ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Self test: Αυτή είναι η απόφαση για την αμοιβή των φαρμακοποιών

Pharma News
Self test: Αυτή είναι η απόφαση για την αμοιβή των φαρμακοποιών
Βγήκε η απόφαση για την αμοιβή των φαρμακοποιών σε ό,τι αφορά την διενέργεια των διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό (self test).
Πέμπτη, 23/09/2021 - 11:27
— Photo: INTIME
Αγγελική Μαξούρη Αγγελική Μαξούρη

Το ποσό των 200 ευρώ θα πάρει το κάθε φαρμακείο εφάπαξ που συμμετέχει στην διενέργεια των διαγνωστικών ελέγχων κατά του κορονοϊού σύμφωνα με την νέα απόφαση που πήρε ΦΕΚ. Το ποσό αυτό από τον επόμενο μήνα και έπειτα θα υπολογίζεται με βάση των αριθμό των τεστ που έγιναν επί 0,22 ευρώ ανα τεστ.

Οι φαρμακαποθήκες λαμβάνουν 0,05 ευρώ ανα τεμάχιο.

Για να μπορέσουν να λάβουν την αποζημίωση αυτή οι φαρμακοποιοί αλλά και οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να υποβάλλουν ειδικό τιμολόγιο με βάση τα τεστ που έχουν δηλώσει στο eopyykmes.gr. Τα χρήματα σύμφωνα με όσα ορίζει η απόφαση θα λαμβάνονται έως και 60 μέρες μετά την παραλαβή του τιμολογίου από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Η απόφαση αναλυτικά:

Η αμοιβή των φαρμακοποιών για τη συμμετοχή τους στη διάθεση των μέσων αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου της νόσησης από κορoνοϊό COVID-19 της παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 4790/2021 (Α' 48) μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διάθεσης που λειτουργεί στην Η.ΔΙ.Κ.Α., και των φαρμακαποθηκών για τη συμμετοχή τους στη διακίνηση αυτών, ορίζεται ως εξής:

Άρθρο 1

Ορισμός αμοιβής των φαρμακοποιών για τη συμμετοχή τους στη διάθεση των μέσων αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου της νόσησης από κορoνοϊό COVID-19 και των φαρμακαποθηκών στη διακίνηση αυτών

1. Το σύνολο των φαρμακείων ανά την επικράτεια, τα οποία μετέχουν στο πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης των μέσων αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου της νόσησης από κορoνοϊό COVID-19 στους δικαιούχους της παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 4790/2021 από την ημερομηνία έναρξης του μέτρου την 8η/4/2021 και μετά, θα λάβουν, κατά την πρώτη υποβολή τους στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ως εφάπαξ αποζημίωση το ποσό των διακοσίων (200,00 €) ευρώ ανά φαρμακείο, προσαυξημένο κατά το ποσό που θα προκύψει από τον τρόπο υπολογισμού της αποζημίωσης της ακόλουθης παραγράφου.

2. Η αποζημίωση των φαρμακείων αντιστοιχεί στο ποσό αποζημίωσης της προηγούμενης παραγράφου προσαυξημένο με ποσό 0,22 ευρώ επί τον συνολικό αριθμό των μέσων αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου της νόσησης από κορονοϊό COVID-19 στους δικαιούχους της παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 4790/2021, που διατέθηκαν από την έναρξη του προγράμματος δωρεάν διάθεσης μέσων αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου νόσησης από κορωνοϊό COVID-19 και για όσο διατηρείται σε ισχύ από τα φαρμακεία.

3. Η αποζημίωση των φαρμακείων για κάθε επόμενη μηνιαία υποβολή προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ορίζεται στο ποσό των 0,22 ευρώ επί τον συνολικό αριθμό των μέσων αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου της νόσησης από κορονοϊό COVID-19 στους δικαιούχους της παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 4790/2021, που διατέθηκαν το συγκεκριμένο μήνα.

4. Για τις φαρμακαποθήκες που συμμετέχουν στη διακίνηση των μέσων αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου της νόσησης από κορονοϊό COVID-19 προς τα φαρμακεία από την ημερομηνία έναρξης του μέτρου της δωρεάν διάθεσης αυτών την 8η/4/2021 και για όσο διαρκεί, δεν απαιτείται η ύπαρξη συμβατικής σχέσης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., και λαμβάνουν ως αμοιβή το ποσό των 0,05 ευρώ για κάθε τεμάχιο που έχουν διακινήσει ή διακινούν.

Άρθρο 2

Διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών

1. Εντός των πέντε (5) πρώτων εργασίμων ημερών κάθε μήνα οι φαρμακοποιοί θα υποβάλλουν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., μαζί με την υποβολή των λογαριασμών φαρμάκων, ένα διακριτό τιμολόγιο που θα περιλαμβάνει το αιτούμενο ποσό που αντιστοιχεί στον αριθμό των μέσων αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου της νόσησης από κορονοϊό COVID-19 της παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 4790/2021, τα οποία διέθεσαν κατά τον προηγούμενο μήνα βάσει του αριθμού αυτών, ο οποίος έχει αναρτηθεί στη δικτυακή πύλη eopyykmes.gr, για κάθε φαρμακείο, με βάση τα στοιχεία που έχουν αποσταλεί μέσω διασύνδεσης στο πληροφοριακό σύστημα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Για λόγους επεξεργασίας από τα πληροφοριακά συστήματα οι καταστάσεις θα περιέχουν εγγραφές από την 28η ημέρα του προηγούμενου μήνα του μήνα αναφοράς έως και την 27η ημέρα κάθε μήνα αναφοράς, ενώ και τα τιμολόγια που εκδίδουν τα ιδιωτικά φαρμακεία θα καλύπτουν το χρονικό διάστημα από την 28η ημέρα του προηγούμενου μήνα του μήνα αναφοράς έως και την 27η ημέρα κάθε μήνα αναφοράς.

2. Ειδικά για την πρώτη υποβολή από τη δημοσίευση της παρούσας, οι φαρμακοποιοί θα υποβάλλουν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. διακριτό τιμολόγιο, σύμφωνα με τα στοιχεία επεξεργασίας από το πληροφοριακό σύστημα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., που περιλαμβάνει το αιτούμενο ποσό που αντιστοιχεί στην περίοδο από την έναρξη του μέτρου, ήτοι την 8η Απριλίου 2021 έως και την 27η ημέρα του μήνα αναφοράς, ο οποίος είναι και ο μήνας μέσα στον οποίο εκδίδεται η παρούσα απόφαση.

3. Οι φαρμακαποθήκες που συμμετέχουν στη διακίνηση των μέσων αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου της νόσησης από κορωνοϊό COVID-19 υποχρεούνται να πραγματοποιήσουν εγγραφή στη δικτυακή πύλη eopyykmes.gr, σε αποκλειστική προθεσμία εικοσιπέντε ημερών από την έκδοση της παρούσας, όπου απαιτείται η καταχώρηση των απαιτούμενων στοιχείων τους και του λογαριασμού τραπέζης τους. Οι φαρμακαποθήκες εκδίδουν εντός των πέντε (5) πρώτων εργάσιμων ημερών κάθε μήνα συγκεντρωτικό τιμολόγιο προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που θα περιλαμβάνει τον αριθμό των μέσων αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου της νόσησης από κορoνοϊό COVID-19 που διακίνησαν σε φαρμακεία τον προηγούμενο μήνα, βάσει του αριθμού αυτών, ο οποίος έχει αναρτηθεί στη δικτυακή πύλη eopyykmes.gr, για κάθε φαρμακαποθήκη.

Τα τιμολόγια που θα εκδοθούν έως την 5η.10.2021 θα περιλαμβάνουν το σύνολο των μέσων αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου της νόσησης από κορωνοϊό COVID-19 που διακινήθηκαν στα φαρμακεία που συμμετέχουν στο μέτρο από την έναρξη ισχύος του μέτρου έως την 27η.09.2021. Για λόγους επεξεργασίας από τα πληροφοριακά συστήματα, οι καταστάσεις θα περιέχουν εγγραφές από την 28η ημέρα του προηγούμενου μήνα του μήνα αναφοράς έως και την 27η ημέρα κάθε μήνα αναφοράς, ενώ και τα τιμολόγια που εκδίδουν οι φαρμακαποθήκες θα καλύπτουν το χρονικό διάστημα από την 28η ημέρα του προηγούμενου μήνα του μήνα αναφοράς έως και την 27η ημέρα κάθε μήνα αναφοράς. Η υποβολή των τιμολογίων γίνεται μέσω των οικείων Συλλόγων Φαρμακαποθηκών, με δική τους δαπάνη, απευθείας προς το Τμήμα Επεξεργασίας και Ελέγχου Συνταγών ΕΟΠΥΥ.

Άρθρο 3

Καταβολή

Η καταβολή της αμοιβής από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στους φαρμακοποιούς θα λαμβάνει χώρα εντός προθεσμίας εξήντα (60) ημερών από την παραλαβή του τιμολογίου.

Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Τελευταία τροποποίηση στις 23/09/2021 - 12:02
  • ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ
  • SELF TEST
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΑΜΟΙΒΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρωτοποριακή συμφωνία Novartis και NHS για ταχεία πρόσβαση ασθενών σε θεραπεία κατά της χοληστερόλης
Πρωτοποριακή συμφωνία Novartis και NHS για ταχεία πρόσβαση ασθενών σε θεραπεία κατά της χοληστερόλης 22 Σεπτεμβρίου 2021
Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστά συμπληρώματα διατροφής 23 Σεπτεμβρίου 2021
Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστά συμπληρώματα διατροφής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε την ψυχική μας υγεία από τις κακές ειδήσεις
Ψυχική Υγεία
02/03/2026 - 18:18

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε την ψυχική μας υγεία από τις κακές ειδήσεις

Π.Ι.Σ.: Διακριτοί ρόλοι και συνεργασία ιατρών – φαρμακοποιών προς όφελος των ασθενών
Πολιτική Υγείας
05/02/2026 - 11:40

Π.Ι.Σ.: Διακριτοί ρόλοι και συνεργασία ιατρών – φαρμακοποιών προς όφελος των ασθενών

ΙΣΑ: Στα 13 ευρώ η ιατρική αμοιβή με τροπολογία που φέρνει το Υπουργείο Υγείας
Πολιτική Υγείας
26/01/2026 - 19:37

ΙΣΑ: Στα 13 ευρώ η ιατρική αμοιβή με τροπολογία που φέρνει το Υπουργείο Υγείας

Πρόληψη, αυτοέλεγχος και ασφαλής οδήγηση - Μεγάλη πανελλαδική δράση στον Πειραιά
Επικαιρότητα
15/12/2025 - 15:14

Πρόληψη, αυτοέλεγχος και ασφαλής οδήγηση - Μεγάλη πανελλαδική δράση στον Πειραιά

ΠΦΣ: Οι φαρμακοποιοί στην πρώτη γραμμή κατά της άσκοπης κατανάλωση αντιβιοτικών
Pharma Policy
18/11/2025 - 16:41

ΠΦΣ: Οι φαρμακοποιοί στην πρώτη γραμμή κατά της άσκοπης κατανάλωση αντιβιοτικών

Θεσσαλονίκη: Χίλια self test ανίχνευσης αλκοόλ μοιράστηκαν σε οδηγούς από τον ΦΣΘ και τον ΣΥΦΑ
Επικαιρότητα
14/11/2025 - 19:03

Θεσσαλονίκη: Χίλια self test ανίχνευσης αλκοόλ μοιράστηκαν σε οδηγούς από τον ΦΣΘ και τον ΣΥΦΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άρθρο: Τα διαχρονικά προβλήματα των ΜΕΘ και οι προϋποθέσεις για την αναβάθμισή τους
Health Talk
01/05/2026 - 13:24
Άσθμα: Αίτια εμφάνισης, συμπτώματα και τρόποι αντιμετώπισης
Health Talk
01/05/2026 - 13:06
Παγκόσμια Ημέρα Αξονικής Σπονδυλοαρθρίτιδας: Η χρόνια αόρατη νόσος που αλλάζει ζωές
Patient Talk
01/05/2026 - 12:39
Πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο «Μεταξά» η πρώτη ρομποτική επέμβαση θωρακοχειρουργικής στο ΕΣΥ
Υγεία
01/05/2026 - 12:13
Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: Η δύσκολη καθημερινότητα με την αόρατη αγκυλοποιητική σπονδυλοαρθρίτιδα
Patient Talk
30/04/2026 - 16:42
Γεωργιάδης για την παιδίατρο: «Έκανε πέντε μέρες εφημερία on call, από το σπίτι της - Δεν θα γίνει ΕΔΕ»
Πολιτική Υγείας
30/04/2026 - 15:51
Γιατί ο εγκέφαλός μας «στρέφεται εναντίον μας» όταν τσακωνόμαστε
Ψυχική Υγεία
30/04/2026 - 15:24
Θεμιστοκλέους: «Την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για 1.000 μόνιμες θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία της χώρας»
Πολιτική Υγείας
30/04/2026 - 14:19
Εμβολιασμοί ενηλίκων: Τα πιο απλά και αποτελεσματικά μέσα πρόληψης και προστασίας
Υγεία
30/04/2026 - 13:34
Γεωργιάδης: «Άνοιξαν όλες οι κατηγορίες για την διανομή των ΦΥΚ από ιδιωτικά φαρμακεία»
Πολιτική Υγείας
30/04/2026 - 12:58
Χουλιάρα από το Φόρουμ των Δελφών: «Σε μη βιώσιμα επίπεδα το clawback και το rebate»
Pharma Policy
30/04/2026 - 12:26
Περισσότερα από 150 παιδιά έχουν τραυματιστεί το πρώτο τρίμηνο οδηγώντας ηλεκτρικά πατίνια
Υγεία
30/04/2026 - 11:38
Διεθνής έρευνα για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην υγεία: Κρίση που βαθαίνει όλο και πιο πολύ
Υγεία
30/04/2026 - 11:03
Μελάνωμα: Πέντε «γκρίζες ζώνες» και απλοί τρόποι αποτροπής ενός ηλιακού εγκαύματος την άνοιξη
Health Talk
30/04/2026 - 10:36
Πατούλης για δημογραφικό: «Εθνική και ευρωπαϊκή πρόκληση για το μέλλον των κοινωνιών»
Επικαιρότητα
30/04/2026 - 10:11
Η εμμηνόπαυση γερνάει ανομοιόμορφα τα όργανα του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος
Υγεία
30/04/2026 - 09:43
Η ΕΝΑΣΕΛ στη Βουλή: «Η ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών περνά μέσα από τη θεσμική συμμετοχή»
Patient Talk
30/04/2026 - 08:47
Παρεμβάσεις σε κυβέρνηση, κόμματα και φορείς από τους εργαζόμενους για το μέλλον των κέντρων πρόληψης
Ψυχική Υγεία
30/04/2026 - 07:22
Παρέμβαση της Brains I.C.S στο συνέδριο του Economist: «Η μάχη κατά του καρκίνου ξεκινά πολύ πριν από το νοσοκομείο»
Επικαιρότητα
30/04/2026 - 03:37
Ο Νίκος Παπανδρέου υποψήφιος για το βραβείο One Health
Επικαιρότητα
30/04/2026 - 00:02
Όταν οι αμυγδαλές δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από τα οφέλη τους
Health Talk
29/04/2026 - 23:46
Η Γερμανία από το 2028 θα επιβάλει φόρο στα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 23:18
Ραντεβού και σε μονάδες Ψυχικής Υγείας με λίγα «κλικ» μέσω του myHealth app
Πολιτική Υγείας
29/04/2026 - 23:01
Ο ΕΕΣ και η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στήριξαν 312 παιδιά τις Ημέρες του Πάσχα
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 22:44
Μεσοθεραπεία σώματος: Στοχευμένη λύση για κυτταρίτιδα και τοπικό λίπος
Ομορφιά
29/04/2026 - 22:21
Αποκάλυψη Τέντρος: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν πληρώσει ακόμη όσα οφείλουν στον ΠΟΥ για να αποχωρήσουν»
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 21:18
Ο ΕΟΦ απαγόρευσε πέντε γνωστά προϊόντα που υπόσχονταν «θεραπείες» για σειρά παθήσεων
Υγεία
29/04/2026 - 20:52
Παρέμβαση Γεωργιάδη για την ειδικευόμενη παιδίατρο: «Καμία υπερεργασία, καμία υπερεφημέρευση»
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 20:36
«Τροφή για Δράση»: Πρωτοβουλία 13 πανεπιστημίων για την παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα
Υγεία
29/04/2026 - 20:13
Είναι το μέλλον στην επιστήμη της διαιτολογίας η προσωποποιημένη διατροφή;
Διατροφή
29/04/2026 - 19:29

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΕ: Εγκρίθηκε νέο εμβόλιο κατά του ιού RSV για την πρόληψη της λοίμωξης σε νεογνά και βρέφη
Pharma News
28/04/2026 - 15:00
Ξενάγηση Γεωργιάδη στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και στο Γ. Ν. Τρίπολης
Πολιτική Υγείας
28/04/2026 - 17:04
Φόρουμ Δελφών: Ο κρίσιμος ρόλος των δεδομένων υγείας στον ψηφιακό μετασχηματισμό
Pharma News
28/04/2026 - 18:16
ΕΟΠΥΥ για τη ρύθμιση του clawback του 2023: «Έχουμε υποχρέωση να εφαρμόσουμε τον νόμο»
Πολιτική Υγείας
28/04/2026 - 19:04
Yπερτροφές και μεσογειακή διατροφή λειτουργούν ως η απόλυτη προστασία για τον οργανισμό μας;
Διατροφή
28/04/2026 - 20:51
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo