ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δέκα απλά βήματα για υγιή και ευτυχισμένα γηρατειά

Υγεία
FREEPIK
Η γήρανση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα αντιμετωπίσετε προβλήματα υγείας ή θα έχετε μια κακή ποιότητα ζωής, ωστόσο είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι είναι σωστό για το σώμα σας καθώς γερνάτε -και τι όχι.
Τρίτη, 27/08/2024 - 16:51
— Photo: FREEPIK
Παναγιώτης Σπανός Παναγιώτης Σπανός

Ακόμα και αν στη διάρκεια της ζωής σας δεν έχετε εφαρμόσει με συνέπεια όλες εκείνες τις συνιστώμενες υγιεινές συνήθειες, ποτέ δεν είναι αργά να αρχίσετε να λαμβάνετε προληπτικά μέτρα για να διατηρήσετε ή και να βελτιώσετε την υγεία σας.

Οι μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο. Μπορούν να σας βοηθήσουν να προλάβετε ή να διαχειριστείτε καλύτερα χρόνιες ασθένειες και να διατηρήσετε το σώμα σας σε φόρμα και το μυαλό σας σε εγρήγορση. Υιοθετώντας έστω και μερικές από τις συνήθειες που αναφέρονται στις παρακάτων, θα έχετε κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα στον δρόμο για μια υγιή γήρανση.

1. Σωματική δραστηριότητα

Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην αντιστάθμιση πολλών από τις επιπτώσεις της γήρανσης. Σύμφωνα με το Medline Plus, η τακτική άσκηση μπορεί να βελτιώσει την ισορροπία σας, να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την κινητικότητά σας, να βελτιώσει τη διάθεσή σας μειώνοντας τα συναισθήματα άγχους και κατάθλιψης και να συμβάλει στην καλύτερη γνωστική λειτουργία. Αποτελεί επίσης σημαντικό μέρος της διαχείρισης και της πιθανής μείωσης του κινδύνου εμφάνισης ορισμένων ασθενειών, όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις, η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο καρκίνος του μαστού και του παχέος εντέρου και η οστεοπόρωση.

Οποιαδήποτε άσκηση είναι καλύτερη από τη μηδενική για την υγιή γήρανση, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), το οποίο συνιστά 150 λεπτά αερόβιας δραστηριότητας μέτριας έντασης, όπως το κολύμπι ή το γρήγορο περπάτημα, κάθε εβδομάδα- μπορείτε, μάλιστα να το «σπάσετε» σε 30 ενεργά λεπτά την ημέρα για πέντε ημέρες την εβδομάδα. Συνιστώνται επίσης δραστηριότητες μυϊκής ενδυνάμωσης δύο φορές την εβδομάδα.

2. Οικογένεια, φίλοι και δραστηριότητες

Το να καταβάλλετε προσπάθεια να αλληλεπιδράσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την υγεία σας καθώς περνούν τα χρόνια. Εχει διαπιστωθεί ότι άνθρωποι ηλικίας άνω των 65 ετών που ανέφεραν υψηλότερα επίπεδα κοινωνικής δραστηριότητας είχαν περισσότερες πιθανότητες να βρίσκονται σε θετική διάθεση, λιγότερα αρνητικά συναισθήματα και υψηλότερα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας.

Αν δεν έχετε ενεργή κοινωνική ζωή, αναζητήστε ευκαιρίες για να επανασυνδεθείτε με παλιούς φίλους ή να κάνετε νέους. Αναζητήστε ομοϊδεάτες σε ομάδες εκκλησίας, εθελοντικές δραστηριότητες, γυμναστήρια, ομάδες αποφοίτων ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα που αντιστοιχεί σε κάποιο από τα ενδιαφέροντά σας.

3. Υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή

Για να λαμβάνετε τη διατροφή που χρειάζεται ο οργανισμός σας προκειμένου να έχετε μια υγιή γήρανση και να μειώσετε τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων, όπως οι καρδιαγγειακές, προτιμήστε πλήρη τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά. Σύμφωνα με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας T.H. Chan του Χάρβαρντ, η τήρηση ενός διατροφικού μοντέλου όπως η μεσογειακή διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε αυτόν τον στόχο. Η μεσογειακή διατροφή δίνει έμφαση σε μια ισορροπία ελαιολάδου, ξηρών καρπών, σπόρων, φρούτων και λαχανικών, δημητριακών ολικής αλέσεως, οσπρίων και ψαριών. Έχει, επίσης, χαμηλές ποσότητες κόκκινου κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων με πλήρη λιπαρά, και απορρίπτονται τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

5. Φάρμακα σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού

Μπορεί να μοιάζει αυτονόητο, αλλά καλό είναι να επαναλαμβάνεται η λήψη των φαρμάκων που σας έχουν συνταγογραφηθεί πρέπει να γίνεται ακριβώς σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού. Αξίζει επίσης να κάνετε μια περιοδική επανεξέταση της φαρμακευτικής αγωγής με τον γιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψης για να συζητήσετε αν όλες οι συνταγές σας είναι ακόμα απαραίτητες. Όσο περισσότερα φάρμακα παίρνετε, τόσο πιο δύσκολο μπορεί να είναι να θυμάστε πότε και πώς πρέπει να τα παίρνετε όλα και τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για παρενέργειες, καθώς και για αρνητικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ φαρμάκων.

Παρόλο που δεν πρέπει σχεδόν ποτέ να σταματήσετε να παίρνετε ένα φάρμακο χωρίς να συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας, μπορεί να σας κοστίσει να είστε προληπτικοί όσον αφορά την επανεξέταση της αναγκαιότητας όλων των φαρμάκων που σας έχουν συνταγογραφηθεί. Και να θυμάστε ότι ο φαρμακοποιός σας είναι μια άλλη πηγή πληροφοριών σχετικά με τα φάρμακα, τις παρενέργειες των φαρμάκων και τις αλληλεπιδράσεις των φαρμάκων.

6. Περιορισμός του αλκοόλ

Όλες οι κοινές διατροφικές οδηγίες συμβουλεύουν τον περιορισμό της κατανάλωσης αλκοόλ σε ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες και δύο ποτά την ημέρα για τους άνδρες. Σημειώνει επίσης ότι η λιγότερη κατανάλωση αλκοόλ συνολικά είναι καλύτερη για την υγεία. Ωστόσο, σε έκθεση που δημοσιεύθηκε από τη Συμβουλευτική Επιτροπή Διατροφικών Οδηγιών των ΗΠΑ για το 2020 συστήνεται στους άνδρες να περιορίσουν και αυτοί την κατανάλωση αλκοόλ σε ένα ποτό την ημέρα.

Η συμβουλή της εν λόγω επιτροπής βασίζεται σε μελέτες που δείχνουν ότι ο κίνδυνος θνησιμότητας που συνδέεται με την κατανάλωση αλκοόλ αυξάνεται σε επίπεδα άνω του ενός ποτού την ημέρα κατά μέσο όρο τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

7. Στοπ στο κάπνισμα

Αν είστε καπνιστής, θα πρέπει να το κόψετε μαχαίρι: Σύμφωνα με την ιστοσελίδα SmokeFree.gov, τα οφέλη για την υγεία από τη διακοπή του καπνίσματος περιλαμβάνουν χαμηλότερη περιεκτικότητα χοληστερόλη στο αίμα, μειωμένη αρτηριακή πίεση και καλό καρδιακό ρυθμό, χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, διαβήτη και βλάβης των πνευμόνων, καθώς επίσης ισχυρότερα οστά, μυς και ανοσοποιητικό σύστημα.

8. Πάρτε τον ύπνο που χρειάζεται ο οργανισμός σας

Στα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών συστήνεται να κοιμούνται κατά μέσο όρο επτά έως οκτώ ώρες κάθε βράδυ, ωστόσο οι ανάγκες του καθενός μπορεί να διαφέρουν. Καθώς μεγαλώνετε, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το πρόγραμμα του ύπνου σας μετατοπίζεται έτσι ώστε να είστε πιο νυσταγμένοι νωρίς το βράδυ άρα και πιο έτοιμοι να ξυπνήσετε νωρίτερα το πρωί. Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο και στην ουσία δεν αποτελεί πρόβλημα εφόσον συνεχίζετε να καλύπτετε τις συνιστώμενες επτά έως οκτώ ώρες ύπνου ανά νύχτα. Εάν αντιμετωπίζετε χρόνια ή οξεία αϋπνία, μιλήστε με το γιατρό σας, ο οποίος μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τι σας κρατάει ξύπνιους και να σας συμβουλεύσει για πιθανές λύσεις.

9. Καλή οδοντική και στοματική υγιεινή κάθε μέρα

Για να προστατεύσετε τα δόντια και τα ούλα σας, η συμβουλή είναι πολύ απλή: να βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα με οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες και οδοντόκρεμα που περιέχει φθόριο, να χρησιμοποιείτε καθημερινά οδοντικό νήμα και να καθαρίζετε τακτικά τις οδοντοστοιχίες που τυχόν φοράτε. Έτσι, όχι μόνο τα δόντια και τα ούλα σας θα είναι πιο υγιή με αυτή τη ρουτίνα, αλλά η πρόληψη της φλεγμονής στο στόμα σας μέσω της καλής οδοντικής υγιεινής μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε άλλες χρόνιες φλεγμονώδεις καταστάσεις, όπως ο διαβήτης και η καρδιοπάθεια.

10. Συζητήστε τις αλλαγές στη σεξουαλική λειτουργία με τον γιατρό σας

Αν αντιμετωπίζετε αλλαγές στη λίμπιντο ή τη σεξουαλική σας λειτουργία που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη σεξουαλική σας ζωή, μιλήστε με το γιατρό σας γι' αυτό. Η βοήθεια με τη μορφή φυσικών βοηθημάτων ή φαρμακευτικής αγωγής δεν είναι απαγορευτική. Επιπλέον επιβάλλεται και η επικοινωνία με τον/την σύντροφό σας και τη διερεύνηση νέων οδών σωματικής και συναισθηματικής οικειότητας. Ο γιατρός σας μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν σεξουαλικό θεραπευτή, ο οποίος με τη σειρά του θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε πώς θα ήταν για εσάς μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή και πώς θα φτάσετε εκεί.

Προειδοποιητικά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Είναι εύκολο να ρίξετε την ευθύνη για τη χαμηλή διάθεση ή την κόπωση στη γήρανση, αλλά μπορεί να μην είναι αυτή η άμεση αιτία πιθανών προβλημάτα. Το να αισθάνεστε συνεχώς εξαντλημένοι ή σε κακή διάθεση δεν είναι φυσιολογικό σε καμία ηλικία. Αν έχετε χάσει την ενέργεια ή την επιθυμία να ασχοληθείτε με δραστηριότητες που κάποτε σας άρεσαν, επισκεφθείτε το γιατρό σας για έναν έλεγχο. Μπορεί να έχετε κατάθλιψη ή να έχετε κάποιο άλλο ιατρικό πρόβλημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Ποια μπορεί να είναι τα προειδοποιητικά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε; Οποιοδήποτε από τα παρακάτω μπορεί να υποδηλώνει σοβαρό πρόβλημα υγείας και θα πρέπει να ελεγχθεί χωρίς αναβολή από τον γιατρό σας:

  • Απότομη αδυναμία ή ζάλη
  • Δύσπνοια
  • Πίεση στην περιοχή του στήθους σας
  • Μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα, ειδικά στη μία μόνο πλευρά του σώματός σας
  • Απώλεια ισορροπίας ή συντονισμού
  • Δυσκολία στην ομιλία ή στην κατάποση
  • Υπερβολική εφίδρωση
  • Ξαφνική απώλεια όρασης ή θολή όραση
  • Έντονο πρήξιμο, ακόμη και όταν δεν έχετε πρόσφατους τραυματισμούς
  • Ταχεία απώλεια βάρους
  • Παρατεταμένη σύγχυση
  • Πληγές που δεν επουλώνονται

Πηγή: EVERYDAYHEALTH.COM

  • ΓΗΡΑΤΕΙΑ
  • ΓΗΡΑΝΣΗ
  • ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το νέο στέλεχος της mpox αλλάζει πολύ γρήγορα - Ανήσυχοι οι επιστήμονες που «δουλεύουν στα τυφλά» και χωρίς κονδύλια
Το νέο στέλεχος της mpox αλλάζει πολύ γρήγορα - Ανήσυχοι οι επιστήμονες που «δουλεύουν στα τυφλά» και χωρίς κονδύλια 27 Αυγούστου 2024
Πρωτεΐνη που βρίσκεται σε κοινό βακτήριο μπορεί να σταματήσει τη βλάβη στο DNA 27 Αυγούστου 2024
Πρωτεΐνη που βρίσκεται σε κοινό βακτήριο μπορεί να σταματήσει τη βλάβη στο DNA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς τα… μούρα μπορούν να μας βοηθήσουν να γεράσουμε καλύτερα
Διατροφή
12/06/2025 - 12:59

Πώς τα… μούρα μπορούν να μας βοηθήσουν να γεράσουμε καλύτερα

Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι εντόπισαν τον «κρυφό» μηχανισμό που φέρνει το γήρας
Υγεία
04/06/2025 - 21:51

Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι εντόπισαν τον «κρυφό» μηχανισμό που φέρνει το γήρας

Οι νεότερες γενιές αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν άνοια όταν γεράσουν
Υγεία
03/06/2025 - 11:00

Οι νεότερες γενιές αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν άνοια όταν γεράσουν

Οι έξι τροφές που μπορούν να επιβραδύνουν τη γήρανση στους άνδρες
Διατροφή
30/05/2025 - 10:00

Οι έξι τροφές που μπορούν να επιβραδύνουν τη γήρανση στους άνδρες

Ο τρόπος που περπατάμε στα 20 μας δείχνει πόσο κινδυνεύουμε να πέσουμε στα 60 μας
Υγεία
26/05/2025 - 17:00

Ο τρόπος που περπατάμε στα 20 μας δείχνει πόσο κινδυνεύουμε να πέσουμε στα 60 μας

Μεγάλη ποσότητα βιταμίνης D καθημερινά ανακόπτει κατά τρία χρόνια τη γήρανση - Οι περιορισμοί
Υγεία
22/05/2025 - 11:00

Μεγάλη ποσότητα βιταμίνης D καθημερινά ανακόπτει κατά τρία χρόνια τη γήρανση - Οι περιορισμοί

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οδηγός του ECDC για την αντιμετώπιση ασθενειών που μεταδίδονται από κουνούπια σε όλη την Ευρώπη
Πολιτική Υγείας
01/07/2025 - 16:48
Γάζα: ΜΚΟ ζητούν τον τερματισμό λειτουργίας του συστήματος GHF που υποστηρίζεται από ΗΠΑ και Ισραήλ
Επικαιρότητα
01/07/2025 - 16:28
Όταν η τεχνολογία συναντά την Ουρολογία - Αντιμετώπιση της λιθίασης με σύγχρονες μεθόδους!
Health Talk
01/07/2025 - 15:51
Επιστολή ΙΣΑ σε Αγαπηδάκη: Οι πολίτες να επιλέγουν και ιδιώτες ως προσωπικούς γιατρούς
Πολιτική Υγείας
01/07/2025 - 15:33
Αγαπηδάκη: Νέα προγράμματα πρόληψης και έρευνα αξιολόγησης ΑΙ στη διάγνωση του καρκίνου
Πολιτική Υγείας
01/07/2025 - 15:14
Ποιο είδος ορμονοθεραπείας αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού σε νεαρές γυναίκες
Pharma News
01/07/2025 - 15:00
ΠΟΥ Ευρώπης: Σημαντικές οι ελληνικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της χρήσης καπνού και αλκοόλ
Πολιτική Υγείας
01/07/2025 - 14:19
Ο δείκτης μάζας σώματος δεν είναι αξιόπιστος - Ο καλύτερος τρόπος για τη μέτρηση του ιδανικού βάρους
Υγεία
01/07/2025 - 14:01
ΕΟΔΥ: Τριπλασιάστηκαν τα περιστατικά γονόρροιας-Διπλασιάστηκαν οι διαγνώσεις πρώιμης σύφιλης
Πολιτική Υγείας
01/07/2025 - 13:00
Η κατανάλωση κουρκουμά καθημερινά ασπίδα κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου
Διατροφή
01/07/2025 - 12:00
Ανατροπή: Τα ωμέγα λιπαρά οξέα δεν είναι απαραίτητα καλά για την καρδιά
Διατροφή
01/07/2025 - 11:00
Η Microsoft υπόσχεται διαγνώσεις επιπέδου ιατρικού συμβουλίου μέσω AI
Digital Health
01/07/2025 - 10:00
Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε με τα γυαλιά ηλίου
Health Talk
01/07/2025 - 08:17
Οι περικοπές των ΗΠΑ στην διεθνή βοήθεια ενδέχεται να προκαλέσουν περισσότερους από 14 εκατ. θανάτους έως το 2030
Πολιτική Υγείας
01/07/2025 - 08:14
Ενημερωτική ημερίδα για επαγγελματίες υγείας σχετικά με τη χορήγηση PrEP έναντι του HIV
Υγεία
01/07/2025 - 06:52
Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Τι έχει πετύχει η Ελλάδα στην Υγεία και όχι μόνο...
Digital Health
01/07/2025 - 03:24
MSD Gives back: Όταν η προσφορά γίνεται πράξη
Pharma News
01/07/2025 - 00:06
Καλοκαίρι με τα παιδιά μας στις διακοπές ή την παραλία: Τι πρέπει να προσέχουμε
Υγεία
30/06/2025 - 20:03
Νέες θεραπευτικές τεχνικές για τον πόνο στην σπονδυλική στήλη
Health Talk
30/06/2025 - 19:37
ΕΟΦ: Σοκολάτα για τη λίμπιντο περιέχει απαγορευμένη φαρμακευτική ουσία
Διατροφή
30/06/2025 - 19:17
Χωλότητα και παθολογικό βάδισμα παιδιών: Διάγνωση, πιθανές αιτίες και κοινές παγίδες!
Health Talk
30/06/2025 - 18:23
Τα πέντε στάδια μιας σχέσης και η επίδραση τους στο σώμα μας
Ψυχική Υγεία
30/06/2025 - 17:51
VIDCAST: Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες του σώματός μας
Digital Health
30/06/2025 - 17:37
Συνεργασία ΕΔΟΕΑΠ-ΕΚΠΑ για τα περιοδοντικά περιστατικά δωρεάν για τους ασφαλισμένους
Υγεία
30/06/2025 - 17:12
WSJ: Ο Τραμπ κόβει τη χρηματοδότηση σε νοσοκομεία που παρέχουν θεραπείες αλλαγής φύλλου σε παιδιά και εφήβους
Επικαιρότητα
30/06/2025 - 16:49
Συνάντηση ΠαΣΟΝοΠ με τον Γεωργιάδη και δέσμευση για ένταξη των νοσηλευτών στα ΒΑΕ!
Πολιτική Υγείας
30/06/2025 - 16:18
Ψωρίαση και καλοκαίρι: Πως επιδρούν το χλώριο, το αλάτι και ο ήλιος
Health Talk
30/06/2025 - 15:59
Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Για 5η χρονιά επίσημος ιατρικός υποστηρικτής του «ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2025»
Πολιτική Υγείας
30/06/2025 - 15:34
Φάρμακα και υγειονομικό υλικό για τη στήριξη των κατοίκων της Γκάνα απέστειλε ο ΙΣΑ
Επικαιρότητα
30/06/2025 - 15:18
Πέντε βήματα για ανάκτηση της συγκέντρωσής μας στην εποχή της διάσπασης της προσοχής
Ψυχική Υγεία
30/06/2025 - 15:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θειομερσάλη στα παιδικά εμβόλια: «Κόκκινο πανί» για τον Αμερικανό Υπουργό Υγείας - Η επιστημονική αλήθεια
Pharma News
30/06/2025 - 12:00
Γεωργιάδης: Ο μέσος όρος αναμονής κατά τη μεγάλη εφημερία στο « Γεννηματάς» ήταν 5 ώρες και 56 λεπτά
Πολιτική Υγείας
30/06/2025 - 12:44
Η Κομισιόν άναψε το πράσινο φως σε νέα θεραπεία για τη φαινυλκετονουρία
Pharma News
30/06/2025 - 14:37
Συνάντηση ΠαΣΟΝοΠ με τον Γεωργιάδη και δέσμευση για ένταξη των νοσηλευτών στα ΒΑΕ!
Πολιτική Υγείας
30/06/2025 - 16:18
ΕΟΦ: Σοκολάτα για τη λίμπιντο περιέχει απαγορευμένη φαρμακευτική ουσία
Διατροφή
30/06/2025 - 19:17
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo