ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η γάτα έχει τους λόγους της που θέλει να κοιμάται μαζί σας

Pet
PIXABAY
Δεν υπάρχει μια απάντηση στο ερώτημα γιατί η γάτα σας θέλει να κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι με εσάς. Η προφανής απάντηση είναι η αγάπη της και η θέλησή της να είναι συνέχεια μαζί μας. Επωφεληθείτε από αυτό γιατί η συντροφιά της προσφέρει μια τρυφερή και ζεστή αίσθηση, κυρίως για τις κρύες νύχτες του χειμώνα!
Τρίτη, 14/05/2024 - 15:37
— Photo: PIXABAY
News4Health Team News4Health Team

Βέβαια, δεν επιτρέπουν όλοι οι κηδεμόνες στα ζωάκια τους να ανεβαίνουν στο κρεβάτι τους τη μέρα ή τη νύχτα. Αυτό είναι καθαρά θέμα απόφασης και προσωπικής επιλογής. Εμείς θα μείνουμε στο σενάριο ότι αφήνουμε στη γάτα μας να ανεβαίνει στο κρεβάτι.

Τι μας δείχνει ο ύπνος της γάτας

Οι γάτες είναι κατά κύριο λόγο νυκτόβια πλάσματα. Το ένστικτό τους τις οδηγεί να περιφέρονται τη νύχτα καραδοκώντας τη λεία τους. Όταν η χνουδωτή γατούλα σας νιώθει αρκετά άνετα ώστε να καταπολεμήσει αυτό το βασικό της ένστικτο και να προσαρμοστεί στο ωράριο του ύπνου σας, αυτό λέει πολλά για δέσιμό της μαζί σας. Επίσης, ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται και σας πλησιάζει την ώρα του ύπνου (του δικού μας, γιατί η γάτα πιθανότατα στριφογυρνάει και δεν παραμένει για πολλή ώρα κοιμισμένη!), είναι αποκαλυπτικός.

Γιατί αγκαλιάζει το κεφάλι σας

Όχι, δεν είναι καπέλο αυτό που νιώθουμε την ώρα που μισοξυπνάμε στο κρεβάτι. Απλώς είναι το γατάκι μας που έχει πάρει με τον δικό του τρόπο αγκαλιά το κεφάλι σας! Γιατί όμως το κάνει αυτό; Ο βασικός λόγος είναι για να ζεσταθεί. Το κεφάλι σας είναι εκτεθειμένο, ενώ το υπόλοιπο σώμα είναι χωμένο κάτω από τα σκεπάσματα, και φυσικά είναι ζεστό. Έτσι όταν η γάτα τυλίγει το σώμα της γύρω από την κορυφή του κεφαλιού σας, μπορεί αυτός να είναι ένας τρόπος να εκφράσει την αγάπη και την τρυφερότητά της, ενστικτωδώς όμως είναι ο τρόπος που εφευρίσκει για να ζεσταθεί.

Αν σας κοιτάζει επίμονα μην τρομάξετε

Δεν είναι σκηνή από θρίλερ... Εκεί που γυρίζετε πλευρό στον ύπνο σας, νιώθετε ότι κάποιος σας κοιτάζει επίμονα και ανοίγοντας τα μάτια βλέπετε τη γάτα σας να σας καρφώνει με το βλέμμα της. «Μα γιατί το κάνει αυτό;» Ωστόσο, το ίδιο ακριβώς αναρωτιέται και η γατούλα μας βλέποντάς σας να κοιμόστε τη νύχτα αντί να έχετε βγει για κυνήγι ή να παίζετε μαζί της!

Όπως είπαμε και προηγουμένως, η γάτα είναι νυκτόβιο ζώο και η φύση της την προστάζει να παραμένει σε ετοιμότητα τη νύχτα και να αναζητά την τροφή της. Πέρα όμως από την… απορία της γιατί κοιμόμαστε μέσα στη νύχτα, υπάρχει κι άλλος ένας πιθανός λόγος που η γάτα σας «παρακολουθεί»: Θέλει να βεβαιωθεί ότι δεν διατρέχουμε κάποιον κίνδυνο, αφού είναι νύχτα και δεν βρισκόμαστε σε εγρήγορση όπως εκείνη, οπότε με τον τρόπο της μας προστατεύει από άλλα επιθετικά ζώα τριγύρω μας. Μοιάζει υπερβολή, αλλά η φύση της γάτας μας, ακόμη και της οικόσιτης, την κάνει να είναι έτοιμη για τυχόν νυχτερινές επιθέσεις.

Οι χτύποι της καρδιάς

Θα γνωρίζετε ίσως ότι τα νεογέννητα μωρά αναπτύσσονται καλύτερα και ηρεμούν όταν η μαμά τους τα κρατάει γυμνά πάνω στο γυμνό της δέρμα. Αυτή η επαφή δέρμα με δέρμα δεν ηρεμεί μόνο τα ανθρώπινα μωρά αλλά και τα μικρά ζωάκια.

Έτσι είναι πιο πιθανό το γατάκι σας να επιδιώκει τη νύχτα να νιώθει τους χτύπους της καρδιάς μας, έναν ήχος που το ηρεμεί σε ένα ασυνείδητο επίπεδο, ενώ επιπλέον, καθώς είναι τόσο κοντά σας παίρνει θερμότητα από το σώμα σας και χουχουλιάζει. Επιπλέον, αυτή η προτίμηση της γάτας εκδηλώνει τη βαθιά αγάπη της, την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια που νιώθει κοντά σας.

Προσοχή: Εάν έχουμε μωρό ή νήπιο στην οικογένεια είναι σημαντικό να μην επιτρέπουμε στη γάτα να ανεβαίνει στο κρεβάτι του. Όσο μικρότερο είναι το μωρό τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος ασφυξίας, μεταφοράς κάποιας ασθένειας ή εκδήλωσης αλλεργικών αντιδράσεων.

Γιατί μπαίνει ανάμεσα στα πόδια σας

Προφανώς είναι μια παράξενη θέση, ωστόσο αντικατοπτρίζει ένα από τα βασικά ένστικτα της γάτας: Οι γάτες που ζουν στην ύπαιθρο κοιμούνται στα μέρη όπου νιώθουν ασφαλείς και προστατευμένες, όπως για παράδειγμα κάτω από θάμνους, σε μια κρυψώνα ή κάτω από υπερυψωμένες βεράντες.

Όταν η γάτα κουλουριάζεται σαν μπάλα ανάμεσα στα πόδια σας το βράδυ που ξαπλώνουμε στο κρεβάτι, λειτουργεί βάσει του ενστίκτου της και αναζητά ένα μέρος όπου μπορεί να κοιμηθεί χωρίς να φοβάται για εχθρούς και επιθέσεις. Κι αφού τα πόδια σας σχηματίζουν την ιδανική… φωλιά αυτό δίνει στη γάτα σας το εχέγγυο ότι μένει απαρατήρητη και ασφαλής την ώρα που ξεκουράζεται χωρίς να κινδυνεύει από εχθρικές επιθέσεις.

Τι νιώθει όταν κοιμάται ανάσκελα

Αν δοείτε τη γάτα σας να κοιμάται ανάσκελα σημαίνει ότι νιώθει ασφαλής στο σπίτι και δίπλα σας και ότι πιθανότατα έχει εξαντληθεί από τις νυχτερινές περιπέτειές της. Όταν η γάτα σας κοιμάται ανάσκελα, επιλέγει να είναι εκτεθειμένη και ευάλωτη. Βγάλτε τη μια αναμνηστική φωτογραφία γιατί το θέαμα αυτό είναι σπάνιο και ασυνήθιστο!

Τα δάχτυλα των ποδιών σας ως παιχνίδι

Η γάτα σας βαριέται και ψάχνει κάτι για να παίξει ή να κυνηγήσει κι επειδή δεν υπάρχει κάτι άλλο διαθέσιμο, ασχολείται με τα δάχτυλα των ποδιών μας –πιστεύοντας επίσης ότι μάλλον θα ξυπνήσετε και θα ασχοληθείτε μαζί της!

Εάν αυτό είναι ένα παιχνίδι που σας ξυπνά ευχάριστα το πρωί, έχει καλώς. Εάν όμως σας ξυπνά μέσα τη νύχτα και διακόπτει τον ύπνο μας, τότε πρέπει να την απομακρύνετε χωρίς να τη χαϊδέψετε ή να παίξετε μαζί της, γιατί τότε θα ενθαρρύνετε να συνεχίσει. ή, Αν δεν παίρνει το μήνυμα κλείστε την πόρτα της κρεβατοκάμαρας.

Οι κανόνες στο σπίτι

Όσο χαριτωμένη και καλή συντροφιά κι αν είναι η γατούλα σας, χρειάζεται να θυμόστε ότι εσείς βάζετε τους κανόνες στο σπίτι, είτε αυτό έχει να κάνει με την εκπαίδευσή της, είτε με τον ύπνο σας, είτε με οτιδήποτε άλλο.

Από την άλλη πλευρά, η γατούλα σας έχει ανάγκη επικοινωνίας και επαφής μαζί σας. Αν λείπετε όλη τη μέρα και σας βλέπει μόνο τη νύχτα τότε είναι πολύ πιθανό να αποζητά τη συντροφιά σας, έστω και την ώρα που κοιμόστε. Εάν δεν θέλετε να έρχεται στο κρεβάτι τη νύχτα, καλό είναι να βρίσκετε χρόνο να παίξετε και να ασχοληθείτε μαζί της τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.

Τέλος, είτε επιτρέπετε στη γατούλα μας να ανεβαίνει στο κρεβάτι είτε όχι, χρειάζεται να έχει το δικό της χώρο για να χουχουλιάζει και να κοιμάται. Ακόμη κι αν δεν της έχετε «κρεβάτι», μια «φωλίτσα» με ένα μαλακό χαλάκι ή με μια χνουδωτή πετσέτα σε μια γωνιά κοντά στην άμμο της θα είναι ο δικός της χώρος ξεκούρασης και ηρεμίας.

Σε κάθε περίπτωση δεν αμελούμε τις επισκέψεις στον κτηνίατρο για την αποπαρασίτωση της γάτας μας, ειδικά εάν έχει την τάση να ανεβαίνει στον καναπέ και τα κρεβάτια. Τα «γιατί» είναι αυτονόητα...

  • ΓΑΤΑ
  • ΥΠΝΟΣ
  • ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάνει ο σκύλος σας εμετό; Πότε πρέπει να τον πάτε στον κτηνίατρο!
Κάνει ο σκύλος σας εμετό; Πότε πρέπει να τον πάτε στον κτηνίατρο! 13 Μαϊος 2024
Ένα αρκουδάκι, αληθινή ζωγραφιά, σώθηκε στην αυλή δύο ευαισθητοποιημένων ανθρώπων 18 Μαϊος 2024
Ένα αρκουδάκι, αληθινή ζωγραφιά, σώθηκε στην αυλή δύο ευαισθητοποιημένων ανθρώπων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καρδιά: τρεις νύχτες αϋπνίας φτάνουν για να την βλάψουν
Υγεία
27/05/2025 - 18:00

Καρδιά: τρεις νύχτες αϋπνίας φτάνουν για να την βλάψουν

Κοινά καθαριστικά προϊόντα που είναι τοξικά για το κατοικίδιο σας
Pet
27/05/2025 - 19:00

Κοινά καθαριστικά προϊόντα που είναι τοξικά για το κατοικίδιο σας

Ποια είναι η σωστή ώρα για ντους; Oι ειδικοί απαντούν
Υγεία
22/05/2025 - 09:00

Ποια είναι η σωστή ώρα για ντους; Oι ειδικοί απαντούν

Ο ύπνος «θρέφει» την άνοια - Πόσες ώρες ανάπαυσης είναι οι ασφαλείς
Υγεία
19/05/2025 - 10:02

Ο ύπνος «θρέφει» την άνοια - Πόσες ώρες ανάπαυσης είναι οι ασφαλείς

Κοιμάστε λίγο αλλά νιώθετε μια χαρά; Είναι θέμα γονιδιακής μετάλλαξης!
Health Talk
08/05/2025 - 14:00

Κοιμάστε λίγο αλλά νιώθετε μια χαρά; Είναι θέμα γονιδιακής μετάλλαξης!

Ο ύπνος «θρέφει» τον εγκέφαλο των εφήβων
Υγεία
23/04/2025 - 17:14

Ο ύπνος «θρέφει» τον εγκέφαλο των εφήβων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γαλλία: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τις "επιλογές για το τέλος της ζωής" - Πότε θα ισχύσει
Πολιτική Υγείας
28/05/2025 - 14:00
First Intake: Η ψηφιακή πλατφόρμα για το κλείσιμο του πρώτου ραντεβού με ψυχολόγο σε δημόσιες δομές
Πολιτική Υγείας
28/05/2025 - 13:57
Freeze branding: Οι κίνδυνοι της νέας τρέλας που θέλει μαρκάρισμα μαλλιών και σώματος με υγρό άζωτο
Ομορφιά
28/05/2025 - 13:00
Γεωργιάδης: Μετά τα μέσα Ιουνίου η αποστολή των φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ κατ' οίκον
Πολιτική Υγείας
28/05/2025 - 12:16
Στην τελευταία φάση δοκιμών νέο αντιβιοτικό κατά των «υπερμικροβίων» που προκαλούν σηψαιμία και πνευμονία
Pharma News
28/05/2025 - 12:00
GSK Ελλάδος: Εκστρατεία ενημέρωσης για τη Χρόνια Ρινοκολπίτιδα με Ρινικούς Πολύποδες
Pharma News
28/05/2025 - 11:30
ECDC: Οδηγίες προφύλαξης για ένα καλοκαίρι χωρίς σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα
Πολιτική Υγείας
28/05/2025 - 11:00
Πνευμονική Υπέρταση: Καταγραφή προβλημάτων ασθενών και έκδοση οδηγιών
Patient Talk
28/05/2025 - 10:30
Ταμπόν: Περιέχουν επίπεδα τοξικών φυτοφαρμάκων ακόμα και 40 φορές υψηλότερα από το ανώτατο όριο στο πόσιμο νερό
Υγεία
28/05/2025 - 10:00
Έντονες αντιδράσεις από γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα και φυσικοθεραπευτές για τη νέα ρύθμιση του clawback
Πολιτική Υγείας
28/05/2025 - 09:00
Πάτρα: Ανέγερση νέας μονάδας ημερήσιας νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς δωρεά της Μαριάννας Λάτση
Πολιτική Υγείας
28/05/2025 - 08:03
Οδηγός για υγιείς πνεύμονες: Τι να προσέξετε και πότε να δράσετε
Health Talk
27/05/2025 - 21:00
Ο στρατηγικός ρόλος του νοσηλευτή στη διαχείριση ασθενειών, την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας
Health Talk
27/05/2025 - 19:59
Κοινά καθαριστικά προϊόντα που είναι τοξικά για το κατοικίδιο σας
Pet
27/05/2025 - 19:00
Καρδιά: τρεις νύχτες αϋπνίας φτάνουν για να την βλάψουν
Υγεία
27/05/2025 - 18:00
Τι αλλάζει η τεχνολογία στην επιδιόρθωση συχνών προβλημάτων όρασης
Health Talk
27/05/2025 - 17:00
Θέλετε να μειώσετε τις θερμίδες; Δοκιμάστε να προσθέσετε τσίλι!
Διατροφή
27/05/2025 - 15:30
Η συσσώρευση του κοιλιακού λίπους συνδέεται με την ψωρίαση
Υγεία
27/05/2025 - 15:00
Νέα γονιδιακή θεραπεία μπορεί να στοχεύσει τους αεραγωγούς και τους πνεύμονες μέσω ρινικού σπρέι
Υγεία
27/05/2025 - 14:00
ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α: Διεκδίκηση για κατ' οίκον παράδοσης φαρμάκων μέσω της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας OnHOME
Patient Talk
27/05/2025 - 13:30
Τσάι matcha: Γιατί δεν πρέπει να το καταναλώνετε με το φαγητό
Διατροφή
27/05/2025 - 13:00
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας
Pharma News
27/05/2025 - 12:38
Παγκόσμια υγειονομική απειλή: Επιστροφή επιδημιών λόγω κατάρρευσης των εμβολιαστικών προγραμμάτων
Πολιτική Υγείας
27/05/2025 - 11:49
FairLife L.C.C.: 1ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Νοσηλευτών για την αναβάθμιση αναβαθμίζει της φροντίδας ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα
Υπηρεσίες Υγείας
27/05/2025 - 11:30
Οδοντικό νήμα μπορεί να διαγνώσει το χρόνιο στρες
Digital Health
27/05/2025 - 11:00
Διάκριση για Έλληνες ουρολόγους στην Laser Εκπυρήνιση Προστάτη HoLEP
Υπηρεσίες Υγείας
27/05/2025 - 10:30
Νέο ενέσιμο φάρμακο υπόσχεται εξάλειψη των συμπτωμάτων της Crohn και της ελκώδους κολίτιδας σε μόλις τρεις μήνες.
Pharma News
27/05/2025 - 10:00
Η πανδημία εκτόξευσε το bullying μεταξύ των εφήβων στην Ελλάδα κατά 209%
Ψυχική Υγεία
27/05/2025 - 09:00
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κατά του Καρκίνου: Webinars για τον ρόλο του αλκοόλ στον καρκίνο
Πολιτική Υγείας
26/05/2025 - 22:00
Οι αγωνιστές του GLP-1 δείχνουν να μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου που σχετίζεται με την παχυσαρκία
Υγεία
26/05/2025 - 21:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας: Πρεμιέρα σήμερα για την αναβαθμισμένη ψηφιακή πλατφόρμα MyHealth app
Πολιτική Υγείας
26/05/2025 - 11:12
Άδωνις Γεωργιάδης: Έδωσε αίμα για τα παιδιά με καρκίνο σε εκδήλωση του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας»
Πολιτική Υγείας
26/05/2025 - 12:30
ΕΟΔΥ για κρούσματα στρεπτόκοκκου: Δεν ζητήσαμε ποτέ κλείσιμο σχολείων - Δεν χρειάζεται ούτε απολύμανση
Πολιτική Υγείας
26/05/2025 - 12:36
Γεωργιάδης: Από την αρχή του χρόνου μείωση 18% του μέσου χρόνου αναμονής στις εφημερίες των μεγάλων νοσοκομείων
Πολιτική Υγείας
26/05/2025 - 15:00
Σκλήρυνση κατά πλάκας: 8 αντιφλεγμονώδεις τροφές ωφέλιμες για τους ασθενείς
Διατροφή
26/05/2025 - 18:03
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo