ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έρευνα: Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ενημερώνεται από το διαδίκτυο για την υγεία του

Υγεία
PEXELS
Η μεγάλη πλειοψηφία (81,6%) εμπιστεύεται τα εμβόλια, το περπάτημα είναι η δημοφιλέστερη άθληση και το 70% θεωρεί ότι η εργασία είναι η σημαντικότερη πηγή στρες. Αυτά είναι τα βασικότερα συμπεράσματα της έρευνας που διενήργησε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΚΟΣ, στο πλαίσιο των επιστημονικών ερευνών της, προκειμένου να χαρτογραφήσει τις στάσεις και τις αντιλήψεις των πολιτών σε θέματα πρόληψης.
Τρίτη, 12/10/2021 - 15:43
— Photo: PEXELS
News4Health Team News4Health Team

Έρευνα της ΆΚΟΣ εστιάζει στην νοοτροπία των Ελλήνων όσον αφορά στην πρόληψη προβλημάτων υγείας ενώ δίνει απαντήσεις για διάφορες πεποιθήσεις τους για θέματα υγείας. Τα δεδομένα συγκεντρώθηκαν με τη μέθοδο του ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου (1020 ερωτηματολόγια). Η συλλογή στοιχείων ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2020. Η ανάλυσή τους έγινε από τη Δρ. Ευαγγελία Μαρκάκη, Head of Data Analytics Excellentia International και την Σοφία Μαγοπούλου, Επιστημονικό συνεργάτη της Excellentia International.

Οι γυναίκες συμμετείχαν στην έρευνα σε ποσοστό 66,2% και οι άνδρες 33,8%. Οι περισσότεροι (40,5%) ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30- 45 και ακολουθούν η ομάδα 30-45 (33,7%), οι άνω των 60 (15,5%) και έως 30 ετών (10,4%).

Οι απαντήσεις των ερωτηθέντων

Ποια η κορυφαία πηγή ενημέρωσης;

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα (84,4%) ανεξάρτητα από το επίπεδο εκπαίδευσής τους, επιλέγει το διαδίκτυο για την ενημέρωσή του για το θέμα του εμβολιασμού αλλά και της υγείας του. Ακολουθούν ο προσωπικός (οικογενειακός) γιατρός (58,2%), καμπάνιες και εκδηλώσεις(38,3%) και η τηλεόραση (35,7%). Εφημερίδες και περιοδικά αφενός και ο φιλικός κύκλος αφετέρου συγκεντρώνουν από 27% ενώ ουραγός στην ενημέρωση των πολιτών σε θέματα υγείας είναι το ραδιόφωνο (15,9%). Οι ενημερωτικές καμπάνιες συμβάλλουν στη διαμόρφωση άποψης σε ηλικίες άνω των 30.

Έχουν εμπιστοσύνη στα εμβόλια;

Σχεδόν 9 στους 10 συμμετέχοντες στην έρευνα, θεωρεί τον εμβολιασμό πολύ σημαντικό για τα παιδιά ενώ σχεδόν 7 στους 10 χαρακτηρίζουν τον εμβολιασμό, πολύ σημαντικό για όλους. Αναφορικά με τον εμβολιασμό για τον ιό HPV, 72% τον κρίνει απαραίτητο για τα κορίτσια ενώ 56,8% τον κρίνει εξίσου απαραίτητο και για τα αγόρια.

Το 61,9% δηλώνει ότι εμπιστεύεται πολύ τα εμβόλια και 19,7% αρκετά. Μόλις 14,2% δείχνει μικρή εμπιστοσύνη στα εμβόλια ενώ 4,1% δεν τα εμπιστεύεται καθόλου. Περίπου 36% πιστεύει ότι δεν υπάρχει αρκετή ενημέρωση σε εμβολιαστικά θέματα. Το 56,3% θεωρεί ότι τα εμβόλια προσφέρουν ουσιαστική προστασία: μόλις 7,3% διαφωνεί απόλυτα με αυτήν την άποψη. Το 44,2% φροντίζει επιμελώς για τον εμβολιασμό του ενώ 30,2% αρκετά. Το 15,5% δηλώνει αμέλεια.

Οι γυναίκες εμφανίζονται περισσότερο ευαίσθητες σε ζητήματα συλλογικού εμβολιασμού. (Η συλλογή στοιχείων της έρευνας ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2020).

Κάνουν προληπτικές εξετάσεις;

Επτά στους 10 υποβάλλονται στις εξετάσεις που οι ίδιοι πιστεύουν ότι χρειάζονται. Οι γυναίκες και οι μεγαλύτερες ηλικίες είναι πιο συνεπείς στον προληπτικό έλεγχο.

Αιματολογικές εξετάσεις, τεστ PAP και υπερηχογραφήματα είναι οι συνηθέστερες προληπτικές εξετάσεις σε ετήσια βάση. Σπανιότερα ως ποτέ γίνονται εξετάσεις όπως η κολονοσκόπηση, το PSA και οι αξονικές τομογραφίες, ίσως γιατί είναι ειδικότερες και συνδέονται με συγκεκριμένα συμπτώματα. Οι ερωτώμενοι, συχνότερα επισκέπτονται παθολόγο, γυναικολόγο και καρδιολόγο, σπανιότερα ουρολόγο ή γαστρεντερολόγο.

Το 65% κάνει προληπτικές εξετάσεις μέσω του ασφαλιστικού του ταμείου, 9% μέσω ιδιωτικής ασφάλειας, 7% με την ασφάλεια που πληρώνει ο εργοδότης ενώ το 19% πληρώνει με δικά του χρήματα. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες χρησιμοποιούν περισσότερο την ιδιωτική ασφάλεια.

Καπνίζουν και πίνουν;

Το 38% των συμμετεχόντων στην έρευνα της ΑΚΟΣ, είτε δεν καπνίζει είτε έχει καπνίσει στο παρελθόν, το 26% έχει κόψει το κάπνισμα ενώ το 36% καπνίζει. Οι μισοί από την ηλικιακή ομάδα 18-29 δεν έχουν καπνίσει ποτέ ενώ το 50% άνω των 60 ετών έχει κόψει το κάπνισμα. Στις ηλικιακές ομάδες 30-45 και 45-59, 4 στους 10 είναι καπνιστές.

Η συνήθεια με την οποία έχουν συνδέσει περισσότερο το τσιγάρο είναι ο καφές: το 49% δυσκολεύεται να πιεί καφέ χωρίς να καπνίσει. Το 36,5% από τους καπνίζοντες δυσκολεύεται να το διακόψει αν και η συντριπτική πλειοψηφία (68,5%) δηλώνει ότι είναι ενημερωμένη για τις καταστροφικές συνέπειες του καπνίσματος από τον οικογενειακό γιατρό. Μόλις το 36% δηλώνει υψηλή πρόθεση διακοπής του τσιγάρου: οι άνω των 60 το διακόπτουν για να προστατεύσουν την υγεία τους. Μόλις το 17,4% των καπνιστών ηλικίας 18-29 ετών έχουν την πρόθεση να σταματήσουν να καπνίζουν. Πάντως, 8 στους 10 δεν δυσκολεύονται με την απαγόρευση του καπνού στους δημόσιους χώρους.

Η μεγάλη πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι καταναλώνει αλκοόλ περιστασιακά (65,7%) ενώ το 17,1% καταναλώνει 1 έως 3 ποτά την εβδομάδα. Το 11,1% δήλωσε ότι δεν πίνει αλκοόλ ενώ το 6,1% πίνει πάνω από 3 ποτά την εβδομάδα.

Ανησυχούν με το πρώτο σύμπτωμα;

Αν και η έγκαιρη διάγνωση μίας νόσου, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της πρόληψης, γιατί συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπισή της λιγότεροι από τους μισούς (45%) επισκέπτονται άμεσα τον γιατρό, οι οποίοι είναι άνω των 45. Από αυτούς, 5 στους 10 επισκέπτονται πρώτα τον προσωπικό τους ιατρό, ενώ σχεδόν 4 στους 10 επισκέπτονται αρχικά κέντρο υγείας ή νοσοκομείο. Το 17,6% με την εκδήλωση ενός συμπτώματος, επισκέπτεται ειδικούς ιατρούς. Οι ηλικιακές ομάδες 18-29 και 45-59 , ανατρέχουν συχνότερα στο διαδίκτυο για να πάρουν απαντήσεις για τα συμπτώματα που εμφάνισαν.

Πώς διατρέφονται;

Επτά στους 10 δίνουν μεγάλη σημασία στο βάρος τους: 3 στους 10 ακολουθούν διατροφή για τη συντήρηση ή την απώλεια βάρους. Σχεδόν 4 στους 10 ελέγχουν την περιεκτικότητα των γευμάτων τους σε λίπος και σάκχαρα ενώ 6 στους 10 αναζητούν πληροφορίες για τροφές με αντιγηραντικές και αντικαρκινικές ιδιότητες. Λιγότεροι από 10% αγοράζουν αποκλειστικά βιολογικά προϊόντα, κυρίως γονείς. Το 30% θεωρεί σημαντικά τα σταθερά γεύματα. Πάνω από το 50% επιλέγει σχεδόν αποκλειστικά εποχιακά φρούτα και λαχανικά, ενώ 4 στους 10 νηστεύουν τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο. Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες ενδιαφέρονται περισσότερο για τις ιδιότητες των τροφίμων.

Το φαγητό είναι ευχαρίστηση για σχεδόν 4 στους 10 ενώ 7 στους 10 δεν αντικαθιστούν σχεδόν ποτέ το φαγητό με το γλυκό. Το 27,9% θεωρεί ότι η ψυχολογία τους επηρεάζει τις διατροφικές τους συνήθειες. Δύο στους 10 δηλώνουν ότι τρώνε περισσότερο όταν αγχώνονται ενώ αντίστοιχο ποσοστό στην ίδια συνθήκη, τρώει λιγότερο.

Πρωταθλητής…το περπάτημα

Το καθημερινό περπάτημα είναι η δημοφιλέστερη άθληση (60%) ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες ηλικίες ενώ 2 στους 10 προπονούνται ομαδικά. Το 12,3% κυρίως της ηλικιακής ομάδας 18-29, επιλέγει ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης.

Οι περισσότεροι αθλούνται περιστασιακά (61%), το 22% καθημερινά και το 14% δεν αθλείται καθόλου. Μόλις το 3% αθλείται περισσότερο από μια φορά την ημέρα. Το φύλο δεν επηρεάζει τη συχνότητα άθλησης.

Τί προκαλεί άγχος;

Η εργασία κρατά τα σκήπτρα στο στρες. Σχεδόν 7 στους 10 δηλώνουν καθημερινό στρες εξαιτίας της δουλειάς τους. Οι 6 στους 10 αγχώνονται για την πολιτική και οικονομική κατάσταση, ακολουθεί η οικογένεια (57,7%) και τελευταία η υγεία (46,1%). Μόνο το 20% αγχώνεται για τις καθημερινές μετακινήσεις του, με δημόσιο μέσο (51,4% δηλώνει ότι μετακινείται με δημόσια μέσα μεταφοράς) ή ιδιωτικό μέσο (37,4%). Σημαντικό στρες καθημερινά για την πολιτική και οικονομική κατάσταση, βιώνουν όσοι επιλέγουν ως πρώτη πηγή ενημέρωσης το διαδίκτυο, ίσως γιατί έχουν μεγαλύτερη έκθεση στην ειδησεογραφία.

Πώς αντιδρούν στα προβλήματα;

Επτά στους δέκα θεωρούν τη ζωή πολύτιμο αγαθό και προσπαθούν να το προστατεύσουν, οι περισσότεροι (50%) με άθληση και διατροφή.

Όταν αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα υγείας ένας στους 4 πιστεύει ότι στις δύσκολες στιγμές τα πράγματα είναι στα χέρια του Θεού, ένας στους 3 αναζητά και δεύτερη γνώμη ιατρού ενώ μόνο ένας στους 4 αφήνεται ολοκληρωτικά στη φροντίδα των γιατρών του.

Έξι στους δέκα θεωρούν ότι η ψυχολογική κατάσταση/διάθεσή τους μπορεί να επηρεάσει την υγεία τους ενώ ένα αντίστοιχο ποσοστό πιστεύει ότι μπορεί να το κατορθώσει με mind control. Ένας στους τρεις δεν πιστεύει στα οφέλη της άσκησης ενώ οι μισοί από τους ερωτηθέντες δεν πιστεύουν ότι η διατροφή μπορεί να βελτιώσει την υγεία τους.

Αναφορικά με τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη ζωή, οι μικρότερες ηλικίες θεωρούν ότι αποτελούν ευκαιρίες για αυτοβελτίωση και εκτονώνονται μέσα από τη διασκέδαση. Οι μεγαλύτερες ηλικίες, αντλούν δύναμη από την προσευχή.

Ειδικότερα, όταν αντιμετωπίζουν μία δύσκολη κατάσταση 6 στους 10 αναγνωρίζουν/αποδέχονται το πρόβλημα και σκέφτονται τρόπους προκειμένου να το διαχειριστούν. Ένας στους πέντε αναζητά συμβουλή από ανθρώπους με παρόμοια βιώματα, ένας στους 4 ζητά στήριξη από φίλους και συγγενείς για να το ξεπεράσει, ένας στους πέντε προσεύχεται ενώ ένας στους 4 επιλέγει να εστιάσει στη δουλειά του.

Τελευταία τροποποίηση στις 12/10/2021 - 16:03
  • ΕΡΕΥΝΑ
  • ΠΡΟΛΗΨΗ
  • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΚΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι σημαίνουν για τους ασθενείς με καρκίνο στο κεφάλι και στο λαιμό τα αποτελέσματα μελέτης για τη χρήση συνδυασμού ανοσοθεραπείας
Τι σημαίνουν για τους ασθενείς με καρκίνο στο κεφάλι και στο λαιμό τα αποτελέσματα μελέτης για τη χρήση συνδυασμού ανοσοθεραπείας 12 Οκτωβρίου 2021
Κορονοϊός Ελλάδα: Πάνω από 3 χιλιάδες κρούσματα με 32 νέους θανάτους 12 Οκτωβρίου 2021
Κορονοϊός Ελλάδα: Πάνω από 3 χιλιάδες κρούσματα με 32 νέους θανάτους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καρκίνος κεφαλής και τράχηλου: Παράγοντες κινδύνου, συμπτώματα και ποσοστά πενταετούς επιβίωσης
Υγεία
28/07/2026 - 18:46

Καρκίνος κεφαλής και τράχηλου: Παράγοντες κινδύνου, συμπτώματα και ποσοστά πενταετούς επιβίωσης

Γιατί οι πτήσεις μπορεί να επιβαρύνουν τον οργανισμό - Τα μέτρα πρόληψης
Υγεία
27/07/2026 - 13:00

Γιατί οι πτήσεις μπορεί να επιβαρύνουν τον οργανισμό - Τα μέτρα πρόληψης

Καρκίνος: Τα νέα περιστατικά παγκοσμίως αναμένεται να φτάσουν τα 34 εκατομμύρια έως το 2050
Υγεία
27/07/2026 - 10:00

Καρκίνος: Τα νέα περιστατικά παγκοσμίως αναμένεται να φτάσουν τα 34 εκατομμύρια έως το 2050

Με... προσωρινό μέτρο η προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση στο διαδίκτυο
Ψυχική Υγεία
23/07/2026 - 23:19

Με... προσωρινό μέτρο η προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση στο διαδίκτυο

Κλιματιστικό: Οι 5 τρόποι που μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας – Τι συμβουλεύουν οι γιατροί
Υγεία
23/07/2026 - 16:00

Κλιματιστικό: Οι 5 τρόποι που μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας – Τι συμβουλεύουν οι γιατροί

Ο ΠΟΥ γιόρτασε τα 25 χρόνια του προγράμματος Research4Life
Επικαιρότητα
22/07/2026 - 16:59

Ο ΠΟΥ γιόρτασε τα 25 χρόνια του προγράμματος Research4Life

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διαβήτης: Ο δεκάλογος για ασφαλείς και ξέγνοιαστες διακοπές
Health Talk
29/07/2026 - 16:13
Νέο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο στο Άγιον Όρος, στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 15:51
Γεωργιάδης από Λήμνο: «Δεν αφήσαμε την ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης να πάει χαμένη»
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 15:34
Τηλεργασία: Πώς επηρεάζει το σώμα μας και τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατευτούμε
Υγεία
29/07/2026 - 15:00
Πνευμονογαστρικό νεύρο: Γιατί είναι καθοριστικό για την ψυχική υγεία και τη λειτουργία του οργανισμού
Υγεία
29/07/2026 - 14:00
Ύπνος με ανεμιστήρα: Οι 4 πιθανές επιπτώσεις στην υγεία και οδηγίες για ασφαλή χρήση
Υγεία
29/07/2026 - 13:00
Σαλμονέλα το καλοκαίρι: Οι οδηγίες του ΕΦΕΤ για νοικοκυριά - επιχειρήσεις εστίασης
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 12:00
ΨΝΑ: Καταγγελία εργαζομένων για «επικίνδυνες συνθήκες» στις εφημερίες – Ράντζα ακόμη και στα εξεταστήρια
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 11:30
Πώς το σφουγγάρι της κουζίνας μπορεί να σάς μολύνει με σαλμονέλα
Υγεία
29/07/2026 - 11:00
Ιός Δυτικού Νείλου: Οι περιοχές με κρούσματα και αυτές που θεωρούνται υψηλού κινδύνου
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 10:26
ΗΠΑ: Νέες περικοπές στην Υγεία εξετάζει ο Τραμπ – Στο στόχαστρο το Medicare και τα εμβόλια
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 10:00
Ινομυαλγία: Εντοπίστηκαν 26 γονιδιακές περιοχές που αυξάνουν τον κίνδυνο
Υγεία
29/07/2026 - 09:00
Καλοκαίρι και χρόνιος πόνος: Ο ρόλος της φαρμακευτικής κάνναβης στη διαχείρισή του
Health Talk
29/07/2026 - 08:12
Αποστολή εμβολίων από τον ΕΕΣ για τα παιδιά ορφανοτροφείου στη La Guaira της Βενεζουέλας
Υγεία
29/07/2026 - 07:33
Το ΚΚΕ καταγγέλλει την παρέμβαση Γεωργιάδη στην εσωτερική λειτουργία του ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 03:42
Sobi: Ισχυρή ανάπτυξη και σημαντική πρόοδος στο χαρτοφυλάκιο καινοτόμων θεραπειών
Pharma News
29/07/2026 - 00:09
Νέα παρέμβαση της ΟΕΝΓΕ για παραμονή των αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 23:04
Η κυκλοσπορίαση μπορεί να κάνει τη διάρροια πολύ πιο «εκρηκτική»
Υγεία
28/07/2026 - 21:57
Βουλγαρία: 1.397 μωρά γεννήθηκαν το 2025 με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και κρατική χρηματοδότηση
Επικαιρότητα
28/07/2026 - 21:31
Κολύμβηση: Το «μαγικό ελιξίριο» για τα οστά των ηλικιωμένων
Health Talk
28/07/2026 - 21:09
Μητσοτάκης: «Με το Ταμείο Ανάκαμψης, έγιναν οι μεγαλύτερες παρεμβάσεις στο ΕΣΥ από συστάσεώς του»
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 20:06
Vegan, vegetarian και διατροφικές διαταραχές: Ανάμεικτα ευρήματα από νέα μελέτη για τη συσχέτισή τους
Διατροφή
28/07/2026 - 19:38
Καρκίνος κεφαλής και τράχηλου: Παράγοντες κινδύνου, συμπτώματα και ποσοστά πενταετούς επιβίωσης
Υγεία
28/07/2026 - 18:46
ΠΟΜΕΠ: «Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε, λείπουν τα εργαλεία εφαρμογής»
Digital Health
28/07/2026 - 17:51
Ο ΕΕΣ εκπαίδευσε 117 στελέχη των ΕΤΑΚ του Στρατού Ξηράς για «διασώστες γενικών καθηκόντων»
Επικαιρότητα
28/07/2026 - 17:29
Ο υγιής ύπνος προσθέτει χρόνια ζωής - Οι κρίσιμοι δείκτες για άνδρες και γυναίκες
Υγεία
28/07/2026 - 17:03
Συνήθεις ουρολογικές παθήσεις το καλοκαίρι: Συμπτώματα και αντιμετώπιση
Health Talk
28/07/2026 - 16:39
InterMed: Δύο διεθνείς διακρίσεις για τις ψηφιακές καμπάνιες της στα FOOH Awards 2026
Pharma News
28/07/2026 - 16:22
Χολαγγειοκαρκίνωμα: Μονοκλωνικό αντίσωμα κατορθώνει συρρίκνωση όγκου στο 50% των ασθενών
Υγεία
28/07/2026 - 16:04
Η Ουγκάντα κήρυξε το τέλος της πιο πρόσφατης επιδημίας Έμπολα
Υγεία
28/07/2026 - 15:46

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η κατανάλωση φαγητού μέσα σε 9 ώρες την ημέρα ίσως προστατεύει τη μνήμη και τον εγκέφαλο
Διατροφή
27/07/2026 - 12:00
Γεωργιάδης: Η Ματίνα Παγώνη προσωρινή πρόεδρος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 11:51
Σήμερα η ανακοίνωση Γεωργιάδη για τη νέα Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του ΠΙΣ – Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 08:10
Αντιδράσεις των εργαστηριακών ιατρών στις δηλώσεις Γεωργιάδη για τους βιοπαθολόγους
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 15:26
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατά Γεωργιάδη για τις παρεμβάσεις στον ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 14:36
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo