ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ελλάδα το 2050: Το 33% του πληθυσμού θα είναι άνω των 65 - Η «βόμβα» της δημόσιας υγείας

Πολιτική Υγείας
Eurokinissi
Νέα μελέτη Ελληνων επιστημόνων που δημοσιεύεται στο Lancet Public Health παρακολουθεί την 15ετή πορεία της Ελλάδας μέσα από αλληλοεπικαλυπτόμενες κρίσεις, περιγράφει την δεινή εικόνα με νούμερα και τονίζει την ανάγκη για αντιμετώπιση βαθιών θεσμικών και πολιτικοοικονομικών παραγόντων, και όχι μόνο τεχνικών μεταρρυθμίσεων."
Δευτέρα, 01/09/2025 - 08:48
— Photo: Eurokinissi
Κατερίνα Νικολοπούλου Κατερίνα Νικολοπούλου
Σε χώρα- βόμβα δημόσιας υγείας εξελίσσεται η Ελλάδα η οποία μάλιστα φαίνεται να είνα κάθε άλλο παρά βραδυφλεγής σύμφωνα με έρευνα Ελλήνων επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στο The Lancet Public Health, αφού το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας αλλά και η κλιματική αλλαγή οδηγούν σ' έναν πληθυσμό ηλικιωμένο και στα κόκκινα από πλευρά υγείας.
Οι Ηλίας Κυριόπουλος, Κώστας Αθανασάκης, Στέλλα Τσόλη, Ηλίας Μόσιαλος και Ειρήνη Παπανικόλα αναλύουν πως τα τελευταία 15 χρόνια η υγεία στην Ελλάδα πλήττεται από τη γήρανση του πληθυσμού, τις χρόνιες παθήσεις, τους οικονομικούς περιορισμούς, την κλιματική αλλαγή και την αύξηση των φυσικών καταστροφών και τα όποια μέτρα λαμβάνονται, ενώ έχουν προοπτικές, δεν μπορούν να αξιοποιηθούν στο μέγιστο, λόγω δομικών αδυναμιών, ασυνεπούς εφαρμογής, ελλιπούς σχεδιασμού και περιορισμένης επίβλεψης.

Κύριες προκλήσεις για τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι έως το 2050 πάνω από το 1/3 του πληθυσμού θα είναι άνω των 65 ετών, με ανάλογη επίπτωση στους δείκτες υγείας, ενώ το 2023 η χώρα κατείχε την 1η θέση πανευρωπαϊκά στους θανάτους που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες. Στα νοσοκομεία η Ελλάδα καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο ποσοστό σε νοσοκομειακές λοιμώξεις (μετά την Κύπρο), με περισσότερους από το 12% των νοσηλευόμενων ασθενών να προσλαμβάνονται απο βακτήρια, τη στιγμή που στην Ευρώπη ο μέσος όρος είναι 7%.

Αναλυτικά:

Ο πληθυσμός της Ελλάδας γηράσκει ραγδαία με φθίνουσα γονιμότητα, κατατάσσοντας τη χώρα μεταξύ των γηραιότερων πληθυσμών των χωρών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Οι προβλέψεις δείχνουν ότι μέχρι το 2050, περισσότερο από το ένα τρίτο του ελληνικού πληθυσμού θα είναι άνω των 65 ετών, με σχεδόν 13% να είναι άνω των 80 ετών. Κατά συνέπεια, οι χρόνιες ασθένειες έχουν αυξηθεί. Συγκεκριμένα, το 59,0% των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω, το 72,8% των ατόμων ηλικίας 75 ετών και άνω και το 85,3% των ατόμων ηλικίας 85 ετών και άνω αναφέρουν μακροχρόνιες ασθένειες ή προβλήματα υγείας. Η Ελλάδα παρουσιάζει επίσης μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά πολυνοσηρότητας στην ΕΕ, τα οποία επηρεάζουν πάνω από το ήμισυ των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω, σε σύγκριση με τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι 44%.

Σε σύγκριση με άλλες χώρες με υψηλό εισόδημα, η Ελλάδα παρουσιάζει χαμηλές επιδόσεις σε βασικούς συμπεριφορικούς παράγοντες κινδύνου, όπως το κάπνισμα, η σωματική δραστηριότητα και η παχυσαρκία. Τα ποσοστά υπερβάλλοντος βάρους και παχυσαρκίας σε ενήλικες και παιδιά έχουν αυξηθεί σταθερά από τη δεκαετία του 1990, ξεπερνώντας τις γειτονικές χώρες και κατατάσσοντας τη χώρα μεταξύ των υψηλότερων στην Ευρώπη. Τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά έχουν υιοθετήσει όλο και περισσότερο τη δυτική διατροφή, ενώ η τήρηση της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής παραμένει χαμηλή έως μέτρια. Τα ποσοστά υπερβάλλοντος βάρους και παχυσαρκίας στα παιδιά είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, επηρεάζοντας το 41% των παιδιών ηλικίας 5-9 ετών και το 35,3% των εφήβων ηλικίας 10-19 ετών. Αν και η επικράτηση του καπνίσματος έχει μειωθεί, η Ελλάδα διατηρεί το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, με 25%.

Οι κοινωνικοοικονομικοί παράγοντες, η διαφορετική έκθεση σε χρόνιους παράγοντες στρες και οι διαφορές στην υγειονομική παιδεία συμβάλλουν στις ανισότητες στις συμπεριφορές υγείας. Για παράδειγμα, μια έντονη κοινωνικοοικονομική διαβάθμιση είναι εμφανής στις διατροφικές συνήθειες και στα ποσοστά παχυσαρκίας. Τα άτομα με χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο έχουν ποσοστό παχυσαρκίας 64%, σε σύγκριση με τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι 54%. Αυτές οι ανισότητες έχουν επιδεινωθεί από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και τη συνεχιζόμενη κρίση του κόστους διαβίωσης. Οι πρόσφατες πληθωριστικές πιέσεις έχουν επηρεάσει περαιτέρω το κόστος στέγασης, τις τιμές των τροφίμων και τους λογαριασμούς ενέργειας. Περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού διατρέχει κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ σχεδόν το 14% αντιμετωπίζει σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση.

Παράλληλα, η αυξημένη μετανάστευση από γειτονικές περιοχές που χαρακτηρίζονται από πολιτική και οικονομική αστάθεια έχει επιβαρύνει την παροχή υπηρεσιών υγείας. Οι αφίξεις μεταναστών κορυφώθηκαν το 2015, ξεπερνώντας τις 860 000 άτομα, επιβαρύνοντας περαιτέρω την παροχή υπηρεσιών υγείας. Περίπου ένα στα τρία νοικοκυριά προσφύγων έχει τουλάχιστον ένα μέλος με ανάγκες υγείας, όπως χρόνια ασθένεια, αναπηρία ή διαταραχές ψυχικής υγείας. Οι κακές συνθήκες διαβίωσης, η ανεπαρκής υγιεινή και η περιορισμένη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη έχουν επιδεινώσει τα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας, ιδίως μεταξύ των ατόμων που διαμένουν σε εγκαταστάσεις τύπου hotspot.

Η Ελλάδα έχει επίσης σημειώσει αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως πυρκαγιές, πλημμύρες και καύσωνες με αποτέλεσμα τον υψηλότερο αριθμό θανάτων που σχετίζονται με τη ζέστη στην Ευρώπη το 2023. Η επιδείνωση της ποιότητας του αέρα, ιδίως στις αστικές περιοχές, επιδεινώνει τις επιπτώσεις των καυσώνων στην υγεία. Η έκθεση σε λεπτόκοκκα σωματίδια (PM2·5), διοξείδιο του αζώτου (NO2) και όζον (O3) συνδέθηκε με περισσότερους από 15 000 θανάτους και 133 200 χαμένα έτη ζωής το 2022. Αυτοί οι κίνδυνοι που σχετίζονται με το κλίμα δημιουργούν πρόσθετες προκλήσεις για την ικανότητα, την ετοιμότητα και την ανθεκτικότητα των υπηρεσιών υγείας.

Η αντοχή στα αντιβιοτικά (AMR) αποτελεί επίσης ένα κρίσιμο ζήτημα, με την Ελλάδα να καταγράφει μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά αντοχής στην Ευρώπη. Πάνω από το 68 % των βακτηριακών στελεχών παρουσιάζουν αντοχή, το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ μαζί με τη Ρουμανία. Η Ελλάδα έχει τα υψηλότερα εκτιμώμενα ποσοστά αντοχής για 12 συνδυασμούς αντιβιοτικών-βακτηρίων προτεραιότητας μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, μαζί με την Τουρκία. Ως αποτέλεσμα, η Ελλάδα καταγράφει τη δεύτερη υψηλότερη επικράτηση ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στην ΕΕ μετά την Κύπρο, με περισσότερο από το 12% των νοσηλευόμενων ασθενών να προσβάλλονται από λοίμωξη, σε σύγκριση με τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι περίπου 7%

Η αποτυχία του συστήματος σε νούμερα

Σε σχετική δημοσίευση του στο Linkedin, o καθηγήτης Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, στέκεται ιδιαίτερα στα στοιχεία που αναφέρουν ότι οι δαπάνες για την υγεία βρίσκονται στο 8,6% του ΑΕΠ , δηλαδή κάτω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ, ότι οι ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία αγγίζουν το 34% των δαπανών για την υγεία, την ώρα που ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 15% αλλά και ότι σχεδόν 1 στα 10 νοικοκυριά αντιμετωπίζει καταστροφικές δαπάνες για την υγεία.

Επίσης, υπογραμμίζει σε επίπεδο ανισοτήτων ότι:

• 64% παχυσαρκία μεταξύ των Ελλήνων με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο (μέσος όρος ΕΕ 54%)

• 14% του πληθυσμού σε σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση

• Η μακροχρόνια φροντίδα είναι σε μεγάλο βαθμό οικονομικά απρόσιτη (55% αντιμετωπίζουν δυσκολίες έναντι 12% κατά μέσο όρο στην ΕΕ)

Πώς φτάσαμε όμως μέχρι εδώ;

"Έρευνες από το 2005-2007 είχαν ήδη εντοπίσει αυτά τα ακριβώς προβλήματα: κατακερματισμένη κάλυψη, επιβάρυνση των οικονομικά αδυνάτων , άτυπες πληρωμές, υπερπροσφορά ειδικών αλλά ανεπαρκής προσφορά νοσηλευτών και κατανομή πόρων με βάση την πολιτική και όχι την απόδοση. Πολλαπλές προσπάθειες μεταρρύθμισης απέτυχαν λόγω της αντίστασης των ομάδων συμφερόντων και της θεσμικής αδράνειας που έχει τις ρίζες της στον πελατειακό χαρακτήρα και την αδύναμη διοικητική ικανότητα.", επισημαίνει ο κύριος Μόσιαλος στην σχετική ανάρτησή του.

Τι πρέπει να αλλάξει

Στο συμπέρασμα της έρευνας που δημοσιεύεται στο Lancet, επισημαίνεται ότι για να αλλάξει αυτή η ζοφερή εικόνα για τη δημόσια υγεία στη χν ορίζοώρα μας πρέπει το σύστημα να αδράξει και τις ευκαιρίες που υπάρχουν στον ορίζοντα.

" Καθώς η χώρα αντιμετωπίζει αυξανόμενες πιέσεις από δημογραφικές αλλαγές, μη μεταδοτικές ασθένειες, κλιματικές απειλές και οικονομικούς περιορισμούς, οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις έχουν ως στόχο τη βελτίωση της βιωσιμότητας, της ισότητας και της απόδοσης του συστήματος. Ωστόσο, η εφαρμογή τους δεν είναι συνεπής και πολλές πρωτοβουλίες στερούνται επαρκούς παρακολούθησης, ολοκλήρωσης και μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης.

Οι επίμονες διαρθρωτικές αδυναμίες —π.χ. κατακερματισμένη διακυβέρνηση, ανεπαρκείς επενδύσεις στη δημόσια υγεία και μη ευθυγραμμισμένο εργατικό δυναμικό— συνεχίζουν να υπονομεύουν την πρόοδο. Η αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων θα απαιτήσει μια στρατηγική στροφή προς πολιτικές βασισμένες σε τεκμηριωμένα στοιχεία, ισχυρή θεσμική ικανότητα και πολυτομεακό συντονισμό.

Η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης με μοντέλα βασισμένα στην ομαδική εργασία, η επέκταση της ικανότητας της δημόσιας υγείας, η βελτίωση της παρακολούθησης της ποιότητας και η εξασφάλιση δίκαιης χρηματοδότησης είναι απαραίτητα για ένα πιο ανθεκτικό σύστημα που μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες.

Επιπλέον, η αποπολιτικοποίηση της διακυβέρνησης στον τομέα της υγείας και η ενίσχυση των μηχανισμών παρακολούθησης και λογοδοσίας θα πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο των μελλοντικών μεταρρυθμιστικών προσπαθειών, καθώς πρόκειται για διατομεακά ζητήματα που αφορούν όλους τους τομείς του συστήματος υγείας και της δημόσιας υγείας. Καθώς η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας σταθεροποιείται, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην αύξηση των επενδύσεων στη δημόσια υγεία και την υγειονομική περίθαλψη, όχι μόνο για την κάλυψη των αναγκών προς το παρόν, αλλά και για την προετοιμασία για μελλοντικές κρίσεις.

Χωρίς διαρκή πολιτική δέσμευση, αυστηρή αξιολόγηση και συνεκτική μακροπρόθεσμη προοπτική, οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες κινδυνεύουν να παραμείνουν αποσπασματικές και βραχύβιες. Η προσεκτική ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, ο σταδιακός σχεδιασμός και η σαφής κατανομή των αρμοδιοτήτων είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση των εγγενών δυσκολιών στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Η περίπτωση της Ελλάδας προσφέρει πολύτιμα διδάγματα για άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοιες πιέσεις: η ανθεκτικότητα δεν βασίζεται μόνο στην υιοθέτηση πολιτικών, αλλά και στους θεσμούς, τους πόρους και τους μηχανισμούς λογοδοσίας που εξασφαλίζουν την εφαρμογή τους στην πράξη."

"Η ελληνική εμπειρία δείχνει αξιοσημείωτη συνέπεια - τα ίδια διαρθρωτικά προβλήματα παραμένουν επί δεκαετίες, αποδεικνύοντας ότι η επιτυχής μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας απαιτεί την αντιμετώπιση βαθιών θεσμικών και πολιτικοοικονομικών παραγόντων, και όχι μόνο τεχνικών μεταρρυθμίσεων.", σχολιάζει ο κ. Μόσιαλος.

Τελευταία τροποποίηση στις 01/09/2025 - 09:47
  • LANCET
  • ΓΗΡΑΝΣΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΑΝΤΟΧΗ
  • ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δασκαλάκης (CDC) για πολιτική κυβέρνησης Τραμπ: Κατάρρευση του τείχους προστασίας μεταξύ επιστήμης και ιδεολογίας0
Δασκαλάκης (CDC) για πολιτική κυβέρνησης Τραμπ: Κατάρρευση του τείχους προστασίας μεταξύ επιστήμης και ιδεολογίας0 01 Σεπτεμβρίου 2025
Αγαπηδάκη: Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων- Συγχαρητήρια από την Κομισιόν 01 Σεπτεμβρίου 2025
Αγαπηδάκη: Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων- Συγχαρητήρια από την Κομισιόν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς αλλάζουν τα πόδια με την ηλικία: Οι 6 πιο συχνές μεταβολές
Υγεία
29/05/2026 - 12:00

Πώς αλλάζουν τα πόδια με την ηλικία: Οι 6 πιο συχνές μεταβολές

Κύρια αιτία της κλιματικής αλλαγής τα ορυκτά καύσιμα με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία
Υγεία
28/05/2026 - 22:17

Κύρια αιτία της κλιματικής αλλαγής τα ορυκτά καύσιμα με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία

Kρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στα Ιωάννινα - Η κατάσταση του ασθενούς
Υγεία
27/05/2026 - 11:59

Kρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στα Ιωάννινα - Η κατάσταση του ασθενούς

H Ευρώπη ενδέχεται να εξελιχθεί σε hotspot του ιού chikungunya μέχρι το 2100
Υγεία
27/05/2026 - 12:00

H Ευρώπη ενδέχεται να εξελιχθεί σε hotspot του ιού chikungunya μέχρι το 2100

Η κλιματική αλλαγή καθιστά τα αντιβιοτικά μη αποτελεσματικά με όλο και πιο γρήγορους ρυθμούς
Υγεία
27/05/2026 - 09:00

Η κλιματική αλλαγή καθιστά τα αντιβιοτικά μη αποτελεσματικά με όλο και πιο γρήγορους ρυθμούς

Παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα: Πόσο στοίχισαν οι αλάνες στις γειτονιές και οι χώροι άσκησης και παιχνιδιού που χάθηκαν
Fitness
25/05/2026 - 11:00

Παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα: Πόσο στοίχισαν οι αλάνες στις γειτονιές και οι χώροι άσκησης και παιχνιδιού που χάθηκαν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Wearables συσκευές: Όταν η ένδειξη της οθόνης προκαλεί αχρείαστο άγχος για την υγεία
Ψυχική Υγεία
01/06/2026 - 12:12
Πώς επηρεάζουν την βλεφαρίτιδα οι αλλεργίες της Άνοιξης
Health Talk
01/06/2026 - 11:43
Το αναπηρικό κίνημα λέει «όχι» στα ιδρύματα κλειστού τύπου οποιασδήποτε μορφής!
Patient Talk
01/06/2026 - 11:32
Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος: Προτεραιότητα δημόσιας υγείας η προστασία των επόμενων γενεών
Υγεία
01/06/2026 - 11:09
Όζος στον θυρεοειδή: Πότε είναι καρκίνος και ποιες εξετάσεις χρειάζονται
Health Talk
31/05/2026 - 08:51
Αγαπηδάκη: «Η τέχνη είναι από τα πιο σπουδαία εργαλεία για την ψυχική υγεία και τη ζωή»
Ψυχική Υγεία
31/05/2026 - 08:27
Το κάπνισμα σκοτώνει περισσότερους από 8 εκατ. ανθρώπους κάθε χρόνο παγκοσμίως
Υγεία
31/05/2026 - 08:09
Σε επαναλειτουργία από μεθαύριο, Τρίτη, το ιατρείο διακοπής καπνίσματος του Δήμου Αθηναίων
Πολιτική Υγείας
31/05/2026 - 07:39
Ώμος: Οι «αθόρυβες» βλάβες, οι σύγχρονες προσεγγίσεις και η αποκατάσταση
Health Talk
29/05/2026 - 22:34
Εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών για την ψυχική ενδυνάμωση εφήβων μέσα από τη μουσική και την τέχνη
Ψυχική Υγεία
29/05/2026 - 22:17
ΕΛΙΚΑΡ: Τηλεοπτική και ψηφιακή καμπάνια για την καταπολέμηση του καπνίσματος και του εθισμού στη νικοτίνη
Υγεία
29/05/2026 - 21:49
ΕΟΕ: Επιστημονικά αβάσιμοι οι ισχυρισμοί για τη διόρθωση της μυωπίας με σταγόνες
Health Talk
29/05/2026 - 21:32
Στρατηγική συνεργασία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για το μέλλον της ογκολογικής φροντίδας
Υπηρεσίες Υγείας
29/05/2026 - 21:04
ΕΟΔΥ: «Τρέχει» πρόγραμμα εμβολιασμού έναντι της γρίπης των πτηνών για εργαζόμενους αυξημένου κινδύνου
Υγεία
29/05/2026 - 20:39
Αγαπηδάκη: «Αφήνουμε τα κινητά και χαιρόμαστε με τα παιδιά το "μαζί"»
Πολιτική Υγείας
29/05/2026 - 20:24
Το αλκοόλ και η σύνδεσή του με καρκίνο, άνοια και καρδιοπάθειες
Υγεία
29/05/2026 - 19:57
Έξοδος για το τριήμερο Αγίου Πνεύματος: «Το ταξίδι αξίζει μόνο όταν έχει επιστροφή»
Επικαιρότητα
29/05/2026 - 19:29
Ο FDA ενέκρινε νέο καινοτόμο μονοκλωνικό αντίσωμα για ασθενείς με προχωρημένο ή μεταστατικό χολαγγειοκαρκίνωμα
Υγεία
29/05/2026 - 19:07
Στρες και καρδιαγγειακή υγεία: Οι επιπτώσεις του τρόπου ζωής και η διαχείριση που πρέπει να γίνεται
Health Talk
29/05/2026 - 18:23
Ο γρίφος της ψυχοπάθειας: Το «φαινόμενο» που ακόμα δεν έχει κατανοηθεί σωστά από τους επιστήμονες
Ψυχική Υγεία
29/05/2026 - 17:57
Ένταξη όλων των εργαζομένων στην ΠΦΥ στα ΒΑΕ και ειδικό μισθολόγιο ζητούν οι υγειονομικοί
Πολιτική Υγείας
29/05/2026 - 17:22
Kavita Patel: «Για κάθε 1 ευρώ που επενδύεται στην φαρμακευτική καινοτομία επιστρέφουν 4 στην κοινωνία»
Pharma Policy
29/05/2026 - 16:46
ΟΕΝΓΕ: Να καταργηθεί άμεσα η άμισθη ειδικότητα για τους νέους γιατρούς
Πολιτική Υγείας
29/05/2026 - 16:18
Growing Healthier Together: Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τα αυξανόμενα προβλήματα ψυχικής υγείας των νέων
Ψυχική Υγεία
29/05/2026 - 16:00
Έκκληση ΠΟΥ στις κυβερνήσεις για την προστασία των νέων από τον εθισμό στον καπνό και τη νικοτίνη
Πολιτική Υγείας
29/05/2026 - 15:22
14 τρόποι για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν πιο γρήγορα και να είναι πιο δυνατά
Ομορφιά
29/05/2026 - 15:00
Έμπολα: Περισσότερα από 900 ύποπτα κρούσματα και 223 θάνατοι στο Κονγκό
Υγεία
29/05/2026 - 14:19
Η περίοδος παραμένει ταμπού: Έρευνα δείχνει πώς το στίγμα επηρεάζει εργασία, σχολείο και καθημερινότητα
Υγεία
29/05/2026 - 14:00
ΕΙΝΑΠ: Να εξαιρεθεί το «Αττικόν» από την εφημερία μετά τη συρροή κρουσμάτων νοροϊού
Πολιτική Υγείας
29/05/2026 - 13:22
Δεύτερη ιατρική γνώμη: Πώς να προετοιμαστείτε σωστά για να την ζητήσετε
Υγεία
29/05/2026 - 13:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έκκληση ΠΟΥ στις κυβερνήσεις για την προστασία των νέων από τον εθισμό στον καπνό και τη νικοτίνη
Πολιτική Υγείας
29/05/2026 - 15:22
ΟΕΝΓΕ: Να καταργηθεί άμεσα η άμισθη ειδικότητα για τους νέους γιατρούς
Πολιτική Υγείας
29/05/2026 - 16:18
Ένταξη όλων των εργαζομένων στην ΠΦΥ στα ΒΑΕ και ειδικό μισθολόγιο ζητούν οι υγειονομικοί
Πολιτική Υγείας
29/05/2026 - 17:22
Αγαπηδάκη: «Αφήνουμε τα κινητά και χαιρόμαστε με τα παιδιά το "μαζί"»
Πολιτική Υγείας
29/05/2026 - 20:24
Στρατηγική συνεργασία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για το μέλλον της ογκολογικής φροντίδας
Υπηρεσίες Υγείας
29/05/2026 - 21:04
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo