ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΛΟΑΤΚΙ+: Πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται η έμφυλη βία στο σχολείο ποια είναι τα «συστατικά» του καλού γονιού

Υγεία
ΛΟΑΤΚΙ+: Πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται η έμφυλη βία στο σχολείο ποια είναι τα «συστατικά» του καλού γονιού
Έμφυλη βία στα σχολεία και τεκνοθεσία από ΛΟΑΤΚΙ άτομα. Δύο σοβαρά θέματα το ένα πολυσυζητημένο το άλλο ίσως λιγότερο. Δεν ξέρω αν η κοινωνία είναι σε θέση να δει ότι μπορεί να γίνει και καλύτερη, το news4health.gr ωστόσο θέλησε να μάθει τι λένε ειδικοί πάνω σε αυτά τα δύο καυτά ζητήματα.
Δευτέρα, 19/07/2021 - 10:39
— Photo: INTIME
Αγγελική Μαξούρη Αγγελική Μαξούρη

Ένα θέμα που «πατάει» σε κόκκινες γραμμές είναι η έμφυλη βία στα σχολεία ενώ η τεκνοθεσία παιδιών από ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα μπορεί και να τις ξεπερνάει για την ελληνική κοινωνία. Το news4health.gr μίλησε με την κλινική ψυχολόγο Νάνσυ Παπαθανασίου και επιστημονικά συνυπεύθυνη στη Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528 για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και το Orlando LGBT+ Ψυχική Υγεία Χωρίς Στίγμα.

H ψυχολόγος μας έδειξε τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζεται το bullying ως φαινόμενο στο σχολείο ενώ μας ξεκαθάρισε γιατί η γονεϊκότητα δεν έχει καμία σχέση με τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή/και την ταυτότητα φύλου των γονέων.

Βullying: Δεν έχει σημασία ποιος και τι είσαι

«Το bullying έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Συμβαίνει ενάντια στα παιδιά που θεωρείται ότι βρίσκονται σε θέση αδυναμίας σε σχέση με τα άλλα παιδιά λόγω κάποιου χαρακτηριστικού τους, για το οποίο υφίστανται διακρίσεις. Είναι ένα φαινόμενο το οποίο επαναλαμβάνεται και δεν αφορά έναν καβγά που συμβαίνει ανάμεσα σε δύο παιδιά που έχουν ισότιμες σχέσεις. Συμβαίνει συστηματικά στα παιδιά που γίνονται αντιληπτά ως αδύναμα με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο» εξήγησε η Νάνσυ Παπαθανασίου.

Και συνέχισε: «Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι ομοφοβικό ή και τρανσφοβικό bullying το οποίο βασίζεται στον αντιλαμβανόμενο σεξουαλικό προσανατολισμό και την αντιλαμβανόμενη ταυτότητα φύλου. Μιλάμε δηλαδή για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτό ένα παιδί και όχι απαραίτητα και για την ταυτότητά του. Μπορεί, δηλαδή, να είναι gay ή τρανς μπορεί και να μην είναι».

Όπως είπε η ίδια: «Σε σχέση με την αντιμετώπιση, ένα συνηθισμένο λάθος που γίνεται είναι να συμβουλεύουμε το παιδί που υφίσταται bullying να μη δίνει σημασία ή να μεταθέτουμε το βάρος για τον εκφοβισμό πάνω του, με το να του αποδεικνύουμε ότι αν αποκτήσει αυτοεκτίμηση ή αν αισθάνεται πιο σίγουρο για τον εαυτό του δε θα το ενοχλούν. Αυτό είναι προβληματικό για δύο λόγους: ποτέ δε φταίει το παιδί που υφίσταται τον εκφοβισμό για αυτό που του συμβαίνει και το θέμα δεν είναι «δυναμώσει» το παιδί ώστε να μην δέχεται bullying, αλλά το θέμα είναι να μην υπάρχουν οι συνθήκες που να επιτρέπουν το bullying. To θέμα είναι δηλαδή να έχουμε σχολεία στα οποία τα παιδιά να αισθάνονται άνετα, να είναι ο εαυτός τους».

Σε ερώτηση του news4health.gr τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να μην δημιουργούνται παιδιά θύτες η ίδια απάντησε τα εξής:

«Πολύ συχνά τα παιδιά θύτες έχουν υπάρξει και τα ίδια θύματα βίας. Υπάρχουν πολλά προγράμματα για τα σχολεία γύρω από το bullying και είναι μια πολύ καλή ερώτηση γιατί δεν εφαρμόζονται στην πράξη. Είναι σημαντικό να ξέρουμε πως θα μιλάμε στα παιδιά για τον εκφοβισμό, τις διακρίσεις, τα δικαιώματα. Πρέπει να εξηγούμε ότι τέτοια περιστατικά δεν πρέπει να πέφτουν κάτω και αυτό είναι ένα κομμάτι που είναι δύσκολο. Πρέπει να γίνεται παρέμβαση, πρέπει να γίνεται συζήτηση με τα παιδιά ώστε να καταλαβαίνουν γιατί αυτό είναι λάθος. Δεν σημαίνει ότι αν τιμωρήσουμε ένα παιδί που είναι θύτης θα πάψει να είναι θύτης. Πρέπει να καταλάβει το παιδί γιατί αυτό είναι λάθος και να βοηθηθεί ταυτόχρονα και το θύμα. Αν πούμε «δώστε τα χέρια και λύθηκε το θέμα» όχι μόνο δεν βοηθάμε αλλά επανατραυματίζουμε το θύμα.

Στην ερώτηση του news4health.gr τι θα μπορούσε να πει στους γονείς που δεν δέχονται τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα ή την έκφραση φύλου των παιδιών τους μας είπε ότι είτε είναι η ταυτότητα φύλου, είτε η έκφραση φύλου είτε σεξουαλικός προσανατολισμός και τα τρία είναι σημαντικά.

Όπως είπε: «Υπάρχει συχνά μια προσδοκία και είναι ένα κομμάτι πολλών προβλημάτων που ξεκινάει από μια εσφαλμένη αντίληψη ότι αν τα τιμωρήσουμε θα αλλάξουν. Σε κάθε περίπτωση ο σεξουαλικός προσανατολισμός ή η ταυτότητα φύλου δεν είναι κάτι το οποίο αλλάζει».

Και πρόσθεσε: Ξέρουμε ότι αποτελεί παράγοντα επικινδυνότητας όταν το άτομα δέχεται διακρίσεις, όταν έχει προστατευτικό περιβάλλον. Τι να μπορούμε να πούμε σε έναν γονιό που δεν δέχεται το παιδί του; Κάθε γονιός που καταλήγει σε μια τέτοια συμπεριφορά το κάνει για διαφορετικούς λόγους, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνεται σαφές ότι η μη αποδοχή του παιδιού, δε θα οδηγήσει σε «αλλαγή» του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου. Χρειάζεται να αναγνωρίσουμε ότι οι γονείς κάνουν όνειρα και έχουν προσδοκίες από τα παιδιά τους, συχνά όμως «ξεχνούν» ότι τα παιδιά έχουν τα δικά τους όνειρα και τη δική τους ταυτότητα και σε αυτά θα πρέπει να τα στηρίξουμε. Μπορούμε να πούμε πολλά και σε ένα γονιό που ανησυχεί για το παιδί του. Το παιδί του μπορεί να είναι χαρούμενο και ευτυχισμένο και ότι δεν εξαρτάται αν θα είναι χαρούμενο και ευτυχισμένο από τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου αλλά από την στήριξη που θα λάβουν και ότι εκείνα που έχουν την οικογένειά τους στο πλευρό τους έχουν συνήθως καλύτερα αποτελέσματα στη ζωή. Δεν υπάρχει εγγύηση επιτυχίας στη ζωή ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Διακρίσεις υπάρχουν σε κάθε κοινωνία, το θέμα δεν είναι να έχουμε ομοιόμορφα παιδιά ώστε να μην διαφέρουν το ένα από το άλλο το θέμα είναι χτίζουμε κοινωνίες στις οποίες όλοι χωράμε».

Τεκνοθεσία από ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς

Όσον αφορά τη τεκνοθεσία παιδιών από ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς η ψυχολόγος δήλωσε ότι τα παιδιά δεν έχουν στο μυαλό τους ότι μεγαλώνουν με έναν ΛΟΑΤΚΙ+ γονιό. Aυτό το οποίο αντιλαμβάνεται ένα παιδί είναι αν έχει αγάπη, αν καλύπτονται οι βασικές ανάγκες του και αν υπάρχει σταθερότητα στο περιβάλλον του.

Της ζητήσαμε να κάνει ένα σχόλιο πάνω στην άποψη - στερεότυπο που έχουν αρκετοί άνθρωποι ότι οι ΛΟΑΤΚΙ δεν μπορούν να είναι καλοί γονείς και ότι τα παιδιά τους μπορεί μεγαλώνοντας να γίνουν και αυτά ΛΟΑΤΚΙ.

Όπως είπε η ειδικός: «Έχουν γίνει πάρα πολλές έρευνες πάνω στην γονεϊκότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Οι μεγαλύτερες επιστημονικές εταιρείες και φορείς παγκοσμίως έχουν ξεκάθαρες θέσεις οι οποίες βασίζονται σε εκατοντάδες έρευνες που έχουν γίνει τα τελευταία 30 με 40 χρόνια. Προφανώς ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η σεξουαλική ταυτότητα ενός παιδιού δεν εξαρτάται από αυτή του γονέα του αλλιώς με την ίδια λογική κανένα παιδί που μεγαλώνει σε μια ετερόφυλη οικογένεια δεν θα γινόταν γκέι, ή λεσβία για παράδειγμα».

Τα «συστατικά» που πρέπει να έχει ένας καλός γονιός

Σε κάθε περίπτωση όπως ξεκαθάρισε για τα παιδιά αυτό που έχει σημασία είναι η σταθερότητα στο οικογενειακό περιβάλλον, να είναι καλυμένες οι βασικές τους ανάγκες, να υπάρχει μια καλή επικοινωνία ανάμεσα στους γονείς - δεν είναι απαραίτητο να είναι παντρεμένοι οι γονείς - αλλά να υπάρχουν σταθερές και συνεπείς γονεϊκές πρακτικές, να μην υπάρχουν συγκρούσεις αλλά φροντίδα απέναντι στο παιδί. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα φύλου δεν είναι μέσα στα κριτήρια για το ποιο άτομο είναι ή μπορεί να γίνει καλός γονέας.

Εξάλλου εδώ και δεκαετίες υπάρχουν παιδιά που μεγαλώνουν με ΛΟΑΤΚΙ γονείς και μεγαλώνουν και γίνονται εξίσου ευτυχισμένα με τα υπόλοιπα παιδιά.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους τρανς γονείς είπε. «Συνήθως όταν μιλάμε για τα παιδιά προβάλλουμε πάνω τους τη δική μας αγωνία. Τα παιδιά καταλαβαίνουν πολύ πιο εύκολα και δέχονται τα πράγματα όπως είναι και έχουν ένα τρόπο αντιλαμβάνονται πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο γρήγορα. Το θέμα είναι να μεγαλώνει ένα παιδί με έναν γονιό που το αγαπάει και αυτός μπορεί να είναι ένας τρανς γονιός. Δεν έχουν στο μυαλό τους ότι μεγαλώνουν με έναν ΛΟΑΤΚΙ+ γονιό, αλλά με το γονιό τους, τον γονιό που τα φροντίζει και αγαπάνε» είπε η Νάνσυ Παπαθανασίου.

Περισσότερες πληροφορίες για την ειδικό στο https://orlandolgbt.gr

Τελευταία τροποποίηση στις 19/07/2021 - 15:13
  • ΛΟΑΤΚΙ
  • ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ
  • ΣΧΟΛΕΙΟ
  • BULLYING
  • ΓΟΝΕΙΣ
  • ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ
  • ΥΙΟΘΕΣΙΑ
  • ΠΑΙΔΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Long Covid στα παιδιά; Τα συμπτώματα που τους προκαλεί το μεταλοιμώδες σύνδρομο μετά από κορονοϊό
Long Covid στα παιδιά; Τα συμπτώματα που τους προκαλεί το μεταλοιμώδες σύνδρομο μετά από κορονοϊό 19 Ιουλίου 2021
Δέρμα: Ο άγνωστος κίνδυνος από τα φυτά και τον ήλιο 19 Ιουλίου 2021
Δέρμα: Ο άγνωστος κίνδυνος από τα φυτά και τον ήλιο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: Πότε εμφανίζεται στα παιδιά; Όσα πρέπει να προσέξουν οι γονείς
Pharma News
06/06/2023 - 14:22

Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: Πότε εμφανίζεται στα παιδιά; Όσα πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Ενεργειακά ποτά: Κίνδυνοι και επιπτώσεις, τι πρέπει να ξέρουν γονείς και έφηβοι
Διατροφή
06/06/2023 - 09:01

Ενεργειακά ποτά: Κίνδυνοι και επιπτώσεις, τι πρέπει να ξέρουν γονείς και έφηβοι

Ο παιδοκαρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός διαψεύδει τα δημοσιεύματα με την εμπλοκή του στους θανάτους παιδιών
Επικαιρότητα
02/06/2023 - 15:54

Ο παιδοκαρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός διαψεύδει τα δημοσιεύματα με την εμπλοκή του στους θανάτους παιδιών

ΜΗΤΕΡΑ: Διεθνείς επιστήμονες στο 7ο Συνέδριο Παιδοκαρδιολογίας & Καρδιοχειρουργικής Συγγενών Καρδιοπαθειών
Υπηρεσίες Υγείας
02/06/2023 - 14:57

ΜΗΤΕΡΑ: Διεθνείς επιστήμονες στο 7ο Συνέδριο Παιδοκαρδιολογίας & Καρδιοχειρουργικής Συγγενών Καρδιοπαθειών

Πανελλήνιες: Σας έχει «φάει» το άγχος; 6 tips για το διώξετε και να «σκίσετε» στις εξετάσεις
Ψυχική Υγεία
02/06/2023 - 10:34

Πανελλήνιες: Σας έχει «φάει» το άγχος; 6 tips για το διώξετε και να «σκίσετε» στις εξετάσεις

Καπνός: Οι επιπτώσεις στην υγεία και στο περιβάλλον - «Να καλλιεργούνται βρώσιμα προϊόντα αντί για καπνό» ζητά ο ΠΟΥ
Υγεία
01/06/2023 - 12:33

Καπνός: Οι επιπτώσεις στην υγεία και στο περιβάλλον - «Να καλλιεργούνται βρώσιμα προϊόντα αντί για καπνό» ζητά ο ΠΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

30 κορυφαίοι ειδικοί σε Ελλάδα και Ευρώπη συμμετέχουν στο 8ο Συνέδριο Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας
Επικαιρότητα
06/06/2023 - 20:34
Εργαζόμενος υπέστη ηλεκτροπληξία σε μαγειρεία Νοσοκομείου
Επικαιρότητα
06/06/2023 - 19:57
Γιάννης Φλωρινιώτης: «Έφυγε» ξαφνικά από ανακοπή - Έτσι θα σας «προειδοποιήσει» η καρδιά σας
Υγεία
06/06/2023 - 19:17
ΣΥΡΙΖΑ: Υποστελεχωμένο το Νοσοκομείο στην Κω - Ασθενοφόρα χωρίς προσωπικό και ελλείψεις σε γιατρούς
Επικαιρότητα
06/06/2023 - 18:56
«Νόσος Χ»: Τι υποστηρίζει ο ΕΟΔΥ για το «καμπανάκι» ΠΟΥ και το ενδεχόμενο νέας πανδημίας
Πολιτική Υγείας
06/06/2023 - 17:38
«Ναι, έχω παχύνει...και;»: Η Bebe Rexha δίνει «μαθήματα» body positivity - Το μυστικό για να αγαπήσετε τα περιττά κιλά
Fitness
06/06/2023 - 17:15
Σεισμός: Πώς επιδρά στην ψυχολογία – Οι 10 «σωτήριες» κινήσεις που πρέπει να κάνετε
Ψυχική Υγεία
06/06/2023 - 16:49
ECDC και EMA: Τα άτομα που συνιστούν να συμμετάσχουν σε επερχόμενες εκστρατείες εμβολιασμού
Επικαιρότητα
06/06/2023 - 16:41
Ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς στην τελική διάσκεψη της δράσης CultureforHealth στην Ελευσίνα
Επικαιρότητα
06/06/2023 - 16:14
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης δυο γαϊδουριών στην Κάρπαθο - Είχαν εγκλωβιστεί σε ερημική παραλία (Εικόνες)
Pet
06/06/2023 - 14:51
Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: Πότε εμφανίζεται στα παιδιά; Όσα πρέπει να προσέξουν οι γονείς
Pharma News
06/06/2023 - 14:22
Οσιμερτινίμπη: Ποιο είναι το φάρμακο που χαρίζει ελπίδες κατά του μη μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα
Pharma News
06/06/2023 - 13:36
Φίδια στην Ελλάδα: Ποια έχουν δηλητήριο - Τι δεν πρέπει να κάνετε αν σας δαγκώσουν
Pet
06/06/2023 - 12:57
Moderna και MSD: Εξατομικευμένες θεραπείες mRNA έδειξαν θεαματικά αποτελέσματα σε ασθενείς με μελάνωμα
Pharma News
06/06/2023 - 12:25
Αιμοδοσία διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης - Οδηγίες για τους εθελοντές
Επικαιρότητα
06/06/2023 - 11:44
Η Άννα Σπίνου στο Δ.Σ. του Eurordis- Rare Diseases Europe - Διεθνής πρωτιά εκλογής για ασθενή με κυστική ίνωση
Επικαιρότητα
06/06/2023 - 11:23
Τα 5 απόλυτα «μυστικά» επιτυχίας για να διώξετε το άγχος και να γράψετε άριστα στις Πανελλήνιες
Ψυχική Υγεία
06/06/2023 - 10:54
Έχετε ακμή; Δερματολόγος εξηγεί πώς θα βάλετε «τέλος» σε αυτή
Ομορφιά
06/06/2023 - 10:27
ΠΟΥ: «Συμμαχία» με Κομισιόν για την ανάπτυξη ενός παγκόσμιου δικτύου ψηφιακής πιστοποίησης υγείας
Πολιτική Υγείας
06/06/2023 - 10:01
Αποσμητικά: Προκαλούν καρκίνο του μαστού; Στο «μικροσκόπιο» των ερευνητών οι «ένοχοι» παράγοντες, μεταξύ αυτών τα parabens
Υγεία
06/06/2023 - 09:33
Ενεργειακά ποτά: Κίνδυνοι και επιπτώσεις, τι πρέπει να ξέρουν γονείς και έφηβοι
Διατροφή
06/06/2023 - 09:01
Ο δεκάλογος της προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία
Ομορφιά
05/06/2023 - 12:00
Στένωση των Καρωτίδων Αρτηριών: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται;
Health Talk
03/06/2023 - 12:00
Κυριάκος Μητσοτάκης: Διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό - Ακυρώνεται η επίσκεψή του στο Άγιον Όρος
Επικαιρότητα
02/06/2023 - 19:00
Κυμπουρόπουλος: Η προώθηση της ψυχικής υγείας πρέπει να γίνει προτεραιότητα - Ανάγκη για ευρωπαϊκή δράση
Ψυχική Υγεία
02/06/2023 - 18:46
Ανάγκη θεσμοθέτησης του ρόλου των ιατρικών εταιρειών στην εκπαίδευση ειδικευόμενων γιατρών
Πολιτική Υγείας
02/06/2023 - 18:16
Κατάθλιψη: Η ψυχική ασθένεια που επηρεάζει 350 εκατ. άτομα παγκοσμίως - Η «σωτήρια» εξέταση που την αντιμετωπίζει
Ψυχική Υγεία
02/06/2023 - 18:03
Διεθνής Ημέρα για τα Άτομα που Εργάζονται στο Σεξ: Την πλήρη νομιμοποίηση της εργασίας ζητα η Θετική Φωνή
Πολιτική Υγείας
02/06/2023 - 17:35
Η καλή ψυχική υγεία στο επίκεντρο της εταιρικής κουλτούρας της MSD
Pharma News
02/06/2023 - 16:59
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί γνωστές γκοφρέτες - Βρέθηκε ουσία που χρησιμοποιείται σε εντομοκτόνα
Διατροφή
02/06/2023 - 16:55

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο δεκάλογος της προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία
Ομορφιά
05/06/2023 - 12:00
Αποσμητικά: Προκαλούν καρκίνο του μαστού; Στο «μικροσκόπιο» των ερευνητών οι «ένοχοι» παράγοντες, μεταξύ αυτών τα parabens
Υγεία
06/06/2023 - 09:33
Έχετε ακμή; Δερματολόγος εξηγεί πώς θα βάλετε «τέλος» σε αυτή
Ομορφιά
06/06/2023 - 10:27
Ενεργειακά ποτά: Κίνδυνοι και επιπτώσεις, τι πρέπει να ξέρουν γονείς και έφηβοι
Διατροφή
06/06/2023 - 09:01
Τα 5 απόλυτα «μυστικά» επιτυχίας για να διώξετε το άγχος και να γράψετε άριστα στις Πανελλήνιες
Ψυχική Υγεία
06/06/2023 - 10:54
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2023 Doctor Post ΙΚΕ. All rights reserved.
developed by Nuevvo