ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάλεσμα της ΕΣΚ Τυφλών στην παναναπηρική κινητοποίηση της Τετάρτης, στο Σύνταγμα

Patient Talk
Αρχείου EUROKINISSI
Η ΕΣΚ τυφλών καλεί όλους στην παναναπηρική κινητοποίηση αύριο Τετάρτη 3 Δεκέμβρη και ώρα 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα απέναντι από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο Μέγαρο Μαξίμου.
Τρίτη, 02/12/2025 - 10:49
— Photo: Αρχείου EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΚ η κινητοποίηση γίνεται προκειμένου «να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους ανάπηρους, τους γονείς και κηδεμόνες συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις – λύσεις στα ζωτικά προβλήματά μας, γιατί απλά δεν πάει άλλο. Για όσους συναδέλφους και συναδέλφισσες επηρεάζονται από την απεργία των ταξί, υπάρχει μέριμνα και σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους της ΕΣΚ και της ΣΕΑΑΝ, θα αντιμετωπιστεί η όποια δυσκολία. Μπορείτε να επικοινωνήσετε στα παρακάτω τηλέφωνα.

Εμείς οι τυφλοί που βιώνουμε την σαπίλα και την βαρβαρότητα αυτού του συστήματος στην ζωή μας με την ακρίβεια, τις τεράστιες ελλείψεις στην εκπαίδευση, την υποβάθμιση του ΚΕΑΤ, το ότι αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε από την τσέπη μας τα τεχνικά βοηθήματα που έχουμε ανάγκη ΚΛΠ, την ανεργία που έχει πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις και ρημάζει τις ζωές μας και ιδιαίτερα των νέων συναδέλφων, όλοι εμείς την Τετάρτη πρέπει να είμαστε εκεί.

Εδώ θέλουμε να καταγγέλλουμε την στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, καθώς και της ΕΟΤ και της ΕΣΑΜΕΑ, που ενώ η καθημερινότητα των αναπήρων γίνεται όλο και πιο δύσκολη, δεν πήραν απόφαση για κινητοποίηση. Ο Πανελλήνιος γιατί δεν πήραν απόφαση οι ομοσπονδίες, κάτω από την ομπρέλα των οποίων είναι και η ΕΣΑΜΕΑ γιατί δεν έχει λεφτά! Η απόλυτη ξεφτίλα και κοροϊδία! Δεν έχει λεφτά η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των ΑΜΕΑ με τόσες κρατικές και ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και όχι μόνο, ούτε ο Πανελλήνιος με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ τον χρόνο. Είναι εκτεθειμένοι και πρέπει να τους το χρεώσουμε.
Όμως, για την ιστορία συνάδελφοι οφείλουμε να καταγράψουμε, όταν οι τυφλοί με τους αγώνες τους, με 100άδες ξανά και ξανά στον δρόμο, πέτυχαν την δημοσιοποίηση και αναβάθμιση του τότε οίκου τυφλών, τα δωρεάν τεχνολογικά βοηθήματα για τους τυφλούς φοιτητές, τις υποχρεωτικές προσλήψεις των τυφλών τηλεφωνητών, τα επιδόματα, τότε οι σύλλογοι είχαν με το ζόρι έναν υπάλληλο που πότε πληρωνόταν και πότε όχι. Αλλά δεν είχαν αυτούς που είχαν κάνει επάγγελμα τον συνδικαλισμό και έχουν ταυτίσει τα συμφέροντά τους με την εξουσία και τις κυβερνήσεις είτε του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ.

Είναι πρόκληση που μας προσβάλει σαν τυφλούς, σαν ανάπηρους, ότι έστω και για του κόσμου τα μάτια είχαν αναγκαστεί στο τελευταίο συνέδριο της ΕΣΑμεΑ στις 3 Οκτώβρη να πάρουν απόφαση λόγω της κατάστασης να προκηρυχτεί πανελλαδική παναναπηρική κινητοποίηση για τις 3 Δεκέμβρη, ούτε αυτό δεν σεβάστηκαν. Δείγμα του πως υπολογίζουν τις αποφάσεις των οργάνων που οι ίδιοι συμμετέχουν, τους ίδιους τους ανάπηρους. Εδώ επιτρέψτε μας να σχολιάσουμε και κάποια άλλα επιχειρήματα που ακούστηκαν στο να δικαιολογήσουν την απόφασή τους να μην υπάρξει κινητοποίηση στις 3 Δεκέμβρη. Σε αποστροφή του λόγου του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου, προέβαλλε και το πρόσχημα, επιχείρημα, ότι οι αγώνες σήμερα δεν γίνονται όπως παλιά, με απεργίες, διαδηλώσεις, κλπ, σήμερα χρειάζεται τεκμηρίωση, έρευνες, μελέτες, τεκμηριωμένες προτάσεις. Σιγά την καινούρια και σύγχρονη ιδέα του κου προέδρου!

Αυτά έλεγε και ο περιβόητος Παναγόπουλος, πρόεδρος της ΓΣΕΕ, όταν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ και με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφιζαν στην ΓΣΕΕ την απεργία ενάντια στο 13ωρο, ενάντια στον νόμο Κατρούγκαλου, για την καταγγελία του εγκλήματος των Τεμπών. Γι’ αυτό πήγε ο κος Παναγόπουλος και μόστραρε στις φωτογραφίες μαζί με την κα Κεραμέως, στην ταφόπλακα που βάλανε στις συλλογικές συμβάσεις, μαζί με τον ΣΕΒ και τους εκπροσώπους των άλλων εργοδοτών. Γι’ αυτό και αυτοί της πλειοψηφίας του Πανελλήνιου, στηρίζουν τον Βαρδακαστάνη, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, που ευχαριστούσε την κυβέρνηση για το 250άρι, μοστράροντας δίπλα στον Μητσοτάκη, αλλά και για το εθνικό σχέδιο για την αναπηρία, των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων των αναγκών των αναπήρων.

Τέλος, ακούσαμε και αυτό το επιχείρημα, ότι στις 3 του Δεκέμβρη παρουσιάζει το βιβλίο του ο νέος – παλιός σωτήρας, κος Τσίπρας και ότι θα χαθεί η κινητοποίηση των ΑμεΑ. Σιγά μην νοιαστούμε ότι θα χαλάσουμε την μόστρα του κου Τσίπρα που μετά την αγρανάπαυση δύο ετών έρχεται να το παίξει ξανά σωτήρας. Που αυτός εκτός των άλλων ψήφισε το 3ο μνημόνιο που επέβαλλε την μείωση των δαπανών για την αναπηρία, την πρόνοια, την ειδική αγωγή κατά 50%, το κλείσιμο των ειδικών σχολείων και των ιδρυμάτων. Αυτός που με την στήριξη της ΕΣΑμεΑ, ψήφισε τον νόμο Κατρούγκαλου που μετέτρεψε τις αναπηρικές συντάξεις σε φιλοδώρημα, που μέσω του ΟΠΕΚΑ και των ΚΕΠΑ ένταξε και επίσημα με νόμο την λειτουργικότητα ως κριτήριο απόδοσης των όποιων παροχών προς τα ΑμεΑ.
Σαν δεν ντρέπονται!

Συνάδελφοι,-σσες, εγκαταλείψτε τους, είναι επικίνδυνοι! Μπορούμε να συναντηθούμε στους δρόμους του αγώνα, ανεξάρτητα της όποιες διαφωνίας μας, με κριτήριο τις κοινές μας αγωνίες και ανάγκες. Για να γίνουμε ακόμα πιο ικανοί, για να αντιμετωπίζουμε τα ακόμα χειρότερα που μας ετοιμάζουν με την κρεατομηχανή της πολεμικής οικονομίας.

Αγωνιστικά διεκδικούμε:

  • Μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ από τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα τεχνολογικά βοηθήματα απαραίτητα για τους τυφλούς και τους ανάπηρους.
  • Το 250άρη εξαϋλώθηκε πριν καν δοθεί. Να δοθεί διπλάσιο επίδομα τον Δεκέμβρη για να καλυφτούν οι ανάγκες μπροστά στις γιορτές.
  • Να αυξηθεί το επίδομα 120€ για όλους από 01/01/2026.
  • Να απαγορευτούν οι εξώσεις και οι πλειστηριασμού των σπιτιών των ΑΜΕΑ αλλά και οι διακοπές ρεύματος και νερού για όσους δεν έχουν να πληρώσουν.
  • Μαζικές προσλήψεις όλων των ικανών προς εργασίας τυφλών και αναπήρων και να προσλαμβάνονται όλοι νέοι τυφλοί με την αποφοίτηση τους από την εκπαίδευση με ευθύνη του κράτους.
  • Αποφασιστική ενίσχυση της χρηματοδότησης και αναβάθμιση του ΚΕΑΤ, ίδρυση ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου τυφλών και σύγχρονών δημόσιων επαγγελματικών σχολών.
  • Σύγχρονή δωρεάν για όλους παροχή φαρμάκων, εξετάσεων, θεραπειών και τεχνολογικών βοηθημάτων χωρίς κανένα πλαφόν, εξαίρεση ή αποκλεισμό.
  • Να μπει τέρμα στην εμπορευματοποίηση των αναγκών μας!»
  • ΕΣΚ ΤΥΦΛΩΝ
  • ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Τα αποτελέσματα του 1ου Τακτικού Βαρόμετρου Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Τα αποτελέσματα του 1ου Τακτικού Βαρόμετρου Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία 02 Δεκεμβρίου 2025
Ο χρόνιος πόνος στο επίκεντρο: Νέοι ορίζοντες στη ζωή με ρευματικά νοσήματα 02 Δεκεμβρίου 2025
Ο χρόνιος πόνος στο επίκεντρο: Νέοι ορίζοντες στη ζωή με ρευματικά νοσήματα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεπέρασε το 80% η συμμετοχή στην κινητοποίηση των εργαστηριακών ιατρών στην Αθήνα
Επικαιρότητα
11/11/2025 - 16:53

Ξεπέρασε το 80% η συμμετοχή στην κινητοποίηση των εργαστηριακών ιατρών στην Αθήνα

Κλειστά τα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια στις 7 Νοεμβρίου - Ο ΙΣΑ στηρίζει την κινητοποίηση
Επικαιρότητα
31/10/2025 - 16:12

Κλειστά τα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια στις 7 Νοεμβρίου - Ο ΙΣΑ στηρίζει την κινητοποίηση

Κινητοποίηση εργαζομένων στα Νοσοκομεία της Αττικής στο Υπουργείο Υγείας την Τρίτη, 16 Ιουνίου
Επικαιρότητα
13/06/2025 - 17:18

Κινητοποίηση εργαζομένων στα Νοσοκομεία της Αττικής στο Υπουργείο Υγείας την Τρίτη, 16 Ιουνίου

Η ΣΕΑΑΝ καλεί τους ανάπηρους σε κινητοποιήσεις για να σταματήσουν εξώσεις και πλειστηριασμοί
Patient Talk
08/04/2025 - 20:51

Η ΣΕΑΑΝ καλεί τους ανάπηρους σε κινητοποιήσεις για να σταματήσουν εξώσεις και πλειστηριασμοί

Κινητοποίηση εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο για την επικείμενη επίσκεψη Γεωργιάδη
Επικαιρότητα
28/01/2025 - 03:23

Κινητοποίηση εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο για την επικείμενη επίσκεψη Γεωργιάδη

Κινητοποίηση του ΣΕΑΝ στο Σύνταγμα, στις 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των ΑμΕΑ
Patient Talk
25/11/2024 - 18:58

Κινητοποίηση του ΣΕΑΝ στο Σύνταγμα, στις 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των ΑμΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρεις μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα που μπορούν να παρατείνουν το προσδόκιμο ζωής έως και ένα χρόνο
Υγεία
15/01/2026 - 19:43
Οι στόχοι για τη διατροφή τη νέα χρονιά και πως μπορούν να γίνουν βιώσιμοι
Διατροφή
15/01/2026 - 19:12
Πιέσεις στα νοσοκομεία από τη γρίπη και οκτώ θάνατοι την τελευταία εβδομάδα
Υγεία
15/01/2026 - 19:04
Θρήνος στη Χαλκίδα για τον θάνατο 13χρονης μαθήτριας Ειδικού Σχολείου - Ο ΕΟΔΥ δεν επιβεβαιώνει τα περί γρίπης
Επικαιρότητα
15/01/2026 - 18:23
Γεωργιάδης: Άμεση εφαρμογή δύο νέων μέτρων για τον έλεγχο της συνταγογράφησης σε πραγματικό χρόνο
Pharma Policy
15/01/2026 - 17:39
Κομισιόν: Τι κερδίζει ο Ευρωπαίος πολίτης από την απλοποίηση των κανονισμών για τις ιατρικές συσκευές
Pharma Policy
15/01/2026 - 17:08
Νέες δομές για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και ενίσχυση της επανένταξης στην Αττική
Ψυχική Υγεία
15/01/2026 - 16:41
Κοζάνη: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων, δεσποζόμενων ζώων ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ποιμενικών σκύλων
Pet
15/01/2026 - 16:26
Τραμπ: Το πλήρες γάλα επιστρέφει στα σχολικά γεύματα
Επικαιρότητα
15/01/2026 - 16:00
Γεωργιάδης: «Όταν τελειώσουν οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης θα έχουμε ένα καινούριο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
15/01/2026 - 15:23
ΕΜΑ: 104 νέα φάρμακα εγκρίθηκαν στην Ευρώπη το 2025 – Τα 38 περιείχαν νέα δραστική ουσία
Pharma Policy
15/01/2026 - 15:00
Νέα ζάχαρη έχει την ίδια γεύση με την πραγματική χωρίς τα συνήθη μειονεκτήματα
Διατροφή
15/01/2026 - 14:19
Ξεπέρασαν τις 400 χιλιάδες τα θανατωμένα ζώα από την ευλογιά των αιγοπροβάτων
Επικαιρότητα
15/01/2026 - 13:56
Οι ερευνητές ανακάλυψαν γιατί κάποιοι άνθρωποι μεθούν χωρίς να πίνουν αλκοόλ
Υγεία
15/01/2026 - 13:00
Η απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο Αλτσχάιμερ
Υγεία
15/01/2026 - 12:00
Γιατί οι στατίνες προκαλούν μυϊκούς πόνους
Υγεία
15/01/2026 - 11:00
Έρευνα: Οι άνδρες στα 60 έχουν την ίδια σεξουαλική επιθυμία με τους άνδρες στα 20
Υγεία
15/01/2026 - 10:00
Οι πάσχοντες από μακροχρόνια Covid έχουν υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης που συνδέεται με το Αλτσχάιμερ
Υγεία
15/01/2026 - 09:00
ΠΟΕΔΗΝ: Παναττική στάση εργασίας για εργαζόμενους στα προγράμματα της ΔΥΠΑ, τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου
Επικαιρότητα
15/01/2026 - 07:48
Η Lavipharm ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες με την πιστοποίηση Great Place To Work
Pharma News
15/01/2026 - 03:21
RSV: Ο «αθόρυβος» ιός που απειλεί τους ηλικιωμένους - Νέο εμβόλιο μειώνει τις νοσηλείες
Υγεία
14/01/2026 - 23:44
Πρωτότυπα φυσικά συμπληρώματα διατροφής για την αναπνευστική λειτουργία, με Ελληνική σφραγίδα
Pharma News
14/01/2026 - 22:38
Κόντρες στη Βουλή για τη δωρεά προς τον ΠΟΥ σχετικά με την ολοκληρωμένη διαχείριση παιδιών και εφήβων με παχυσαρκία
Πολιτική Υγείας
14/01/2026 - 22:06
«Άλμα Ζωής»: Νέο ψηφιακό πρόγραμμα για γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού
Patient Talk
14/01/2026 - 21:42
Πρώτες βοήθειες σε τραυματία τροχαίου στον Περιφερειακό Υμηττού από τον ΕΕΣ
Επικαιρότητα
14/01/2026 - 21:17
Πώς η βλεφαροπλαστική βελτιώνει την εμφάνιση των ματιών και το οπτικό πεδίο
Health Talk
14/01/2026 - 20:41
Έρευνα της ΑΜΚΕ ΑΚΟΣ για την υποθρεψία - Απευθύνεται σε γιατρούς ασθενείς και φροντιστές
Υγεία
14/01/2026 - 20:09
Διαμαρτυρία της Ε.Σ.Α.μεΑ. για προβλήματα με την πλαστική Κάρτα Αναπηρίας
Patient Talk
14/01/2026 - 19:03
Συναισθηματική αποσύνδεση: Ένας μηχανισμός άμυνας με δύσκολες προεκτάσεις
Ψυχική Υγεία
14/01/2026 - 18:26
Παράταση έως και τις 31 Μαρτίου στο πρόγραμμα στήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων από τον Όμιλο Affidea
Υπηρεσίες Υγείας
14/01/2026 - 18:04

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επιτέλους καλά νέα! 7 στους 10 καρκινοπαθείς επιβιώνουν για πάνω από 5 χρόνια μετά τη διάγνωση
Υγεία
14/01/2026 - 14:00
Τα παντοτινά χημικά συνδέονται με την επικίνδυνη συσσώρευση λίπους στο συκώτι των εφήβων
Διατροφή
13/01/2026 - 11:00
Όταν η υπέρταση δεν οφείλεται στο άγχος, τη διατροφή ή το βάρος σας
Υγεία
14/01/2026 - 12:00
Εσείς πόσο συχνά νιώθετε....kama muta; Ο νέος όρος ενός παλιού συναισθήματος
Ψυχική Υγεία
13/01/2026 - 13:00
Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν δεν αντέχετε τη δουλειά σας
Υγεία
14/01/2026 - 15:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo