ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο επίκεντρο οι πραγματικές ανάγκες εμβολιασμού των ασθενών με αναπνευστικά νοσήματα

Health Talk
Από αριστερά προς τα δεξιά διακρίνονται οι Αθανάσιος Μίχος, Στυλιανός Λουκίδης, Νικόλαος Σύψας και Πέτρος Μπακάκος.
Διαδραστική ενημερωτική εκδήλωση τριών επιστημονικών εταιρειών με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμών 2025.
Τετάρτη, 30/04/2025 - 15:23
— Photo: Από αριστερά προς τα δεξιά διακρίνονται οι Αθανάσιος Μίχος, Στυλιανός Λουκίδης, Νικόλαος Σύψας και Πέτρος Μπακάκος.
News4Health Team News4Health Team

Η έγκυρη ενημέρωση των ομάδων υψηλού κινδύνου, και ειδικότερα των ασθενών με αναπνευστικά νοσήματα, σχετικά με τον εμβολιασμό τους έναντι των λοιμωδών νοσημάτων, αποτέλεσε το βασικό άξονα της κοινής πρωτοβουλίας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων (ΕΕΛ) και της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικών Λοιμώξεων (ΕΛΕΠΛ), με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμών 2025.

Με την πολύτιμη συμμετοχή εκπροσώπων του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών με Πνευμονολογικά Νοσήματα «ΑΝΑΣΑ», στη φετινή ενημερωτική δράση, με το κεντρικό μήνυμα «Ακούμε τις ανησυχίες των ασθενών με πνευμονολογικές παθήσεις. Εστιάζουμε στις πραγματικές ανάγκες του εμβολιασμού τους», δημιουργήθηκε ένας άμεσος δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των ειδικών και των ίδιων των ασθενών, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα και τις απορίες τους σχετικά με τις αυξημένες ανάγκες προστασίας τους έναντι λοιμωδών νοσημάτων, όπως η γρίπη, ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV), οι πνευμονιοκοκκικές λοιμώξεις, η COVID-19, ο κοκκύτης κ.ά. Παράλληλα, ακούστηκαν και τα αιτήματά τους για μια στρατηγική προσέγγιση πρόληψης για τους ασθενείς αυτούς, που θα περιλαμβάνεται σε ένα εθνικό σχέδιο δράσης για τα πνευμονολογικά νοσήματα.

Ο κ. Στυλιανός Λουκίδης, Πρόεδρος της ΕΠΕ, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο των επαγγελματιών υγείας στον εμβολιασμό, υπογραμμίζοντας ότι «Η σύσταση από τον επαγγελματία υγείας είναι ο ισχυρότερος προβλεπτικός παράγοντας για το αν ένας ασθενής θα εμβολιαστεί. Για το λόγο αυτό, είναι καίριο να εφαρμόζονται εξατομικευμένα κριτήρια, να υπογραμμίζονται οι θετικές εμπειρίες με τα εμβόλια, να αφιερώνεται χρόνος για συζήτηση και να απαντώνται τα ερωτήματα και οι ανησυχίες του ασθενούς, ώστε να αντιμετωπιστεί το επικίνδυνο φαινόμενο της “εμβολιαστικής κόπωσης’’. Παράλληλα, ο προγραμματισμός των ετήσιων εμβολιασμών θα πρέπει να απλοποιηθεί, προκειμένου να μη δημιουργείται πίεση το φθινόπωρο, εφόσον υπάρχουν εμβόλια, όπως αυτά του πνευμονιόκοκκου, του έρπητα ζωστήρα και του κοκκύτη, που μπορούν να χορηγηθούν άλλη εποχή».

Με τη σειρά του, ο κ. Πέτρος Μπακάκος, Γενικός Γραμματέας της ΕΠΕ, Καθηγητής Πνευμονολογίας, Α’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, δήλωσε ότι «Ο φετινός εορτασμός μας δίνει μια ακόμα ευκαιρία να τονίσουμε ότι ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού - και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων - αποτελεί τη βασικότερη ασπίδα προστασίας έναντι των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος αλλά, παράλληλα, είναι και απαραίτητη προϋπόθεση για την ελάττωση της νοσηρότητας και την προαγωγή της δημόσιας υγείας».

Ο κ. Δημήτρης Κοντοπίδης, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών με Πνευμονολογικά Νοσήματα «ΑΝΑΣΑ», European Lung Foundation Chair, στο σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε ότι «Ως ασθενείς με αναπνευστικά νοσήματα, κατανοούμε πως προκύπτουν ανησυχίες και απορίες σχετικά με τον εμβολιασμό όταν πάσχεις από κάποιο νόσημα: “Είναι ασφαλές για μένα;”, “Θα βοηθήσει στην κατάστασή μου;”. Κάθε νόσημα, άσθμα, ΧΑΠ, ίνωση ή άλλες παθήσεις, έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Γι’ αυτό και η ανάγκη για εμβολιασμό συνοδεύεται από την ανάγκη για σωστή, τεκμηριωμένη ενημέρωση. Έτσι, λοιπόν, στην ΑΝΑΣΑ, το Σύλλογο - Ομπρέλα για τα Αναπνευστικά Νοσήματα, μαζέψαμε ερωτήσεις απο τους ασθενείς μας με στόχο να δώσουμε απαντήσεις βασισμένες σε επιστημονικά δεδομένα, να λύσουμε απορίες μαζί με τους πνευμονολόγους και να στηρίξουμε τις επιλογές κάθε ασθενούς με γνώση και ευθύνη. Ο εμβολιασμός με την κατάλληλη ενημέρωση, είναι ένα πολύτιμο βήμα για να θωρακίσουμε την Υγεία μας, προστατεύοντας την ανάσα μας!».

Η πρώτη ενότητα της συνέντευξης τύπου, που πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των εταιρειών Pfizer Hellas και GSK, περιελάμβανε επιστημονικές παρουσιάσεις από τους εκπροσώπους της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικών Λοιμώξεων. O κ. Νικόλαος Σύψας, Πρόεδρος της ΕΕΛ, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος Καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. και Επιστημονικός - Διοικητικός Υπεύθυνος Μονάδας Λοιμώξεων – COVID στο ΓΝΑ «Λαϊκό», ανέφερε ότι «Η Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμών αποτελεί υπενθύμιση της καθοριστικής σημασίας των εμβολίων για τη δημόσια υγεία. Ο εμβολιασμός παραμένει το πιο αποτελεσματικό μέσο πρόληψης σοβαρών αναπνευστικών λοιμώξεων, όπως ο RSV, η γρίπη, ο κορωνοϊός και ο πνευμονιόκοκκος, ιδίως σε ευπαθείς ομάδες, όπως τα άτομα με χρόνια πνευμονοπάθεια, οι ηλικιωμένοι και οι ανοσοκατεσταλμένοι. Η ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης δεν είναι μόνο ιατρική προτεραιότητα, αλλά και πράξη ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Η συνεχής επιστημονική ενημέρωση, σε συνδυασμό με στοχευμένες παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης, είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης και της συμμετοχής του πληθυσμού σε εμβολιαστικά προγράμματα».

Ο κ. Αθανάσιος Μίχος, Καθηγητής Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του, Πρόεδρος της ΕΛΕΠΛ, υπογράμμισε ότι: «Ο ΠΟΥ υπολογίζει ότι μόνο με τα βασικά εμβόλια τα τελευταία 50 χρόνια σώθηκαν 154 εκατομμύρια άνθρωποι, περίπου 6 άτομα το λεπτό, και μειώθηκε η βρεφική θνησιμότητα 40%. Τα εμβόλια αποτελούν μία από τις πλέον οικονομικά αποδοτικές επενδύσεις για το σύστημα υγείας, αφού όπως έχουμε υπολογίσει στη χώρα μας, για κάθε 1 ευρώ που δαπανάται η κοινότητα κερδίζει 8-20 ευρώ. Επιπλέον, για κάθε ηλικιακή χρονιά εμβολιασμού προλαμβάνουμε 274.000 κρούσματα λοιμώξεων, 208 θανάτους, 5.680 έτη ζωής, και εξοικονόμηση 32 και 195 εκατομμυρίων ευρώ άμεσου και έμμεσου κόστους αντίστοιχα.

«Στο επικαιροποιημένο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού παιδιών και εφήβων του 2025, εντάχθηκε το 20δύναμο πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο για παιδιά <5 ετών, που μπορεί να προσφέρει περίπου 20% επιπλέον προστασία από πνευμονιοκοκκική λοίμωξη. Επιπλέον, έχει ενταχθεί ο εμβολιασμός για μηνιγγιτιδόκοκκο οροομάδας Β για βρέφη έως 18 μηνών και το εμβόλιο γρίπης για παιδιά έως 5 ετών», ανέφερε ο κ. Μίχος, προσθέτοντας ότι «Μέσα στο 2025 αναμένεται να έρθει στη χώρα μας ενδορρινικό εμβόλιο γρίπης και το μονοκλωνικό αντίσωμα για RSV που θα μπορεί να προσφέρει σημαντική προφύλαξη σε όλα τα νεογνά ανεξαρτήτως ηλικίας κύησης.

SYN. TYPOY 2

Από αριστερά προς τα δεξιά διακρίνονται οι Δημήτρης Κοντοπίδης, Αδαμαντία Λιαπίκου, Παρασκευή Κατσαούνου, Βάσω Γεωργακοπούλου, Ελένη Σταμούλη και Τατιάνα Δρακοπούλου.

Στο πλαίσιο της ειδικής διαδραστικής θεματικής ενότητας «Αφουγκραζόμαστε τη φωνή των Ασθενών», αρμόδια στελέχη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας έδωσαν απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήματα και απορίες, που έθεσαν τα μέλη του Συλλόγου «ΑΝΑΣΑ».

Ενδεικτικά, η κυρία Παρασκευή Κατσαούνου, Μέλος Δ.Σ. της ΕΠΕ, Καθηγήτρια Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Επιστημονικά Υπεύθυνη της Μονάδα Πνευμονολογίας & Αναπνευστικής Ανεπάρκειας, Α΄ ΚΕΘ, ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός», όσον αφορά τον RSV, ανέφερε ότι στη χώρα μας υπάρχουν πλέον δύο αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια, που αποζημιώνονται από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο για όλους άνω των 75 ετών και για τους ασθενείς με συννοσηρότητες άνω των 60 ετών. Εξήγησε, ωστόσο, ότι η νοσηρότητα από τον ιό και η θνησιμότητα φαίνεται να είναι ιδιαίτερα υψηλή και πλέον υπάρχουν δεδομένα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας για άτομα άνω των 18 ετών και μεταξύ 50-59 ετών. Για το λόγο αυτό η ΕΠΕ ζητά να αποζημιωθούν ανεξαρτήτως ηλικίας οι ενήλικες ασθενείς (κυστική ίνωση, σοβαρή διάμεση πνευμονοπάθεια σοβαρή πνευμονική υπέρταση, ΧΑΠ κλπ.) που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για νόσο RSV. Ως προς τον κοκκύτη, συστήνεται αναμνηστική δόση ανά δεκαετία στους ενήλικες, καθώς φαίνεται ότι τα περιστατικά αυξάνονται – παρά το γεγονός ότι η διάγνωσή του είναι εξαιρετικά δύσκολη – καθώς η ανοσία, που αποκτούν τα άτομα από τον εμβολιασμό στην παιδική ηλικία, εξασθενεί.

Επιπλέον, με αφορμή σχετικές ερωτήσεις ασθενών, η κυρια Κατσαούνου σημείωσε ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες από τα συνήθη εμβόλια είναι ασήμαντες (άλγος στο σημείο της ένεσης, κακουχία, πυρέτιο κλπ.), ενώ ο συνολικός κίνδυνος - ακόμη και για σύνδρομο Guillain Barre - παραμένει εξαιρετικά χαμηλός σε σχέση με τα οφέλη της ανοσοποίησης. Τόνισε ακόμη ότι οι καπνιστές ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για τις λοιμώξεις και ότι οι εγκυμονούσες οφείλουν να εμβολιάζονται σε κάθε κύηση με το εμβόλιο του κοκκύτη, του RSV και της γρίπης, προκειμένου να μεταφέρουν στο έμβρυό τους αντισώματα που θα τα προστατέψουν μετά τη γέννησή τους.

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του πνευμονιόκοκκου, η κυρία Αδαμαντία Λιαπίκου, Υπεύθυνη της Ομάδας Λοιμώξεων Αναπνευστικού Συστήματος της ΕΠΕ, Πνευμονολόγος, Συντονίστρια Διευθύντρια 5ης Πνευμονολογικής Κλινικής, ΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», ανέφερε ότι από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού συστήνεται να γίνεται εφάπαξ με το συζευγμένο πνευμονιοκκοκικό εμβόλιο PCV20. Έναντι της COVID-19, συνιστάται ο ετήσιος εμβολιασμός με το επικαιροποιημένο μονοδύναμο εμβόλιο σε όσους δεν έχουν λάβει ποτέ εμβόλιο κατά της νόσου και σε όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής ασθένειας, όπως οι ηλικιωμένοι, οι ενήλικες με χρόνιες παθήσεις, οι ανοσοκατασταλμένοι και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, που έρχονται σε άμεση επαφή με ασθενείς. Επίσης, εξήγησε ότι η συγχορήγηση εμβολίων έχει μελετηθεί και επιτρέπεται σε αρκετές περιπτώσεις, όπως στα εμβόλια κορωνοϊού και γρίπης ή γρίπης και πνευμονιόκοκκου. Παρ’ όλα αυτά, συστήνεται οι ασθενείς να κάνουν έναν ετήσιο προγραμματισμό, ώστε τα εμβόλια να γίνονται με διάστημα μεταξύ τους τουλάχιστον ενός μηνός. Τέλος, η κυρία Λιαπίκου προσέθεσε ότι τα εμβόλια, όντας αποτελεσματικά στην πρόληψη λοιμώξεων, μειώνουν επιπρόσθετα τη χρήση αντιβιοτικών και επακόλουθα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου της μικροβιακής αντοχής.

Σε συζήτηση σχετικά με το εμβόλιο της γρίπης, η κυρία Βάσω Γεωργακοπούλου, Υπεύθυνη Ομάδας Λοιμώξεων Αναπνευστικού Συστήματος της ΕΠΕ, Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος, Επιμελήτρια Κλινικής Παθολογικής Φυσιολογίας ΕΚΠΑ - Μονάδα Λοιμώξεων ΓΝΑ «Λαϊκό», τόνισε ότι ο ετήσιος εμβολιασμός κατά της γρίπης είναι ζωτικής σημασίας για τα άτομα με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, όπως η ΧΑΠ, το άσθμα, η πνευμονική ίνωση και η κυστική ίνωση, καθώς μειώνει σημαντικά τις παροξύνσεις και τις σχετιζόμενες νοσηλείες, σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες. Αντίστοιχα, από τα αντιγριπικά εμβόλια υψηλής δόσης ή με ανοσοενισχυτικά ωφελούνται ιδιαίτερα τα ηλικιωμένα άτομα. Τέλος, διευκρίνισε ότι η αλλεργία στο αυγό δεν αποτελεί πλέον αντένδειξη, ο προληπτικός έλεγχος για αλλεργίες απαιτείται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις καθώς και ότι η σύνθεση του φετινού εμβολίου έχει ήδη επικαιροποιηθεί από τον ΠΟΥ για βέλτιστη προστασία από τα κυκλοφορούντα στελέχη.

  • ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
  • ΑΣΘΕΝΕΙΣ
  • ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί πονάμε στο πόδι όταν περπατάμε και πότε χρειαζόμαστε χειρουργείο!
Γιατί πονάμε στο πόδι όταν περπατάμε και πότε χρειαζόμαστε χειρουργείο! 30 Απριλίου 2025
Τι προσφέρει σε διάγνωση και θεραπεία η επεμβατική Πνευμονολογία 30 Απριλίου 2025
Τι προσφέρει σε διάγνωση και θεραπεία η επεμβατική Πνευμονολογία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιος φροντίζει τους φροντιστές; Οι «αόρατοι» άνθρωποι πίσω από τους ασθενείς…
Υγεία
26/08/2025 - 17:34

Ποιος φροντίζει τους φροντιστές; Οι «αόρατοι» άνθρωποι πίσω από τους ασθενείς…

«Απόλυτα διασφαλισμένη η ασφάλεια ασθενών και προσωπικού στον &quot;Άγιο Σάββα&quot;»
Πολιτική Υγείας
26/08/2025 - 17:02

«Απόλυτα διασφαλισμένη η ασφάλεια ασθενών και προσωπικού στον "Άγιο Σάββα"»

Αντιδρά η EFPIA στη νέα εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–ΕΕ: «Κίνδυνος για τους ασθενείς και τη φαρμακοβιομηχανία»
Pharma Policy
21/08/2025 - 21:06

Αντιδρά η EFPIA στη νέα εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–ΕΕ: «Κίνδυνος για τους ασθενείς και τη φαρμακοβιομηχανία»

Οι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία εκπέμπουν SOS για τις ελλείψεις αίματος
Patient Talk
20/08/2025 - 18:59

Οι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία εκπέμπουν SOS για τις ελλείψεις αίματος

Με ποιον τρόπο γίνονται αποτελεσματικά τα εικονικά φάρμακα που χορηγούνται με συναίνεση των ασθενών
Υγεία
20/08/2025 - 18:26

Με ποιον τρόπο γίνονται αποτελεσματικά τα εικονικά φάρμακα που χορηγούνται με συναίνεση των ασθενών

Το ΕΚΠΑ αναζητά εθελοντές – ασθενείς με Long Covid για να συμμετάσχουν σε μελέτη
Υγεία
20/08/2025 - 14:23

Το ΕΚΠΑ αναζητά εθελοντές – ασθενείς με Long Covid για να συμμετάσχουν σε μελέτη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εντοπίστηκαν τοξικές ουσίες και φυτοφάρμακα στα αυγά της Ελληνίδας γιαγιάς
Διατροφή
27/08/2025 - 15:37
Φάμελλος: «Μητσοτάκης Γεωργιάδης οι μοναδικοί υπεύθυνοι για τη τραγική κατάσταση στην Υγεία»
Πολιτική Υγείας
27/08/2025 - 15:19
Πώς οι ακτινογραφίες ωθούν τους ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα σε αχρείαστες επεμβάσεις
Υγεία
27/08/2025 - 15:02
ΕΟΔΥ: «Μειώνεται η συγκέντρωση στελεχών ασπέργιλου στον "Άγιο Σάββα"» - Η αντίδραση Γεωργιάδη
Πολιτική Υγείας
27/08/2025 - 14:37
Τι δείχνουν οι αγαπημένες μας ταινίες για τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου μας
Ψυχική Υγεία
27/08/2025 - 14:04
Διαμαρτυρία της Ε.Σ.Α.μεΑ. για τις διαδικασίες ένταξης των ατόμων με αναπηρία στο ΚΟΤ
Patient Talk
27/08/2025 - 13:47
Έγκριση λενακαπαβίρης από την Κομισιόν: Ένα βήμα πιο κοντά στον έλεγχο του HIV/AIDS
Pharma Policy
27/08/2025 - 13:37
Φάρμακο για το άσθμα βοηθάει σημαντικά στην αντιμετώπιση σπάνιας νευρολογικής διαταραχής
Pharma News
27/08/2025 - 13:07
O ΕΕΣ τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου με μεγάλη δράση στο Σύνταγμα
Pet
27/08/2025 - 12:49
Φανουρόπιτα: Το νηστίσιμο παραδοσιακό γλυκό που υψώνει ασπίδα προστασίας στον οργανισμό
Διατροφή
27/08/2025 - 12:28
Η ψυχοθεραπεία μπορεί να αλλάξει τη δομή του εγκεφάλου και να αυξήσει τη φαιά ουσία
Ψυχική Υγεία
27/08/2025 - 12:00
Η απόχρωση του ροζ που χαλαρώνει και που μπορεί να οδηγήσει μια ομάδα στην ήττα
Ψυχική Υγεία
27/08/2025 - 11:00
Γενετικές εξετάσεις στα έμβρυα πριν την εξωσωματική δείχνουν να βοηθούν στην ταχύτερη σύλληψη
Υγεία
27/08/2025 - 10:00
Πειραματικό ημερήσιο χάπι μειώνει το βάρος κατά 10,5% σε ασθενείς με διαβήτη 2
Pharma News
27/08/2025 - 09:00
Νέος πρόεδρος του ΦΣΑ στη μετά Λουράντου εποχή ο Κ. Μανωλόπουλος
Pharma News
27/08/2025 - 07:45
Η Κομισιόν ενέκρινε νέο φάρμακο για τον HIV με δραστική ουσία τη λενακαπαβίρη
Pharma Policy
26/08/2025 - 19:52
Παγκόσμια πρωτιά: Μεταμοσχεύθηκε πνεύμονας χοίρου σε εγκεφαλικά νεκρό ασθενή
Υγεία
26/08/2025 - 19:17
Άσκηση «ζώνης μηδέν»: Η φιλοσοφία της ήπιας προσπάθειας και τα κέρδη που θα αποκομίσουμε
Fitness
26/08/2025 - 18:48
Ανήσυχος ο ΣΕΒΓΑΠ για την εξάπλωση της ευλογιάς αιγοπροβάτων
Επικαιρότητα
26/08/2025 - 17:58
Ποιος φροντίζει τους φροντιστές; Οι «αόρατοι» άνθρωποι πίσω από τους ασθενείς…
Υγεία
26/08/2025 - 17:34
Κοπέλα έσωσε τον σκύλο της από πνιγμό ακολουθώντας τις πρώτες βοήθειες του ΕΕΣ
Pet
26/08/2025 - 17:21
«Απόλυτα διασφαλισμένη η ασφάλεια ασθενών και προσωπικού στον "Άγιο Σάββα"»
Πολιτική Υγείας
26/08/2025 - 17:02
Τσίμαρης: «Η κυβέρνηση της ΝΔ απαξιώνει το ΕΣΥ επί έξι χρόνια»
Πολιτική Υγείας
26/08/2025 - 16:51
«Σταγόνα στον ωκεανό» η ανθρωπιστική βοήθεια που φτάνει στη Γάζα
Επικαιρότητα
26/08/2025 - 16:38
Πρωτεΐνη φαίνεται να μπορεί να λειτουργήσει ως φρένο στην εξέλιξη της σκλήρυνσης κατά πλάκας
Υγεία
26/08/2025 - 16:23
ΙΣΑ: Πειθαρχικές κυρώσεις σε γιατρούς που παραβαίνουν τους κανονισμούς για τους αθλούμενους
Επικαιρότητα
26/08/2025 - 16:09
Ψηφιακή Ευημερία: Προτεραιότητα στην εποχή μας για την προστασία της ψυχικής υγείας
Ψυχική Υγεία
26/08/2025 - 15:51
Φυτικές ίνες: Πρέπει να είναι μέρος της διατροφή των αθλητών;
Health Talk
26/08/2025 - 15:29
Πώς οι ενέσεις απώλειας βάρους αναδιαμορφώνουν όλο το φάσμα της οικονομίας
Pharma News
26/08/2025 - 15:13
Τα αναψυκτικά και τα ανθρακούχα προκαλούν φαλάκρα
Υγεία
26/08/2025 - 14:30

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρωτεΐνη φαίνεται να μπορεί να λειτουργήσει ως φρένο στην εξέλιξη της σκλήρυνσης κατά πλάκας
Υγεία
26/08/2025 - 16:23
Ποιος φροντίζει τους φροντιστές; Οι «αόρατοι» άνθρωποι πίσω από τους ασθενείς…
Υγεία
26/08/2025 - 17:34
Φυτικές ίνες: Πρέπει να είναι μέρος της διατροφή των αθλητών;
Health Talk
26/08/2025 - 15:29
Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν το πρώτο κρούσμα σε άνθρωπο του σαρκοβόρου «σκουληκιού του Νέου Κόσμου»
Επικαιρότητα
25/08/2025 - 09:41
Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου: Μεγάλη δράση του ΕΕΣ για τους τετράποδους φίλους μας στο Σύνταγμα
Pet
26/08/2025 - 06:54
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo