ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΕΦαΜ: «Η ηγεσία δεν είναι θέμα εξουσίας, αλλά επιρροής»

Pharma Policy
ΕΕΦαΜ: «Η ηγεσία δεν είναι θέμα εξουσίας, αλλά επιρροής»
Διακεκριμένοι Πανεπιστημιακοί και επαγγελματίες από διαφορετικούς κλάδους συμμετείχαν ως εισηγητές στο καινοτόμο εκπαιδευτικό σεμινάριο “Leading With or Without Authority”.
Παρασκευή, 23/06/2023 - 15:31
News4Health Team News4Health Team

Η Ηγεσία δεν είναι θέμα Εξουσίας, αλλά Επιρροής. Πραγματικός ηγέτης είναι αυτός που έχει αποκτήσει το δικαίωμα να ασκεί εξουσία, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των μελών της ομάδας του και τα παρακινεί να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την ολοκλήρωση των κοινών στόχων».

Στην παραπάνω φράση συνοψίζεται η ουσία των μηνυμάτων του καινοτόμου εκπαιδευτικού σεμιναρίου “Leading With or Without Authority”, το οποίο προσέφερε στα στελέχη του φαρμακευτικού κλάδου η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Management (Ε.Ε.Φα.Μ).

Το σεμινάριο στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, καθώς η συμμετοχή άγγιξε τα 300 στελέχη πολυεθνικών και ελληνικών φαρμακευτικών επιχειρήσεων.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμό η κα. Ντανιέλα Μάλο, Πρόεδρος Ε.Ε.Φα.Μ, ο κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος ΣΦΕΕ, η κα. Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος Pharma Innovation Forum (PIF), ο κ. Γεώργιος Βασιλόπουλος, Εντεταλμένος Σύμβουλος ΠΕΦ, ο κ. Αντώνιος Αυγερινός, Πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού & Γενικός Διευθυντής ΣΑΦΕΕ και ο κ. Θωμάς Δόκιος, Γενικός Διευθυντής ΕΦΕΧ.

Το σεμινάριο τίμησαν με τη συμμετοχή τους ως εισηγητές διακεκριμένοι Πανεπιστημιακοί και επαγγελματίες από διαφορετικούς κλάδους. Τις 3 κεντρικές ομιλίες πραγματοποιήσαν οι: Πέγκυ Βελιώτου, Partner, Consulting KPMG, Δημήτρης Μπουραντάς, Πρύτανης στο New York College και Αναστάσιος Σταλίκας PhD, Καθηγητής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας, ενώ η σύνθεση των δύο διαδραστικών panels είχε ως εξής:

Στο πρώτο Panel με τίτλο “Leading With Authority” και συντονιστή τον Σπύρο Φιλιώτη, Vice President & General Manager Pharmaserve Lilly, συμμετείχαν οι Θωμαΐς Κωνσταντοπούλου, Market Access Director, JANSSEN, Νάνσυ Παπαλεξανδρή, Ομ. Καθ. Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ο.Π.Α., Λία Μπερτσιάδου, I & I Lead, PFIZER και Δημήτρης Παπανικολάου, Πρ. Επαγγελματίας Καλαθοσφαιριστής, Autism Awareness Motivator.

Στο δεύτερο panel, με τίτλο “Leading Without Authority”, που συντόνισε η Yβόνη Παπαστελάτου, SANOFI Country Lead & General Manager Specialty Care, Greece & Cyprus και συμμετείχαν οι Πωλίνα Γκουμπούρου, Talent Acquisition Partner, ROCHE, Θάλεια Τελίδου, Senior Brand Manager, Ηematology BMS, Νίκος Φλώρος, Managing Partner, CFR Athens και Κατερίνα Ραλλού Καρέλλα, Mindfulness and Mindful Leadership Mentor.

Το σεμινάριο παρείχε μια διαθεματική προσέγγιση της έννοιας της Ηγεσίας και της προσωπικότητας του σύγχρονου ικανού Ηγέτη, με τους εισηγητές να παρουσιάζουν ο καθένας από τη δική του σκοπιά, τις ιδιότητες, τις δεξιότητες και τις συμπεριφορές που (πρέπει να) διακρίνουν έναν ηγέτη στο πλαίσιο της «νέας εργασιακής πραγματικότητας».

Πράγματι, καθώς διανύουμε μια περίοδο μετασχηματισμού του εργασιακού περιβάλλοντος μέσω της αλληλεπίδρασης διαφορετικών γενεών εργαζομένων, της καθιέρωσης περισσότερο υποστηρικτικών και συμπεριληπτικών μοντέλων εργασίας, αλλά και της αυξανόμενης χρήσης των νέων τεχνολογιών και της Τεχνητής Νοημοσύνης, γινόμαστε μάρτυρες μιας παράλληλης μετάβασης: δίπλα στο παραδοσιακό μοντέλο της «εξουσιαστικής» ηγεσίας, αναδεικνύεται ένα πρότυπο Ηγεσίας θεμελιωμένο στις αρχές της θετικής ψυχολογίας, της ενδυνάμωσης των ομάδων και της ανοικτής επικοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ως «Ηγεσία» ορίζεται η ικανότητα του ατόμου να εμπνέει και να παρακινεί τα μέλη της ομάδας να ακολουθούν πρόθυμα και συνειδητά τις οδηγίες του και να συμμετέχουν στην εκπλήρωση ενός κοινού οράματος, είτε αυτό το άτομο έχει θεσμοθετημένη εξουσία (“Leading With Authority), είτε όχι (“Leading Without Authority”).

Από την άλλη, η Εξουσία αποτελεί το εργαλείο που επιτρέπει στον ηγέτη να υλοποιήσει τις αποφάσεις και να εφαρμόσει στρατηγικές για την ανάπτυξη και την αύξηση της απόδοσης των μελών της ομάδας. Όταν η ισορροπία μεταξύ Ηγεσίας και Εξουσίας επιτυγχάνεται, οι ομάδες κινητοποιούνται, ενδυναμώνονται και αποκτούν τα μέσα για να επιτυγχάνουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η ηγετική συμπεριφορά δεν αποτελεί εγγενές χάρισμα ή «ταλέντο», αλλά είναι μία ιδιότητα που καλλιεργείται και αναπτύσσεται μέσω της εξάσκησης.

Όλοι οι ομιλητές συμφώνησαν πως ένας ικανός ηγέτης κάνει ορθή χρήση του εξουσιαστικού ρόλου του όταν δημιουργεί ένα εργασιακό περιβάλλον όπου κάθε μέλος της ομάδας αισθάνεται ότι ανήκει, βρίσκει υποστήριξη και ενθαρρύνεται να συμμετέχει ενεργά στην εκπλήρωση των κοινών στόχων.

«Γίνεσαι Ηγέτης όταν δημιουργείς τις προϋποθέσεις για να κερδίζεις τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη της ομάδας σου» ήταν το μήνυμα που κυριάρχησε στις εισηγήσεις της Ημερίδας.

Όσον αφορά στις δεξιότητες που διακρίνουν τον ικανό ηγέτη, μείζονος σημασίας είναι η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και της συναισθηματικής νοημοσύνης, ώστε να αναγνωρίζει τις ιδιαίτερες ανάγκες και προοπτικές κάθε μέλους της ομάδας.

Επιπλέον είναι απαραίτητο να έχει αυτογνωσία και ευελιξία στη σκέψη, να κτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης προωθώντας τη συνεργασία και την ανοικτή επικοινωνία, να καθοδηγεί τους συνεργάτες του βάσει τεκμηριωμένων επιχειρημάτων, αλλά και να επιλύει τις συγκρούσεις με θετικό τρόπο.

Θέτοντας σαφείς και ρεαλιστικούς στόχους, παρέχοντας εποικοδομητική ανατροφοδότηση και ενθαρρύνοντας την ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους των συνεργατών του, ο ηγέτης δημιουργεί το θετικό και παραγωγικό εργασιακό περιβάλλον που θα οδηγήσει την ομάδα και τον οργανισμό στην επιτυχία. Αναφορά έγινε στην εφαρμογή πρακτικών Ενσυνειδητότητας, η ευεργετική επίδραση της οποίας στην Εργασία τεκμηριώνεται από πληθώρα μελετών.

Η Ντανιέλα Μάλο, Πρόεδρος της Ε.Ε.Φα.Μ, δήλωσε: «Πάντα πρωτοπόρος στην εκπαίδευση των στελεχών της φαρμακευτικής αγοράς, η Ε.Ε.Φα.Μ. ανέλαβε με το σεμινάριο “Leading With or Without Authority”, να εμβαθύνει στην προσωπικότητα του Ηγέτη του 21ου αιώνα, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι διαφορετικές επιχειρηματικές συνθήκες απαιτούν διαφορετικά μοντέλα ηγεσίας.

Αναλύοντας τις έννοιες και τις διαφορετικές προσεγγίσεις της Ηγεσίας, επιχειρούμε με το εν λόγω σεμινάριο να υποστηρίξουμε τα στελέχη που ήδη κατέχουν ή επιθυμούν να καταλάβουν έναν ηγετικό ρόλο, ώστε να κάνουν ορθή χρήση αυτού του ρόλου, επιτυγχάνοντας την αυτοβελτίωση και τη πρόοδο της ομάδας τους».

Τελευταία τροποποίηση στις 24/06/2023 - 12:26
  • ΕΕΦΑΜ
  • ΗΓΕΣΙΑ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
  • ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

EFPIA: Ζητά αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας για καλύτερη εξυπηρέτηση των Ευρωπαίων ασθενών
EFPIA: Ζητά αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας για καλύτερη εξυπηρέτηση των Ευρωπαίων ασθενών 23 Ιουνίου 2023
Αντίδοτα στο δάγκωμα του φιδιού: Οδηγίες από τον ΠΟΥ για πιο ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες 26 Ιουνίου 2023
Αντίδοτα στο δάγκωμα του φιδιού: Οδηγίες από τον ΠΟΥ για πιο ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 20 κορυφαίες εταιρείες της φαρμακοβιομηχανίας βάσει εσόδων
Pharma News
21/04/2026 - 16:00

Οι 20 κορυφαίες εταιρείες της φαρμακοβιομηχανίας βάσει εσόδων

Οι φαρμακευτικές εταιρείες "παγώνουν" νέες κυκλοφορίες στην Ευρώπη λόγω της τιμολογικής πολιτικής Τραμπ
Pharma Policy
01/04/2026 - 12:51

Οι φαρμακευτικές εταιρείες "παγώνουν" νέες κυκλοφορίες στην Ευρώπη λόγω της τιμολογικής πολιτικής Τραμπ

Γεωργιάδης για ελλείψεις φαρμάκων: Λιγότερες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Ασπίδα η ελληνική φαρμακοβιομηχανία
Pharma Policy
26/03/2026 - 11:00

Γεωργιάδης για ελλείψεις φαρμάκων: Λιγότερες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Ασπίδα η ελληνική φαρμακοβιομηχανία

ΚΕΤΕΚΝΥ: Μνημόνιο συνεργασίας με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα DRG
Digital Health
24/03/2026 - 07:26

ΚΕΤΕΚΝΥ: Μνημόνιο συνεργασίας με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα DRG

Εκπαιδευτικό διαδραστικό σεμινάριο οδικής ασφάλειας από το ΙΑΣΩ Γενική Κλινική!
Υπηρεσίες Υγείας
18/03/2026 - 16:19

Εκπαιδευτικό διαδραστικό σεμινάριο οδικής ασφάλειας από το ΙΑΣΩ Γενική Κλινική!

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός εκπαίδευσε 400 πολίτες στις Πρώτες Βοήθειες - Εικόνες και βίντεο
Επικαιρότητα
17/03/2026 - 15:21

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός εκπαίδευσε 400 πολίτες στις Πρώτες Βοήθειες - Εικόνες και βίντεο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: Η δύσκολη καθημερινότητα με την αόρατη αγκυλοποιητική σπονδυλοαρθρίτιδα
Patient Talk
30/04/2026 - 16:42
Γεωργιάδης για την παιδίατρο: «Έκανε πέντε μέρες εφημερία on call, από το σπίτι της - Δεν θα γίνει ΕΔΕ»
Πολιτική Υγείας
30/04/2026 - 15:51
Γιατί ο εγκέφαλός μας «στρέφεται εναντίον μας» όταν τσακωνόμαστε
Ψυχική Υγεία
30/04/2026 - 15:24
Θεμιστοκλέους: «Την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για 1.000 μόνιμες θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία της χώρας»
Πολιτική Υγείας
30/04/2026 - 14:19
Εμβολιασμοί ενηλίκων: Τα πιο απλά και αποτελεσματικά μέσα πρόληψης και προστασίας
Υγεία
30/04/2026 - 13:34
Γεωργιάδης: «Άνοιξαν όλες οι κατηγορίες για την διανομή των ΦΥΚ από ιδιωτικά φαρμακεία»
Πολιτική Υγείας
30/04/2026 - 12:58
Χουλιάρα από το Φόρουμ των Δελφών: «Σε μη βιώσιμα επίπεδα το clawback και το rebate»
Pharma Policy
30/04/2026 - 12:26
Περισσότερα από 150 παιδιά έχουν τραυματιστεί το πρώτο τρίμηνο οδηγώντας ηλεκτρικά πατίνια
Υγεία
30/04/2026 - 11:38
Διεθνής έρευνα για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην υγεία: Κρίση που βαθαίνει όλο και πιο πολύ
Υγεία
30/04/2026 - 11:03
Μελάνωμα: Πέντε «γκρίζες ζώνες» και απλοί τρόποι αποτροπής ενός ηλιακού εγκαύματος την άνοιξη
Health Talk
30/04/2026 - 10:36
Πατούλης για δημογραφικό: «Εθνική και ευρωπαϊκή πρόκληση για το μέλλον των κοινωνιών»
Επικαιρότητα
30/04/2026 - 10:11
Η εμμηνόπαυση γερνάει ανομοιόμορφα τα όργανα του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος
Υγεία
30/04/2026 - 09:43
Η ΕΝΑΣΕΛ στη Βουλή: «Η ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών περνά μέσα από τη θεσμική συμμετοχή»
Patient Talk
30/04/2026 - 08:47
Παρεμβάσεις σε κυβέρνηση, κόμματα και φορείς από τους εργαζόμενους για το μέλλον των κέντρων πρόληψης
Ψυχική Υγεία
30/04/2026 - 07:22
Παρέμβαση της Brains I.C.S στο συνέδριο του Economist: «Η μάχη κατά του καρκίνου ξεκινά πολύ πριν από το νοσοκομείο»
Επικαιρότητα
30/04/2026 - 03:37
Ο Νίκος Παπανδρέου υποψήφιος για το βραβείο One Health
Επικαιρότητα
30/04/2026 - 00:02
Όταν οι αμυγδαλές δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από τα οφέλη τους
Health Talk
29/04/2026 - 23:46
Η Γερμανία από το 2028 θα επιβάλει φόρο στα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 23:18
Ραντεβού και σε μονάδες Ψυχικής Υγείας με λίγα «κλικ» μέσω του myHealth app
Πολιτική Υγείας
29/04/2026 - 23:01
Ο ΕΕΣ και η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στήριξαν 312 παιδιά τις Ημέρες του Πάσχα
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 22:44
Μεσοθεραπεία σώματος: Στοχευμένη λύση για κυτταρίτιδα και τοπικό λίπος
Ομορφιά
29/04/2026 - 22:21
Αποκάλυψη Τέντρος: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν πληρώσει ακόμη όσα οφείλουν στον ΠΟΥ για να αποχωρήσουν»
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 21:18
Ο ΕΟΦ απαγόρευσε πέντε γνωστά προϊόντα που υπόσχονταν «θεραπείες» για σειρά παθήσεων
Υγεία
29/04/2026 - 20:52
Παρέμβαση Γεωργιάδη για την ειδικευόμενη παιδίατρο: «Καμία υπερεργασία, καμία υπερεφημέρευση»
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 20:36
«Τροφή για Δράση»: Πρωτοβουλία 13 πανεπιστημίων για την παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα
Υγεία
29/04/2026 - 20:13
Είναι το μέλλον στην επιστήμη της διαιτολογίας η προσωποποιημένη διατροφή;
Διατροφή
29/04/2026 - 19:29
Μονάδες ολικής φροντίδας για άτομα με αυτισμό και νευροεκφυλιστικές παθήσεις σε Ρέθυμνο και Λασίθι
Πολιτική Υγείας
29/04/2026 - 19:11
Εκδικάζεται από το ΣτΕ η προσφυγή του ΠΣΦ για το rebate και το clawback
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 18:48
ΠΕΦ: Στρατηγικής σημασίας οι επενδύσεις στην Τρίπολη - Στιγμιότυπα από την επίσκεψη Μητσοτάκη
Pharma Policy
29/04/2026 - 18:02
Σύνδρομο «ραγισμένης» καρδιάς: Και όμως υπάρχει…
Health Talk
29/04/2026 - 17:24

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

40 νέες μονάδες δωρεάν φροντίδας ψυχικής υγείας σε όλη την επικράτεια - Τι θα παρέχουν
Πολιτική Υγείας
28/04/2026 - 10:54
Έξι τρόφιμα που ενισχύουν το μεταβολισμό
Διατροφή
28/04/2026 - 12:00
ΠΟΥ: Τα στοιχεία για την επικίνδυνη ηπατίτιδα D στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
28/04/2026 - 13:00
Πιλοτικό πρόγραμμα του EMA για «καινοτόμα» ιατροτεχνολογικά προϊόντα
Πολιτική Υγείας
28/04/2026 - 13:30
ΕΕ: Εγκρίθηκε νέο εμβόλιο κατά του ιού RSV για την πρόληψη της λοίμωξης σε νεογνά και βρέφη
Pharma News
28/04/2026 - 15:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo