδιενέργεια.
Παρασκευή, 04/03/2022 - 17:10
— Photo: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Αγγελική Μαξούρη Αγγελική Μαξούρη

Η έκθεση του ανθρώπου σε αρκετή δόση ραδιενέργειας για σύντομο χρονικό διάστημα μετά από ένα πυρηνικό ατύχημα μπορεί να προκαλέσει αρχικά: Κάψιμο στο δέρμα και Οξύ σύνδρομο ακτινοβολίας (ARS). Το σύνδρομο αυτό στην ουσία πρόκειται για δηλητηρίαση του οργανισμού που περιλαμβάνει πονοκέφαλο, ναυτία και διάρροια, ενώ τα συμπτώματα ξεκινούν μετά από λίγες ώρες. Τα συμπτώματα αυτά θα φύγουν και το άτομο θα δείχνει υγιές για λίγο καιρό και μετά θα ξαναρρωστήσει.

Πόσο συχνά θα επανεμφανίζονται τα συμπτώματά τους και πόσο θα αρρωσταίνουν εξαρτάται από την ποσότητα ραδιενέργειας που λαμβάνουν. Σε κάποιες περιπτώσεις επέρχεται θάνατος μετά από λίγες μέρες ή και εβδομάδες. Αυτό που παίζει ρόλο είναι αν η μόλυνση είναι εσωτερική ή εξωτερική.

Εσωτερική μόλυνση

Η εσωτερική μόλυνση επέρχεται όταν οι άνθρωποι καταπιούν ή αναπνεύσουν ραδιενεργά υλικά ή όταν αυτά τα υλικά εισέλθουν στο σώμα από μια ανοικτή πληγή ή απορροφηθούν από το δέρμα. Κάποιοι τύποι ραδιενεργών υλικών παραμένουν στον οργανισμό και κατακάθονται σε διαφορετικά σημεία του σώματος. Άλλοι τύποι αποβάλλονται από το σώμα από το αίμα, τον ιδρώτα, τα ούρα και τα κόπρανα.

Προσοχή βίντεο με σκληρές εικόνες

Εξωτερική μόλυνση

Εξωτερική μόλυνση έχουμε όταν ραδιενεργό υλικό σε μορφή σκόνης, πούδρας ή υγρού έρχεται σε επαφή με το δέρμα, τα μαλλιά ή τα ρούχα του ατόμου. Τα άτομα που έρχονται σε επαφή εξωτερικά με ραδιενεργό υλικό μπορούν να μολυνθούν και εσωτερικά αν τα ραδιενεργά υλικά εισέλθουν στο σώμα τους.

Να σημειώσουμε ότι τα ραδιενεργά υλικά έχουν μια μορφή ενέργειας που ταξιδεύει σε κύματα ή σωματίδια, είναι αυτό που αποκαλούμε δηλαδή ραδιενέργεια.

Οι άνθρωποι που μολύνονται εξωτερικά από ραδιενεργά υλικά μπορούν να μολύνουν άλλους ανθρώπους και επιφάνειες. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που έχουν ραδιενεργή σκόνη στα ρούχα τους μπορεί να μεταδώσουν ραδιενεργή σκόνη όταν κάθονται σε καρέκλες ή αγκαλιάζουν άλλους ανθρώπους. Ακόμα και τα υγρά του σώματός τους (αίμα, ιδρώτας και ούρα) μπορεί να περιέχουν ραδιενεργά υλικά.

Το οξύ σύνδρομο ακτινοβολίας προκαλεί επίσης βλάβες στο αιμοποιητικό, γαστρεντερικό και νευρικό/αγγειακό σύστημα. Η έκθεση σε χαμηλά επίπεδα ραδιενέργειας στο περιβάλλον δεν προκαλεί πάντως άμεσα προβλήματα υγείας. Παρόλα αυτά αυξάνει ελαφρώς τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις από την Έκθεση και την Μόλυνση είναι οι εξής:

Οξύ σύνδρομο ακτινοβολίας (ARS).

Δερματική βλάβη από ακτινοβολία (CRI)

Μακροπρόθεσμες επιπτώσεις

Η ραδιενέργεια δεν προκαλεί μόνο βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στον οργανισμό καθώς μένει στο σώμα και μελλοντικά προκαλεί νέα προβλήματα υγείας.

Καρκίνος

Τα άτομα τα οποία δέχτηκαν ραδιενέργεια σε υψηλές δόσεις έχουν ένα μεγάλο ρίσκο ανάπτυξης καρκίνου αργότερα στη ζωή τους ανάλογα με το επίπεδο έκθεσης στην ραδιενέργεια.

Προβλήματα στα έβρυα

Οι έγκυες γυναίκες που έχουν εκτεθεί σε ραδιενέργεια πρέπει να αναζητούν άμεσα επείγουσα ιατρική βοήθεια και να ακολουθήσουν όλες τις απαιτούμενες οδηγίες που πρέπει γιατί τα έβρυά τους διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο ανάπτυξης προβλημάτων υγείας.

Ψυχική υγεία

Όπως κάθε ατύχημα και έκθεση σε βίαια και τραυματικά γεγονότα μπορεί να προκαλέσει στρες και δυσφορία έτσι και η έκθεση σε ραδιενέργεια μπορεί να έχει τις ανάλογες επιπτώσεις. Πιο αναλυτικά τι προκαλεί η ραδιενέργεια στο κάθε σημείο του οργανισμού

Αιμοποιητικό σύστημα

Αυτό το σύνδρομο χαρακτηρίζεται από μία πτώση στον αριθμό των κυττάρων του αίματος, που ονομάζεται απλαστική αναιμία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις που οφείλονται σε χαμηλά λευκά αιμοσφαίρια, αιμορραγία λόγω των χαμηλών αιμοπεταλίων, και αναιμία λόγω των χαμηλών ερυθρών αιμοσφαιρίων. Αυτές οι αλλαγές μπορούν να ανιχνευθούν με εξετάσεις αίματος όταν ολόκληρο το σώμα δεχθεί μια οξεία δόση τόσο χαμηλή όσο 0,25 Gy.

Γαστρεντερικό σύστημα

Το σύνδρομο αυτό παρατηρείται σε δόσεις 6-30 Gy (600-3000 rad) και εκδηλώνεται με ναυτία, έμετο, απώλεια της όρεξης, και κοιλιακό πόνο, συνήθως, μέσα σε δύο ώρες.

Νευροαγγειακό σύστημα

Το σύνδρομο αυτό παρατηρείται συνήθως σε απορροφούμενες δόσεις άνω των 30 Gy (3000 rad), αν και μπορεί να συμβεί και με 10 Gy (1000 rad). Εμφανίζονται νευρολογικά συμπτώματα όπως ζάλη, κεφαλαλγία, ή μειωμένο επίπεδο συνείδησης, εντός λεπτών έως μερικές ώρες.

Δέρμα

Τα πρόδρομα συμπτώματα περιλαμβάνουν, κοκκίνισμα του δέρματος. Το κοκκίνισμα του δέρματος μπορεί να εμφανιστεί σε δόσεις ακτινοβολίας τόσο χαμηλές όσο 35 rad (0.35 Gy). Το δερματικό σύνδρομο ακτινοβολίας αναφέρεται στα δερματικά συμπτώματα της έκθεσης στην ακτινοβολία. Μέσα σε λίγες ώρες μετά την ακτινοβόληση, μια παροδική ερυθρότητα και φαγούρα μπορεί να συμβεί. Στη συνέχεια, μια λανθάνουσα φάση μπορεί να προκύψει και να διαρκέσει από μερικές ημέρες έως μερικές εβδομάδες, και στη συνέχεια να εμφανιστεί έντονη ερυθρότητα, φουσκάλες, και εξέλκωση. Πολύ μεγάλες δόσεις ακτινοβολίας του δέρματος μπορεί να προκαλέσει μόνιμη απώλεια μαλλιών, καταστροφή σμηγματογόνων και ιδρωτοποιών αδένων, ατροφία, ίνωση, μειωμένη ή αυξημένη χρώση του δέρματος, και εξέλκωση ή νέκρωση του εκτεθειμένου ιστού.

Τι πρέπει να κάνεις όταν εκτεθείς σε ραδιενέργεια

Αν τραυματιστεί κανείς ή νομίζει ότι έχει τραυματιστεί κατά τη διάρκεια πυρηνικού ατυχήματος πρέπει να αναζητήσει αμέσως ιατρική βοήθεια. Τα τραύματα κινδυνεύουν να μολυνθούν και είναι πιθανό να υπάρξουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στον οργανισμό όπως αναφέρει το CDC των ΗΠΑ ( Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών).

Η ραδιενεργή μόλυνση και η έκθεση σε ραδιενέργεια συμβαίνει συνήθως σε περίπτωση ατυχημάτων, τρομοκρατικού χτυπήματος ή σαν αποτέλεσμα μιας ένοπλης σύρραξης όπως βλέπουμε να διαδραματίζεται αυτή τη στιγμή λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Υπενθυμίζεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία βομβάρδισαν το βράδυ της Πέμπτης 4/3 το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, το οποίο κατάφεραν να καταλάβουν το πρωί της Παρασκευής. Το συγκεκριμένο πυρηνικό εργοστάσιο είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης.

Πώς θα αποφύγει κανείς την μόλυνση

H ραδιενέργεια δεν φαίνεται, δεν έχει οσμή ούτε γεύση.

Τι μπορείς να κάνεις για να προστατέψεις τον εαυτό σου:

  • Αφαίρεσε τα ρούχα σου και πήγαινε στο κτήριο ή την περιοχήν που σου υποδεικνύουν οι αρχές
  • Βγάλε και το πανωφόρι σου. Θα αποφύγεις στο μέγιστο τη μόλυνση.
  • Αν μπορείς βάλε τα ρούχα σε σακούλα
  • Κάνε μπάνιο με χλιαρό νερό και σαπούνι
  • Αναζήτησε ιατρική βοήθεια.

Χάπια ιωδίου κατά της πυρηνικής ενέργειας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά στα παιδιά, στις έγκυες γυναίκες και σε άτομα κάτω των 40 ετών να λαμβάνουν ιώδιο, γνωστό και ως ιωδιούχο κάλιο, για την προστασία του θυρεοειδούς από την έκθεση στην ακτινοβολία μετά από ένα πυρηνικό ατύχημα. Λαμβάνοντας ιωδιούχο κάλιο, εμποδίζεται η δυνατότητα του θυρεοειδή αδένα να απορροφήσει ραδιενεργό ιώδιο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.

Τα χάπια αυτά όπως σας έχει ενημερώσει το news4health.gr στην ουσία προστατεύουν τον θυρεοειδή αδένα από την εμφάνιση καρκίνου λόγω έκθεσης σε ραδιενεργό ακτινοβολία. Στις κατηγορίες υψίστου κινδύνου συμπεριλαμβάνονται τα παιδιά, οι γυναίκες που βρίσκονται σε περίοδο θηλασμού και γενικότερα ο πληθυσμός κάτω των 45 ετών. Σε αυτές τις κατηγορίες ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του θυρεοειδούς είναι μεγάλος.

Άλλες θεραπείες σύμφωνα με το CDC που έχουν χορηγηθεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις είναι το Prussian blue (κυανό της Πρωσίας) που παγιδεύει το ραδιενεργό καίσιο και θάλλιο στα έντερα για να τα εμποδίσει να απορροφηθούν από τον οργανισμό. Επίσης, χορηγείται η DTPA (πενταοξική διαιθυλενοτριαμίνη) και η φιλγραστίμη.

Πηγές: https://medlineplus.gov, https://www.cdc.gov/., https://www.epa.gov/, https://www.abc.net

Τελευταία τροποποίηση στις 05/03/2022 - 21:11
  • ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ
  • ΟΥΡΚΑΝΙΑ
  • ΠΟΛΕΜΟΣ
  • ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
  • ΙΩΔΙΟ
  • ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΖΑΠΟΡΙΖΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάνω από 16.000, 56 νεκροί και 389 διασωληνωμένοι
Πάνω από 16.000, 56 νεκροί και 389 διασωληνωμένοι 04 Μαρτίου 2022
Το ΥΓΕΙΑ μεταξύ των 31 πιο βιώσιμων εταιρειών στην Ελλάδα 04 Μαρτίου 2022
Το ΥΓΕΙΑ μεταξύ των 31 πιο βιώσιμων εταιρειών στην Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέλος στο doomscrolling: Μέθοδοι ψηφιακής δίαιτας για ψυχική αποτοξίνωση
Ψυχική Υγεία
29/03/2025 - 09:08

Τέλος στο doomscrolling: Μέθοδοι ψηφιακής δίαιτας για ψυχική αποτοξίνωση

Ζώντας με μια σπάνια ασθένεια στην εμπόλεμη Ουκρανία
Patient Talk
28/02/2025 - 12:05

Ζώντας με μια σπάνια ασθένεια στην εμπόλεμη Ουκρανία

Τρία χρόνια πολέμου στην Ουκρανία: μεγάλες ανάγκες σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας, φροντίδας τραύματος και αποκατάστασης
Επικαιρότητα
24/02/2025 - 12:30

Τρία χρόνια πολέμου στην Ουκρανία: μεγάλες ανάγκες σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας, φροντίδας τραύματος και αποκατάστασης

Ο ΟΗΕ ζητεί 6 δισ. δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια στο σπαρασσόμενο Σουδάν
Επικαιρότητα
17/02/2025 - 14:52

Ο ΟΗΕ ζητεί 6 δισ. δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια στο σπαρασσόμενο Σουδάν

The Lancet: Ο επίσημος απολογισμός των νεκρών στη Γάζα είναι υποτιμημένος κατά 41%
Επικαιρότητα
10/01/2025 - 13:16

The Lancet: Ο επίσημος απολογισμός των νεκρών στη Γάζα είναι υποτιμημένος κατά 41%

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ ζητεί τον τερματισμό των επιθέσεων στα νοσοκομεία της Γάζας
Επικαιρότητα
30/12/2024 - 12:48

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ ζητεί τον τερματισμό των επιθέσεων στα νοσοκομεία της Γάζας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ελαιόλαδο: Γιατί είναι απαραίτητη η κατανάλωση με μέτρο
Διατροφή
09/05/2025 - 11:00
Ακόμα και ένα υπερεπεξεργασμένο σνακ την ημέρα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιολογικά και καρκίνο
Διατροφή
09/05/2025 - 10:00
Στοκάρουν φάρμακα οι εταιρείες στις ΗΠΑ που εισάγουν σε επίπεδα ρεκόρ εν όψει δασμών
Pharma News
09/05/2025 - 09:23
Τουλάχιστον 216 παιδιά πέθαναν στην πρώτη σοβαρή περίοδο γρίπης στις ΗΠΑ τα τελευταία επτά χρόνια
Πολιτική Υγείας
09/05/2025 - 08:26
Πράσινο φως από το Ευρωκοινοβούλιο στην αλλαγή του καθεστώτος προστασίας των λύκων
Pet
09/05/2025 - 06:51
Ελληνική Κοινότητα Πνευμονικής Υπέρτασης: Ευρεία ατζέντα στη στρογγυλή τράπεζα της Θεσσαλονίκης
Patient Talk
09/05/2025 - 03:23
Το Νοσοκομείο «Μεταξά» «πάει» στην Αίγινα - Δράση πρόληψης για δέρμα, μαστό και ΩΡΛ
Πολιτική Υγείας
09/05/2025 - 00:07
Η Βουλή τίμησε με φωταγώγηση την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου
Επικαιρότητα
08/05/2025 - 23:08
HAPCO & DES: Αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του συνδέσμου
Επικαιρότητα
08/05/2025 - 22:51
Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας: Η σημασία της διατροφικής υποστήριξης στην εγκυμοσύνη
Pharma News
08/05/2025 - 22:26
Οργισμένη ανακοίνωση της ΕΙΝΑ: «Καταστροφικές οι συνέπειες από τις συνεχείς μετακινήσεις ιατρών»
Πολιτική Υγείας
08/05/2025 - 22:14
Novo Nordisk Hellas: Πολυπληθής συμμετοχή στον 16ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο Αθήνας και βράβευση
Pharma News
08/05/2025 - 21:53
Η Avis ηχογράφησε αποσπάσματα βιβλίων για άτομα με οπτική αναπηρία σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Διαβάζω για τους Άλλους»
Επικαιρότητα
08/05/2025 - 21:42
Οι αποφάσεις της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης του EMA για δύο σκευάσματα
Pharma Policy
08/05/2025 - 20:27
Προκαταρκτική εξέταση για τα εγκαύματα σε ασθενείς και εργαζομένους σε χειρουργική αίθουσα του «Ελπίς»
Επικαιρότητα
08/05/2025 - 19:33
MOVE ON UP: Αναπτύσσεται ψηφιακό πρόγραμμα άσκησης για άτομα με Πάρκινσον
Digital Health
08/05/2025 - 19:07
Από το «Θριάσιο» ο νέος πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ - Η σύνθεση της εκτελεστικής γραμματείας
Επικαιρότητα
08/05/2025 - 18:38
Γιατί δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάμε τον πόνο στο μάτι
Health Talk
08/05/2025 - 18:07
ΕΟΔΥ: Πέντε θάνατοι από γρίπη και COVID-19 τις δύο τελευταίες εβδομάδες
Υγεία
08/05/2025 - 17:54
Τσιατάς: «Ταχύτερα στην Ελλάδα τα νεότερα ογκολογικά φάρμακα σε ασθενείς του ΕΣΥ»
Health Talk
08/05/2025 - 17:33
Τι είναι ο διαβήτης «τύπου 5» - Σχετίζεται με τον υποσιτισμό και αναζητούνται θεραπευτικά σχήματα
Υγεία
08/05/2025 - 16:00
Η χαρτογράφηση του υποδοχέα γλυκιάς γεύσης και η μάχη για να περιοριστούν οι λιγούρες για ζάχαρη
Υγεία
08/05/2025 - 15:11
Δώρα ζωής από 44χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου
Υγεία
08/05/2025 - 14:09
Κοιμάστε λίγο αλλά νιώθετε μια χαρά; Είναι θέμα γονιδιακής μετάλλαξης!
Health Talk
08/05/2025 - 14:00
Ειδική μάσκα προσώπου μπορεί να ανιχνεύσει τη χρόνια νεφρική νόσο μόνο από την αναπνοή
Υγεία
08/05/2025 - 13:00
i4EUFITMOS -Ευφυείς ψηφιακές υπηρεσίες για την παρακολούθηση της φυσικής κατάστασης των Ευρωπαίων
Πολιτική Υγείας
08/05/2025 - 12:30
Klotho: Μια πρωτεΐνη - κλειδί για υγιή γήρανση και μακροζωία
Υγεία
08/05/2025 - 12:00
"Επίθεση στην επιστήμη": Στη Σουηδία έχει φτάσει ο αντίκτυπος των περικοπών του Τραμπ στην έρευνα
Πολιτική Υγείας
08/05/2025 - 11:51
Ελληνική Εταιρεία Παχυσαρκίας για εξαγγελίες Αγαπηδάκη: Η αποκλειστική εξέταση από ενδοκρινολόγους πρακτικά είναι ανεφάρμοστη
Πολιτική Υγείας
08/05/2025 - 11:30
Η περιέργεια κρατάει τον εγκέφαλο ενεργό και στην τρίτη ηλικία
Ψυχική Υγεία
08/05/2025 - 11:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Athens Vision: Νέα εποχή μέσω της στρατηγικής συνεργασίας με τον Όμιλο Sanoptis
Υπηρεσίες Υγείας
06/05/2025 - 16:44
Δήμος Αθηναίων: Μήνας πρόληψης ο Μάιος – Τα σημεία όπου θα πραγματοποιούνται οι δωρεάν εξετάσεις
Πολιτική Υγείας
06/05/2025 - 12:25
Το νέο ΔΣ των Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ)
Πολιτική Υγείας
06/05/2025 - 13:17
Γεωργιάδης: Οι μισθοί που δίνουμε στο δημόσιο Σύστημα Υγείας δεν είναι αξιοζήλευτοι
Πολιτική Υγείας
06/05/2025 - 14:45
Η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία χαιρετίζει την ψήφιση του Νομοσχέδιου για τη σύσταση του "Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος”
Πολιτική Υγείας
06/05/2025 - 11:46
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo