Ραντεβού για εμβόλιο COVID: Το απόγευμα της Δευτέρας ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 85 ετών

Eurokinissi
Πάνω από 44 χιλιάδες εμβολιασμοί έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στη χώρα μας, με την πλατφόρμα να ανοίξει για τους άνω 85 ετών αύριο.
Κυριακή, 10/01/2021 - 18:52
— Photo: Eurokinissi

Σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέου «η παρουσίαση της πλατφόρμας για τα ραντεβού των πολιτών για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19, θα γίνει στην αυριανή τακτική ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης, που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας στις 18:00.

Η λειτουργία της για τους πολίτες ηλικίας 85 ετών και άνω, θα ξεκινήσει αμέσως μετά».

Υπολογίζεται ότι στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα αντιστοιχούν περισσότερα από 100.000 άτομα, που αναμένεται να εμβολιάζονται μετά τις 20 Ιανουαρίου, όταν και ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του σχεδίου "Ελευθερία", που αφορούσε στον εμβολιασμό των υγειονομικών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Πάντως, εκτιμάται ότι περίπου 60 χιλιάδες άτομα, που έχουν ήδη εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν πρώτοι και το σχετικό μήνυμα.

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία εμβολιασμού κατά της COVID-19, 44.080 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί. Μάλιστα, 4.086 πραγματοποιήθηκαν σήμερα 10/01/2021, ενώ πάνω από 5.300 πραγματοποιήθηκαν χθες Σάββατο.

Έως τις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία εμβολιασμού των φιλοξενουμένων και εργαζομένων σε οίκους ευγηρίας, μονάδες χρόνιας φροντίδας και κέντρα αποκατάστασης. Αναμένεται να εμβολιασθούν περίπου 120.000 άτομα.

Προγραμματισμός του ραντεβού

Εάν είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση θα του έρχεται αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να επιβεβαιώσει το ραντεβού:

Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr.

Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.

Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός. Τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που σχετικές οδηγίες.

Ο πολίτης δίνει τον κωδικό-αριθμό ραντεβού ή το QR Code και το ταυτοποιητικό στοιχείο (ταυτότητα, διαβατήριο κλπ.), στο προσωπικό των Κέντρων Εμβολιασμού. Το προσωπικό, αξιοποιώντας την εφαρμογή ραντεβού στα tablets, θα σαρώνει το QR Code ή θα αναζητά με βάση τον κωδικό-αριθμό το ραντεβού και θα το επιβεβαιώνει.

Στη συνέχεια, θα συμπληρώνεται το ειδικό ερωτηματολόγιο πριν από τον εμβολιασμό, βάσει του οποίου και της κλινικής εικόνας του πολίτη ο γιατρός αποφασίζει τη συνταγογράφηση για τη χορήγηση του εμβολίου.

Το Εμβολιαστικό Κέντρο καταχωρεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή του εμβολίου που χορηγήθηκε, στο πλαίσιο της διαδικασία ιχνηλασιμότητας και φαρμακοεπαγρύπνησης. Τέλος, η εφαρμογή ενημερώνει τον γιατρό για την ημερομηνία και ώρα της επανάληψης του εμβολίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 11/01/2021 - 12:59