ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

COVID-19: Πόσο θα κοστίζει η θεραπεία με ρεμντεσιβίρη

Pharma News
COVID-19: Πόσο θα κοστίζει η θεραπεία με ρεμντεσιβίρη
Στα $2.340 ανά ασθενή προσδιορίζει η Gilead το κόστος πενθήμερης θεραπείας με ρεμντεσιβίρη ανά ασθενή.
Τρίτη, 30/06/2020 - 00:55
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Με μια ανοικτή επιστολή ο Πρόεδρος και CEO της Gilead Sciences Daniel O’Day, απαντάει στο ερώτημα που έχει απασχολήσει αναλυτές, φορείς και κυβερνήσεις, ειδικά μετά τα θετικά αποτελέσματα των κλινικών μελετών: πόσο θα κοστίζει η θεραπεία με ρεμντεσιβίρη (remdesivir).

Το φάρμακο πρόσφατα έλαβε θετική γνωμοδότηση από την Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP) και αναμένεται το τελικό «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η απόφαση της CHMP στηρίχθηκε στα ενθαρρυντικά αποτελέσματα κλινικής μελέτης, σύμφωνα με την οποία οι σοβαρά ασθενείς με COVID-19, που έλαβαν θεραπεία με ρεμντεσιβίρη ανάρρωσαν μετά από 11 μέρες. Δηλαδή, 4 μέρες νωρίτερα σε σχέση με τους ασθενείς που έλαβαν το υποκατάστατο. Σε ό,τι αφορά τους ασθενείς με ήπια ή μέτρια συμπτώματα ο χρόνος ανάρρωσης ήταν 5 μέρες και στις 2 θεραπείες.

Διαβάστε σχετικά: Η πρώτη θεραπεία που συστήνεται για χρήση στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Από τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα η Gilead Sciences άρχισε να διερευνά τρόπος για να λύσει τη δύσκολη εξίσωση της κοστολόγησης ενός φαρμάκου για την αντιμετώπιση των συνεπειών ενός ιού με πανδημικές διαστάσεις.

«Προσεγγίσαμε το θέμα με στόχο να βοηθήσουμε όσους περισσότερους ασθενείς μπορούμε, όσο πιο γρήγορα γίνεται και με τον πιο υπεύθυνο τρόπο», σημειώνει ο Daniel O’Day. Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ, λιγότερες ημέρες νοσηλείας συνεπάγονται εξοικονομήσεις για τα νοσοκομεία περίπου $12.000 ανά ασθενή. Πέραν των άμεσων εξοικονομήσεων και το όφελος για τους ασθενείς που θα παραμείνουν λιγότερες ημέρες στο νοσοκομείο, «αποφασίσαμε να τιμολογήσουμε το remdesivir αρκετά κάτω από αυτή την αξία», προσθέτει ο κ. O’Day.

Έτσι, η Gilead διαμόρφωσε την τιμή για τα ανεπτυγμένα κράτη στα $390 ανά φιαλίδιο. Με βάση τα τρέχοντα πρότυπα θεραπείας, η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών αναμένεται να λάβουν θεραπεία 5 ημερών χρησιμοποιώντας 6 φιαλίδια remdesivir, που ισοδυναμεί με $2.340 ανά ασθενή.

Αυτή η τιμή, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία είναι προσιτή ακόμη και για τις χώρες με μειωμένη αγοραστική δύναμη, θα προσφερθεί σε όλες τις κυβερνήσεις ανεπτυγμένων κρατών, όπου το remdesivir έχει εγκριθεί για χρήση. Μάλιστα, λόγω του τρόπου με τον οποίο είναι φτιαγμένο το αμερικανικό σύστημα, η τιμή το φαρμάκου για τις ΗΠΑ θα είναι μεγαλύτερο...

Η επιστολή

Τις τελευταίες εβδομάδες που πληροφορηθήκαμε τις δυνατότητες του Remdesivir εναντίον του Covid-19, ένα θέμα έχει συνοδευτεί από τις περισσότερες εικασίες: η πιθανή τιμή του φαρμάκου. Αυτός ο βαθμός προβληματισμού είναι κατανοητός. Το Remdesivir, η ερευνητική μας θεραπεία, είναι το πρώτο αντιικό που έχει δείξει βελτίωση σε ασθενείς με COVID-19, στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών, και δεν υπάρχει εγχειρίδιο για την τιμολόγηση νέων φαρμάκων εν μέσω πανδημίας. Αντιλαμβανόμαστε τη σημαντική ευθύνη που συνοδεύει την τιμολόγηση του remdesivir και την ανάγκη να είμαστε διαφανείς στην απόφαση μας. Μετά από αρκετή φροντίδα και χρόνο και το μέγεθος της συζήτησης που του αρμόζει, είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε την απόφαση μας και να εξηγήσουμε πως τη λάβαμε.

Όπως με όλες τις κινήσεις μας που αφορούν στο remdesivir, προσεγγίσαμε το θέμα με στόχο να βοηθήσουμε όσους περισσότερους ασθενείς μπορούμε, όσο πιο γρήγορα γίνεται και με τον πιο υπεύθυνο τρόπο. Αυτό ήταν το σημείο της πυξίδας καθ’ όλη τη διάρκεια, από τις συνεργασίας για την εύρεση ταχέων απαντήσεων γύρω από την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα, έως την επέκταση της παραγωγής και τη δωρεά της προμήθειας μας σε remdesivir έως τα τέλη Ιουνίου. Σε κάθε περίπτωση, αναγνωρίσαμε την ανάγκη να κινηθούμε διαφορετικά, αντικατοπτρίζοντας τις εξαιρετικές περιστάσεις της πανδημία. Τώρα, στη μετάβαση μετά την περίοδο της δωρεάς και στον προσδιορισμό της τιμής του remdesivir ισχύουν οι ίδιες αρχές.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα τιμολογούσαμε το φάρμακο ανάλογα με την αξία που προσδίδει. Τα πρώτα αποτελέσματα από τη μελέτη NIAID σε νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19 έδειξε ότι το remdesivir μείωσε το χρόνο ανάρρωσης 4 ημέρες, κατά μέσο όρο. Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ, λιγότερες ημέρες νοσηλείας συνεπάγονται εξοικονομήσεις για τα νοσοκομεία περίπου $12.000 ανά ασθενή. Μόνο λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις άμεσες εξοικονομήσεις στο σύστημα υγείας, μπορούμε να δούμε τη δυνητική αξία που παρέχει το remdesivir. Αυτό πριν συνυπολογίσουμε τα άμεσα οφέλη για τους ίδιους τους ασθενείς, που μπορεί να παραμείνουν λιγότερες ημέρες στο νοσοκομείο.

Αποφασίσαμε να τιμολογήσουμε το remdesivir αρκετά κάτω από αυτή την αξία. Για να διασφαλίσουμε ευρεία και ισότιμη πρόσβαση σε μια περίοδο παγκόσμιας επείγουσας ανάγκης, προσδιορίσαμε μια τιμή για τις κυβερνήσεις ανεπτυγμένων κρατών που ανέρχεται στα $390 ανά φιαλίδιο. Με βάση τα τρέχοντα πρότυπα θεραπείας, η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών αναμένεται να λάβουν 5νθημερη θεραπεία χρησιμοποιώντας 6 φιαλίδια remdesivir, που ισοδυναμεί με $2.340 ανά ασθενή.

Μεταξύ άλλων πρόθεση μας είναι να απομακρύνουμε την ανάγκη για διαπραγματεύσεις για την τιμή με κάθε χώρα ξεχωριστά. Προχωρήσαμε σε έκπτωση της τιμής σε επίπεδο που την καθιστά προσιτή για τις ανεπτυγμένες χώρες με τη μικρότερη αγοραστική δύναμη. Αυτή η τιμή θα προσφερθεί σε όλες τις κυβερνήσεις ανεπτυγμένων κρατών, όπου το remdesivir έχει εγκριθεί για χρήση.

Στην παρούσα των τιμή των $390 ανά φιαλίδιο, το remdesivir είναι σε θέση να επιτύχει το στόχο της άμεσης καθαρής εξοικονόμησης για τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.

Στις ΗΠΑ θα ισχύσει η ίδια κυβερνητική τιμή των $390 ανά φιαλίδιο. Λόγω του τρόπου με τον οποίο έχει οργανωθεί το σύστημα των ΗΠΑ και των εκπτώσεων που αναμένουν τα κυβερνητικά προγράμματα περίθαλψης, η τιμή για τις αμερικανικές ιδιωτικές ασφαλιστικές τιμές θα είναι $520 ανά φιαλίδιο. Στο επίπεδο που τιμολογήσαμε το remdesivir και με τα κυβερνητικά προγράμματα που έχουν εφαρμοστεί, μαζί με επιπλέον βοήθεια από την Gilead όπου χρειαστεί, πιστεύουμε ότι όλοι οι ασθενείς θα έχουν πρόσβαση.

Βάσει συμφωνίας της Gilead το αμερικανικό Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο και οι πολιτείες θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται τη διαμονή στα νοσοκομεία έως το τέλος του Σεπτεμβρίου. Μετά από αυτή την περίοδο, όταν οι προμήθειες είναι λιγότερο περιορισμένες, το Υπουργείο δεν διαχειρίζεται πλέον τη διανομή.

Στον αναπτυσσόμενο κόσμο, όπου οι υγειονομικοί πόροι, οι υποδομές και τα οικονομικά είναι τόσο διαφορετικά, έχουμε συνάψει συμφωνίας με παρασκευαστές γενοσήμων ώστε να προσφέρουν θεραπείες σε σημαντικά μικρότερο κόστος. Αυτές οι εναλλακτικές λύσεις είναι σχεδιασμένες να διασφαλίσουν ότι όλες οι χώρες στον κόσμο μπορούν να προσφέρουν πρόσβαση στη θεραπεία.
Η δουλειά μας σε ό,τι αφορά το remdesivir δεν έχει τελειώσει. Συνεχίζουμε να διερευνούμε τις δυνατότητες του να βοηθήσει σε αυτή την πανδημία με διάφορους τρόπους, όπως αξιολογώντας τη θεραπεία σε πιο πρώιμο στάδιο της πορείας της νόσου, σε εξωτερικούς ασθενείς, με μια εισπνεόμενη φόρμουλα, σε επιπλέον ομάδες ασθενών και σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες. Καθώς συλλέγουμε περισσότερα δεδομένα από τις διεθνείς κλινικές μελέτες και εκκινούμε πολλές επιπλέον έρευνες, θα κατανοήσουμε περισσότερα για την πλήρη αξία του remdesivir με την πάροδο του χρόνου. Επίσης, οι ομάδες συνεχίζουν να εστιάζουν στην αύξηση των προμηθειών ώστε να ανταποκριθούμε στην υψηλή παγκόσμια ζήτηση. Αναμένουμε πως έως το τέλος του έτους, η επένδυση μας στην ανάπτυξη και Παρασκευή του remdesivir να ξεπεράσει το $1 δισεκατομμύριο, δεσμευόμενοι να συνεχίσουμε το 2021 και μετά από αυτό.

Λαμβάνοντας την απόφαση για τον τρόπο τιμολόγησης του remdesivir, λάβαμε υπόψη το πλήρες φάσμα των ευθυνών μας. Ξεκινήσαμε με την άμεση ευθύνη μας να διασφαλίσουμε ότι η τιμή δεν θα εμποδίσει με κανέναν τρόπο την ταχεία και ευρεία θεραπεία. Αυτό το εξισορροπήσαμε με τις μακροχρόνιες ευθύνες μας: να συνεχίσουμε να δουλεύουμε στο remdesivir , να διατηρήσουμε την μακροπρόθεσμη έρευνα μας στα αντιικά και να επενδύσουμε στην επιστημονική καινοτομία που μπορεί να βοηθήσει τις επόμενες γενεές. Όπως και με άλλες πτυχές αυτής της πανδημίας, είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά στην τιμολόγηση του remdesivir. Σε τελική ανάλυση, καθοδηγήθηκαμε από την ανάγκη να πράξουμε διαφορετικά. Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να πλήττεται από τον ανθρώπινο, κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο αυτής της πανδημίας, πιστεύουμε ότι η τιμολόγηση του remdesivir αρκετά κάτω της αξίας είναι η σωστή και υπεύθυνη πράξη».

Τελευταία τροποποίηση στις 01/07/2020 - 18:15
  • COVID 19
  • GILEAD
  • GILEAD SCIENCES
  • REMDESIVIR
  • ΡΕΜΝΤΕΣΙΒΙΡΗ
  • ΡΕΜΔΕΣΙΒΙΡΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Platinum διάκριση για την GENESIS Pharma στον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης
Platinum διάκριση για την GENESIS Pharma στον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης 29 Ιουνίου 2020
ΣΦΕΕ: Το ποσό που δαπανά το κράτος για τα φάρμακα είναι ανεπαρκές 30 Ιουνίου 2020
ΣΦΕΕ: Το ποσό που δαπανά το κράτος για τα φάρμακα είναι ανεπαρκές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΔΥ: Ένας θάνατος από covid-19 και 107 εισαγωγές την εβδομάδα 23-29 Ιουνίου
Υγεία
03/07/2025 - 18:34

ΕΟΔΥ: Ένας θάνατος από covid-19 και 107 εισαγωγές την εβδομάδα 23-29 Ιουνίου

Επιβραδύνεται ο εμβολιασμός των παιδιών παγκοσμίως - Συναγερμός για εκατομμύρια ζωές που βρίσκονται σε κίνδυνο
Πολιτική Υγείας
25/06/2025 - 10:00

Επιβραδύνεται ο εμβολιασμός των παιδιών παγκοσμίως - Συναγερμός για εκατομμύρια ζωές που βρίσκονται σε κίνδυνο

H Long Covid προκαλεί αναπηρία - Ανησυχητική η έλλειψη έξαρσης αυτό το καλοκαίρι
Υγεία
22/06/2025 - 09:28

H Long Covid προκαλεί αναπηρία - Ανησυχητική η έλλειψη έξαρσης αυτό το καλοκαίρι

Το φάρμακο "που θα εξαλείψει τον HIV" πήρε το πράσινο φως από τον FDA
Pharma News
19/06/2025 - 12:00

Το φάρμακο "που θα εξαλείψει τον HIV" πήρε το πράσινο φως από τον FDA

Αντισώματα λάμα εξουδετερώνουν την COVID και τις μελλοντικές παραλλαγές της
Υγεία
18/06/2025 - 13:00

Αντισώματα λάμα εξουδετερώνουν την COVID και τις μελλοντικές παραλλαγές της

Σε εγρήγορση το ECDC για νέα παραλλαγή της COVID-19 - Αυξημένη η δραστηριότητα της νόσου στην ΕΕ
Υγεία
13/06/2025 - 19:28

Σε εγρήγορση το ECDC για νέα παραλλαγή της COVID-19 - Αυξημένη η δραστηριότητα της νόσου στην ΕΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

EFPIA:Η Κίνα ξεπερνά για πρώτη φορά τις ΗΠΑ και την ΕΕ ως ηγέτης στην ανακάλυψη φαρμάκων
Pharma Policy
08/07/2025 - 11:00
Η εξέταση για ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού μπορεί να μειώσει τα ποσοστά καρκίνου του στομάχου κατά 75%
Υγεία
08/07/2025 - 10:00
Επέκταση της DEMO στη Γαλλία με την ίδρυση θυγατρικής εταιρείας
Pharma News
08/07/2025 - 09:10
ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ: Ήδη έχουν συμμετάσχει 3,5 εκατομμύρια πολίτες
Πολιτική Υγείας
08/07/2025 - 08:08
Υπουργείο Υγείας για καύσωνα: Οδηγίες προφύλαξης και πρώτες βοήθειες
Επικαιρότητα
08/07/2025 - 07:10
Metropolitan General: Η τεχνητή νοημοσύνη ανιχνεύει και χαρακτηρίζει πολύποδες στο παχύ έντερο σε πραγματικό χρόνο
Digital Health
07/07/2025 - 20:18
Johnson & Johnson: Στηρίζοντας τη νεανική επιχειρηματικότητα και καινοτομία στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Gen-E
Pharma News
07/07/2025 - 19:00
Δεν αντέχετε συγκεκριμένους ήχους; Μπορεί να υποφέρετε από μισοφωνία!
Υγεία
07/07/2025 - 18:00
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Έκτακτη δράση υποστήριξης των επισκεπτών της Ακρόπολης λόγω καύσωνα
Υγεία
07/07/2025 - 17:14
HPV: Μύθοι και αλήθειες για τις μυρμηγκιές και τα κονδυλώματα
Health Talk
07/07/2025 - 17:00
Έχετε σκύλο ή γάτα; Οι εγκεφαλικές σας λειτουργίες είναι πιο θωρακισμένες απέναντι στη γήρανση!
Ψυχική Υγεία
07/07/2025 - 16:00
Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων: Ενίσχυση της συνεργασίας με τις Υγειονομικές Περιφέρειες
Πολιτική Υγείας
07/07/2025 - 15:37
Ήπαρ: Οι πέντε εχθροί της υγείας ενός από τα πιο σκληρά εργαζόμενα όργανα
Υγεία
07/07/2025 - 15:00
Οι προγραμματισμένες καισαρικές αυξάνουν τον κίνδυνο συγκεκριμένων καρκίνων της παιδικής ηλικίας
Υγεία
07/07/2025 - 14:00
Γιατί πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε την παχυσαρκία
Health Talk
07/07/2025 - 13:00
Τρικάκια και μπογιές στο γραφείο του Δ. Βαρτζόπουλου από τον Ρουβίκωνα
Επικαιρότητα
07/07/2025 - 12:23
Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του ΕΚΠΑ: Οδηγίες για πρόληψη της θερμικής καταπόνησης
Επικαιρότητα
07/07/2025 - 12:00
ΙΣΑ: Ζητά από τον ΕΟΠΥΥ την αποπληρωμή του clawback σε 120 δόσεις για τους γιατρούς
Πολιτική Υγείας
07/07/2025 - 11:32
Καύσωνας: Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε πάθει θερμοπληξία - Οι σωτήριες αντιδράσεις
Health Talk
07/07/2025 - 11:02
Θεμιστοκλέους: Περισσότερες από 3.000 αιτήσεις τη μέρα για κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ
Πολιτική Υγείας
07/07/2025 - 09:52
«Καμπανάκι» για όσους έχουν κιρσούς: 3,5 φορές πιο συχνή η θρόμβωση από φλεβική ανεπάρκεια το καλοκαίρι
Health Talk
07/07/2025 - 09:00
Η SkinCeuticals παρουσιάζει καινότομο προϊόν για επαναστατική ανόρθωση και σύσφιξη
Pharma News
05/07/2025 - 06:52
ΟΕΝΓΕ: «Η αστυνομία σε ρόλο γιατρού κάνει ιατρικές γνωματεύσεις»
Επικαιρότητα
05/07/2025 - 03:24
ΕΕΣ και ΣΦΕΕ υποστηρίζουν ευάλωτους συνανθρώπους μας στη Μυτιλήνη
Επικαιρότητα
05/07/2025 - 00:04
UCB: Δεδομένα τριετίας για φάρμακο κατά της ψωριασικής αρθρίτιδας και της αξονικής σπονδυλαρθρίτιδας
Pharma News
04/07/2025 - 17:54
Επίσκεψη εργασίας κλιμακίου εμπειρογνωμόνων του ECDC στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
04/07/2025 - 17:36
Θεσσαλονίκη: Η ατμοσφαιρική ρύπανση δεύτερη σημαντικότερη αιτία καρκίνου του πνεύμονα παγκοσμίως
Υγεία
04/07/2025 - 17:02
Επτά απλά κόλπα για να πίνουμε -μικροί και μεγάλοι- όσο νερό χρειαζόμαστε καθημερινά
Διατροφή
04/07/2025 - 15:51
Γάζα: Ο ΟΗΕ έχει καταγράψει 613 φόνους Παλαιστίνιων σε σημεία διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Επικαιρότητα
04/07/2025 - 15:27
Εμμηνόπαυση και υγεία των οστών: Οι πέντε αλλαγές στη ζωή κάθε γυναίκας
Health Talk
04/07/2025 - 15:04

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θεμιστοκλέους: Περισσότερες από 3.000 αιτήσεις τη μέρα για κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ
Πολιτική Υγείας
07/07/2025 - 09:52
ΙΣΑ: Ζητά από τον ΕΟΠΥΥ την αποπληρωμή του clawback σε 120 δόσεις για τους γιατρούς
Πολιτική Υγείας
07/07/2025 - 11:32
Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων: Ενίσχυση της συνεργασίας με τις Υγειονομικές Περιφέρειες
Πολιτική Υγείας
07/07/2025 - 15:37
Johnson & Johnson: Στηρίζοντας τη νεανική επιχειρηματικότητα και καινοτομία στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Gen-E
Pharma News
07/07/2025 - 19:00
«Καμπανάκι» για όσους έχουν κιρσούς: 3,5 φορές πιο συχνή η θρόμβωση από φλεβική ανεπάρκεια το καλοκαίρι
Health Talk
07/07/2025 - 09:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo