Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας και το Κέντρο Υγείας Πατησίων, τα οποία λειτουργούν και ως εμβολιαστικά κέντρα στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Ελευθερία». Ο κ. Κικίλιας συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Στάθη.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας, ακολούθησαν δηλώσεις των κ.κ. Κικίλια και Θεμιστοκλέους και της Διευθύντριας του ΚΥ Αλεξάνδρας, Κυριακής Ζαμάγια.
O κ. Κικίλιας χρακτήρισε εξαιρετική τη δουλειά που γίνεται και συνεχάρη όλο το προσωπικό, ιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς, τραπεζοκόμους, καθαρίστριες, εργαζομένους, «που με αυταπάρνηση κάνουν τη δουλειά τους».
«Χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω ευχαριστημένους πολίτες, γιατί το κύριο νόημα της υπηρεσίας του Ε.Σ.Υ. στην Πρωτοβάθμια και στα Νοσοκομεία είναι να εξυπηρετούμε τους πολίτες, κυρίως αυτούς που δε μπορούν και δεν έχουν. Ειδικά στο κομμάτι του εμβολιασμού, που αποτελεί την ελπίδα μας για το αύριο σε ό,τι έχει να κάνει με την πανδημία, την αρχή του τέλους αυτής της τεράστιας κρίσης Δημόσιας Υγείας που ζούμε, χαίρομαι που η στρατηγική μας υλοποιείται» συμπλήρωσε.
Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι το προσωπικό έχει συμβάλει τα μέγιστα ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες. «Μια προσπάθεια που ειδικά εδώ, στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας, από την πρώτη στιγμή, και στο testing και στη συμμετοχή του κατά της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και τώρα στους εμβολιασμούς, συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις και με όλο τον ενθουσιασμό του» συμπλήρωσε.
Τέλος η κ. Ζαμάγια ανέφερε ότι όλες οι Μονάδες και όλα τα Κέντρα Υγείας δίνουν μάχη κάθε μέρα και έχουμε και τα ανάλογα αποτελέσματα.