ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Sanofi: Θετικά αποτελέσματα θεραπείας για ασθενείς με τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

Pharma News
Sanofi: Θετικά αποτελέσματα θεραπείας για ασθενείς με τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα
Σε παρουσίαση στο πλαίσιο του φετινού διαδικτυακού συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ESMO), ανακοινώθηκαν θετικά αποτελέσματα από μια κύρια μελέτη για την υπό έρευνα χρήση του cemiplimab, ενός αναστολέα της πρωτεΐνης προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου-1 (PD-1), ως θεραπεία πρώτης γραμμής σε ασθενείς με τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (NSCLC).
Παρασκευή, 23/10/2020 - 14:40
News4Health Team News4Health Team

Η μελέτη συνέκρινε το cemiplimab ως μονοθεραπεία με τη διπλέτα χημειοθεραπείας με πλατίνα, σε ασθενείς με θετική έκφραση του PD-L1 στα καρκινικά κύτταρα, συμπεριλαμβανομένων ασθενών με επιβεβαιωμένη έκφραση του PD-L1 σε ≥50% των καρκινικών κυττάρων. Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα αποτελούν τη βάση για την κατάθεση εγκριτικών φακέλων στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλού.

«Νέες αναλύσεις που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της ESMO έδειξαν πως το cemiplimab μείωσε τον κίνδυνο θανάτου κατά 43% σε ασθενείς με επιβεβαιωμένη έκφραση του PD-L1 σε ποσοστό 50% ή μεγαλύτερο των καρκινικών κυττάρων. Αποτελεί αξιοσημείωτο αποτέλεσμα, δεδομένου ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα των ασθενών είχαν μετακινηθεί από το σκέλος της χημειοθεραπείας στο σκέλος θεραπείας με cemiplimab μετά την εμφάνιση εξέλιξης της νόσου και το 12% των ασθενών ήταν προθεραπευμένοι για εγκεφαλικές μεταστάσεις που βρίσκονταν σε σταθερή κατάσταση», δήλωσε ο Ahmet Sezer, M.D., Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ιατρικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Başkent στα Άδανα της Τουρκίας και ερευνητής της μελέτης. «Τα αποτελέσματα αυτά υποστηρίζουν ότι η μονοθεραπεία με cemiplimab αποτελεί μια δυνητικά νέα αντι-PD-1 θεραπευτική επιλογή πρώτης γραμμής στη θεραπεία του προχωρημένου μη-μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα».

Η έκτακτη ανακοίνωση στο πλαίσιο του συνεδρίου της ESMO διευρύνει τα σημαντικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν τον Απρίλιο. Στο συνολικό πληθυσμό της μελέτης (n=710), η διάμεση παρακολούθηση ήταν 13 μήνες τόσο για το cemiplimab (n=356· εύρος: 1-32 μήνες), όσο και για τη χημειοθεραπεία (n=354· εύρος: 1-32 μήνες). Σε αυτούς τους ασθενείς, το cemiplimab κατέδειξε τα παρακάτω αποτελέσματα σε σύγκριση με τη χημειοθεραπεία:

· Μείωση του κινδύνου θανάτου κατά 32% (λόγος κινδύνου [HR]=0,68· διάστημα εμπιστοσύνης 95% [CI]: 0,53-0,87· p=0,0022).

· Διάμεση συνολική επιβίωση 22 μηνών (OS· 95% CI: 18 μήνες έως μη αξιολογήσιμο) σε σύγκριση με 14 μήνες (95% CI: 12-19 μήνες).

· Μείωση του κινδύνου εξέλιξης της νόσου κατά 41% (HR=0,59· 95% CI: 0,49-0,72· p0,0001). Η διάμεση επιβίωση χωρίς εξέλιξη της νόσου (PFS) ήταν 6,2 μήνες (95% CI: 4,5-8,3 μήνες) σε σύγκριση με 5,6 μήνες (95% CI: 4,5-6,1 μήνες).

· Ποσοστό αντικειμενικής ανταπόκρισης 37% (ORR· 95% CI: 32-42%. Το ποσοστό πλήρους ανταπόκρισης [CR] ήταν 3% και το ποσοστό μερικής ανταπόκρισης [PR] ήταν 33%) σε σύγκριση με ποσοστό αντικειμενικής ανταπόκρισης 21% (95% CI: 17-25%. Το ποσοστό CR ήταν 1% και το ποσοστό PR ήταν 20%).

Πραγματοποιήθηκε επίσης μια προκαθορισμένη ανάλυση των δεδομένων από ασθενείς με επιβεβαιωμένη έκφραση του PD-L1 σε ≥50% των καρκινικών κυττάρων (n=563). Στη συγκεκριμένη ομάδα, η διάμεση παρακολούθηση ήταν 11 μήνες τόσο για το cemiplimab (n=283· εύρος: 1-32 μήνες) όσο και για τη χημειοθεραπεία (n=280· εύρος: 1-30 μήνες) και το cemiplimab κατέδειξε τα παρακάτω αποτελέσματα σε σύγκριση με τη χημειοθεραπεία:

· Μείωση του κινδύνου θανάτου κατά 43% (HR=0,57· 95% CI: 0,42-0,77· p=0,0002).

· Δεν επιτεύχθηκε διάμεση συνολική επιβίωση (OS) (95% CI: 18 μήνες έως μη αξιολογήσιμο) σε σύγκριση με 14 μήνες (95% CI: 11-18 μήνες).

· Μείωση του κινδύνου εξέλιξης της νόσου κατά 46% (HR=0,54· 95% CI: 0,43-0,68· p0,0001). Η διάμεση επιβίωση χωρίς εξέλιξη της νόσου (PFS) ήταν 8 μήνες (95% CI: 6-9 μήνες) σε σύγκριση με 6 μήνες (95% CI: 5-6 μήνες).

· Το ποσοστό αντικειμενικής ανταπόκρισης (ORR) ήταν 39% (95% CI: 34-45%· το ποσοστό πλήρους ανταπόκρισης [CR] ήταν 2% και το ποσοστό μερικής ανταπόκρισης [PR] ήταν 37%) σε σύγκριση με ποσοστό αντικειμενικής ανταπόκρισης 20% (95% CI: 16-26%· το ποσοστό CR ήταν 1% και το ποσοστό PR ήταν 19%).

Επιπλέον, η μελέτη εντόπισε μια άμεση συσχέτιση ανάμεσα στην ανταπόκριση του όγκου και των επιπέδων έκφρασης του PD-L1 στους ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με cemiplimab. Το ποσοστό αντικειμενικής ανταπόκρισης (ORR) ήταν υψηλότερο (46%· εύρος: 36-56%) σε ασθενείς με έκφραση του PD-L1 σε ≥90% των καρκινικών κυττάρων, με τα καρκινικά κύτταρα να συρρικνώνονται κατά ποσοστό μεγαλύτερο από 40% μετά από 6 μήνες θεραπείας κατά μέσο όρο (σύμφωνα με τη μέθοδο προώθησης τελευταίας παρατήρησης [last observation carried forward/LOCF). Η συγκεκριμένη συσχέτιση με τα επίπεδα έκφρασης του PD-L1 δεν παρατηρήθηκε στους ασθενείς που έλαβαν χημειοθεραπεία.

Στον συνολικό πληθυσμό της μελέτης, η διάμεση διάρκεια έκθεσης στο cemiplimab ήταν 27 εβδομάδες (εύρος: 1-115 εβδομάδες) και 18 εβδομάδες για τη χημειοθεραπεία (εύρος: 1-87 εβδομάδες). Συνολικά, εμφανίστηκαν ανεπιθύμητες ενέργειες (AEs) στο 88% των ασθενών που έλαβαν cemiplimab και στο 94% των ασθενών που έλαβαν χημειοθεραπεία. Ανεπιθύμητες ενέργειες (AE) Βαθμού 3 ή μεγαλύτερου εμφανίστηκαν στο 37% των ασθενών που έλαβαν cemiplimab και στο 49% των ασθενών που έλαβαν χημειοθεραπεία. Ανεπιθύμητες ενέργειες (AEs) σχετιζόμενες με το ανοσοποιητικό αναφέρθηκαν στο 17% των ασθενών που έλαβαν cemiplimab και περιλάμβαναν υποθυρεοειδισμό (6%), υπερθυρεοειδισμό (4%), πνευμονίτιδα (2%), ηπατίτιδα (2%), δερματική ανεπιθύμητη ενέργεια (2%), αρθρίτιδα, αυξημένη θυρεοειδοτρόπο ορμόνη αίματος, θυρεοειδίτιδα, κολίτιδα, νεφρίτιδα και περιφερική νευροπάθεια (καθεμία 1%). Διακοπή της θεραπείας λόγω μιας ανεπιθύμητες ενέργειας παρατηρήθηκε στο 6% των ασθενών που έλαβαν cemiplimab και στο 4% των ασθενών που έλαβαν χημειοθεραπεία. Δεν παρατηρήθηκαν νέα δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια του cemiplimab.

Το cemiplimab αναπτύσσεται από κοινού από τη Regeneron και τη Sanofi στο πλαίσιο μιας συμφωνίας παγκόσμιας συνεργασίας. Η χρήση του cemiplimab για τη θεραπευτική αντιμετώπιση του προχωρημένου μη μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα (NSCLC) είναι υπό έρευνα και δεν έχει αξιολογηθεί πλήρως από καμία ρυθμιστική αρχή.

Σχετικά με τη μελέτη Φάσης 3

Η ανοικτή, τυχαιοποιημένη, πολυκεντρική μελέτη Φάσης 3 ερεύνησε την πρώτης γραμμής θεραπεία με cemiplimab ως μονοθεραπεία, σε σύγκριση με διπλέτα χημειοθεραπείας με βάση την πλατίνα, στον πλακώδη ή μη-πλακώδη προχωρημένο μη-μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (NSCLC) και θετική έκφραση του PD-L1 σε ≥50% των καρκινικών κυττάρων αλλά χωρίς θετική έκφραση των γονιδίων ALK, EGFR ή ROS1. Η έκφραση του PD-L1 επιβεβαιώθηκε με τη χρήση της δοκιμασίας PD-L1 IHC 22C3 pharmDx. Η μελέτη περιλάμβανε 712 ασθενείς, είτε με τοπικά προχωρημένο μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (Στάδιο IIIB/C), οι οποίοι δεν ήταν υποψήφιοι για χειρουργική αφαίρεση ή οριστική χημειοακτινοθεραπεία, είτε ασθενείς που είχαν παρουσιάσει υποτροπή μετά από θεραπεία με οριστική χημειοακτινοθεραπεία ή ασθενείς με μεταστατικό μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (Στάδιο IV) που δεν είχαν λάβει καμία προηγούμενη θεραπεία.

Οι ασθενείς τυχαιοποιήθηκαν κατά λόγο 1:1 για να λάβουν είτε cemiplimab 350 mg, χορηγούμενο ενδοφλεβίως κάθε τρεις εβδομάδες για χρονικό διάστημα έως και 108 εβδομάδων, είτε ένα καθιερωμένο χημειοθεραπευτικό σχήμα διπλέτας με βάση την πλατίνα, της επιλογής του ερευνητή, για τέσσερις έως έξι κύκλους (με ή χωρίς

χημειοθεραπεία συντήρησης με pemetrexed ανάλογα με τον ιστολογικό τύπο). Τα πρωτεύοντα καταληκτικά σημεία ήταν η συνολική επιβίωση (OS) και η επιβίωση χωρίς εξέλιξη της νόσου (PFS) και τα δευτερεύοντα καταληκτικά σημεία περιλάμβαναν το ποσοστό συνολικής ανταπόκρισης, τη διάρκεια ανταπόκρισης και την ποιότητα ζωής.

Η μελέτη σχεδιάστηκε προκειμένου να αντικατοπτρίζει τα υφιστάμενα και αναδυόμενα πρότυπα θεραπείας. Τα κριτήρια ένταξης επέτρεπαν τη συμμετοχή ασθενών με μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (NSCLC) οι οποίοι είχαν διαγνωσθεί με ελεγχόμενη ηπατίτιδα B, ηπατίτιδα C ή λοίμωξη από τον ιό ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV), είχαν λάβει προηγούμενη θεραπεία για εγκεφαλικές μεταστάσεις που βρίσκονταν σε σταθερή κατάσταση· και/ή τοπικά προχωρημένη νόσο η οποία είχε παρουσιάσει εξέλιξη αφού ο ασθενής είχε υποβληθεί σε οριστική χημειοακτινοθεραπεία. Οι ασθενείς των οποίων η νόσος παρουσίαζε εξέλιξη κατά τη διάρκεια της μελέτης επιτρεπόταν να αλλάξουν τη θεραπεία τους: οι ασθενείς στο σκέλος της χημειοθεραπείας μπορούσαν να μετακινηθούν στο σκέλος της θεραπείας με cemiplimab, ενώ οι ασθενείς στο σκέλος του cemiplimab επιτρεπόταν να λάβουν θεραπεία με cemiplimab σε συνδυασμό με τέσσερις έως έξι κύκλους χημειοθεραπείας.

Μια προκαθορισμένη ενδιάμεση ανάλυση πραγματοποιήθηκε αφότου επιτεύχθηκε το 50% των συμβάντων συνολικής επιβίωσης (OS). Λόγω της ιδιαίτερα σημαντικής βελτίωσης στη συνολική επιβίωση (OS) που καταδείχθηκε στην ενδιάμεση ανάλυση, η μελέτη τροποποιήθηκε ώστε όλοι οι ασθενείς να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν cemiplimab, σύμφωνα με τη σύσταση μιας ανεξάρτητης Επιτροπής Παρακολούθησης Δεδομένων.

Σχετικά με τον μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

Ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου λόγω καρκίνου παγκοσμίως, με πάνω από 2,2 εκατομμύρια νέα περιστατικά να αναμένεται να διαγνωστούν παγκοσμίως το 2020. Περίπου το 85% του συνόλου των τύπων καρκίνου του πνεύμονα αντιστοιχεί σε μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (NSCLC), ενώ υπολογίζεται ότι το 25% έως 30% των περιστατικών αυτών αναμένεται να παρουσιάζουν θετική έκφραση του PD-L1 σε ≥50% των καρκινικών κυττάρων. Ενώ οι ανοσοθεραπείες έχουν μετασχηματίσει τη θεραπεία του προχωρημένου μη μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα (NSCLC) τα τελευταία χρόνια, εξακολουθεί να υφίσταται ανεκπλήρωτη ανάγκη για τη βελτιστοποίηση της αναγνώρισης και της αντιμετώπισης των ασθενών με υψηλή έκφραση του PD-L1 και την προσφορά πρόσθετων θεραπευτικών επιλογών.

Σχετικά με το cemiplimab

Το cemiplimab είναι ένα πλήρως ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα που στοχεύει τον υποδοχέα ανοσολογικών σημείων ελέγχου της πρωτεΐνης προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου (PD-1) στην επιφάνεια των T-κυττάρων. Μέσω της πρόσδεσής του στην PD-1, το cemiplimab έχει δείξει ότι δεν επιτρέπει στα καρκινικά κύτταρα να χρησιμοποιούν το μονοπάτι σηματοδότησης της PD-1 για την καταστολή της ενεργοποίησης των T-κυττάρων.

Το cemiplimab είναι εγκεκριμένο στις ΗΠΑ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε άλλες χώρες για ενήλικες με μεταστατικό πλακώδες καρκίνωμα του δέρματος ή τοπικά προχωρημένο

πλακώδες καρκίνωμα του δέρματος οι οποίοι δεν είναι υποψήφιοι για χειρουργική επέμβαση ή ακτινοθεραπεία που έχουν στόχο την ίαση.

Το εκτενές κλινικό πρόγραμμα για το cemiplimab επικεντρώνεται σε τύπους καρκίνου που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Στον καρκίνο του δέρματος, περιλαμβάνονται μελέτες επικουρικής και νέο-επικουρικής θεραπείας στο πλακώδες καρκίνωμα του δέρματος, καθώς και μία πιλοτική μελέτη στο προχωρημένο βασικοκυτταρικό καρκίνωμα. Το cemiplimab ερευνάται επίσης σε πιλοτικές μελέτες στον μη-μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα και στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, καθώς και σε μελέτες που συνδυάζουν το cemiplimab είτε με συμβατικές, είτε με νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις τόσο για συμπαγείς όγκους όσο και αιματολογικές κακοήθειες. Οι εν λόγω δυνητικές χρήσεις είναι υπό έρευνα και η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά τους δεν έχουν αξιολογηθεί από καμία ρυθμιστική αρχή

Τελευταία τροποποίηση στις 23/10/2020 - 14:50
  • ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ
  • ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  • ΑΣΘΕΝΕΙΣ
  • SANOFI

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έλαβε επίσημη έγκριση το πρώτο φάρμακο κατά του κορονοϊού στις ΗΠΑ
Έλαβε επίσημη έγκριση το πρώτο φάρμακο κατά του κορονοϊού στις ΗΠΑ 23 Οκτωβρίου 2020
Η Pfizer Hellas στηρίζει δράση για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης 23 Οκτωβρίου 2020
Η Pfizer Hellas στηρίζει δράση για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ανοσοθεραπεία μείωσε σημαντικά θανάτους από καρκίνο και μεταστάσεις στην Ελλάδα
Υγεία
13/05/2026 - 09:41

Η ανοσοθεραπεία μείωσε σημαντικά θανάτους από καρκίνο και μεταστάσεις στην Ελλάδα

Bayer Ελλάς: Η διαχείριση του καρκίνου του προστάτη πρέπει να έχει στο επίκεντρο τον ασθενή
Pharma News
12/05/2026 - 16:49

Bayer Ελλάς: Η διαχείριση του καρκίνου του προστάτη πρέπει να έχει στο επίκεντρο τον ασθενή

Πυρκαγιές: Ο καπνός σχετίζεται με καρκίνους πνεύμονα, παχέος εντέρου, μαστού και αίματος
Υγεία
11/05/2026 - 16:00

Πυρκαγιές: Ο καπνός σχετίζεται με καρκίνους πνεύμονα, παχέος εντέρου, μαστού και αίματος

Καρκίνος ουροδόχου κύστης: Τα ανησυχητικά σημάδια και η σωτήρια έγκαιρη παρέμβαση
Υγεία
11/05/2026 - 13:30

Καρκίνος ουροδόχου κύστης: Τα ανησυχητικά σημάδια και η σωτήρια έγκαιρη παρέμβαση

Πολλαπλή Σκλήρυνση: Έγκαιρη διάγνωση και ολιστική προσέγγιση στη θεραπεία
Health Talk
08/05/2026 - 17:04

Πολλαπλή Σκλήρυνση: Έγκαιρη διάγνωση και ολιστική προσέγγιση στη θεραπεία

Η ζωή μετά τον καρκίνο και ο κίνδυνος ενός νέου καρκίνου
Ψυχική Υγεία
07/05/2026 - 17:00

Η ζωή μετά τον καρκίνο και ο κίνδυνος ενός νέου καρκίνου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το γραφείο του 2050: AI, νευροεμφυτεύματα και εικονική πραγματικότητα αλλάζουν την εργασία
Επικαιρότητα
13/05/2026 - 14:21
Φαρμασέρβ-Λίλλυ: Επίτιμο μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ ο Διονύσης Φιλιώτης
Pharma News
13/05/2026 - 13:56
ΕΛΕΑΝΑ: Τρεις στους τέσσερις Έλληνες που πάσχουν από ινομυαλγία είναι αδιάγνωστοι
Patient Talk
13/05/2026 - 13:38
Μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης του ΕΕΣ για τον Καρκίνο του Μαστού σε Σέρρες, Έδεσσα και Δράμα
Επικαιρότητα
13/05/2026 - 13:24
Πώς επηρεάζει το κάπνισμα τα μάτια και την όραση
Health Talk
13/05/2026 - 13:09
AstraZeneca, ΙΝΕΒ/ΕΚΕΤΑ και ΓΝ Παπαγεωργίου ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Κλινική Έρευνα
Digital Health
13/05/2026 - 12:42
Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το άγχος σε παιδιά και εφήβους
Ψυχική Υγεία
13/05/2026 - 11:57
Νέα μελέτη: Καρκινοπαθείς που έλαβαν εμβόλια mRNA κατά της COVID-19 ζουν περισσότερο
Υγεία
13/05/2026 - 11:24
Ικανοποίηση στον ΕΜΑ για τη συμφωνία σχετικά με τα Κρίσιμα Φάρμακα
Pharma Policy
13/05/2026 - 10:33
ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ
Επικαιρότητα
13/05/2026 - 09:57
Η ανοσοθεραπεία μείωσε σημαντικά θανάτους από καρκίνο και μεταστάσεις στην Ελλάδα
Υγεία
13/05/2026 - 09:41
Προληπτικά μέτρα κατά του χανταϊού λαμβάνουν οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας
Επικαιρότητα
13/05/2026 - 09:14
Webinar της ΕΛΛΟΚ για τον καρκίνο των ωοθηκών: «Eνημέρωση και έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές»
Patient Talk
13/05/2026 - 08:09
ΚΚΕ: «Αυξήσεις μισθών στους νοσηλευτές επαναφορά 13ου 14ου μισθού και ένταξη στα ΒΑΕ»
Επικαιρότητα
13/05/2026 - 03:44
Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή: Η ευγνωμοσύνη του ΕΕΣ σε όσες και όσους βρίσκονται δίλα στον άνθρωπο
Επικαιρότητα
13/05/2026 - 00:08
Η Ελλάδα αντιμέτωπη με «δημογραφική κατάρρευση» - Κινδυνεύει να χάσει 1,7 εκατ. κατοίκους έως το 2060
Επικαιρότητα
12/05/2026 - 18:24
Έντονη αντίδραση της ΠΑΣΟΝΟΠ στις εξαγγελίες Μητσοτάκη: «Αθέτηση δεσμεύσεων και διαρκής εμπαιγμός»
Πολιτική Υγείας
12/05/2026 - 17:26
Bayer Ελλάς: Η διαχείριση του καρκίνου του προστάτη πρέπει να έχει στο επίκεντρο τον ασθενή
Pharma News
12/05/2026 - 16:49
Νέα συνάντηση ΠΟΝ-Γεωργιάδη για τη μηδενική επιβάρυνση των νεφροπαθών τελικού σταδίου στα φάρμακα
Patient Talk
12/05/2026 - 16:32
Όσοι δουλεύουν περισσότερες ώρες είναι πιο πιθανό να είναι παχύσαρκοι
Υγεία
12/05/2026 - 16:14
ΕΜΑ: Εταιρείες και ερευνητές αναπτύσσουν φάρμακα και εμβόλια για την αντιμετώπιση των χανταϊών
Pharma Policy
12/05/2026 - 15:56
Bristol Myers Squibb: Συμφωνία μαμούθ με την Κινεζική Jiangsu Hengrui για οκτώ φάρμακα
Pharma News
12/05/2026 - 15:18
Τεστ ούρων μπορεί να διαγνώσει ανορεξία, ΔΕΠΥ και διπολική διαταραχή
Υγεία
12/05/2026 - 15:00
Άπαξ χορήγηση νέας πειραματικής CAR-T θεραπείας επιτυγχάνει έλεγχο του HIV για χρόνια
Υγεία
12/05/2026 - 14:00
Χανταϊός - ΠΟΥ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για μεγαλύτερη επιδημία της ασθένειας
Πολιτική Υγείας
12/05/2026 - 13:14
"Ρυπογόνο" το τεχνητό φως - Πώς επιβαρύνει τον οργανισμό μας
Υγεία
12/05/2026 - 13:00
Μητσοτάκης: Νέες παρεμβάσεις για μισθολογική στήριξη και θεσμική αναβάθμιση των νοσηλευτών
Πολιτική Υγείας
12/05/2026 - 12:44
ΕΟΠΥΥ: Έναρξη διαδικασίας διαπραγμάτευσης τιμών υπηρεσιών Παθολογοανατομίας και βιολογικών υλικών
Πολιτική Υγείας
12/05/2026 - 12:35
Κρίσιμα Φάρμακα στην ΕΕ: Προσωρινή συμφωνία για την ενίσχυση της ασφάλειας εφοδιασμού
Pharma Policy
12/05/2026 - 12:07
Βιοτεχνολογική εταιρεία του Ζάκερμπεργκ εξαγόρασε κυτταρική θεραπεία της Novo Nordisk για το Πάρκινσον
Pharma News
12/05/2026 - 12:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αλλαγές και νέα κίνητρα για τους νοσηλευτές ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Πολιτική Υγείας
11/05/2026 - 11:31
Θεμιστοκλέους: Νέα κίνητρα για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
11/05/2026 - 10:30
Αγαπηδάκη: «Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τον χανταϊό. Έχουμε λάβει τα αυστηρότερα μέτρα»
Πολιτική Υγείας
11/05/2026 - 12:55
Επεκτείνεται για έναν ακόμη χρόνο το πρόγραμμα απασχόλησης 500 τραυματιοφορέων μέσω της ΔΥΠΑ
Πολιτική Υγείας
11/05/2026 - 19:07
Φρούτα και ένας καφές την ημέρα σχηματίζουν ασπίδα για την υγεία των κυττάρων
Διατροφή
12/05/2026 - 10:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo