ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το 90% των οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης παρέχουν υπηρεσίες τηλεϊατρικής

Υγεία
Το 90% των οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης παρέχουν υπηρεσίες τηλεϊατρικής
Νέα έρευνα από την Kaspersky, στην οποία συμμετείχαν 389 πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης από 36 χώρες, αποκαλύπτει ότι το 91% των ιατρικών οργανισμών έχουν ήδη εφαρμόσει δυνατότητες τηλεϊατρικής, με το 44% να ξεκίνησε να τις χρησιμοποιεί μετά την πανδημία.
Πέμπτη, 02/12/2021 - 15:14
News4Health Team News4Health Team

Ταυτόχρονα, το 52% των ερωτηθέντων έχει βιώσει περιπτώσεις όπου ασθενείς αρνήθηκαν υπηρεσίες τηλεϊατρικής για λόγους ασφαλείας.

Τα παγκόσμια γεγονότα στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης το 2019-2020 έχουν αλλάξει την αντίληψη των ανθρώπων για τον κλάδο. Οι ιατρικοί οργανισμοί έχουν προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και σήμερα, το 56% των ιδρυμάτων υγειονομικής περίθαλψης σχεδιάζει να αυξήσει τις επενδύσεις του σε λύσεις τηλεϊατρικής και εικονικής περίθαλψης. Η Kaspersky ερεύνησε τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων για την υγειονομική περίθαλψη για να μάθει πώς πηγαίνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κλάδου και ποια προβλήματα πιστεύουν ότι πρέπει να λυθούν για να δημιουργηθεί ένας κόσμος στον οποίο όλοι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσιτή, γρήγορη και ποιοτική περίθαλψη.

Σύμφωνα με την έρευνα της Kaspersky, το 71% των ερωτηθέντων παγκοσμίως πιστεύει ότι οι υπηρεσίες τηλεϊατρικής θα προσθέσουν τη μεγαλύτερη αξία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Οι επαγγελματίες σημειώνουν ότι η εξ αποστάσεως ιατρική είναι πρακτική και ελκυστική από πολλές απόψεις, με πλεονεκτήματα όπως η άμεση πρόσβαση, η περιορισμένη μετάδοση ασθενειών μεταξύ ασθενών και του προσωπικού και η δυνατότητα βοήθειας περισσότερων ανθρώπων σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Αυτή η θετική προσέγγιση έχει απήχηση στην πραγματική ιατρική πρακτική. Σχεδόν οι μισοί οργανισμοί (42%) συμφωνούν ότι οι περισσότεροι ασθενείς τους ενδιαφέρονται περισσότερο για απομακρυσμένες συνεδρίες παρά για προσωπικές συνεδρίες λόγω της ευκολίας τους. Άλλα ελκυστικά χαρακτηριστικά τηλεϊατρικής για τους πελάτες είναι ότι οι σύγχρονες τεχνολογίες εξοικονομούν χρόνο, προσπάθεια και χρήματα και παρέχουν την ευκαιρία να συμβουλευτούν έναν πιο έμπειρο ειδικό.

Αυτά τα πλεονεκτήματα είχαν ως αποτέλεσμα οι υπηρεσίες τηλεϊατρικής να γίνονται όλο και πιο περιζήτητες από ασθενείς όλων των ηλικιακών ομάδων. Σε αντίθεση με τα στερεότυπα ότι οι ηλικιωμένοι είναι λιγότερο διατεθειμένοι να εμπιστευτούν τις σύγχρονες τεχνολογίες, μόλις το 51% των παρόχων συμφωνεί ότι η πλειονότητα των ασθενών του οργανισμού τους που χρησιμοποιούν απομακρυσμένες μορφές είναι ηλικίας κάτω των 50 ετών.

Η πιο κοινή υπηρεσία που παρέχεται από οργανισμούς είναι η σύγχρονη τηλεϊατρική (51%), όπως η επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο με ασθενείς, συμπεριλαμβανομένης της βιντεοκλήσης ή της ψηφιακής συνομιλίας. Η δεύτερη πιο δημοφιλής υπηρεσία είναι η απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών μέσω wearables (41%), ακολουθούμενη από την τεχνολογία ασύγχρονης τηλεϊατρικής (39%). Αυτή η μέθοδος συλλέγει και αποθηκεύει τα δεδομένα των ασθενών σε μια ασφαλή πλατφόρμα στο cloud για περαιτέρω χρήση από έναν θεράποντα επαγγελματία.

Ωστόσο, το 74% των ερωτηθέντων αντιμετώπισε περιπτώσεις όπου ασθενείς αρνήθηκαν μια βιντεοκλήση με το ιατρικό προσωπικό, με το 52% να αναφέρει ότι οι άνθρωποι αρνήθηκαν τις υπηρεσίες τηλεϊατρικής λόγω ανησυχιών για το απόρρητο ή τα δεδομένα. Άλλοι λόγοι που αναφέρθηκαν ήταν η γενική έλλειψη εμπιστοσύνης προς την τηλεϊατρική (33%), η απροθυμία εμφάνισης σε βίντεο (32%) και η απουσία σωστού εξοπλισμού (30%).

Δεν είναι μόνο οι ασθενείς που ανησυχούν για το απόρρητό τους: το 81% των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης δηλώνουν ότι οι κλινικοί γιατροί στον οργανισμό τους έχουν εκφράσει ανησυχίες για την προστασία των δεδομένων των ασθενών κατά τη διεξαγωγή συνεδριών εξ αποστάσεως και μόνο το 36% των ερωτηθέντων είναι πολύ βέβαιο ότι ο οργανισμός τους έχει απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

«Η εμπιστοσύνη ήταν πάντα σημαντική για τον τομέα της υγείας. Αλλά σήμερα, καθώς όλο και περισσότεροι ιατρικοί οργανισμοί βασίζονται στην τεχνολογία και τις ψηφιακές δυνατότητες για να υποστηρίξουν τις υπηρεσίες τους, οι ασθενείς θέλουν επίσης να αισθάνονται σίγουροι για το απόρρητο των ιατρικών τους δεδομένων. Αυτό σημαίνει ότι το επίπεδο εμπιστοσύνης στον κλάδο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ικανότητα ενός παρόχου να εγγυάται την ασφάλεια των ευαίσθητων πληροφοριών που συλλέγει, μοιράζεται και αποθηκεύει. Με την ταχεία ανάπτυξη και την πολυπλοκότητα που καθιστούν τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης πιο προσοδοφόρο για κακόβουλους φορείς, τώρα είναι η ώρα για τα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης να θέσουν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ως την πρώτη τους προτεραιότητα. Θα πρέπει να αξιολογήσουν το τρέχον επίπεδο άμυνάς τους και να υιοθετήσουν με σύνεση κατάλληλες λύσεις και εργαλεία. Με αυτόν τον τρόπο, θα οικοδομήσουν ένα πιο λαμπρό μέλλον όπου οι κίνδυνοι από απόσταση ή κυβερνοασφάλεια δεν θα αποτελούν εμπόδιο και όλοι μπορούν να λάβουν ιατρική βοήθεια υψηλής ποιότητας», σχολιάζει η Evgeniya Naumova, Executive Vice President, Corporate Business, στην Kaspersky.

Η έρευνα επιβεβαιώνει ότι η ασφάλεια της τηλεϊατρικής είναι ένα ζήτημα τόσο για τους παρόχους όσο και για τους καταναλωτές. Δεδομένου ότι το απόρρητο των ευαίσθητων δεδομένων ασθενών θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα για κάθε οργανισμό, οι ειδικοί της Kaspersky μοιράζονται τις ακόλουθες συστάσεις για να βοηθήσουν τα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης να δημιουργήσουν υψηλό επίπεδο ετοιμότητας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο:

Παρέχετε εκπαίδευση ευαισθητοποίησης σχετικά με την ασφάλεια σε εργαζόμενους που έχουν πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία των ασθενών. Η εκπαίδευση θα πρέπει να καλύπτει τουλάχιστον τις πιο βασικές πρακτικές, όπως τη σωστή χρήση κωδικού πρόσβασης, την ασφάλεια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την ανταλλαγή προσωπικών μηνυμάτων και την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο.
Η αυξανόμενη δημοτικότητα των υπηρεσιών τηλεϊατρικής απαιτεί εκτεταμένη χρήση υπολογιστικών συσκευών και πληροφορικής γενικότερα. Οι λύσεις ασφαλείας διασφαλίζουν τον έλεγχο της πολύπλοκης υποδομής πληροφορικής και διασφαλίζουν ότι όλες οι εταιρικές συσκευές που έχουν πρόσβαση στο δίκτυο της εταιρείας προστατεύονται.
Μην παραβλέπετε την προστασία του ιατρικού εξοπλισμού που βασίζεται σε ενσωματωμένα συστήματα. Αυτά τα συστήματα έχουν συνήθως χαμηλή λειτουργική ικανότητα και μπορούν να εκτελέσουν μόνο μια πολύ συγκεκριμένη εργασία. Οι λύσεις ασφαλείας για ενσωματωμένα συστήματα θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τις πιο πρόσφατες απειλές και να είναι συμβατές με υλικό χαμηλού επιπέδου.
Χρησιμοποιήστε ένα τείχος προστασίας που χρησιμεύει ως εμπόδιο σε εξωτερικές απειλές. Αυτό θα προστατεύσει τους web servers σας από διαφορετικά είδη κακόβουλου λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων ιών, ransomware και Trojans.

Η πλήρης έκθεση και οι λεπτομέρειες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση του κλάδου τηλεϊατρικής είναι διαθέσιμα εδώ.

  • ΤΗΛΕΙΑΤΡΙΚΗ
  • ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
  • ΕΡΕΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελλάδα: Ο καταστροφικός Νοέμβριος έγινε ο 3ος πιο θανατηφόρος μήνας της πανδημίας (graph)
Ελλάδα: Ο καταστροφικός Νοέμβριος έγινε ο 3ος πιο θανατηφόρος μήνας της πανδημίας (graph) 02 Δεκεμβρίου 2021
ECDC: Δυσοίωνη εκτίμηση για την πιθανή πορεία της Όμικρον στην Ευρώπη 02 Δεκεμβρίου 2021
ECDC: Δυσοίωνη εκτίμηση για την πιθανή πορεία της Όμικρον στην Ευρώπη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η έκθεση στον καπνό των πυρκαγιών στην εγκυμοσύνη φαίνεται να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο αυτισμού
Υγεία
21/01/2026 - 16:00

Η έκθεση στον καπνό των πυρκαγιών στην εγκυμοσύνη φαίνεται να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο αυτισμού

Το εμβόλιο κατά του καρκίνου του δέρματος παρουσιάζει διαρκή οφέλη σε βάθος πενταετίας
Pharma News
21/01/2026 - 13:00

Το εμβόλιο κατά του καρκίνου του δέρματος παρουσιάζει διαρκή οφέλη σε βάθος πενταετίας

Η έγκαιρη θεραπεία καθυστερεί την εμφάνιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας σε άτομα υψηλού κινδύνου
Υγεία
21/01/2026 - 09:00

Η έγκαιρη θεραπεία καθυστερεί την εμφάνιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας σε άτομα υψηλού κινδύνου

Η ανησυχητική αύξηση των γαστρεντερικών καρκίνων πρώιμης έναρξης: Τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα
Υγεία
20/01/2026 - 12:00

Η ανησυχητική αύξηση των γαστρεντερικών καρκίνων πρώιμης έναρξης: Τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα

Το εμβόλιο κατά του έρπητα ζωστήρα φρενάρει τη βιολογική γήρανση στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας
Υγεία
20/01/2026 - 15:00

Το εμβόλιο κατά του έρπητα ζωστήρα φρενάρει τη βιολογική γήρανση στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας

Συσκευή προσφέρει πάλι φωνή σε ασθενείς που την έχασαν μετά από εγκεφαλικό
Digital Health
20/01/2026 - 13:00

Συσκευή προσφέρει πάλι φωνή σε ασθενείς που την έχασαν μετά από εγκεφαλικό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θεσσαλονίκη: Με δύο υπερσύγχρονα και κρίσιμα μόνιτορς ενισχύεται η Β΄ ΜΕΘ του Παπανικολάου
Πολιτική Υγείας
21/01/2026 - 19:59
Συνάντηση Γεωργιάδη με τον νέο πρόεδρο του ΠΙΣ, Κωνσταντίνο Κουτσόπουλο
Επικαιρότητα
21/01/2026 - 19:34
ΕΠΑΨΥ: Επιστημονική εκδήλωση για το μέλλον της Κοινοτικής Ψυχιατρικής σε Ευρώπη και Ελλάδα
Ψυχική Υγεία
21/01/2026 - 19:17
Γαλακτομικά υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο άνοιας
Διατροφή
21/01/2026 - 18:51
Παρέμβαση του ΙΣΑ σε Γεωργιάδη για την αποζημίωση των ειδικευόμενων ιατρών
Επικαιρότητα
21/01/2026 - 18:32
«Ψηφιδωτό: Μνήμη και Δημιουργικότητα» - Διήμερο τέχνης, μνήμης και ανθρώπινης σύνδεσης στη Θεσσαλονίκη!
Patient Talk
21/01/2026 - 18:16
Παραίτηση Εξαδάκτυλου από την προεδρία του ΠΙΣ - Τρία νέα πρόσωπα στο ΔΣ του συλλόγου
Επικαιρότητα
21/01/2026 - 17:51
Ανάκληση γνωστού βρεφικού γάλακτος και μήνυση από την οργάνωση Foodwatch
Επικαιρότητα
21/01/2026 - 17:42
Ασημένια διάκριση από τoν EcoVadis στην GEP για τις επιδόσεις της στη βιωσιμότητα
Υπηρεσίες Υγείας
21/01/2026 - 17:24
Η φθορίωση του νερού δεν συνδέεται με χαμηλότερο βάρος γέννησης
Υγεία
21/01/2026 - 17:02
ΕΕΕΔΕΕ: Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας και όχι μαζικός εμβολιασμός για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
Επικαιρότητα
21/01/2026 - 16:34
Πυρετός και πόνος στη γρίπη: Τι είναι φυσιολογικό και πότε χρειάζεται προσοχή
Health Talk
21/01/2026 - 16:17
Η έκθεση στον καπνό των πυρκαγιών στην εγκυμοσύνη φαίνεται να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο αυτισμού
Υγεία
21/01/2026 - 16:00
Πέρα από τον πόνο: Τι δείχνουν οι έρευνες για την ιβουπροφαίνη και τον ρόλο της στην πρόληψη του καρκίνου
Υγεία
21/01/2026 - 15:00
Γιατί η ζυγαριά θα σάς ευγνωμονεί αν βάζετε ψωμί, ρύζι και ζυμαρικά στο ψυγείο
Διατροφή
21/01/2026 - 14:00
Το εμβόλιο κατά του καρκίνου του δέρματος παρουσιάζει διαρκή οφέλη σε βάθος πενταετίας
Pharma News
21/01/2026 - 13:00
ΦΣΘ: Καθυστέρηση 7 μηνών για τη διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους στα φαρμακεία της γειτονιάς
Πολιτική Υγείας
21/01/2026 - 12:00
Γιατί δεν χρειάζεστε «αποτοξίνωση» τον Ιανουάριο – Πότε μπορεί να κάνει κακό
Διατροφή
21/01/2026 - 11:00
ΕΚΠΑ: Οδηγίες προστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα
Επικαιρότητα
21/01/2026 - 10:11
Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς - Πώς αυτή η χειρονομία απομακρύνει το στρες και φέρνει κοντά τους ανθρώπους
Ψυχική Υγεία
21/01/2026 - 10:00
Η έγκαιρη θεραπεία καθυστερεί την εμφάνιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας σε άτομα υψηλού κινδύνου
Υγεία
21/01/2026 - 09:00
ΠΣΦ: Τα οκτώ ζητήματα των φυσικοθεραπευτών που τέθηκαν στον Γεωργιάδη και οι δεσμεύσεις
Επικαιρότητα
21/01/2026 - 07:27
Μαζί για το Παιδί: Στοχευμένες δράσεις πανελλαδικής εμβέλειας και το 2025
Επικαιρότητα
21/01/2026 - 03:34
Κλειστά τα σχολεία της Αττικής σήμερα, Τετάρτη, λόγω κακοκαιρίας - Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα
Επικαιρότητα
21/01/2026 - 00:08
Το ΙΑΣΩ Γενική Κλινική εγκαινιάζει το Τμήμα Δομικών Καρδιοπαθειών - Ορόσημο η πρώτης επιτυχής επέμβαση TAVI
Υπηρεσίες Υγείας
20/01/2026 - 23:23
Κόκκινος συναγερμός για την επερχόμενη σφοδρή κακοκαιρία - Ποιες περιοχές αναμένεται να χτυπηθούν
Επικαιρότητα
20/01/2026 - 22:47
GIVMED: Τα πακέτα έκτακτης ανάγκης για τις πυρκαγιές του 2025
Επικαιρότητα
20/01/2026 - 22:32
Ερευνητές εντόπισαν άγνωστο κυτταρικό μηχανισμό τριχοφυΐας στο κεφάλι
Υγεία
20/01/2026 - 22:06
Στην τελική ευθεία το σχέδιο νόμου για το «Ταμείο Καινοτομίας»: Τα «αγκάθια» για τις εταιρείες
Pharma Policy
20/01/2026 - 22:00
Δωρεάν εξέταση για καρκίνο του στόματος στους εργαζόμενους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Πολιτική Υγείας
20/01/2026 - 21:26

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ημέρα των Αποτυχημένων»: Γιατί η απώλεια βάρους δεν είναι μόνο θέμα θέλησης
Pharma News
19/01/2026 - 12:44
Αffidea: Νέα εποχή στη νευρολογική και ογκολογική απεικόνιση με το πιο σύγχρονο PET/CT στην Ελλάδα
Υπηρεσίες Υγείας
19/01/2026 - 15:51
Περίπου 2.000 πολίτες εξυπηρετήθηκαν με το δωρεάν Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας ενηλίκων
Πολιτική Υγείας
19/01/2026 - 20:38
Πράσινο φως από τον FDA στο πρώτο φάρμακο για την καθυστέρηση της καρδιακής ανεπάρκειας σε σκύλους
Pharma News
20/01/2026 - 11:00
GSK: Eξαγορά έναντι 2,2 δισ. δολαρίων εταιρείας που παρασκευάζει φάρμακο για τις τροφικές αλλεργίες
Pharma News
20/01/2026 - 16:17
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo