Η ψυχική υγεία των ανηλίκων, η πολύωρη έκθεσή τους στις οθόνες και η ασφάλειά τους στο διαδίκτυο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Έλληνα ευρωβουλευτή Νίκου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Apple, Τιμ Κουκ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, στο περιθώριο εκδήλωσης της Apple, στην οποία παρουσιάστηκαν νέες εφαρμογές για τον ηλικιακό έλεγχο.
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής έθεσε στον Τιμ Κουκ τον προβληματισμό για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων η πολύωρη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών και η καθημερινή έκθεσή τους σε οθόνες.
Παράλληλα, συζητήθηκε το ζήτημα της ασφάλειας των ανηλίκων στο διαδίκτυο, σε μια περίοδο κατά την οποία η προστασία των παιδιών από τους κινδύνους του ψηφιακού περιβάλλοντος αποτελεί βασικό αντικείμενο συζήτησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η απάντηση του Τιμ Κουκ
Από την πλευρά του, ο Τιμ Κουκ ανέφερε ότι η Apple λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες και τις θέσεις που εκφράζονται από θεσμικούς φορείς και όργανα, μεταξύ των οποίων και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο επικεφαλής της Apple κάλεσε, μάλιστα, τον Νίκο Παπανδρέου να διατηρήσουν συχνότερη επικοινωνία για ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την ψυχική υγεία των ανηλίκων.





