Εμβολιάστηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Η επιστήμη μας έκανε το καλύτερο χριστουγεννιάτικο»

Eurokinissi
«Τα φετινά Χριστούγεννα, το καλύτερο δώρο μάς το έκανε η επιστήμη» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά από τον εμβολιασμό της σήμερα κατά της πανδημίας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Κυριακή, 27/12/2020 - 17:19
— Photo: Eurokinissi

Όπως ανέφερε, «δίπλα στην αγωνία, μπορεί να φωλιάσει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας. Γι΄αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό να εμβολιαστούμε όσο γίνεται περισσότεροι, φυσικά μέσα στο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί και με τις οδηγίες των γιατρών».

Η ΠτΔ σημείωσε ότι με τον εμβολιασμό «θα μπορέσουμε να φύγουμε από αυτή την περιπέτεια, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, να αναπτύσσουμε την ελευθερία μας, να ανταμώσουμε πάλι, να αγκαλιάσουμε τους δικούς μας».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ευρώπη απέδειξε σήμερα ότι είναι μια κοινότητα αλληλεγγύης και ευχαρίστησε θερμά το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία.

«Πέρα από το έργο που προσφέρουν όλο αυτόν τον καιρό, και για το οποίο ποτέ πραγματικά δεν θα μπορέσουμε να τους ευχαριστήσουμε όσο τους αναλογεί, θα έχουν τώρα να υπηρετήσουν και το πρόγραμμα εμβολιασμού, να μπορέσουν να το υλοποιήσουν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποδέχθηκαν στην είσοδο του νοσοκομείου στις 14:00 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Στη συνέχεια, η κ. Σακελλαροπούλου εισήλθε στο εσωτερικό του νοσοκομείου και ήταν το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που εμβολιάστηκε.

Εμβολιάστηκε ο Πρωθυπουργός: «Σπουδαία ημέρα για την επιστήμη»

Ο πρωθυπουργός, σε δήλωσή του, μετά τον εμβολιασμό του, επισήμανε ότι «σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την επιστήμη και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο την ίδια μέρα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας πράξη την ευρωπαϊκή αλλεληγγύη».

«Σήμερα όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας, καθώς ξεκινάει στην πατρίδα μας το δύσκολο εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «ως πολιτική ηγεσία σήμερα στέλνουν του παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό».

«Μαζί μας εμβολιάζονται και οι πρώτοι υγειονομικοί, οι οποίοι βρίσκονται από την αρχή στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού και στους οποίους χρωστάμε πολλά. Εμβολιάζονται πρώτοι και ως παράδειγμα, αλλά και για να είναι ασφαλείς στη μάχη που δίνουν» είπε ακόμη.

Ο πρωθυπουργός συνάντησε το Σωτήρη Τσιόδρα λίγο πριν ο καθηγητής λάβει το εμβόλιο, σχολιάζοντας: Σωτήρη, χαίρομαι που σε βλέπω με άσπρη μπλούζα».