ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβήτης: Τα 4+1 πιο αμφιλεγόμενα θέματα διατροφής

Διατροφή
Διαβήτης: Τα 4+1 πιο αμφιλεγόμενα θέματα διατροφής
Απαντήσεις για τα τα πέντε πιο αμφιλεγόμενα διατροφικά ζητήματα για την διαχείριση του διαβήτη.
Πέμπτη, 23/06/2022 - 14:35
Γιώργος Παπαϊωάννου Γιώργος Παπαϊωάννου

Τα άτομα που ζουν με διαβήτη, εκείνοι που κινδυνεύουν να αναπτύξουν διαβήτη και οι επαγγελματίες υγείας που αναμειγνύονται στη διαχείριση του διαβήτη έχουν προσφάτως κατακλυστεί απλό πληροφορίες και παραπληροφόρηση για τη διατροφή.

Σε ένα μίνι συμπόσιο που παρουσιάστηκε από την Αμερικάνικη Κοινότητα Διαβήτη, συζητήθηκαν τα πέντε αμφιλεγόμενα διατροφικά ζητήματα για ασθενείς με διαβήτη.

Πότε και πόσο συχνά πρέπει να τρώω;

Σε πολλά άτομα με διαβήτη συστήνονται «3 γεύματα και 3 σνακ» αλλά αυτό ίσως δεν ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας ή δεν πεινάτε αρκετά για να υπηρετήσετε αυτό το πρόγραμμα. Επομένως, είναι εντάξει να προσπεράσετε ένα γεύμα; Τι ισχύει αν προσπεράσετε το πρωϊνό;

Δεν υπάρχουν καταληκτικά δεδομένα για το αποτέλεσμα συχνότητα κατανάλωσης γευμάτων στην ανθρώπινη υγεία ή στη διαχείριση του διαβήτη. Η συχνή κατανάλωση φαγητού μπορεί να οδηγήσει σε αχρείαστες θερμίδες ή χρόνια υπεργλυκαιμία. Από την άλλη πλευρά, τα μεγαλύτερα και λιγότερα συχνά γεύμα μπορεί να προκαλέσουν επικίνδυνες διακυμάνσεις στα επίπεδα γλυκόζης.

Το να προσπεράσεις το πρωϊνό ίσως βοηθήσει στη διαχείριση της γλυκόζης αργότερα στην ημέρα για όσους το κάνουν συχνά. Ωστόσο, αν τρως σταθερά πρωϊνό και το προσπεράσεις μπορεί να οδηγήσει σε προσωρινή πρόσληψη θερμίδων αργότερα στην ημέρα. Αυτό μπορεί να αυξήσει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Για άτομα με διαβήτη 2, είναι σημαντικό να συντονίζονται τα γεύματα με την αγωγή. Η λήψη φαρμάκων με γεύματα μπορεί να μειώσει τις παρενέργειες, όπως ναυτία και υπογλυκαιμία. Επιπλέον, ο συντονισμός γευμάτων και λήψης των φαρμάκων βελτιώνει με τη σειρά της τη συμμόρφωση.

Για άτομα με διαβήτη τύπου 1, ένα συνηθισμένο μοτίβο φαγητού με μικρότερα αλλά πιο συχνά γεύματα και καθόλου σνακ έχει συνδεθεί με καλύτερη διαχείριση της γλυκόζης. Πέρα από αυτό, δεν φαίνεται να υπάρχουν κανόνες για όλους για το πόσο και πότε πρέπει να τρως.

διαβητης εικονα

2. Τι πρέπει να φας

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει ιδανικό ποσοστό θερμίδων από υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος για όλα τα άτομα με διαβήτη ή που διατρέχουν κίνδυνο. Ως εκ τούτου, η κατανομή των μακροθρεπτικών συστατικών θα πρέπει να βασίζεται σε εξατομικευμένη αξιολόγηση των τρεχόντων διατροφικών προτύπων, προτιμήσεων και μεταβολικών στόχων».

Τα δεδομένα από την Εθνική Έρευνα Εξέτασης Υγείας και Διατροφής (NHANES) δείχνουν ότι η ενεργειακή πρόσληψη των Αμερικανών τα τελευταία 20 περίπου χρόνια αποτελείται από περίπου 33% λίπος, 16% πρωτεΐνες και 50% υδατάνθρακες. Αυτές οι αναλογίες είναι περίπου το ίδιο και σε άτομα με διαβήτη. Δυστυχώς, περίπου το 42% της πρόσληψης υδατανθράκων του μέσου ατόμου είναι υδατάνθρακες χαμηλής ποιότητας ή υδατάνθρακες που προέρχονται από ραφιναρισμένο αλεύρι και ζάχαρη. Παράγουν γρήγορη ενέργεια αλλά έχουν πολύ μικρή θρεπτική αξία.

Η συμβουλή των ειδικών: Συνεργαστείτε με το γιατρό σας ή το CDCES για το σωστό μείγμα λίπους, πρωτεΐνης και υδατανθράκων για τους στόχους του σώματός σας, του τρόπου ζωής και του διαβήτη. Όταν τρώτε υδατάνθρακες, βεβαιωθείτε ότι είναι κυρίως υψηλής ποιότητας.

3. Βοηθούν ή όχι τα τεχνητά γλυκαντικά

Δεν υπάρχει απλή απάντηση. Οι επιπτώσεις τους στον άνθρωπο είναι δύσκολο να απομονωθούν λόγω των πολύπλοκων και εξατομικευμένων διαίτων και υπόβαθρων. Τα τεχνητά γλυκαντικά μεταβολίζονται διαφορετικά. Για να γίνει πιο περίπλοκο, τα τεχνητά γλυκαντικά δεν καταναλώνονται μεμονωμένα αλλά σε συνδυασμό με άλλα συστατικά σε τρόφιμα και ποτά.

Μια μετα-ανάλυση για την πρόσληψη τεχνητών γλυκαντικών και την καρδιομεταβολική υγεία που δημοσιεύθηκε το 2017 στο Canadian Medical Association Journal κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα οφέλη για την υγεία των τεχνητών γλυκαντικών παραμένουν ασαφή. Από την άλλη πλευρά, η κατανάλωση τους έχει συσχετιστεί με ανθυγιεινές επιδράσεις, συμπεριλαμβανομένου αυξημένου καρδιομεταβολικού κινδύνου και πιθανή αύξηση του δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) με την πάροδο του χρόνου. Ο λόγος που τα αποτελέσματα είναι τόσο ασαφή είναι επειδή οι μελέτες ανθρώπινης διατροφής ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό, από τη διάρκεια της μελέτης μέχρι τον τύπο των ατόμων που μελετήθηκαν και ακόμη και ποιοι διεξήγαγαν τη μελέτη. Για παράδειγμα, οι μελέτες που υποδεικνύουν ότι τα τεχνητά γλυκαντικά μειώνουν το ΔΜΣ είναι σε μεγάλο βαθμό χρηματοδοτούμενα από τη βιομηχανία, επεσήμανε ο Έβερτ.

Η ADA και η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία συμφωνούν ότι απλά δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να υποστηρίζουν τα τεχνητά γλυκαντικά ως υγιεινή εναλλακτική λύση στη ζάχαρη.

4. Έχουν νόημα οι «καθαροί υδατάνθρακες» στις ετικέτες των τροφίμων;

Στις περισσότερες ετικέτες τροφίμων, ο καθαρός υδατάνθρακας είναι η ποσότητα υδατανθράκων που απομένει μετά την αφαίρεση των διαιτητικών ινών και των αλκοολών ζάχαρης από τη συνολική τιμή των υδατανθράκων. Αυτό μπορεί να κάνει ένα άτομο να πιστεύει ότι μπορεί να φάει περισσότερο επειδή δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει τις θερμίδες των υδατανθράκων που αφαίρεσε.

Υπάρχουν δύο προβλήματα που μπορούν να προκύψουν κατά την ανάγνωση των υδατανθράκων και των «καθαρών υδατανθράκων» στις ετικέτες. Πρώτον, δεν είναι όλες οι ίνες ίσες. Οι αδιάλυτες ίνες δεν παρέχουν υδατάνθρακες, αλλά οι διαλυτές ίνες παρέχουν, σημείωσε. Οι διατροφικές ετικέτες δεν σας λένε πόσο από τις συνολικές φυτικές ίνες είναι διαλυτές έναντι αδιάλυτων.

Δεύτερον, οι αλκοόλες ζάχαρης δεν είναι εντελώς απαλλαγμένες από ζάχαρη και μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα γλυκόζης πριν και μετά το γεύμα (γλυκόζη πριν και μετά το φαγητό, αντίστοιχα). Επιπλέον, διαφορετικές αλκοόλες ζάχαρης έχουν διαφορετικές θερμιδικές αξίες. Για παράδειγμα, η ξυλιτόλη, η οποία είναι άφθονη στα τσίχλα χωρίς ζάχαρη, έχει μέση θερμιδική αξία 2,6 θερμίδες/γραμμάριο ενώ η μαλτιτόλη, που βρίσκεται στις σοκολάτες χωρίς ζάχαρη, έχει 2,1 θερμίδες/γραμμάριο.

Κατά τον προσδιορισμό της δοσολογίας της ινσουλίνης πρέπει να περιλαμβάνονται οι αλκοόλες σακχάρου. Για την ανάγνωση διατροφικών ετικετών, χρησιμοποιήστε τα για να βρείτε ευκαιρίες για να φάτε περισσότερες φυτικές ίνες. Λιγότερα μαθηματικά, περισσότερες ίνες.

diavetes

5. Τι γίνεται με τις κετογονικές (κετο) δίαιτες (δίαιτες πολύ χαμηλών υδατανθράκων);

Ο γενικός εμπειρικός κανόνας για δίαιτες με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες είναι η λήψη του 50% έως 80% της συνολικής ενέργειας από λίπος, με τις υπόλοιπες θερμίδες να προέρχονται από πρωτεΐνες και, σε μικρότερο βαθμό, υδατάνθρακες. Οι κετογονικές δίαιτες προτείνουν συγκεκριμένα λιγότερα από 20 έως 50 γραμμάρια υδατανθράκων την ημέρα - δηλαδή λιγότερο από ένα φλιτζάνι λευκό ρύζι. Οι δίαιτες κετο έχουν γίνει δημοφιλείς μεταξύ ορισμένων ατόμων με διαβήτη καθώς και στο γενικό πληθυσμό.

Σε μια δίαιτα πολύ χαμηλών υδατανθράκων, τους πρώτους 3 έως 6 μήνες, τα άτομα με διαβήτη θα παρουσιάσουν απώλεια βάρους, μειώσεις της γλυκόζης και βελτιωμένα επίπεδα A1C. Μπορεί επίσης να μειώσουν τις ανάγκες τους σε φάρμακα και ινσουλίνη. Αυτά τα αποτελέσματα δεν διαρκούν, όμως. Κατά τη διάρκεια της περιόδου 6 έως 12 μηνών, όλα τα οφέλη γίνονται λιγότερο έντονα και στους 12 μήνες δεν υπάρχει κανένα πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες δίαιτες, συμπεριλαμβανομένων των δίαιτων χαμηλών λιπαρών, μεσαίων υδατανθράκων και χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Αυτό μπορεί να οφείλεται εν μέρει στο ότι οι συμμετέχοντες στη μελέτη τείνουν να απομακρύνονται από την αυστηρή διατροφική τήρηση μίας τέτοιας δίαιτας μετά από περίπου 5 μήνες.

Είναι ασφαλές για τους περισσότερους ανθρώπους με διαβήτη να δοκιμάσουν μία τέτοια δίαιτα με προσεκτική παρακολούθηση από επαγγελματία υγείας για να παρακολουθήσουν τις ανάγκες τους σε ινσουλίνη, τις αλλαγές στα λιπίδια, τα επίπεδα ηλεκτρολυτών και τη σύνθεση της μικροχλωρίδας στο έντερο (αλλαγές σε αυτή τη σύνθεση μπορεί να οδηγήσουν σε δυσκοιλιότητα). Εάν υπάρχει ιατρική ανάγκη για γρήγορη απώλεια βάρους, όπως όταν ένα άτομο χρειάζεται χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης γόνατος και χρειάζεται να χάσει βάρος πριν από αυτό, αυτή η δίαιτα μπορεί να είναι μια βιώσιμη επιλογή για αυτό.

Δεν συνιστάται σε άτομα με διαβήτη που λαμβάνουν αναστολέα SGLT2 (όπως εμπαγλιφλοζίνη, καναγλιφλοζίνη κ.λπ.) ή σε οποιονδήποτε με διατροφική διαταραχή ή που είναι έγκυος ή επιδιώκει να μείνει έγκυος, τόνισε ο Έβερτ.

Επειδή υπάρχουν τόσο λίγα στοιχεία για τη μακροχρόνια χρήση της δίαιτας σε άτομα με διαβήτη, συνίσταται στα άτομα να μιλήσουν με τον επαγγελματία υγείας σχετικά με τους μακροπρόθεσμους στόχους τους για τον διαβήτη και εάν αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Συμπέρασμα

Κάποιες μελέτες δουλεύουν για κάποιους και καμία δίαιτα δεν είναι αποτελεσματική όλους. Γι αυτό συστήνεται σε κάθε άτομο με διαβήτη να αποφασίσει ποιος είναι ο πρωταρχικός του στόχος όταν πρόκειται για τη διαχείριση του διαβήτη. Μόλις θέσει τον στόχο, να τον συζητήσει με τους ιατρική του ομάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 23/06/2022 - 14:55
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΙ
  • ΔΙΑΒΗΤΗΣ
  • ΤΡΟΦΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φάτε κεράσια για να κοιμάστε εσείς καλά και να ξεκινά η μέρα σας καλύτερα
Φάτε κεράσια για να κοιμάστε εσείς καλά και να ξεκινά η μέρα σας καλύτερα 23 Ιουνίου 2022
2+1 τρόποι με τους οποίους τα μύρτιλα βοηθούν τον διαβητικό να «ρίξει» το σάκχαρο στο αίμα του 24 Ιουνίου 2022
2+1 τρόποι με τους οποίους τα μύρτιλα βοηθούν τον διαβητικό να «ρίξει» το σάκχαρο στο αίμα του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οδηγός διατροφής εν μέσω καύσωνα - Τι τρώμε, τι πίνουμε και σε ποιες ποσότητες
Διατροφή
03/07/2025 - 15:36

Οδηγός διατροφής εν μέσω καύσωνα - Τι τρώμε, τι πίνουμε και σε ποιες ποσότητες

Ανατροπή: Τα ωμέγα λιπαρά οξέα δεν είναι απαραίτητα καλά για την καρδιά
Διατροφή
01/07/2025 - 11:00

Ανατροπή: Τα ωμέγα λιπαρά οξέα δεν είναι απαραίτητα καλά για την καρδιά

Γιατί τα al dente μακαρόνια είναι καλύτερα για την υγεία μας
Διατροφή
26/06/2025 - 10:00

Γιατί τα al dente μακαρόνια είναι καλύτερα για την υγεία μας

Τι κίνδυνοι υπάρχουν για την όραση από τα νέα φάρμακα για τον διαβήτη και το αδυνάτισμα;
Health Talk
25/06/2025 - 20:27

Τι κίνδυνοι υπάρχουν για την όραση από τα νέα φάρμακα για τον διαβήτη και το αδυνάτισμα;

Τα τρόφιμα που επιβαρύνουν "ύπουλα" την υπέρταση
Διατροφή
20/06/2025 - 15:00

Τα τρόφιμα που επιβαρύνουν "ύπουλα" την υπέρταση

Η «άγνωστη» βιταμίνη που κρύβει το μυστικό για τη μακροζωία - Σε ποιες τροφές υπάρχει!
Διατροφή
19/06/2025 - 19:47

Η «άγνωστη» βιταμίνη που κρύβει το μυστικό για τη μακροζωία - Σε ποιες τροφές υπάρχει!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τμήμα στρατοπέδου παραχωρείται στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - Ελπίδα»
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 21:36
Τετράμηνη παράταση στους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς για την αποστολή DNA ή στείρωση
Pet
03/07/2025 - 21:14
ECONOMIST IMPACT-Θεμιστοκλέους: Σημαντική πρόοδος στις κλινικές μελέτες από το 201
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 20:58
Η Ελλάδα στην εποχή του EHDS: Διάλογος για την καινοτομία στην ογκολογική φροντίδα
Patient Talk
03/07/2025 - 19:32
Την ανώτατη διάκριση DIAMOND του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης-CR Index απέσπασε η GENESIS Pharma
Pharma News
03/07/2025 - 19:11
Σε λειτουργία η γραμμή 1135 του ΕΟΔΥ για τη συμβουλευτική υποστήριξη των καπνιστών
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 18:52
ΕΟΔΥ: Ένας θάνατος από covid-19 και 107 εισαγωγές την εβδομάδα 23-29 Ιουνίου
Υγεία
03/07/2025 - 18:34
H μουσική κατά την οδήγηση μειώνει το άγχος του οδηγού
Ψυχική Υγεία
03/07/2025 - 18:18
Λεμόνι: Ένα ελιξίριο της φύσης στην κουζίνα μας - Οι βοήθειες που δίνει στον οργανισμό
Διατροφή
03/07/2025 - 17:51
Έντονη διαμαρτυρία της ΕΨΕ για τη σύλληψη ψυχιάτρων που δεν ενέκριναν εισαγωγή ασθενούς στο ΨΝΑ
Ψυχική Υγεία
03/07/2025 - 17:24
Be-Live: Ενημερωτική εκδήλωση για την υπογονιμότητα στη Χάλκη - Ανάγκη στήριξης των ακριτικών νησιών
Επικαιρότητα
03/07/2025 - 17:08
Γεωργιάδης: «Εξοικονόμηση 400 εκατ. από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φίλτρου»
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 16:46
ΕΛΕΑΝΑ: Βαθιά ανησυχία για τη μη κάλυψη των ρευματικών μυοσκελετικών παθήσεων στη νέα πολιτική διακήρυξη του ΟΗΕ
Patient Talk
03/07/2025 - 16:23
Α΄ Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη
Pharma News
03/07/2025 - 15:59
Οδηγός διατροφής εν μέσω καύσωνα - Τι τρώμε, τι πίνουμε και σε ποιες ποσότητες
Διατροφή
03/07/2025 - 15:36
H ουσία με οσμή πικραμύγδαλου που σταματά την εξάπλωση του καρκίνου στο πάγκρεας
Pharma News
03/07/2025 - 15:02
Παρασκευής: Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον αιμορραγικό πυρετό - Τι γίνεται με τη θεραπεία
Health Talk
03/07/2025 - 14:43
Ο ΠΟΥ προωθεί σχέδιο αύξησης τιμών κατά 50% στη ζάχαρη, το αλκοόλ και τον καπνό
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 14:18
Η γονιδιακή θεραπεία αποκατέστησε την ακοή σε πάσχοντες από κώφωση και βαρηκοΐα
Υγεία
03/07/2025 - 14:04
Εντυπωσιακή άνοδος στην αξιολόγηση των πολιτών για το Νοσοκομείο «Μεταξά»
Υγεία
03/07/2025 - 13:42
O Τομέας ΕΚΑΒ Άνδρου ενισχύθηκε με νέο, σύγχρονο ασθενοφόρο
Επικαιρότητα
03/07/2025 - 13:17
Οι γυναίκες διαχειρίζονται καλύτερα τον θυμό τους όσο μεγαλώνουν
Ψυχική Υγεία
03/07/2025 - 13:00
Επίσκεψη Γεωργιάδη-. Κεραμέως στον «Ευαγγελισμό» για την πρόσληψη 500 τραυματιοφορέων μέσω ΔΥΠΑ
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 12:32
Μαγνητική 12 λεπτών χαρτογραφεί τη χημεία του εγκεφάλου ανιχνεύοντας ασθένειες πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων
Digital Health
03/07/2025 - 12:00
Ξεκλειδώνοντας την εγκεφαλική "συνδεσμολογία" του άγχους: Νέα στοιχεία από γονίδιο που συνδέεται με τον αυτισμό
Υγεία
03/07/2025 - 11:00
Οι επιστήμονες εντόπισαν μικροπλαστικά ακόμα και στα αναπαραγωγικά υγρά
Υγεία
03/07/2025 - 10:00
Η έκθεση στον καπνό από πυρκαγιές προκαλεί μόνιμες αλλαγές στο ανοσοποιητικό σύστημα
Υγεία
03/07/2025 - 09:00
Πρόταση μομφής κατά φον ντερ Λάιεν από ακροδεξιούς βουλευτές για το σκάνδαλο των μηνυμάτων με φαρμακευτικό κολοσσό
Επικαιρότητα
03/07/2025 - 08:02
ΕΙΝΑΠ: «Όχι» στις διακομιδές ασθενών από ιδιώτες - Να ενισχυθεί ουσιαστικά το ΕΚΑΒ
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 06:53
Η InterMed στηρίζει τη μελισσοκομία στο Καστελόριζο - Πλατινένιο βραβείο στο Μέλι «Το Μέγιστον»
Pharma News
03/07/2025 - 03:27

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η κατανάλωση κουρκουμά καθημερινά ασπίδα κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου
Διατροφή
01/07/2025 - 12:00
Ανατροπή: Τα ωμέγα λιπαρά οξέα δεν είναι απαραίτητα καλά για την καρδιά
Διατροφή
01/07/2025 - 11:00
Οδηγός του ECDC για την αντιμετώπιση ασθενειών που μεταδίδονται από κουνούπια σε όλη την Ευρώπη
Πολιτική Υγείας
01/07/2025 - 16:48
Ποιο είδος ορμονοθεραπείας αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού σε νεαρές γυναίκες
Pharma News
01/07/2025 - 15:00
Η δυσανεξία στη λακτόζη μπορεί να προκαλεί εφιάλτες, ισχυρίζονται Καναδοί επιστήμονες
Διατροφή
01/07/2025 - 19:41
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo