ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενέσεις απώλειας βάρους: Δύο ξεχωριστές έρευνες δείχνουν σοβαρές παρενέργειες για τα μάτια

Pharma Policy
Freepik
Πιθανό αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης μη αρτηριτικής ισχαιμικής νευροπάθειας του πρόσθιου οπτικού νεύρου και υπερδιπλασιασμό του κινδύνου εμφάνισης ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας σε διαβητικούς ασθενείς δείχνουν τα στοιχεία.
Παρασκευή, 06/06/2025 - 15:58
— Photo: Freepik
News4Health Team News4Health Team

Δύο σοβαρά προβλήματα που αφορούν την όραση συνδέονται από έρευνες με τη χρήση ενέσεων για την απώλεια βάρους με τον Ευρωπαικό Οργανισμό Φαρμάκων να εισηγείται την αναφορά του ενός προβλήματος ως σπάνια παρενέργεια στους ανταγωνιστές του υποδοχέα GLP-1.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνων Φαρμακοεπαγρύπνησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, PRAC, ολοκλήρωσε την επανεξέταση των φαρμάκων που περιέχουν σεμαγλουτίδη, μετά από ανησυχίες σχετικά με τον πιθανό αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης μη αρτηριτικής ισχαιμικής νευροπάθειας του πρόσθιου οπτικού νεύρου (NAION), μιας οφθαλμικής πάθησης που μπορεί να προκαλέσει απώλεια της όρασης. Η σεμαγλουτίδη, ένας αγωνιστής του υποδοχέα GLP-1, είναι η δραστική ουσία σε ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του διαβήτη και της παχυσαρκίας.

Σπάνια παρενέργεια

Μετά από εξέταση όλων των διαθέσιμων δεδομένων σχετικά με τη NAION σε σχέση με τη σεμαγλουτίδη, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων από μη κλινικές μελέτες, κλινικές δοκιμές, επιτήρηση μετά τη διάθεση στην αγορά και την ιατρική βιβλιογραφία, η PRAC κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η NAION είναι μια πολύ σπάνια ανεπιθύμητη ενέργεια της σεμαγλουτίδης (δηλαδή μπορεί να επηρεάσει έως 1 στα 10.000 άτομα που λαμβάνουν σεμαγλουτίδη).

Τα αποτελέσματα αρκετών μεγάλων επιδημιολογικών μελετών υποδηλώνουν ότι η έκθεση στη σεμαγλουτίδη σε ενήλικες με διαβήτη τύπου 2 συνδέεται με περίπου διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης NAION σε σύγκριση με άτομα που δεν λαμβάνουν το φάρμακο. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου μία επιπλέον περίπτωση NAION ανά 10.000 άτομα-έτη θεραπείας. Ένα άτομο-έτος αντιστοιχεί σε ένα άτομο που λαμβάνει σεμαγλουτίδη για ένα έτος. Τα δεδομένα από κλινικές δοκιμές υποδεικνύουν επίσης ελαφρώς υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης της πάθησης σε άτομα που λαμβάνουν σεμαγλουτίδη, σε σύγκριση με άτομα που λαμβάνουν εικονικό φάρμακο.

Ως εκ τούτου, ο EMA συνέστησε την ενημέρωση των πληροφοριών για τα φάρμακα που περιέχουν σεμαγλουτίδη, ώστε να συμπεριληφθεί η NAION ως ανεπιθύμητη ενέργεια με συχνότητα «πολύ σπάνια». Εάν οι ασθενείς παρουσιάσουν ξαφνική απώλεια της όρασης ή ταχεία επιδείνωση της όρασης κατά τη διάρκεια της θεραπείας με σεμαγλουτίδη, πρέπει να επικοινωνήσουν αμέσως με το γιατρό τους. Εάν επιβεβαιωθεί η NAION, η θεραπεία με σεμαγλουτίδη πρέπει να διακοπεί.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία

Η πιθανή συσχέτιση μεταξύ της έκθεσης στη σεμαγλουτίδη και της NAION (μη αρτηριτική πρόσθια ισχαιμική οπτική νευροπάθεια) αξιολογήθηκε στο πλαίσιο ενός μέτρου μετά την έγκριση (LEG) που προέκυψε από μια αξιολόγηση PSUR.

Οι συστάσεις της PRAC θα διαβιβαστούν τώρα στην Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP), η οποία είναι αρμόδια για θέματα που αφορούν τα φάρμακα για ανθρώπινη χρήση και θα υιοθετήσει τη γνώμη του Οργανισμού. Στη συνέχεια, η γνώμη της CHMP θα διαβιβαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα εκδώσει τελική νομικά δεσμευτική απόφαση που θα ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ σε εύθετο χρόνο.

Εκφύλιση ωχράς κηλίδας

Μια άλλη μεγάλη έρευνα, έδειξε ότι τα φάρμακα για την απώλεια βάρους μπορεί να υπερδιπλασιάσουν τον κίνδυνο εμφάνισης ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας σε διαβητικούς ασθενείς.

Αρχικά αναπτυγμένα για διαβητικούς ασθενείς, τα φάρμακα που είναι αγωνιστές του υποδοχέα του παρόμοιου με τη γλυκαγόνη πεπτιδίου-1 (GLP-1 RA) έχουν μεταμορφώσει τον τρόπο αντιμετώπισης της παχυσαρκίας και υπάρχουν όλο και περισσότερες αποδείξεις για ευρύτερα οφέλη για την υγεία. Βοηθούν στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, επιβραδύνουν την πέψη και μειώνουν την όρεξη.

Ωστόσο, μια μελέτη καναδών επιστημόνων που δημοσιεύθηκε στο Jama Ophthalmology διαπίστωσε ότι μετά από έξι μήνες χρήσης, τα GLP-1 RA συνδέονται με διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης νεοαγγειακής ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας σε ηλικιωμένους με διαβήτη, σε σύγκριση με παρόμοιους ασθενείς που δεν λαμβάνουν τα φάρμακα.

Ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου του Τορόντο εξέτασαν ιατρικά δεδομένα για περισσότερους από 1 εκατομμύριο κατοίκους του Οντάριο με διάγνωση διαβήτη και εντόπισαν 46.334 ασθενείς με μέση ηλικία 66 ετών στους οποίους είχε συνταγογραφηθεί GLP-1 RA. Σχεδόν όλοι (97,5%) λάμβαναν σεμαγλουτίδη, ενώ το 2,5% λάμβανε λιξισενατίδη.

Κάθε ασθενής που λάμβανε σεμαγλουτίδη ή λικισενατίδη αντιστοιχίστηκε με δύο ασθενείς που επίσης είχαν διαβήτη αλλά δεν λάμβαναν τα φάρμακα και είχαν παρόμοια χαρακτηριστικά, όπως ηλικία, φύλο και κατάσταση υγείας. Στη συνέχεια, οι ερευνητές συνέκριναν τον αριθμό των ασθενών που ανέπτυξαν νεοαγγειακή ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας σε διάστημα τριών ετών.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι είχαν λάβει σεμαγλουτίδη ή λικισενατίδη για τουλάχιστον έξι μήνες είχαν διπλάσιο κίνδυνο να αναπτύξουν εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, σε σύγκριση με παρόμοιους ασθενείς που δεν λάμβαναν τα φάρμακα. Οι ασθενείς που είχαν λάβει GLP-1 RA για περισσότερο από 30 μήνες είχαν περισσότερο από τριπλάσιο κίνδυνο.

Οι διαβητικοί ασθενείς που ήταν μεγαλύτεροι σε ηλικία και/ή είχαν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο είχαν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν εκφύλιση της ωχράς κηλίδας εάν λάμβαναν αυτά τα φάρμακα, διαπίστωσαν οι συγγραφείς.

Ο Marko Popovic, συν-συγγραφέας της μελέτης και γιατρός στο τμήμα οφθαλμολογίας και επιστημών της όρασης του Πανεπιστημίου του Τορόντο, δήλωσε: «Οι αγωνιστές των υποδοχέων GLP-1 φαίνεται να έχουν πολλαπλές επιδράσεις στο μάτι και, στην περίπτωση της νεοαγγειακής ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, η συνολική επίδραση μπορεί να είναι επιβλαβής.

«Με βάση τα δεδομένα μας, θα συνιστούσα ιδιαίτερη προσοχή κατά τη συνταγογράφηση GLP-1 RA σε ηλικιωμένους [διαβητικούς] ασθενείς ή σε ασθενείς με ιστορικό εγκεφαλικού επεισοδίου, καθώς και οι δύο ομάδες διατρέχουν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν [την πάθηση]».

Σε ένα συνοδευτικό editorial, ο Brian VanderBeek, αναπληρωτής καθηγητής οφθαλμολογίας στο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας, δήλωσε ότι τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι μπορεί να επηρεαστεί μεγάλος αριθμός ασθενών.

«Αυτό υποδηλώνει ότι έως και ένας στους 1.000 χρήστες GLP-1 RA θα μπορούσε να εξελιχθεί σε νέα ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας σε σύγκριση με τους ασθενείς που δεν έχουν εκτεθεί: εάν αυτός ο κίνδυνος μεταφερθεί σε εκατομμύρια χρήστες, οι πάσχοντες θα μπορούσαν να καταλήξουν να αποτελούν μια σημαντική ομάδα ασθενών», δήλωσε.

Ο VanderBeek δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν περαιτέρω έρευνες για να διαπιστωθεί εάν αυτό επηρεάζει μόνο τους ασθενείς με διαβήτη ή εάν όσοι λαμβάνουν αυτά τα φάρμακα για τη διαχείριση του βάρους ή για άλλες ενδείξεις διατρέχουν παρόμοιο κίνδυνο. «Αν και σίγουρα δεν υπερτερούν τα οφέλη που προσφέρουν αυτά τα φάρμακα, οι γιατροί που τα συνταγογραφούν πρέπει να έχουν κατά νου τις πραγματικές και σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορεί να εμφανιστούν στα μάτια».

Ένας εκπρόσωπος της Novo Nordisk, που κατασκευάζει δύο πολύ γνωστά τέτοια φάρμακα δήλωσε: «Η ασφάλεια των ασθενών είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας και λαμβάνουμε πολύ σοβαρά κάθε αναφορά για ανεπιθύμητη ενέργεια που σχετίζεται με τη χρήση των φαρμάκων μας. Συνεργαζόμαστε στενά με τις αρχές και τους ρυθμιστικούς φορείς από όλο τον κόσμο για να παρακολουθούμε συνεχώς το προφίλ ασφάλειας των προϊόντων μας.

«Αυτά τα φάρμακα έχουν εξεταστεί εκτενώς στα αυστηρά κλινικά προγράμματα ανάπτυξης της Novo Nordisk, συμπεριλαμβανομένων τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων δοκιμών, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν δείξει καμία παρατηρήσιμη διαφορά στη θεραπεία σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο για την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας ή την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Ως εκ τούτου, η Novo Nordisk δεν συμπεραίνει προς το παρόν αιτιώδη σχέση μεταξύ της χρήσης GLP-1 RA, της σεμαγλουτίδης και της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας».

Τελευταία τροποποίηση στις 06/06/2025 - 15:24
  • ΕΝΕΣΕΙΣ
  • ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ
  • ΕΚΦΥΛΙΣΗ ΩΧΡΑΣ ΚΗΛΙΔΑΣ
  • ΟΠΤΙΚΗ ΝΕΥΡΟΠΑΘΕΙΑ
  • GLP1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

EFPIA- ΣΦΕΕ: «Χαμένη ευκαιρία για την καινοτομία η επικείμενη αναθεώρηση της ευρωπαϊκής φαρμακευτικής νομοθεσίας»
EFPIA- ΣΦΕΕ: «Χαμένη ευκαιρία για την καινοτομία η επικείμενη αναθεώρηση της ευρωπαϊκής φαρμακευτικής νομοθεσίας» 05 Ιουνίου 2025
ΕΟΦ: Κίνδυνος για την υγεία από προϊόντα διατροφής με «ύποπτες» δραστικές ουσίες 11 Ιουνίου 2025
ΕΟΦ: Κίνδυνος για την υγεία από προϊόντα διατροφής με «ύποπτες» δραστικές ουσίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ινδία: Πράσινο φως στη σεμαγλουτίδη για το λιπώδες ήπαρ
Pharma News
17/07/2026 - 14:00

Ινδία: Πράσινο φως στη σεμαγλουτίδη για το λιπώδες ήπαρ

Ανάγκη για στενότερη παρακολούθηση σε ηλικιωμένους που λαμβάνουν τιρζεπατίδη για απώλεια βάρους
Υγεία
15/07/2026 - 18:00

Ανάγκη για στενότερη παρακολούθηση σε ηλικιωμένους που λαμβάνουν τιρζεπατίδη για απώλεια βάρους

Φάρμακα για την παχυσαρκία και τον διαβήτη και πρόληψη του καρκίνου - Ειδικός φωτίζει τις παρανοήσεις
Υγεία
13/07/2026 - 18:11

Φάρμακα για την παχυσαρκία και τον διαβήτη και πρόληψη του καρκίνου - Ειδικός φωτίζει τις παρανοήσεις

Ανησυχία για την κατάχρηση των GLP-1 φαρμάκων από ανθρώπους με διατροφικές διαταραχές
Υγεία
30/06/2026 - 10:00

Ανησυχία για την κατάχρηση των GLP-1 φαρμάκων από ανθρώπους με διατροφικές διαταραχές

Φάρμακα GLP-1: Από την αντιμετώπιση του διαβήτη στην παχυσαρκία
Health Talk
26/06/2026 - 21:29

Φάρμακα GLP-1: Από την αντιμετώπιση του διαβήτη στην παχυσαρκία

Πάχος - φάντασμα: Γιατί κάποιοι συνεχίζουν να νιώθουν υπέρβαροι μετά τη μεγάλη απώλεια βάρους
Ψυχική Υγεία
24/06/2026 - 13:00

Πάχος - φάντασμα: Γιατί κάποιοι συνεχίζουν να νιώθουν υπέρβαροι μετά τη μεγάλη απώλεια βάρους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: «Παγκόσμια πρωτοτυπία η απαίτηση για clawback χωρίς υπέρβαση του πλαφόν»
Πολιτική Υγείας
21/07/2026 - 03:48
Δήμος Αθηναίων: Σε αυξημένη επιφυλακή οι υπηρεσίες του λόγω πολύ υψηλών θερμοκρασιών
Πολιτική Υγείας
21/07/2026 - 00:07
Πρωτοποριακή ρομποτική γυναικολογική επέμβαση από Έλληνες γιατρούς
Υπηρεσίες Υγείας
20/07/2026 - 23:14
Ασφαλής και για την καρδιά η κατανάλωση έως και πέντε φλιτζανιών καφέ ημερησίως
Υγεία
20/07/2026 - 22:33
Νέος διευθυντής της Β΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ ο Θεόκλης Ζαούτης
Υγεία
20/07/2026 - 19:53
Σχοινάς: «Σε απόλυτη προτεραιότητα οι προσλήψεις 40 στελεχών στον ΕΦΕΤ - Άμεσα στη μάχη των ελέγχων»
Επικαιρότητα
20/07/2026 - 19:26
Έλληνες ερευνητές «ξεκλείδωσαν» μηχανισμό προστασίας του νευρικού συστήματος κατά τη γήρανση
Υγεία
20/07/2026 - 19:08
Νέο επεισόδιο μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα - Προσοχή στις ευπαθείς ομάδες!
Επικαιρότητα
20/07/2026 - 18:37
Αντιδράσεις για τη διάταξη που αφορά τον διορισμό διοικήσεων στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
Πολιτική Υγείας
20/07/2026 - 18:12
Οι προτάσεις της ΕΣΑμεΑ για το νομοσχέδιο που αφορά τον προσωπικό βοηθό
Patient Talk
20/07/2026 - 17:37
Πλήρως αναβαθμισμένη η νέα γραμμή υποστήριξης 1145 του ΕΟΠΑΕ για τις εξαρτήσεις
Ψυχική Υγεία
20/07/2026 - 16:54
Συνάντηση Γεωργιάδη με τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ για το θέμα της ακούσιας νοσηλείας
Πολιτική Υγείας
20/07/2026 - 16:39
Πρωτιά της Sobi στην πρώτη θέση σε διεθνή αξιολόγηση για τις αιμορραγικές διαταραχές
Pharma News
20/07/2026 - 16:32
Νέος γενικός διευθυντής της Αθηναϊκής Γενικής Κλινικής ο Στέλιος Λιανός
Υπηρεσίες Υγείας
20/07/2026 - 16:14
Διαβήτης τύπου 1: Νέες θεραπείες φέρνουν πιο κοντά την ανεξαρτησία από την ινσουλίνη
Υγεία
20/07/2026 - 16:00
Κέντρο εκπαίδευσης αγγειοχειρουργών στους υπερήχους το Κοργιαλένειο-Μπενάκειο
Πολιτική Υγείας
20/07/2026 - 15:17
Υπολογιστές: Πώς να προλάβουμε την οφθαλμική κόπωση στην καθημερινή εργασία
Health Talk
20/07/2026 - 15:00
Αγαπηδάκη: «Θα συνεχιστεί το πρόγραμμα για την παχυσαρκία ενηλίκων - Σύντομα οι ανακοινώσεις»
Πολιτική Υγείας
20/07/2026 - 14:32
Κινητά και κίνδυνος καρκίνου: Τι δείχνει νέα έρευνα
Υγεία
20/07/2026 - 14:00
Καύσωνας: Όλες οι οδηγίες προστασίας από το Υπουργείο Υγείας
Πολιτική Υγείας
20/07/2026 - 12:54
Παιδιά με αυτισμό και κίνδυνος πνιγμού: H σωστή εκπαίδευση στο νερό μπορεί να σώζει ζωές
Υγεία
20/07/2026 - 12:40
Τελικός Μουντιάλ: H παρακολούθησή του εκτόξευσε την "ορμόνη της αγάπης"
Υγεία
20/07/2026 - 12:00
Νέα Υόρκη: Δύο νεκροί από τη νόσο των Λεγεωνάριων – Πιθανή εστία μόλυνσης οι πύργοι ψύξης κτιρίων
Επικαιρότητα
20/07/2026 - 11:00
ΗΠΑ: Ετήσιος έλεγχος τεστοστερόνης για στρατιωτικούς άνω των 30 – Οι ανησυχίες των ειδικών
Πολιτική Υγείας
20/07/2026 - 10:00
Σαραντάρια από σήμερα στη χώρα: Πώς να αποφύγετε τη θερμοπληξία
Υγεία
20/07/2026 - 09:00
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ανακουφιστική φροντίδα για παιδιά στο Αρεταίειο
Υγεία
20/07/2026 - 08:09
Ουρολοιμώξεις το καλοκαίρι: Πρόληψη και θεραπεία για διακοπές χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις
Health Talk
18/07/2026 - 09:36
Μέτωπο Ιατρών κατά Γεωργιάδη: «Ο ΠΙΣ δεν μπορεί να υπόκειται σε κυβερνητικό διορισμό»
Πολιτική Υγείας
18/07/2026 - 08:18
ΕΕΣ και ΕΠΕ διοργανώνουν μεγάλη περιβαλλοντική δράση με καθαρισμό της παραλίας Εδέμ
Επικαιρότητα
18/07/2026 - 03:54
ΠΑΝΣΥΝΟΨΥ: Σεβασμός, θεσμική διερεύνηση και λογοδοσία για τον θάνατο του 20χρονου με αυτισμό στο Άργος
Επικαιρότητα
18/07/2026 - 00:04

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέτωπο Ιατρών κατά Γεωργιάδη: «Ο ΠΙΣ δεν μπορεί να υπόκειται σε κυβερνητικό διορισμό»
Πολιτική Υγείας
18/07/2026 - 08:18
ΗΠΑ: Ετήσιος έλεγχος τεστοστερόνης για στρατιωτικούς άνω των 30 – Οι ανησυχίες των ειδικών
Πολιτική Υγείας
20/07/2026 - 10:00
Καύσωνας: Όλες οι οδηγίες προστασίας από το Υπουργείο Υγείας
Πολιτική Υγείας
20/07/2026 - 12:54
Αγαπηδάκη: «Θα συνεχιστεί το πρόγραμμα για την παχυσαρκία ενηλίκων - Σύντομα οι ανακοινώσεις»
Πολιτική Υγείας
20/07/2026 - 14:32
Κέντρο εκπαίδευσης αγγειοχειρουργών στους υπερήχους το Κοργιαλένειο-Μπενάκειο
Πολιτική Υγείας
20/07/2026 - 15:17
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo