ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιδρύεται νέο Ινστιτούτο έρευνας στο Πανεπιστήμιο Rockefeller με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Υπηρεσίες Υγείας
Ιδρύεται νέο Ινστιτούτο έρευνας στο Πανεπιστήμιο Rockefeller με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
Η δωρεά, για την ίδρυση του νέου Ινστιτούτου, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με σκοπό την ενίσχυση της επιστημονικής, καινοτόμου έρευνας για τη διεθνή πρόληψη και καταπολέμηση των μολυσματικών ασθενειών.
Δευτέρα, 06/03/2023 - 17:45
— Photo: O βραβευμένος με Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής, Charles Rice, ο ανοσολόγος Michel Nussenzweig και ο επικεφαλής γιατρός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Rockefeller, Barry Coller
News4Health Team News4Health Team

Με πρόσφατη δωρεά, ύψους $75 εκατομμυρίων, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) υποστηρίζει αυτήν τη σημαντική προσπάθεια μέσα από τη δημιουργία του SNF Institute for Global Infectious Disease Research στο Πανεπιστήμιο Rockefeller στη Νέα Υόρκη.

Το νέο Ινστιτούτο, το οποίο εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο του 2023, προσβλέπει στην επίσπευση των διαδικασιών ανάμεσα στις επιστημονικές ανακαλύψεις και στην πρακτική εφαρμογή τους. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την υποστήριξη διεπιστημονικών διεθνών συνεργασιών, τη γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στην εργαστηριακή έρευνα και την πρακτική εφαρμογή της και την ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας και των πολιτών.

Το Ινστιτούτο θα διευθύνει ο βραβευμένος με Νόμπελ, Charles Rice, μαζί με τον ανοσολόγο Michel Nussenzweig και τον Barry Coller, επικεφαλής γιατρό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Rockefeller.

Συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο θα ενθαρρύνει τη βιοϊατρική έρευνα, καλλιεργώντας τη συνεργασία μεταξύ επιστημόνων από διαφορετικούς κλάδους, καθώς και την ένταξη νέων ερευνητών. Επιπλέον, θα υποστηρίξει τις κλινικές και μεταφραστικές έρευνες που πραγματοποιούνται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Rockefeller.

Πρόκειται για ένα καθοριστικό βήμα προς την κατεύθυνση της σύνδεσης της καινοτόμου έρευνας και της εφαρμογής της σε ασθενείς.

Επιπλέον, το Ινστιτούτο αποσκοπεί στην καλλιέργεια συστηματικής συνεργασίας μεταξύ επιστημόνων από όλο τον κόσμο, στη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων και στη διεύρυνση των προσπαθειών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Rockefeller να παρέχει αξιόπιστη πληροφόρηση στο κοινό και στις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Πέρα από τη διασφάλιση ετοιμότητας σε περίπτωση εμφάνισης πιθανών μελλοντικών πανδημιών, το έργο του Ινστιτούτου στοχεύει επίσης στην αντιμετώπιση επίμονα ενδημικών παθογόνων ασθενειών σε όλο τον κόσμο, όπως η ελονοσία, η φυματίωση, ο Ζίκα, ο HIV κ.ά., καθώς και στην αντιμετώπιση των νεοεμφανιζόμενων απειλών παγκοσμίως.

«Όταν έχουμε να κάνουμε με μολυσματικές ασθένειες, δεν μπορούμε να μιλάμε για αποκλειστικά τοπικές προκλήσεις κι η ανταπόκρισή μας οφείλει να είναι παγκόσμια», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος.

«Η δυνατότητά μας να ανταποκρινόμαστε στις υφιστάμενες και στις αναδυόμενες ασθένειες πρέπει να είναι ταχεία, ευέλικτη και με δυνατότητα διεθνούς εφαρμογής -όπως είναι άλλωστε κι η φύση των παθογόνων ιών. Η μακρά εμπειρία του Πανεπιστημίου Rockefeller στην επιστήμη και στη μεταφραστική έρευνα στη βιοϊατρική προσφέρει ένα πρωτοφανές πλεονέκτημα, που μπορεί να αποτελέσει βάση για τη δημιουργία ενός διεθνούς κέντρου συνεργασίας, με την προοπτική να συμβάλει στον περιορισμό του χάσματος μεταξύ της έρευνας και της πρακτικής εφαρμογής της υπό τη μορφή θεραπειών σε ασθενείς».

Το έργο του Ινστιτούτου θα βασιστεί στη συνεργασία μεταξύ εργαστηρίων εντός του Πανεπιστημίου που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19.

«Η πανδημία COVID-19 υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη για επενδύσεις στον τομέα της έρευνας για τις μολυσματικές ασθένειες, ώστε να καταστεί δυνατή η ανάπτυξη ευρέως αποτελεσματικών και ανθεκτικών εμβολίων και θεραπειών», δήλωσε ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Rockefeller, Richard P. Lifton. «Το SNF Institute for Global Infectious Disease Research θα επισπεύσει την υλοποίηση της καινοτόμου έρευνας, θα παρέχει εκπαίδευση σε επιστημονικά ζητήματα, και θα προωθήσει την ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας».

«Στο μέλλον θα συνεχίσουν να εμφανίζονται παθογόνες ασθένειες και χρειαζόμαστε συντονισμένη, εντατική έρευνα για να είμαστε προετοιμασμένοι», δήλωσε ο Διευθυντής του Ινστιτούτου, Charles Rice. «Το νέο Ινστιτούτο θα μας παρέχει τα μέσα για να ενθαρρύνουμε παγκόσμιες συνεργασίες και τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε τα πάντα, από την έρευνα για τις λοιμώδεις νόσους έως την κλινική ανάπτυξη».

Η υποστήριξη του ΙΣΝ για την ίδρυση του Ινστιτούτου αποτελεί μέρος της εν εξελίξει διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία του ΙΣΝ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη Πρωτοβουλία στην ιστορία του ΙΣΝ, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα $750 εκατομμύρια.

Περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό τριών νέων νοσοκομείων στην Ελλάδα, την προμήθεια εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού, όπως νέα αεροσκάφη για τις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ, εκπαιδευτικά προγράμματα για την περαιτέρω κατάρτιση των επαγγελματιών υγείας, προσπάθειες για την επέκταση της πρόσβασης στις ποιοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας, όπως η Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων στην Ελλάδα, και συνεργασίες με κορυφαία ιδρύματα στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης, όπως με το Πανεπιστήμιο Columbia και τον οργανισμό National Children’s Alliance στις ΗΠΑ, το νοσοκομείο Sant Joan de Déu Children’s Hospital στη Βαρκελώνη, το King Hussein Cancer Foundation και το αντίστοιχο κέντρο του στην Ιορδανία και τον οργανισμό Yorkshire Cancer Research στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Rockefeller έχει διανύσει σημαντική πορεία στον τομέα της επιστημονικής έρευνας, με αξιόλογη συνεισφορά στη θεραπεία της μηνιγγίτιδας, της ασθένειας του ύπνου, του κίτρινου πυρετού, της γρίπης, του HIV, της ηπατίτιδας C, κ.ά., καθώς και στην κατανόηση της φύσης των ιών. Δίνει προτεραιότητα στην έρευνα, με σκοπό να κερδηθεί έδαφος στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων και των μελλοντικών προκλήσεων στον τομέα της υγείας.

Η νέα δωρεά έρχεται σε συνέχεια της μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ του ΙΣΝ και του Rockefeller, και του πολυετούς δεσμού φιλίας διάρκειας παραπάνω από 50 ετών μεταξύ του Σταύρου Νιάρχου και του David Rockefeller.

Στο ξεκίνημα της πανδημίας, τον Απρίλιο του 2020, το ΙΣΝ πραγματοποίησε δωρεά ύψους $3 εκατομμυρίων στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης COVID-19, ύψους $100 εκατομμυρίων, προκειμένου να στηρίξει την έρευνα στο Πανεπιστήμιο για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19. Το 2019, εγκαινιάστηκε η νέα πανεπιστημιούπολη Stavros Niarchos Foundation – David Rockefeller (SNF-DR) River Campus με δωρεές ύψους $75 εκατομμυρίων από το ΙΣΝ και αντίστοιχου ύψους από το Πανεπιστήμιο, επεκτείνοντας τη συνολική έκταση των εργαστηρίων κατά οκτώ στρέμματα, για την περαιτέρω στήριξη της συνεργατικής, διεπιστημονικής έρευνας.

  • SNF
  • ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
  • ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
  • ΕΡΕΥΝΑ
  • ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιατρική Σχολή Αθηνών και «Αττικόν» ένα...λεωφορείο δρόμος - Τα δρομολόγια της νέας γραμμής
Ιατρική Σχολή Αθηνών και «Αττικόν» ένα...λεωφορείο δρόμος - Τα δρομολόγια της νέας γραμμής 06 Μαρτίου 2023
Κορυφαίοι ομιλητές από Ελλάδα και εξωτερικό θα παραστούν στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο του HAPCO & DES 06 Μαρτίου 2023
Κορυφαίοι ομιλητές από Ελλάδα και εξωτερικό θα παραστούν στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο του HAPCO & DES

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

"Επίθεση στην επιστήμη": Στη Σουηδία έχει φτάσει ο αντίκτυπος των περικοπών του Τραμπ στην έρευνα
Πολιτική Υγείας
08/05/2025 - 11:51

"Επίθεση στην επιστήμη": Στη Σουηδία έχει φτάσει ο αντίκτυπος των περικοπών του Τραμπ στην έρευνα

Ο Τραμπ διατάσσει τον περιορισμό των ερευνών για τους ιούς - Φοβάται διαρροή στην κοινότητα
Πολιτική Υγείας
06/05/2025 - 09:45

Ο Τραμπ διατάσσει τον περιορισμό των ερευνών για τους ιούς - Φοβάται διαρροή στην κοινότητα

Μπορεί η προπόνηση με βάρη να μας προστατεύσει από την άνοια; Τι έδειξε πρόσφατη έρευνα
Υγεία
01/05/2025 - 10:17

Μπορεί η προπόνηση με βάρη να μας προστατεύσει από την άνοια; Τι έδειξε πρόσφατη έρευνα

Τριάντα καλλιτέχνες φωτογραφήθηκαν για το πρόγραμμα «ΜΙΛΑ… It's OK!» της ΕΠΑΨΥ
Ψυχική Υγεία
29/04/2025 - 14:37

Τριάντα καλλιτέχνες φωτογραφήθηκαν για το πρόγραμμα «ΜΙΛΑ… It's OK!» της ΕΠΑΨΥ

Τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με διεθνή μελέτη
Διατροφή
28/04/2025 - 13:00

Τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με διεθνή μελέτη

Όλα όσα συζητήθηκαν στο 2ο Ολοήμερο Συνέδριο της Πρωτοβουλίας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων
Ψυχική Υγεία
16/04/2025 - 16:14

Όλα όσα συζητήθηκαν στο 2ο Ολοήμερο Συνέδριο της Πρωτοβουλίας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μητρότητα: Οι μύθοι και η όχι και τόσο ιδανική πραγματικότητα
Ψυχική Υγεία
11/05/2025 - 09:24
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Συστηματικού Ερυθηματώδη Λύκου: Οι ελπιδοφόρες ερευνητικές εξελίξεις
Υγεία
10/05/2025 - 09:10
Αποστολή Αγγελή στην Πορτογαλία στο πλαίσιο του έργου TSI για την Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας
Πολιτική Υγείας
09/05/2025 - 19:49
Ποιες τροφές μπορούν να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε ηλιοκαμένη όψη
Διατροφή
09/05/2025 - 18:42
Διπλή διάκριση κορυφής για την BAUSCH + LOMB Ελλάδας στα Best Workplaces™ 2025
Pharma News
09/05/2025 - 18:17
Πρωτοποριακή δημοσίευση για την αντιμετώπιση του πολλαπλού μυελώματος με σημαντική Ελληνική συμμετοχή
Υγεία
09/05/2025 - 18:01
Αύξηση της αμοιβής της ιατρικής επίσκεψης ανακοίνωσε ο Γεωργιάδης στο συνέδριο του ΙΣΑ
Πολιτική Υγείας
09/05/2025 - 17:19
Ολοκληρώθηκε η αποστολή «υγειονομική μέριμνα για όλους» των ΕΔ σε Νίσυρο, Τήλο και Ψέριμο
Επικαιρότητα
09/05/2025 - 16:53
Επεκτείνονται με υπουργική απόφαση οι άγονες περιοχές για την προσέλκυση ιατρών στο ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
09/05/2025 - 16:33
ΠΟΝ: «Να ακυρωθεί η απόφαση ελέγχου των δημοσίων δαπανών του ΕΟΠΥΥ από ιδιώτες»
Patient Talk
09/05/2025 - 16:13
Τούτουζας: «Να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων»
Health Talk
09/05/2025 - 15:48
Οι γυναίκες με αυτοάνοσα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακά αίτια
Υγεία
09/05/2025 - 15:34
Ανδρουλάκης από «Βενιζέλειο»: «Προτεραιότητά μας η αναγέννηση του ΕΣΥ»
Επικαιρότητα
09/05/2025 - 15:17
Ετήσιο αιματολογικό τσεκ απ θα μπορούσε να αποτρέψει το ήμισυ των καρκίνων προχωρημένου σταδίου
Υγεία
09/05/2025 - 15:00
Η πρόωρη έναρξη περιόδου στα κορίτσια αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού - Ο ρόλος της διατροφής
Υγεία
09/05/2025 - 14:00
Παγκόσμια Ημέρα Λύκου: «Κάντε τον Λύκο αναγνωρίσιμο»
Patient Talk
09/05/2025 - 13:30
Τα «σνακ άσκησης» μέσα στην ημέρα και γιατί το fitness δεν θέλει απαραίτητα πολύ χρόνο αλλά τρόπο
Fitness
09/05/2025 - 13:00
Αντίθετη η ΕΙΝΑΠ στη συγχώνευση «Αττικόν», «Αγία Βαρβάρα»- Καλεί σε κινητοποίηση
Πολιτική Υγείας
09/05/2025 - 12:30
Προειδοποίηση του ΕΜΑ για φάρμακα κατά της ανδρικής αλωπεκίας και της υπερπλασίας του προστάτη
Pharma Policy
09/05/2025 - 12:00
ΠΟΕΔΗΝ: Εξουθενωμένο το νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
09/05/2025 - 11:32
Ελαιόλαδο: Γιατί είναι απαραίτητη η κατανάλωση με μέτρο
Διατροφή
09/05/2025 - 11:00
Ακόμα και ένα υπερεπεξεργασμένο σνακ την ημέρα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιολογικά και καρκίνο
Διατροφή
09/05/2025 - 10:00
Στοκάρουν φάρμακα οι εταιρείες στις ΗΠΑ που εισάγουν σε επίπεδα ρεκόρ εν όψει δασμών
Pharma News
09/05/2025 - 09:23
Τουλάχιστον 216 παιδιά πέθαναν στην πρώτη σοβαρή περίοδο γρίπης στις ΗΠΑ τα τελευταία επτά χρόνια
Πολιτική Υγείας
09/05/2025 - 08:26
Πράσινο φως από το Ευρωκοινοβούλιο στην αλλαγή του καθεστώτος προστασίας των λύκων
Pet
09/05/2025 - 06:51
Ελληνική Κοινότητα Πνευμονικής Υπέρτασης: Ευρεία ατζέντα στη στρογγυλή τράπεζα της Θεσσαλονίκης
Patient Talk
09/05/2025 - 03:23
Το Νοσοκομείο «Μεταξά» «πάει» στην Αίγινα - Δράση πρόληψης για δέρμα, μαστό και ΩΡΛ
Πολιτική Υγείας
09/05/2025 - 00:07
Η Βουλή τίμησε με φωταγώγηση την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου
Επικαιρότητα
08/05/2025 - 23:08
HAPCO & DES: Αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του συνδέσμου
Επικαιρότητα
08/05/2025 - 22:51
Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας: Η σημασία της διατροφικής υποστήριξης στην εγκυμοσύνη
Pharma News
08/05/2025 - 22:26

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή διάκριση κορυφής για την BAUSCH + LOMB Ελλάδας στα Best Workplaces™ 2025
Pharma News
09/05/2025 - 18:17
Ποιες τροφές μπορούν να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε ηλιοκαμένη όψη
Διατροφή
09/05/2025 - 18:42
Αποστολή Αγγελή στην Πορτογαλία στο πλαίσιο του έργου TSI για την Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας
Πολιτική Υγείας
09/05/2025 - 19:49
Στοκάρουν φάρμακα οι εταιρείες στις ΗΠΑ που εισάγουν σε επίπεδα ρεκόρ εν όψει δασμών
Pharma News
09/05/2025 - 09:23
Τουλάχιστον 216 παιδιά πέθαναν στην πρώτη σοβαρή περίοδο γρίπης στις ΗΠΑ τα τελευταία επτά χρόνια
Πολιτική Υγείας
09/05/2025 - 08:26
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo