ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Πνευμονίας 2022: «Ενημερωνόμαστε για μια νόσο, που αφορά όλους! Εμβολιαζόμαστε & Προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας!»

Υγεία
Παγκόσμια Ημέρα Πνευμονίας 2022: «Ενημερωνόμαστε για μια νόσο, που αφορά όλους! Εμβολιαζόμαστε & Προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας!»
Ενημερωτική δράση πραγματοποίησε η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), με αφορμή τον εορτασμό της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Πνευμονίας.
Δευτέρα, 14/11/2022 - 20:56
— Photo: PEXELS
News4Health Team News4Health Team

Στόχος της δράσης, με κεντρικό μήνυμα «Ενημερωνόμαστε για μια νόσο, που μας αφορά όλους! Εμβολιαζόμαστε & Προστατεύουμε εμάς και τους μας!», είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της υιοθέτησης νοοτροπίας πρόληψης της πνευματικότητας μέσω του εμβολιασμού καθώς και της έγκαιρης και στοχευμένης θεραπείας, προκειμένου να μειωθεί η μικροβιακή αντοχή στα αντιβιοτικά, η νοσηρότητα και. η θνητότητα.

Με την παρότρυνση «Κάνε μια Στάση! Ενημερώσου για την πρόληψη της πνευμονίας από τους Ειδικούς» , μέλη της ΕΠΕ θα πραγματοποιήσουν ενημερωτικές ομιλίες ανοιχτές για το κοινό σχετικά με τους άξονες πρόληψης της πνευμονίας, όπως ο εμβολιασμός, η διακοπή του καπνίσματος, η καλή υγιεινή και η ισορροπημένη διατροφή, αλλά και για άλλα σχετικά θέματα όπως η ορθή χρήση των αντιβιοτικών. Παράλληλα, στο χώρο που θα λειτουργούν περισσότερα, στα οποία θα προβάλλονται ενημερωτικά βίντεο αλλά και θα διανέμονται σχετικό ενημερωτικό υλικό.

Με αφορμή την έναρξη της ενέργειας, συνέντευξη τύπου, την οποία τίμησε με την παρουσία της η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κ. Μίνα Γκάγκα . Την εκδήλωση τίμησε, επίσης, με την παρουσία του και ο κ. Εμμανουήλ Καλαμπόκας, Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων Δήμου Αθηναίων , ο οποίος δήλωσε ότι «Η πρόληψη είναι η σημαντικότερη θεραπεία! Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει ενεργά την προσπάθεια της ΕΠΕ μέσα από κοινές δράσεις στα Δημοτικά Ιατρεία, που στοχεύουν όχι μόνο στην ενημέρωση για τα προγράμματα προληπτικής Ιατρικής, αλλά στη βελτίωση του επιπέδου υγείας των κατοίκων της πόλης».

Ο Πρόεδρος της ΕΠΕ, κ. Ο Στυλιανός Λουκίδης , σε χαιρετισμό του ανέφερε ότι «Συμμετέχουμε ως επιστημονική εταιρεία στη φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πνευμονίας με ξεκάθαρους στόχους. Αρχικά, θέλουμε να συμβάλουμε στην ενημέρωση των επιστημόνων υγείας και του κοινού για μια νόσο, που απαιτεί έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση, αλλά και για την πρόληψη του εμβολιασμού κατά του πνευμονιόκοκκου, το κύριο μικρόβιο που ευθύνεται για την πνευματική. Τέλος, να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό αλλά και τις υπηρεσίες υγείας για τη σωστή και ορθολογική χρήση αντιβιοτικών, με στόχο την αντιμετώπιση της Μικροβιακής Αντοχής, ειδικά στην περίπτωση των νοσοκομειακών λοιμώξεων».

Ο κ. Πέτρος Μπακάκος, Ειδικός Γραμματέας της Ε.Π.Ε., καθηγητής Πνευμονολογίας, Α' Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική, Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α., κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε ότι «Η πνευμονία είναι μια από τις σημαντικότερες αιτίες νοσηρότητας και θνητότητας παγκοσμίως, με συχνότερα αίτια μικρόβια και ιούς. Πρόσφατα, μάλιστα, γίναμε μάρτυρες των εκατομμυρίων θανάτων παγκοσμίως, που προκάλεσε η πανδημία COVID-19 με κύρια αιτία τη βαριά πνευματική από τον ιό SARS-CoV-2. Ωστόσο, το σημαντικότερο μάθημα για όλους είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό από τη νόηση - και κυρίως τη βαριά νόηση που οδηγεί στη ΜΕΘ και στο θάνατο- μπορεί να προβλεφθεί με μέτρα, όπως ο εμβολιασμός αλλά και η σωστή και όχι αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών σε περίπτωση νόησης. . Θεωρούμε υποχρέωσή μας, ως ΕΠΕ αλλά και ως επιστήμονες, να ενημερώσουμε σωστά την κοινωνία, ο καθένας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη δική του υγεία αλλά και την υγεία των οικείων του. Σήμερα,

Η κα. Αδαμαντία Λιαπίκου, Υπεύθυνη Ομάδας Λοιμώξεων Αναπνευστικού Συστήματος της ΕΠΕ, Πνευμονολόγος, Επιμελήτρια Α' Ν.Ν.Θ.Α «ΣΩΤΗΡΙΑ», παρουσίασε στοιχεία από μελέτες και διεθνείς οργανισμούς για την επίπτωση και την θνητότητα της πνευματικότητας, που ποικίλουν ανάλογα με τη χώρα και την ήπειρο. , αντανακλώντας παράλληλα, διαφορές στην οικονομική κατάσταση και στα συστήματα υγείας. «Η πνευμονία αποτελεί μια συχνή νόσο με επίπτωση 1,7-11 ανά 1.000 ασθενείς ανά έτος, με όμως αμετάβλητη θνητότητα τα τελευταία 20 χρόνια. Μόνο το 2019 καταγράφηκαν 2,5 εκατ. θάνατοι λόγω πνευμονίας, εκ των οποίων οι 672.000 ήταν παιδιά – η πνευμονία αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου για κάτω από παιδιά 5 ετών-», σημειώθηκε η κα. Λιαπίκου.

Ως προς τις αιτίες, τη διάγνωση και τα συμπτώματα της νόσου, ανέφερε ότι «Η πνευμονία είναι φλεγμονή των πνευμόνων που προκαλείται κυρίως από μικροοργανισμούς όπως είναι τα βακτήρια, οι ιοί (π.χ. ιός γρίπης) και σπανιότερα οι μύκητες. Συχνότερος αιτιολογικός παράγοντας είναι ο στρεπτόκοκκος της πνευμονίας, στον οποίο αποδίδεται το φορτίο των 1,5 εκατ. θανάτων παγκοσμίως. Υψηλό κίνδυνο νόσου έχουν οι ηλικιωμένοι, οι άνθρωποι με συνυπάρχοντα νοσήματα, οι ανοσοκατασταλμένοι και οι καπνιστές. Ο ασθενής παρουσιάζεται με συμπτώματα οξείας λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού με υψηλό πυρετό, βήχα με πτύελα, αθραλγίες-μυαλγίες, καταβολή δυνάμεων και μερικές φορές θωρακαλγία και δύσπνοια. Η διάγνωση της πνευμονίας στηρίζεται στην κλινική εικόνα και τα ευρήματα της ακτινογραφίας θώρακος. Η βαρύτητά της ποικίλει από ήπια νόσο (80% των περιπτώσεων),

Η κα. Παρασκευή Κατσαούνου, Μέλος Δ.Σ. της Ε.Π.Ε., Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική και αποτελεσματική είναι η πρόληψη των πνευμονιών. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «Οι πνευμονίες από γρίπη, κοκκύτη, κορωνοϊό και πνευματικόκοκκο μπορούν να προβληθούν με τον έγκαιρο εμβολιασμό αλλά και - ακόμη και αν επέλθουν σε εμβολιασμένους - οι παρατηρήσεις τους δεν θα είναι σοβαρές. Για παράδειγμα, οι μη διεισδυτικές μορφές πνευμονιοκοκκικής νόσου δεν θα μετατραπούν σε διεισδυτικές (π.χ. η πνευμονία όταν συνοδεύεται από βακτηριαιμία), μια πολύ σοβαρή και δυνητική θανατηφόρα κατάσταση. Επιπρόσθετα, με τον εμβολιασμό μπορεί να βελτιωθεί και το δεύτερο σημαντικό αίτιο για πνευμονίες, που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή νόσο και θάνατο. Αυτό είναι η αντοχή των μικροβίων στα αντιβιοτικά. Το διάστημα 2000 – 2009 με τη χρήση του 7δύναμου συζευγμένου πνευμονιοκοκκικού εμβολίου, εκτιμάται ότι τα παιδιά προστατεύονται από στελέχη, τα οποία αποτελούν πάνω από το 83% των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά. Επιπλέον, από το 2010 και μετά, το 13δύναμο συζευγμένο εμβόλιο καλύπτει και τον ορότυπο 19Α, που είναι υπεύθυνος για το 30% των ανθεκτικών μικροβίων. Για παράδειγμα, αν κάθε παιδί εμβολιαζόταν με το εμβόλιο έναντι του Streptococcus pneumoniae (πνευμονία, μηνιγγίτιδα και μέση ωτίτιδα) θα αποτρεπόταν η χρήση αντιβιοτικών 11 εκατομμυρίων ημερών ετησίως. Η αλλαγή νοοτροπίας και η διατήρηση της απρόσκοπτης ροής των τακτικών εμβολιασμών κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι το σημαντικότερο μέρος, που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας και τους γύρω μας».

Tο 13δύναμο συζευγμένο εμβόλιο καλύπτει και τον ορότυπο 19Α, που είναι υπεύθυνος για το 30% των ανθεκτικών μικροβίων. Για παράδειγμα, αν κάθε παιδί εμβολιαζόταν με το εμβόλιο έναντι του Streptococcus pneumoniae (πνευμονία, μηνιγγίτιδα και μέση ωτίτιδα) θα αποτρεπόταν η χρήση αντιβιοτικών 11 εκατομμυρίων ημερών ετησίως. Η αλλαγή νοοτροπίας και η διατήρηση της απρόσκοπτης ροής των τακτικών εμβολιασμών κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι το σημαντικότερο μέρος, που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας και τους γύρω μας». το 13δύναμο συζευγμένο εμβόλιο καλύπτει και τον ορότυπο 19Α, που είναι υπεύθυνος για το 30% των ανθεκτικών μικροβίων. Για παράδειγμα, αν κάθε παιδί εμβολιαζόταν με το εμβόλιο έναντι του Streptococcus pneumoniae (πνευμονία, μηνιγγίτιδα και μέση ωτίτιδα) θα αποτρεπόταν η χρήση αντιβιοτικών 11 εκατομμυρίων ημερών ετησίως. Η αλλαγή νοοτροπίας και η διατήρηση της απρόσκοπτης ροής των τακτικών εμβολιασμών κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι το σημαντικότερο μέρος, που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας και τους γύρω μας».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν και οι υποστηρικτές της πρωτοβουλίας: ο γνωστός ηθοποιός, κ. Άκης Σακελλαρίου και η κορυφαία Μαραθωνοδρόμος, κ. Η Μαρία Πολύζου , η οποία δήλωσε ότι «Με μεγάλη στηρίζω την ενέργεια της ΕΠΕ καθώς πιστεύω τόσο στην αξία της πρόληψης όσο και στα αποτελέσματα του αθλητισμού σε κάθε ηλικία για να πετύχουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής».

Ο κ. Ο Σακελλαρίου , με τη σειρά του, δήλωσε ότι «Η προσωπική μου εμπειρία με την πνευμονία, μου έδωσε ένα πολύ σημαντικό μάθημα: πρέπει να αφουγκραζόμαστε το σώμα μας, αποδεχόμαστε ότι έχει τις δικές του μοναδικές ανάγκες. Αμέσως μόλις «ακούσουμε» κάτι διαφορετικό, θα πρέπει να απευθυνθούμε στο γιατρό μας!».

Τελευταία τροποποίηση στις 14/11/2022 - 17:43
  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑΣ
  • ΕΜΒΟΛΙΟ
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΗ
  • ΣΥΝΤΑΓΜΑ
  • ΠΡΟΛΗΨΗ
  • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
  • ΝΟΣΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κορονοϊός: Τα συμπτώματα που εκδηλώνει κανείς ανάλογα με την κατάσταση εμβολιασμού του
Κορονοϊός: Τα συμπτώματα που εκδηλώνει κανείς ανάλογα με την κατάσταση εμβολιασμού του 14 Νοεμβρίου 2022
Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη: Οι κύριες μορφές του και τρόποι αντιμετώπισης 14 Νοεμβρίου 2022
Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη: Οι κύριες μορφές του και τρόποι αντιμετώπισης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φόρουμ Δελφών: Πώς η τεχνολογία μπορεί να κλείσει το κενό για την προστασία των νέων
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 03:47

Φόρουμ Δελφών: Πώς η τεχνολογία μπορεί να κλείσει το κενό για την προστασία των νέων

ΕΕ: Εγκρίθηκε νέο εμβόλιο κατά του ιού RSV για την πρόληψη της λοίμωξης σε νεογνά και βρέφη
Pharma News
28/04/2026 - 15:00

ΕΕ: Εγκρίθηκε νέο εμβόλιο κατά του ιού RSV για την πρόληψη της λοίμωξης σε νεογνά και βρέφη

Λάρισα: Περισσότεροι από 5.000 πολίτες έδωσαν το παρών στο «Μαζί Μια Αγκαλιά»
Επικαιρότητα
27/04/2026 - 20:21

Λάρισα: Περισσότεροι από 5.000 πολίτες έδωσαν το παρών στο «Μαζί Μια Αγκαλιά»

ΙΣΠ: Αποτελεσματική και ασφαλής πρόληψη για όλες τις ηλικίες τα εμβόλια
Υγεία
22/04/2026 - 19:49

ΙΣΠ: Αποτελεσματική και ασφαλής πρόληψη για όλες τις ηλικίες τα εμβόλια

Εικόνες και βίντεο από τη μεγάλη δράση του ΕΕΣ στο Σύνταγμα για την Υγεία και την πρόληψη
Επικαιρότητα
22/04/2026 - 16:48

Εικόνες και βίντεο από τη μεγάλη δράση του ΕΕΣ στο Σύνταγμα για την Υγεία και την πρόληψη

Η Κομισιόν ενέκρινε το πρώτο συνδυαστικό mRNA εμβόλιο για COVID-19 και γρίπη σε άτομα άνω των 50 ετών
Pharma Policy
22/04/2026 - 14:56

Η Κομισιόν ενέκρινε το πρώτο συνδυαστικό mRNA εμβόλιο για COVID-19 και γρίπη σε άτομα άνω των 50 ετών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιατί ο εγκέφαλός μας «στρέφεται εναντίον μας» όταν τσακωνόμαστε
Ψυχική Υγεία
30/04/2026 - 15:24
Θεμιστοκλέους: «Την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για 1.000 μόνιμες θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία της χώρας»
Πολιτική Υγείας
30/04/2026 - 14:19
Εμβολιασμοί ενηλίκων: Τα πιο απλά και αποτελεσματικά μέσα πρόληψης και προστασίας
Υγεία
30/04/2026 - 13:34
Γεωργιάδης: «Άνοιξαν όλες οι κατηγορίες για την διανομή των ΦΥΚ από ιδιωτικά φαρμακεία»
Πολιτική Υγείας
30/04/2026 - 12:58
Χουλιάρα από το Φόρουμ των Δελφών: «Σε μη βιώσιμα επίπεδα το clawback και το rebate»
Pharma Policy
30/04/2026 - 12:26
Περισσότερα από 150 παιδιά έχουν τραυματιστεί το πρώτο τρίμηνο οδηγώντας ηλεκτρικά πατίνια
Υγεία
30/04/2026 - 11:38
Διεθνής έρευνα για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην υγεία: Κρίση που βαθαίνει όλο και πιο πολύ
Υγεία
30/04/2026 - 11:03
Μελάνωμα: Πέντε «γκρίζες ζώνες» και απλοί τρόποι αποτροπής ενός ηλιακού εγκαύματος την άνοιξη
Health Talk
30/04/2026 - 10:36
Πατούλης για δημογραφικό: «Εθνική και ευρωπαϊκή πρόκληση για το μέλλον των κοινωνιών»
Επικαιρότητα
30/04/2026 - 10:11
Η εμμηνόπαυση γερνάει ανομοιόμορφα τα όργανα του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος
Υγεία
30/04/2026 - 09:43
Η ΕΝΑΣΕΛ στη Βουλή: «Η ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών περνά μέσα από τη θεσμική συμμετοχή»
Patient Talk
30/04/2026 - 08:47
Παρεμβάσεις σε κυβέρνηση, κόμματα και φορείς από τους εργαζόμενους για το μέλλον των κέντρων πρόληψης
Ψυχική Υγεία
30/04/2026 - 07:22
Παρέμβαση της Brains I.C.S στο συνέδριο του Economist: «Η μάχη κατά του καρκίνου ξεκινά πολύ πριν από το νοσοκομείο»
Επικαιρότητα
30/04/2026 - 03:37
Ο Νίκος Παπανδρέου υποψήφιος για το βραβείο One Health
Επικαιρότητα
30/04/2026 - 00:02
Όταν οι αμυγδαλές δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από τα οφέλη τους
Health Talk
29/04/2026 - 23:46
Η Γερμανία από το 2028 θα επιβάλει φόρο στα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 23:18
Ραντεβού και σε μονάδες Ψυχικής Υγείας με λίγα «κλικ» μέσω του myHealth app
Πολιτική Υγείας
29/04/2026 - 23:01
Ο ΕΕΣ και η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στήριξαν 312 παιδιά τις Ημέρες του Πάσχα
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 22:44
Μεσοθεραπεία σώματος: Στοχευμένη λύση για κυτταρίτιδα και τοπικό λίπος
Ομορφιά
29/04/2026 - 22:21
Αποκάλυψη Τέντρος: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν πληρώσει ακόμη όσα οφείλουν στον ΠΟΥ για να αποχωρήσουν»
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 21:18
Ο ΕΟΦ απαγόρευσε πέντε γνωστά προϊόντα που υπόσχονταν «θεραπείες» για σειρά παθήσεων
Υγεία
29/04/2026 - 20:52
Παρέμβαση Γεωργιάδη για την ειδικευόμενη παιδίατρο: «Καμία υπερεργασία, καμία υπερεφημέρευση»
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 20:36
«Τροφή για Δράση»: Πρωτοβουλία 13 πανεπιστημίων για την παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα
Υγεία
29/04/2026 - 20:13
Είναι το μέλλον στην επιστήμη της διαιτολογίας η προσωποποιημένη διατροφή;
Διατροφή
29/04/2026 - 19:29
Μονάδες ολικής φροντίδας για άτομα με αυτισμό και νευροεκφυλιστικές παθήσεις σε Ρέθυμνο και Λασίθι
Πολιτική Υγείας
29/04/2026 - 19:11
Εκδικάζεται από το ΣτΕ η προσφυγή του ΠΣΦ για το rebate και το clawback
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 18:48
ΠΕΦ: Στρατηγικής σημασίας οι επενδύσεις στην Τρίπολη - Στιγμιότυπα από την επίσκεψη Μητσοτάκη
Pharma Policy
29/04/2026 - 18:02
Σύνδρομο «ραγισμένης» καρδιάς: Και όμως υπάρχει…
Health Talk
29/04/2026 - 17:24
Συνάντηση της ΕΝΑΣΕΛ με αντιπροσωπεία του Υπουργείου Υγείας του Καζακστάν
Patient Talk
29/04/2026 - 17:06
Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Διεθνής διάκριση για το Τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας
Υγεία
29/04/2026 - 16:53

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

DUALTO Energy System: Το νέο χειρουργικό εργαλείο της Johnson & Johnson MedTech
Υπηρεσίες Υγείας
27/04/2026 - 15:34
Θεμιστοκλέους: «Άνοιξε η πλατφόρμα για προσλήψεις νοσηλευτών στην Αττική»
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 16:27
Lavipharm: Εντυπωσιακή ανάπτυξη δείχνουν τα οικονομικά μεγέθη του 2025
Pharma News
27/04/2026 - 17:02
Τσέτη από Φόρουμ Δελφών: «Συνέχεια και συνέπεια η βιωσιμότητα - Σύμμαχοί μας οι εργαζόμενοι»
Pharma News
27/04/2026 - 18:37
Γεωργιάδης: «Με την Ένωση Ασθενών ξεκινήσαμε τη μεγάλη μεταρρύθμιση μέσα στα νοσοκομεία»
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 19:04
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo