Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών πιστός στη δέσμευσή του για την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στην Υγεία, προχώρησε σε δωρεά, προς τον Ιατρικό Σύλλογο Καλύμνου. Συγκεκριμένα, ο ΙΣΑ διέθεσε δύο σύγχρονους απινιδωτές, οι οποίοι παραδόθηκαν προσωπικά, από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη, στον πρόεδρο του ΙΣΚ Γεράσιμο Αποστολάτο, προκειμένου να καλυφθούν κρίσιμες ανάγκες στο ακριτικό νησί.
«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, διαχρονικά ευαισθητοποιημένος απέναντι στις ανάγκες των κατοίκων των παραμεθόριων περιοχών της χώρας μας, συνεργάζεται σταθερά με αντίστοιχους ιατρικούς και κοινωνικούς φορείς, για να προσφέρει την αρωγή του. Με αυτή τη δωρεά, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΑ, εκφράζει έμπρακτα τη στήριξή του προς τον ΙΣΚ», δήλωσε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: «Στο πλαίσιο αυτό, αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά που μπορέσαμε να διαθέσουμε δύο σύγχρονους απινιδωτές στον Ιατρικό Σύλλογο Καλύμνου, για τους κατοίκους του ακριτικού νησιού. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι κάθε πολίτης αυτής της χώρας αξίζει να έχει ισότιμη πρόσβαση στο σύστημα Υγείας. Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να προασπίζεται με κάθε μέσο την υγειονομική θωράκιση των πολιτών και να προωθεί πρωτοβουλίες που ενδυναμώνουν τις τοπικές κοινότητες, ιδιαίτερα εκείνες που βρίσκονται στις πιο απομακρυσμένες γωνιές της πατρίδας μας».
Από την πλευρά του, ο κ. Αποστολάτος ευχαρίστησε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Καλύμνου και των κατοίκων του νησιού, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, για τη διαχρονική του στήριξη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού.