ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: «Αν δεν φροντίσουμε τώρα τον Διαβήτη, τότε πότε;»

Υπηρεσίες Υγείας
Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: «Αν δεν φροντίσουμε τώρα τον Διαβήτη, τότε πότε;»
«Αν δεν φροντίσουμε τώρα τον Διαβήτη, τότε πότε;» είναι το μήνυμα της ενημερωτικής εκστρατείας για τον Σακχαρώδη Διαβήτη (ΣΔ) της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη (14 Νοεμβρίου).
Πέμπτη, 11/11/2021 - 13:35
News4Health Team News4Health Team

H ενημερωτική εκστρατεία, της ΕΔΕ, για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2021, περιλαμβάνει ένα animation video (διάρκειας 40”), το οποίο θα προβληθεί ως κοινωνικό μήνυμα, μετά την έγκριση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΣΡ) καθώς και ενημερωτικό υλικό (θεματικές αφίσες, εκπαιδευτικός οδηγός Εκστρατείας για τον Διαβήτη), το οποίο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΔΕ.

Πρωταγωνιστής του spot και «πρεσβευτής» της ενημερωτικής εκστρατείας της ΕΔΕ είναι ο ηθοποιός Νίκος Κουρής, ο οποίος με τρόπο άμεσο και παραστατικό μεταφέρει το μήνυμα « Αν δεν φροντίσουμε τώρα το Διαβήτη, τότε πότε; Ζητάμε τη βοήθεια του γιατρού μας, ακολουθούμε την αγωγή μας και έναν υγιεινό τρόπο ζωής και φυσικά κάνουμε το εμβόλιο» καθώς και ο ίδιος ζει με τον Διαβήτη τύπου 1 από την ηλικία των 13 ετών.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή του στην ενημερωτική εκστρατεία της ΕΔΕ ο κ. Κουρής τόνισε «θεώρησα χρέος μου να λάβω μέρος σε αυτή την προσπάθεια γιατί είμαι και εγώ διαβητικός. Γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες της καθημερινότητας των ανθρώπων που ζουν με τον Διαβήτη. Γνωρίζω όμως και πόσα πράγματα μπορούμε να πετύχουμε όλοι εμείς, όταν αναλάβουμε την ευθύνη της διαχείρισής του. Κάνω μια δύσκολη και πολύ απαιτητική δουλειά. Τα έχω καταφέρει και συνεχίζω να τα καταφέρνω. Για εμένα ο Διαβήτης είναι μια εξίσωση που περιλαμβάνει τη διατροφή, τη θεραπεία και κυρίως την καλή ψυχολογία. Με την υπεύθυνη διαχείριση, αυτής της έλλειψης (ινσουλίνη), δεν υπάρχει στα αλήθεια τίποτα που δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε, δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να φανταστούμε και να μην το πετύχουμε».

Η Πρόεδρος της ΕΔΕ, Μαυρογιαννάκη Αναστασία, Παθολόγος–Διαβητολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Διευθύντρια ΕΣΥ, Β' Παθολογική Κλινική & Διαβητολογικό Κέντρο Γ.Ν.Α. «Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.», σχετικά με την εκστρατεία τόνισε ότι «στόχος της φετινής εκστρατείας, η οποία είναι αφιερωμένη στη Φροντίδα του Σακχαρώδους Διαβήτη (ΣΔ) είναι να ενημερώσουμε το ευρύ κοινό για τη σημασία της πρόληψης αλλά και τα άτομα με Διαβήτη και τους φροντιστές τους για την ανάγκη της συνεχούς φροντίδας και υποστήριξης, ώστε να διαχειριστούν σωστά τη νόσο και να αποφύγουν τις επιπλοκές. Αν και έχουν περάσει 100 χρόνια από την ανακάλυψη της ινσουλίνης, η διαχείριση του ΣΔ εξακολουθεί να αποτελεί υγειονομική πρόκληση. Σε όλο τον κόσμο, ένας στους δύο ενήλικες που ζουν με Διαβήτη δεν το γνωρίζει, ενώ ένα στα πέντε άτομα με ΣΔ είναι άνω των 65 ετών.

Στη χώρα μας, εκτιμάται ότι το 12% του πληθυσμού ζει με ΣΔ, το 12,4% του πληθυσμού παρουσιάζει προδιαβήτη και το 29,1% των ατόμων με ΣΔ είναι αρρύθμιστοι». Επίσης, η Πρόεδρος της ΕΔΕ αναφέρθηκε στην ανάγκη ανοσοποίησης των ατόμων με ΣΔ, μέσω του εμβολιασμού καθώς είναι ευάλωτα σε λοιμώξεις. «Περίπου το 1/3 των ατόμων με ΣΔ που νοσηλεύονται λόγω λοίμωξης, έχουν πνευμονία. Εν μέσω πανδημίας SARS-CoV-2, τα άτομα με ΣΔ αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση και παρουσιάζουν δυσμενέστερη πρόγνωση από τους μη διαβητικούς». Επιπλέον, αναφέρθηκε στα βασικά συστατικά της φροντίδας υγείας, που περιλαμβάνουν την πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζονται, στον αυτοέλεγχο των σακχάρων αίματος, στη σωστή διατροφή και άσκηση, καθώς και στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση – ψυχολογική υποστήριξη».

Στις χρόνιες επιπλοκές και τη σημασία της σωστής διαχείρισης, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΔΕ, Μακρυλάκης Κωνσταντίνος, Καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική & Διαβητολογικό Κέντρο, Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ». «Ο ΣΔ είναι μια ύπουλη νόσος, καθώς μπορεί να προκαλέσει μικρο- & μακρο-αγγειακές επιπλοκές και να βλάψει ζωτικά όργανα. Οι χρόνιες επιπλοκές του ΣΔ αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο της νόσου, καθώς μεταξύ άλλων διπλασιάζει έως τετραπλασιάζει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων. Το ευχάριστο είναι ότι οι επιπλοκές αποτρέπονται με την άριστη ρύθμιση του σακχάρου, όπως και με τη ρύθμιση των άλλων παραγόντων κινδύνου – συνοδών καταστάσεων (υπέρταση, δυσλιπιδαιμία, παχυσαρκία, διακοπή καπνίσματος).

Για την αντιμετώπιση του ΣΔ κρίνονται αναγκαίες παρεμβάσεις που στοχεύουν σε εξατομικευμένες διατροφικές τροποποιήσεις, αύξηση της σωματικής δραστηριότητας, κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και τακτική ιατρική παρακολούθηση». Επίσης ο κ. Μακρυλάκης αναφέρθηκε στις παροχές που η πολιτεία ήδη προσφέρει προς τους ασθενείς με ΣΔ, ενώ επισήμανε την ανάγκη βελτίωσης παροχών, όπως η έγκριση εφαρμογής νέων καινοτόμων θεραπειών για τον ΣΔτ1 (υβριδικό τεχνητό πάγκρεας, αισθητήρες συνεχούς καταγραφής σακχάρου σε πραγματικό χρόνο (real-time) για ΣΔτ1 (και ΣΔ2 υπό εντατικά σχήματα ινσουλίνης), η άμεση επανέναρξη της στελέχωσης των Διαβητολογικών Κέντρων-Ιατρείων με εκπαιδευόμενους ιατρούς, η συνεχής εκπαίδευση των ιατρών στον ΣΔ, η δημιουργία εκπαιδευτών Διαβήτη (Diabetes Educators), καθώς και αξιόπιστου μητρώου Διαβήτη.

Την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ΕΔΕ για το ΣΔ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη 2021, στηρίζουν οι εταιρείες: Pfizer, Βoehringer Ingelheim και ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ Α.Ε.Β.Ε..

Ιnternational Diabetes Federation (IDF) - Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2021-2023

H πρόσβαση στη Φροντίδα για τον Διαβήτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του IDF, το θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη για τα έτη 2021-2023 είναι η πρόσβαση στη Φροντίδα για το Διαβήτη. Aν και έχουν περάσει 100 χρόνια από την ανακάλυψη της ινσουλίνης, εκατομμύρια άνθρωποι με Διαβήτη ανά τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση στην αναγκαία φροντίδα.

50% των ατόμων με Διαβήτη δεν έχουν διαγνωσθεί.
3 στα 4 άτομα με Διαβήτη ζουν σε χώρες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης σε αριθμούς:

  • 463 εκατομμύρια ενήλικες (1 στους 11) ζουν με τον Διαβήτη (2019).
  • Ο αριθμός των ατόμων που ζουν με τον Διαβήτη αναμένεται να αυξηθεί φτάνοντας τα 629 εκατομμύρια μέχρι το 2045.
  • 1 στους 2 ενήλικες με Διαβήτη, παραμένουν αδιάγνωστοι (232 εκατομμύρια). Η πλειονότητα πάσχει από Διαβήτη τύπου 2.
  • Περισσότερα από 3 στα 4 άτομα με Διαβήτη ζουν σε χώρες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
  • 1 στα 6 μωρά που γεννιούνται ζωντανά (20 εκατομμύρια) έχουν υποστεί την επίδραση υψηλών επιπέδων γλυκόζης στο αίμα (υπεργλυκαιμία) κατά την εγκυμοσύνη.
  • Τα 2/3 των ατόμων με Διαβήτη ζουν σε αστικές περιοχές, ενώ τα 3/4 ανήκουν στον εργασιακά ενεργό πληθυσμό.
  • 1 στα 5 άτομα με Διαβήτη (136 εκατομμύρια) είναι άνω των 65 ετών.
  • Ο Διαβήτης προκάλεσε 4,2 εκατομμύρια θανάτους (2019).
  • Ο Διαβήτης ήταν υπεύθυνος για δαπάνες υγείας ύψους τουλάχιστον 760 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2019 – 10% της συνολικής παγκόσμιας δαπάνης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • Ανάλογα με την περιοχή στον παγκόσμιο χάρτη, έως 50% των ατόμων που είχαν διαγνωσθεί με COVID-19 ζούσαν με τον Διαβήτη.
  • Πρόσβαση στη Φροντίδα για τον Διαβήτη.
  • Δεκάδες χιλιάδες άτομα που ζουν με τον Διαβήτη τύπου 1 και χρειάζονται ινσουλίνη για να επιβιώσουν και περισσότερα από 30 εκατομμύρια άτομα με Διαβήτη τύπου 2 που χρειάζονται ινσουλίνη, δεν έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστη και οικονομικά προσιτή προμήθεια ινσουλίνης.
  • Στην Αφρική, 86% των ατόμων με Διαβήτη τύπου 2 δεν έχουν πρόσβαση στην ινσουλίνη που χρειάζονται.
  • 63% των νοικοκυριών σε χώρες με χαμηλά εισοδήματα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στην αγορά ινσουλίνης, σε συνδυασμό με το 2,8% των νοικοκυριών, σε χώρες με υψηλά εισοδήματα.
  • 26,9% των νοικοκυριών σε χώρες με χαμηλά εισοδήματα και το 0,7% των νοικοκυριών σε χώρες με υψηλά εισοδήματα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στην αγωγή με μετφορμίνη.

Φωτό (διακρίνονται από αριστερά):ο κ. Μακρυλάκης Κωνσταντίνος, Γενικός Γραμματέας ΕΔΕ, Καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική & Διαβητολογικό Κέντρο, Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ», η κ. Μαυρογιαννάκη Αναστασία, Πρόεδρος ΕΔΕ Παθολόγος–Διαβητολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Διευθύντρια ΕΣΥ, Β' Παθολογική Κλινική & Διαβητολογικό Κέντρο Γ.Ν.Α. «Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.»

diabetics

ΦωτόΝο2 η κ. Μαυρογιαννάκη Αναστασία, Πρόεδρος ΕΔΕ, Παθολόγος–Διαβητολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Διευθύντρια ΕΣΥ, Β' Παθολογική Κλινική & Διαβητολογικό Κέντρο Γ.Ν.Α. «Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.»

diabetics2

Μακρυλάκης Κωνσταντίνος, Γενικός Γραμματέας ΕΔΕ, Καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική & Διαβητολογικό Κέντρο, Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ»

diabetics3

κ. Ράπτης Αθανάσιος Μέλος ΔΣ ΕΔΕ, ο κ. Κωνσταντίνος Μακρυλάκης Γενικός Γραμματέας ΔΣ ΕΔΕ, η κα. Μαυρογιαννάκη Αναστασία Πρόεδρος ΔΣ ΕΔΕ, ο κ. Ιωάννης Ντούπης Μέλος ΔΣ ΕΔΕ, ο κ. Ιωάννης Ιωαννίδης Αντιπρόεδρος ΔΣ ΕΔΕ και ο κ. Χαρίλαος Δημοσθενόπουλος Μέλος ΔΣ ΕΔΕ.

diabetics4Α

Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ): Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία είναι Επιστημονικό Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1975 και είναι μέλος του Ευρωπαϊκού τμήματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (IDF-Europe). Επί 46 χρόνια, υπηρετεί με συνέπεια όλες τις διαχρονικές επιστημονικές αξίες, ήτοι γνώση, εμπειρία, έρευνα, εκπαίδευση, γεγονός το οποίο την κατατάσσει σε σημαντικότατο θεσμικό παράγοντα της ιατρικής κοινότητας, και ειδικότερα της Διαβητολογίας στη χώρα μας.

Παράλληλα, έχει διεξάγει Πανελλήνιες μελέτες για τον επιπολασμό του ΣΔ και των επιπλοκών του και έχει δημοσιεύσει αποτελέσματά τους σε διεθνή ιατρικά περιοδικά, ενώ έχει συμμετάσχει στην «Εθνική Μελέτη Νοσηρότητας και Παραγόντων Κινδύνου - Επιπολασμός Διαβήτη (ΕΜΕΝΟ)». Έχει εκδώσει βιβλία: Σύγχρονη Διαβητολογία, Οδηγό Διαστροφής, Οδηγό για αντλίες ινσουλίνης. Εκδίδει κάθε χρόνο Ελληνικές Κατευθυντήριες Οδηγίες για τη διαχείριση των ατόμων με διαβήτη, από το 2011.

Η συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, με σκοπό τη χάραξη στρατηγικής για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη στήριξη των ατόμων με διαβήτη από τις κοινωνικές δομές - το σύστημα υγείας της χώρας, αλλά και για την πρόληψη του Σακχαρώδους Διαβήτη σε εθνικό επίπεδο, την κατατάσσει σε σημαντικότατο θεσμικό παράγοντα της ιατρικής κοινότητας, και ειδικότερα της Διαβητολογίας στη χώρα μας.

Ευρωπαϊκό Τμήμα Διεθνούς Ομοσπονδίας για το ΣΔ: Το Ευρωπαϊκό Τμήμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας για το Διαβήτη (IDF-Europe) εκπροσωπεί τόσο τα άτομα που ζουν με Διαβήτη όσο και τους επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τον Διαβήτη στην Ευρώπη. Περιλαμβάνει 70 Εθνικές Ενώσεις Διαβήτη σε 47 χώρες και στόχος της είναι να επηρεάζει την πολιτική των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αυξάνει την ευαισθητοποίηση του κοινού προς τα ζητήματα του Διαβήτη, να ενθαρρύνει τη βελτίωση της υγείας και την προώθηση της ανταλλαγής των καλύτερων πρακτικών και να παρέχει όσο το δυνατόν πιο υψηλής ποιότητας πληροφόρηση για τον Διαβήτη σε όλη την Ευρωπαϊκή Επικράτεια.

  • ΔΙΑΒΗΤΗΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΔΙΑΒΗΤΗΣ 2021
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΗΤΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολοκληρώθηκε η ονοματοδοσία του Εργαστηρίου Επεξεργασίας Αιμοποιητικών Μοσχευμάτων και Κυτταρικών Θεραπειών
Ολοκληρώθηκε η ονοματοδοσία του Εργαστηρίου Επεξεργασίας Αιμοποιητικών Μοσχευμάτων και Κυτταρικών Θεραπειών 11 Νοεμβρίου 2021
Aυτοί είναι οι Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής του 13ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management της Ε.Ε.Φα.Μ. 11 Νοεμβρίου 2021
Aυτοί είναι οι Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής του 13ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management της Ε.Ε.Φα.Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η περιφέρεια του λαιμού «καμπανάκι» για προβλήματα στην καρδιά και διαβήτη
Υγεία
23/10/2025 - 11:00

Η περιφέρεια του λαιμού «καμπανάκι» για προβλήματα στην καρδιά και διαβήτη

Συνάντηση ενημέρωσης φορέων για την κοινή δράση (JA) CARE4DIABETES από την 1η ΥΠΕ
Πολιτική Υγείας
21/10/2025 - 03:24

Συνάντηση ενημέρωσης φορέων για την κοινή δράση (JA) CARE4DIABETES από την 1η ΥΠΕ

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: «Εγκληματική η απόφαση του ΕΟΠΥΥ για τις ταινίες μέτρησης του σακχάρου» - Όλο το ΦΕΚ!
Patient Talk
20/10/2025 - 13:38

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: «Εγκληματική η απόφαση του ΕΟΠΥΥ για τις ταινίες μέτρησης του σακχάρου» - Όλο το ΦΕΚ!

Ξυλιτόλη: Είναι η εναλλακτική λύση αντί της ζάχαρης; - Οφέλη και παρενέργειες
Διατροφή
18/10/2025 - 10:57

Ξυλιτόλη: Είναι η εναλλακτική λύση αντί της ζάχαρης; - Οφέλη και παρενέργειες

Aνακαλύφθηκε νέος τύπος διαβήτη σε μωρά πριν από την ηλικία των 6 μηνών
Υγεία
17/10/2025 - 16:04

Aνακαλύφθηκε νέος τύπος διαβήτη σε μωρά πριν από την ηλικία των 6 μηνών

Eli Lilly: Φάρμακο για τον διαβήτη με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε δύο κλινικές δοκιμές
Pharma News
15/10/2025 - 19:27

Eli Lilly: Φάρμακο για τον διαβήτη με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε δύο κλινικές δοκιμές

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έστειλε μήνυμα θάρρους και ελπίδας για τον καρκίνο του μαστού
Επικαιρότητα
29/10/2025 - 13:43
Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το Ερανιστικό Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας - Γεωργιάδης: «Εργαστήκαμε σκληρά...»
Πολιτική Υγείας
29/10/2025 - 13:29
ELENI: Ένα project για γυναίκες 18-35 ετών που νόσησαν και θέλουν να επανασυνδεθούν...
Ψυχική Υγεία
29/10/2025 - 13:18
H επίσκεψη σε γκαλερί τέχνης μπορεί να βελτιώσει τη σωματική υγεία
Υγεία
29/10/2025 - 13:00
Οι καύσωνες συνδέονται με αύξηση των κρουσμάτων αποφρακτικής υπνικής άπνοιας στην Ευρώπη
Υγεία
29/10/2025 - 12:00
Οι άνδρες χρειάζονται διπλάσια άσκηση από τις γυναίκες για να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων
Υγεία
29/10/2025 - 11:00
Με κορονοϊό διαγνώστηκε ο Πρωθυπουργός - Οι προσαρμογές στο σημερινό του πρόγραμμα
Επικαιρότητα
29/10/2025 - 10:28
Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης: Μια νόσος που δεν πλήττει μόνο το δέρμα
Υγεία
29/10/2025 - 10:02
ΗΠΑ: Πίθηκος που πιθανά είναι φορέας μολυσματικής ασθένειας αναζητείται μετά από τροχαίο
Επικαιρότητα
29/10/2025 - 09:00
Οι απεικονιστικές εξετάσεις στα μάτια μπορούν να αποκαλύψουν ενδείξεις για καρδιολογικά προβλήματα
Υγεία
27/10/2025 - 19:00
Χειμώνας και ανοσοποιητικό σύστημα: Πώς θωρακίζουμε το σώμα μας έναντι των ιών της εποχής
Υγεία
27/10/2025 - 18:00
Patients’ Summit 2025: Οι σύλλογοι ασθενών ένωσαν τη φωνή τους για το μέλλον της Υγείας
Patient Talk
27/10/2025 - 17:00
Γεωργιάδης: Ο μέσος χρόνος εξυπηρέτησης στα ΤΕΠ έχει μειωθεί στις 3,5 ώρες
Πολιτική Υγείας
27/10/2025 - 16:01
Καρδιολογία: Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης στις βαλβιδοπάθειες
Health Talk
27/10/2025 - 16:00
Όταν τα όνειρα προμηνύουν τον εκφυλισμό του εγκεφάλου - Τι ρόλο παίζει το φύλο
Υγεία
27/10/2025 - 15:02
Οι ασθένειες των ούλων μπορεί να συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και βλάβης
Υγεία
27/10/2025 - 14:00
Ειρήνη Αγαπηδάκη: 2,1 εκατ. Έλληνες υπεβλήθησαν σε καρδιολογικό έλεγχο
Πολιτική Υγείας
27/10/2025 - 13:07
Aύξηση 46,9% των λοιμωδών νοσημάτων το 2024 - Σχεδόν διπλασιασμός των κρουσμάτων γρίπης
Υγεία
27/10/2025 - 13:00
Έξοδος στη Φύση με συνταγή γιατρού - Τι δείχνει η αμερικανική εμπειρία
Ψυχική Υγεία
27/10/2025 - 12:00
ΕΛΛΟΚ: Η αποζημίωση 39 βιοδεικτών ανοίγει νέα εποχή στην εξατομικευμένη θεραπεία των καρκινοπαθών
Πολιτική Υγείας
27/10/2025 - 11:13
Εμμηνόπαυση: Νέο φάρμακο για την καταπολέμηση εξάψεων και νυχτερινών εφιδρώσεων
Pharma News
27/10/2025 - 11:00
Φωτοθεραπεία: Μπορεί να προσφέρει καλύτερο δέρμα και πιο δυνατές αρθρώσεις;
Υγεία
27/10/2025 - 10:00
Ο ρόλος του ελαιόλαδου στο μικροβίωμα του εντέρου στο μικροσκόπιο των επιστημόνων
Διατροφή
27/10/2025 - 09:00
Αλλαγή ώρας και βιορρυθμοί: Πώς να θωρακίσετε την ενέργεια σας
Επικαιρότητα
26/10/2025 - 08:09
Επαναστατική ανακάλυψη: Επιστήμονες φτιάχνουν βιολογικά δόντια στο εργαστήριο
Υγεία
25/10/2025 - 14:16
Χρούσος: «Τα ενέσιμα φάρμακα αδυνατίσματος θεραπεύουν αδηφαγικά σύνδρομα και εξαρτήσεις»
Υγεία
25/10/2025 - 13:54
Μητσοτάκης: «Σχεδόν 900.000 γυναίκες έλαβαν sms και έκαναν δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία»
Πολιτική Υγείας
25/10/2025 - 13:32
Τα εμβόλια mRNA κατά της COVID-19 και η επόμενη επανάσταση στη θεραπεία του καρκίνου
Υγεία
25/10/2025 - 09:39
Medifirst και Αθηναϊκή Γενική Κλινική τιμούν τον μήνα πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού
Υπηρεσίες Υγείας
25/10/2025 - 07:23
Θεσσαλονίκη: Στις 2 Νοεμβρίου «2ος Αγώνας Δρόμου Υγείας "Άγιος Δημήτριος"»
Επικαιρότητα
25/10/2025 - 03:41

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έξοδος στη Φύση με συνταγή γιατρού - Τι δείχνει η αμερικανική εμπειρία
Ψυχική Υγεία
27/10/2025 - 12:00
Φωτοθεραπεία: Μπορεί να προσφέρει καλύτερο δέρμα και πιο δυνατές αρθρώσεις;
Υγεία
27/10/2025 - 10:00
Οι ασθένειες των ούλων μπορεί να συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και βλάβης
Υγεία
27/10/2025 - 14:00
Χειμώνας και ανοσοποιητικό σύστημα: Πώς θωρακίζουμε το σώμα μας έναντι των ιών της εποχής
Υγεία
27/10/2025 - 18:00
Ειρήνη Αγαπηδάκη: 2,1 εκατ. Έλληνες υπεβλήθησαν σε καρδιολογικό έλεγχο
Πολιτική Υγείας
27/10/2025 - 13:07
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo