ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το 90% των οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης παρέχουν υπηρεσίες τηλεϊατρικής

Υγεία
Το 90% των οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης παρέχουν υπηρεσίες τηλεϊατρικής
Νέα έρευνα από την Kaspersky, στην οποία συμμετείχαν 389 πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης από 36 χώρες, αποκαλύπτει ότι το 91% των ιατρικών οργανισμών έχουν ήδη εφαρμόσει δυνατότητες τηλεϊατρικής, με το 44% να ξεκίνησε να τις χρησιμοποιεί μετά την πανδημία.
Πέμπτη, 02/12/2021 - 15:14
News4Health Team News4Health Team

Ταυτόχρονα, το 52% των ερωτηθέντων έχει βιώσει περιπτώσεις όπου ασθενείς αρνήθηκαν υπηρεσίες τηλεϊατρικής για λόγους ασφαλείας.

Τα παγκόσμια γεγονότα στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης το 2019-2020 έχουν αλλάξει την αντίληψη των ανθρώπων για τον κλάδο. Οι ιατρικοί οργανισμοί έχουν προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και σήμερα, το 56% των ιδρυμάτων υγειονομικής περίθαλψης σχεδιάζει να αυξήσει τις επενδύσεις του σε λύσεις τηλεϊατρικής και εικονικής περίθαλψης. Η Kaspersky ερεύνησε τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων για την υγειονομική περίθαλψη για να μάθει πώς πηγαίνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κλάδου και ποια προβλήματα πιστεύουν ότι πρέπει να λυθούν για να δημιουργηθεί ένας κόσμος στον οποίο όλοι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσιτή, γρήγορη και ποιοτική περίθαλψη.

Σύμφωνα με την έρευνα της Kaspersky, το 71% των ερωτηθέντων παγκοσμίως πιστεύει ότι οι υπηρεσίες τηλεϊατρικής θα προσθέσουν τη μεγαλύτερη αξία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Οι επαγγελματίες σημειώνουν ότι η εξ αποστάσεως ιατρική είναι πρακτική και ελκυστική από πολλές απόψεις, με πλεονεκτήματα όπως η άμεση πρόσβαση, η περιορισμένη μετάδοση ασθενειών μεταξύ ασθενών και του προσωπικού και η δυνατότητα βοήθειας περισσότερων ανθρώπων σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Αυτή η θετική προσέγγιση έχει απήχηση στην πραγματική ιατρική πρακτική. Σχεδόν οι μισοί οργανισμοί (42%) συμφωνούν ότι οι περισσότεροι ασθενείς τους ενδιαφέρονται περισσότερο για απομακρυσμένες συνεδρίες παρά για προσωπικές συνεδρίες λόγω της ευκολίας τους. Άλλα ελκυστικά χαρακτηριστικά τηλεϊατρικής για τους πελάτες είναι ότι οι σύγχρονες τεχνολογίες εξοικονομούν χρόνο, προσπάθεια και χρήματα και παρέχουν την ευκαιρία να συμβουλευτούν έναν πιο έμπειρο ειδικό.

Αυτά τα πλεονεκτήματα είχαν ως αποτέλεσμα οι υπηρεσίες τηλεϊατρικής να γίνονται όλο και πιο περιζήτητες από ασθενείς όλων των ηλικιακών ομάδων. Σε αντίθεση με τα στερεότυπα ότι οι ηλικιωμένοι είναι λιγότερο διατεθειμένοι να εμπιστευτούν τις σύγχρονες τεχνολογίες, μόλις το 51% των παρόχων συμφωνεί ότι η πλειονότητα των ασθενών του οργανισμού τους που χρησιμοποιούν απομακρυσμένες μορφές είναι ηλικίας κάτω των 50 ετών.

Η πιο κοινή υπηρεσία που παρέχεται από οργανισμούς είναι η σύγχρονη τηλεϊατρική (51%), όπως η επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο με ασθενείς, συμπεριλαμβανομένης της βιντεοκλήσης ή της ψηφιακής συνομιλίας. Η δεύτερη πιο δημοφιλής υπηρεσία είναι η απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών μέσω wearables (41%), ακολουθούμενη από την τεχνολογία ασύγχρονης τηλεϊατρικής (39%). Αυτή η μέθοδος συλλέγει και αποθηκεύει τα δεδομένα των ασθενών σε μια ασφαλή πλατφόρμα στο cloud για περαιτέρω χρήση από έναν θεράποντα επαγγελματία.

τηλειατρικη

Ωστόσο, το 74% των ερωτηθέντων αντιμετώπισε περιπτώσεις όπου ασθενείς αρνήθηκαν μια βιντεοκλήση με το ιατρικό προσωπικό, με το 52% να αναφέρει ότι οι άνθρωποι αρνήθηκαν τις υπηρεσίες τηλεϊατρικής λόγω ανησυχιών για το απόρρητο ή τα δεδομένα. Άλλοι λόγοι που αναφέρθηκαν ήταν η γενική έλλειψη εμπιστοσύνης προς την τηλεϊατρική (33%), η απροθυμία εμφάνισης σε βίντεο (32%) και η απουσία σωστού εξοπλισμού (30%).

οργανωση

Δεν είναι μόνο οι ασθενείς που ανησυχούν για το απόρρητό τους: το 81% των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης δηλώνουν ότι οι κλινικοί γιατροί στον οργανισμό τους έχουν εκφράσει ανησυχίες για την προστασία των δεδομένων των ασθενών κατά τη διεξαγωγή συνεδριών εξ αποστάσεως και μόνο το 36% των ερωτηθέντων είναι πολύ βέβαιο ότι ο οργανισμός τους έχει απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

«Η εμπιστοσύνη ήταν πάντα σημαντική για τον τομέα της υγείας. Αλλά σήμερα, καθώς όλο και περισσότεροι ιατρικοί οργανισμοί βασίζονται στην τεχνολογία και τις ψηφιακές δυνατότητες για να υποστηρίξουν τις υπηρεσίες τους, οι ασθενείς θέλουν επίσης να αισθάνονται σίγουροι για το απόρρητο των ιατρικών τους δεδομένων. Αυτό σημαίνει ότι το επίπεδο εμπιστοσύνης στον κλάδο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ικανότητα ενός παρόχου να εγγυάται την ασφάλεια των ευαίσθητων πληροφοριών που συλλέγει, μοιράζεται και αποθηκεύει. Με την ταχεία ανάπτυξη και την πολυπλοκότητα που καθιστούν τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης πιο προσοδοφόρο για κακόβουλους φορείς, τώρα είναι η ώρα για τα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης να θέσουν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ως την πρώτη τους προτεραιότητα. Θα πρέπει να αξιολογήσουν το τρέχον επίπεδο άμυνάς τους και να υιοθετήσουν με σύνεση κατάλληλες λύσεις και εργαλεία. Με αυτόν τον τρόπο, θα οικοδομήσουν ένα πιο λαμπρό μέλλον όπου οι κίνδυνοι από απόσταση ή κυβερνοασφάλεια δεν θα αποτελούν εμπόδιο και όλοι μπορούν να λάβουν ιατρική βοήθεια υψηλής ποιότητας», σχολιάζει η Evgeniya Naumova, Executive Vice President, Corporate Business, στην Kaspersky.

Η έρευνα επιβεβαιώνει ότι η ασφάλεια της τηλεϊατρικής είναι ένα ζήτημα τόσο για τους παρόχους όσο και για τους καταναλωτές. Δεδομένου ότι το απόρρητο των ευαίσθητων δεδομένων ασθενών θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα για κάθε οργανισμό, οι ειδικοί της Kaspersky μοιράζονται τις ακόλουθες συστάσεις για να βοηθήσουν τα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης να δημιουργήσουν υψηλό επίπεδο ετοιμότητας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο:

Παρέχετε εκπαίδευση ευαισθητοποίησης σχετικά με την ασφάλεια σε εργαζόμενους που έχουν πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία των ασθενών. Η εκπαίδευση θα πρέπει να καλύπτει τουλάχιστον τις πιο βασικές πρακτικές, όπως τη σωστή χρήση κωδικού πρόσβασης, την ασφάλεια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την ανταλλαγή προσωπικών μηνυμάτων και την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο.
Η αυξανόμενη δημοτικότητα των υπηρεσιών τηλεϊατρικής απαιτεί εκτεταμένη χρήση υπολογιστικών συσκευών και πληροφορικής γενικότερα. Οι λύσεις ασφαλείας διασφαλίζουν τον έλεγχο της πολύπλοκης υποδομής πληροφορικής και διασφαλίζουν ότι όλες οι εταιρικές συσκευές που έχουν πρόσβαση στο δίκτυο της εταιρείας προστατεύονται.
Μην παραβλέπετε την προστασία του ιατρικού εξοπλισμού που βασίζεται σε ενσωματωμένα συστήματα. Αυτά τα συστήματα έχουν συνήθως χαμηλή λειτουργική ικανότητα και μπορούν να εκτελέσουν μόνο μια πολύ συγκεκριμένη εργασία. Οι λύσεις ασφαλείας για ενσωματωμένα συστήματα θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τις πιο πρόσφατες απειλές και να είναι συμβατές με υλικό χαμηλού επιπέδου.
Χρησιμοποιήστε ένα τείχος προστασίας που χρησιμεύει ως εμπόδιο σε εξωτερικές απειλές. Αυτό θα προστατεύσει τους web servers σας από διαφορετικά είδη κακόβουλου λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων ιών, ransomware και Trojans.

Η πλήρης έκθεση και οι λεπτομέρειες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση του κλάδου τηλεϊατρικής είναι διαθέσιμα εδώ.

  • ΤΗΛΕΙΑΤΡΙΚΗ
  • ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
  • ΕΡΕΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελλάδα: Ο καταστροφικός Νοέμβριος έγινε ο 3ος πιο θανατηφόρος μήνας της πανδημίας (graph)
Ελλάδα: Ο καταστροφικός Νοέμβριος έγινε ο 3ος πιο θανατηφόρος μήνας της πανδημίας (graph) 02 Δεκεμβρίου 2021
ECDC: Δυσοίωνη εκτίμηση για την πιθανή πορεία της Όμικρον στην Ευρώπη 02 Δεκεμβρίου 2021
ECDC: Δυσοίωνη εκτίμηση για την πιθανή πορεία της Όμικρον στην Ευρώπη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαντική ανακάλυψη στον εγκέφαλο αποκαλύπτει έναν φυσικό τρόπο ανακούφισης του πόνου
Υγεία
05/11/2025 - 12:00

Σημαντική ανακάλυψη στον εγκέφαλο αποκαλύπτει έναν φυσικό τρόπο ανακούφισης του πόνου

Επιστήμονες κατάφεραν να καταπολεμήσουν το άγχος εξισορροπώντας τη λειτουργία του εγκεφάλου
Ψυχική Υγεία
05/11/2025 - 10:00

Επιστήμονες κατάφεραν να καταπολεμήσουν το άγχος εξισορροπώντας τη λειτουργία του εγκεφάλου

Αλτσχάιμερ: Πόσα βήματα πρέπει να περπατάτε καθημερινά για να μειώσετε τον κίνδυνο
Υγεία
04/11/2025 - 15:00

Αλτσχάιμερ: Πόσα βήματα πρέπει να περπατάτε καθημερινά για να μειώσετε τον κίνδυνο

Τελικά πως επιδρά η διαλειμματική νηστεία στον εγκέφαλο; Τι δείχνει νέα έρευνα
Διατροφή
04/11/2025 - 12:00

Τελικά πως επιδρά η διαλειμματική νηστεία στον εγκέφαλο; Τι δείχνει νέα έρευνα

Υγειονομική περίθαλψη: Πόσα πληρώνουν από την τσέπη τους οι πολίτες στην Ευρώπη - Η θέση της Ελλάδας
Πολιτική Υγείας
03/11/2025 - 13:02

Υγειονομική περίθαλψη: Πόσα πληρώνουν από την τσέπη τους οι πολίτες στην Ευρώπη - Η θέση της Ελλάδας

Τα ανατριχιαστικά πειράματα που τελικά μπορούν να σώσουν ζωές
Υγεία
03/11/2025 - 14:00

Τα ανατριχιαστικά πειράματα που τελικά μπορούν να σώσουν ζωές

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σημαντική ανακάλυψη στον εγκέφαλο αποκαλύπτει έναν φυσικό τρόπο ανακούφισης του πόνου
Υγεία
05/11/2025 - 12:00
Έρευνα - συναγερμός: Αύξηση των βακτηριακών λοιμώξεων του αίματος στην Ευρώπη μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια
Επικαιρότητα
05/11/2025 - 10:34
Επιστήμονες κατάφεραν να καταπολεμήσουν το άγχος εξισορροπώντας τη λειτουργία του εγκεφάλου
Ψυχική Υγεία
05/11/2025 - 10:00
Σόγια, βρώμη, αμύγδαλο, ρύζι: ποιο εναλλακτικό γάλα είναι πιο υγιεινό;
Διατροφή
05/11/2025 - 08:13
Σε 48ωρη απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί στις 6 και 7 Νοεμβρίου – Τι καταγγέλλουν και τι ζητούν
Επικαιρότητα
05/11/2025 - 07:13
Αντισυνταγματική κρίθηκε από Γερμανικό δικαστήριο η αναδρομική διαλογή ασθενών στις ιατρικές θεραπείες
Πολιτική Υγείας
05/11/2025 - 03:39
Γάζα: Νέο καμπανάκι ανθρωπιστικών υπηρεσιών για τον επικείμενο χειμώνα και τις κακουχίες των κατοίκων
Επικαιρότητα
05/11/2025 - 00:14
«Κάθε βήμα μετράει»: Πανελλήνιος συμβολικός περίπατος για την πολλαπλή σκλήρυνση
Patient Talk
04/11/2025 - 23:24
Ψηφίστηκε η συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για συνεργασία στην Υγεία και τις ιατρικές επιστήμες
Πολιτική Υγείας
04/11/2025 - 22:34
Το ΙΑΣΩ φέρνει την πρωτοποριακή εξέταση Neonatal BabyGen για τον νεογνικό γονιδιωματικό έλεγχο
Υπηρεσίες Υγείας
04/11/2025 - 22:17
Νευροχειρουργικό «θαύμα» σε τρεις ασθενείς με όγκους του εγκεφαλικού στελέχους
Health Talk
04/11/2025 - 21:56
Προτάσεις για τη μετάβαση του ΕΣΥ στη νέα εποχή των «Smart Hospitals» στο υβριδικό forum «Καινοτομία στην πράξη»
Επικαιρότητα
04/11/2025 - 21:33
Απλοί τρόποι εξοικονόμησης νερού στη διατροφική αλυσίδα από το χωράφι έως την κουζίνα μας
Επικαιρότητα
04/11/2025 - 20:54
«Προσεγγίζοντας τον Σακχαρώδη Διαβήτη στον Καρδιοπαθή»: Συνέδριο-πόλος έλξης για την ιατρική κοινότητα
Υγεία
04/11/2025 - 20:17
Σε εξέλιξη το 2ο Φθινοπωρινό Σχολείο του ΠΟΥ για την ποιότητα της φροντίδας ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων
Ψυχική Υγεία
04/11/2025 - 19:38
Μία στις επτά γυναίκες με επιλόχεια κατάθλιψη μετά από τον τοκετό
Ψυχική Υγεία
04/11/2025 - 19:21
Οκτώ συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων βιοασφάλειας σχετικά με την ευλογιά των αιγοπροβάτων
Επικαιρότητα
04/11/2025 - 19:04
ΕΙΝΑΠ: «Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου»
Επικαιρότητα
04/11/2025 - 18:38
Οι συνεργασίες του ΕΜΑ για την εκστρατεία #ItTakesATeam που αφορά τις ελλείψεις φαρμάκων
Pharma Policy
04/11/2025 - 18:14
Europa Uomo Hellas: Ημερίδα για την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του προστάτη
Patient Talk
04/11/2025 - 17:51
Θεσσαλονίκη: Ενημερωτική εκστρατεία για την πρόληψη του HPV και με τον εμβολιασμό - Δείτε τα δύο βίντεο
Υγεία
04/11/2025 - 17:27
Επτά κοινά φάρμακα που δεν συμπαθεί το έντερο μας
Υγεία
04/11/2025 - 16:49
Η συμβολή της φυσικοθεραπείας στη σεξουαλική υγεία μετά τον καρκίνο μαστού
Health Talk
04/11/2025 - 16:33
ΠΟΕΔΗΝ: Παρούσα στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης - Τι ζητούν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ
Επικαιρότητα
04/11/2025 - 16:11
Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Νεότερα επιστημονικά δεδομένα και εξελίξεις στο 18ο Ετήσιο Παιδιατρικό Συνέδριο
Υπηρεσίες Υγείας
04/11/2025 - 16:06
Βιλδιρίδη: «Προτεραιότητα της εθνικής πολιτικής η υγιής και ενεργός γήρανση για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς»
Πολιτική Υγείας
04/11/2025 - 15:43
Ο ΕΕΣ διεξήγαγε εκατοντάδες προληπτικούς ελέγχους για ΣΜΝ στο Σύνταγμα
Επικαιρότητα
04/11/2025 - 15:18
Αλτσχάιμερ: Πόσα βήματα πρέπει να περπατάτε καθημερινά για να μειώσετε τον κίνδυνο
Υγεία
04/11/2025 - 15:00
ΣΕΑΑΝ: «Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για το κλείσιμο του τμήματος Μεσογειακής Αναιμίας του Τζανείου»
Patient Talk
04/11/2025 - 14:41
Νύχια: Αέριο με... εσάνς κλούβιου αυγού αποδεικνύεται πολύ αποτελεσματικό στη μάχη κατά των μολύνσεων
Υγεία
04/11/2025 - 14:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη: Επόμενο βήμα το Υπουργείου Οικονομικών
Pharma Policy
03/11/2025 - 17:49
Συνάντηση Γεωργιάδη με τις φαρμακευτικές εταιρείες με φόντο το νοσοκομειακό φάρμακο
Pharma Policy
03/11/2025 - 10:09
Επτά φυτά εσωτερικού χώρου σύμμαχοι της υγείας μας
Υγεία
03/11/2025 - 15:00
Τα ανατριχιαστικά πειράματα που τελικά μπορούν να σώσουν ζωές
Υγεία
03/11/2025 - 14:00
Γυμναστική: Γιατί πρέπει να φερόμαστε ανάλογα με την ηλικία μας και όχι βάσει των τσιτάτων των social media
Fitness
04/11/2025 - 10:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo