ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Η φαρμακευτική μεταρρύθμιση στοχεύει στην πρόσβαση των Ευρωπαίων σε προσιτά σκευάσματα»

Pharma Policy
UNSPLASH
Η Όλγα Σόλομον, υψηλόβαθμο μέλος της Επιτροπής SANTE της Κομισιόν, εξηγεί τα πως και τα γιατί της προτεινόμενης μεταρρύθμισης στον φαρμακευτικό τομέα.
Τρίτη, 01/07/2025 - 21:17
— Photo: UNSPLASH
News4Health Team News4Health Team

Την ώρα που οι τριμερείς διαπραγματεύσεις για την προτεινόμενη φαρμακευτική μεταρρύθμιση βρίσκονται σε εξέλιξη, η Όλγα Σόλομον, επικεφαλής της Μονάδας Φαρμάκων της επιτροπής SANTE, αναλύει στο τι στοχεύει να επιτύχει η πρόταση της Επιτροπής για τους ασθενείς και τη βιομηχανία στην Ευρώπη.

EΡ. Γιατί η Επιτροπή πρότεινε τη μεταρρύθμιση των φαρμακευτικών κανόνων της ΕΕ;

H ισχύουσα νομοθεσία της ΕΕ για τα φαρμακευτικά προϊόντα είναι 20 ετών και πρέπει επειγόντως να επικαιροποιηθεί σύμφωνα με τις σύγχρονες πραγματικότητες.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, τον Απρίλιο του 2023, η Επιτροπή πρότεινε μια «φαρμακευτική δέσμη» για τη μεταρρύθμιση των υφιστάμενων κανόνων. Χρειαζόμαστε ένα πιο σύγχρονο, ευέλικτο και φιλικό προς την καινοτομία πλαίσιο για τα φαρμακευτικά προϊόντα στην ΕΕ, το οποίο θα διασφαλίζει επίσης την έγκαιρη πρόσβαση των πολιτών της ΕΕ σε ασφαλή, αποτελεσματικά και οικονομικά προσιτά φάρμακα.

Το σύστημα φαρμάκων της Ευρώπης αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις. Γεγονότα όπως η πανδημία της COVID-19 ανέδειξαν τις αδυναμίες στον τρόπο παρασκευής και παράδοσης των φαρμάκων. Υπήρξαν ελλείψεις σημαντικών φαρμάκων και πολλά συστατικά παρασκευάζονται εκτός της ΕΕ. Υπάρχουν ανισότητες στην πρόσβαση στα φάρμακα μεταξύ των κρατών μελών και ορισμένες θεραπείες -όπως τα φάρμακα για σπάνιες ασθένειες και τα παιδιά- δεν καλύπτονται επί του παρόντος επαρκώς από το σύστημα που εφαρμόζουμε σήμερα.

Η μεταρρύθμιση που παρουσιάσαμε αποσκοπεί στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων. Για τους ασθενείς και τους πολίτες, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι τα ασφαλή και αποτελεσματικά φάρμακα θα είναι περισσότερο διαθέσιμα, οικονομικά προσιτά και προσβάσιμα σε όλη την Ευρώπη. Για τον φαρμακευτικό μας τομέα, θέλουμε να μειώσουμε τους χρόνους αδειοδότησης, να μειώσουμε τα διοικητικά βάρη και να παράσχουμε τα κατάλληλα κίνητρα, ώστε να παραμείνει ανταγωνιστικός σε παγκόσμιο επίπεδο.

OLGA SOLOMON 1

ΕΡ. Πώς εντάσσεται η πρόταση αυτή στο ευρύτερο θεματολόγιο της Επιτροπής;

Η φαρμακευτική μεταρρύθμιση συνδέεται στενά με ορισμένες από τις υψηλότερες προτεραιότητες της Επιτροπής στο πλαίσιο της εντολής αυτής.

Η ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης αποτελεί βασικό στόχο αυτής της Επιτροπής. Στον σημερινό ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο, με τις νέες τεχνολογίες να αναδιαμορφώνουν την υγειονομική περίθαλψη, η Ευρώπη πρέπει να ηγηθεί με αυτοπεποίθηση. Τόσο η έκθεση Ντράγκι όσο και η Πυξίδα Ανταγωνιστικότητας έχουν επισημάνει τον φαρμακευτικό τομέα ως βασικό τομέα στον οποίο η Ευρώπη μπορεί να ηγηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο, μπορούμε να το επιτύχουμε αυτό μόνο εάν δημιουργήσουμε ένα ελκυστικό και μελλοντικά ασφαλές περιβάλλον, μέσω της απλούστευσης και της έξυπνης ρύθμισης. Η μεταρρύθμισή μας είναι απαραίτητη για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε ένα ρυθμιστικό σύστημα που ενθαρρύνει την καινοτομία, στηρίζει τη βιομηχανία μας και, το σημαντικότερο, διασφαλίζει ότι όλοι οι ασθενείς σε ολόκληρη την ΕΕ μπορούν να έχουν πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζονται, όταν τα χρειάζονται.

Ταυτόχρονα, η μεταρρύθμιση συνάδει σε μεγάλο βαθμό με τη στρατηγική της Ένωσης για την ετοιμότητα και τη στρατηγική εσωτερικής ασφάλειας της ΕΕ, οι οποίες αναγνωρίζουν ότι η πολιτική υγείας διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη συνολική μας ασφάλεια ως κοινωνία. Χρειαζόμαστε τα συστήματα υγείας μας να είναι σε θέση να αντέξουν νέους κλυδωνισμούς και κάθε μελλοντική κρίση που θα προκύψει. Και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τα καταστήσουμε πιο ανθεκτικά, πιο ευέλικτα. Η φαρμακευτική μεταρρύθμιση που έχουμε προτείνει θα συμβάλει σε αυτό, δημιουργώντας ασφαλέστερες αλυσίδες εφοδιασμού, βελτιώνοντας την πρόσβαση σε κρίσιμα φάρμακα και ενθαρρύνοντας την καινοτομία σε τομείς με ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες, όπως τα αντιμικροβιακά φάρμακα και οι σπάνιες ασθένειες.

ΕΡ. Πώς θα βοηθήσει η μεταρρύθμιση τους ασθενείς σε ολόκληρη την ΕΕ;

Οι ασθενείς βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της μεταρρύθμισης. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, βασικός στόχος της προτεινόμενης φαρμακευτικής μεταρρύθμισης είναι η διασφάλιση της πρόσβασης των ασθενών σε καινοτόμα φάρμακα και της διαθεσιμότητας των φαρμάκων ανά πάσα στιγμή. Με απλά λόγια, τα φάρμακα θα πρέπει να είναι διαθέσιμα για τους πολίτες μας όποτε τα χρειάζονται και όπου κι αν ζουν στην ΕΕ.

Για να επιτευχθεί αυτό, η φαρμακευτική μεταρρύθμιση προτείνει μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση των σημερινών ανισοτήτων και τη βελτίωση της έγκαιρης πρόσβασης των ασθενών σε καινοτόμα φάρμακα σε ολόκληρη την ΕΕ. Καθορίζει επίσης διαδικασίες για τον μετριασμό και τη διαχείριση των κρίσιμων ελλείψεων στην ΕΕ, ενώ παράλληλα αναθέτει μεγαλύτερη ευθύνη στις εταιρείες για την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας εφοδιασμού των κρίσιμων φαρμάκων τους. Για παράδειγμα, οι εταιρείες θα πρέπει να υποχρεούνται να καταρτίζουν σχέδιο πρόληψης ελλείψεων και να ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές εγκαίρως εάν σχεδιάζουν να αποσύρουν μόνιμα ένα προϊόν από την αγορά. Τα μέτρα αυτά αποσκοπούν στη βελτίωση της διαφάνειας και της αξιοπιστίας της αλυσίδας εφοδιασμού, διασφαλίζοντας ότι οι ασθενείς θα έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε βασικές θεραπείες.

Τα μέτρα αυτά θα συμπληρωθούν από τη βιομηχανική εργαλειοθήκη στο νόμο για τα κρίσιμα φάρμακα, τον οποίο η Επιτροπή πρότεινε τον Μάρτιο. Η ΚΥΑ θα δημιουργήσει μεγαλύτερα κίνητρα για την παραγωγή στην ΕΕ και θα μειώσει τις εξαρτήσεις μας από ορισμένες τρίτες χώρες και προμηθευτές.

ΕΡ. Πώς θα βελτιώσει η μεταρρύθμιση το περιβάλλον για τον φαρμακευτικό τομέα;

Για τη φαρμακευτική βιομηχανία, η μεταρρύθμιση απλοποιεί τη διαδικασία έγκρισης, καθιστώντας ταχύτερη και αποτελεσματικότερη την κυκλοφορία νέων φαρμάκων στην αγορά.

Η απλούστευση των κανονιστικών ρυθμίσεων είναι απαραίτητη. Η μεταρρύθμιση του ΕΜΑ εισάγει μια εξορθολογισμένη δομή επιτροπών, διατηρώντας μόνο την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) και την Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνου Φαρμακοεπαγρύπνησης (PRAC), ενώ βελτιστοποιεί τη χρήση ομάδων εργασίας που βασίζονται σε εμπειρογνωμοσύνη. Οι χρόνοι αξιολόγησης θα μειωθούν χάρη στην απλούστευση των διαδικασιών και την καλύτερη χρήση των πόρων, ενώ οι δυνατότητες της χρήσης πραγματικών στοιχείων και δεδομένων υγείας θα ενσωματωθούν στο ρυθμιστικό σύστημα χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα προσφέρει ενισχυμένες επιστημονικές συμβουλές και ταχύτερη αξιολόγηση, ιδίως για τις ΜΜΕ και τα καινοτόμα υποσχόμενα προϊόντα. Επιπλέον, τα μέτρα απλούστευσης αναμένεται να επιφέρουν εξοικονόμηση διοικητικών δαπανών ύψους 300 εκατ. ευρώ ετησίως για τη βιομηχανία και τα συστήματα υγείας.

Όσον αφορά τα νέα εργαλεία για την υποστήριξη της καινοτομίας, επιτρέψτε μου να αναφέρω το ρυθμιστικό sandbox. Η τεχνολογία και η επιστήμη εξελίσσονται με πρωτοφανείς ταχύτητες, που συχνά ξεπερνούν τα υφιστάμενα ρυθμιστικά μας πλαίσια. Αυτή η ταχεία πρόοδος μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά κενά, με αποτέλεσμα οι ρυθμιστικές αρχές να αντιμετωπίζουν δυσκολίες να συμβαδίσουν, ιδίως όταν έρχονται αντιμέτωπες με πρωτοποριακά προϊόντα που αψηφούν τις συμβατικές ρυθμιστικές προσεγγίσεις. Τα ρυθμιστικά sandboxes μπορούν να προσφέρουν μια λύση για αυτές τις προκλήσεις και γι' αυτό τα συμπεριλάβαμε στη μεταρρύθμιση. Με τα sandboxes θα είμαστε σε θέση να δοκιμάζουμε καινοτόμα προϊόντα και τεχνολογίες σε πραγματικές συνθήκες. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί η υπο- ή υπερρύθμιση και θα διασφαλιστεί ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε την καινοτομία στον τομέα των φαρμάκων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χωρίς να επηρεαστεί η ασφάλεια.

Η μεταρρύθμιση παρέχει ανταγωνιστική ρυθμιστική προστασία για να βοηθήσει τις εταιρείες να ανακτήσουν τις επενδύσεις τους και επιπλέον επιβραβεύει τις εταιρείες που κάνουν το κάτι παραπάνω για την επίτευξη των στόχων της δημόσιας υγείας, όπως η ανάπτυξη θεραπειών για ανεκπλήρωτες ανάγκες και σπάνιες ασθένειες.

Με την ευθυγράμμιση της ρυθμιστικής αποτελεσματικότητας με τα κίνητρα καινοτομίας, η μεταρρύθμιση στοχεύει να καταστήσει την Ευρώπη πιο ελκυστικό περιβάλλον για τη φαρμακευτική ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

ΕΡ. Ποια είναι τα επόμενα βήματα πριν από την εφαρμογή της φαρμακευτικής μεταρρύθμισης;

Οι τριμερείς διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο ξεκίνησαν στις 17 Ιουνίου, γεγονός που αποτελεί πολύ σημαντικό ορόσημο. Αν και δεν είναι δυνατόν να πούμε πότε ακριβώς θα επιτευχθεί συμφωνία, παραμένουμε αισιόδοξοι ότι όλες οι πλευρές δεσμεύονται για ένα γρήγορο και φιλόδοξο αποτέλεσμα. Αυτό είναι σημαντικό ώστε τόσο οι ασθενείς όσο και η βιομηχανία να μπορούν να επωφεληθούν από το σύγχρονο νέο πλαίσιο. Η Επιτροπή θα στηρίξει το Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να σημειωθεί πραγματική και ταχεία πρόοδος σε αυτή την κρίσιμη μεταρρύθμιση.

  • ΦΑΡΜΑΚΟ
  • ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
  • ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παραίτηση Μανωλόπουλου από τον ΕΟΦ - Νέος πρόεδρος ο Σπύρος Σαπουνάς
Παραίτηση Μανωλόπουλου από τον ΕΟΦ - Νέος πρόεδρος ο Σπύρος Σαπουνάς 01 Ιουλίου 2025

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση: Φάρμακο μειώνει τον κίνδυνο επιδείνωσης της σπάνιας νόσου
Pharma News
27/06/2025 - 16:36

Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση: Φάρμακο μειώνει τον κίνδυνο επιδείνωσης της σπάνιας νόσου

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων από προϊόντα καπνού εν όψει ευρωπαϊκής φοροκαταιγίδας
Πολιτική Υγείας
25/06/2025 - 11:23

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων από προϊόντα καπνού εν όψει ευρωπαϊκής φοροκαταιγίδας

Θεμιστοκλέους: «Η Ευρώπη χρειάζεται στρατηγική αυτάρκειας στο φάρμακο»
Πολιτική Υγείας
20/06/2025 - 17:52

Θεμιστοκλέους: «Η Ευρώπη χρειάζεται στρατηγική αυτάρκειας στο φάρμακο»

Σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ για την υλοποίηση της μεταρρύθμισης της υγειονομικής περίθαλψης στις Ένοπλες Δυνάμεις
Πολιτική Υγείας
20/06/2025 - 16:48

Σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ για την υλοποίηση της μεταρρύθμισης της υγειονομικής περίθαλψης στις Ένοπλες Δυνάμεις

Πρώτη θεραπεία για τις ουλές του ήπατος που προκαλούνται από έναν τύπο στεατοηπατίτιδας
Υγεία
20/06/2025 - 15:49

Πρώτη θεραπεία για τις ουλές του ήπατος που προκαλούνται από έναν τύπο στεατοηπατίτιδας

Αυστηρότερους κανόνες για την καλή διαβίωση και την ιχνηλασιμότητα σκύλων και γατών προτείνει το ΕΚ
Pet
19/06/2025 - 16:23

Αυστηρότερους κανόνες για την καλή διαβίωση και την ιχνηλασιμότητα σκύλων και γατών προτείνει το ΕΚ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΕΔΟΕΑΠ προειδοποιεί τους ασφαλισμένους του για απόπειρες vishing και phishing
Επικαιρότητα
02/07/2025 - 00:04
«Η φαρμακευτική μεταρρύθμιση στοχεύει στην πρόσβαση των Ευρωπαίων σε προσιτά σκευάσματα»
Pharma Policy
01/07/2025 - 21:17
Σε διαδικασία έγκρισης νέα γονιδιακή θεραπεία για την αμφιβληστροειδοπάθεια XLRP
Patient Talk
01/07/2025 - 20:47
Η δυσανεξία στη λακτόζη μπορεί να προκαλεί εφιάλτες, ισχυρίζονται Καναδοί επιστήμονες
Διατροφή
01/07/2025 - 19:41
ΠΟΥ: Η μοναξιά «σκοτώνει» 100 ανθρώπους κάθε ώρα!
Ψυχική Υγεία
01/07/2025 - 19:06
Αερόβια προπόνηση 12-3-30: Το μυστικό της και τα οφέλη για την υγεία
Fitness
01/07/2025 - 18:37
Αφαίρεση εγκεφαλικών όγκων χωρίς κρανιοτομή αλλά μέσα από τη μύτη
Health Talk
01/07/2025 - 18:06
Παραίτηση Μανωλόπουλου από τον ΕΟΦ - Νέος πρόεδρος ο Σπύρος Σαπουνάς
Pharma Policy
01/07/2025 - 17:44
Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας: Ο κόσμος πρέπει να μάθει να ζει με τους καύσωνες - «Είναι σιωπηλοί δολοφόνοι»
Επικαιρότητα
01/07/2025 - 17:34
«Μαμά ζαλίζομαι»: Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη ναυτία κίνησης στα παιδιά
Υγεία
01/07/2025 - 17:09
Οδηγός του ECDC για την αντιμετώπιση ασθενειών που μεταδίδονται από κουνούπια σε όλη την Ευρώπη
Πολιτική Υγείας
01/07/2025 - 16:48
Γάζα: ΜΚΟ ζητούν τον τερματισμό λειτουργίας του συστήματος GHF που υποστηρίζεται από ΗΠΑ και Ισραήλ
Επικαιρότητα
01/07/2025 - 16:28
Όταν η τεχνολογία συναντά την Ουρολογία - Αντιμετώπιση της λιθίασης με σύγχρονες μεθόδους!
Health Talk
01/07/2025 - 15:51
Επιστολή ΙΣΑ σε Αγαπηδάκη: Οι πολίτες να επιλέγουν και ιδιώτες ως προσωπικούς γιατρούς
Πολιτική Υγείας
01/07/2025 - 15:33
Αγαπηδάκη: Νέα προγράμματα πρόληψης και έρευνα αξιολόγησης ΑΙ στη διάγνωση του καρκίνου
Πολιτική Υγείας
01/07/2025 - 15:14
Ποιο είδος ορμονοθεραπείας αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού σε νεαρές γυναίκες
Pharma News
01/07/2025 - 15:00
ΠΟΥ Ευρώπης: Σημαντικές οι ελληνικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της χρήσης καπνού και αλκοόλ
Πολιτική Υγείας
01/07/2025 - 14:19
Ο δείκτης μάζας σώματος δεν είναι αξιόπιστος - Ο καλύτερος τρόπος για τη μέτρηση του ιδανικού βάρους
Υγεία
01/07/2025 - 14:01
ΕΟΔΥ: Τριπλασιάστηκαν τα περιστατικά γονόρροιας-Διπλασιάστηκαν οι διαγνώσεις πρώιμης σύφιλης
Πολιτική Υγείας
01/07/2025 - 13:00
Η κατανάλωση κουρκουμά καθημερινά ασπίδα κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου
Διατροφή
01/07/2025 - 12:00
Ανατροπή: Τα ωμέγα λιπαρά οξέα δεν είναι απαραίτητα καλά για την καρδιά
Διατροφή
01/07/2025 - 11:00
Η Microsoft υπόσχεται διαγνώσεις επιπέδου ιατρικού συμβουλίου μέσω AI
Digital Health
01/07/2025 - 10:00
Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε με τα γυαλιά ηλίου
Health Talk
01/07/2025 - 08:17
Οι περικοπές των ΗΠΑ στην διεθνή βοήθεια ενδέχεται να προκαλέσουν περισσότερους από 14 εκατ. θανάτους έως το 2030
Πολιτική Υγείας
01/07/2025 - 08:14
Ενημερωτική ημερίδα για επαγγελματίες υγείας σχετικά με τη χορήγηση PrEP έναντι του HIV
Υγεία
01/07/2025 - 06:52
Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Τι έχει πετύχει η Ελλάδα στην Υγεία και όχι μόνο...
Digital Health
01/07/2025 - 03:24
MSD Gives back: Όταν η προσφορά γίνεται πράξη
Pharma News
01/07/2025 - 00:06
Καλοκαίρι με τα παιδιά μας στις διακοπές ή την παραλία: Τι πρέπει να προσέχουμε
Υγεία
30/06/2025 - 20:03
Νέες θεραπευτικές τεχνικές για τον πόνο στην σπονδυλική στήλη
Health Talk
30/06/2025 - 19:37
ΕΟΦ: Σοκολάτα για τη λίμπιντο περιέχει απαγορευμένη φαρμακευτική ουσία
Διατροφή
30/06/2025 - 19:17

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θειομερσάλη στα παιδικά εμβόλια: «Κόκκινο πανί» για τον Αμερικανό Υπουργό Υγείας - Η επιστημονική αλήθεια
Pharma News
30/06/2025 - 12:00
Η Κομισιόν άναψε το πράσινο φως σε νέα θεραπεία για τη φαινυλκετονουρία
Pharma News
30/06/2025 - 14:37
Γεωργιάδης: Ο μέσος όρος αναμονής κατά τη μεγάλη εφημερία στο « Γεννηματάς» ήταν 5 ώρες και 56 λεπτά
Πολιτική Υγείας
30/06/2025 - 12:44
Συνάντηση ΠαΣΟΝοΠ με τον Γεωργιάδη και δέσμευση για ένταξη των νοσηλευτών στα ΒΑΕ!
Πολιτική Υγείας
30/06/2025 - 16:18
ΕΟΦ: Σοκολάτα για τη λίμπιντο περιέχει απαγορευμένη φαρμακευτική ουσία
Διατροφή
30/06/2025 - 19:17
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo