News4Health Logo

  • Pharma News
  • Πολιτική Υγείας
  • Υγεία
  • Health News
  • Διατροφή
  • Ευ Ζην
  • Pet & Health
Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2022

Πιστοποιητικό νόσησης: Δεν εκδίδεται ξανά σε περίπτωση επαναλοίμωξης

Γιώργος ΠαπαϊωάννουΓιώργος Παπαϊωάννου
37899
EUROKINISSI EUROKINISSI

Δεν υπάρχει δυνατότητα επανέκδοσης του πιστοποιητικού νόσησης μετά τη λήξη του σε περίπτωση επαναλοίμωξης με COVID-19, σύμφωνα με την πρόσφατη ΚΥΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υγείας

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ του Υπουργείου Υγείας και τους Υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου οι ανεμβολίαστοι να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης χρειάζεται να έχουν πραγματοποιήσει θετικό μοριακό τεστ.

Το πιστοποιητικό νόσησης θα έχει 3μηνη ισχύ ενώ δε θα υπάρχει δυνατότητα επανέκδοσής του μετά τη λήξη του σε, περίπτωση που κάποιος νοσήσει ξανά.

«Εφόσον πραγματοποιηθεί επαναληπτικός εργαστηριακός έλεγχος με τη μέθοδο PCR μετά από τις ενενήντα (90) ημέρες συν μία (1) ημέρα και είναι θετικός, δεν εκδίδεται πιστοποιητικό νόσησης, τηρουμένων πάντως των επιβαλλόμενων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ΚΥΑ.

Επομένως, μετά το τρίμηνο από την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης, αν κάποιος έχει παραμείνει ανεμβολίαστος, τότε δε θα απολαμβάνει τις ελευθερίες των εμβολιασμένων. Επίσης, ακόμη και αν κάποιος νοσήσει εκ νέου από τον κορονοϊό, δε θα μπορεί να εκδώσει ξανά πιστοποιητικό νόσησης.

εφημεριδα

καραντινα

Διευκρινίσεις για τα πιστοποιητικά νόσησης

Ειδικώς, τα πιστοποιητικά νόσησης που εκδόθηκαν από τις 5.7.2021 έως και τις 31.10.2021 είτε κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR είτε κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού (rapid test) παραμένουν σε ισχύ έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και πάντως όχι πέραν της 31ης.1.2022.

Η ισχύς των πιστοποιητικών νόσησης που εκδόθηκαν από την 1η.11.2021 έως και τις 4.12.2021 είτε κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR είτε κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) διαρκεί ενενήντα (90) ημέρες.

Πλεύρης: «Κλειδώνει» η ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού στο 7μηνο

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους 7 μήνες σύμφωνα μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργός Υγείας, Θάνου Πλεύρη στο ΣΚΑΙ.

Ειδικότερα, μέχρι σήμερα, για να λάβει κάποιος πιστοποιητικό εμβολιασμού χρειάζεται να έχει ολοκληρώσει το αρχικό του σχήμα εμβλιασμού (2 δόσεις mRNA ή AstraZeneca, 1 δόση του J&J). Επίσης, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Ωστόσο, αυτό θα αλλάξει σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα στο ΣΚΑΙ ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης: «Έχει κλειδώσει ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού των 7 μηνών θα μεταφερθεί σε όλες τις ηλικίες. Αν κάποιος δεν έχει κάνει τρίτη δόση στο 7μηνο, θα θεωρείται ανεμβολίαστος» τόνισε προαναγγέλοντας σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

Θυμιζουμε ότι μέχρι στιγμής, όσοι είναι άνω των 60 ετών και δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση μετά τη συμπλήρωση 7 μηνών από το αρχικό σχήμα εμβολιασμού τους, τότε θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Αυτή η ρύθμιση θα επεκταθεί για όλους τους ενήλικες, δεδομένου ότι η τρίτη δόση αποδεικνύεται εξαιρετικής σημασίας για την αντιμετώπισης της άκρως μεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον.

Health ανα Tag:
  • ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΝΟΣΗΣΗΣ
  • ΕΠΑΝΑΛΟΙΜΩΞΗ
  • ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ
  • ΛΟΙΜΩΞΗ
  • ΕΚΔΟΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γιατί χρειάζεται καρδιολογικός έλεγχος μετά από λοίμωξη COVID-19;

Γιατί χρειάζεται καρδιολογικός έλεγχος μετά από λοίμωξη COVID-19;

Ανάμεσα στα όργανα που προσβάλλει ο νέος κορωνοϊός είναι και η καρδιά. Η προσβολή αυτή μπορεί να συμβεί είτε κατά τη διάρκεια της νόσησης, είτε μετά από αυτήν, οπότε αφορά και το σύνδρομο long covid.

Γιώργος ΠαπαϊωάννουNews4Health Team
Η φυματίωση «χτυπάει» και τα παιδιά - 2η αιτία θανάτου παγκοσμίως, μετά τον κορονοϊό

Η φυματίωση «χτυπάει» και τα παιδιά - 2η αιτία θανάτου παγκοσμίως, μετά τον κορονοϊό

To 2021 περίπου 10,6 εκατομμύρια ασθενείς νόσησαν από Φυματίωση, με το 10% των ασθενών να είναι παιδιά.

Γιώργος ΠαπαϊωάννουNews4Health Team
Ο εμβολιασμός πριν από τη λοίμωξη με κορονοϊό συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο για long covid - Νέα έρευνα

Ο εμβολιασμός πριν από τη λοίμωξη με κορονοϊό συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο για long covid - Νέα έρευνα

Μετα-ανάλυση δείχνει ότι ο εμβολιασμός πριν από τη λοίμωξη με τον ιό SARS-CoV-2 συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο για long COVID.

Γιώργος ΠαπαϊωάννουNews4Health Team
Θάνατος 6χρονης από στρεπτόκοκκο Α: Τα συμπτώματα «καμπανάκι» - Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς

Θάνατος 6χρονης από στρεπτόκοκκο Α: Τα συμπτώματα «καμπανάκι» - Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς

Ο θάνατος του 6χρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη, προήλθε από στρεπτόκοκκο τύπου Α, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)

Γιώργος ΠαπαϊωάννουΧριστίνα-Παναγιώτα Βελαλή

Newsroom

  • Άνδρες και botox: Πώς το... «βλέπουν» οι γυναίκες; (Έρευνα)

    01/04/2023 - 12:00
  • Γρίπη των πτηνών: Οι τελευταίες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της νόσου - Οι πιθανές επόμενες ενέργειες

    31/03/2023 - 18:15
  • Πλεύρης: «Η αλήθεια για την υγεία με αριθμούς» - Στοιχεία που παρουσιάζουν την αύξηση του προϋπολογισμού στην Υγεία

    31/03/2023 - 17:32
  • «Καμπανάκι» ΕΟΦ για ιστοσελίδα που πουλάει συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν αναβολικά και μη εγκεκριμένες ουσίες

    31/03/2023 - 17:01
  • Μνημόνιο Συνεργασίας ΕΟΔΥ - Δήμου Αθηναίων για την αντιμετώπιση των ΣΜΝ: 1.000 Rapid HIV Test θα διατεθούν για την ανίχνευση τους

    31/03/2023 - 16:29
  • Σε λειτουργία το πρώτο Κέντρο Ημέρας για ασθενείς με άνοια στην Άρτα - Δωρεάν υπηρεσίες και κατ' οίκον για όλους

    31/03/2023 - 15:53
  • Ο Νο1 καρπός που ευεργετεί όσο τίποτα άλλο την κυκλοφορία του αίματος

    31/03/2023 - 15:01
  • Παγκόσμια Ημέρα Τρανς Ορατότητας: Οι διακρίσεις που αντιμετωπίζουν στην υγειονομική περίθαλψη - Οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία

    31/03/2023 - 14:01
  • Η Bristol Myers Squibb στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα για τις γυναίκες στην Ελλάδα

    31/03/2023 - 13:36
  • ΕΛ.Ε.Μ.Α: Διοργάνωσε την 1η Εκπαιδευτική Ημερίδα Market Access for non Market Access - Όλα όσα συζητήθηκαν

    31/03/2023 - 13:03

News4Health Logo

  • Οι ειδήσεις της υγείας
  • Διαβάστε Επίσης
  • Αναζήτηση
  • Σχετικά με το News4Health.gr

Copyright © 2019 - 2023 Doctor Post P.C. All rights reserved.

PerfOps by Nuevvo