ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το 90% των οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης παρέχουν υπηρεσίες τηλεϊατρικής

Υγεία
Το 90% των οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης παρέχουν υπηρεσίες τηλεϊατρικής
Νέα έρευνα από την Kaspersky, στην οποία συμμετείχαν 389 πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης από 36 χώρες, αποκαλύπτει ότι το 91% των ιατρικών οργανισμών έχουν ήδη εφαρμόσει δυνατότητες τηλεϊατρικής, με το 44% να ξεκίνησε να τις χρησιμοποιεί μετά την πανδημία.
Πέμπτη, 02/12/2021 - 15:14
News4Health Team News4Health Team

Ταυτόχρονα, το 52% των ερωτηθέντων έχει βιώσει περιπτώσεις όπου ασθενείς αρνήθηκαν υπηρεσίες τηλεϊατρικής για λόγους ασφαλείας.

Τα παγκόσμια γεγονότα στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης το 2019-2020 έχουν αλλάξει την αντίληψη των ανθρώπων για τον κλάδο. Οι ιατρικοί οργανισμοί έχουν προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και σήμερα, το 56% των ιδρυμάτων υγειονομικής περίθαλψης σχεδιάζει να αυξήσει τις επενδύσεις του σε λύσεις τηλεϊατρικής και εικονικής περίθαλψης. Η Kaspersky ερεύνησε τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων για την υγειονομική περίθαλψη για να μάθει πώς πηγαίνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κλάδου και ποια προβλήματα πιστεύουν ότι πρέπει να λυθούν για να δημιουργηθεί ένας κόσμος στον οποίο όλοι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσιτή, γρήγορη και ποιοτική περίθαλψη.

Σύμφωνα με την έρευνα της Kaspersky, το 71% των ερωτηθέντων παγκοσμίως πιστεύει ότι οι υπηρεσίες τηλεϊατρικής θα προσθέσουν τη μεγαλύτερη αξία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Οι επαγγελματίες σημειώνουν ότι η εξ αποστάσεως ιατρική είναι πρακτική και ελκυστική από πολλές απόψεις, με πλεονεκτήματα όπως η άμεση πρόσβαση, η περιορισμένη μετάδοση ασθενειών μεταξύ ασθενών και του προσωπικού και η δυνατότητα βοήθειας περισσότερων ανθρώπων σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Αυτή η θετική προσέγγιση έχει απήχηση στην πραγματική ιατρική πρακτική. Σχεδόν οι μισοί οργανισμοί (42%) συμφωνούν ότι οι περισσότεροι ασθενείς τους ενδιαφέρονται περισσότερο για απομακρυσμένες συνεδρίες παρά για προσωπικές συνεδρίες λόγω της ευκολίας τους. Άλλα ελκυστικά χαρακτηριστικά τηλεϊατρικής για τους πελάτες είναι ότι οι σύγχρονες τεχνολογίες εξοικονομούν χρόνο, προσπάθεια και χρήματα και παρέχουν την ευκαιρία να συμβουλευτούν έναν πιο έμπειρο ειδικό.

Αυτά τα πλεονεκτήματα είχαν ως αποτέλεσμα οι υπηρεσίες τηλεϊατρικής να γίνονται όλο και πιο περιζήτητες από ασθενείς όλων των ηλικιακών ομάδων. Σε αντίθεση με τα στερεότυπα ότι οι ηλικιωμένοι είναι λιγότερο διατεθειμένοι να εμπιστευτούν τις σύγχρονες τεχνολογίες, μόλις το 51% των παρόχων συμφωνεί ότι η πλειονότητα των ασθενών του οργανισμού τους που χρησιμοποιούν απομακρυσμένες μορφές είναι ηλικίας κάτω των 50 ετών.

Η πιο κοινή υπηρεσία που παρέχεται από οργανισμούς είναι η σύγχρονη τηλεϊατρική (51%), όπως η επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο με ασθενείς, συμπεριλαμβανομένης της βιντεοκλήσης ή της ψηφιακής συνομιλίας. Η δεύτερη πιο δημοφιλής υπηρεσία είναι η απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών μέσω wearables (41%), ακολουθούμενη από την τεχνολογία ασύγχρονης τηλεϊατρικής (39%). Αυτή η μέθοδος συλλέγει και αποθηκεύει τα δεδομένα των ασθενών σε μια ασφαλή πλατφόρμα στο cloud για περαιτέρω χρήση από έναν θεράποντα επαγγελματία.

Ωστόσο, το 74% των ερωτηθέντων αντιμετώπισε περιπτώσεις όπου ασθενείς αρνήθηκαν μια βιντεοκλήση με το ιατρικό προσωπικό, με το 52% να αναφέρει ότι οι άνθρωποι αρνήθηκαν τις υπηρεσίες τηλεϊατρικής λόγω ανησυχιών για το απόρρητο ή τα δεδομένα. Άλλοι λόγοι που αναφέρθηκαν ήταν η γενική έλλειψη εμπιστοσύνης προς την τηλεϊατρική (33%), η απροθυμία εμφάνισης σε βίντεο (32%) και η απουσία σωστού εξοπλισμού (30%).

Δεν είναι μόνο οι ασθενείς που ανησυχούν για το απόρρητό τους: το 81% των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης δηλώνουν ότι οι κλινικοί γιατροί στον οργανισμό τους έχουν εκφράσει ανησυχίες για την προστασία των δεδομένων των ασθενών κατά τη διεξαγωγή συνεδριών εξ αποστάσεως και μόνο το 36% των ερωτηθέντων είναι πολύ βέβαιο ότι ο οργανισμός τους έχει απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

«Η εμπιστοσύνη ήταν πάντα σημαντική για τον τομέα της υγείας. Αλλά σήμερα, καθώς όλο και περισσότεροι ιατρικοί οργανισμοί βασίζονται στην τεχνολογία και τις ψηφιακές δυνατότητες για να υποστηρίξουν τις υπηρεσίες τους, οι ασθενείς θέλουν επίσης να αισθάνονται σίγουροι για το απόρρητο των ιατρικών τους δεδομένων. Αυτό σημαίνει ότι το επίπεδο εμπιστοσύνης στον κλάδο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ικανότητα ενός παρόχου να εγγυάται την ασφάλεια των ευαίσθητων πληροφοριών που συλλέγει, μοιράζεται και αποθηκεύει. Με την ταχεία ανάπτυξη και την πολυπλοκότητα που καθιστούν τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης πιο προσοδοφόρο για κακόβουλους φορείς, τώρα είναι η ώρα για τα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης να θέσουν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ως την πρώτη τους προτεραιότητα. Θα πρέπει να αξιολογήσουν το τρέχον επίπεδο άμυνάς τους και να υιοθετήσουν με σύνεση κατάλληλες λύσεις και εργαλεία. Με αυτόν τον τρόπο, θα οικοδομήσουν ένα πιο λαμπρό μέλλον όπου οι κίνδυνοι από απόσταση ή κυβερνοασφάλεια δεν θα αποτελούν εμπόδιο και όλοι μπορούν να λάβουν ιατρική βοήθεια υψηλής ποιότητας», σχολιάζει η Evgeniya Naumova, Executive Vice President, Corporate Business, στην Kaspersky.

Η έρευνα επιβεβαιώνει ότι η ασφάλεια της τηλεϊατρικής είναι ένα ζήτημα τόσο για τους παρόχους όσο και για τους καταναλωτές. Δεδομένου ότι το απόρρητο των ευαίσθητων δεδομένων ασθενών θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα για κάθε οργανισμό, οι ειδικοί της Kaspersky μοιράζονται τις ακόλουθες συστάσεις για να βοηθήσουν τα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης να δημιουργήσουν υψηλό επίπεδο ετοιμότητας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο:

Παρέχετε εκπαίδευση ευαισθητοποίησης σχετικά με την ασφάλεια σε εργαζόμενους που έχουν πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία των ασθενών. Η εκπαίδευση θα πρέπει να καλύπτει τουλάχιστον τις πιο βασικές πρακτικές, όπως τη σωστή χρήση κωδικού πρόσβασης, την ασφάλεια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την ανταλλαγή προσωπικών μηνυμάτων και την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο.
Η αυξανόμενη δημοτικότητα των υπηρεσιών τηλεϊατρικής απαιτεί εκτεταμένη χρήση υπολογιστικών συσκευών και πληροφορικής γενικότερα. Οι λύσεις ασφαλείας διασφαλίζουν τον έλεγχο της πολύπλοκης υποδομής πληροφορικής και διασφαλίζουν ότι όλες οι εταιρικές συσκευές που έχουν πρόσβαση στο δίκτυο της εταιρείας προστατεύονται.
Μην παραβλέπετε την προστασία του ιατρικού εξοπλισμού που βασίζεται σε ενσωματωμένα συστήματα. Αυτά τα συστήματα έχουν συνήθως χαμηλή λειτουργική ικανότητα και μπορούν να εκτελέσουν μόνο μια πολύ συγκεκριμένη εργασία. Οι λύσεις ασφαλείας για ενσωματωμένα συστήματα θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τις πιο πρόσφατες απειλές και να είναι συμβατές με υλικό χαμηλού επιπέδου.
Χρησιμοποιήστε ένα τείχος προστασίας που χρησιμεύει ως εμπόδιο σε εξωτερικές απειλές. Αυτό θα προστατεύσει τους web servers σας από διαφορετικά είδη κακόβουλου λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων ιών, ransomware και Trojans.

Η πλήρης έκθεση και οι λεπτομέρειες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση του κλάδου τηλεϊατρικής είναι διαθέσιμα εδώ.

  • ΤΗΛΕΙΑΤΡΙΚΗ
  • ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
  • ΕΡΕΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελλάδα: Ο καταστροφικός Νοέμβριος έγινε ο 3ος πιο θανατηφόρος μήνας της πανδημίας (graph)
Ελλάδα: Ο καταστροφικός Νοέμβριος έγινε ο 3ος πιο θανατηφόρος μήνας της πανδημίας (graph) 02 Δεκεμβρίου 2021
ECDC: Δυσοίωνη εκτίμηση για την πιθανή πορεία της Όμικρον στην Ευρώπη 02 Δεκεμβρίου 2021
ECDC: Δυσοίωνη εκτίμηση για την πιθανή πορεία της Όμικρον στην Ευρώπη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιτραπέζια παιχνίδια: Έρευνα μελετά πόσο μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους με νευροδιαφορετικότητα
Ψυχική Υγεία
31/12/2025 - 16:00

Επιτραπέζια παιχνίδια: Έρευνα μελετά πόσο μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους με νευροδιαφορετικότητα

Η απώλεια βάρους στη μέση ηλικία μπορεί να έχει κρυφό κόστος για τον εγκέφαλο
Υγεία
30/12/2025 - 12:00

Η απώλεια βάρους στη μέση ηλικία μπορεί να έχει κρυφό κόστος για τον εγκέφαλο

Η τέλεια αναλογία ύπνου και άσκησης για να θωρακίσετε την υγεία σας
Υγεία
30/12/2025 - 10:00

Η τέλεια αναλογία ύπνου και άσκησης για να θωρακίσετε την υγεία σας

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Οι επιστήμονες με την βοήθεια του AI ανακάλυψαν δύο νέους υποτύπους
Υγεία
30/12/2025 - 09:00

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Οι επιστήμονες με την βοήθεια του AI ανακάλυψαν δύο νέους υποτύπους

Οι ενέσεις απώλειας βάρους μπορεί να επιβραδύνουν την εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη
Υγεία
29/12/2025 - 15:32

Οι ενέσεις απώλειας βάρους μπορεί να επιβραδύνουν την εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη

Αλτσχάιμερ: Αισιοδοξία στους ειδικούς για επαναστατικά φάρμακα ακόμα και μέσα στα επόμενα 5 χρόνια
Υγεία
29/12/2025 - 14:07

Αλτσχάιμερ: Αισιοδοξία στους ειδικούς για επαναστατικά φάρμακα ακόμα και μέσα στα επόμενα 5 χρόνια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Η απορρόφηση κονδυλίων δεν ισοδυναμεί με λειτουργικό ΕΣΥ – Η πραγματικότητα διαψεύδει τον Υπουργό Υγείας»
Πολιτική Υγείας
31/12/2025 - 20:12
Μητσοτάκης: «Στα ορόσημα του 2025 η ανακαίνιση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας»
Επικαιρότητα
31/12/2025 - 19:33
Κρήτη: Παρατείνονται έως και τις 7 Ιανουαρίου τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
Επικαιρότητα
31/12/2025 - 19:12
Πρόληψη από την παιδική ηλικία: Οι συνήθειες που προστατεύουν την καρδιά μας
Health Talk
31/12/2025 - 18:09
Αποκαταστάθηκαν οι καθυστερήσεις πληρωμών των ιατρών στο σύστημα ηλεκτρονικής προέγκρισης φαρμάκων
Πολιτική Υγείας
31/12/2025 - 17:24
Χειμώνας και δέρμα: Τρεις απλές και πρακτικές συμβουλές για τη διατήρηση της υγείας του
Health Talk
31/12/2025 - 17:02
Πρωτοβουλία για αθόρυβα εορταστικά πυροτεχνήματα από την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ζώων Συντροφιάς
Pet
31/12/2025 - 16:34
Επιτραπέζια παιχνίδια: Έρευνα μελετά πόσο μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους με νευροδιαφορετικότητα
Ψυχική Υγεία
31/12/2025 - 16:00
Γιατί τα κράνμπερις δεν είναι μόνο για τις γιορτές των Χριστουγέννων - Τα πολλαπλά οφέλη τους
Διατροφή
31/12/2025 - 15:06
ΣτΕ: Τα τρία αυστηρά κριτήρια διαφάνειας για τη μονομερή αύξηση ασφαλίστρων υγείας
Επικαιρότητα
31/12/2025 - 14:48
ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδων βιολογικής ξανθής σταφίδας
Επικαιρότητα
31/12/2025 - 14:31
ΕΟΠΑΕ: Υποστήριξη αστέγων και εξαρτημένων πολιτών στην Αττική λόγω χαμηλών θερμοκρασιών
Πολιτική Υγείας
31/12/2025 - 14:13
Υπέστη έμφραγμα ο βετεράνος Βραζιλιάνος σταρ της μπάλας Ρομπέρτο Κάρλος
Επικαιρότητα
31/12/2025 - 13:49
Λαϊκό Νοσοκομείο: Ρεκόρ μεταμοσχεύσεων μέσα στο 2025
Πολιτική Υγείας
31/12/2025 - 13:00
Τι προκαλεί η υπερφαγία των γιορτών στον εγκέφαλο - Ο ρόλος της διάρκειας της
Διατροφή
31/12/2025 - 12:00
Unicef: Επτάχρονος πνίγηκε κατά τη διάρκεια πλημμύρας σε καταυλισμό στη Γάζα
Επικαιρότητα
31/12/2025 - 11:00
Εντάσεις στο ζευγάρι: Τα επτά "κλειδιά" για να ξεφύγετε από το αδιέξοδο
Ψυχική Υγεία
31/12/2025 - 10:00
Πώς να αποχαιρετίσετε το 2025 εποικοδομητικά: Δημιουργήστε τα προσωπικά σας τελετουργικά
Ψυχική Υγεία
31/12/2025 - 09:00
Σουφλί: Το «σημάδι» που δείχνει την αναγέννηση του δάσους της Δαδιάς
Επικαιρότητα
30/12/2025 - 22:03
Κρίσιμες ώρες για τρίχρονο αγοράκι - Νοσηλεύεται με εγκεφαλίτιδα από γρίπη
Επικαιρότητα
30/12/2025 - 21:39
Χειροπέδες σε 45χρονη για κλοπές σε βάρος ατόμων με κινητικές ή νοητικές αναπηρίες
Επικαιρότητα
30/12/2025 - 21:11
Εμμηνόπαυση: Οι μεταβολές του ύπνου και οι σύγχρονες λύσεις υποστήριξης
Pharma News
30/12/2025 - 20:38
Γάζα: Διεθνής ανησυχία για την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης
Επικαιρότητα
30/12/2025 - 19:42
Το στόμα είναι το «εύκολο θύμα» των σύγχρονων ογκολογικών θεραπειών
Health Talk
30/12/2025 - 19:21
Στη μάχη κατά της ευλογιάς μπαίνουν οι στρατιωτικοί κτηνίατροι
Επικαιρότητα
30/12/2025 - 18:26
Απόφαση-βόμβα από το ΣτΕ: Οι ασφαλιστικές μπορούν να αυξάνουν μονομερώς τα ασφάλιστρα υγείας
Επικαιρότητα
30/12/2025 - 18:03
Νέος θεραπευτικός συνδυασμός για τον μετασταστικό καρκίνο του προστάτη
Υγεία
30/12/2025 - 17:39
Έκτακτα μέτρα του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από το κρύο
Επικαιρότητα
30/12/2025 - 17:24
Δύο νέες δομές για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Ψυχική Υγεία
30/12/2025 - 17:11
Θεμιστοκλέους: «Έρχονται 5.000 μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ το 2026»
Πολιτική Υγείας
30/12/2025 - 16:47

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θεμιστοκλέους: «Έρχονται 5.000 μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ το 2026»
Πολιτική Υγείας
30/12/2025 - 16:47
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Οι επιστήμονες με την βοήθεια του AI ανακάλυψαν δύο νέους υποτύπους
Υγεία
30/12/2025 - 09:00
Εορταστικό hangover: Πέντε μύθοι για την αντιμετώπισή του
Υγεία
30/12/2025 - 14:00
Ιώσεις και κρυολογήματα: Τι κάνουν οι γιατροί όταν αρρωσταίνουν
Υγεία
30/12/2025 - 11:00
Τι προκαλεί η υπερφαγία των γιορτών στον εγκέφαλο - Ο ρόλος της διάρκειας της
Διατροφή
31/12/2025 - 12:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo