ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποκαλυπτική έρευνα: Ποιες γυναίκες και γιατί προσποιούνται οργασμό

Ψυχική Υγεία
Αποκαλυπτική έρευνα: Ποιες γυναίκες και γιατί προσποιούνται οργασμό
Σε δεύτερη μοίρα βάζουν οι γυναίκες τη σεξουαλική τους ικανοποίηση, προκειμένου να προστατεύσουν τον ανδρισμό του συντρόφου τους, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Social Psychologicaland Personality Science.
Τετάρτη, 04/05/2022 - 17:06
News4Health Team News4Health Team

Στις σχέσεις ετεροφυλόφιλων ζευγαριών, όταν οι γυναίκες πιστεύουν ότι οποιοσδήποτε σχολιασμός ή συζήτηση για την έλλειψη ικανοποίησής τους θα προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα ή αντίδραση του ερωτικού συντρόφου τους, αλλάζουν οι ίδιες συμπεριφορά, δείχνουν ψευδώς ότι ικανοποιούνται και προσποιούνται οργασμούς για να τον προστατεύσουν.

Είναι γνωστό ότι το σεξ εξυπηρετεί πολλούς ψυχολογικούς σκοπούς. Φέρνει πιο κοντά τους εραστές, αποτελεί μέσο έκφρασης της αγάπης, αλλά και τρόπο ανακούφισης από το άγχος. Για τους άνδρες είναι παράλληλα ένας τρόπος να δείξουν τον ανδρισμό τους. Στο μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού επικρατεί η αντίληψη ότι πρέπει να επιδεικνύουν υψηλή σεξουαλική επάρκεια και ότι είναι υπεύθυνοι για τον οργασμό των γυναικών.
Οι γυναίκες αναγνωρίζουν τη μεγάλη σημασία που έχει για τους άνδρες η σεξουαλική επάρκεια και μπορεί να εμπλακούν σε παραπλανητική σεξουαλική επικοινωνία, όπως προσποίηση οργασμών ή απόκρυψη αρνητικών εμπειριών και απόψεων κατά τη μεταξύ τους συνεύρεση, προκειμένου να προστατεύσουν ή ακόμα και να ενισχύσουν την αντίληψης που έχουν οι σύντροφοί τους για την ικανοποίηση που προσφέρουν.
Ο λόγος είναι ότι όταν οι άνδρες που συνευρίσκονται με μια γυναίκα ερωτικά και αυτή δεν έχει οργασμό μαζί τους έχουν χαμηλότερη αίσθηση ανδρισμού και σεξουαλικής εκτίμησης. Επιπλέον, όταν αισθάνονται να απειλείται ο ανδρισμός τους, επικαλούνται παλαιότερες σεξουαλικές σχέσεις όπου δεν είχαν τέτοιου είδους προβλήματα.

Αυτή η νέα μελέτη εξέτασε το θέμα από την οπτική γωνία των γυναικών που προσπαθούν να προστατεύσουν την αίσθηση του ανδρισμού στους συντρόφους τους εις βάρος τους. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι γυναίκες δίνουν προτεραιότητα σε αυτό που νομίζουν ότι χρειάζονται οι σύντροφοί τους παραγκωνίζοντας τις δικές τους σεξουαλικές ανάγκες. Η πεποίθηση ότι η επιδίωξη ειλικρινούς επικοινωνίας για τη σεξουαλική τους ικανοποίηση θα απειλήσει τον ανδρισμό του συντρόφου τους, τις οδηγεί σε παύση οποιασδήποτε προσπάθειας. Μάλιστα, όσο πιο ανεξάρτητες οικονομικά είναι, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να προσποιηθούν οργασμό.

Πιο συγκεκριμένα, αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τους συντρόφους τους έχουν διπλάσιες πιθανότητες να προσποιηθούν οργασμό σε σχέση με εκείνες που δεν έβγαζαν. Βρήκαν, επίσης, ότι όσο εντονότερα αντιλαμβάνονταν τον ανδρισμό των συντρόφων τους ως εύθραυστο, τόσο μεγαλύτερη ήταν η προσποίηση οργασμών, τόσο χαμηλότερη ήταν η σεξουαλική τους ικανοποίηση και το ποσοστό οργασμών, λόγω του μεγαλύτερου άγχους. Τέλος, από τα αποτελέσματα μιας πρόσθετης μελέτης, οι ερευνητές διέκριναν ότι οι γυναίκες που φαντάζονταν έναν σύντροφο του οποίου ο ανδρισμός ήταν επισφαλής ήταν λιγότερο πρόθυμες να έχουν μια ειλικρινή σεξουαλική επικοινωνία μαζί του. Τα ευρήματα αυτών των υπο-μελετών καταδεικνύουν τη σχέση που υπάρχει μεταξύ των αντιλήψεων των γυναικών για την ανασφάλεια του συντρόφου, του άγχους, της σεξουαλικής επικοινωνίας και της σεξουαλικής ικανοποίησης.

Χάσμα στην επίτευξη οργασμού ανάμεσα στα δύο φύλα

Όπως μας εξηγούν οι υπεύθυνοι του Sexopolis.gr, υπάρχει πλήθος μελετών για το χάσμα που επικρατεί μεταξύ ανδρών και γυναικών όσον αφορά στην επίτευξη οργασμού. Μια μελέτη σε ανύπαντρους διαπίστωσε ότι το 81,5% των ανδρών ανέφεραν οργασμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας, σε σύγκριση με το 62,9% των γυναικών. Μια άλλη μελέτη μεταξύ φοιτητών πανεπιστημίου ανέφερε ότι το 28,4% των γυναικών ισχυρίζονται ότι δεν βιώνουν ποτέ οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ, σε σύγκριση με μόλις το 2,7% των ανδρών, παρά τα παρόμοια ποσοστά σεξουαλικής δραστηριότητας, η οποία περιλαμβάνει όλους τους τρόπους με τους οποίους ένα άτομο θα μπορούσε να επιτύχει οργασμό, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, της κολπικής επαφής, της πρωκτικής επαφής, της διέγερσης με το χέρι και της στοματικής διέγερσης. Ωστόσο, ενώ οι γυναίκες έχουν λιγότερους οργασμούς από τους άνδρες, δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών στην ικανότητα επίτευξης οργασμού κατά τη διάρκεια του αυνανισμού.

Η επικοινωνία λύνει τα προβλήματα

Άρα όλα είναι θέμα χημείας και επικοινωνίας. Eίναι λανθασμένη η αντίληψη ότι οι γυναίκες είναι υποχρεωμένες να δέχονται το όποιο πρόβλημα του συντρόφου τους και να λειτουργούν πάντα με τρόπο που να προστατεύεται η αντίληψη που έχει ο ίδιος για τον ανδρισμό του. Αυτό οδηγεί σε κακή επικοινωνία μεταξύ των συντρόφων και σε κακή σεξουαλική ζωή των γυναικών. Από την άλλη πλευρά, οι άνδρες θα πρέπει να μπορούν να δεχτούν μια συζήτηση για τον τρόπο που ικανοποιείται η σύντροφός τους, να μην βάζουν μπροστά τον εγωισμό τους, ούτε φυσικά να νιώθουν μειονεκτικά εάν δεν επιτευχθεί οργασμός. Αυτό που χρειάζεται είναι η ειλικρινής επικοινωνία και η κατανόηση των σεξουαλικών αναγκών των συντρόφων.

Κανείς δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό του άλλου, οπότε μόνο μια συζήτηση για το τι ικανοποιεί τον καθέναν, με ποιον τρόπο αισθάνεται ωραία, πού επιθυμεί να επικεντρωθεί ο σύντροφος, θα προάγουν τη σεξουαλική ζωή τους και την ικανοποίηση. Δεν είναι ντροπή να συζητείται μια νέα επιθυμία ή φαντασίωση που φυσιολογικά έχουν και οι άνδρες και οι γυναίκες. Υπάρχουν ανεξάντλητοι τρόποι ικανοποίησης και κάποιοι θα είναι κοινοί, θα ευχαριστούν και τους δύο.

Από τους πιο δημοφιλείς είναι η χρήση λιπαντικών, που δίνουν μια διαφορετική αίσθηση και παράλληλα παρέχουν επαρκή λίπανση με αποτέλεσμα να αποφεύγεται το επώδυνο σεξ, το οποίο είναι ανασταλτικός παράγοντας ικανοποίησης. Επίσης, η είσοδος των σεξουαλικών παιχνιδιών στην ερωτική ζωή του ζευγαριού είναι ένας αποδεδειγμένα αποδοτικός τρόπος άντλησης ικανοποίησης και οργασμού, αφού προσφέρουν σεξουαλική διέγερση που δεν είναι δυνατή κατά τη διάρκεια του σεξ. Ιδίως οι γυναίκες που δυσκολεύονται να έρθουν σε οργασμό, είναι σίγουρο ότι θα καλύψουν τις ανάγκες και επιθυμίες τους, ιδίως εάν τα επιλέξουν παρουσία του συντρόφου τους.

  • ΟΡΓΑΣΜΟΣ
  • ΣΕΞ
  • ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντιμετώπιση γήρανσης: Τα μυστικά ενός όμορφου προσώπου
Αντιμετώπιση γήρανσης: Τα μυστικά ενός όμορφου προσώπου 08 Μαϊος 2022
Βαθύς ύπνος: Ποτέ μην υποτιμήσεις το πιο σημαντικό στάδιο του ύπνου 06 Μαϊος 2022
Βαθύς ύπνος: Ποτέ μην υποτιμήσεις το πιο σημαντικό στάδιο του ύπνου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επικίνδυνες για τις γυναίκες οι εφαρμογές στα κινητά που παρακολουθούν την περίοδό τους
Υγεία
11/06/2025 - 11:31

Επικίνδυνες για τις γυναίκες οι εφαρμογές στα κινητά που παρακολουθούν την περίοδό τους

Νέα έρευνα: Η κατανάλωση καφέ συνδέεται με την υγιή γήρανση στις γυναίκες
Διατροφή
03/06/2025 - 14:44

Νέα έρευνα: Η κατανάλωση καφέ συνδέεται με την υγιή γήρανση στις γυναίκες

Κύπρος: Αντιπροσωπεία του ΕΚ για το μεταπολεμικό τραύμα γυναικών και κοριτσιών
Ψυχική Υγεία
28/05/2025 - 20:00

Κύπρος: Αντιπροσωπεία του ΕΚ για το μεταπολεμικό τραύμα γυναικών και κοριτσιών

ECDC: Οδηγίες προφύλαξης για ένα καλοκαίρι χωρίς σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα
Πολιτική Υγείας
28/05/2025 - 11:00

ECDC: Οδηγίες προφύλαξης για ένα καλοκαίρι χωρίς σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα

Πρόπτωση πυελικών οργάνων: Σύγχρονοι τρόποι αντιμετώπισης της "σιωπηλής επιδημίας"
Health Talk
26/05/2025 - 12:00

Πρόπτωση πυελικών οργάνων: Σύγχρονοι τρόποι αντιμετώπισης της "σιωπηλής επιδημίας"

Βουβωνοκήλη στις γυναίκες: Υπάρχουν διαφορές από τους άνδρες;
Health Talk
19/05/2025 - 20:00

Βουβωνοκήλη στις γυναίκες: Υπάρχουν διαφορές από τους άνδρες;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η «ορατότητα» σώζει ζωές: Η απουσία δεδομένων για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι κρίση δημόσιας υγείας
Πολιτική Υγείας
14/06/2025 - 16:32
Αγαπηδάκη: «Περισσότεροι από 14.000 πολίτες έχουν παραπεμφθεί για καρδιολογικό έλεγχο»
Πολιτική Υγείας
14/06/2025 - 08:41
Συνέδριο για την Υγεία: Σημαντικές οι μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας, αλλά απαιτούνται και νέες δράσεις
Υγεία
14/06/2025 - 06:54
Ανησυχητικά τα ποσοστά υπογονιμότητας - Αυξάνεται η ανάγκη πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης
Pharma News
14/06/2025 - 03:26
2o ΣΦΕΕ Summit: Η Ελλάδα στο επίκεντρο για ένα βιώσιμο φαρμακευτικό μέλλον
Pharma Policy
14/06/2025 - 00:11
COSMOTE TELEKOM- Η.ΔΙ.ΚΑ: Έργο ψηφιακής... πνοής ο Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας
Digital Health
13/06/2025 - 20:52
Σε εγρήγορση το ECDC για νέα παραλλαγή της COVID-19 - Αυξημένη η δραστηριότητα της νόσου στην ΕΕ
Υγεία
13/06/2025 - 19:28
Σημαντική βελτίωση στη ζωή των ασθενών με κυστική ίνωση από τη λήψη νέων τροποποιητών
Υγεία
13/06/2025 - 18:24
Πρωτοποριακή μελέτη: Ο ρυθμός της αναπνοής μπορεί να μας ταυτοποιήσει με ακρίβεια
Υγεία
13/06/2025 - 17:53
Κινητοποίηση εργαζομένων στα Νοσοκομεία της Αττικής στο Υπουργείο Υγείας την Τρίτη, 16 Ιουνίου
Επικαιρότητα
13/06/2025 - 17:18
To Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» διαπιστεύθηκε ως ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου με τη «σφραγίδα» του OECI
Υγεία
13/06/2025 - 16:29
Προ των πυλών οι πρώτοι κανόνες για την καλή διαβίωση σκύλων και γατών
Pet
13/06/2025 - 16:12
ΠΦΣ: «Παράταση στην έναρξη εφαρμογής της αποστολής ηλεκτρονικών τιμολογίων B2G»
Pharma Policy
13/06/2025 - 16:01
Τριπλή διάκριση για την MSD Ελλάδος στα Internal Communication & Employee Engagement Awards 2025
Pharma News
13/06/2025 - 15:44
ΕΟΜ: «Με πρωτοβουλία της οικογένειας βρίσκεται σε κέντρο του εξωτερικού για μεταμόσχευση η 11χρονη»
Επικαιρότητα
13/06/2025 - 15:16
Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας: Επιστημονική ημερίδα του ΙΣΑ την Κυριακή 15 Ιουνίου
Health Talk
13/06/2025 - 14:52
Γεωργιάδης: «Το πρόγραμμα αλληλούχησης ανθρώπινου γονιδιώματος σώζει ζωές»
Πολιτική Υγείας
13/06/2025 - 14:34
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Πρωτοποριακή εκπαίδευση νέων χειρουργών στο 17ο σεμινάριο χειρουργικής χεριού και άνω άκρου
Υπηρεσίες Υγείας
13/06/2025 - 14:12
ΠΑΣΠΑΜΑ: «Κάθε μονάδα αίματος μπορεί να σώσει έως και τρεις ζωές»
Patient Talk
13/06/2025 - 13:58
Πόνος στο πόδι: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις συχνότερες παθήσεις και πότε να επισκεφθούμε γιατρό
Health Talk
13/06/2025 - 13:39
ΕΟΠΥΥ: Πως θα κάνουν αιτήσεις για τις δωρεάν αποστολές ΦΥΚ κατ’ οίκον οι ασθενείς
Πολιτική Υγείας
13/06/2025 - 13:18
Η έκθεση σε χημικές ουσίες κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη αρτηριακή πίεση στην εφηβεία
Υγεία
13/06/2025 - 12:57
Πως τα «έξυπνα ρολόγια» μπορούν να μας βοηθήσουν να μείνουμε «πιστοί» στις προπονήσεις
Fitness
13/06/2025 - 12:31
Επίσκεψη Γεωργιάδη στην πρώτη ιδιωτική δομή ψυχικής υγείας στη Νέα Κηφισιά
Ψυχική Υγεία
12/06/2025 - 16:24
Daiichi Sankyo: Ένας χρόνος παρουσίας στην Ελλάδα - Καινοτομία και συνεργασία στη θεραπεία του Καρκίνου
Pharma News
12/06/2025 - 15:56
MiLEP: Η νέα εποχή στη θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη με Laser
Υπηρεσίες Υγείας
12/06/2025 - 15:31
Οι «υπερδυνάμεις» των νυχτερίδων κατά του καρκίνου - Πώς μπορούν να βοηθήσουν τον άνθρωπο
Υγεία
12/06/2025 - 14:07
Επιστήμονες εντόπισαν πρώιμα σημάδια άνοιας που δεν σχετίζονται με τη μνήμη
Υγεία
12/06/2025 - 13:49
Γιατί το FirstSteps αποσύρεται από τη σύμβαση με το Υπουργείο Υγείας για τον νεογνικό έλεγχο
Πολιτική Υγείας
12/06/2025 - 13:31
Πώς τα… μούρα μπορούν να μας βοηθήσουν να γεράσουμε καλύτερα
Διατροφή
12/06/2025 - 12:59

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς τα… μούρα μπορούν να μας βοηθήσουν να γεράσουμε καλύτερα
Διατροφή
12/06/2025 - 12:59
Γιατί το FirstSteps αποσύρεται από τη σύμβαση με το Υπουργείο Υγείας για τον νεογνικό έλεγχο
Πολιτική Υγείας
12/06/2025 - 13:31
Daiichi Sankyo: Ένας χρόνος παρουσίας στην Ελλάδα - Καινοτομία και συνεργασία στη θεραπεία του Καρκίνου
Pharma News
12/06/2025 - 15:56
MiLEP: Η νέα εποχή στη θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη με Laser
Υπηρεσίες Υγείας
12/06/2025 - 15:31
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Πρωτοποριακή εκπαίδευση νέων χειρουργών στο 17ο σεμινάριο χειρουργικής χεριού και άνω άκρου
Υπηρεσίες Υγείας
13/06/2025 - 14:12
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo