ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομικά κίνητρα στους εργαζόμενους στο ΕΣΥ: Τι επιδιώκει η νέα Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας

Πολιτική Υγείας
Φωτογραφία: Β. Αγγουρίδη
Στη σημασία στήριξης των εργαζομένων στο σύστημα υγείας, αλλά και στην εξέλιξη του συστήματος υγείας, που θα επιτρέπει την ισότιμη πρόσβαση όλων στις υπηρεσίες υγείας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η νέα Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μ. Γκάγκα.
Πέμπτη, 16/09/2021 - 16:24
— Photo: Φωτογραφία: Β. Αγγουρίδη
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

«Δεν αλλάζουν οι θέσεις μου. Είμαι γιατρός και εξακολουθώ να είμαι γιατρός και να βλέπω τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο», ανέφερε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μ. Γκάγκα σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους, όπου μίλησε για την πορεία που θα ακολουθήσει το σύστημα υγείας, αλλά και την πανδημία, χωρίς να αμελήσει να αναφερθεί στη συζήτηση και τους συναδέλφους της στο ΕΣΥ.

Σύμφωνα με την κ. Γκάγκα, υπάρχει σχέδιο που θα ολοκληρωθεί, στο οποίο πιστεύει και για αυτό και αποφάσισε να αναλάβει τη θέση της Αναπληρώτριας.

Βασικοί πυλώνες του Υπουργείου είναι να έχουν όλοι πρόσβαση σε καλές υπηρεσίες και στον τόπο τους, σημείωσε η κα Γκάγκα, που αναφέρθηκε και στα ειδικά κέντρα νοσημάτων, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι πρέπει να είναι καλές οι συνθήκες εργασίας για όσους εργάζονται στο σύστημα υγείας.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως το ΕΣΥ είναι ενιαίο, από την ΠΦΥ έως την τριτοβάθμια, ενώ σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με ιδιώτες σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να μην έχουμε ταμπέλες, καθώς «όλοι γιατροί παίρνουμε πτυχία από τις ίδιες σχολές και έχουμε τα ίδια δικαιώματα».

Ειδικότερα, η κ. Γκάγκα δήλωσε πως είναι σημαντικό να υπάρχει πρωτοβάθμια περίθαλψη και για τα χρόνια και για τα επείγοντα περιστατικά στον τόπο που βρίσκονται οι ασθενείς, «είτε μένουν στην Αθήνα είτε στην Κοζάνη, είτε στους Φούρνους», με αξιοποίηση και της τηλεϊατρικής και της τεχνολογίας, γενικά. Μιλώντας για τη διαχείριση της πανδημίας, ειδικά το επόμενο διάστημα στη βόρεια Ελλάδα, υπογράμμισε πως απαιτείται ένα «ευέλικτο ΕΣΥ».

Πρέπει να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ όλων των εμπλεκομένων, κατά την Αναπληρώτρια Υπουργό, για το τι χρειάζονται τα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας, εν γένει, σε τεχνολογίες, ορφανά φάρμακα για τα σπάνια νοσήματα κλπ.

Η κ. Γκάγκα είχε ξεκαθαρίσει τις θέσεις της και πριν αναλάβει τη θέση, που ουσιαστικά την καθιστά επικεφαλής του ΕΣΥ. Το καλοκαίρι στο πλαίσιο του 9ου Regional Growth Conference, η κ. Γκάγκα, τότε πρόεδρος του ΚΕΣΥ είχε υπογραμμίσει τη σημασία της αξιολόγησης, ενώ περιέγραψε και το μοντέλο του Συστήματος Υγείας που θα έπρεπε να εφαρμοστεί.

«Οι καλές υπηρεσίες υγείας δεν έχουν σχέση με το αν έχουμε πολλά νοσοκομεία σε περιοχή. Μπορούμε να έχουμε ένα καταπληκτικό κέντρο υγείας σε μια περιοχή και ένα καταπληκτικό μικρό νοσοκομείο», είχε αναφέρει, προσθέτοντας πως είναι σημαντικό να χτιστεί η διασύνδεση μεταξύ μιας καλής ΠΦΥ και των εξελιγμένων υπηρεσιών υγείας, που δεν είναι απαραίτητο να είσαι σε κάθε μέρος αλλά να διασφαλίζεται η πρόσβαση. Επιπλέον, είχε υπογραμμίσει την ανάγκη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και είχε προτείνει την εκπαίδευση ανθρώπων σε ακριτικές περιοχές ώστε να είναι διασώστες.

Είχε εστιάσει τότε και στη σημασία των καλών συνθηκών εργασίας και της χορήγησης κινήτρων, ιδίως οικονομικών, στους ανθρώπους που εργάζονται στα νοσοκομεία.

Μάλιστα, στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους σήμερα Πέμπτη, η κα Γκάγκα τόνισε πως τη χορήγηση κινήτρων, μεταξύ τους και οικονομικών, θα επιδιώξει να την υλοποιήσει και από τη νέα της θέση ως Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας.

Παράλληλα, η κα Γκάγκα ανέφερε ότι θα προκηρυχθούν όλες οι θέσεις που μένουν κενές. Άλλωστε έχουν προκηρυχθεί πάνω από 500 θέσεις γιατρών και 4.000 νοσηλευτών, ενώ θα παραμείνουν και οι επικουρικοί. Μάλιστα, ανέφερε ότι επιδιώκεται η επέκταση της διάρκειας των συμβάσεων των επικουρικών ιατρών, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρέπει να εργαστεί καλά το Υπουργείο με τους γιατρούς για καλυφθούν οι θέσεις που είναι άγονες. Ακόμη, υποστήριξε πως εξετάζεται και το ζήτημα ένταξης των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ στα βαρέα και ανθυγιεινά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ασφάλειας στην εργασία.

Πανδημία: ΜΕΘ, post covid και τρίτη δόση.

Σύμφωνα με την κα Γκάγκα, το 99% των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ φέρουν το στέλεχος Δέλτα του ιού, είναι ως επί το πλείστον μεγάλης ηλικίας, αλλά έχει και 50αρηδες και 60άρηδες.

Ιατρικά χαρακτήρισε σωστή την απόφαση χορήγησης της 3ης δόσης κατά προτεραιότητας στους ανοσοκατεσταλμένους, πρόσθεσε όμως πως η ηγεσία του Υπουργείου ακούει την άποψη των ειδικών της Επιτροπής επί του θέματος. Εκτίμησε δε ότι όσοι εμβολιάστηκαν πριν από 8 μήνες θα προσέλθουν και για την τρίτη δόση αν χρειαστεί. Διευκρίνισε δε πως προς το παρόν τα πιστοποιητικά βγαίνουν για όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, προσθέτοντας πως ο λόγος που γίνεται είναι «για τη δική τους ασφάλεια».

Σε ό,τι αφορά την αύξηση των ποσοστών εμβολιασμών, ειδικά στους 60άρηδες όπου παρατηρούνται χαμηλότεροι αριθμό από το επιδιωκόμενο, η κ.Γκάγκα ανέφερε ότι θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην ενημέρωση των πολιτών. Θα κινηθούμε, σημείωσε, προς όλες τις κατευθύνσεις και θα συνεργαστούμε με τους φορείς που επηρεάζουν την κοινωνία, αλλά και τις οικογένειες, ώστε να μεταφέρουν τη σωστή πληροφορία με τον καλύτερο τρόπο.

Post COVID ιατρεία υπάρχουν στα νοσοκομεία, ενώ ανέφερε ότι θα αφορούν και στα παιδιά, για τα οποία στόχος του Υπουργείου είναι να έχουν την καλύτερη δυνατή περίθαλψη, αλλά στα μεγάλα νοσοκομεία που έχουν εμπειρία, σε πρώτη φάση, χωρίς να αποκλείεται ότι θα ανοίξουν και άλλες.

Τέλος ξεκαθάρισε ότι ο κ. Τσιόδρας δεν εχει εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει στην ενημέρωση.

Τελευταία τροποποίηση στις 16/09/2021 - 18:50
  • ΓΚΑΓΚΑ
  • ΕΣΥ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  • ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ
  • ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
  • ΚΙΝΗΤΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διευκρινίσεις για την λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων, τι αλλάζει
Διευκρινίσεις για την λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων, τι αλλάζει 16 Σεπτεμβρίου 2021
Η εμβολιαστική κάλυψη κάνει τη διαφορά στα κρούσματα - Τα δύο τρανταχτά παραδείγματα 16 Σεπτεμβρίου 2021
Η εμβολιαστική κάλυψη κάνει τη διαφορά στα κρούσματα - Τα δύο τρανταχτά παραδείγματα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεμιστοκλέους: «Την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για 1.000 μόνιμες θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία της χώρας»
Πολιτική Υγείας
30/04/2026 - 14:19

Θεμιστοκλέους: «Την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για 1.000 μόνιμες θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία της χώρας»

ΗΠΑ: Η επιλογή ειδησεογραφικού μέσου ενημέρωσης φαίνεται να επηρεάζει τη στάση έναντι των εμβολίων
Υγεία
28/04/2026 - 10:00

ΗΠΑ: Η επιλογή ειδησεογραφικού μέσου ενημέρωσης φαίνεται να επηρεάζει τη στάση έναντι των εμβολίων

Στην περιφέρεια τα νοσοκομεία που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος των νοσηλειών το 2025
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 21:03

Στην περιφέρεια τα νοσοκομεία που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος των νοσηλειών το 2025

Θεσσαλονίκη: Ξεκινάει ο αντιλυσσικός εμβολιασμός των ζώων της άγριας πανίδας
Επικαιρότητα
24/04/2026 - 23:22

Θεσσαλονίκη: Ξεκινάει ο αντιλυσσικός εμβολιασμός των ζώων της άγριας πανίδας

ΠΦΣ: Κρίσιμη συλλογική επένδυση στην προστασία της δημόσιας υγείας ο εμβολιασμός
Υγεία
24/04/2026 - 00:06

ΠΦΣ: Κρίσιμη συλλογική επένδυση στην προστασία της δημόσιας υγείας ο εμβολιασμός

Θεμιστοκλέους: Σε 15 ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα για προσλήψεις επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού
Πολιτική Υγείας
23/04/2026 - 10:00

Θεμιστοκλέους: Σε 15 ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα για προσλήψεις επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: Η δύσκολη καθημερινότητα με την αόρατη αγκυλοποιητική σπονδυλοαρθρίτιδα
Patient Talk
30/04/2026 - 16:42
Γεωργιάδης για την παιδίατρο: «Έκανε πέντε μέρες εφημερία on call, από το σπίτι της - Δεν θα γίνει ΕΔΕ»
Πολιτική Υγείας
30/04/2026 - 15:51
Γιατί ο εγκέφαλός μας «στρέφεται εναντίον μας» όταν τσακωνόμαστε
Ψυχική Υγεία
30/04/2026 - 15:24
Θεμιστοκλέους: «Την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για 1.000 μόνιμες θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία της χώρας»
Πολιτική Υγείας
30/04/2026 - 14:19
Εμβολιασμοί ενηλίκων: Τα πιο απλά και αποτελεσματικά μέσα πρόληψης και προστασίας
Υγεία
30/04/2026 - 13:34
Γεωργιάδης: «Άνοιξαν όλες οι κατηγορίες για την διανομή των ΦΥΚ από ιδιωτικά φαρμακεία»
Πολιτική Υγείας
30/04/2026 - 12:58
Χουλιάρα από το Φόρουμ των Δελφών: «Σε μη βιώσιμα επίπεδα το clawback και το rebate»
Pharma Policy
30/04/2026 - 12:26
Περισσότερα από 150 παιδιά έχουν τραυματιστεί το πρώτο τρίμηνο οδηγώντας ηλεκτρικά πατίνια
Υγεία
30/04/2026 - 11:38
Διεθνής έρευνα για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην υγεία: Κρίση που βαθαίνει όλο και πιο πολύ
Υγεία
30/04/2026 - 11:03
Μελάνωμα: Πέντε «γκρίζες ζώνες» και απλοί τρόποι αποτροπής ενός ηλιακού εγκαύματος την άνοιξη
Health Talk
30/04/2026 - 10:36
Πατούλης για δημογραφικό: «Εθνική και ευρωπαϊκή πρόκληση για το μέλλον των κοινωνιών»
Επικαιρότητα
30/04/2026 - 10:11
Η εμμηνόπαυση γερνάει ανομοιόμορφα τα όργανα του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος
Υγεία
30/04/2026 - 09:43
Η ΕΝΑΣΕΛ στη Βουλή: «Η ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών περνά μέσα από τη θεσμική συμμετοχή»
Patient Talk
30/04/2026 - 08:47
Παρεμβάσεις σε κυβέρνηση, κόμματα και φορείς από τους εργαζόμενους για το μέλλον των κέντρων πρόληψης
Ψυχική Υγεία
30/04/2026 - 07:22
Παρέμβαση της Brains I.C.S στο συνέδριο του Economist: «Η μάχη κατά του καρκίνου ξεκινά πολύ πριν από το νοσοκομείο»
Επικαιρότητα
30/04/2026 - 03:37
Ο Νίκος Παπανδρέου υποψήφιος για το βραβείο One Health
Επικαιρότητα
30/04/2026 - 00:02
Όταν οι αμυγδαλές δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από τα οφέλη τους
Health Talk
29/04/2026 - 23:46
Η Γερμανία από το 2028 θα επιβάλει φόρο στα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 23:18
Ραντεβού και σε μονάδες Ψυχικής Υγείας με λίγα «κλικ» μέσω του myHealth app
Πολιτική Υγείας
29/04/2026 - 23:01
Ο ΕΕΣ και η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στήριξαν 312 παιδιά τις Ημέρες του Πάσχα
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 22:44
Μεσοθεραπεία σώματος: Στοχευμένη λύση για κυτταρίτιδα και τοπικό λίπος
Ομορφιά
29/04/2026 - 22:21
Αποκάλυψη Τέντρος: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν πληρώσει ακόμη όσα οφείλουν στον ΠΟΥ για να αποχωρήσουν»
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 21:18
Ο ΕΟΦ απαγόρευσε πέντε γνωστά προϊόντα που υπόσχονταν «θεραπείες» για σειρά παθήσεων
Υγεία
29/04/2026 - 20:52
Παρέμβαση Γεωργιάδη για την ειδικευόμενη παιδίατρο: «Καμία υπερεργασία, καμία υπερεφημέρευση»
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 20:36
«Τροφή για Δράση»: Πρωτοβουλία 13 πανεπιστημίων για την παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα
Υγεία
29/04/2026 - 20:13
Είναι το μέλλον στην επιστήμη της διαιτολογίας η προσωποποιημένη διατροφή;
Διατροφή
29/04/2026 - 19:29
Μονάδες ολικής φροντίδας για άτομα με αυτισμό και νευροεκφυλιστικές παθήσεις σε Ρέθυμνο και Λασίθι
Πολιτική Υγείας
29/04/2026 - 19:11
Εκδικάζεται από το ΣτΕ η προσφυγή του ΠΣΦ για το rebate και το clawback
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 18:48
ΠΕΦ: Στρατηγικής σημασίας οι επενδύσεις στην Τρίπολη - Στιγμιότυπα από την επίσκεψη Μητσοτάκη
Pharma Policy
29/04/2026 - 18:02
Σύνδρομο «ραγισμένης» καρδιάς: Και όμως υπάρχει…
Health Talk
29/04/2026 - 17:24

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

40 νέες μονάδες δωρεάν φροντίδας ψυχικής υγείας σε όλη την επικράτεια - Τι θα παρέχουν
Πολιτική Υγείας
28/04/2026 - 10:54
Έξι τρόφιμα που ενισχύουν το μεταβολισμό
Διατροφή
28/04/2026 - 12:00
ΠΟΥ: Τα στοιχεία για την επικίνδυνη ηπατίτιδα D στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
28/04/2026 - 13:00
Πιλοτικό πρόγραμμα του EMA για «καινοτόμα» ιατροτεχνολογικά προϊόντα
Πολιτική Υγείας
28/04/2026 - 13:30
ΕΕ: Εγκρίθηκε νέο εμβόλιο κατά του ιού RSV για την πρόληψη της λοίμωξης σε νεογνά και βρέφη
Pharma News
28/04/2026 - 15:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo